Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-02, 20:07   #931
Miss_Devil
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)

Dziękuję bardzo zaraz małża po coś imbirowego poślę

Miss_Devil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 21:22   #932
Martinixxx
Zadomowienie

Miałam kilka dni lekkie mdłości niestety herbatka imbirowa nie za bardzo zdała egzamin.Może przy większych mdłościach skutecznie je minimalizuje. Na szczescie póki co daje rade

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 21:43   #933
sereniti
Zakorzenienie

ja czuje się dziś okropnie - w sumie już od 3 tygodni nie jest wesoło ale dziś to po prostu koszmar nic nie mogę jeść bo zaraz chce mi się wymiotować, słabo mi dosłownie wszystko mnie boli jest mi mdło nawet do kibelka tż mi pomaga isc...fajnie się te święta zapowiadają

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2010-04-02 o 21:44
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 21:58   #934
Miss_Devil
Raczkowanie

u mnie tyle dobrze ze tylko ta zgaga mnie meczy. nudności jeszcze nie mam i mam nadzieje ze nie bedzie z nimi az tak zle

Miss_Devil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 07:26   #935
kretencja
Zakorzenienie

U mnie dosyć spokojnie pod tym względem na razie, chociaż wczoraj mnie trochę mdliło, dziś od rana póki co spokój. Ale pewnie się rozkręcą za tydzień - dwa... Na szczęście moja Mama nie wymiotowała w żadnej z dwóch ciąż, więc może i mnie to ominie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 09:29   #936
bela14
Rozeznanie

dziewuszki ponieważ nie mam ostatnio za bardzo dostępu do neta to
proszę o pisanie na priva w sprawie listy.

A WSZYSTKIM DZIEWUSZKOM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 10:41   #937
Beata_Batumi
Zadomowienie

A ja znowu się z mężem pokłóciłam i się nie odzywamy od wczoraj...
Ciągle plączę i mam już dosyć.
Dzisiaj robię pranie, baaaardzo długo sprzątałam i będę prasować wszystko co mam bo co mam robić? Nienawidzę weekedow! Moj jeszcze mąż uważa (odkąd mieszkamy z teściami) ze sobota nie jest od odpoczywania (jego to nie dotyczy) tylko od prac domowych, cały dzień mam się tym zajmować. Co tam, ze w ciąży! Co tam,ze nie można się przemęczać, wdychać oparów chemii, dźwigać czy się denerwować! Wyprowadzam się chyba w poniedziałek bo szkoda mojego zdrowia i dziecka.

Zycze Wam dziewczynki lepszych świat niż moje.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 10:57   #938
Weronisia
Zakorzenienie

Beata_Batumi Współczuję Ci atmosfery.
U mnie też jakoś drętwo. Nie kłócimy się, ale rozmowa się coś nie klei. Jest byle jak i mam doła.

Cytat:
Napisane przez Miss_Devil Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie jak radzicie sobie ze zgagą jeżeli któraś ma. mnie już dobija a żądnych prochów nie chce brać...:pro si:
Miss_Devil już o tym pisałam, ale powtórzę jeszcze: na zgagę pomaga siemię lniane. Imbir na zgagę nie bardzo pomoże. On jest raczej na mdłości i wymioty.
Siemię niektórym bardzo nie smakuje, ale ja nie narzekam. I wolę jego smak niż męczyć się ze zgagą.
3 łyżeczki siemienia lnianego (mielonego lub rozdrobnionego) zalać 1/3 szklanki wrzątku i zostawić na 1-2 godziny. Napęcznieje, zrobi się kleiste i ostygnie. Ja wyjadam ten kleik łyżeczką.
Najlepiej zjeść to na czczo, a w razie potrzeby jeszcze w ciągu dnia.
Odkąd to stosuję nie mam zgagi
Z tym, że trzeba też zrezygnować z gazowanych napojów i ostrych przysmaków, a najlepiej też ze słodyczy - bo to wszystko wzmaga zgagę.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 11:10   #939
ursull
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,
ja dziś czuję się ok. Sprawdziłam wagę i nie przytyłam nawet grama. Od kilku dni mam problem z zaśnięciem,za to w dzien chodzę nieprzytomna,a jeszcze dziś praca mnie czeka.

kretencja ja w pierwszej ciąży też nie miałam mdłości.

Beata Batumi z tego co opisujesz to warunki w jakich mieszkasz to jakiś koszmar. Nie potrafię zrozumiec czemu poddajesz się temu terrorowi? Na twoim miejscu dawno już bym sie wyprowadziła. Powiem szczerze,że zachowanie twojego męża jest więcej niż naganne. Nie chcę użyć gorszych określeń,żeby ciebie nie urazić. Czy rozmawiałaś z nim i mówiałas mu,że czujesz się nieszczęśliwa? A twoi rodzice? Nie mogłabyś przeniść sie do nich? Na pewno coś musisz zrobić z tą sytuacją,bo w końcu to się bardzo źle skończy. Może spróbuj pogadac z mężem szczerze raz jeszcze,ale bez unoszenia się. Powiedz mu co cię boli,co ci nie pasuje i jak się czujesz. Może się uda,a jeśli nie to ja bym na twoim miejscu z tamtąd uciekała. Z opisu twoich teściów jasno wynika,że ty niemasz tam nic do powiedzenia. A pomyślałaś co będzie,jak już dzidzia przyjdzie na świat? Kto bedzie ją wychowywał ty czy tesciowa? Przypuszczam,że żyć ci nie dadzą i będziesz musiała tak opiekowac się dzieckiem jak ci będą kazali. Mam nadzieję,że cię nie uraziłam. Miałamsiedzieć cicho,ale to już któraś z kolei wypowiedź w takim,dramatycznym nastroju i naprawdę nie podoba mi się to jak jesteś traktowana. Oczywiście,o ile niekoloryzujesz trochę . Trzymam za ciebie kciuki i za podjęcie właściwej decyzji. Musisz teraz myśleć przede wszystkim o dziecku.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Weronisia tak się składa,że mi na zgagę pomagał imbir i jest polecany przez lekarzy. Każdy organizm jest inny,więc niekoniecznie to co jest dobre dla ciebie będzie dobre dla innych.

oto cytat z poradnika:
"Sprawdzone sposoby na zgagę

Aby złagodzić dolegliwości, możesz zażywać dostępne bez recepty leki neutralizujące nadmierną kwasowość soku żołądkowego. Sprawdź tylko (w ulotce), czy preparat mogą stosować kobiety w ciąży i, oczywiście, zachowaj umiar. Zanim jednak sięgniesz po leki, wypróbuj znane od lat sposoby na zgagę. Oto, co polecają doświadczone mamy:
  • imbir – możesz jeść ciasteczka imbirowe lub pić napar z korzenia tej rośliny;
  • rumianek, mięta – napar z tych ziół warto pić zamiast czarnej herbaty i kawy, które nasilają objawy zgagi.
  • siemię lniane – łyżeczkę nasion zalej pół szklanki wrzątku, poczekaj, aż przestygnie, a następnie wypij (najlepiej na noc), dodając trochę ciepłego mleka lub wody; siemię powinno mieć konsystencję gęstego kisielu – wtedy stworzy na ściance przełyku szczelną warstwę ochronną;
  • mleko – świeże mleko pij niezbyt tłuste – najlepiej 1,5-proc.; możesz także zastąpić je maślanką, naturalnym jogurtem lub kefirem;
  • sól Vichy – w aptece możesz ją kupić bez recepty w postaci tabletek musujących. Sporządzony z nich roztwór wypijaj po obfitszych posiłkach. Sól Vichy poprawia trawienie i działa zobojętniająco na kwaśną treść żołądka. "

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 11:13   #940
rptrbj1978
Rozeznanie

dołaczam sie ok 20 listopad
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 11:15   #941
Beata_Batumi
Zadomowienie

Głupia byłam ze się tam przeprowadziłam, teraz ciężko mi tu żyć i ciężko się zdecydować na wyprowadzkę bo to się równa końcowi mojego małżeństwa. Wcześniej było zupełnie inaczej...Teraz mąż stal się klonem swojego ojca, tak jakby bal się robić inaczej niż oni. Oni uważają, ze wszystko to co oni robili 30 lat temu jest najlepsze a to co współczesne to beeee, wszystko co zrobili jest śliczne itp itd. Czuje się jak mała dziewczynka, bez prawa głosu. Moj mąż tez nie przyjmuje krytyki- gdy ja cos krytykuje...
Podam wam jedna sytuacje- przyjaciele zaprosili nas na ślub i wesele, które będzie w połowie czerwca (będę gdzieś w 5 m-cu) na Mazurach i mój maź powiedział teściom, ze pojedziemy swoim samochodem a nie wynajętym przez młodych busem. A oni ze zdziwieniem- ale dlaczego???? Jakby 5 m-c ciąży to było mało!

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-03, 11:18   #942
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Każdy organizm jest inny,więc niekoniecznie to co jest dobre dla ciebie będzie dobre dla innych.
Zgadza się Nie twierdzę, że to co mi pomogło MUSI pomóc innym. Ja tylko podałam mój sprawdzony już sposób i bardzo go polecam.
Stary 2010-04-03, 11:46   #943
natka80
Raczkowanie

Beata_Batumi-Cieżka sytuacja z Twoimi tesciami. Znam kilka podobnych przypadkow i odcięcie sie od tesciow przywrocilo rownowage. Nie wiem jak bdzie u Ciebie,ale moim zdaniem jesli wrocisz do siebie to maż podąży za Wami...może to nie będzie koniec malzenstwa a poczatek! Lepszy i na Waszych zasadach a nie tesciow...

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Wlasne robie makowce, wyjatkowo mdlosci nie męczą. Moje chlopaki pojechali jaja święcić do Kosciolka a ja mam chwilke na wizaż

Edytowane przez natka80
Czas edycji: 2010-04-03 o 11:40
natka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 13:57   #944
Weronisia
Zakorzenienie

A ja właśnie wróciłam ze sklepu i umieram ze zmęczenia.
Miałam tak ciężkie siaty, że aż jestem sama zła na siebie, że tyle nakupowałam. Dobrze, że dzieci wzięły po 1 siatce, ale i atk było mi ciężko. Zrobiło mi nsię słabo i rozbolał mnie brzuch. Córcia wyrwała mi siatę z zakupami i nie chciała oddac. Kochana córeńka
Stary 2010-04-03, 16:41   #945
79 Marta
Wtajemniczenie

ja nie robię zupełnie nic, w sumie po pierwsze trochę się boję, a po drugie małż chętny do pracy i mnie opieprza ,jak się kręcę. Więc korzystam z tego skwapliwie
Stary 2010-04-03, 16:44   #946
myszka_maj
Zakorzenienie

hej.

podczytywałam wasz watek od samego poczatku z nadzieja ze moze do was dołącze i udało sie mam II kreseczki. Przyjmiecie mnie?

PS. Kliwia co podglądasz mamusie listopadowo-grudniowe? chcesz dołączyć

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:00   #947
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej.

podczytywałam wasz watek od samego poczatku z nadzieja ze moze do was dołącze i udało sie mam II kreseczki. Przyjmiecie mnie?

PS. Kliwia co podglądasz mamusie listopadowo-grudniowe? chcesz dołączyć
gratuluję
Stary 2010-04-03, 17:01   #948
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny

chyba i nam się udało zafasolkować we wtorek (termin @) zrobiłam test i wyszła taka cieniuteńka kreseczka, jak niteczka w czwartek powtórzyłam teścik i kreseczka była już grubsza, ale słabo widoczna a dzisiaj rano znów dwie kreski (jednak ta jedna dalej nie jest tak mocna jak testowa ) martwię się trochę tym, raczej w 32dc to powinno być już bardzo mocno widać, czy nie?? sama nie wiem

jest to nasz drugi cykl starań, więc dość szybko wszystko się potoczyło pierwszy raz mnie spotyka stan błogosławiony, więc będziecie moim źródłem wiedzy

czytam Wasz wątek od pierwszej strony, gdyż już myślałam, że dołączę w tamtym miesiący, ale @ przyszła 5 dni spóźniona

na imię mi Justyna, mam 25 lat i pracuję w prywatnym przedszkolu, jaka jestem wyjdzie w czasie rozmów ostatnia @ 03.03.10, z kalkulatora tp wychodzi na drugi tydzień grudnia

dzisiaj również powiedziałam mężowi powiedziałam mu, że jak będzie dziś grzeczny to może zajączek przyniesie mu jakiś prezent no i po obiadku (a raczej imitacji obiadu) dałam mu paczuszkę, w której były wszystkie 3 testy, zrobił taaakie oczy, że ten prezent taki mały a potem chyba mu przeszło przez myśl co się kroi, bo aż mu oczy zabłyszczały rozpoakował trzęsącymi się rękoma i stwierdził, że chce jakąś instrukcje obsługi tych testów, bo nie wierzy potem mocno przytulił, pocałował i zapukał do brzuszka "halo - jest tam ktoś?"

teraz mamy nadzieję, że wszystko jest w porządku, we wtorek dopiero zarejestruje się do gina, ciekawe jak tam z jego terminami teraz

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-04-03 o 17:03
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:52   #949
79 Marta
Wtajemniczenie

wcale nie musi być ta druga kreska mocno widoczna, moja była w tym okresie nadal b. blada, dopiero po jakims tygodniu od spodziewanego okresu była ciemniejsza od testowej. Ale druga kreska to druga kreska ( nieważne, że blada). Więc serdecznie gratuluję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-03, 18:02   #950
rptrbj1978
Rozeznanie

ja jestem 6 tyg. mam 32 lata i to jest moje pierwsze dzidzi....troszke sie boje
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 18:59   #951
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Dziewczyny ja wpadłam głównie z życzeniami spokojnych świat, smacznego jajeczka, mokrego dyngusa przede wszystkim wspaniałej rodzinnej atmosfery

Beata trzymaj się dzielnie i nie dawaj!!!

Ja w piątek byłam u lekarza i termin nieco mi sie znienił z 29.10 na 3.11 wcześniejsza data była z kalendarza internetowego ta druga to wyliczenia gina. Ogólnie wyniki dobre i maleństwo dobrze sie rozwija. Po świętach wrzucę podobiznę D A ja dalej umieram z bóli kręgosłupa i brzucha ... najważniejsze zeby dzidzia była zdrowa.

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

chyba i nam się udało zafasolkować we wtorek (termin @) zrobiłam test i wyszła taka cieniuteńka kreseczka, jak niteczka w czwartek powtórzyłam teścik i kreseczka była już grubsza, ale słabo widoczna a dzisiaj rano znów dwie kreski (jednak ta jedna dalej nie jest tak mocna jak testowa ) martwię się trochę tym, raczej w 32dc to powinno być już bardzo mocno widać, czy nie?? sama nie wiem

jest to nasz drugi cykl starań, więc dość szybko wszystko się potoczyło pierwszy raz mnie spotyka stan błogosławiony, więc będziecie moim źródłem wiedzy

czytam Wasz wątek od pierwszej strony, gdyż już myślałam, że dołączę w tamtym miesiący, ale @ przyszła 5 dni spóźniona

na imię mi Justyna, mam 25 lat i pracuję w prywatnym przedszkolu, jaka jestem wyjdzie w czasie rozmów ostatnia @ 03.03.10, z kalkulatora tp wychodzi na drugi tydzień grudnia

dzisiaj również powiedziałam mężowi powiedziałam mu, że jak będzie dziś grzeczny to może zajączek przyniesie mu jakiś prezent no i po obiadku (a raczej imitacji obiadu) dałam mu paczuszkę, w której były wszystkie 3 testy, zrobił taaakie oczy, że ten prezent taki mały a potem chyba mu przeszło przez myśl co się kroi, bo aż mu oczy zabłyszczały rozpoakował trzęsącymi się rękoma i stwierdził, że chce jakąś instrukcje obsługi tych testów, bo nie wierzy potem mocno przytulił, pocałował i zapukał do brzuszka "halo - jest tam ktoś?"

teraz mamy nadzieję, że wszystko jest w porządku, we wtorek dopiero zarejestruje się do gina, ciekawe jak tam z jego terminami teraz
O prosze widzę, że jesteśmy z tej samej branży Witamy i gartuluje

rptrbj1978, myszka Witamy
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 19:01   #952
pendrak
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, mam do was takie pytanie, jaki bierzecie kwas foliowy, bo ja przez 3 m-ce przed ciążą brałam folik i do 7 tyg. czyli teraz też (dawka 0.4mg), a lekarz przepisał mi teraz 5 mg, czy wy też bierzecie takie duże dawki? z tego co czytałam to też może mieć skutki uboczne i trochę się boję tego brać, będę wam bardzo wdzięczna za odpowiedź
pendrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 19:57   #953
kasiule
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pendrak Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam do was takie pytanie, jaki bierzecie kwas foliowy, bo ja przez 3 m-ce przed ciążą brałam folik i do 7 tyg. czyli teraz też (dawka 0.4mg), a lekarz przepisał mi teraz 5 mg, czy wy też bierzecie takie duże dawki? z tego co czytałam to też może mieć skutki uboczne i trochę się boję tego brać, będę wam bardzo wdzięczna za odpowiedź
Ja przed ciążą oraz w pierwszych dwóch tygodniach również brałam folik, a odkąd zobaczyłam dwie kreski biorę... również folik, z tym że dwa razy dziennie. Tak mi poradziła pani w aptece. Do lekarza się dopiero wybieram, zobaczymy, jaką dzienną dawkę zaleci. Z tego, co pamiętam, co chyba Weronisia również zażywa 5 mg??

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
we wtorek (termin @) zrobiłam test i wyszła taka cieniuteńka kreseczka, jak niteczka w czwartek powtórzyłam teścik i kreseczka była już grubsza, ale słabo widoczna a dzisiaj rano znów dwie kreski (jednak ta jedna dalej nie jest tak mocna jak testowa ) martwię się trochę tym, raczej w 32dc to powinno być już bardzo mocno widać, czy nie?? sama nie wiem
Dzasta, gratulacje. Ja miałam termin @ w niedzielę, czyli dwa dni przed tobą Moje ciążowe kreski również nie były powalającej grubości ani intensywności. Ale najważniejsze, że były

Cytat:
Nam się ku naszemu zdziwieniu i oczywiście radości udało za pierwszym razem To również moja pierwsza ciąża, więc raczej podczytuję wiadomości na forum, nie udzielając się zbytnio.

Cytat:
Pięknie zareagował twój mąż

Cytat:
Ja na razie jestem na etapie poszukiwania lekarza. Mieszkam za granicą i wcześniej nie było okazji ani potrzeby szukać. Słyszałam od znajomych, że tu dosyć ciężko zapisać się do dobrego lekarza. Ale ciężarnej chyba nie mogą odmówić??

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Prawie cały dziesiejszy dzień... przespałam. Dziewczyny, czy wy też tak macie?
kasiule jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 20:07   #954
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
wcale nie musi być ta druga kreska mocno widoczna, moja była w tym okresie nadal b. blada, dopiero po jakims tygodniu od spodziewanego okresu była ciemniejsza od testowej. Ale druga kreska to druga kreska ( nieważne, że blada). Więc serdecznie gratuluję
ufff... muszę powiedzieć, że troszkę mnie uspokoiłaś

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ja jestem 6 tyg. mam 32 lata i to jest moje pierwsze dzidzi....troszke sie boje
ja również

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
O prosze widzę, że jesteśmy z tej samej branży Witamy i gartuluje
o proszę

Cytat:
Napisane przez kasiule Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą oraz w pierwszych dwóch tygodniach również brałam folik, a odkąd zobaczyłam dwie kreski biorę... również folik, z tym że dwa razy dziennie. Tak mi poradziła pani w aptece. Do lekarza się dopiero wybieram, zobaczymy, jaką dzienną dawkę zaleci. Z tego, co pamiętam, co chyba Weronisia również zażywa 5 mg??
hmmm... to może i ja będę łykać dwa razy dziennie do tej pory brałam po jednej tabletce Folika, od początku grudnia go zażywam

Cytat:
Dzasta, gratulacje. Ja miałam termin @ w niedzielę, czyli dwa dni przed tobą Moje ciążowe kreski również nie były powalającej grubości ani intensywności. Ale najważniejsze, że były
hehe... fakt faktem są widoczne, więc chyba jest tam jakaś fosolinka

Cytat:
Nam się ku naszemu zdziwieniu i oczywiście radości udało za pierwszym razem To również moja pierwsza ciąża, więc raczej podczytuję wiadomości na forum, nie udzielając się zbytnio.
no to rzeczywiście pofarciło Wam się ja poprzedni cykl miałam jakiś zaburzony, w ogóle nie wiedziałam kiedy owulka wystąpiła, a znów ten cykl jak w zegarku, śluz pojawił się ok 12 dc, a dokładnie 14 dc wystąpiła baaaardzo bolesna owulka

Cytat:
Pięknie zareagował twój mąż
nooo

Cytat:
Ja na razie jestem na etapie poszukiwania lekarza. Mieszkam za granicą i wcześniej nie było okazji ani potrzeby szukać. Słyszałam od znajomych, że tu dosyć ciężko zapisać się do dobrego lekarza. Ale ciężarnej chyba nie mogą odmówić??
hmmm... no to rzeczywiście masz problemową sytuację ale trzymam kciuki za lekarza z powołania
ja mam dwóch na oku, do jednego kiedyś chodziłam, ale jako 18latka i wtedy byłam zadowolona wyczuł guzy w piersi jako jedyny lekarz najprawdopodobniej wrócę do niego, ale teraz przyjmuje tylko prywatnie, więc trzeba duuużo kaski przyszykować na całe 9 miesięcy

co do objawów to mam nabrzmiałe/pełne i bolesne piersi, ból brzucha (taki jakby okresowy), sporadyczne bóle w krzyżu, trochę śluzu no i przede wszystkim brak @ dziś pierwszy dzień dopadło mnie zmęczenie i senność...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-04-03 o 20:09
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 08:20   #955
veyavu
Przyczajenie

Cytat:
co do objawów to mam nabrzmiałe/pełne i bolesne piersi, ból brzucha (taki jakby okresowy), sporadyczne bóle w krzyżu, trochę śluzu no i przede wszystkim brak @ dziś pierwszy dzień dopadło mnie zmęczenie i senność...
do dnia wczorajszego miałam takie same objawy, a dzisiaj do tego wszystkiego :/ pojawiły się mdłości czuję się fatalnie (pierwszy raz czuje się tak jakoś dziwnie)

też leci mi już 6-sty tydzień, wczoraj byłam u mojej ginekolog i widziałam moją fasolkę malutkie serduszko już bije i ma już 23 mm

Wszystkim forumowiczkom życzę WESOŁYCH ŚWIĄT
veyavu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 13:18   #956
Weronisia
Zakorzenienie

Ojej ale tu coraz więcej nowych mamuś się pojawia. Niedługo ciężko będzie zapamiętać wszystkie imiona i nicki Wszystkim nowym zaciążonym gratuluję

A mnie dziś od rana strasznie boli brzuch i krzyż oraz boki Leżę, ale i tak się denerwuję. Nie ma tu czegoś takiego jak Nospa, więc sobie cierpię. A na dodatek mam chyba zapalenie gardła. Od piątku bardzo mnie boli. Biorę sobie Tantum Verde w sprayu.

Cytat:
Ja tabletkę 5 mg dzielę na pół, a więc łykam 2,5 mg
Folik zawiera najmniejszą dawkę 0,4 mg którą powinny brać kobiety w wieku rozrodczym. Jednak w ciąży zaleca się większe dawki nawet 2 mg. Natomiast 4-5 mg biorą kobiety, u których w rodzinie były jakieś problemy neurologiczne itp.

A od dwóch tygodni łykam Maternę, więc kwasu foliowego już nie biorę, bo w Maternie jest 0,4 czyli tyle ile w Foliku. A moje tabletki kwasu nie dają się dzielić na 4 części, więc biorę tylko Maternę.
Stary 2010-04-04, 18:06   #957
pendrak
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Kasiula, ja też tak będę brać, nawet sprawdzałam na angielskich stronach i tam też zalecają tylko 0.6 w ciąży, więc nie zamierzam na sobie eksperymentować, strasznie się cieszę, że jest to forum, bo pewnie już nie raz wpadłabym w panikę.
Stary 2010-04-04, 18:08   #958
dreena
Przyczajenie

Cześć Kobietki !! No więc i ja dołączyłam do Waszego grona - 1. próba i 1. skuteczna termin na 1 grudnia przyjmiecie mnie i moją "Kropeczkę" w usg??
dreena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 18:15   #959
pendrak
Raczkowanie

Cytat:
apisano o 20:36 ----------

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 -------
Prawie cały dziesiejszy dzień... przespałam. Dziewczyny, czy wy też tak macie?
Grubość kreski nie ma znaczenia, moja na pierwszym teście nie była nawet kreską, ale jej cieniem, mój tż i siostra orzekli, że mam paranoję, dopiero jak zobaczyli kolejny test to zmienili zdanie; u mnie też to pierwsza ciąża, co do spania, to ja się z tobą chętnie zamienię, bo budzę się w środku nocy i wogóle nie mogę spać, przez parę godzin podziwiam sufit
Stary 2010-04-04, 18:39   #960
Anecka
Zakorzenienie

Ja z kolei jestem bardzo wkurzona. Bylam u lekarza i mowie ze w pracy stoje po 10h, po paru h mnie nogi mega bola, kreci sie w glowie, w nocy mnie brzuch boli tak pulsująco z prawej strony.. (myslalam ze da mi l4 chociaz na pare dni) a on do mnie zebym witaminy lykala bo ciaza to nie choroba i trzeba pracowac, ale mniej, wiec mowie ze w pracy bez zaswiadczenia o ciazy nie dadza mi na slowo lzejszej pracy (z reszta jaka lzejsza? ze sprzedawcy nie zdegraduja mnie na nic innego bo na co?), a lekarz mowi ze musze zrobic badania morfologia itp zeby mi wystawil zaswiadczenie, wiec mowie ze przeciez usg mi robil i bylo widac tam jakis zalążek.. ehhhh
Poszlam do innego lekarza, stracilam kase i mi powiedzial ze najpierw musze zrobic badania krwii i wtedy zaswiadczenie mi da. Na l4 nie mam co liczyc bo ciaza nie jest zagrozona (mimo miesniaka) a moje bole nic nie znacza. Jestem troche podlamana tym bo teraz mam ciagle na rano prace a rano robią wyniki i trzeba kilka dni czekac, bo wysylaja do miasta do laboratorium.. wiec nie mam kiedy isc na badania.
Nie mam zamiaru stac w sklepie po 10h!

Swieta przebiegaja nijako u mnie ale u Was pewnie super

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości