|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
u mnie też...
Mam dosyć świąt, które jeszcze na dobrą sprawę się nie zaczęły. Nienawidzę, kiedy musimy być wszyscy w domu. Nie wiem jak to u was jest, ale u mnie rodzinnie na pewno nie. Awantury, w których wolałabym nie uczestniczyć, przytłaczają mnie. Nie mam ochoty na naukę, na życie, na wychodzenie z domu... Ale nie będę się tu żalić ![]() Jakby któraś chciała pogadać, posmęcić czy coś, to piszcie na gadu... I w końcu nie zrobiłam dzisiaj nic konkretnego. ![]()
#1682 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
pewnie ten obok ![]() to jak nie wie, to z nim nawet nie rozmawiaj, bo tylko Cie to jeszcze bez sensu boli. za bardzo się chyba napalił i jeszcez szybciej doszedł do wniosku, że mu się zabawa znudziła. Cytat:
![]() czasem trzeba nic nie zrobić |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisze. ![]() Cytat:
no u mnie też te Święta takie rodzinne, że hoh. ![]() ![]() i tak strasznie mi jej szkoda.. Święta, a ona będzie sama, przyjeżdżamy do niej tylko jutro rano na trochę, podzielić się jajkiem. jutro jedziemy do babci na śniadanie wielkanocne, to bardzo lubię akurat. moja babcia (i dziadek) są najlepsi.. ![]() i wiecie co? mam załamanie odnośnie swoich umiejętności, mam ochotę siedzieć i ryczeć. nie ogarnę tego piep.rzonego wosu w miesiąc!!!
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem o czym mówisz, miałam dokładnie to samo. z jednej strony brak, a z drugiej nie wyobrażam sobie go tu z nami obok. wiesz no... może sama wybrała taką kolei rzeczy? nie chciała, czy nie mogła pojechać z wami? i co do wiedzy - sama wiesz jak ostatnio smęce - mam to samo. nie ogarnęłabym tego wszystkiego nawet i w 5 lat - takie odnoszę wrażenie. że to już nie chodzi o czas, a o... moją umiejętność zapamiętania wielu informacji, pisania matur itd. itp... po prostu mam wrażenie, że ile nie robię to mało, że niewiele mi to daje, że ciągle czegoś nie umiem - i że zawsze, niezaleznie od czasu poświęconego na naukę, by tal było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O jeju i to w takim dniu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też to oglądałam ![]() ![]() Cytat:
Oj niestety WOS jest naprawdę ciężki. Chciałam się na nim bardziej skupić, ale zdałam sobie sprawę, że po prostu nie zdążę i olałam i tak mi się nie przyda. Ale wiesz co, miesiąc to nie tak mało na pewno dasz sobie z nim radę. Kup sobie np. testy z Omegi, są strasznie porąbane, ale gorszych zadań już na maturze nie będzie. Przede wszystkim to się nie poddawaj i tyle. Jeju, przyszłam a tutaj taki strasznie smutny nastrój ![]()
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2010-04-03 o 22:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, jeszcze nie wiadomo, jest taka opcja, że pojedzie do swoich rodziców.. ale o ile rodzice taty mieszkają w tym mieście co my, o tyle rodzice mamy jakieś 50km stąd. tak, dokładnie! ja też strasznie wątpię w swoje możliwości zapamiętywania - bywa, że czegoś się uczę i uczę, a potem i yak nie pamiętam. ![]() Ala, uważasz, że Omega jest lepsza od Operonu? miałaś może do czynienia z jednym i drugim? ;> bo chcę sobie kupić na allegro, masz rację.. tylko nie wiem które. A Ty masz tą Omegę, tak? i dużo tam jest arkuszy? ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie do końca jest tak, jak mówisz, ale trochę racji masz. Wątpię, że traktował to jako zabawę i że mu się znudziłam. Chyba nie dorósł do takiego trudnego związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Omega ma troche bardziej pokręcone i na pewno dużo bardziej szczegółowe. Ja z Omegi mam coś takiego, że jest omówiony każdy dział w formie zadań. Jest tego dość sporo, są zdjęcia osób, o których istnieniu nie miałam pojęcia, mapki itp. ![]() Aha, porównując częśc podstawową Operonu z Omegą, to Omega jest po prostu jakaś mega rozszerzona ![]() Wiem, że jest też inna Omega ale z normalnymi arkuszami, tyle że przecież to samo jest w internecie ![]()
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2010-04-03 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
Już nie będę cytować, napiszę tak poprostu.
Mam ten sam problem z nauką, już nic nie pamiętam z tego, czego uczyłam się na początku a przecież nie zdążę wszystkiego powtórzyć jeszcze raz, eh. Dzisiaj usiadłam po raz drugi do tkanek zwierzęcych, bo to jednak jest zawsze. Może to jest metoda? Skupić się przede wszystkim na tym co jest na każdej maturze? |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dla mnie ![]() ![]() bardziej tego, że nie umiem odkręcić anteny we własnym samochodzie ![]() zrobił mi niespodziankę.. najpierw poszłam wyrzucić śmieci i na krótki spacer. wróciłam do domku, a E. napisała mi, żebym do niej przyjechała, bo jej mama nie chce dać auta a chciała, żebym zjadłam mojej ulubionej sałatki z tuńczyka w jej wykonaniu. uszykowałam się, schodzę. a tu on ![]() ![]() ![]() nie płacz ![]() Cytat:
![]() moja "ukochana sąsiadka", w moim wieku jest, kupiła sobie auto, jakiegoś citroena. no młodsze jest, ładniejsze. i oczywiście cały czas parkuje koło mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mówił mi, że tata nie chce dać mu auta, w jego pustym bak. ale jednak przyjechał(mieszkamy od siebie 30 km). jutro dostanę chyba jako prezent nowe wycieraczki ![]() ![]() humor nadal dziwny, ale jest lepiej. zamiast samotnego wieczoru, miałam dwie możliwości. fajnie, gdy ktoś się przejmuje tym, że mi smutno. dziękuję Wam moje Żbiki najsłodsze ![]()
![]() |
#1691 | |
Zadomowienie
|
Aaa jednak zacytuje..
Cytat:
No to J. naprawdę musi dużo kosztować. To jest strasznie dziwne, bo po pierwszym spotkaniu nie odzywał się wcale - później miał fazę dosłownie spamowania, aż miałam go dość. Później był koncert, przegadane 4h, wszystko miód, orzeszki, 30cm nad chodnikiem i takie tam, odzywał się normalnie a odkąd pojechał do szkoły w tym tygodniu to cisza do dzisiaj. Czyli już słodkie 6 dni ![]() @świąt... chciałabym kiedyś mieć takie idealne święta. Nie na ostatnią chwilę, w pełnym składzie, wszystko jak trzeba... Dziś nawet z koszyczkiem ciężko było się dogadać, o wspólnym wyjściu nawet nic nie mówię, bo to coś nieosiągalnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Ala, dzięki za rady.
![]() a jeśli nie, to znajdź proszę na allegro to co Ty masz. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo tamto to są chyba takie zwykłe arkusze jak w internecie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam przed chwilą czytać "niebanalną więź" . Książka genialna , takiego końca się nie spodziewałam ;O
Zamówiłam sobie też na allegro książkę : Prove Your Point. Sztuka argumentacji w języku angielskim . ![]()
#1695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1696 |
Wtajemniczenie
|
One są chyba wszędzie np. na maturalne.net .
Oni to sobie po prostu wydali ![]() (z tego co widziałam w księgarni, może mają jakieś dodatkowe ?) Aha - polecam Wam film "Wyspa tajemnic" ![]()
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2010-04-03 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie jak rozwiązywałam sobie testy z www.edulandia.pl to te z operonu rzeczywiście były łatwiejsze, ale myślałam, że w książce to już pojechali lepszym poziomem. ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Dobra Żbiczki, znikam stąd już do łóżka. Karaluchowych! ;**
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||
Zakorzenienie
|
Karolina, szkoda gadać...
![]() ![]() Dokładnie ![]() Cytat:
![]() Kwiaty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Martyna, a Ty zawsze tak wcześnie chodzisz spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Aaa wysłał mi właśnie jajko na FV! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Zawsze jakiś czuły gest, no nie?
![]() Po raz 10 chyba słuchał piosenki, do której wczoraj wrzuciłaś linka na FB ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
chętnie jutro obejrzę sobie ![]() Cytat:
idę daniowych snów ;* (mały głód siedzi obok monitora,słodki jest. lodówkę mam zapchaną Danio, bo mama chciała, żebym tą maskotkę miała, bo go lubię. lowe ją ![]()
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
Dupa
![]() Martyna mi urządziła grupę wsparcia na gadu i rozkminiamy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie, co prawda są takie rzeczy, które mnie po prostu zainteresowały i z czystej ciekawości je pamiętam, lub takie które po prostu się utrwaliły, bo np. pare razy je powtarzałam - i chyba w tym tkwi szkopuł. że tak się wypowiem nt. operonu i omegi, z innych przedmiotów polecam omegę, lepsza niż operon, który po prostu jest prosty, zero myślenia w nim, zero "haczyków w kluczu". i właśnie omega ma 2 zbiory - jeden z zadaniami maturalnymi, drugi z arkuszami, ale to są właśnie wydane arkusze dotychczasowe maturalne plus kilka autorskich. można na ich stronie zamówic jedno i drugie w promocji. Cytat:
Cytat:
![]() i na pewno masz rację, że trzeba skupić się na najważniejszym, a nie na każdym szczególe. Cytat:
![]() ![]() jaka sąsiadka ![]() ![]() no i grunt, że Ty jeździsz ![]() zawsze do usłÓK ![]() ![]() już to mówiłaś. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tutaj jeszcze jedna piosenka tego samego zespołu, ale już nie tak przyjemna jak true love ![]() Cytat:
<rise> Wiem że mam po***anego brata ale żeby jako prezent dla dzieci z afryki dac maskotke małego głoda to już przegięcie ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
Ja na wet nie zwróciłam uwagi, leci sobie w karcie w tle, ale taka właśnie przyjemna
![]() Tylko jakoś mi się smutno zrobiło... z nieokreślonych powodów |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
zostawiłaś mnie dla Pedro ![]()
#1707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nosek do góry ![]() *** Pytanie życia i śmierci do biologiczek, ściślej, dwa pytania. 1. Jak odróżnić na rysunku czy neuron ma osłonkę mielnową czy komórkową Schwanna? A może one występują razem? ![]() 2. Trafiłam na takie zadanko, gdzie trzeba na podstawie doświadczenia przedstawić hipotezy badawcze i nie wiem o co im tu chodzi:P Doświadczenie polega na tym, że komórki erytrocytów umieszczono w roztworach o różnych stężeniach i w jednym napęczniały i popękały a w drugim nic się nie stało. Ma któraś pomysł? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() Ta mielinowa jest w środku, Schwana na zewnątrz. 2. Chodzi o to, że erytrocyt pęka w roztworze hipotonicznym, ponieważ woda wpływa do erytrocytu z tego roztworu. czy masz podane stężenia tych substancji? Jesli tak, to hipoteza mogła by być np.: roztwór ten i ten jest hipotoniczny w stosunku do erytrocytów, a roztwór drugi izotoniczny ![]() Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-04-03 o 23:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie stężeń nie ma, ale faktycznie, to chyba to o czym mówisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym ostatnio dostałam dość mocno palą w łeb, co mi skutecznie podcieło skrzydła, w ogóle nie mobilizując do roboty. teraz ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę jest chemia. w sumie to nawet nie musi być stężeń, bo to tak czy siak wynika z tego, że w jednym pęka. ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- podoba mi się true love. i ta druga też. faktycznie specyficznie nastraja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.