|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Pewnie,że tak
Opowiedz coś o sobie i o Was
|
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X
Mam na imie Malgosia,mam 25 lat,mieszkam we Wroclawiu,gdzie studiuje i pracuje.Moj tż to tez M jest ode mnie o rok starszy,ale juz tylko pracuje. ![]() Jutro mija dokladnie 10 miesiecy jak jestesmy razem.O slubie rozmawialismy juz n razy,a pierscionka nie widze! ![]() Moj luby "obiecal" mi,ze oswiadczy sie do konca 2009 r,ale nie dotrzymal slowa. Obecnie kupil niby dla nas mieszkanie,od czerwca mamy tam zamieszkac i wg ostatnich jego obietnic po przeprowadzeniu sie na swoje,zaklada rodzine.Ja juz w to nie wierze,wtedy mnie zranil nie dotrzymujac slowa.Pomimo tego chce z nim byc i marze o zarecznach naszych.
|
|
#4323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aleks, oj wiem, co to znaczy nacieszcie się sobą i ciastami a jak było u mamy konkubenta? swoją drogą... mojej dobrej kumpeli ze studiów mówiłam, że to dziwne, że tak tęsknię po jednej dobie bez lubego, a ona, że dla niej to dziwne, bo ona ze swoim chłopcem się widzi dwa razy w tygodniu (są z innych miast, a poza tym moja D. studiuje dwa kierunki dziennie, reprezentuje UŚ w koszykówkę, chodzi na dodatkowy angielski itp.), a ona i tak uważa, że to w sam raz, a nawet czasem za dużo powiedziałam jej, że jak zamieszkają razem to jej pewnie minie i będzie mieć jak ja lub może być odwrotnie, teraz big love, a potem nie będą umieli ze sobą wytrzymać. ja im źle nie życzę, bo bardzo ich lubię, ale nigdy nie miałam tak,żebym nie chciała się zobaczyć z lubym... raz była sytuacja, w której bardzo go potrzebowałam, a jego nie było akurat w mieście (wyjechał na wieś swoją w czasie majówki), i zobaczyłam go dopiero trzy dni po tym, co się stało... łaziłam po ścianach, nie umiałam wytrzymać, byłam całkiem sama i nie mogłam nawet się popłakać, bo musiałam być wsparciem dla mamy i rodzeństwa. Jak P. wrócił, poszliśmy na dłuuugi spacer, opowiadał mi cudowne rzeczy i był przekochany. Ja mu wszystko opowiedziałam, płacząc jak dziecko. Był dla mnie wielkim wsparciem i obiecał, że zawsze będzie - tak jest do dzisiaj. To fantastyczne ![]() Przepraszam, ale - jak pisałam - jestem w myśleniówkowym nastroju... ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
10 miesięcy to nie tak długo - ja byłam swojego pewna po trzech-czterech więc wiem, jak to jest, ale może daj swojemu troszkę czasu, co? np. do tej przeprowadzki na nowe miejsce gratuluję swoją drogą mieszkania rozumiem, że zamieszkacie razem, tak? jak się przeprowadzicie, daj mu tydzień-dwa i porusz temat co do tego, że się nie oświadczył, mimo że obiecywał: 1. mógł się czuć naciskany, nie być aż tak pewnym itp. 2. mógł mieć to w planach, obiecać Ci, a potem stwierdzić, że jednak lepiej będzie po przeprowadzce...? po co miał Ci o tym mówić - żeby zepsuć niespodziankę? myśl pozytywnie i nie poruszaj tematu. skoro w ciągu kilku miesięcy rozmawialiście o tym n razy, to teraz wrzuć na luz
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-04-05 o 20:30 |
||
|
|
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co studiujesz? Nie martw się 10 miesięcy to jeszcze nie tak długo pewnie on chce coś zaplanować Najważniejsze,że Cię Kocha![]() Cytat:
![]() niektórzy tak mają,że wolą się widzieć rzadko ze sobą i im to wystarcza a np My nie umiemy sobie dnia bez Tża wytrzymac ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- uuu..to prawdziwy śmingus dyngus ![]() u mnie bez deszczu..i dobrze a tak straszyli
|
|
|
#4326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja prawdę mówiąc o ślubie z NIM nie myślałam w pierwszym roku spotykania się ... ale za to teraz nadrabiam
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas cały dzień padało... :/ a w ogóle nie widziałam nikogo ani z psikawką, ani z wiaderkiem, ani w ogóle żadnego takiego lanopodziałkowego wydarzenia. może to przez pogodę
|
|
|
|
|
#4328 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=najfajniejsza;18371 036]
....to teraz wrzuć na luz [/QUOT]W tym problem,ze ja nie umiem wrzucic na luz Chcialabym wiedziec na czym stoje.Wczoraj poruszylam ten temat,ale obiecalam sobie,ze do lata,niz nie powiem ani slowa o tym!!!Ja wiedzialam,ze on to on juz po miesiacu znajomosci. ![]() Temat zaczal on,co mnie troche dziwilo.Sam wyznaczyl potencjalny termin zarecznyn. On mysli,ze zamieszkam z nim,ale ja sie uparlam,ze zamieszkam dopiero po zareczynach.Nie wiem czy dobrze czy zle.
|
|
#4329 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Małgorzatek cześć. 10 miesięcy to niewiele. Co rozumiesz pod pojęciem "kupił mieszkanie"? W sensie sam?
Czytam właśnie "dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy" i w rozdz. 5 jest dużo na ten temat
|
#4331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie umiem...wyznaczył termin i Ci o nim powiedział?? |
|
|
|
|
#4332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak,kupil sam.Ja mam swoje mieszkanie.Nie chcielismy,zeby poki co laczyl nas tylko kredyt. Ja juz przeczytalam o zolzach. hiiihihi Tak sam powiedzial jak mowil,ze ma takie plany...
Edytowane przez malgorzatek85 Czas edycji: 2010-04-05 o 20:43 |
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 miesięcy to nie tak długo więc daj mu jeszcze trochę czasu. A skoro przed wami rocznica i zamieszkanie w swoim mieszkanku to są duże szanse, że coś się wydarzy. U mamy konkubenta byliśmy chwilę. Zjedliśmy obiad, pogadali o świętach itp. Ogólnie miło i w porządku. Szybko się zmyliśmy, żeby dojechać do wawy bez problemów. |
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu, a widzisz, to może pomóc, że sięz nim nie przeprowadzisz! skoro sam zaczął temat, to znaczy, że tego chce. A więc problem z głowy. Na razie milcz, a przynajmniej sama tematu nie poruszaj. Walnij sobie suwaczek jak ja
to pomaga a jak się spyta, czy z nim zamieszkasz, to mu powiedz, że chętnie, ale wolałabyś po zaręczynach, jak już mu mówiłaś... na pewno niedługo u Ciebie zabłyśnie złoto na palcu Motyl, co ciekawego w tej książce napisano w rozdziale 5.? mnie ten tytuł nie zachęca do czytania. jest jakiś infantylny. tak jak Klub Szalonych Dziewic czy Wyznania Zakupoholiczki - choćby nie wiem, jak madre to było, to za tytuł ma minus 100
|
|
|
|
#4335 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomyslalam sobie,ze jesli zamieszkam z nim bez zobowiazan to moze nigdy nie oswiadczyc sie.Wiem,ze bedzie chcial,abym zamieszkala z nim lub zostawala u niego na weekendy.Ja tak nie chce,chce sie zareczyc i dopiero zamieszkac z nim.Jesli pyta czy zamieszkamy razem,zawsze odpowiadam "moze". Podoba mi sie ten Twoj suwaczek. hihihi
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku a to toooo...zmylił mnie tytuł..
![]() bo Ty podałaś poślubiają a było kochają czy jakoś tak pomerdało mi się
|
|
#4340 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo później MOŻE odwlekać te zaręczyny. Może na Wasz rok coś szykuje? Wcale bym się nie zdziwiła
|
|
|
#4342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaproponowalam wyjazd na nasza rocznice.Uslyszalam,ze moze.A moze bedzie biegal po mieszkaniu i je remontowal.Wtedy zrobimy romantyczna kolacje i mam sie cieszyc.
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia "poślubiają zołzy" to chyba druga część "kochają zołzy". Na poczcie jest
![]() Oj laski za dużo tego ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Poza tym jestem w trakcie czytania (a czytam tylko jak nie mam nic lepszego do roboty )
|
#4344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spokojnie - jakiś czas regularnie z nami popisz, a szybko wkupisz się w łaski pocztowo-klubowe im więcej piszesz, tym większa szansa, że stanie się to szybciej niestety, musiałyśmy wprowadzić ograniczenia...
|
||
|
|
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby nie było będzie dobrze fajnie,że tak mu zależy na Waszej przyszłości![]() Cytat:
nie wiedziałam![]() Przeczytam jak znajdę chwilkę ![]() Idę coś obejrzeć i do łóżeczka bo zmęczona jestem ![]() Dobranoc Kochane
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Ech a M. przez to wszystko nie dość,że zmarniał to jeszcze schudł z 5 kg. Trochę mi go żal. Ale bardziej żal mi siebie. To chyba dobrze?
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na razie w tym rozdziale chodzi o to, żeby kobieta była niezależna finansowo, nie rzucała nazwami marek, nie robiło na niej wrażenia to, że koleś podjechał drogim autem itp. bo facet chce nie tylko tego, by jego przyszła żona nie była z nim dla pieniędzy, lecz też tego, by sobie poradziła w razie czego
|
||
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam kiedyś "dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy?". "Nie zależy mu na tobie" też przeczytałam ale ani nie zaciągnęłam chłopa do ołtarza, ani nie potrafiłam odejść uznając, ze skoro się nie oswiadcza to mu nie zależy. Jakos literatura kobieca ma mały wpływ na mnie i moje życie.
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
bzdury... dalej jest o tym, że facet chciałby usłyszeć od kobiety: "nie mogę się doczekać nowego kursu z technik handlu", zamiast: "mój zegar biologiczny tyka..." - to zależy od faceta
mój jest biedny i akurat w życiu ważniejsza jest dla niego natura niż kultura, czyli zegar biologiczny do niego przemówi o wiele prędzej niż pracoholizm (oczywiście przesadzam w drugą stronę ) bla bla bla... kobieta musi być silna, znać swoją wartość, nie mieć długów, nie mieć kompleksów... spełniam warunki, i co...? mój jeszcze nie klęczy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Opowiedz coś o sobie i o Was 

nacieszcie się sobą i ciastami
a jak było u mamy konkubenta? 
10 miesięcy to jeszcze nie tak długo