![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Dziękuję bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Miałam kilka dni lekkie mdłości niestety herbatka imbirowa nie za bardzo zdała egzamin.Może przy większych mdłościach skutecznie je minimalizuje. Na szczescie póki co daje rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
ja czuje się dziś okropnie - w sumie już od 3 tygodni nie jest wesoło ale dziś to po prostu koszmar nic nie mogę jeść bo zaraz chce mi się wymiotować, słabo mi dosłownie wszystko mnie boli jest mi mdło nawet do kibelka tż mi pomaga isc...fajnie się te święta zapowiadają
![]() Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2010-04-02 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
u mnie tyle dobrze ze tylko ta zgaga mnie meczy. nudności jeszcze nie mam i mam nadzieje ze nie bedzie z nimi az tak zle
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
U mnie dosyć spokojnie pod tym względem na razie, chociaż wczoraj mnie trochę mdliło, dziś od rana póki co spokój. Ale pewnie się rozkręcą za tydzień - dwa... Na szczęście moja Mama nie wymiotowała w żadnej z dwóch ciąż, więc może i mnie to ominie
![]()
#936 |
Rozeznanie
|
dziewuszki ponieważ nie mam ostatnio za bardzo dostępu do neta to
proszę o pisanie na priva w sprawie listy. A WSZYSTKIM DZIEWUSZKOM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
A ja znowu się z mężem pokłóciłam i się nie odzywamy od wczoraj...
Ciągle plączę i mam już dosyć. Dzisiaj robię pranie, baaaardzo długo sprzątałam i będę prasować wszystko co mam bo co mam robić? Nienawidzę weekedow! Moj jeszcze mąż uważa (odkąd mieszkamy z teściami) ze sobota nie jest od odpoczywania (jego to nie dotyczy) tylko od prac domowych, cały dzień mam się tym zajmować. Co tam, ze w ciąży! Co tam,ze nie można się przemęczać, wdychać oparów chemii, dźwigać czy się denerwować! Wyprowadzam się chyba w poniedziałek bo szkoda mojego zdrowia i dziecka. Zycze Wam dziewczynki lepszych świat niż moje. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Beata_Batumi
![]() U mnie też jakoś drętwo. Nie kłócimy się, ale rozmowa się coś nie klei. Jest byle jak i mam doła. Cytat:
![]() Siemię niektórym bardzo nie smakuje, ale ja nie narzekam. I wolę jego smak niż męczyć się ze zgagą. 3 łyżeczki siemienia lnianego (mielonego lub rozdrobnionego) zalać 1/3 szklanki wrzątku i zostawić na 1-2 godziny. Napęcznieje, zrobi się kleiste i ostygnie. Ja wyjadam ten kleik łyżeczką. Najlepiej zjeść to na czczo, a w razie potrzeby jeszcze w ciągu dnia. Odkąd to stosuję nie mam zgagi ![]() Z tym, że trzeba też zrezygnować z gazowanych napojów i ostrych przysmaków, a najlepiej też ze słodyczy - bo to wszystko wzmaga zgagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
ja dziś czuję się ok. Sprawdziłam wagę i nie przytyłam nawet grama. Od kilku dni mam problem z zaśnięciem,za to w dzien chodzę nieprzytomna,a jeszcze dziś praca mnie czeka ![]() kretencja ja w pierwszej ciąży też nie miałam mdłości. Beata Batumi z tego co opisujesz to warunki w jakich mieszkasz to jakiś koszmar. Nie potrafię zrozumiec czemu poddajesz się temu terrorowi? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Weronisia tak się składa,że mi na zgagę pomagał imbir i jest polecany przez lekarzy. Każdy organizm jest inny,więc niekoniecznie to co jest dobre dla ciebie będzie dobre dla innych. oto cytat z poradnika: "Sprawdzone sposoby na zgagę Aby złagodzić dolegliwości, możesz zażywać dostępne bez recepty leki neutralizujące nadmierną kwasowość soku żołądkowego. Sprawdź tylko (w ulotce), czy preparat mogą stosować kobiety w ciąży i, oczywiście, zachowaj umiar. Zanim jednak sięgniesz po leki, wypróbuj znane od lat sposoby na zgagę. Oto, co polecają doświadczone mamy:
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
dołaczam sie ok 20 listopad
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
Głupia byłam ze się tam przeprowadziłam, teraz ciężko mi tu żyć i ciężko się zdecydować na wyprowadzkę bo to się równa końcowi mojego małżeństwa. Wcześniej było zupełnie inaczej...Teraz mąż stal się klonem swojego ojca, tak jakby bal się robić inaczej niż oni. Oni uważają, ze wszystko to co oni robili 30 lat temu jest najlepsze a to co współczesne to beeee, wszystko co zrobili jest śliczne itp itd. Czuje się jak mała dziewczynka, bez prawa głosu. Moj mąż tez nie przyjmuje krytyki- gdy ja cos krytykuje...
Podam wam jedna sytuacje- przyjaciele zaprosili nas na ślub i wesele, które będzie w połowie czerwca (będę gdzieś w 5 m-cu) na Mazurach i mój maź powiedział teściom, ze pojedziemy swoim samochodem a nie wynajętym przez młodych busem. A oni ze zdziwieniem- ale dlaczego???? Jakby 5 m-c ciąży to było mało! |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Beata_Batumi-Cieżka sytuacja
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Wlasne robie makowce, wyjatkowo mdlosci nie męczą. Moje chlopaki pojechali jaja święcić do Kosciolka a ja mam chwilke na wizaż ![]()
natka80 ![]() Edytowane przez natka80 Czas edycji: 2010-04-03 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam ze sklepu i umieram ze zmęczenia.
Miałam tak ciężkie siaty, że aż jestem sama zła na siebie, że tyle nakupowałam. Dobrze, że dzieci wzięły po 1 siatce, ale i atk było mi ciężko. Zrobiło mi nsię słabo i rozbolał mnie brzuch. Córcia wyrwała mi siatę z zakupami i nie chciała oddac. Kochana córeńka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Wtajemniczenie
|
ja nie robię zupełnie nic, w sumie po pierwsze trochę się boję, a po drugie małż chętny do pracy i mnie opieprza ,jak się kręcę. Więc korzystam z tego skwapliwie
![]() ![]()
#946 |
Zakorzenienie
|
hej.
![]() podczytywałam wasz watek od samego poczatku z nadzieja ze moze do was dołącze i udało sie ![]() PS. Kliwia co podglądasz mamusie listopadowo-grudniowe? chcesz dołączyć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() chyba i nam się udało zafasolkować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jest to nasz drugi cykl starań, więc dość szybko wszystko się potoczyło ![]() ![]() czytam Wasz wątek od pierwszej strony, gdyż już myślałam, że dołączę w tamtym miesiący, ale @ przyszła 5 dni spóźniona ![]() na imię mi Justyna, mam 25 lat i pracuję w prywatnym przedszkolu, jaka jestem wyjdzie w czasie rozmów ![]() ![]() dzisiaj również powiedziałam mężowi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz mamy nadzieję, że wszystko jest w porządku, we wtorek dopiero zarejestruje się do gina, ciekawe jak tam z jego terminami teraz ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-04-03 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Wtajemniczenie
|
wcale nie musi być ta druga kreska mocno widoczna, moja była w tym okresie nadal b. blada, dopiero po jakims tygodniu od spodziewanego okresu była ciemniejsza od testowej. Ale druga kreska to druga kreska ( nieważne, że blada). Więc serdecznie gratuluję
![]()
#950 |
Rozeznanie
|
ja jestem 6 tyg. mam 32 lata i to jest moje pierwsze dzidzi....troszke sie boje
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja wpadłam głównie z życzeniami spokojnych świat, smacznego jajeczka, mokrego dyngusa przede wszystkim wspaniałej rodzinnej atmosfery
![]() Beata trzymaj się dzielnie i nie dawaj!!! Ja w piątek byłam u lekarza i termin nieco mi sie znienił z 29.10 na 3.11 wcześniejsza data była z kalendarza internetowego ta druga to wyliczenia gina. Ogólnie wyniki dobre i maleństwo dobrze sie rozwija. Po świętach wrzucę podobiznę ![]() Cytat:
![]() ![]() rptrbj1978, myszka Witamy ![]()
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, mam do was takie pytanie, jaki bierzecie kwas foliowy, bo ja przez 3 m-ce przed ciążą brałam folik i do 7 tyg. czyli teraz też (dawka 0.4mg), a lekarz przepisał mi teraz 5 mg, czy wy też bierzecie takie duże dawki? z tego co czytałam to też może mieć skutki uboczne i trochę się boję tego brać, będę wam bardzo wdzięczna za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Prawie cały dziesiejszy dzień... przespałam. Dziewczyny, czy wy też tak macie? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nooo ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam dwóch na oku, do jednego kiedyś chodziłam, ale jako 18latka i wtedy byłam zadowolona ![]() ![]() co do objawów to mam nabrzmiałe/pełne i bolesne piersi, ból brzucha (taki jakby okresowy), sporadyczne bóle w krzyżu, trochę śluzu ![]() ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-04-03 o 20:09 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() też leci mi już 6-sty tydzień, wczoraj byłam u mojej ginekolog i widziałam moją fasolkę ![]() ![]() Wszystkim forumowiczkom życzę WESOŁYCH ŚWIĄT |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Ojej ale tu coraz więcej nowych mamuś się pojawia. Niedługo ciężko będzie zapamiętać wszystkie imiona i nicki
![]() ![]() A mnie dziś od rana strasznie boli brzuch i krzyż oraz boki ![]() Cytat:
![]() Folik zawiera najmniejszą dawkę 0,4 mg którą powinny brać kobiety w wieku rozrodczym. Jednak w ciąży zaleca się większe dawki nawet 2 mg. Natomiast 4-5 mg biorą kobiety, u których w rodzinie były jakieś problemy neurologiczne itp. A od dwóch tygodni łykam Maternę, więc kwasu foliowego już nie biorę, bo w Maternie jest 0,4 czyli tyle ile w Foliku. A moje tabletki kwasu nie dają się dzielić na 4 części, więc biorę tylko Maternę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Przyczajenie
|
Cześć Kobietki !! No więc i ja dołączyłam do Waszego grona - 1. próba i 1. skuteczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei jestem bardzo wkurzona. Bylam u lekarza i mowie ze w pracy stoje po 10h, po paru h mnie nogi mega bola, kreci sie w glowie, w nocy mnie brzuch boli tak pulsująco z prawej strony.. (myslalam ze da mi l4 chociaz na pare dni) a on do mnie zebym witaminy lykala bo ciaza to nie choroba i trzeba pracowac, ale mniej, wiec mowie ze w pracy bez zaswiadczenia o ciazy nie dadza mi na slowo lzejszej pracy (z reszta jaka lzejsza? ze sprzedawcy nie zdegraduja mnie na nic innego bo na co?), a lekarz mowi ze musze zrobic badania morfologia itp zeby mi wystawil zaswiadczenie, wiec mowie ze przeciez usg mi robil i bylo widac tam jakis zalążek.. ehhhh
Poszlam do innego lekarza, stracilam kase i mi powiedzial ze najpierw musze zrobic badania krwii i wtedy zaswiadczenie mi da. Na l4 nie mam co liczyc bo ciaza nie jest zagrozona (mimo miesniaka) a moje bole nic nie znacza. Jestem troche podlamana tym bo teraz mam ciagle na rano prace a rano robią wyniki i trzeba kilka dni czekac, bo wysylaja do miasta do laboratorium.. wiec nie mam kiedy isc na badania. ![]() Nie mam zamiaru stac w sklepie po 10h! ![]() Swieta przebiegaja nijako u mnie ale u Was pewnie super ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.