Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-04, 13:00   #4291
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy

Nam zostało 1 zaproszenie do wręczenia i kilka na sam ślub, ale te na sam ślub to na jakiś miesiąc przed ślubem zapewne damy
nie wiedziałam , że sie tak daje na sam ślub zaproszenia ciekawe... u nas sie tego nie praktykuje raczej
Stary 2010-04-04, 13:07   #4292
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
nie wiedziałam , że sie tak daje na sam ślub zaproszenia ciekawe... u nas sie tego nie praktykuje raczej
To są raczej zawiadomienia U nas się to praktykuje. Wszystkich nie możesz zaprosić na wesele, a na ślub to jak najbardziej
A dajecie zawiadomienie o ślubie na n-k? Z jednej strony to trochę obciach, a z drugiej to przynajmniej każdy jest szybko powiadomiony o miejscu i czasie uroczystości oraz zna dokładne nazwisko przyszłego małżonka/ki i nie musi się nikogo pytać
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 13:33   #4293
onaella
Zakorzenienie

oj znowu dawno mnie u tutaj nie było ale chociaz zyczenia swiateczne napisze

Tak wiec pogodnych i rodzinnych swiąt jeszcze Panienki

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 13:37   #4294
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
a daje się, daje... nie możemy zaprosić wszystkich ludzi na wesele, ale chcemy, by uczestniczyli w naszym ważnym dniu i zapraszamy ich do kościoła
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
To są raczej zawiadomienia U nas się to praktykuje. Wszystkich nie możesz zaprosić na wesele, a na ślub to jak najbardziej
A dajecie zawiadomienie o ślubie na n-k? Z jednej strony to trochę obciach, a z drugiej to przynajmniej każdy jest szybko powiadomiony o miejscu i czasie uroczystości oraz zna dokładne nazwisko przyszłego małżonka/ki i nie musi się nikogo pytać
My wręczymy zaproszenia, nie zawiadomienia my zapraszamy ich na ślub, a nie zawiadamiamy, że on się odbędzie Zawiadomienie to można wręczyć osobom na których obecności nam zbytnio nie zalezy, ale nie wypada ich także nie powiadomić.

Nie daję niczego na n-k, dla mnie to paranoja, tak jak wstawianie zdjęć z usg z ledwo co poczętym dzieckiem Od tego jest korespondencja lub telefon, a "przypadkowi gapie" (np "znajomy" z przedszkola, którego nawet dokładnie niepamiętamy) nie są nam kompletnie do niczego w tym dniu potrzebni

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-04-04 o 13:40
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 14:07   #4295
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
pięknie

Twój TŻ to niezły romantyk
No,szczerze powiedzawszy to byłam bardzo zaskoczona ta wiadomością. No ja nawet o tym niewiedziałam,że taki z niego romantyk.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 14:38   #4296
mariiasia
Zadomowienie

hej laseczki!

kukam do Was tylko na chwilkę, aby złożyć Wam życzenia miłych, spokojnych ale i radosnych chwil spędzonych świątecznie w rodzinnym gronie, samych pyszności i mokrego dyngusa oczywiście! Oraz spełnienia wszystkich marzeń!!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 21:11   #4297
Aaś
Zakorzenienie

Cześć laski

ooo...sama jestem no ale nic to

trochę za późno z życzeniami ale nie miałam wczesnej czasu:

Pogodnych, rodzinnych i mądrze przeżytych Świąt Wielkiej Nocy

do sklikania we wtorek
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 21:37   #4298
madmuazelle
BAN stały

Jakie tu pustki,aż echo słychać. Nie,no żartuje.Nie dziwie się,przecież są święta.Ja mam zajefajne święta pisze do Was z łóżka,bo nadal jestem chora.

O Aaś,chociaż Ty jesteś. Napisałam posta minute po Tobie.
Aaś,co tak wisisz i cicho siedzisz

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-04 o 21:14
Stary 2010-04-04, 21:49   #4299
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Jakie tu pustki,aż echo słychać. Nie,no żartuje.Nie dziwie się,przecież są święta.Ja mam zajefajne święta pisze do Was z łóżka,bo nadal jestem chora.

O Aaś,chociaż Ty jesteś. Napisałam posta minute po Tobie.
Aaś,co tak wisisz i cicho siedzisz

Mad współczuję choroby życzę Ci w takim razie żebyś jutro poczuła się dużo lepiej

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 21:54   #4300
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Mad współczuję choroby życzę Ci w takim razie żebyś jutro poczuła się dużo lepiej
Dziękuje bardzo certi. Eh,zaraziłam się od tż-ta ( jemu już przeszło,dość szybko zresztą ) niby to przeziębienie narazie,ale dosyć mocno mnie męczy, bo kręci mnie w nosie,kicham co chwile i oczy mi od kataru co chwile łzawią,głowa mnie troche boli,jestem osłabiona noi mam 37 stopni ( czyli stan podgroczkowy tak? ) Byłam dzisiaj na krótkim spacerze,ale niewiem czy to był dobry pomysł. Zjadłam dziś rosół na obiad,a ponoć jest to dobry sposób na przeziębienie,no medykamenty to swoją drogą.
Jestem zaopatrzona w Fervexy i cholinex.Te drugie już mi w sumie nie potrzebne,bo w gardle mnie nie drapie,choć chyba mam węzły chłonne powiększone-jak zwykle gdy choruje.
A rzadko choruje,a teraz prosze jestem chora. Eh,musialam się wygadać.

A jak Ci certi święta mijają.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-04 o 21:58
Stary 2010-04-04, 22:19   #4301
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje bardzo certi. Eh,zaraziłam się od tż-ta ( jemu już przeszło,dość szybko zresztą ) niby to przeziębienie narazie,ale dosyć mocno mnie męczy, bo kręci mnie w nosie,kicham co chwile i oczy mi od kataru co chwile łzawią,głowa mnie troche boli,jestem osłabiona noi mam 37 stopni ( czyli stan podgroczkowy tak? ) Byłam dzisiaj na krótkim spacerze,ale niewiem czy to był dobry pomysł. Zjadłam dziś rosół na obiad,a ponoć jest to dobry sposób na przeziębienie,no medykamenty to swoją drogą.
Jestem zaopatrzona w Fervexy i cholinex.Te drugie już mi w sumie nie potrzebne,bo w gardle mnie nie drapie,choć chyba mam węzły chłonne powiększone-jak zwykle gdy choruje.
A rzadko choruje,a teraz prosze jestem chora. Eh,musialam się wygadać.

A jak Ci certi święta mijają.
Tak Mad 37 stopni to stan podgorączkowy, przy takich objawach nie wynurzałabym się z domu, musisz się wygrzać, może jakąś dobrą herbatkę z cytryną i miodem TŻ Ci zrobi? a jeśli chodzi o katar to ostatnio odkryłam, że takie maści chłodząco- rozgrzewające są dobre na katar, ja smarowałam sobie cały nos od zewnątrz ( też dobre na zatoki ) i trochę było lepiej, możesz też spróbować jak masz tego rodzaju maści w domu.

U mnie ciężko, już od wczoraj siedzę przy stole ( brat dzisiaj pojechał do dziewczyny więc wczoraj już byliśmy świętaować u dziadków ) i niestety jakoś nie mam zachamowań w jedzeniu wróciłam do domu i pomimo najedzenia - zjadlam jeszcze sałatkę, ciasto i jajko, no masakra a teraz z przejedzenia aż mi ciężko oddychać. Mam za swoje- jutro obejde się bez śniadania .... no i jeszcze najgorsze że najadłam się na noc, a jak tak zrobię to potem takie głupoty mi się śnią i jeszcze jak wstaję to wszystko pamiętam eh szkoda gadać, łakomczuch ze mnie i tyle a teraz się nad sobą użalam.. heh no dobra idę sobie obejrzeć chirurgów

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-04-04, 23:07   #4302
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Tak Mad 37 stopni to stan podgorączkowy, przy takich objawach nie wynurzałabym się z domu, musisz się wygrzać, może jakąś dobrą herbatkę z cytryną i miodem TŻ Ci zrobi? a jeśli chodzi o katar to ostatnio odkryłam, że takie maści chłodząco- rozgrzewające są dobre na katar, ja smarowałam sobie cały nos od zewnątrz ( też dobre na zatoki ) i trochę było lepiej, możesz też spróbować jak masz tego rodzaju maści w domu.
Chyba za szybko się pochwaliłam,że nie drapie mnie w gardle bo przed chwilą zaczeło,noi miałam atak kaszlu.Zaraz zwariuje.
No,to skoro mam stan podgorączkowy to faktycznie mogłam siedziec w domu ,naszczęscie długo nie byłam,bo do sklepu i spowrotem no ale czasem to wystraczy by się dobić. Tż mi właśnie zrobił ( i taką zazwyczaj pijam na codzien ) herbatke z sokiem malinowym,alee miód w domu jest,tylko cytryne trzeba kupić.Najwyżej jutro tz-ta wyśle.
Takiej maści nie posiadam w domu,używam areazolu do nosa Otrivin i mam jeszcze Acatar.

Cytat:
U mnie ciężko, już od wczoraj siedzę przy stole ( brat dzisiaj pojechał do dziewczyny więc wczoraj już byliśmy świętaować u dziadków ) i niestety jakoś nie mam zachamowań w jedzeniu wróciłam do domu i pomimo najedzenia - zjadlam jeszcze sałatkę, ciasto i jajko, no masakra a teraz z przejedzenia aż mi ciężko oddychać. Mam za swoje- jutro obejde się bez śniadania .... no i jeszcze najgorsze że najadłam się na noc, a jak tak zrobię to potem takie głupoty mi się śnią i jeszcze jak wstaję to wszystko pamiętam eh szkoda gadać, łakomczuch ze mnie i tyle a teraz się nad sobą użalam.. heh no dobra idę sobie obejrzeć chirurgów
Oj,czasami dobrze sobie pojeśc dobre smakołyki świąteczne,ale też nie lubie się objadac bo potem mi ciężko. :/ Nie przejmuj się ,wyżalaj się dowoli ,ja tez to zrobiłam. To fakt,ponoć krótko przed spaniem jak się coś człowiek naje zbytnio za duzo to snia się głupoty.
Stary 2010-04-04, 23:43   #4303
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim

Wesołych, Rodzinnych i Słonecznych Świąt Wam życzę

Skąd wiedziałaś, że Sela jest zwana Cicią?
Kochana moja reaguje na "cicici" zamiast "kici kici"
Jestem o nią o tyle spokojniejsza, że opóźniliśmy wyjazd i byłam z nią u wetki, dostała leki i następnego dnia czuła się lepiej.
No ale wewnątrz i tak się martwię
(...)
nie wiedziałam ale lubię tak pieszczotliwie mówić na kotkii
i nic się nie martw, wszystko będzie ok
Cytat:
Cześć.

Musze się Wam czymś podzielić,wchodze na nk a tam na poczcie ta oto wiadomośc od tż-ta:

Miłość jest zawsze nowa. I bez względu na to, czy w życiu kochamy raz, dwa, czy dziesięć razy zawsze stajemy w obliczu nieznanego. Miłość może nas pogrążyć w ogniu piekieł, albo zabrać do bram raju - ale zawsze gdzieś nas prowadzi. I czas się z tym pogodzić, albowiem jest ona treścią naszego istnienia. Miłości trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni, tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie miłości - ona zawsze wyjdzie nam na przeciw. I nas wybawi...

wow jestem pod wrażeniem

p.s. ale jestem przeżarta.......... a tu tak pustooooo.........:roll eyes:

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 23:50   #4304
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
wow jestem pod wrażeniem
To fajno.Tż wie,że Wam o tym napisałam i się zapytał czy coś pisałyście na ten temat. Teraz moge mu przekazać drugą wiadomośc,że jesteś pod wrażeniem.

Cytat:
Na zdrowie. No pustawo,ale jakby co to ja jestem,szlajam się po wizażu ale zawsze tu wracam.
Stary 2010-04-04, 23:52   #4305
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiedziałam ale lubię tak pieszczotliwie mówić na kotkii
i nic się nie martw, wszystko będzie ok

wow jestem pod wrażeniem

Hejka
Ja też jestem i po raz któryś oglądam Kilera

Mad, wracaj do zdrowia Herbatka z sokiem malinowym jest skuteczna, sama wypróbowałam

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-04-04 o 23:54
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 23:54   #4306
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hejka
Ja też jestem i po raz któryś oglądam Kilera
No troche nas już jest.
Ja nie ogladam,ale tż tak.
Stary 2010-04-04, 23:54   #4307
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

to ja też dołączę do przeżartych .... cieżko, ciężko....

u nas poszły zawiadomienia do rodziny która z daleka i na ślub by się nie opłacało przyjechać,i zaproszenia na ślub dla tych co przyjdą na ślub tylko....
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 23:56   #4308
madmuazelle
BAN stały

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18357357]to ja też dołączę do przeżartych .... cieżko, ciężko....

u nas poszły zawiadomienia do rodziny która z daleka i na ślub by się nie opłacało przyjechać,i zaproszenia na ślub dla tych co przyjdą na ślub tylko....[/QUOTE]
No to za zawiadomienie rodziny i za zaproszenia na ślub.
Stary 2010-04-05, 00:33   #4309
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki,

ja padam na mordkę
Mokrego dyngusa życzę i do sklikania, papa
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 01:24   #4310
madmuazelle
BAN stały

Ago,więc życze dobrej nocy i mokrego dyngusa.

Ja chyba tu sama zostałam na placu boju. Jeszcze mnie czeka wzięcie lekarstwa,więc jem dość późną kolacje.
Stary 2010-04-05, 09:38   #4311
metkaa
Zakorzenienie

wstawac spiochy!!!

ale jestem objedzona

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
w ogóle nic? nie to ze mnie to dziwi, my będizmy mieć jeden bukiet
tzn nie zamawiamy dekoratorki, kwiaty przed ołtarzem zawsze sa, nic wiecej nie potrzebujemy
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:39   #4312
kaska87
Zakorzenienie

cześć metkaaa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:45   #4313
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć metkaaa
witam witam
Stary 2010-04-05, 10:00   #4314
lain
Zakorzenienie

Czesc
rozdawanie zaproszen w swieta to byl strzal w dziesiatke jeszcze dzis w planach rodzina TZa i kwestia zapraszania rodziny bedzie praktycznie zalatwiona (a moja rodzinka z innego wojewodztwa przyjezdza za miesiac na komunie, wiec nie musimy do nich osobiscie jechac)

jak tam smigus dyngus? ja juz dzis zaliczylam oblanie prze ojca TZ przyjezdza niedlugo do nas na swiateczny obiad - ciekawe czy ubzrojony ja sie ubzroje i go zaskocze w drzwiach

wczoraj gadalam z siostra TZa i juz ma brzuszek widoczny, ale jeszcze plci nie znaja choc tez sa ciekawi bardzo, wiec nie beda nas trzymac w niepewnosci do porodu oni mowia, ze czuja, ze to bedzie dziewczynka... ciekawe czy dobrze czuja
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 10:34   #4315
certina4
Wtajemniczenie

Cześć

Madmuazelle jak samopoczucie?
dziewczyny gratuluję rozdania zaproszeń

ja po wczorajszym dzisiaj nie zamierzam siedzieć przy stole, w sumie to też okoliczności temu nie sprzyjają, bo jestem w domu sama z Babcią więc nie widzę sensu rozkładania całego stołu świątecznego, a o 12 umówiłam się z Tatą i gdzieś mamy sobie pojechać na spacerek Pewnie do Nałęczowa albo Kazimierza Dolnego no i takim oto sposobem mam nadzieję nie wpaść po powrocie w wir jedzenia a wieczorkiem TŻcik przyjdzie i jutro zaraz po weterynarzu ( musze pojechać z moim Uszatkiem podciąć ząbki i obejrzeć odgniotki na skokach ) jedziemy sobie sami na wycieczkę do Sandomierza oby tylko pogoda dopisała, bo już dzisiaj u nas zapowiadali deszcz, ale jak na razie zachmurzenie umiarkowane więc może dzisiaj i jutro nas ominie, a od środy to sobie może padać bo do pracy idę

Miłego Drugiego Dnia Świąt PMki

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-04-05, 10:57   #4316
karinaaa87
Przyczajenie

Witajcie wszystkie przyszle Panny Młode
Od pewnego czasu kukam na wasze wypowiedzi aż do dzisiaj gdzie zdecydowałam zacząć się udzielaćJeśli oczywiście pozwolicie dolączyc do Waszego grona
W tym roku planuje wziasc slub niestety tylko cywilny gdyz narzeczony nie jest z Pl,nie ma chrztu itp i koscielny bedziemy miec za rok.
Szkoda,ze musze czekac tyle czas na wielkie wesele,ale czego sie nie robi z milosciWazne,ze juz od czerwca bede zona,heh
Sukienke mam,buty rowniez..brak mi jedynie torebki,ale nigdzie znalesc nie moge w takim kolorze jakbym chciala;/Do tego musze zrobic dokladna rezerwacje w urzedzie stanu cywilnego i w hotelu.
Pozdrawiam was wszystkie i troszke spoznione,ale jednak zyczenia Wesolych Swiat dla Was i waszych TZ.
karinaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 10:58   #4317
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć kobietki

jak tam brzuszki, bo mój się brzydal powiększył ale trudno się mówi, żyję się dalej

właśnie byłam na dworku, ale jest pięknie

Metka jak tam stresik troszkę już jest??? Jak dziadek ????

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 11:10   #4318
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
na dworku, ale jest pięknie
A u nas zimno i pada... I z rana jacyś chłopacy stroili auto, które stoi pod blokiem. A że TŻ mieszka na pierwszym piętrze, to możemy to coś podziwiać. Prawdopodobnie jest to auto ślubne (wydaje mi się, że to na tablicach widziałam), ale jest okropnie przystrojone
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 11:13   #4319
metkaa
Zakorzenienie

karinaaa87 witaj

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć kobietki

jak tam brzuszki, bo mój się brzydal powiększył ale trudno się mówi, żyję się dalej

właśnie byłam na dworku, ale jest pięknie

Metka jak tam stresik troszkę już jest??? Jak dziadek ????
moj tez sie powiekszył
bardzo milo ze pytasz o dziadka, nie jest najlepiej ale jakos sie trzyma, w srode przed weselem ma chemie i powiedzial ze jesli sie bedzie slabo czul to niestety nie przyjdzie na wesele, ale mam nadzieje ze bedzie dobrze i chociaz na chwile zawitaja,
a stresik jest chociaz bardziej stresuje mnie remont mieszkania, tzn to ze jeszcze nie jest gotowe a w planach bylo ze 2 tygodnie przed slubem panowie skoncza,
Stary 2010-04-05, 11:18   #4320
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
karinaaa87 witaj

moj tez sie powiekszył
bardzo milo ze pytasz o dziadka, nie jest najlepiej ale jakos sie trzyma, w srode przed weselem ma chemie i powiedzial ze jesli sie bedzie slabo czul to niestety nie przyjdzie na wesele, ale mam nadzieje ze bedzie dobrze i chociaz na chwile zawitaja,
a stresik jest chociaz bardziej stresuje mnie remont mieszkania, tzn to ze jeszcze nie jest gotowe a w planach bylo ze 2 tygodnie przed slubem panowie skoncza,
Ale czas ucieka, już kwiecień zaraz Ty i potem ja i Remii... już dziś jedynka z przodu... a ja taka niegotowa
a brzuszek ogrooooomnyyyyy ... od wtorku dietka bo w piątek przymiarka.

Karinaaaa witaj, pokaż sukienkę koniecznie

Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Czas edycji: 2010-04-05 o 11:20
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości