Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 18:30   #451
lisek15
Zakorzenienie

Dot.: Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :)

Cytat:
Napisane przez mgosiekm Pokaż wiadomość
Ja tak przeglądam sobie to forum i przeglądam i myslę sobie aaa dopiszę się
Nad dzidzią pracowaliśmy w marcu, ale nie "wstrzeliliśmy" w moment, teraz @ ale od następnego tygodnia rozpoczynamy starania na nowo, oczywiście na luzie. Aby się bardziej orientować w moim cyklu (dni płodne) postanowiłam intensywnie mierzyć rano temperaturę oraz wspomagam się folikiem oraz MaxiVitem dla Kobiet. Chętnie będę tu zaglądać co jakis czas Mam nadzieje, ze za jakis czas napisze iz sie udalo!

Ps. Znacie jakies stronki internetowe na ktorych mozna prowadzic bezplatnie swoj osobisty wykres cyklu miesiecznego?
www.skarbmamy.pl
Wiem,że dziewczyny z wątku" zakręcona z nas płeć...." tam dużo ma takich wykresików Darmowych. Łącznie z opinią eksperta.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 19:13   #452
principessina
Zakorzenienie

lisek15 ja takze skorzystalam i sie zarejestrowalam na podana przez Ciebie stronke, niby sie mierze, ale duzo to nie daje, nic od konca kwietnia, po wizycie u lekarza znowu zaczne
Mam do Was moze takie troche intymne pytanie, no ale jak nie do Was to do kogo Mam dzis 29 dzien cyklu (moje cykle sa z tych dlugich 33-40dni) czy to nie dziwne, ze jeszcze mam bialawy sluz, a sa to moje dni nieplodne, gdyz owu powinna byc miedzy 19 a 23 dniem cyklu (niby jest, ale wiem, ze nie pekaja jajeczka, dlatego ide do gin) czy tez tak macie?
Stary 2010-04-01, 20:11   #453
weronia83
Rozeznanie

Ja dziś tylko na chwilę Dostałam dziś @
Stary 2010-04-01, 20:28   #454
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
mojra1989 jaka pieknaaa gratuluje az sie wzruszylam, takie male dzidziiii, poprosimy o wiecej fotek
jak sie czujesz? czekamy na szczegolowe relacje

Basima w polowie kwietnia lece do Wawki aby sie przebadac i zasiegnac rady naszych dobrych polskich lekarzy
Brawo masz rację, my narzekamy na naszą służbę zdrowia, ale jak widze co się dzieje za granicą to włosy na głowie się jeżą. Przyjedziesz tu i pewnie tu więcej się dowiesz.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
lisek15 ja takze skorzystalam i sie zarejestrowalam na podana przez Ciebie stronke, niby sie mierze, ale duzo to nie daje, nic od konca kwietnia, po wizycie u lekarza znowu zaczne
Mam do Was moze takie troche intymne pytanie, no ale jak nie do Was to do kogo Mam dzis 29 dzien cyklu (moje cykle sa z tych dlugich 33-40dni) czy to nie dziwne, ze jeszcze mam bialawy sluz, a sa to moje dni nieplodne, gdyz owu powinna byc miedzy 19 a 23 dniem cyklu (niby jest, ale wiem, ze nie pekaja jajeczka, dlatego ide do gin) czy tez tak macie?
Ja to Ci kochana nie pomogę , bo ja nigdy nie badałam śluzu itp to nie wiem o co chodzi.
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 20:42   #455
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Brawo masz rację, my narzekamy na naszą służbę zdrowia, ale jak widze co się dzieje za granicą to włosy na głowie się jeżą. Przyjedziesz tu i pewnie tu więcej się dowiesz.
dokładnie szczególnie jak czytam co dzieje sie w UK z kobietami w ciazy to jest da mnie az niemożliwe
a w PL jestem zadowolona z opieki medycznej - przynajmniej wiem na czym stoję

ps moze wiecie czy groza jakies sankcje za niewymienienie dowodu od razu po ślubie

chce się z tym wstrzymać przynajmniej do porodu, chociaż słyszałam ze w 2011 maja wejść jakieś dowody z chipem czy coś takiego [niesprawdzone info]
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 20:47   #456
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
dokładnie szczególnie jak czytam co dzieje sie w UK z kobietami w ciazy to jest da mnie az niemożliwe
a w PL jestem zadowolona z opieki medycznej - przynajmniej wiem na czym stoję

ps moze wiecie czy groza jakies sankcje za niewymienienie dowodu od razu po ślubie

chce się z tym wstrzymać przynajmniej do porodu, chociaż słyszałam ze w 2011 maja wejść jakieś dowody z chipem czy coś takiego [niesprawdzone info]
Co do England to tam jest tragedia kobieta jak ma problem na początku ciąży, to przeważnie poroni, bo tam nie ma czegoś takiego jak podtrzymywana ciąża, każdy ma Cię gdzieś na pierwszą wizyte około 10-11 tc, jakaś paranoja, fakt faktem,że u nas w Polsce też lepiej do prywatnego lekarza chodzić niż państwowego, ja przynajmniej w ciąży chodze do prywatnego, po porodzie pewnie znowu będę chodziła do ginekologa państwowego.
Co do dowodu to powiem Ci,że nie wiem ale najlepiej jest zadzwonić do urzędu miasta i się dowiedzieć, a jeżeli można spytać czemu chcesz czekać do porodu?
Stary 2010-04-01, 22:19   #457
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojra1989 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Urodziłam.......!!!!!!!!! !!!:ehe m:

31.03.2010 o 15:16 przyla na swiat nasza Niespodzianka..

GAJA ŁUCJA

ma 3780 i 57cm......oczywiscie SN.....

narazie w szpitalu jestesmy chyba do jutra...

pozdrawiam

i foteczka

Gratuluje Ślicznej kruszynki
Stary 2010-04-02, 14:46   #458
Basima
Zakorzenienie

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
wiosny i wiarą w sens życia.
Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego Święconego w gronie
najbliższych osób
życzę Wam tego kochane wraz z narzeczonym i dzidziusiem w brzuszku
Stary 2010-04-02, 19:29   #459
weronia83
Rozeznanie

Pomaleńku przez podwórze idą sobie dzieci kurze.
W kropki, w ciapki, malowanki, bo to miały być pisanki.
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt Wielkiej Nocy.
Stary 2010-04-03, 13:05   #460
monana27
Raczkowanie

Skladam wam zyczonka na te Swieta, zdrowych i pogodnych Swiat, pysznego jajeczka oraz wesolego Dyngusu, no i przede wszystkim co najwazniejsze, zycze wam tego co nas wszystkie zebralo na tym forum
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 13:15   #461
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Wesołego królika, co po stole bryka,
spokoju świętego i czasu wolnego,
życia zabawnego w jaja bogatego
i w ogóle wszystkiego, kurczę, najlepszego!

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:21   #462
Lalkana
Raczkowanie

GG do Lalkana

Hej, pamiętacie mnie jeszcze? Troszkę mnie tu nie było...
Pod koniec stycznia zaczęliśmy z mężem starać się o dziecko, więc postanowiłam porobić badania. We wtorek miałam robione USG TV i niestety wyszło, że mam dwukomorową torbiel o wymiarach 34 x 26 mm. Wizytę u gin mam dopiero po świętach i nie wiem co mam myśleć. Martwię się co będzie dalej. Nie miałam kompletnie żadnych objawów, miesiączki regularne, zero bóli, nic. Dobrze, że od razu zrobiłam badania, ale błąd, bo wiele lat nie byłam u gina.
Niektóre z Was na pewno mają większą wiedzę, doradźcie mi coś, bo zwariuję.
A myślałam, że jestem zdrowa jak ryba.
A do tego jeszcze dostałam dziś @ o 5 dni za wcześnie, a zawsze mam dokładnie co 28 dni.

Teraz czekamy na nasze Maleństwo -> termin porodu 08.01.2011
Lalkana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 11:59   #463
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lalkana Pokaż wiadomość
Hej, pamiętacie mnie jeszcze? Troszkę mnie tu nie było...
Pod koniec stycznia zaczęliśmy z mężem starać się o dziecko, więc postanowiłam porobić badania. We wtorek miałam robione USG TV i niestety wyszło, że mam dwukomorową torbiel o wymiarach 34 x 26 mm. Wizytę u gin mam dopiero po świętach i nie wiem co mam myśleć. Martwię się co będzie dalej. Nie miałam kompletnie żadnych objawów, miesiączki regularne, zero bóli, nic. Dobrze, że od razu zrobiłam badania, ale błąd, bo wiele lat nie byłam u gina.
Niektóre z Was na pewno mają większą wiedzę, doradźcie mi coś, bo zwariuję.
A myślałam, że jestem zdrowa jak ryba.
A do tego jeszcze dostałam dziś @ o 5 dni za wcześnie, a zawsze mam dokładnie co 28 dni.

Kopletnie się na tym nie znam Wiec nic Ci nie poradzę Poszukaj troche ifno w necie to skarbinca wiedzy
Stary 2010-04-05, 19:22   #464
principessina
Zakorzenienie

Czesc Dziewczynki! jak swieta? wlasnie wrocilismy z Wenecji, ale bylo pieknieee i romantycznie ahhh

Lalkana nic sie nie martw na zapas, takie torbiele to ma co druga dziewczyna, gin pewnie da Ci cos zeby sie wchlonela...

mlmFM my mielismy slub cywilny we wrzesniu 2009 i do tej pory nie wymienilam dowodu, w sumie nie wiem czy mam obowiazek go wymieniac, poniewaz zostalam przy swoim nazwisku, ale jak teraz bede w PL w USC odebrac rejestracje naszego malzenstwa w PL to sie zapytam
Stary 2010-04-05, 20:11   #465
mojra1989
BAN stały

GG do mojra1989

witajcie'

'dziekuje za gratulacje....

ze szpitala wyszlam w piatke.... Mala jest slodka...spi je spi...jak narazie....Ja sie mega ciesze ze mama corke...za to TZ troszke zaiwdzony ze nie ma synka...eheh ale juz mi powiedzial ze chce miec synka....

Imie wsumie wczesniej bylo wybrane....bo miala byc Gaja Maria a jest Gaja Lucja...rodzince sie to malo podoba ale to Nasze dziecko wiec....maja malo do gadania...jak mial byc chlopczyk bylby Sebastian...

Porod nie wspominam jakos zle....chodz bylo duzo bolu i krzyku....ale najwazniejsze ze mam swoj cud przy sobie.....

Buzka i wesolych swiat....eheh jeszcze
mojra1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:42   #466
Basima
Zakorzenienie

Witajcie dziewuszki po świętach.
Lalkana ja Ci też nie pomogę, ja np mam torbiel na lewym jajniku, a zaszłam w ciąże mało tego dodatkowo mam jeszcze mięśniaka po prawej stronie tak więc u mnie nie jest wesoło
mojra1989 mam nadzieje,że córeczka będzie cały czas taka grzeczna
Dziwię się ,że sporo dziewczyn nie pokazuje się na forum np Ewelinka13 nie wiem czemu nie wejdzie nawet na 10 min mam nadzieje,że u niej wszystko oki, i dobrze się czuje.
Stary 2010-04-06, 16:11   #467
zenia2211
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki moje kochane Jasiulek dzieki za link do karty...fajna rzecz.U nas skonczyl sie drugi cykl staran i mam nadzieje ze wstrzelilismy w dobry moment.Okaze sie 14 kwietnia.Jak tam u waas po swietach??Ja narazie siedze w domu,jestem w zawieszeniu miedzy jedna praca a druga i dzisiaj wstalam z lozka z zapaleniem pecherza.Nie mam pojecia skad mi sie to przypaletalo.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:28   #468
jasiulek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki moje kochane Jasiulek dzieki za link do karty...fajna rzecz.U nas skonczyl sie drugi cykl staran i mam nadzieje ze wstrzelilismy w dobry moment.Okaze sie 14 kwietnia.Jak tam u waas po swietach??Ja narazie siedze w domu,jestem w zawieszeniu miedzy jedna praca a druga i dzisiaj wstalam z lozka z zapaleniem pecherza.Nie mam pojecia skad mi sie to przypaletalo.
zenia, ja też mam termin @ na 14 kwietnia Ale że sobie pofolgowaliśmy w tym cyklu i z przyjemnością popracowaliśmy nad potomkiem to może coś się wykluje z tego Na zapalenie pęcherza polecam preparaty z żurawiną-łagodzi i koi

7 cs...
Stary 2010-04-06, 20:38   #469
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
zenia, ja też mam termin @ na 14 kwietnia Ale że sobie pofolgowaliśmy w tym cyklu i z przyjemnością popracowaliśmy nad potomkiem to może coś się wykluje z tego Na zapalenie pęcherza polecam preparaty z żurawiną-łagodzi i koi
No to sie zgralysmy no my tez niezle dalismy czadu ale mam watpliwosci.Nie wiem czy wlasciwie trafilismy chociaz zabawialismy sie codziennie hehe.Wole sie mile zaskoczyc niz nie mile rozczarowac.Na pecherz zapodalam sobie furagine i juz mi lepiej
p.s.moze uda nam sie razem fajnie by bylo
Stary 2010-04-06, 20:44   #470
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki, narazie sie zbytnio nie udzielam, bo czekam az polece do Pl z tymi wszystkimi badaniami i na jakas "cud" kuracje, wiec odezwe sie jak beda jakies nowinki pod koniec kwietnia. bo chyba narazie nie za bardzo pasuje na tym watku
Stary 2010-04-06, 20:56   #471
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki, narazie sie zbytnio nie udzielam, bo czekam az polece do Pl z tymi wszystkimi badaniami i na jakas "cud" kuracje, wiec odezwe sie jak beda jakies nowinki pod koniec kwietnia. bo chyba narazie nie za bardzo pasuje na tym watku
Głupolku zawsze tu pasujesz jak możesz tak mówić, oczywiście wszystko masz nam opisać jak wrócisz z Polski.
zenia2211 i jasiulek mam nadzieje,że Wam się uda, ale wiecie co Wam dziewczyny powiem ja w każde miesiące też bzykałam się non stop i nic, a w styczniu raz czy dwa razy i odrazu niespodzianka tak więc ilość nie ma nic do rzeczy
Stary 2010-04-06, 21:29   #472
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Czesc Dziewczynki! jak swieta? wlasnie wrocilismy z Wenecji, ale bylo pieknieee i romantycznie ahhh

Lalkana nic sie nie martw na zapas, takie torbiele to ma co druga dziewczyna, gin pewnie da Ci cos zeby sie wchlonela...

mlmFM my mielismy slub cywilny we wrzesniu 2009 i do tej pory nie wymienilam dowodu, w sumie nie wiem czy mam obowiazek go wymieniac, poniewaz zostalam przy swoim nazwisku, ale jak teraz bede w PL w USC odebrac rejestracje naszego malzenstwa w PL to sie zapytam

Ohh zazdrosze wyjazdu

AI masz nigdzie nie uciekać
Ja też na razie przystopowuje bo musze unormować tą tarczycę i nie uciekam nigdzie a jak Ty odejdziesz to wogóle pustki będą bo coś dziewczynki nie odwiedzają nas

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mojra1989 Pokaż wiadomość
witajcie'

'dziekuje za gratulacje....

ze szpitala wyszlam w piatke.... Mala jest slodka...spi je spi...jak narazie....Ja sie mega ciesze ze mama corke...za to TZ troszke zaiwdzony ze nie ma synka...eheh ale juz mi powiedzial ze chce miec synka....

Imie wsumie wczesniej bylo wybrane....bo miala byc Gaja Maria a jest Gaja Lucja...rodzince sie to malo podoba ale to Nasze dziecko wiec....maja malo do gadania...jak mial byc chlopczyk bylby Sebastian...

Porod nie wspominam jakos zle....chodz bylo duzo bolu i krzyku....ale najwazniejsze ze mam swoj cud przy sobie.....

Buzka i wesolych swiat....eheh jeszcze

Jeszcze może pokazać chakaterek ale życze Ci by nadal była taka spokojna
Stary 2010-04-06, 22:29   #473
principessina
Zakorzenienie

weronia83 ile czasu trzeba u ciebie na unormowanie tarczycy? u mnie juz w normie, ale ja biore eutyrox od grudnia, niestety prolaktyne tez mam b.wysoka, czy u ktoras z Was ma problem z wysoka prolaktyna?
Stary 2010-04-08, 12:50   #474
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Głupolku zawsze tu pasujesz jak możesz tak mówić, oczywiście wszystko masz nam opisać jak wrócisz z Polski.
zenia2211 i jasiulek mam nadzieje,że Wam się uda, ale wiecie co Wam dziewczyny powiem ja w każde miesiące też bzykałam się non stop i nic, a w styczniu raz czy dwa razy i odrazu niespodzianka tak więc ilość nie ma nic do rzeczy
Wszystko sie okaze 14 jak nie wyjdzie to dalej bedziemy probowac...nic milszego nie ma hehehe
Stary 2010-04-08, 20:43   #475
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
weronia83 ile czasu trzeba u ciebie na unormowanie tarczycy? u mnie juz w normie, ale ja biore eutyrox od grudnia, niestety prolaktyne tez mam b.wysoka, czy u ktoras z Was ma problem z wysoka prolaktyna?
Nie wiem ile to potrwa zapisała się na 31 maja do enkorynologa nie dało się wcześniej a dzwoniłam chyba wszedzie
Stary 2010-04-09, 16:32   #476
principessina
Zakorzenienie

wow to strasznie dlugo czekasz, a nie da rady prywatnie? ja na 19 mam lekarza, tylko @ nie nadchodzi, a chcialam byc w polowie cyklu zeby sprawdzic czy dojrzewaja pecherzyki
Stary 2010-04-11, 12:41   #477
jasiulek
Raczkowanie

Cytat:
wow to strasznie dlugo czekasz, a nie da rady prywatnie? ja na 19 mam lekarza, tylko @ nie nadchodzi, a chcialam byc w polowie cyklu zeby sprawdzic czy dojrzewaja pecherzyki
A może jednak @ nie przyjdzie? Życzę z całego serducha U mnie niestety pierwszy cykl zakończony porażką @ przyszła w dodatku o 3 dni za wcześnie... Ale nie nastawiałam się na celny strzał już za pierwszym razem, to się rzadko zdarza... W sumie może to i lepiej, bo dostałam nową pracę i tak głupio byłoby od razu... No nic, jakoś to będzie
Zenia, Ty teraz musisz nam przynieść dobrą nowinę

7 cs...
Stary 2010-04-11, 16:27   #478
principessina
Zakorzenienie

jasiulek przyszla, przyszla...juz czulam od kilku dni, ze nadchodzi, zawsze tak mam no i te dlugie cykle tylko jakos tak dziwnie, bo zawsze dostaje wieczorem, dwa dni krwawienia sa normlane, a pozniej to juz prawie koniec...
Dziewczynki tak troche "intymnie" i " wprost", ale czy Wy tez podczas @ macie rozwolnienie?
Stary 2010-04-11, 22:27   #479
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jasiulek Pokaż wiadomość
A może jednak @ nie przyjdzie? Życzę z całego serducha U mnie niestety pierwszy cykl zakończony porażką @ przyszła w dodatku o 3 dni za wcześnie... Ale nie nastawiałam się na celny strzał już za pierwszym razem, to się rzadko zdarza... W sumie może to i lepiej, bo dostałam nową pracę i tak głupio byłoby od razu... No nic, jakoś to będzie
Zenia, Ty teraz musisz nam przynieść dobrą nowinę
U mnie narazie nie przyszla@ ale mam na 14 wiec pesymistycznie podchodze.Prowadze wykres,tempki wysokie.Od dwoch dni wzrosly ale i tak sie nie nastawiam.Zachcianki mam wiec pewnie lada dzien przylezie @ a tempka spadnie i tyle z tego bedzie.Jasiulek ja tez zmienilam wlasnie prace...ale wszystko podobnie hehehe

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-04-11 o 22:29
Stary 2010-04-12, 12:39   #480
principessina
Zakorzenienie

Kochana od kiedy mierzysz tempke i o ile wzrasta w ktorych dniach cyklu u Ciebie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości