Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 18:23   #3151
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Madzia moja koleżanka zaszła w ciąze przed Nowym rokiem - cały czas łykajac tabletki . A dowiedziała sie tak ze duzo spała , wymiotowała ,była ciagle zmeczona to jej nie dawało spokoju i po miesiacu poszła do lekarza i sie okazało ze jest w ciaży .

Tabletki czasem tez przestaja działać jak sie ma problemy z tarczyca.
No to ładnie

a mnie po slubie gin a potem lekarz rodzinny skierowali na badania krwi, bo podejrzewali problemy z tarczycą ale wyniki krwi wyszły mi dobre wiec stwierdzili, ze mam taka budowę widocznie.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Ja Cię nie straszę ale na tabsach przecież jest napisane , że antybiotyki zmniejszają ich działanie...i trza stosować dodatkowe zabezpieczenie.
Radzę Ci obejrzeć piersi. Czy brodawki zmieniły kolor na ciemniejszy a może się powiększyły ??? Masz taki bardzo jędrny biust???
Kurdę a nawet gdybyś była to teraz znowu te tabletki mogą zaburzać procesy i objawy ciążowe... i możesz nic takiego nie obserwować...
Idź no Kobieto na Usg to się wyjaśni...
wiem, ze antybiotyk zmniejsza działanie (ja brałam wtedy dwa rózne) 8 grudnia miałam @, przez 10 dni brałam antybiotyki a 15 grudnia kochalismy sie do konca

potem jeszcze w lutym chyba, zapomniałam wziąc tabletki (to była połowa cyklu) i po 20 godzinach ją dopiero wzięłam. a co mi przypomniało?>? To ze dostałam plamienia (przez tydzien je miałam)

na usg tutaj nie pójde, nawet nie wiem czy od tak sobie przyjmują. (Iwka wiesz cos na ten tamet)

a piersi faktycznie mam bardziej jędrne (nawet sie ostatnio smiałam, ze schudłam tyle, a piersi nic nie straciły, a zawsze najpierw z nich mi spada) i jakis czas temu miałam jedną brodawke mocno ciemną (pokazywałam TZ, aż sie zdziwił) ale za kilka dni znowu wróciła do normy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:24   #3152
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

co do imienia Poli, to ja oblukalam caly wizaz i nie znalazlam narazie ani jednej na topie sa wlasnie Nadie, Majki i Julki Poza tym wiele osob sie dziwi, ze takiei mie wybralismy i nie wszyscy je znaja...poza tym nie dawalabym "oklepanego"imienia
Ja tez chcialabym wybrac jakies nieoklepane, ale tez nie za dziwne i za amerykanskie, bo nie cierpie imion w stylu Jessica, Brajan (tak tak znam chlipca ktorego imie sie tak wlasnie pisze zamiast Brian), Pamela itp...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
my mamy juz od dawna dla dziewczynki zuza a dla chlopca patryk aczkolwiek ostatnio nam coraz czesciej wojciech (jak tatus) chodzi po glowie bedzie junior i senior
no a ze bedzie u nas chlopiec wiec bedzie pat albo wojtas tylko ze jeszcze sie nie zdecydowaliśmy.. i ostatecznie decyzje podejmiemy jak zobaczymy dziecko.. moze nam sie odmieni i bedzie inaczej

ja juz po wizycie u tesciow... bylo ostro i dlatego sie zwinelismy pozniej jak troche "ochloniemy" a raczej tz to napisze.. zycie
Wiesz ja tez o tym czasem mysle zeby chlopcu dac po tatusiu Michal, a zeby bylo smiesznie mam tez braciszka Michalka... hiii a imie oczywiscie ja mu wybralam 11 lat temu bo wtedy wlasnie poznalam mojego meza i stwierdzilam ze fajny chlopak z niego i fajnie jakby braciszek tez byl taki sympatyczny to niech ma tak samo na imie to moze jeszcze jeden Michal Junior w rodzinie hahaha

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
dziewczynki jutro wychododze do domubole ustaly ,tylko teraz rany musza sie zagoic.
Weszlam dzis na wage i prawie zemdlalam jak to zobaczylam 46 kgtyle to ja wazylam w LO
No to zdrowka zdrowka i zdrowka i troche wiecej kilogramow

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
zrobiłam się na gotycko i pojechałam w gorsecie ale trochę przymały chyba, bo ledwo oddychać mogłam
oooo to rzeczywiscie ostro bylo! to nie ma za co dziwic ze takie rekacje facetow byly i wyrwalas jakiegos

Cytat:
dajemy na drugie ale jeszcze nie wiemy jak.. chcemy po dziadkach tylko jeszcze nie wiemy po ktorych co i jak.. napewno bedzie jakies drugie imie
My tez damy drugie na pewno - dla dziewczynki chcialabym po mojej mamie, a dla chlopca nie wiem.... moze po mezu - bedzie w koncu kolejny raz Michal imie powtorzone. A mama ma Teresa na imie i tak czasem mi chodzi po glowie Magdalena Teresa...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
własnie z TZ o tym rozmawiałam i sobie przypomnielismy, ze od 9 grudnia przez 10 dni brałam 2 rodzaje antybiotyków (bo miałam bakteryjne zapalnie ścięgien w nadgarsku) a w tym czasie 3 razy się z TZ do konca kochałam bo pierwszy raz sie nam zapomniało, ze nie powinnismy, a potem jakos tak wyszło a od 30 grudnia wszysko się zaczeło
Wiesz co chyba wizyta u gina jest na prawde dosc konieczna !! ale sprobuj zrobic jeszcze test... kazdy organiazm kobiety jest inny i nie wiedomo co tam siedzi w Tobie ze tak powiem...

Wracajac do imion dla chlopca podoba mi sie Antoni-Antos, ale u TZta nie przejdzie...gryyy
Dla dziewczynki Dominika a to z sentymentu bo tak miala na imie moja siostra, ktora zyla dwa dni i tak sie czasem zastanawiam czy na jej czesc nie dac tego imienia. Tylko nie wiem jakby mama zareagowala, musze z nia kiedys pogadac o tym. Razem z mezem podobaja nam sie Zosia i Marysia takie klasyczne. A widze ze Maja popularne jest ostatnio - a u nas odpada bo szwagierki malenstwo tak bedzie miec na imie, urodzi sie za miesiac.

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2010-04-05 o 18:29
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:27   #3153
Daysy85
Zakorzenienie

Wiem , że za granicą USG jest pewnie drogie itd... ale chyba lepiej wyjaśnić tą sprawę żebyś potem nie żałowała do końca życia tego...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:29   #3154
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem , że za granicą USG jest pewnie drogie itd... ale chyba lepiej wyjaśnić tą sprawę żebyś potem nie żałowała do końca życia tego...
No to mi teraz nieźle dałyście do myslenia

dobrze, ze choc kwas foliowy biorę od 5 miesiący

Stary 2010-04-05, 18:31   #3155
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Madzialenka, ja nie wiem na co Ty Dziewczyno czekasz? Aż sobie większą krzywdę zrobisz przez tą niepewność??Jak nie test, to zrób badanie krwi ono na 100% powinno wykluczyć lub potwierdzić ciąże.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 18:31   #3156
Daysy85
Zakorzenienie

A brzuch masz normalny... nie stwardniał Ci??? Tak nisko przy wzgórku łonowym jest całkiem płaski czy masz jakieś wybrzuszenie???
Stary 2010-04-05, 18:34   #3157
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Brzucha nie mam wcale, a teraz jak schudlam to mam wręcz wklęsły

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 18:42   #3158
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
poza tym farbnełam włosy
na jaki kolor opowiadaj

Cytat:
a piersi faktycznie mam bardziej jędrne (nawet sie ostatnio smiałam, ze schudłam tyle, a piersi nic nie straciły, a zawsze najpierw z nich mi spada) i jakis czas temu miałam jedną brodawke mocno ciemną (pokazywałam TZ, aż sie zdziwił) ale za kilka dni znowu wróciła do normy
no to ladnie... zrob sobie usg bo testy klamia... (jak widac po mnie...) no i mozna miec 3 okresy... (to tez widac po mnie...)

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
My tez damy drugie na pewno - dla dziewczynki chcialabym po mojej mamie, a dla chlopca nie wiem.... moze po mezu - bedzie w koncu kolejny raz Michal imie powtorzone. A mama ma Teresa na imie i tak czasem mi chodzi po glowie Magdalena Teresa...
moja mama tez jest tereska
ale dziewczynce na 2 dalisbysmy stasia po mojej ukochanej babci byla by zuzanna stanislawa
Stary 2010-04-05, 18:45   #3159
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

iwka jak tu w Holandii wygląda sprawa z ginekologiem?? Bo jak gdzies czytałam, to cięzko sie do niego dostac (chyba ze sie ma jakis problem) a tak to tylko lekarz rodzinny.

ide poszukać czegos w necie. Ale nie wierze, y to było to, bo przeciez miałabym wymioty non stop a nie 2 dni, potem miesiąc przerwy i 2 tygodnie, potem 2 miesiące przerwy i 3 dni

Stary 2010-04-05, 18:48   #3160
Zakorzenienie

Cytat:

moja mama tez jest tereska
ale dziewczynce na 2 dalisbysmy stasia po mojej ukochanej babci byla by zuzanna stanislawa
No prosze mamy podobne mamy hiii ladne zestawienie dla dziewczynki mi sie Zuza tez podoba. Po babci hmmmm u mnie by bylo Wieslawa lub Bronisława

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
iwka jak tu w Holandii wygląda sprawa z ginekologiem?? Bo jak gdzies czytałam, to cięzko sie do niego dostac (chyba ze sie ma jakis problem) a tak to tylko lekarz rodzinny.

ide poszukać czegos w necie. Ale nie wierze, y to było to, bo przeciez miałabym wymioty non stop a nie 2 dni, potem miesiąc przerwy i 2 tygodnie, potem 2 miesiące przerwy i 3 dni
Zdaje mi sie ze do wymiotow nie ma zasady... niektore maja caly czas, niektore wcale, a pewnie takie co jakis czas tez sa mozliwe!! Mysle ze SZUKAJ gina, albo laboratorium zeby zrobic badanie krwi!! kolejny test zrobic na pewno te nie zaszkodzi. Po co masz czekac i sie zastanawiac... A do PL kiedy przyjezdzasz ?
Stary 2010-04-05, 18:49   #3161
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U mnie jesli by było drugie imie dla dziewczynki po babcito byłaby Zosia (to wezmę jak coś) albo Basia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 19:12   #3162
Sysunia_d
Zakorzenienie

A masz zwiekszony apetyt , albo zachcianki? Kurcze zrob test bo faktycznie biorac tabletki mozesz sobie zaszkodzic.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 19:15   #3163
*Agatek*
Zakorzenienie

Nie co sobie- tylko dziecku...
Upewnij się czy wszystko jest ok i czy nie jesteś w ciąży jak najszybciej...

Ale mi pyszny piernik wyszedł dawno taki duży i mięciutki nie wyszedł

święta święta... i po świętach... a ja urlop już mam do 9

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 19:15   #3164
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
A masz zwiekszony apetyt , albo zachcianki? Kurcze zrob test bo faktycznie biorac tabletki mozesz sobie zaszkodzic.
na słodkie tak ale w sumie na nie dość często miałam. a tak to takich nietypowych nie mam.

TZ przeczytał to wszystko i powiedział,z e jutro leci po test, aby zdązyc przed moim pierwszym sikiem jeszcze

zwiększonego aptetu też nie mam. Jem raczej tak jak zawsze, tylko duzy wysłek w pracy i poleciało mi te kilka kg

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-04-05 o 19:17
Stary 2010-04-05, 19:20   #3165
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
dziewczynki jutro wychododze do domubole ustaly ,tylko teraz rany musza sie zagoic.
Weszlam dzis na wage i prawie zemdlalam jak to zobaczylam 46 kgtyle to ja wazylam w LO
Zdrowiej i musisz sie troche odżywić bo 46 kg to malutko

Cytat:
A propos tych drugich imion to wydaje mi się to fajne i ja jestem za... Sama mam drugie imię i jakoś mi tak z tym fajnie. Bo jak się ma jedno to się jest takim bidulkiem... tak mi się wydaje :P Moi bracia nie mają drugiego imienia a na mnie nie mogli się zdecydować bo Mama chciała Izabelę a bracia Anię i jestem Izabela Anna
Ja mam drugie imie ale nigdy go nie uzywam za to mam tez dwa nazwiska i cięzko sie podpisac bo nie mieszcze sie w zadnych rubryczkach

Cytat:
Madzia a robiłaś test w ciagu tych trzech ostatnich miesiecy ??? Aczkolwiek wydaje mi sie ze raczej w ciazy nie jestes bo o tej porze bys miała powiekszone piersi , itp Mysle ze bys czuła , że cos jest nie tak .

Choc moja kolezanka zaszła w ciaze biorac tabletki ale tak jak mówie poza wymiotami miała tez inne objawy które sprawiły ze poszła do lekarza.
Nie straszcie Madzi choć lepiej jak wszystko sprawdzi

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
wracaj szybko do zdrowia ale chudzinka, jak wrocisz do domku to i waga sie unormuje.

a ja mam nogi jak z waty, troszkę dzis cwiczyłam

poza tym farbnełam włosy
Pokazuj zdjęcie ja tez mam ochote sie zafarbowac ale to wekend najwczesniej

Cytat:
No to ładnie

a mnie po slubie gin a potem lekarz rodzinny skierowali na badania krwi, bo podejrzewali problemy z tarczycą ale wyniki krwi wyszły mi dobre wiec stwierdzili, ze mam taka budowę widocznie.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

wiem, ze antybiotyk zmniejsza działanie (ja brałam wtedy dwa rózne) 8 grudnia miałam @, przez 10 dni brałam antybiotyki a 15 grudnia kochalismy sie do konca

potem jeszcze w lutym chyba, zapomniałam wziąc tabletki (to była połowa cyklu) i po 20 godzinach ją dopiero wzięłam. a co mi przypomniało?>? To ze dostałam plamienia (przez tydzien je miałam)

na usg tutaj nie pójde, nawet nie wiem czy od tak sobie przyjmują. (Iwka wiesz cos na ten tamet)

Najlepiej powtórz test i idz do lekarza nawet rodzinnego to ci coś poradzi bo nigdy nie wiadomo, a w Holandi nie ma centrum planowania rodziny ??
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 19:22   #3166
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Najlepiej powtórz test i idz do lekarza nawet rodzinnego to ci coś poradzi bo nigdy nie wiadomo, a w Holandi nie ma centrum planowania rodziny ??
Nie mam pojęcia, nigdy aż tak się tym nie inetersowałam.

ale test jutro robię

Stary 2010-04-05, 19:25   #3167
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
oooo to rzeczywiscie ostro bylo! to nie ma za co dziwic ze takie rekacje facetow byly i wyrwalas jakiegos
ale jak się zaczął z łapami natarczywie dobierać, to już nie był taki fajny wykorzystałam, pobawiłam się i zwiałam
Cytat:
na słodkie tak ale w sumie na nie dość często miałam. a tak to takich nietypowych nie mam.

TZ przeczytał to wszystko i powiedział,z e jutro leci po test, aby zdązyc przed moim pierwszym sikiem jeszcze
ciekawe, co Ci wyjdzie...
Stary 2010-04-05, 19:26   #3168
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
na bank negatywny (ale mnie wystraszyłyscie i po naradzie z męzem będe robiłam) . Myslę, ze jak bym była w ciązy to bym to jakoś czuła

Stary 2010-04-05, 19:30   #3169
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia, nigdy aż tak się tym nie inetersowałam.

ale test jutro robię
Jak byłam w Anglii to była taka insttucja i tam dostawało sie srodki anty i testy i mozna było porozmawiac o ciązy bo do lekarza to ciezko było sie dostac
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 19:31   #3170
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak się zaczął z łapami natarczywie dobierać, to już nie był taki fajny wykorzystałam, pobawiłam się i zwiałam

wykorzystac i porzucic hahaha

Cytat:
na bank negatywny (ale mnie wystraszyłyscie i po naradzie z męzem będe robiłam) . Myslę, ze jak bym była w ciązy to bym to jakoś czuła
Zrob zrob i daj znac co wyszlo!!
Stary 2010-04-05, 19:33   #3171
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

zrobie, zrobie, jakbym było to teraz juz na bank by mi wyszedł pozytywny (bo te wymioty i zawroty głowy od 30 grudnia miałam). ale mi sie wydaje, ze to wszystko przez prace. w sumie praca fiyczna. Pamietam jak jakies 3 tyg temu powiedzialam męzowi, ze jakbym była w ciązy o robiła to co robię, to chyba bym to dziecko straciła

Stary 2010-04-05, 19:34   #3172
martucha84
Zakorzenienie

wyadje mi sie ze to u magdy to nie ciaza... moze poprostu jakies zmiany ale niech lepiej sprawdzi.. a po powrocie koniecznie wszytkie badania musisz zrobic...

Cytat:
ale jak się zaczął z łapami natarczywie dobierać, to już nie był taki fajny wykorzystałam, pobawiłam się i zwiałam :
hahahhaha prawidlowo
Stary 2010-04-05, 19:36   #3173
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
wyadje mi sie ze to u magdy to nie ciaza... moze poprostu jakies zmiany ale niech lepiej sprawdzi.. a po powrocie koniecznie wszytkie badania musisz zrobic...
jestem tego samego zdania

Stary 2010-04-05, 19:41   #3174
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
wykorzystac i porzucic hahaha
Cytat:
hahahhaha prawidlowo
no pewnie sam przylazł, a że brzydki nie był, to sobie z nim potańczyłam

Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia...

A jeszcze te klubowe standardowe nawijki skąd jesteś, gdzie pracujesz itp bla bla bla mnie nudzą jeszcze gorzej, jak się jakiś cwaniaczek trafi - kiedyś jeden w dyskusji na temat jeżdżenia pociągiem, do mnie z dumną miną (chyba myślał, że będę wielbić jego madrośc jak jakaś idiotka):
- A wiesz, ze w Rosji mają szersze tory?
- No pewnie. Szerokotorowe we Wschodniej Europie 1524mm, a u nas 1435mm.
A koleś:
Ale miał minę

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-04-05 o 19:54
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 19:44   #3175
*Agatek*
Zakorzenienie

Już nie stresujcie Magdy, bo spać nie będzie mogła

A wiecie, że po tej odżywce wax wypadły mi dziś tylko 2 włosy rano a tak to 2 razy rano i wieczorem wyciągałam kłęby włosów a o myciu już nie wspomnę... mam nadzieję, że jak dziś będę myła to będzie mało włosów

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 19:50   #3176
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a co to za odzywka??

ja zauwazyłam, ze jak się ufarbowałam castingiem bez amoniaku to tez mi prawie wcale włosy nue wypadają, a wczesniej jak się farbowałam na blond, to nie dosc ze mi wypadały to jeszcze strasznego puszona miałam

Stary 2010-04-05, 19:50   #3177
iwka28
Wtajemniczenie

Madzia, kup test i zobacz co Ci wyjdzie.
Tutaj w ciąży idziesz do akuszerki, jak się zgłosisz do lekarza rodzinnego albo i ginekologa i powiesz, że jesteś w ciąży to Ci pogratuluje i zapyta się który tydzień i skieruje właśnie do akuszerki. Jak przed 12 tyg. to nikt Cię oglądał nie będzie. Na USG musisz mieć skierowanie do szpitala od akuszerki (chociaż w niektórych gabinetach mają swoje). Można też je wykonać prywatnie, ale to ok. 100 Euro. Nie wiem jak z Waszym ubezpieczeniem, ponieważ jeśli nie masz karty ubezpieczeniowej (takiej plastikowej plakietki) to z tego co pamiętam masz ubezpieczenie euro26, a ono nie pokrywa kosztów wizyty z powodu ciąży (tylko nagłe wypadki). Tutaj nie ma prywatnej służby zdrowia, że możesz iść i zapłacić za wizytę. Musisz być ubezpieczona bo inaczej Cię nie przyjmą.
Zrób test, będziesz spokojniejsza i zastanowisz się wtedy co robić.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 19:53   #3178
Zakorzenienie

Madzialenka - nie ma co stresowac sie za wczasu! sprawdz wszystko i bedziesz wiedziec.

Agatek - co to za odzywka ?

A ja w zeszlym tyg scielam wlosy juz dluugo mialam dlugie a teraz do ramian mam a chyba jeszcze troche podetne na cos ala bombke
Stary 2010-04-05, 19:57   #3179
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Madzia, kup test i zobacz co Ci wyjdzie.
Tutaj w ciąży idziesz do akuszerki, jak się zgłosisz do lekarza rodzinnego albo i ginekologa i powiesz, że jesteś w ciąży to Ci pogratuluje i zapyta się który tydzień i skieruje właśnie do akuszerki. Jak przed 12 tyg. to nikt Cię oglądał nie będzie. Na USG musisz mieć skierowanie do szpitala od akuszerki (chociaż w niektórych gabinetach mają swoje). Można też je wykonać prywatnie, ale to ok. 100 Euro. Nie wiem jak z Waszym ubezpieczeniem, ponieważ jeśli nie masz karty ubezpieczeniowej (takiej plastikowej plakietki) to z tego co pamiętam masz ubezpieczenie euro26, a ono nie pokrywa kosztów wizyty z powodu ciąży (tylko nagłe wypadki). Tutaj nie ma prywatnej służby zdrowia, że możesz iść i zapłacić za wizytę. Musisz być ubezpieczona bo inaczej Cię nie przyjmą.
Zrób test, będziesz spokojniejsza i zastanowisz się wtedy co robić.
o matko własnie mam te karte euro 26.

No nic tescik zrobie jutro wraz z pierwszym sikiem, ale czuje , ze nie jestem.

Stary 2010-04-05, 19:57   #3180
Daysy85
Zakorzenienie

Madzia a czujesz takie bąbelki w dole brzucha?
Fakt objawy mogą być również takie stresowe i z przemęczenia ale pisałaś że jakaś szansa na poczęcie mogła być...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości