Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 16:33   #3151
fasolka73
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Mrowak, Minka dzięki za odpowiedź co do zamykania oczu. Ja szczerze mówiąc też nie wyobrażam sobie takiego wysiłku z otwartymi oczami, ale u nas na szk. rodz. położne twierdzły, że się da i wtedy nie pękają naczynka. Co szkoła, to teoria widać. Ja wątpię, żebym mogła nad tym zapanować i pewnie zamknę... Dobrze, że te krwiaczki zchodzą
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:34   #3152
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ita jak masz więcej niż on potrzebuje to nie może byc mu za mało... jak płacze nadal to dostaw go znów, jak będziesz dostawiała tak jak on potrzebuje to laktacja powinna ci się dostosować do jego potrzeb. Jak będziesz mu dawała butlę, to będzie gorzej ssał cyca, bo wtedy musi się bardziej wysilać.

ja jak mrowak nie "dobutlam", nie mam nawet laktatora bywa, że mała je 5 minut i jej starcza, a czasem muszę ją ze 2-3 razy dostawić i je po 10 minut. Też czasem myślę, że jej mało, ale sprawdzam, mleko w cyckach jest, więc jak jest głodna to musi się wysilić i wyciągnie myślę, że jak w takiej chwili podasz butlę, to dziecie się rozleniwi i potem zamiast ciągnąć, będzie wolało zapłakać i dostać butlę, wtedy leci praktycznie bez wysiłku.
Nie poddawaj się na pewno się najada

ja też chyba miałam zamknięte oczy... dwa pchnięcia puściłam w twarz i miałam krwiaczka na prawym oku, ale szybko zniknął.
Szczerze mówiąc to nie wiem czy da się pchać ze wszystkich sił i mieć otwarte oczy jakoś ja się nad tym nie skupiałam rodząc, to się robiło jakoś automatycznie
Ita podpisuję się pod tym co napisała minka U mnie jest identycznie. Też nie "dobutlam" i też nie mam laktatora. Czasem syn je szybko i najada się tak że śpi 4h a czasem i 6 razy Go dostawiam i tylko Mu piersi zmieniam - oszaleć idzie ale wiem że w końcu się to ustabilizuje. Teraz Go skończyłam karmić a On znowy kwęka więc idę z drugim cycem Im częściej dasz Mu butelkę tym On mniej będzie chciał cycka.

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:43   #3153
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

ja jak mrowak nie "dobutlam", nie mam nawet laktatora
Oj ja laktator to posiadam na szczęście, bo czasem mam wrażenie, że mi cycki rozwali. Średnio 2-3 razy w nocy budzę się z mokrą koszulką, bo mleczarnia się budzi wcześniej od Gabryśki i dawaj do roboty
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:48   #3154
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
pytanie: czy matka-polka-karmiąca to może kiszoną kapuchę?

Wczoraj mi mój brat, który jest po fizjoterapii zamieszał w głowie z tym szerokim pieluchowaniem. Wytłumaczył nam łopatologicznie jak to z tą panewką biodrową jest. Sami pieluchowali dwójkę swoich dzieciaków i teraz już sama mam mętlik... no bo skoro mogę popieluchować i potem usłyszeć, że nie muszę to chyba wolę tak niż usłyszeć dlaczego pani nie pieluchowała-teraz mamy problem. Kurde, już sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
To ja do tych farciar też należę Bo po wyjściu ze szpitala ubrałam spodnie sprzed ciąży

Dziękuje za rady co do smarowania

mrowak super pytanie bo ja się zastanawiam nad ogórkami kiszonymi Chociaż trochę zjadłam w sałatce jarzynowej (bez majonezy )
teoretycznie każą wystrzegać się kapusty kiszonej, bo niby wydyma... ale tylu rzeczy każą się unikać, że najlepiej to byłoby nic nie jeść ja generalnie jadam wszystko, patrzę jak mała to znosi, jak widzę, że brzuszek ją boli, to następnym razem unikam kapusty jeszcze nie próbowałam... ja na twoim miejscu zjadłabym trochę i sprawdziła
ja nie zamierzam żyć o krupniku i suchym chlebie przez następne pół roku
jadłam już pieczarki, czekoladę, piłam sok pomarańczowy, jem smażone, cebulę i w ogóle wszystko co do tej pory się nawinęło...
mała źle reaguje na brokuł/kalafior, nie jestem pewna co do kukurydzy z puszki, więc muszę sprawdzić ponownie.
Co do ogórków to też nie wiem, bo one niby w occie ale w małych ilościach myślę, że można spróbować
Stary 2010-04-05, 16:56   #3155
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Pieczarki, sok pomarańczowy

Co do tych oczu w czasie parcie to z kolei ja mam wrażenie że w trakcie porodu mi położna mówiła żebym koniecznie OTWORZYŁA Ale pewna nie jestem bo ogólnie wszystko pamiętam jak przez mgłę Nie mniej jednak nic popękanego nie mam w oczach, ale w sumie to nie wiem czy miałam je zamknięte czy otwarte w czasie parcia Ot taka moja przydatna wypowiedź

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Oj ja laktator to posiadam na szczęście, bo czasem mam wrażenie, że mi cycki rozwali. Średnio 2-3 razy w nocy budzę się z mokrą koszulką, bo mleczarnia się budzi wcześniej od Gabryśki i dawaj do roboty
Ja mam dokładnie to samo Mleka tyle że szok!! Śpię z pieluchą tetrową w staniku ale i tak przeciekam No masakra. Ale i tak ciągle się martwię, że Mu jest mało, bo non stop mnie wzywa na karmienie ...

Stary 2010-04-05, 17:06   #3156
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry, mam laptopa w szpitalu
wczoraj po 22 skurcze mi sie zaczely do 10 minut, poszlam do lazienki i zauwazylam ze chyba wody odeszly, obudzilam tz pojechalismy na pogotowie, przyjeli mnie, skurcze szly z krzyza, w zyciu tak nie krzyczalam az mnie terz gardlo boli, ale generalnie o 1:45 2 CM rozwarcia, caly czas krzyki w miedzy czasie prysznic, tz byl caly czas ze mna, o 7 juz bylo 7-8 cm i uslyszalam przemy. O 8-10 na swiat przyszedl nasz 8 cud swiata, Wycierpialam swoje myslalam zemi ktos plecy lamie pretem metalowym, polozne przecudne sa, iiiiiiiiiiiiiiiiii mamy CORCIE-OLIWIE.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:08   #3157
minka26
Wtajemniczenie

a wiecie, że w sobotę robiłam ciasto i zaniosłam Amelkę do tz do łóżka, on spał po nocce, więc małą położyłam obok i poinformowałam go, żeby spał czujnie, ona zaczęła trochę płakać, to on położył ją sobie na klatce piersiowej i jak poszłam do góry sprawdzić czy wsio ok, to M. spał a Amelka grzecznie leżała z otwartymi oczkami. P
otem jak już wstali patrzę, a M. ma taką mini malinkę nad cyckiem (dokładnie tam, gdzie Mała miała buźkę jak tam byłam)Biedna Amelka dossała się, a nic nie leciało
Stary 2010-04-05, 17:08   #3158
Darusiaaaa
Zakorzenienie

61 cm dluga, 4,050 wazyla porod sn
A.Camus
Stary 2010-04-05, 17:12   #3159
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wczoraj po 22 skurcze mi sie zaczely do 10 minut, poszlam do lazienki i zauwazylam ze chyba wody odeszly, obudzilam tz pojechalismy na pogotowie, przyjeli mnie, skurcze szly z krzyza, w zyciu tak nie krzyczalam az mnie terz gardlo boli, ale generalnie o 1:45 2 CM rozwarcia, caly czas krzyki w miedzy czasie prysznic, tz byl caly czas ze mna, o 7 juz bylo 7-8 cm i uslyszalam przemy. O 8-10 na swiat przyszedl nasz 8 cud swiata, Wycierpialam swoje myslalam zemi ktos plecy lamie pretem metalowym, polozne przecudne sa, iiiiiiiiiiiiiiiiii mamy CORCIE-OLIWIE.

ALE JAJA CÓRA !!!!!!!!!!!!!!!
GRATULACJE DARUSIA!!
Stary 2010-04-05, 17:19   #3160
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam
ja na chwilke...
bo musze iśc szybko spać zeby w nocy miec siły.. dzis zansełam dopieor o 4 rano ale do 8 pospałysmy obie...
A że sa świeta to rodzian sie schodziła i dopieor teraz mam spokój i musze go wykorzystac na drzemke...

jutro powinnam miec wiecej czasu wiec na penwo sie odezwe i nadrobie zaległości...

IZUMi jesli mozesz zacytuj mi w jednym poscie kto sie rozpkował i jutro liste uzupełnie... ale jesli bedziesz miała czasa jutro.. chyba ze bede szybciej na necie...

To Nasze kochane Maleństwo

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:21   #3161
fasolka73
Rozeznanie

Darusia, gratulacje!!!!!!
Ale dzielna byłaś!!!! Kawał babeczki z tej Oliweczki A Kacperek będzie następnym razem
Stary 2010-04-05, 17:21   #3162
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Mrowak, Minka dzięki za odpowiedź co do zamykania oczu. Ja szczerze mówiąc też nie wyobrażam sobie takiego wysiłku z otwartymi oczami, ale u nas na szk. rodz. położne twierdzły, że się da i wtedy nie pękają naczynka. Co szkoła, to teoria widać. Ja wątpię, żebym mogła nad tym zapanować i pewnie zamknę... Dobrze, że te krwiaczki zchodzą
Tak mnie to zaciekawiło...
uwierzcie tylko raz otworzyłam oczy bo bałam sie patrzec na te sprzety i cały poród z zamknietymi i nic mi nie pękło poza tyłkiem ale to nie od oczu.. chyba

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:22   #3163
Izumi
Wtajemniczenie

DZIEWCZYNY PRZEDSTAWIAM CÓRECZKĘ DARUSI!

Darusia jeszcze raz WIELKIE GRATULACJE!!!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:24   #3164
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
IZUMi jesli mozesz zacytuj mi w jednym poscie kto sie rozpkował i jutro liste uzupełnie... ale jesli bedziesz miała czasa jutro.. chyba ze bede szybciej na necie...

To Nasze kochane Maleństwo

NOOOO CZEEEEEŚĆ!!!!!
OMG! CUDNE FOTKI!!!! Michasia naprawdę do Tatusia swego podobna z pysiaczka!

Zaraz Ci na PW wyślę wszystko kochana
Stary 2010-04-05, 17:31   #3165
fasolka73
Rozeznanie

Madziu, jak Ty pięknie wyglądasz!!! Promieniejesz cała, zero śladu ciąży, porodu. Co to szczęście robi z człowieka... A Michalinka - "podobna do Tatusia, tylko siusia jak mamusia" słodzutka

Darusia _Oliwka piękna! Taki kochany pysiolek
Stary 2010-04-05, 17:35   #3166
Darusiaaaa
Zakorzenienie

napisze wam dokladnie wiecej ale teraz nie mam jak za bardzo

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

izumi dziekuje za wstawienie fotki ale nie mam tu jak tego zrobic
A.Camus
Stary 2010-04-05, 17:53   #3167
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
wklejam jeszcze zdjęcie mojej Lenki

Cudna! A jakie ma mądre spojrzenie! Widać że ciekawska z niej mała pannica!
Jeszcze raz gratuluję ślicznej córeczki!

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:

izumi dziekuje za wstawienie fotki ale nie mam tu jak tego zrobic
nie ma sprawy kochana!

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Izumi na liście widzę że Asiulek miała ten sam termin co Ty Nie znasz dnia ani godziny
Wiem ... W sumie mogłoby być już ... ale jakoś wątpię .
Dziś mąż rozmawiał z kolega przez telefon i zaczął mu się żalić, że to już Michaś terminowy jest ale wyjść nie che i że się musi oczekać na tego synka swojego, a Michaś na to... czkawki dostał! widocznie się zestresował, że taka na nim presja ciąży

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
pytanie: czy matka-polka-karmiąca to może kiszoną kapuchę?

Wczoraj mi mój brat, który jest po fizjoterapii zamieszał w głowie z tym szerokim pieluchowaniem. Wytłumaczył nam łopatologicznie jak to z tą panewką biodrową jest. Sami pieluchowali dwójkę swoich dzieciaków i teraz już sama mam mętlik... no bo skoro mogę popieluchować i potem usłyszeć, że nie muszę to chyba wolę tak niż usłyszeć dlaczego pani nie pieluchowała-teraz mamy problem. Kurde, już sama nie wiem
Mrowak... to może tak łopatologicznie, mniej więcej chociaż nam przekażesz? ?
Stary 2010-04-05, 17:56   #3168
koglus
Rozeznanie

GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK klask i:kla ski:, POZDRAWIAM:ju pi:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:57   #3169
olasia
Zadomowienie

darusia, madziwnie gratulacje
jakie slodziaki, ja juz nie wyrabiam, chyba sie nie doczekam swojego normalnie ach...

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:59   #3170
koglus
Rozeznanie

tez juz bym chciala miec takie malenstwo przy sobie

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:03   #3171
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
wiecie co od kilku dni mi dretwieja dlonie w nocy, i wogole mam takie lapska opuchniete i nogi, a palce to mnie bola strasznie... moze to od nacisku na kregoslup te dretwienie??a od tej wody w organizmie przybylo mi 3 kilo od czwartku, masakra jakas...
A to witam w klubie. Nie tak dawno temu miałam to samo! ;/. Dłonie tak od nadgarstka drętwieją prawda? A palce u rąk to jak paróweczki? I w ogóle ręce problem w pięści zacisnąć bo takie to nieprzyjemne, bolące uczucie.... ehh. Mi po 2-3 tygodniach z tymi nadgarstkami trochę zluzowało. Palce dalej puchną, ale już tak nie boli. A waga w ciągu tyg. chyba o jakieś 5-6kg skoczyła, ale teraz stoi w miejscu więc chyba najgorsze już minęło . Nie załamuj się!

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
tez juz bym chciala miec takie malenstwo przy sobie
I ja również

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-04-05 o 18:02
Stary 2010-04-05, 18:14   #3172
olasia
Zadomowienie

izumi - dokladnie mam to samo, dlonie i palce bola jakbym sie nagrabila czy z lopata latala... takie jakby zakwasy
termin mamy podobny, dzieci wielkie wiec moze i podobnie nas chwyci? moze dzisiaj?
ach jakos tak sie czulam, ze to moze na ta sobote... a tu nic nie wyszlo z tego mojego czucia, dzisiaj czuje, ze nic z tego... a moze jednak?

darusia - o jejku, dopiero doczytalam, jaki klocus z twojej coreczki! ponad 4 kilo! dzielna niewiasta z ciebie!

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2010-04-05 o 18:33
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:50   #3173
ita83
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za rady.... szczerze jest ciezko z tym cyckiem zwlaszcza noca ale postaram sie powalczyc......bo to taka wygoda podac cycka.....
zawsze sie go ma przy sobie
A wydaje mi sie ze sie maly nie najada bo jak usnie i wypusci cycka klade go do lozeczka a ten w placz i tak w kolko.....
Stary 2010-04-05, 18:53   #3174
aneczkkaa
Zakorzenienie

Darusiaaaa WIELKIE GRATULACJE

JESTEM W MEGA SZOKU
A MIAŁ BYC SYN NO TO JAJA
OLIWIA JEST PIEKNA

madziwnia sliczne zdjecia jak ja wam zazdroszcze
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:59   #3175
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Darusia mega wielkie gratulacje !!!! Ty to mamuśka miałaś czuja, bo na 100% nie nastawiałaś się na Kacperka, co wielokrotnie powtarzałaś. Oliwcia przecudna
Swoją drogą chyba rzadko zdarzają się pomyłki "w tą stronę". Częściej z dziewczynek chłopak się "robi" GRATULACJE!!

Madzia właśnie dzisiaj zastanawiałam się co tam u Was i czy już w domciu jesteście Ty standardowo wyglądasz super, a Misia cały tatuś !!

A gdzie jest drcron?? Czyżby też właśnie dziecię na świat wydawała ??
Fasolka do dzieła!!

mlodej też nie widać ...

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-04-05 o 19:04
Stary 2010-04-05, 19:37   #3176
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Darusiaaaa WIELKIE GRATULACJE

JESTEM W MEGA SZOKU
A MIAŁ BYC SYN NO TO JAJA
OLIWIA JEST PIEKNA

No i dlatego tak długo nie wychodziła! Bo Mała zła była że JĄ Kacper wołali Hihi Ale faktycznie, numer N I E Z I E M S K I !!!
Ale z postów Darusi na szczęście nie wnoszę żeby była zła/zawiedziona/rozczarowana Więc chociaż tyle dobrze

P.S. No jaja... W końcu święta jajeczne Dobrze że się w prima aprilis nie urodziła

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-04-05 o 19:41
Stary 2010-04-05, 19:46   #3177
machaj
Raczkowanie

ehhh mi też tak mleczko leci... nocami najbardziej.. raz nawet poszłam w nocy do ubikacji i myślałam że się spociłam bo koszulkę miałam mokrą... okazało się że wkładka przeciekła.. a jak wróciłam do sypialni to się mąż śmiał że się "posikałam" z cyca.. bo na prześcieradle odciśnięte mokre kółko było
a co do wkładek to polecacie jakieś? u mnie jak na razie najlepiej sprawdzają się z johnsoma..

Darusiaa gratulacje!! duża córcia

ja się pochwale swoja zdjęcie z wczoraj... (w czwartek będzie miała miesiąc)

a w ogóle.. to od paru dni bolała mnie blizna po szyciu... aż kazałam mężowi zobaczyć czy nie mam jej jakoś zaczerwienionej albo czy nie ropieje.. a on mi powiedział że ja mam jednego szwa nieściągniętego;/ jutro będę dzwonić do gina.. żeby coś z nim zrobić... mąż biedny musiał się nasłuchać mojego narzekania na położna która ściągała mi szwy.. co najlepsze to były we 2e.. bo akurat stażystkę przyjęli tego dnia.. i żadna go nie widziała a odkąd o nim wiem boli jak cholera;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 19:56   #3178
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

ja się pochwale swoja zdjęcie z wczoraj... (w czwartek będzie miała miesiąc)

a w ogóle.. to od paru dni bolała mnie blizna po szyciu... aż kazałam mężowi zobaczyć czy nie mam jej jakoś zaczerwienionej albo czy nie ropieje.. a on mi powiedział że ja mam jednego szwa nieściągniętego;/ jutro będę dzwonić do gina.. żeby coś z nim zrobić... mąż biedny musiał się nasłuchać mojego narzekania na położna która ściągała mi szwy.. co najlepsze to były we 2e.. bo akurat stażystkę przyjęli tego dnia.. i żadna go nie widziała a odkąd o nim wiem boli jak cholera;/
No i gdzie to zdjęcia? ??? Kochana, musisz jeszcze raz spróbować dołączyć
Co do szwa to niezły motyw :/ ... kurde....
Stary 2010-04-05, 20:04   #3179
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ,
mam pytanie czy bedziecie uzywac majtek i pasow poporodowych , wyszczuplajacych? znacie kjakies dobre firmy
dzieki
ja mam jakies niemieckiej firmy bede uzywala u siostry sie sprawdzily
Cytat:
GRATULACJE!!!
WITAMY KOLEJNĄ DZIEWCZYNKĘ

EciaPecia najważniejsze, że już po... cudeńko piękne

ja też miałam cięzki poród, ale jakoś tak jak myślę o nim to widzę Amelkę i chyba przez to nie wspomina go jakoś tragicznie... było cięzko, ale jak napisałaś ''cud narodzin" jak się widzi tego Małego Szkraba na którego czekało się 9 miesięcy to wszystko nieważne

ja do kąpania używam Oilatum i do tego smaruję Amelkę na przemian oliwką Bambino i kremem czy tam balsamem Oilatum Junior, powiem ci, że z każdym dniem jest coraz lepiej, być może dlatego, że ta skóra co miała się złuszczyć już zeszła cięzko mi powiedzieć, ale przez pierwsze dwa tygodnie Amelka miała taką suchą skórę na brzuszku, przy dłoniach i stopach, teraz już jest ok, więc nadal będę używać oliwki i kremu choć nie wiem do końca czy to ich zasługa

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

aixa mała jest śliczna będziecie kawalerów z kijem odganiać

darusi nie ma... może w końcu ją ruszyło

drcron i fasolka czuję, że jesteście blisko, któa będzie pierwsza??
u mnie daleka droga
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Hmm ja też nie chcę drażnic,ale ja do tej pory mieszcze się w spodnie z przed ciąży-wczoraj założyłam dzinsy,które kupiłam w lipcu.

A na plusie mam tylko niecałe 10kg i nie wiem gdzie one poszły,chyba tylko w brzuszek.

Ale puchną mi palce u rąk,dobrze,że miałam obrączke za luzną to teraz jest w sam raz

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

ale się porobiło asiulek już jest po-czyli nie znamy dnia ani godziny

drcron Ty na porodówke lec

Mi też wszyscy przewidują,że mała wyskoczy przed czasem-oj jakbym chciała<prosi>
z checia bym chciala juz byc po no ale dzisiaj ucieklam z porodowki ale o tym za chwile polozna miala ze mnie nielzy ubaw

Cytat:
WIEDZIALAM :d GRATULACJE haha szkoda tylko ze OLIWKA a nie KACPEREK no ale nastepnym razem pewnie bedzie kacperek

a teraz hihi takiego ubawu dawno nie mialam z drugiej strony jestem przerazona
pojechalam na IP skurcze mialam co 20 minut ponad 4 godziny i strasznie mnie bolaly myslalam ze sie przekrece do tego polecialo mi zas mnustwo czopu podbarwionego krwia ale wczesniej zjadlam obiadek u mamci odwiedzilam wojka bo ma dzisiaj imienny no i pojechalismy na IP tam Pani zakrecona pyta kiedy mam termin mowie ze wczoraj mialam a ta do mnie to po co przyjechalam dzisiaj ajk wczoraj termin mialam hihi a ja ze chcialam zrobic ktg zeby skurcze sprawdzic no to laskawie zadzwonila do lekarza kazal przyjsc na 3 pietro na porodowke dzielnie pokonalam schody co chwile sie zatrzymujac bo wysoko tam polozna podlaczyla mnie pod ktg na ponad godzine myslalam ze umre skurcze co 8 minut z natezeniem od 30 dochodzily do 80 az mi lzy ciekly po chwili wszedl maz w kapciach foliowych jak go zobaczylam to umieralam ze smiechu nie potrafilam sie powstrzymac serduszko dziecka zaczelo skakac do 170 a ja nie moglam sie przestac smiac bo ciagle sobie jego wyobrazalam w tym zielonym fartuchu i czepku na glowie dopiero jak usiadl i nie widzialam kapci to mi przeszlo skurcze bola jak skurczybyki przyszedl lekarz zbadal mnie < to najgorsze co moglo byc myslalam ze sie tam przekrece tak strasznie bolalo > ale co chwile mnie przepraszal mowil ze on musi dokladnie i musi tam pogmyrac zeby cos zaczelo sie dziac bo ja mam czeste skurcze co 8 minut ale one sa troszke zaslabe bo powinny miec conajmniej 100 a one zajmuja tylko 1/3 sily wlasciwego skurczu no i szyjka nadal tylko ma 2 cm rozwarcia zaproponowal bym zostala w szpitalu i podlacza mnie pod kroplowke na co ja ze nie nie ze ja torby nie mam i ze ja moge jutro no to mowi ze jak sie nic nie bedzie dzialo to zebym za 3 dni przyjechala
wiec jestem cyborgiem i porodu chyba nie przezyje bo skoro mnie teraz tak boli ze ja oddychac nie moge i ze w trakcie skurczu mowic nie moge to co dopiero bedzie przy porodzie ?? wydaje mi sie ze ja jak slon bede w tej ciazy chodzila nigdy chyba nie urodze
a i po badaniu jeszcze pojawila mi sie zywa czerwona krew wiec zas przerazenie dzwonie do szpitala zapytac czy to normalne i uspokoili mnie ze to normalne ide pospacerowac po schodach moze cos sie przyspieszy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:05   #3180
P0P70
Zakorzenienie

Aneczka - gratuulacje!!!. A córeczka wcale nie taka malutka .

Cytat:
Mamusie a czym smarujecie dzieciaki po kąpieli?? U mnie ten Oillan w ogóle nie spełnił oczekiwań Wczoraj wlałam Małemu do znikomej ilości wody dwie nakrętki a dziś skórę ma tak suchą że szok Z nóżek to Mu płatami schodzi Dzisiaj to Go chyba oliwką Bambino posmaruje choć na dłuższą metę oliwka to też kiepski pomysł ... ehhhh, jakie to wszystko trudne - kto powiedział że z drugim jest łatwiej
Ja kąpię w Oilatum i u mnie się sprawdza.

Cytat:
No to niezły numer. To tylko u Ciebie mogło się zdarzyć. A może Ci dzicko ktoś podmienił. No ale jakie piękne imię będzie miała Twoja córka. GRATULACJE!!

A moja mała zaczeła mieć kolki i to jest tragedia. I w końcu nawet wsadziliśmy jej rurke w dupkę. A wszystko przez to mleko. No i musimy zrobić małej posiew bo nawet z opisów kupek wynika że ma alergię.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości