Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-02, 17:10   #3361
girl_next_door
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość

powiem wam (dobiję coniektóre :-P ) że ja po dwójce dzieci nie mam ani jednego rozstępu zero.....
ale na sflaczały brzuch po drugiej ciąży zakupiłam kiedyś sobie balsam wyszczuplający i antycellulitowy w biedronce za całe chyba 6zł i powiem wam że jak dla mnie jest super

czuję sie dobita
ja i bez ciaży mam rozstępy i nic już z nimi nie zrobię, bo powstały w czasach podstawówki, gdy urosłam nagle i niespodziewanie.... a jakoś nie pomyślałam wtedy, żeby kupić krem na rozstępy

They asked me what I wanted to be. I wrote down 'happy'.

MENtal ankiety
MENtal breakdown
MENstrual cramps
MENopause
Did you ever notice how all of our problems begin with MEN?
girl_next_door jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 17:15   #3362
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez girl_next_door Pokaż wiadomość
jajka na twardo jeszcze dobrze zapychaja ale ja osobiście już nie mogę na nie patrzeć
A ja na to nie wpadłam xD Żeby się zapchać to robię omleta z 2 białek i żółtka, ale on zapycha na krótko

Jajka na twardo zrobię sobie jutro na drogę, bo Święta spędzam na Mazurach (9-10 godzin jazdy, super ). Do tego serniczek, bezy (najprostsze, białko+słodzik), łosoś wędzony z serkiem wiejskim (kiedyś w podróże brałam kurczaka na zimno, ale w takiej postać już nie jestem w stanie go zjeść).

Wieźć ze sobą będę jeszcze dukanowe tiramisu (żeby nie skusić się na ciasta ciotek), sałatkę, udka po meksykańsku i kotleciki drobiowo-wołowe na obiad niedzielny, a w poniedziałek wracamy (dobrze, że niedziela wypadła w dzień warzywny ).

Zawzięłam się, chcę w końcu schudnąć, nie grzeszyć i nie zaczynać od jutra. Więc nie polegnę w Wielkanoc
Stary 2010-04-02, 17:29   #3363
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
A ja się przyszłam pożalić, bo dobija mnie własna rodzona matka

Tłumaczyłam jej kilka razy zasady diety, ale i tak słyszę: "Jak nie chudniesz, to może jedz mniej?", "Może nie jedz kolacji?", "Może jedz 3 razy dziennie, jak ja, małe porcyjki?"
Okazało się, że jej chrzestna też jest na Dukanie, więc do powyższego doszło jeszcze "Ciotka mówi, że nie je kolacji i że dobrze się tak przegłodzić czasami", "Może nie jedz tyle jajek, ciotka mówiła, że je mało"...

A teraz mam wyrzuty sumienia, jak tylko się zrobię głodna, bo może faktycznie jem za dużo Wiem, że Dukan nie daje żadnych ograniczeń w dozwolonych produktach i dlatego się na niego zdecydowałam.

Ale po takich tekstach to już mam mętlik
takich glupot nie sluchaj
dowoli mozna jesc czyste bialko
ograniczac sie trzeba przy nabiale - typu jogurty i kefiry, bo to sam cukier jest
jajka wlasnie maja najwiecej bialka i trzeba je jesc do oporu (czyt, do zerzygania )
kolacje koniecznie
jezeli jestes glodna wieczorem to jedz sobie placki z otrebow - ja je zawsze jem i chodze spac syta - a jem je spoooro przed pojsciem spac, i juz mnie wieczorem nie ciagnie do jakis zakazanych rzeczy, ktorych mi sie w domu coraz wiecej robi
------
dorwalam dzisiaj 2 nowe herbatki przed chwila:
irvinga - czarna z rosyjskimi konfiturami z wisni - mam nadzieje ze bedzie pycha juz sie nie moge doczekac kiedy ja zaparze
i biofixa egzotyczna - banan, papaja, pomarancze chyba
mysle ze zostana u mnie na stale bo sprawdzona marka, tylko musze wywalic kilka herbat, ktore sie nia nadaja do picia z mojej kolecji
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 17:49   #3364
itsmemarti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Jest tu sporo dziewczyn, które pochudły bardzo dużo... ja schudłam 13. Do 15 jeszcze "tylko" 2 kg.

Fotki- pierwsza- trzy tygodnie na Dukanie, druga- trzy miesiące na Dukanie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na zakupach, mam jeszcze jedne spodenki - rozm. 34
Ja się chyba nigdy nie przestanę temu dziwić, wcześniej 40-42 (a jak było w calach to 32)potrzebowałam, bo w nic mi się tyłek nie mieścił, a w biodrówkach po schyleniu ujawniały się "pękające plecy", teraz tyłek siedzi zakryty

I buty na półkoturnie kupiłam z wlotem powietrza na palce Jakoś nie mam przekonania do nich, chociaż śliczne są, zawsze mnie śmieszyły palce wystające z takich butków Jak nauczę się w nich chodzić by mi nie zlatywały (bo cholera na pięcie się nie trzymają) to pewnie będzie lepiej

Dobra lecę okna szorować!
klask i: GRATULUJE!!!!
Jak ja Wam zazdroszczę!

Berlinianka buty super (kocham peep tołki ), legginsy super i w ogóle laska jesteś jak nie wiem! Eh kiedy dla mnie takie czasy nadejdą...

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Moja "figura" dobrze jest pokazana na ostatnim zdjęciu - góra ok (poza tym, że się garbiłam ), cycki, dość wąska talia, potem brzuuuuch a'la ciąża (mogłam go chociaż wciągnąć, a nie tak o.... ), i reszta
Masz świetne włosy! i takie długie! Lepiej nie chudnij, bo w połączeniu z resztą to będziesz powalać na kolana.

A ja padam na twarz, cały dzień z miotłą, mopem i 2h na zakupach. Nie miałam siły nawet się do kościoła zawlec...<ściana>
Nie wiem czy ma to związek z tym, że wystąpiły dzisiaj u mnie plamienia?! biorę tabletki i nigdy nic takiego nie miało miejsca Jak kiedyś sie odchudzałam, to okresu nie miałam miesiąc, ale żeby plamienia? Nie wiem co o tym sądzić...
Stary 2010-04-02, 17:50   #3365
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Emilko, dziękuję, dziękuję dziękuję
Jajkami nie rzygam, ale chyba zacznę je znosić, tyle ich wpierniczam Z nabiału to pół szklanki mleka do porannej kawy, jeden jogurt na śniadanie do placka otrębowego i twaróg na kolację (calami całe opakowanie xD). Od czasu do czasu wpadnie do tego serek wiejski, ale najczęściej zastępuje mi twaróg. Walczę ze swoją słabością do mleka w proszku, które mogę jeść tonami niestety.

Właśnie upiekłam drugi w życiu pasztet
Stary 2010-04-02, 18:10   #3366
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Emilko, dziękuję, dziękuję dziękuję
Jajkami nie rzygam, ale chyba zacznę je znosić, tyle ich wpierniczam Z nabiału to pół szklanki mleka do porannej kawy, jeden jogurt na śniadanie do placka otrębowego i twaróg na kolację (calami całe opakowanie xD). Od czasu do czasu wpadnie do tego serek wiejski, ale najczęściej zastępuje mi twaróg. Walczę ze swoją słabością do mleka w proszku, które mogę jeść tonami niestety.

Właśnie upiekłam drugi w życiu pasztet
nie ma za co
mi tez nie wiele brakuje do znoszenia jajek - bede niedlugo samowystarczalna na tym dukanie

a nabial idealnie jesz - twarogi sa wysokobialkowe i serki wiejski tez

herbatki wlasnie sie parza - po filiznace takiej i takiej zaparzylam, zaraz bedzie degustacja

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

dziewczyny herbaty booskie

Irvinga - Rosyjska konfitura wisniowa - czarna
biofix - Hawaii dream - owoce tropikalne - owocowa

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-04-02 o 18:05
Stary 2010-04-02, 18:28   #3367
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Ja kocham herbatki owoce Ale ich nie piłam, bo na dieta.pl ulznali, że mają za dużo węgli i są z owoców, więc lepiej ich nie pijać (dochodzę do wmniosku, żę co forum to obyczaj).

Tak krążę między kuchnią a forum xD Pasztet jest, zaraz będzie pasta jajeczna, sernik się dopieka, a w międzyczasie będę robiłą tiramisu B ja kobieta wielozadaniowa jestem, a co
Stary 2010-04-02, 18:36   #3368
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

A zjadlam na obiad pstraga z pary ze starta marchewka i teraz zaczynam rozgladac sie za deserem Boze tyle pysznosci w domu ale poki co jestem twarda

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 19:20   #3369
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kocham herbatki owoce Ale ich nie piłam, bo na dieta.pl ulznali, że mają za dużo węgli i są z owoców, więc lepiej ich nie pijać (dochodzę do wmniosku, żę co forum to obyczaj).

Tak krążę między kuchnią a forum xD Pasztet jest, zaraz będzie pasta jajeczna, sernik się dopieka, a w międzyczasie będę robiłą tiramisu B ja kobieta wielozadaniowa jestem, a co
jedna herbatka ma niecaly gram wegli - wiec wybor nalezy do Ciebie - a smakuja jak prawdziwe soki, ktorych mi strasznie brakuje na diecie - czarne maja jeszcze mniej bo sa aromatyzowane

--------------

ja sobie zaraz zrobie wiesniaka z cynamonem

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

znowu trzeba wezwac ekipe sprzatajacą do przepisowni
Stary 2010-04-02, 19:48   #3370
Zaba885
Raczkowanie

Cześć Kochane, dawno nie zaglądałam tutaj. Ale już jestem Tak tak wiem cieszycie się berdzo
Dzisiaj się warzyłam i moja waga ruszyła <jupi> - 1kg wazę teraz 59 kg . Ale zgrzeszyłam i bardzo żałuje Dzisiaj robiłam dla mojego Narzeczonego babeczki ( oczywsicie nie te dukanowskie ) no i nie stety musiałam jedną spróbować i stwierdzić czy jest dobra Ukarczcie mnie za to !! Mam nadzieje, że moja waga nie pókdzie w górę.
P.S ja własnie teraz piję herbatkę owocową <mniam>
Zaba885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 19:59   #3371
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane, dawno nie zaglądałam tutaj. Ale już jestem Tak tak wiem cieszycie się berdzo
Dzisiaj się warzyłam i moja waga ruszyła <jupi> - 1kg wazę teraz 59 kg . Ale zgrzeszyłam i bardzo żałuje Dzisiaj robiłam dla mojego Narzeczonego babeczki ( oczywsicie nie te dukanowskie ) no i nie stety musiałam jedną spróbować i stwierdzić czy jest dobra Ukarczcie mnie za to !! Mam nadzieje, że moja waga nie pókdzie w górę.
P.S ja własnie teraz piję herbatkę owocową <mniam>
co ty sobie myslalas, ze jak kilogram schudlas to mozesz od razu babeczke jesc

gratulacje jaka masz herbatke ?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Ryba po grecku gotowa
bigos dochodzi powoli
zaraz bedzie sernik
i rolada ze szpinaku
w miedzy czasie salatka jarzynowa
Stary 2010-04-02, 20:05   #3372
Zaba885
Raczkowanie

[QUOTE=Emila3000;18318169] co ty sobie myslalas, ze jak kilogram schudlas to mozesz od razu babeczke jesc

No tak własnie chyba pomyślałam
A herbatka taka standardowa z owocowych,ale jak dla mnie pyszna - malinowa

Ty to jesteś zorganizowana, u mnie, jak narazie posprzatane, a gotowanie i pieczenie będzie jutro

właśnie też myślałam o roladzie, Czy jest smaczna ? i czy długo ją się przyrządza ?

Edytowane przez Zaba885
Czas edycji: 2010-04-02 o 20:08
Stary 2010-04-02, 20:32   #3373
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Bilans 2 godzin z hakiem w kuchni:
- sernik: wyszedł pokazowo
- pasta jajeczna: jajka na twardo z sosem 1000 wysp z przepisowni mogę jeść do końca świata i tydzień dłużej!
- tiramisu: spodziewałam się, że będzie większe, biszkopt stawiał opór podczas odrywania od spodu tortownicy, ale wyszło
- bezy: spalone na amen

Na obróbkę kotletów nie mam już siły. Mimo bezowej wpadki jestem z siebie dumna
Stary 2010-04-02, 20:32   #3374
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość

Ty to jesteś zorganizowana, u mnie, jak narazie posprzatane, a gotowanie i pieczenie będzie jutro

właśnie też myślałam o roladzie, Czy jest smaczna ? i czy długo ją się przyrządza ?
rolada jest bardzo szybka, bardzo szpinakowo smakuje ja ja robie ze zmielonego bialego sera z odrobina jogutru i przyprawami

u mnie jest na odwrot, najpier wole pogotowac, ogarnac z grubsza a sprzatnac jak najblizej swiat - z moim malym potworem ciezko jest utrzymac porzadek
lazienke tylko wczesniej sprzatne - w tej chwili wlasnie sie tym zajmuje
Stary 2010-04-02, 20:42   #3375
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Spokojnie możesz z tego wyrosnąć to nie jest chyba tak, że ma się tak na zawsze, ja się posypałam parę lat temu i tak mi się porobiło (leczyłam stresy głównie na imprezach i do tego chyba w pracoholizm wpadłam ), a teraz zbieram się do kupy i jest coraz lepiej
Więc się nie przejmuj, pewnie masz trudniejszy okres w życiu, zwaliło Ci się za dużo na głowę to i dlatego przeżywasz wszystko bardziej. Pocieszę Cię jeszcze, że wyjdziesz z tego silniejsza, na pewno
Co nas nie zabije.. itd Oby to była prawda

Cytat:
Napisane przez Eriika Pokaż wiadomość
Dziękuję wam wszystkim kobietki za dobre słowo ... za wsparcie i przeprosić za mój niebyt , pomimo że czasami miałam net, to czasami poprostu nie miałam siły ...

Ja dziś pierwszy raz od hmmm początku lutego się normalnie umyłam wodą i mydłem , szarym bo szarym ale mydłem a nie solą fizjologiczną choroby pęcherzowe to przekleństwo ....
Nie gniewamy się Dobrze sobie radzisz, mimo pobytu w szpitalu nadal trzymać dietę... podziwiam - ja bym pewnie ją rzuciła...
Życzę duuużo zdrowia choroby pęcherzowe rzeczywiście do przyjemnych nie należą... ale dasz radę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 20:46   #3376
betii5
Rozeznanie

Witam wszystkich,chciałam się tylko przywitać,mam cały dom ludzi i pełne ręce roboty.
PUK PUK TU ZAJĄCZEK
NIESIE DARY WPROST DO RACZEK
MA PISANKI ,KOSZ SŁODYCZY
POMYŚLNOŚCI WAM WSZYSTKIM
DUKAJĄCYM ŻYCZY!!!
ŻYCZENIA SKŁADAM JUŻ DZISIAJ BO NIE WIEM CZY JUTRO ZNAJDE CZAS.
Pamiętajcie wolno nam się obiadać tylko dukanowskimi przysmakami.bo jak nie to zastój i 2-3 kg.waga w górę!!!
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 20:52   #3377
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

wiecie co... ten sernik jest zajefajny w sensie że dobry
musiałam się wynieść z kuchni bo obawiam się ze do rana by go brakło... chociaż i tak mam pewne obawy czy do niedzieli dotrzyma :-P

spokojnej nocy wszystkim

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 20:55   #3378
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
wiecie co... ten sernik jest zajefajny w sensie że dobry
musiałam się wynieść z kuchni bo obawiam się ze do rana by go brakło... chociaż i tak mam pewne obawy czy do niedzieli dotrzyma :-P

spokojnej nocy wszystkim
ja serniczek bede musiala ukryc gdzies gleboko i wysoko bo tez sie obawiam ze do swiat nie wytrzyma
Stary 2010-04-02, 21:29   #3379
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

u mnie dzis na wadze zobaczyłam 69,7 kg ale fajnie... czyli juz 4,1 kg za mna i wazylam sie wieczorkiemciekawe co bedzie z rana
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-02, 21:33   #3380
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
u mnie dzis na wadze zobaczyłam 69,7 kg ale fajnie... czyli juz 4,1 kg za mna i wazylam sie wieczorkiemciekawe co bedzie z rana
gratulacje - rano napewno bedzie kilo mniej
Stary 2010-04-02, 21:39   #3381
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
gratulacje - rano napewno bedzie kilo mniej
oj nie wiem czy bedzie mniej hehehe ..... robiłam sernik no i standardowo musialam jak ja to mowie: oblizac łyzke:P
robilam tez watróbke z cebula.... tez troche podjadlamALE jest okey nie narzekam

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

czuje sie pełna jak balon ......:/
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-04-02, 21:42   #3382
itsmemarti
Raczkowanie

Ja z samego rana zabieram się za serniczek, ale przez Wasze komentarze to najchętniej zaraz bym poszła.

Byłam na modowym, pooglądałam ładne ciuszki, ładne babuszki i tylko mnie szlak trafił. Eh... Zarządzam sobie zdecydowany odwyk, bo miał być motywator, a tylko sobie ciśnienie podniosłam.
Stary 2010-04-02, 21:44   #3383
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie wiem czy bedzie mniej hehehe ..... robiłam sernik no i standardowo musialam jak ja to mowie: oblizac łyzke:P
robilam tez watróbke z cebula.... tez troche podjadlamALE jest okey nie narzekam
oj tam przesadzasz
Stary 2010-04-02, 21:52   #3384
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
oj tam przesadzasz
hehehe wiem wiemale bardzo ciesza mnie te spadki
dzis wybralam sie na zakupki do auchana... fakt full ludzi ..... ... ale .... hehehe troche sie odpicowalam zalozylam bucik na obcasiku mała czarna robilam fryz makijaz i mialam wrazenie ze wszyscy na mnie patrza tak jakbym schudla 1ookg a to tylko 4kg:P:hah aha:
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-04-02, 21:54   #3385
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe wiem wiemale bardzo ciesza mnie te spadki
dzis wybralam sie na zakupki do auchana... fakt full ludzi ..... ... ale .... hehehe troche sie odpicowalam zalozylam bucik na obcasiku mała czarna robilam fryz makijaz i mialam wrazenie ze wszyscy na mnie patrza tak jakbym schudla 1ookg a to tylko 4kg:P:hah aha:
jak stróż w boze cialo
Stary 2010-04-02, 21:59   #3386
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
jak stróż w boze cialo
albo jak woźna na rozpoczęcie roku albo szczur na otwarcie kanału hehehee tak czy siak pare kilo mniej daje większą pewnosc siebie
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-04-02, 22:01   #3387
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
albo jak woźna na rozpoczęcie roku albo szczur na otwarcie kanału hehehee tak czy siak pare kilo mniej daje większą pewnosc siebie
no napewno poczekaj zobaczysz jak bedzie jak dojdziesz do celu
Stary 2010-04-02, 22:05   #3388
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
jeszcze ok 12 kgale to mnie nie przeraza.... dietka mi sie podoba jem tylko dozwolone produkty - nie mam grzeszków na koncie wiec jest okeynapewno jak uzyskam wage 58kg moja pewnosc siebie sięgnie zenitui fajnie
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-04-02, 22:05   #3389
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:
wtedy to już tylko w bikini po sklepach będzie latać ale będą się za nią oglądać

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 22:06   #3390
Zaba885
Raczkowanie

a ja idę spać. Dobranoc Dukanki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości