Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 10:39   #3121
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
W wielkim skrócie, bo niestety mój poród był szatańsko ciężki .
O 20.00 zaczęły mi się skurcze od razu regularne ale bezbolesne tylko jak na okres - ściskało mi jajniki. Plecy nie bolały nic, i tak sobie zapisywałam, co 3 minuty skurcz. w międzyczasie poszłam się wykąpać, jeszcze na luzie wzięłam sobie książkę do wanny i czytałam i co 3 min oczywiście odnotowywałam kolejne skurcze, bo nie przeszły (...) ... Nie chcę straszyć Kochane, bo każdy poród inny ale za to każdy na pewno do przeżycia, nawet ten najbardziej traumatyczny.
O matko. To faktycznie się wymęczyłaś Kurcze... ale mamy dzielnie kobietki na tym forum!!! No i Twój TŻ też dzielny! Dobrze że był przy Tobie i mogłaś na niego liczyć!
Iw ogóle wielkie dzięki za opis!
A Maluszek .... P R Z E P I Ę K N Y !!! Takie kluseczki podobają mi się najbardziej

A swoją drogą to ciekawe. Zaczęło Cię tak boleć strasznie jak Ci wody odeszły. A ja w większości słyszałam, że boli bardziej jak nie odejdą... . Faktycznie każdy poród inny ...ehhh.

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-04-05 o 10:41
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 10:45   #3122
drcron
Zakorzenienie

http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm

objawy przepowiadajacego porodu

Darusia pewnie na porodowce juz jest bo zawsze rano zagladala na forum

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Asiulek gratulacje wercia przepiekna

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 10:47   #3123
fasolka73
Rozeznanie

Nieee...no szok!!! Asiulek, gratulacje!!!

Jeszcze wczoraj pisała, że na ktg skurczy zero, równa linijeczka, a tu hop, siup i proszę.... A my tu męczymy się tymi skurczami, bólami, siedzimy jak na jajku, że to już! I nic.... Ale i przyjdzie nasza kolej....
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 11:01   #3124
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość

WIADOMOŚĆ OD ASIULEK_23:

"Urodziłam o 3:10. Jest maleńka. 2600g i 48cm. Wody odeszły o 17. Skurcze od 21. Więcej na forum Sama słodycz "
O matko! A jeszcze o 16.27 na forum siedziała (ostatni post) i nic nie wskazywało na to, że za chwilę się zacznie.
Zaczynam się bać!

Asiu gratulacje!!!

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 11:32   #3125
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A co do wagi na plusie, to ostatnio ważona u lekaża byłam 2 tyg temu i miałam 24 kg na plusie. Więc sobie pofolgowałam nieźle, a jak się okazało że w ciąży jestem to sobie wmówiłam, że tylko góra 14 będzie. A teraz niech mi kto zostawi czekolade w domu to już jej nie zobaczy
U mnie to samo słodycze być muszą .. masakra jakaś pocieszam się myślą że teraz to spuchłam a nie przytyłam . No i w sumie nie siedze na tyłku bo przy Szymku mam co robić . ale już po wszystkim biore się za siebie bo w czerwcu nad morze trzeba jakoś wygladać . Licze albo na karmienie cycem albo jak nie to na moje magiczne tabletki na odchudzanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Kochane rozpakowane, pewnie Was tu dziś mało zajrzy, ale może któraś coś podpowie...mój mały dzisiaj w nocy miał taką jakby chrypkę, charczał sobie i trochę świszczał i ja znowu spanikowana ale temp. nie ma i apetyt ma, zjada butlę, beka i idzie spać, albo gęga sobie zanim uśnie, także zachowuje się normalnie...no to skąd to charczenie i chrypka??
Ale mam święta do du...y ciągle panikuję, że coś małemu jest...wczoraj byliśmy w parku na godzinnym spacerze (temp. 19 stopni i zero wiatru), a ja mam teraz wyrzuty, że może po tym spacerze matko...oszaleję...
A tak wogóle, to Kubuś wciąga już jednorazowo 80-90 ml mleczka...z tym, że NANA, bo mojego nadal udajam 60wrrr
To może być tzw sapka niemowlęca
http://www.rodziceradza.pl/Niemowle/...a,q,42205.html
tu masz kilka rad od dziewczyn z jakiegos forum .
Ogólnie jak piszą czesto czyść nosek psikaj solą . może masz nawilżacz np. a jak nie to żeby wszystko było wywietrzone mozesz mokre pieluchy powiesić na łóżeczku żeby nawilzyć . Spacerki jak najbardziej wskazane I nie martw się to samo przechodzi

Cytat:
Porobili mi badania, wypełniłam jakieś karty i od razu do sali porodowej i pod KTG. Najgorsze, że nie pozwolili mi schodzić z łóżka a ja z bólu wyłam i może gdybym chodziła to mniej by bolało.
Współczuje ciężkiego dość porodu ale ważne że już po wszystkim i maluszek jest z wami .
Dziwi mnie czasem kwestia tego KTG ... co szpital to obyczaj a niektóre chcą chyba dostarczyć kobiecie cierpienia . W szpitalu gdzie ja się wybieram na normalnym KTG się nie leży siadasz na krzesełku tylko proszą żeby tyłek był z przodu krzesła taka pozycja półleżąca bo sama pamiętam że leżenie nawet bez skurczy na tych lezankach szpitalnych średnio było fajne . A przy porodzie to już wogóle można robić co się chce byle był odczyt . Przecież nie trzeba tak naprawdę do tego leżeć nie ma takiego zalecenia .

Cytat:
Witam was moje Kochane
Nadrabiać was i odpisywać będę wieczorkiem pewnie ale póki co.... MAM WAŻNE INFO!!!

WIADOMOŚĆ OD ASIULEK_23:

"Urodziłam o 3:10. Jest maleńka. 2600g i 48cm. Wody odeszły o 17. Skurcze od 21. Więcej na forum Sama słodycz "

GRATULACJE DLA NASZYCH KOCHANYCH DZIEWCZYNEK!
Ale super - ogromne gratulacje .. to się nazywa urodzić z cichacza he he
Stary 2010-04-05, 11:52   #3126
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Witam was moje Kochane
Nadrabiać was i odpisywać będę wieczorkiem pewnie ale póki co.... MAM WAŻNE INFO!!!

WIADOMOŚĆ OD ASIULEK_23:

GRATULACJE DLA NASZYCH KOCHANYCH DZIEWCZYNEK!
Asiulek gratulacje!!!!!!!! Malutka przesłodka
EciaPecia gratulacje!!!!!!!!! Jaka kluseczka dzielna z ciebie babeczka
A tak w ogóle to dzień dobry w świąteczny poranek??? Wodą polane? Pogoda brzydka jak co rok na śmigusa. Widzę, że dużo się dzieje na naszym wątku a mnie czasu brakuje żeby do Was zajrzeć. Dużo pracy przed świętami.
Życzę Wam mokrego Śmigusa Dyngusa i będę zaglądać do Was. Pozdrawiam

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 11:55   #3127
aixa
Rozeznanie

wklejam jeszcze zdjęcie mojej Lenki

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-04-05, 12:00   #3128
aneczkkaa
Zakorzenienie

Asiu ogromne GRATULACJE

Ale zrobiłaś nam niespodziankę

Córcia jest boska

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
wklejam jeszcze zdjęcie mojej Lenki
Lenka jest cudowna

Zazdraszczam dzieciaczków
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 12:01   #3129
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

O kurdelek!! Tego się nie spodziewałam!!

Asiulek mega wielkie gratulacje !! Wercia jest boska!!

EciaPecia jaka Twoja pyza do mojej podobna to szok Mój Marcyś też tak wciąga dolną wargę, ma identyko nosek i jak to określa mój Tż "modli się" Cudo!!

Aixa Lenka przesłodka

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 12:09   #3130
ania p
Zakorzenienie

Ale piękna Lenka
Stary 2010-04-05, 12:11   #3131
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa;18360831
[COLOR=silver
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------[/COLOR]

Lenka jest cudowna

Zazdraszczam dzieciaczków
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Aixa Lenka przesłodka
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ale piękna Lenka
Dziękujemy

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-04-05, 12:13   #3132
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Izumi na liście widzę że Asiulek miała ten sam termin co Ty Nie znasz dnia ani godziny

Ania p a co gdyby u Ciebie zaczęło się naturalnie wszystko i nie dotrwałabyś terminu CC?? Masz jakieś wyjście awaryjne??

Stary 2010-04-05, 12:28   #3133
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

aniap dzięki ładuję małemu otrivin baby i odsysam marimerem glutki, ale to charczenie bardziej jest takie z gardła ale to było nad ranem i trochę rano, a teraz jest ok.
ASIULEK - szok normalnie, ale szybciuchno dobrze, że mała już jest - zajączek wielkanocny
Drcron - najwyższy czas na Ciebie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 12:50   #3134
fasolka73
Rozeznanie

aixa Lenka jest śliczna, ma takie duże oczy, och będziesz miała problemy z kawalerką jak dorośnie ....
Stary 2010-04-05, 13:05   #3135
drcron
Zakorzenienie

AIXA Lenka przecudna

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 13:25   #3136
koglus
Rozeznanie

czesc dziewczyny ,
mam pytanie czy bedziecie uzywac majtek i pasow poporodowych , wyszczuplajacych? znacie kjakies dobre firmy
dzieki

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 13:32   #3137
aneczkkaa
Zakorzenienie

Ciekawe która teraz się rozpakuje

teraz to już zaczełam się bać

A co z młodą ? któraś wie ?

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ,
mam pytanie czy bedziecie uzywac majtek i pasow poporodowych , wyszczuplajacych? znacie kjakies dobre firmy
dzieki
Mam w planie używać pas ale na dobrą sprawę nie wiem nawet jakiej firmy są dobre? może ktoś pomoże Kiedyś moja znajoma kupowała pas w aptece za około 100 zł ale nie wiem jaką firmę i czy się sprawdził nie mam już z nią kontaktu. Szkoda
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 14:11   #3138
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ból był nie do zniesienia, mam traume poporodową ale jak wiecie, DLA TAKIEGO BĄBELKA WARTO WSZYSTKO PRZEŻYĆ
sliczne cudo Twoje.

i z tym opisem sie zgadzam, ze to trauma potrafi byc. Ja przez pierwszy tydzien a tym bardziej w szpitalu odganialam od siebie mysli i wspomnienia z porodu i wiecie do czego doszłam? Otóż ja też okreslam moj porod jako traume, ale chyba wiem dlaczego. Jestem typem osoby, ktora lubi miec wszystko zaplanowane, przemyslane i pod kontrolą, a tu... ani zaplanować, ani przemyślec ani kontrolowac skurczy i akcji porodowej sie nie da. I nagle COŚ bylo gora nade mna, cos mną kierowalo i coś rządziło wbrew mnie. COS czyli skurcze, cos czyli akcja porodowa, cos czyli biologia po prostu. I ja musialam sie poddac. Dlatego kojarzy mi sie porod z totalnym brakiem kontroli z mojej strony.

Ale potem jak lekarz zakladal mi szwy i mowil, ze moze bolec nawet 3 tygodnie i jak polozne mowily ze wylewy w obu moich oczach moga nawet miesiac schodzic to ja im na to tylko "nie ważne, nic to, nie szkodzi". Ot, cud narodzin

ASIULEK-gratulacje!!!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-04-05 o 14:14
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 14:16   #3139
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Mamusie a czym smarujecie dzieciaki po kąpieli?? U mnie ten Oillan w ogóle nie spełnił oczekiwań Wczoraj wlałam Małemu do znikomej ilości wody dwie nakrętki a dziś skórę ma tak suchą że szok Z nóżek to Mu płatami schodzi Dzisiaj to Go chyba oliwką Bambino posmaruje choć na dłuższą metę oliwka to też kiepski pomysł ... ehhhh, jakie to wszystko trudne - kto powiedział że z drugim jest łatwiej

Stary 2010-04-05, 14:37   #3140
fasolka73
Rozeznanie

Mrowak, mam pytanie miałaś otwarte oczy przy parciu, czy zamknięte? Bo na szk. r. kazali nam mieć otwarte, a ja często czytam ,że trzeba zamykać, żeby nie popękały naczynka...Już zgłupiałam...
Stary 2010-04-05, 14:46   #3141
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

WIADOMOŚĆ OD ASIULEK_23:

GRATULACJE!!!
WITAMY KOLEJNĄ DZIEWCZYNKĘ

EciaPecia najważniejsze, że już po... cudeńko piękne

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
i z tym opisem sie zgadzam, ze to trauma potrafi byc. Ja przez pierwszy tydzien a tym bardziej w szpitalu odganialam od siebie mysli i wspomnienia z porodu i wiecie do czego doszłam? Otóż ja też okreslam moj porod jako traume, ale chyba wiem dlaczego. Jestem typem osoby, ktora lubi miec wszystko zaplanowane, przemyslane i pod kontrolą, a tu... ani zaplanować, ani przemyślec ani kontrolowac skurczy i akcji porodowej sie nie da. I nagle COŚ bylo gora nade mna, cos mną kierowalo i coś rządziło wbrew mnie. COS czyli skurcze, cos czyli akcja porodowa, cos czyli biologia po prostu. I ja musialam sie poddac. Dlatego kojarzy mi sie porod z totalnym brakiem kontroli z mojej strony.

Ale potem jak lekarz zakladal mi szwy i mowil, ze moze bolec nawet 3 tygodnie i jak polozne mowily ze wylewy w obu moich oczach moga nawet miesiac schodzic to ja im na to tylko "nie ważne, nic to, nie szkodzi". Ot, cud narodzin

ASIULEK-gratulacje!!!
ja też miałam cięzki poród, ale jakoś tak jak myślę o nim to widzę Amelkę i chyba przez to nie wspomina go jakoś tragicznie... było cięzko, ale jak napisałaś ''cud narodzin" jak się widzi tego Małego Szkraba na którego czekało się 9 miesięcy to wszystko nieważne

Cytat:
Mamusie a czym smarujecie dzieciaki po kąpieli?? U mnie ten Oillan w ogóle nie spełnił oczekiwań Wczoraj wlałam Małemu do znikomej ilości wody dwie nakrętki a dziś skórę ma tak suchą że szok Z nóżek to Mu płatami schodzi Dzisiaj to Go chyba oliwką Bambino posmaruje choć na dłuższą metę oliwka to też kiepski pomysł ... ehhhh, jakie to wszystko trudne - kto powiedział że z drugim jest łatwiej
ja do kąpania używam Oilatum i do tego smaruję Amelkę na przemian oliwką Bambino i kremem czy tam balsamem Oilatum Junior, powiem ci, że z każdym dniem jest coraz lepiej, być może dlatego, że ta skóra co miała się złuszczyć już zeszła cięzko mi powiedzieć, ale przez pierwsze dwa tygodnie Amelka miała taką suchą skórę na brzuszku, przy dłoniach i stopach, teraz już jest ok, więc nadal będę używać oliwki i kremu choć nie wiem do końca czy to ich zasługa

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

aixa mała jest śliczna będziecie kawalerów z kijem odganiać

darusi nie ma... może w końcu ją ruszyło

drcron i fasolka czuję, że jesteście blisko, któa będzie pierwsza??
Stary 2010-04-05, 14:57   #3142
ita83
Wtajemniczenie

Oj ale się porobiło GRATULUJE NOWYM MAMOM

Co do uroków macierzyństwa ja też mam problemy z karmieniem cyckiem i sama nie wiem co robić....
Mały co prawda ładnie ssie cycka....ale zawsze jakby ma za mało i muszę mu podawać butle.....co ciekawe jak odciągam laktatorem to mam więcej niż potrzebuje bo ok 80-90 ml......wiec to co zostaje z karmienia do lodówki lub zamrażalnika i dokarmiam go moim po podgrzaniu
Coraz częściej mam ochotę się poddać z tym karmieniem cyckiem i podawać mu odciągnięte mleczko laktatorem.....
Może macie rady jakieś.....lub strony internetowe z radami.....byłabym wdzięczna
Stary 2010-04-05, 15:18   #3143
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Mrowak, mam pytanie miałaś otwarte oczy przy parciu, czy zamknięte? Bo na szk. r. kazali nam mieć otwarte, a ja często czytam ,że trzeba zamykać, żeby nie popękały naczynka...Już zgłupiałam...
Mnie na s.r. uczyli, że absolutnie trzeba oczy zamykać, żeby nie popękały naczynka właśnie. Ja grzecznie zamykałam, a nawet zaciskałam, ale jak widać robiłam to jakoś źle. Chyba nie całe powietrze puszczałam w dół i część ciśnienia poszła w oczy, Tak naprawdę dopiero teraz mi zeszło całkiem.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Mały co prawda ładnie ssie cycka....ale zawsze jakby ma za mało i muszę mu podawać butle.....
a skąd wiesz, że ma za mało? ja swojej nie "dobutlam". Ona nawet czasem chce się dwa razy do jednego cycka dossać za jednym podejściem, a to zawsze kończy się ulewaniem, więc wiem, że raz to starczy i basta.
Stary 2010-04-05, 15:41   #3144
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Ania p a co gdyby u Ciebie zaczęło się naturalnie wszystko i nie dotrwałabyś terminu CC?? Masz jakieś wyjście awaryjne??
Dzwonie do doktorka on jedzie do szpitala robi mi CC Ja mam zawsze wszystko zaplanowane

Cytat:
Dosmaruj jakims balsamem dla dzieci póki się ta skóra nie ustabilizuje . Szymkowi też złaziło z nóżek własnie potem już było ok . Ale nie pamiętam po jakim czasie . Teraz to go wogóle mało czym smaruje .
Z drugim chyba trudniej może być , bo może się okazać że na wiele rzeczy trzeba sobie nowe metody wypracować he he .
Stary 2010-04-05, 16:07   #3145
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Darusia, nie chcę drażnić rekina, ale ja już w 5 par przed ciążowych spodni wchodzę Niestety pozostałe muszą jeszcze poczekać... 5,5 do zrzucenia zostało.
Hmm ja też nie chcę drażnic,ale ja do tej pory mieszcze się w spodnie z przed ciąży-wczoraj założyłam dzinsy,które kupiłam w lipcu.

A na plusie mam tylko niecałe 10kg i nie wiem gdzie one poszły,chyba tylko w brzuszek.

Ale puchną mi palce u rąk,dobrze,że miałam obrączke za luzną to teraz jest w sam raz

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

ale się porobiło asiulek już jest po-czyli nie znamy dnia ani godziny

drcron Ty na porodówke lec

Mi też wszyscy przewidują,że mała wyskoczy przed czasem-oj jakbym chciała<prosi>

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:09   #3146
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Hmm ja też nie chcę drażnic,ale ja do tej pory mieszcze się w spodnie z przed ciąży-wczoraj założyłam dzinsy,które kupiłam w lipcu.

A na plusie mam tylko niecałe 10kg i nie wiem gdzie one poszły,chyba tylko w brzuszek.

Ale puchną mi palce u rąk,dobrze,że miałam obrączke za luzną to teraz jest w sam raz

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

ale się porobiło asiulek już jest po-czyli nie znamy dnia ani godziny

drcron Ty na porodówke lec

Mi też wszyscy przewidują,że mała wyskoczy przed czasem-oj jakbym chciała<prosi>
Ty to jestes jak moja przyjaciółka . Ona ze szpitala po urodzeniu drugiego dziecka wylazła w swoich spodniach . jest niska bardzo szczupła i w sumie tylko po cyckach widać że ona to ma dzieci , bo brzuch to ma jak deska . Farciary tylko cycki jej zmalały bo kiedys skubana miała mega wielki cyc i faceci aż się ogladali bo taki chudziak i taki cycek . ale tak by nikt nie powiedział ze ma dwoje dzieci
Stary 2010-04-05, 16:17   #3147
mrowak
Zakorzenienie

pytanie: czy matka-polka-karmiąca to może kiszoną kapuchę?

Wczoraj mi mój brat, który jest po fizjoterapii zamieszał w głowie z tym szerokim pieluchowaniem. Wytłumaczył nam łopatologicznie jak to z tą panewką biodrową jest. Sami pieluchowali dwójkę swoich dzieciaków i teraz już sama mam mętlik... no bo skoro mogę popieluchować i potem usłyszeć, że nie muszę to chyba wolę tak niż usłyszeć dlaczego pani nie pieluchowała-teraz mamy problem. Kurde, już sama nie wiem
Stary 2010-04-05, 16:17   #3148
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

To ja do tych farciar też należę Bo po wyjściu ze szpitala ubrałam spodnie sprzed ciąży

Dziękuje za rady co do smarowania

mrowak super pytanie bo ja się zastanawiam nad ogórkami kiszonymi Chociaż trochę zjadłam w sałatce jarzynowej (bez majonezy )

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-05 o 16:18
Stary 2010-04-05, 16:20   #3149
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ty to jestes jak moja przyjaciółka . Ona ze szpitala po urodzeniu drugiego dziecka wylazła w swoich spodniach . jest niska bardzo szczupła i w sumie tylko po cyckach widać że ona to ma dzieci , bo brzuch to ma jak deska . Farciary tylko cycki jej zmalały bo kiedys skubana miała mega wielki cyc i faceci aż się ogladali bo taki chudziak i taki cycek . ale tak by nikt nie powiedział ze ma dwoje dzieci
A najlepsze jest to,że ja zawsze jak myślałam o sobie w ciąży to będę gruba i wielka jak balon
Moja mama też tak chodziła szczupło,więc pewnie troszkę mam to po niej.

Bożesz,ale mnie dzisiaj drażni mąż i w ogóle wszystko i wszyscy-chyba słynne hormony się mnie uczepiły

Chcę już urodzic,jestem zmęczona i w ogóle do d...y eh;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:28   #3150
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Oj ale się porobiło GRATULUJE NOWYM MAMOM

Co do uroków macierzyństwa ja też mam problemy z karmieniem cyckiem i sama nie wiem co robić....
Mały co prawda ładnie ssie cycka....ale zawsze jakby ma za mało i muszę mu podawać butle.....co ciekawe jak odciągam laktatorem to mam więcej niż potrzebuje bo ok 80-90 ml......wiec to co zostaje z karmienia do lodówki lub zamrażalnika i dokarmiam go moim po podgrzaniu
Coraz częściej mam ochotę się poddać z tym karmieniem cyckiem i podawać mu odciągnięte mleczko laktatorem.....
Może macie rady jakieś.....lub strony internetowe z radami.....byłabym wdzięczna
ita jak masz więcej niż on potrzebuje to nie może byc mu za mało... jak płacze nadal to dostaw go znów, jak będziesz dostawiała tak jak on potrzebuje to laktacja powinna ci się dostosować do jego potrzeb. Jak będziesz mu dawała butlę, to będzie gorzej ssał cyca, bo wtedy musi się bardziej wysilać.

ja jak mrowak nie "dobutlam", nie mam nawet laktatora bywa, że mała je 5 minut i jej starcza, a czasem muszę ją ze 2-3 razy dostawić i je po 10 minut. Też czasem myślę, że jej mało, ale sprawdzam, mleko w cyckach jest, więc jak jest głodna to musi się wysilić i wyciągnie myślę, że jak w takiej chwili podasz butlę, to dziecie się rozleniwi i potem zamiast ciągnąć, będzie wolało zapłakać i dostać butlę, wtedy leci praktycznie bez wysiłku.
Nie poddawaj się na pewno się najada

Cytat:
Mnie na s.r. uczyli, że absolutnie trzeba oczy zamykać, żeby nie popękały naczynka właśnie. Ja grzecznie zamykałam, a nawet zaciskałam, ale jak widać robiłam to jakoś źle. Chyba nie całe powietrze puszczałam w dół i część ciśnienia poszła w oczy, Tak naprawdę dopiero teraz mi zeszło całkiem.
ja też chyba miałam zamknięte oczy... dwa pchnięcia puściłam w twarz i miałam krwiaczka na prawym oku, ale szybko zniknął.
Szczerze mówiąc to nie wiem czy da się pchać ze wszystkich sił i mieć otwarte oczy jakoś ja się nad tym nie skupiałam rodząc, to się robiło jakoś automatycznie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości