Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-04, 23:08   #1801
Riddim
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
O tak, to będzie na pewno. Jutro uczę się histologii i cytologii z Lewina. A potem metabolizm, roślinki, zwierzątka i mam wszystko powtórzone dwukrotnie.
A, jeszcze anatomia. Wiedziałam, że o czymś zapomniałam.

Genetyka jest genialna.

No miło.
A ja wolę roślinki niż zwierzątka.
Bo mniej tego i ogólnie przyjemniejsze, a nie jakieś dżdżownice czy inne dziwne stworzenia.

I po raz kolejny mówię, że nie wrócę do domu po studiach.
Wkur.wiam się tylko. Sory za słownictwo, ale sytuacja wymusiła na mnie użycie go.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Zapomniałam dopisać.

Kamila, łaaa, nie bałaś się tego kolczyka?
Dwukronie, ja Chciałabym mieć chociaż już wszystko przerobione chociaż raz. Jeszcze "tylko" człowiek, ale myślę, że to pójdzie szybko i od nowa Aczkolwiek wena na biologię jakoś mnie opuściła.
No coś Ty, zwierzątka urocze są Przynajmniej wiem jak wygląda mniej więcej to o czym się uczę a rośliny to wszystkie takie same:P

Ja też po studiach tu nie wrócę, na pewno, chociaż może z innego powodu. Zawsze chciałam się wyrwać z małego miasteczka... I take it easy, jesteś ponad toco wkurza

Nie bałam się wcale, bardzo zdecydowana byłam Samo przekłucie nic zresztą nie bolało, ale niestety trafiłam na niekompetentną babkę, która założyła mi za krótki kolczyk i cierpiałam jakiś czas nie mając pojęcia, że coś jest nie tak.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Widziałyście, że to koniec emo-martynki?:C
http://emo-martynka.blog.onet.pl/
SoSnA... x//
Stary 2010-04-04, 23:09   #1802
martus9191
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Na poczatku 100 lat Dorota Przepraszam, że spóźnione ale nie mogłam wcześniej

Cytat:
Tak, nie chcę wracać do rodzinnego miasta. A zwłaszcza do domu. Nie wrócę tu, nie wrócę.
Dlatego zamierzam siedzieć w książkach, żeby dostać się na medycynę i nigdy tu nie wrócić. Chcę się odciąć od tego i mieć normalną rodzinę, taką, jaka powinna być, a siedząć tu pozbawiam się tej normalności, tu nic nie jest normalne. Wszystko jest nie tak, jak być powinno. Mam już tego dość.
Świetnie Cię rozumiem Ja po wielkiej awanturze w czwartek, zakopałam się w swoim pokoju na 2 dni nie wychodząc z niego w ogóle, siedziałam i robiłam chemię... Nie znoszę świąt i czasu kiedy wszyscy są razem w domu, bo to nie wygląda tak jak w normalnej rodzinie powinno wyglądac...
Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
I wyjęłam swoje rolki jak ja ładnie śmigam trochę nie umiem hamować, ale co tam. Tylko samej mi się nudzi jeździć, muszę Tżta namówić, bo ma nowe, nieużywane od ciotki i myśli je an allegro sprzedać
Rolki Ja muszę kupic, bo moje stare już się nie nadają do użytku Ale kupię Postanowione Będę odkładac pieniądze które dają mi na żarełko do skzoły ale się uparłam i już

Cytat:
I po raz kolejny mówię, że nie wrócę do domu po studiach.
Wkur.wiam się tylko. Sory za słownictwo, ale sytuacja wymusiła na mnie użycie go.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------
Jak byś się chciała tym razem wygadac to wiesz gdzie pisac

Jejku jak się cieszę że ten bajzel świąteczny się kończy. Tyle mi ten czas dał że zrobiłam ponad 300 zadań z chemii... Jutro czas na biologię. Dokończę te wstrętne rośliny i może ekologię poczytam, już chyba czas najwyższy... No ale przynajmniej mojego planu 30-sto dniowego się trzymam, chociaż dzisiaj była przerwa, no ale dzisijesze zadania zrobiłam wczoraj więc bez wyrzutów sumienia

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 23:23   #1803
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Dwukronie, ja Chciałabym mieć chociaż już wszystko przerobione chociaż raz. Jeszcze "tylko" człowiek, ale myślę, że to pójdzie szybko i od nowa Aczkolwiek wena na biologię jakoś mnie opuściła.
No coś Ty, zwierzątka urocze są Przynajmniej wiem jak wygląda mniej więcej to o czym się uczę a rośliny to wszystkie takie same:P

Nie bałam się wcale, bardzo zdecydowana byłam Samo przekłucie nic zresztą nie bolało, ale niestety trafiłam na niekompetentną babkę, która założyła mi za krótki kolczyk i cierpiałam jakiś czas nie mając pojęcia, że coś jest nie tak.
Pierwszy raz musiałam siłą rzeczy, bo sprawdziany powtórzeniowe były. Teraz uczę się dla siebie.

A co na to rodzice? Wiedzieli, że robisz ten kolczyk?

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Świetnie Cię rozumiem Ja po wielkiej awanturze w czwartek, zakopałam się w swoim pokoju na 2 dni nie wychodząc z niego w ogóle, siedziałam i robiłam chemię... Nie znoszę świąt i czasu kiedy wszyscy są razem w domu, bo to nie wygląda tak jak w normalnej rodzinie powinno wyglądac...
U mnie podobnie. Pokłóciłam się z mamą dziś 3 razy. Jak zwykle o to samo, bo do niej nadal nie dociera zupełnie NIC. Nie mam już na to siły. Nie wrócę tu. Odetnę się zupełnie na studiach. Poważnie o tym myślę.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 23:24   #1804
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim;18356036[COLOR=Silver
[/COLOR]Hahah, Ty nie chcesz widzieć mojej gimnastyki artystycznej jak ją rysuję xd Jedną nogę opieram o toaletę, lewą ręką podpieram się o zlew, prawą na łokciu mam na kranie i cisne
znam to

Cytat:

Jutro?! Kobieto, święta są.

To w sumie niewiele. Najgorsze dla mnie te cechy między różnymi grupami. Gdzie układ protonefrydialny, gdzie metanefrydialny. [btw. 'Tabele biologiczne' fajne są.]

Z jednej strony w sumie dobre. Mój brat miał tylko ten zbiór i zdał na 80% ucząc się 3 tygodnie.
jednak nie mam jutro, nie chce mi się
a idź z tymi świętami... ciągle mi się zdaje, że zamiast siedzieć i żreć powinnam się uczyć

proto - płazińce obleńce
meta - pierścienice
cewki Malphiego - stawonogi
nerka - kręgowce
xD
dla mnie to też coś do wkucia

dla mnie i tak bez sensu trochę, bo zapamiętałabym coś, co mi się w ogóle nie przyda a pewnie pominęła to co ważne

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

taa, czyli zrobiła wszystko, on ewentualnie może pokroić pomidory..? mój za to dotknąć mi się nie daje, jak coś robimy w kuchni "razem" to on rządzi, buntuję się, no ale zdaję sobie sprawę, że on rzeczywiście zna się na tym lepiej. aczkolwiek niekoniecznie się do tego przed nim przyznaję. raz nawet jak bylam przed okresem i robiliśmy jakąś sałatkę, to on coś kroi, ja usiadłam.. płaczę. on: kotek, co jest? a ja: no bo Ty mnie w ogóle nie potrzebujesz.. ()

Marta.. jesteśmy geniusze.
haha, nawet nie ale przeważnie ma takie tempoooo
chyba ze sam nie ma ochoty nic robić, to wtedy szybko, byle skonczyc

haha, to się ciesz

taaa, geniusze
właśnie siedze i zastanawiam się co w ogóle niektóre lektury mają wspólnego z moim tematem straciłam wątek

Cytat:

SoSnA... x//
no dokładnie
a człowiek szybko pójdzie
ja muszę genetyke, ewolucjonizm, ochronę środowiska, biogeografię, i znienawidzoną zoologię
a potem na pewno metabolizm.
cytologie i histologię - powtórzyć i roślinki powtórzyć, bo one mi wyparowują z głowy w tempie ekspresu japońskiego

cooooo?!

Cytat:
N
Jejku jak się cieszę że ten bajzel świąteczny się kończy. Tyle mi ten czas dał że zrobiłam ponad 300 zadań z chemii... Jutro czas na biologię. Dokończę te wstrętne rośliny i może ekologię poczytam, już chyba czas najwyższy... No ale przynajmniej mojego planu 30-sto dniowego się trzymam, chociaż dzisiaj była przerwa, no ale dzisijesze zadania zrobiłam wczoraj więc bez wyrzutów sumienia
jesteś hardcorem.
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 23:29   #1805
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie podobnie. Pokłóciłam się z mamą dziś 3 razy. Jak zwykle o to samo, bo do niej nadal nie dociera zupełnie NIC. Nie mam już na to siły. Nie wrócę tu. Odetnę się zupełnie na studiach. Poważnie o tym myślę.
Oj te 2 dni temu to miałam ochotę wsiąśc w pierwszy lepszy autobus i pojechac jak najdalej stąd... Zresztą postanowiłam że jeżeli się nie dostanę na medycynę to ide na to co się uda, ale na pewno nie zostanę w domu żeby poprawiac maturę, ja tu nie wytrzymam jeszcze roku
Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
z
jesteś hardcorem.

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 23:56   #1806
star15
Zakorzenienie

Cytat:
jednak nie mam jutro, nie chce mi się
a idź z tymi świętami... ciągle mi się zdaje, że zamiast siedzieć i żreć powinnam się uczyć

haha, nawet nie ale przeważnie ma takie tempoooo
chyba ze sam nie ma ochoty nic robić, to wtedy szybko, byle skonczyc

haha, to się ciesz

taaa, geniusze
właśnie siedze i zastanawiam się co w ogóle niektóre lektury mają wspólnego z moim tematem straciłam wątek

dokładnie.. wszyscy się na mnie dziś śmiesznie patrzyli, jak o 16:00 krzyczałam: tato, no jedziemy już, bo JA MUSZĘ SIĘ UCZYĆ!

(nawet na sen mi czasu szkoda, bo jak sobie pomyślę, ile w tym czasie mogłabym zrobić.. )

to Ty nie narzekaj, jestem pewna, że nic nie pobije mojego taty, któremu PRZEDWCZORAJ kazałam pozmywać,a on zrobił to dopiero dzisiaj. musiał chyba się z tą myślą oswoić. (a uznałam, że nie zrobię tego za niego, chociaż mnie szlag trafiał, ilekroć przechodziłam obok zlewu, bo by się przyzwyczaił, że wszystko ja robię, że metoda zwlekania jest dobra. )

ciesz się? mnie to wkurza, jak tż tak robi.

dobra, TY jesteś geniusz, ja nie. (bo Ty przynajmniej zaczęłaś tą pracę. )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-04-04 o 23:59
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 00:01   #1807
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie.. wszyscy się na mnie dziś śmiesznie patrzyli, jak o 16:00 krzyczałam: tato, no jedziemy już, bo JA MUSZĘ SIĘ UCZYĆ!

(nawet na sen mi czasu szkoda, bo jak sobie pomyślę, ile w tym czasie mogłabym zrobić.. )

to Ty nie narzekaj, jestem pewna, że nic nie pobije mojego taty, któremu PRZEDWCZORAJ kazałam pozmywać,a on zrobił to dopiero dzisiaj. musiał chyba się z tą myślą oswoić. (a uznałam, że nie zrobię tego za niego, chociaż mnie szlag trafiał, ilekroć przechodziłam obok zlewu, bo by się przyzwyczaił, że wszystko ja robię, że metoda zwlekania jest dobra. )

ciesz się? mnie to wkurza, jak tż tak robi.

dobra, TY jesteś geniusz, ja nie.
hahaha
mam tak samo z tym spaniem teraz sie wkurzam, że jeszcze nie śpie, bo wiem, że już nie napiszę nic więcej w tej prezentacji, bo straciłam wątek, a to sie wiąże z tym, że później wstanę, więc później zacznę się uczyć.

choć oczywiscie ja z moim tempem i brakiem umiejetnosci skupienia sie, to i tak robie mało, moja wydajnosc jest kiepska.

wkurza Cie ze Ci gotuje xD ?

raczej na odwrót
Stary 2010-04-05, 00:15   #1808
star15
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha
mam tak samo z tym spaniem teraz sie wkurzam, że jeszcze nie śpie, bo wiem, że już nie napiszę nic więcej w tej prezentacji, bo straciłam wątek, a to sie wiąże z tym, że później wstanę, więc później zacznę się uczyć.

wkurza Cie ze Ci gotuje xD ?
wszystko przeliczamy na czas przygotowania do matury - schiza.

nie to, że gotuje, tylko to, że jest przy tym samowystarczalny.

edit: idę spać.
kolorowych ;***
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 00:20   #1809
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:

SoSnA... x//
Wiem , czytałam o tym Pewnie te 2 dziewczyny musiały mieć niezłą polewkę pisząc tego bloga
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 00:42   #1810
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ona niewinna jest niczemu, może jakoś się przekonam
Czytam Hipertrofia i taka chwila zawiechy - wtf, co to za trudne słowo z biologii? Bystrzak.

Dziewczyno, Ty mi tak imponujesz wiedzą/tym ile się uczysz/pilnością, że jaaaaaa :O!

To o innej Kamili, tak? :P

Weź, bo się zawstydzę

O innej Kamili pewnie też (na farmie to siedzi, a tu nie wpadnie )
Ale otworzyło mi się zdjęcie, bardzo ładnie Ci ten kolczyk pasuje tak to taka grzeczna dziewczynka, a on to łamie i zgadzam się z dziewczynami - kreska miszczowska
Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość

Ale wiesz co, tak na pierwszy rzut oka to naprawdę się można pomylić, ja bym się na stówę od razu nie kapnęła, że coś nie tak
I brawo umiesz czytać ze zrozumieniem po angielsku!
ot, cała ja
Cytat:
u mnie będzie równouprawnienie
Otóż to
Tż mi właśnie tłumaczył załamany, jak on da radę na jednej patelni usmażyć pływającego w tłuszczu schabowego i beztłuszczową pierś z kurczaka
Cytat:
a ja tam takiego równouprawnienia w stylu: ja wnoszę meble na 3 piętro albo naprawiam samochód i tarzam się w rurach jak się zatkają nie chcę

Justyna, twardziel jesteś ja tam się do takich rzeczy nie garnę, nie znam się na samochodach i dobrze mi z takim stanem rzeczy;
Od wnoszenia mebli będzie ekipa remontowa, od auta mechanik, a od rur hydraulik

Ja instynktownie garnę się do wszystkiego, do czego wg niektórych nie powinnam się dotykać. Muszę Wam napisać, bo dosłownie mnie coś dzisiaj dziewczyna na jednym wątku się pyta, co może robić dziewczyna na budownictwie, czy będzie pustaki nosić, bo ona nie wie, bo od niej nikt w klasie nie idzie na taki kierunek, a "tym bardziej kobiety".
Chociaż z samochodem, to umiem jeździć, wlać płynu do spryskiwaczy i go ładnie umyć
Cytat:
Hahah, Ty nie chcesz widzieć mojej gimnastyki artystycznej jak ją rysuję xd Jedną nogę opieram o toaletę, lewą ręką podpieram się o zlew, prawą na łokciu mam na kranie i cisne
Nagrasz nam tutoriala?
Cytat:
Rolki Ja muszę kupic, bo moje stare już się nie nadają do użytku Ale kupię Postanowione Będę odkładac pieniądze które dają mi na żarełko do skzoły ale się uparłam i już
A Was wszystkie zmobilizowałam

Beata zamknij się jak Marta u siebie i nie wychodź nie no żartuję, ale np jak Twoi bracia ogólnie na tą sytuację rodzinną reagują?

Przy okazji - znowu od Tżta: nie wyobraża sobie, że mógłby nie przyjeżdżać co tydzień do domu.... ja jednak dochodzę do wniosku, że pewnie, miło będzie zajrzeć do rodziców, ale jednak mam się wyprowadzić, a nie

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 01:08   #1811
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko przeliczamy na czas przygotowania do matury - schiza.

nie to, że gotuje, tylko to, że jest przy tym samowystarczalny.
no

ale to dobrze bo nie bedziesz mu zawsze przy tym niezbędna, bedzie umiał sam, bez Ciebie, będziesz wtedy mogła zając się czymś innym.

Cytat:
Tż mi właśnie tłumaczył załamany, jak on da radę na jednej patelni usmażyć pływającego w tłuszczu schabowego i beztłuszczową pierś z kurczaka

Ja instynktownie garnę się do wszystkiego, do czego wg niektórych nie powinnam się dotykać. Muszę Wam napisać, bo dosłownie mnie coś dzisiaj dziewczyna na jednym wątku się pyta, co może robić dziewczyna na budownictwie, czy będzie pustaki nosić, bo ona nie wie, bo od niej nikt w klasie nie idzie na taki kierunek, a "tym bardziej kobiety".
Przy okazji - znowu od Tżta: nie wyobraża sobie, że mógłby nie przyjeżdżać co tydzień do domu.... ja jednak dochodzę do wniosku, że pewnie, miło będzie zajrzeć do rodziców, ale jednak mam się wyprowadzić, a nie
hahaha, na dwóch!
albo na grillowej xD

ale w sumie tak już jest, że są zadowy bardziej "damskie" i "męskie" i kobiety/mężczyźni w tych odwrotnych są rzadkością, no.

łojeju, może zacznie sobie wyobrażać
Stary 2010-04-05, 01:11   #1812
parodia
Zakorzenienie

Już myślałam, że dzisiaj nie będzie nocnego spamu

Chcesz w papę z tymi zawodami? Nie no, tak na serio wkurza mnie, jak ktoś się dziwi, na jakie to ja studia chcę iść, co mi się w głowie poprzewracało (ostatnio pani z biblioteki ), że przecież to tylko chłopaki. Nawet babka z matmy, że to dziewczyny na politechnikę wszystkie, a my razem: " tak!"
Takie utarte schematy a kto się nie wpisuje, to coś z nim nie tak
I sama piszesz o równouprawnieniu, to czemu nie może być z wyborem zawodu?

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2010-04-05 o 01:16
Stary 2010-04-05, 01:17   #1813
Riddim
Zadomowienie

Cytat:

Nagrasz nam tutoriala?
Lecę, pędzę, świecę!

A tak serio to podsunęłaś mi pomysł xd Jeśli nie zapomnę do jutra to i tutorial będzie

Cytat:

Chcesz w papę z tymi zawodami? Nie no, tak na serio wkurza mnie, jak ktoś się dziwi, na jakie to ja studia chcę iść, co mi się w głowie poprzewracało (ostatnio pani z biblioteki ), że przecież to tylko chłopaki. Nawet babka z matmy, że to dziewczyny na politechnikę wszystkie, a my razem: " tak!"
Takie utarte schematy a kto się nie wpisuje, to coś z nim nie tak
Spam musi być, ej no Ktoś musi mnie odciągać od prezentacji
Mi tam dziewczyny w "nietypowych" zawodach bardzo imponują. Zresztą nie wiem o co chodzi z tymi politechnikami, przecież tam jest od huhu zawodów typowo dla babek. Inżynieria biomedyczna, architektura (no bo kto jak nie kobieta tak dba o szczegóły), biotechnologia, mnóstwo tego.
Stary 2010-04-05, 01:18   #1814
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
łojeju, może zacznie sobie wyobrażać
Nie zacznie, no jak to, bez cotygodniowej porcji schabów
I myśli, że ja też będę jeździła, bo przecież autem, gdzie by tam sam busem jechał...

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

Cytat:
Lecę, pędzę, świecę!

A tak serio to podsunęłaś mi pomysł xd Jeśli nie zapomnę do jutra to i tutorial będzie

Spam musi być, ej no Ktoś musi mnie odciągać od prezentacji
Mi tam dziewczyny w "nietypowych" zawodach bardzo imponują. Zresztą nie wiem o co chodzi z tymi politechnikami, przecież tam jest od huhu zawodów typowo dla babek. Inżynieria biomedyczna, architektura (no bo kto jak nie kobieta tak dba o szczegóły), biotechnologia, mnóstwo tego.
Ale tak jak opisałaś, z tymi nogami gdzieś tam?

Czy nawet elektronika, tam też pełno szczegółowej, skrupulatnej dłubaniny. A już do zarządzania to kto się nadaje lepiej niż my?

Stary 2010-04-05, 01:21   #1815
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Ale tak jak opisałaś, z tymi nogami gdzieś tam?

Czy nawet elektronika, tam też pełno szczegółowej, skrupulatnej dłubaniny. A już do zarządzania to kto się nadaje lepiej niż my?
Buhahah, no obowiązkowo
Ano, i gdzie na elektronikę facet z wielkimi łapami, brakiem delikatności? No kurde, kobieta jest we wszystkim świetna Chociaż finanse to bym facetom jednak zostawiła..
Stary 2010-04-05, 01:26   #1816
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Buhahah, no obowiązkowo
Ano, i gdzie na elektronikę facet z wielkimi łapami, brakiem delikatności? No kurde, kobieta jest we wszystkim świetna Chociaż finanse to bym facetom jednak zostawiła..
Kamera na prysznicu czy gdzieś tam. Chociaż ja u siebie nie dam rady powtórzyć, za daleko mam ubikację od lustra i już kreska nie wyjdzie tak

A u mnie akurat 2 dziewczyny na pewno i jedna jeszcze się waha, chcą iść na finanse. Tzn na matmę, a później właśnie na rachunkową
Jedno wiem, jakbym miałam pracować na komputerach, cokolwiek ze sprzętem, to jak ja będę swoje piękne pomalowane paznokcie trzymała wszystko się połamie, poodpryskuje i tyle z nich będzie....

Stary 2010-04-05, 01:31   #1817
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Kamera na prysznicu czy gdzieś tam. Chociaż ja u siebie nie dam rady powtórzyć, za daleko mam ubikację od lustra i już kreska nie wyjdzie tak

A u mnie akurat 2 dziewczyny na pewno i jedna jeszcze się waha, chcą iść na finanse. Tzn na matmę, a później właśnie na rachunkową
Jedno wiem, jakbym miałam pracować na komputerach, cokolwiek ze sprzętem, to jak ja będę swoje piękne pomalowane paznokcie trzymała wszystko się połamie, poodpryskuje i tyle z nich będzie....
Łazienkę przemebluj!

A Ty na co się wybierasz?
Finanse - z całym szacunkiem dla osób, które tam idą, mówię tu wyłącznie o sobie - to najnudniejsza rzecz na świecie :} Tak jak biotechnologia.
Uuuu paznokcie poważna sprawa... więc finanse stanowczo odpadają.
Stary 2010-04-05, 01:39   #1818
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Łazienkę przemebluj!

A Ty na co się wybierasz?
Finanse - z całym szacunkiem dla osób, które tam idą, mówię tu wyłącznie o sobie - to najnudniejsza rzecz na świecie :} Tak jak biotechnologia.
Powiem kiblowi, że się musi przenieść

Elektronika i telekomunikacja na kierunek pierwszego wyboru, czy jak to się tam nazywa, potem sobie jakoś uporządkuje z tych: mechanika i budowa maszyn i dwie rodzaje informatyk (jednak z wydziału elektroniki, druga matematyki, fizyki i informatyki, czyli pierwsza bardziej jak elektronika, a druga - popularne IT), i nie wiem, czy nie inżyniera architektoniczna. (chętnych niby dużo mnie niż na zwykłą architekturę na wydziale budownictwa, ale nie wiem, czy iść się ośmieszyć na egzamin z rysunku czy raczej dać sobie spokój, bo arch w łodzi ogólnie nie jest zbyt dobra)
Ale to wszystko na wydziale z wykładowym angielskim - International Faculty of Engineering, jestem zdesperowana
Jak nie, to najwyżej na zwykłą elektronikę, gdzie prób nie jest 700, tylko 200-300 ale nie chcę...

Nie, nie, mi chodzi właśnie, że od dłubania w komputerach się paznokcie niszczą
Bo właśnie nie wiem, jak to pisać. Rodzicom wytłumaczyłam, że ta jedna informatyka to taka, że masz o sprzęcie, a druga pracujesz na zamkniętych skrzynkach to tu o tą pierwszą chodzi.

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2010-04-05 o 01:40
Stary 2010-04-05, 01:49   #1819
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Powiem kiblowi, że się musi przenieść

Elektronika i telekomunikacja na kierunek pierwszego wyboru, czy jak to się tam nazywa, potem sobie jakoś uporządkuje z tych: mechanika i budowa maszyn i dwie rodzaje informatyk (jednak z wydziału elektroniki, druga matematyki, fizyki i informatyki, czyli pierwsza bardziej jak elektronika, a druga - popularne IT), i nie wiem, czy nie inżyniera architektoniczna. (chętnych niby dużo mnie niż na zwykłą architekturę na wydziale budownictwa, ale nie wiem, czy iść się ośmieszyć na egzamin z rysunku czy raczej dać sobie spokój, bo arch w łodzi ogólnie nie jest zbyt dobra)
Ale to wszystko na wydziale z wykładowym angielskim - International Faculty of Engineering, jestem zdesperowana
Jak nie, to najwyżej na zwykłą elektronikę, gdzie prób nie jest 700, tylko 200-300 ale nie chcę...

Nie, nie, mi chodzi właśnie, że od dłubania w komputerach się paznokcie niszczą
Bo właśnie nie wiem, jak to pisać. Rodzicom wytłumaczyłam, że ta jedna informatyka to taka, że masz o sprzęcie, a druga pracujesz na zamkniętych skrzynkach to tu o tą pierwszą chodzi.
Właśnie naprawiłam bratu przycisk w klawiaturze zalanej sokiem (tak dziwnie się wciskał;D), to znaczy, że też tam się nadaję ? xD

Elektronika, to brzmi dumnie Przecież Ty nie potrzebujesz tych kolejnych kierunków, bo się dostaniesz gdzie chcesz, matmę przecież trzaskasz jak chcesz Wczoraj czytałam, że informatyk od otwartych skrzynek to najlepiej płatny zawód w 2009 roku:P Architektura... moje marzenie Bardzo chciałabym pójść, bo ja generalnie pomyliłam rozszerzenia w ogólniaku i powinnam 3 lata temu wpisać jednak jako pierwszy mat-fiz, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Egzamin z rysunku nie jest trudny, można samemu się dużo nauczyć i nawet tu nie chodzi o talent. Później kilka godzin rysunku z architektem i z głowy. Gorzej z testem wiedzowym... matma to jak matma, ale jak historię sztuki dowalą do raczej kiepsko
Stary 2010-04-05, 01:58   #1820
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie naprawiłam bratu przycisk w klawiaturze zalanej sokiem (tak dziwnie się wciskał;D), to znaczy, że też tam się nadaję ? xD

Elektronika, to brzmi dumnie Przecież Ty nie potrzebujesz tych kolejnych kierunków, bo się dostaniesz gdzie chcesz, matmę przecież trzaskasz jak chcesz Wczoraj czytałam, że informatyk od otwartych skrzynek to najlepiej płatny zawód w 2009 roku:P Architektura... moje marzenie Bardzo chciałabym pójść, bo ja generalnie pomyliłam rozszerzenia w ogólniaku i powinnam 3 lata temu wpisać jednak jako pierwszy mat-fiz, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Egzamin z rysunku nie jest trudny, można samemu się dużo nauczyć i nawet tu nie chodzi o talent. Później kilka godzin rysunku z architektem i z głowy. Gorzej z testem wiedzowym... matma to jak matma, ale jak historię sztuki dowalą do raczej kiepsko
Na elektronikę możesz iść z jakąkolwiek maturą a już automatyka i robotyka... a jest aktualnie w czołówce opłacanych zawodów.

Za matmę byłoby max 500 Na PŁ jest tylko sam egzamin z rysunku... Sama nie wiem u mnie z klasy jedna dziewczyna i jeden chłopak chcą iść na architekturę i od jesieni co tydzień jeżdżą na kilkugodzinne zajęcia z rysunku a historią sztuki byłam akurat dość mocno zainteresowana w gimnazjum w tych olimpiadach przedmiotowych byłam w drugiej klasie na etapie regionalnym (?), w trzeciej sobie dałam spokój, to babka od plastyki strzeliła fosia do tej pory mi chociaż zostało, że rozróżniam style, najważniejsze obrazy i na polskim czy woku szpanowałam
Ale właśnie pogrubione mnie motywuje i chyba przesądza....
Mat-fiz jest fajny, zawsze to mówię

Mama na mnie krzyczy, że mam iść spać
To dobranoc ;* (we wtorek muszę wstać co najmniej o 6, bo Częstochowa, la la la )

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2010-04-05 o 02:02
Stary 2010-04-05, 02:03   #1821
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Za matmę byłoby max 500 Na PŁ jest tylko sam egzamin z rysunku... Sama nie wiem u mnie z klasy jedna dziewczyna i jeden chłopak chcą iść na architekturę i od jesieni co tydzień jeżdżą na kilkugodzinne zajęcia z rysunku a historią sztuki byłam akurat dość mocno zainteresowana w gimnazjum w tych olimpiadach przedmiotowych byłam w drugiej klasie na etapie regionalnym (?), w trzeciej sobie dałam spokój, to babka od plastyki strzeliła fosia do tej pory mi chociaż zostało, że rozróżniam style, najważniejsze obrazy i na polskim czy woku szpanowałam
Ale właśnie pogrubione mnie motywuje i chyba przesądza

To dobranoc ;* (we wtorek muszę wstać co najmniej o 6, bo Częstochowa, la la la )
http://www.rysuj.pl/index.php i po co jeździć na zajęcia Pisałam kiedyś z koleżanką, która studiuje na PG i mówiła, że to naprawdę nie jest takie hardkorowe jak się wydaje

Dobranoc
Ehh i zostałam sam na sam z prezentacją...
Stary 2010-04-05, 02:11   #1822
mtynai
Zakorzenienie

i ze mną

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 02:22   #1823
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.rysuj.pl/index.php i po co jeździć na zajęcia Pisałam kiedyś z koleżanką, która studiuje na PG i mówiła, że to naprawdę nie jest takie hardkorowe jak się wydaje

Dobranoc
Zaczytałam się w tej stronie
Właśnie właśnie jedna dziewczyna przestraszyła tymi opowieściami o kursie, na który rok chodziła....

Ale mówisz, że architektura to Twoje marzenie, przecież nic straconego oprócz medycyny, złóż też na nią, wiem na pewno, że na PŁ i PW liczy się rozszerzona matma + język obcy w małym stopniu.

Martyna - no proszę, jak tam jajeczko?

---------- Dopisano o 02:22 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

Idę, bo najchętniej to bym chodziła spać nad ranem

Stary 2010-04-05, 02:23   #1824
mtynai
Zakorzenienie

jajeczko? smaczne. nażarłam się jak prosiak u babuszki.
(ale skosiłam 1,5 blachy pasztetu z ojcem kazaliśmy matce wszystko pozamrażać bo przez kolejny tydzień jedziemy na babcinym pasztecie )

własnie was sobie czytam, bo wcześniej nie miałam czasu wy zamiast z rodziną to na wizażu. No dobra, w sumie Żbiki to też rodzina. Ale bez jajek. jakkolwiek to brzmi

Warren Buffet
Stary 2010-04-05, 02:28   #1825
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
i ze mną
Poszalała... spać! Ja też już uciekam, jutro to dokończę. Może
Żbiku, a co się z Tobą dzieje, że tak mało tu piszesz?

Cytat:
Zaczytałam się w tej stronie
Właśnie właśnie jedna dziewczyna przestraszyła tymi opowieściami o kursie, na który rok chodziła....

Ale mówisz, że architektura to Twoje marzenie, przecież nic straconego oprócz medycyny, złóż też na nią, wiem na pewno, że na PŁ i PW liczy się rozszerzona matma + język obcy w małym stopniu.
Nie wiem co oni tam przez rok rysują :P
Stracone wszystko, bo matmę zdaję na podstawie, język obcy też, także po jabłkach A no i tak k'woli jasności na medycynę już się nie porywam No chyba, że na tą zwierzęcą

Idę sobie!:P
Dobranoc
Stary 2010-04-05, 02:35   #1826
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Żbiku, a co się z Tobą dzieje, że tak mało tu piszesz?
wróciłaś na wątek i od razu mi się odechciało pisać
nie no żartuję ! ;*

no teraz święta to z rodziną siedzę żeby nie gadali, że ich nie kocham.

dobranoc ;*

Warren Buffet
Stary 2010-04-05, 06:38   #1827
Weronika112
Zadomowienie

Łooo Jeżu.

Idę nadrabiać.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:07   #1828
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]

[/COLOR]Widziałyście, że to koniec emo-martynki?:C
SoSnA... x//
Ja wolę jednocześnie robić zadania i uczyć się teorii. Tak na sucho nie mogłabym, bo szybko zapominam .

Też wolę zwierzątka, a nie znoszę za to ewolucjonizmu. Nudzi mnie to okrutnie.

Emo-martynka ? Czy jestem dziwna, skoro nie wiem kto to jest?

Cytat:
hahaha

choć oczywiscie ja z moim tempem i brakiem umiejetnosci skupienia sie, to i tak robie mało, moja wydajnosc jest kiepska.
Ja za to mam wyrzuty sumienia jak kładę się spać. W rezultacie dzisiaj miałam sen, że nie zdałam matury i wrzucałam sobie, że mogłam nocami siedzieć.

Cytat:
Ja też

Cytat:
Dobranoc
Cytat:
i ze mną
Cytat:
dobranoc ;*
Powariowały.
Dzisiaj też tak pójdę spać, zobaczycie !

----

Powoli szykuję się do dziadka, bo to jednak my do niego jedziemy.
Martyna, dodałam zdjęcie w kolorze z myślą o tobie. ( A gdzie twoje zdjęcia ? )
Co to ja jeszcze chciałam... aaaa, biologiczki () korzystacie może z testów Omegi ? Mam to, wszystko jest tematycznie poukładane, ale nie wiem czy to dobre?

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words

Edytowane przez Weronika112
Czas edycji: 2010-04-05 o 09:09
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:14   #1829
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja już po szóstej chciałam wstawać, żeby skończyć to wypracowanie, ale pospałam do dziewiątej.

Cytat:

U mnie jedna wybiera się na politechnikę na geologię, chociaż pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo ona chce iść do Opola, żeby dojeżdżać, a tam raczej nie ma geologi. Wiecie ma faceta dziesięć lat starszego, dom budują itd.

Cytat:
Na elektronikę możesz iść z jakąkolwiek maturą a już automatyka i robotyka... a jest aktualnie w czołówce opłacanych zawodów.

Ale właśnie pogrubione mnie motywuje i chyba przesądza....

Mój kolega przez rok jeździł 40 kilometrów na kurs z rysunku na politechnikę, po czym wybrał budownictwo

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Łooo Jeżu.

Idę nadrabiać.

Edytowane przez malenstwo5
Czas edycji: 2010-04-05 o 09:29
malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:24   #1830
BeaS
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Za cholerę niegdy to nu nie wrócę. Chyba stanie sie to moją mantrą.

Cytat:
Beata zamknij się jak Marta u siebie i nie wychodź nie no żartuję, ale np jak Twoi bracia ogólnie na tą sytuację rodzinną reagują?
Nie, Justyna, zamknąć się nie mogę. Całe 17 lat milczałam i wcale lepiej nie było. I nie chce mi się już o tym gadać.

Cytat:
Dlaczego biotechnologia jest nudna?

Cytat:
własnie was sobie czytam, bo wcześniej nie miałam czasu wy zamiast z rodziną to na wizażu. No dobra, w sumie Żbiki to też rodzina. Ale bez jajek. jakkolwiek to brzmi
Toć cały dzień byłam z rodziną.

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Co to ja jeszcze chciałam... aaaa, biologiczki () korzystacie może z testów Omegi ? Mam to, wszystko jest tematycznie poukładane, ale nie wiem czy to dobre?
Dobre.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości