|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
Hej dziewczyny życzę wam wszystkim tu wesołych świąt
![]() http://img104.imageshack.us/img104/9425/kartki007.jpg Trzymajcie się i buziaki ![]() Monika ![]() ![]()
![]() Ważne jest by nigdy nie przestać pytać.Ciekawość nie istnieje bez przyczyny.Wystarczy więc,jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia.Nigdy nie trać świętej ciekawości.Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Przyczajenie
|
![]()
3 dni temu byłam u fryzjerki, która rzekomo miała zrobić z mojego złotego blondu piękną platyne. Jestem z natury posiadaczką włosów w odcieniu ciemnego blondu/jasnego brązu. Fryzjerka najpierw nałożyła na moje odrosty rozjaśniacz z Goldwell'u 6 % (odrosty były kurczakowo żółte
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez hunnibabe04 Czas edycji: 2010-04-03 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Wesołego jajka i włosków blond bez kurczaków
![]()
#4564 |
Zakorzenienie
|
Spokojnych, rodzinnych Świąt wszystkim.
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
Ja tez się dołączam i życzę wszystkiego naj naj najjjjjjlepszego wszystkim.Trzymajcie się cieplutko i słodziutko
![]()
#4566 |
Zakorzenienie
|
I ja też
![]() ![]() ![]()
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szarobury odcień włosów . :( Pomocy!
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=226083 Tam dziewczyny nie raz borykały się z takimi i innymi problemami ze swoim blond włoskami ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-04-03 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę,trochę się boję ![]() A czy gdyby coś mi na fioletowo złapało,to jest szansa,że się wypłucze? Bo fiolet miałam na głowie po Palette mroźny blond(tym szamponie)... Ten się dość szybko wypłukał... No i oczywiście Wesołych Świąt Dziewczyny! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szarobury odcień włosów . :( Pomocy!
dzisiaj malowałam włoski
![]() zgapiłam jednak farbkę od Kachuli Palete Deluxe platinum Collection 218 Srebrzysty blond jestem zachwycona, kolorek super, kondycja super. Jednak trochę śmierdząca/ dusząca jest ta farba ale da się wytrzymać ![]() Kolor wyjściowy to palette C10 lub c12 (nie pamietam którą z nich farbowałam ostatnio) kolor zżółkł po Waxie. Widziałam w rossmannie też białe złoto ale bałam sie że nie rozjaśni mi ladnie włosków. wklejam foto ( każde robione przy oknie w dzień) pierwsze 2 fotki przed farbowaniem dalej po ![]() 3 fotka trochę przekłamana (kolor jest dokładnie taki jak na ostatniej, ale chciałam pokazać jak złapalo odrost)
![]() |
#4570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tak szybko weszłam i patrzę i... Jowitka wyszło jak u mnie! Bardzo ładnie! Włoski widać nie ucierpiały.
Snowhitee nie zapominaj, że ja mam jeszcze po rozjaśniaczu resztki balejażu i dlatego gdzieniegdzie jaśniejszy wychodzi ale ogólnie taki sam kolor mam. W ogóle na palecie (takiej z włoskami) ten kolor jest dość ciemno przedstawiony. Nawet mnie to zaniepokoiło przed farbowaniem ale jednak ładnie wychodzi. Dobra uciekam, bo jednak dziś święta :P
#4572 |
Zadomowienie
|
wesołych świąt dziewczyny
![]() ![]()
#4573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W takim razie zaraz idę walczyć,bo już nie mogę patrzeć na tego rudzielca ![]() Edit: A zatem moje włosy są szare ![]() Totalnie mi się nie podoba ;( Chyba wolałam rudy odrost ;( Edytowane przez PannaCola Czas edycji: 2010-04-04 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Rozeznanie
|
![]()
Hey wszystkim. Mam pytanko do blondynek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Rozeznanie
|
Ja farbowałam włoski profesjonalną farbą WELLA KOLESTON POERFECT nr 9/1 - popielaty rozświetlony blond + oxydant 6%, bo miałam rozjaśnione włosy i chciałam odrobinkę przyciemnić. Aha, podczas farbowania farba na włosach przybrała jakąś dziwną barwę /trzymałam 45 min/, ale po jej spłukaniu miałam fajniutki, popielaty kolorek. Po drugim umyciu włosów ta popiel delikatnie się wypłukuje, ale dla mnie to duży "+", bo zależy mi na CHŁODNYM BLONDZIE a nie na popielu ;-))) EFEKT: KOLOREK SUPER - fotka zupełnie tego nie oddaje, niestety!!!! MAM NADZIEJĘ, ŻE KOLOREK BĘDZIE TRWAŁY ;-))))
Edytowane przez Vea Czas edycji: 2010-04-05 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Przyczajenie
|
wybaczcie, ze podpinam się pod wątek, ale szukam i nie widzę. dzisiaj zafarbowałam włosy garnierem odcien 9.1 bardzo jasny popielaty blond i bardzo mi sie podoba, ale... ale u góry są jasne takie bardziej platynowe, a na dole bardziej naturalne, nie takie jasne. nibdy tek granicy nie widac, ale ja to "czuję"... ps. w czwartek rozjasniałam najpierw włosy z brazu <chociaz moje naturalne to tez blond :O ale nie wiem, co rok temu strzeliło mi do głowy > i wyszły u góry prawie białe a na dole zółte. teraz po farbowaniu tej granicy az tak nie widac, ale jednak jest noo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co to za kolor był robiony ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pannacola wyszły Ci siwe włoski po tym białym złocie palette? Cytat:
![]()
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-04-04 o 22:31 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Raczkowanie
|
Życzę Wam wesołych Świąt Blondyneczki
![]() tak na marginesie obiecałam kiedyś dodać zdjęcie koloru, z którego schodziłam do blondu. Masakrycznie rudy ![]() ![]() i to samymi farbami rozjaśniającymi o ok 2 tony. "rude foto" z sylwestra (byłam świeżo po farbowaniu) oraz obecny blond ![]() poradziłam sobie z nim w 3 miesiące ![]()
![]() Gubię kilogramy: ![]() ![]() Edytowane przez Jowitka061987 Czas edycji: 2010-04-05 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4581 |
Rozeznanie
|
"snowhitee: Super
![]() ![]() Właśnie dodałam fotkę włosków robionych kolestonem do swojej wczesniejszej wypowiedzi na tej stronce, to sobie zobacz ;-**** Edytowane przez Vea Czas edycji: 2010-04-05 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Raczkowanie
|
Ja z czterma odcieniami rudego pobiegłam z płaczem do fryzjera i babka mi zrobiła coś na kształt beżu łamanego popielem, juz mi się ten kolor nie podoba, i wtedy byłam zdesperowana wiec sie zgodziłam na wszystko ale chyba chciałabym dązyc dalej do jasniejszego. Dziewczyny jak z mojego koloru uzyskać coś takiego jak na zdjęciach obok ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem. Chce zafarbować włoski na jasny blond taki prawie biały.
Mam jednak pasemka takiego koloru a reszta to taki rudy i jasny brąz... Nie chce by były żółte ani pomarańczowe a w niektórych przypadkach pasemek taki delikatnie żółte wyszły. Pomóżcie na jutro rano muszę mieć odp bo idę kupić farbke i coś z tym zbić muszę... ![]() A i jeszcze nie mogę używać bardzo mocnych farb ponieważ moje włoski są zniszczone przez prostownice. Mogę stosować i rozjaśniacz i farbę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
myslę, ze się da, nie od razu ale jest to możliwe ![]() ![]() cóż każdy ma inne włosy, można posłuchać rad na forum, ale i tak trzeba eksperymentować samemu, moge polecić Ci serię palette deluxe platinum colection odcień 218 ostatnio nim farbowałam, wcześniej kachula nim robiła i efekty super, odradzam tylko rozjasniaczy (na pewno szybciej osiągnąć wymarzony kolor, ale nawet najładniejszy kolor nie wygląda ładnie na zniszczonych włosach) powodzenia i trzymam kciuki ![]() Cytat:
napisz czy ten rudy/ brązowy kolor to naturalne czy farbowane pasemka? niestety będzie problem z uzyskaniem jednolitego koloru, na pewno będziesz musiała wielokrotnie powtarzac farbowanie, a może masz jakieś foto z obecnym kolorem?
![]() Gubię kilogramy: ![]() ![]() Edytowane przez Jowitka061987 Czas edycji: 2010-04-05 o 17:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Raczkowanie
|
Ten rudy i brązowy to pozotałości róznych farb poprostu mialm rudy na całych pózniej zrobione pasemka a gdzie nie gdzie pozniej zauważyłam ze mam brąz.
Wiem dlatego nie nastawiam się na jednolity kolor ale tylko żeby jakoś do ładnie wyglądało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
BAN stały
|
Hmmm to może podczepię się pod wątek
![]() mam włosy naturalne bardzo ciemny brąz i typowy problem - farba nie łapie mi odrostów, muszę najpierw użyć rozjaśniacza (który też idealnie nie łapie ![]() teraz poraz kolejny będę farbować i nie wiem jakiej użyć farby, by złapała odrost ? farbowałam włosy 2 razy matrixem - raz z 6% utleniaczem, raz z 9%, i ANI RAZU nie złapła mi nawet lekko rudawych odrostów ![]() a marzy mi się farba,która na tyle utleni włosy, bym mogła odstawić rozjaśniacz .... |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Przyczajenie
|
Kolor włosów .. !
Witam. Jestem na forum nowa
![]() Mam pytanie związane z włosami. Otóż chciała bym taki kolor włosów , ale nie wiem jaką farbą go uzyskać. Obecnie mam włosy koloru blond, właściwie jest to biały blond ![]() http://ikf.styl.fm/fryzury-dlugie/fryzura539837.htm Edytowane przez kamusia2010 Czas edycji: 2010-04-05 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Raczkowanie
|
Mam zdjecia swoich włosków...
Na jednym widać moje naturalne mysie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolor włosów .. !
Piaskowy blond z Londy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() sama i zakonczylo sie to porazka zawsze wychodzil bardziej rudy niz blond ![]() ![]() ![]() ![]() chwyta nawet na jej jasnym brazie ![]() Tak kombinuje jak kon pod gore ![]() ![]() Nawet chyba bym nie chciala zeby wyszedl mi taki jasny popiel, mialam nadzieje sie ruszy chociaz do jasnego lub bezowego blondu i to by mi nawet pasowalo ![]() Wogole to mam problem z zakwalikowaniem swojego naturalnego koloru, jest to b.ciemny blond czy juz jasny braz, jak uwazacie? Wiec radzcie, brac sie za to samemu w domu? ![]() a moze radzicie inne farby? zostawiam 2 aktualne fotki moich wloskow pozdrawiam, jeszcze swiatecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.