APEL do korzystających z ALLEGRO! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-25, 12:07   #451
cbr
never say no to panda

GG do cbr
Dot.: APEL do korzystających z ALLEGRO!

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
bojze Ty sie Boga, cbrku, nie masz juz na co pieniedzy wydawac??
http://www.allegro.pl/item886711762_...a_zel_24h.html
tu masz 300 ml za 10 zl

kiedy tamte mają ładniejszy flachon
poza tym, siarko - perfuma, to perfuma
Stary 2010-02-11, 14:23   #452
OAnia
Przyczajenie

proszę o ocene czy ten allegrowicz sprzedaje oryginaly??? to nie perfumy ale kremy

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=919693162
OAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 13:21   #453
Lenvi
Przyczajenie

Zauważyłam iż akcje podróbkowe mają miejsce głównie w weekend, wtedy następuje wysyp aukcji wystawionych przez użytkowników z najczęściej zerowym dorobkiem komentarzowym, na krótki okres czasu (3 dni), ceny typu wszystkie zapachy jak leci np. po pięćdziesiąt parę zł za 100ml, wszystkie wystawione bardzo często z wyróżnieniem w kategorii+podświetlenie+ pogrubienie (koszt łączny opcji dla jednego produktu to 18 zł). Zapłata za towar tylko przy odbiorze co by nie było śladów na kontach bankowych oszustów. Loginy pewnie pozakładane na sąsiada czy innego słupa. OMIJAJCIE JE ZA DALEKA i ostrzegajcie innych. W weekendy moderatorzy odpoczywają i nie usuwają aukcji.

Jak widzę ludzi kupujących te Euhporie 100ml Calvina Kleina np. po 58 zł czy Chanel Coco Mademoiselle 100ml po 83 zł to ręce mi opadają. Nie da się za tyle kupić butelki 100ml u dystrybutora nawet w ofercie typu stock po ocleniu i podatkach jest to niemożliwe.
Lenvi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 13:25   #454
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Lenvi Pokaż wiadomość
Zauważyłam iż akcje podróbkowe mają miejsce głównie w weekend, wtedy następuje wysyp aukcji wystawionych przez użytkowników z najczęściej zerowym dorobkiem komentarzowym, na krótki okres czasu (3 dni), ceny typu wszystkie zapachy jak leci np. po pięćdziesiąt parę zł za 100ml, wszystkie wystawione bardzo często z wyróżnieniem w kategorii+podświetlenie+ pogrubienie (koszt łączny opcji dla jednego produktu to 18 zł). Zapłata za towar tylko przy odbiorze co by nie było śladów na kontach bankowych oszustów. Loginy pewnie pozakładane na sąsiada czy innego słupa. OMIJAJCIE JE ZA DALEKA i ostrzegajcie innych. W weekendy moderatorzy odpoczywają i nie usuwają aukcji.
w tym watku byla mowa o powyzszym wiele razy
Stary 2010-02-21, 13:35   #455
Lenvi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez OAnia Pokaż wiadomość
proszę o ocene czy ten allegrowicz sprzedaje oryginaly??? to nie perfumy ale kremy

Ja bym nie dała głowy - użytkownik ma dużo gwiazdek, brak negatywów - to prawda. Z drugiej strony: przy takim natężeniu sprzedaży (jest Super Sprzedawcą) przy jego loginie brak jest ikonki przedsiębiorcy (niebieska teczka), chociaż na stronie "O mnie" allegrowicz przyznaje że handel prowadzi kilka lat (nie wiadomo czy legalnie czy nie). Nie kupiłabym jednak od niego, bo nie wiem czy sprzedaje on jako firma (gdy sprzeda mi podróbkę to jako przedsiębiorca czekają go duże nieprzyjemności) czy też sprzedaje jako prywatny pan Sylwester ( jak mi sprzeda podróbkę to nic mu nie zrobię bo powie że to krem żony, gdzieś go kupiła ale się rozmyśliła i sprzedała na All nie wiedząc iż to podróbka).
Pan Sylwester nie chwali się ani na aukcji ani na stronie "O mnie", że wystawia paragony czy faktury VAT więc stawiam na to drugie rozwiązanie (prywatny, dorabia sobie z żoną na All sprzedając co mu wpadnie w ręce).
Stary 2010-02-21, 13:39   #456
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Nie kupiłabym jednak od niego, bo nie wiem czy sprzedaje on jako firma (gdy sprzeda mi podróbkę to jako przedsiębiorca czekają go duże nieprzyjemności) czy też sprzedaje jako prywatny pan Sylwester ( jak mi sprzeda podróbkę to nic mu nie zrobię bo powie że to krem żony, gdzieś go kupiła ale się rozmyśliła i sprzedała na All nie wiedząc iż to podróbka).
skad wzielas takie rewelacje, ze osoby prywatne moga bez zadnych konsekwencji sprzedawac podrobki?
Stary 2010-02-21, 16:45   #457
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie dała głowy - użytkownik ma dużo gwiazdek, brak negatywów - to prawda. Z drugiej strony: przy takim natężeniu sprzedaży (jest Super Sprzedawcą) przy jego loginie brak jest ikonki przedsiębiorcy (niebieska teczka), chociaż na stronie "O mnie" allegrowicz przyznaje że handel prowadzi kilka lat (nie wiadomo czy legalnie czy nie). Nie kupiłabym jednak od niego, bo nie wiem czy sprzedaje on jako firma (gdy sprzeda mi podróbkę to jako przedsiębiorca czekają go duże nieprzyjemności) czy też sprzedaje jako prywatny pan Sylwester ( jak mi sprzeda podróbkę to nic mu nie zrobię bo powie że to krem żony, gdzieś go kupiła ale się rozmyśliła i sprzedała na All nie wiedząc iż to podróbka).
Pan Sylwester nie chwali się ani na aukcji ani na stronie "O mnie", że wystawia paragony czy faktury VAT więc stawiam na to drugie rozwiązanie (prywatny, dorabia sobie z żoną na All sprzedając co mu wpadnie w ręce).
a gdybys wiedziala, to bys kupila?
poza tym, skoro nie sprzedaje jako firma (tak wynika z tego konta na all), to sprzedaje jako osoba prywatna....i wcale nie wynika z tego, ze sa to podrobki...

swoja droga, te kremy wygladaja dobrze...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-04, 13:40   #458
siarka40
Szef ds. Wymianek

http://www.allegro.pl/item985170594_..._oryginal.html
chyba ma kontener tych madmuazelek (polecam tez komentarze)...
Stary 2010-04-05, 11:50   #459
zania
Matka buldoga

Cytat:
http://www.allegro.pl/item985170594_..._oryginal.html
chyba ma kontener tych madmuazelek (polecam tez komentarze)...
O tak, a najlepszy jest tekst "TESTERY utrzymuja sie dluzej niz normalne produkty"
Zauwazylam, ze w komentarzach przewazaja "swiezynki", wiec one jak te nieopierzone kurczaki moga miec zerowe pojecie o podrobkach. Widocznie tez nigdy nie wachaly oryginalu skoro dla nich towar jest zgodny z opisem i jest (rzekomo) oryginalny.

Chyba musze sie wybrac do Irlandii
Stary 2010-04-05, 11:53   #460
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
O tak, a najlepszy jest tekst "TESTERY utrzymuja sie dluzej niz normalne produkty"
Zauwazylam, ze w komentarzach przewazaja "swiezynki", wiec one jak te nieopierzone kurczaki moga miec zerowe pojecie o podrobkach. Widocznie tez nigdy nie wachaly oryginalu skoro dla nich towar jest zgodny z opisem i jest (rzekomo) oryginalny.
taa, do tego umyslowo to tez chyba swiezynki

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Chyba musze sie wybrac do Irlandii
jeno pamietaj o pierwszej flaszce dla mnie, za podrzucenie pomyslu - mam nadzieje, ze po kosztach mi sprzedasz
Stary 2010-04-05, 20:09   #461
Lenvi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
a gdybys wiedziala, to bys kupila?
poza tym, skoro nie sprzedaje jako firma (tak wynika z tego konta na all), to sprzedaje jako osoba prywatna....i wcale nie wynika z tego, ze sa to podrobki...

swoja droga, te kremy wygladaja dobrze...
Nie kupiłabym. Nie wzbudzają mojego zaufania sprzedawcy, który prowadzą sprzedaż w ilościach hurtowych nie mając firmy.
Stary 2010-04-05, 20:17   #462
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kupiłabym. Nie wzbudzają mojego zaufania sprzedawcy, który prowadzą sprzedaż w ilościach hurtowych nie mając firmy.
masz takie prawo, jednak to nie oznacza, ze ich asortyment nie jest oryginalny...

ja nie jestem z US, zeby komus w portfel zagladac...
Stary 2010-04-05, 20:23   #463
Lenvi
Przyczajenie

Cytat:
skad wzielas takie rewelacje, ze osoby prywatne moga bez zadnych konsekwencji sprzedawac podrobki?
Tego nie powiedziałam, miałam raczej na myśli to, że prywatnemu trudniej udowodnić rozmyślne sprzedanie produktu nieoryginalnego, trudniej go też namierzyć bo może mieć konto na Allu na sąsiada na przykład. W przypadku firmy wchodzą w grę dane rejestrowe, nie da rady w Allegro założyć konta z ikonką niebieskiej teczki (firma) bez wysyłania dokumentów rejestracyjnych przedsiębiorstwa. Generalnie na Allegro kupuję tylko od firm a jeśli od prywatnych to raczej wtedy gdy allegrowicz sprzedaje jedną sztukę (nietrafiony zakup, chybiony lub zdublowany prezent itp.), a jeśli oprócz kosmetyków ma wystawione inne rzeczy (przeczytane książki, ubrania które mu się znudziły itp.) to tym lepiej dla niego. Nie kupuję natomiast (i odradzam innym) od osób, które w dużych (powiedziałabym hurtowych) ilościach sprzedają towary z danej branży (np. kosmetyki) jako prywatne osoby. Nie czuję wtedy bezpieczeństwa - nie wiem jak to wyjaśnić.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
masz takie prawo, jednak to nie oznacza, ze ich asortyment nie jest oryginalny...

ja nie jestem z US, zeby komus w portfel zagladac...
A ja też nie napisałam że na 100% to są podróbki. Napisałam, że nie dałabym głowy
Stary 2010-04-05, 20:41   #464
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Tego nie powiedziałam, miałam raczej na myśli to, że prywatnemu trudniej udowodnić rozmyślne sprzedanie produktu nieoryginalnego, trudniej go też namierzyć bo może mieć konto na Allu na sąsiada na przykład. W przypadku firmy wchodzą w grę dane rejestrowe, nie da rady w Allegro założyć konta z ikonką niebieskiej teczki (firma) bez wysyłania dokumentów rejestracyjnych przedsiębiorstwa. Generalnie na Allegro kupuję tylko od firm a jeśli od prywatnych to raczej wtedy gdy allegrowicz sprzedaje jedną sztukę (nietrafiony zakup, chybiony lub zdublowany prezent itp.), a jeśli oprócz kosmetyków ma wystawione inne rzeczy (przeczytane książki, ubrania które mu się znudziły itp.) to tym lepiej dla niego. Nie kupuję natomiast (i odradzam innym) od osób, które w dużych (powiedziałabym hurtowych) ilościach sprzedają towary z danej branży (np. kosmetyki) jako prywatne osoby. Nie czuję wtedy bezpieczeństwa - nie wiem jak to wyjaśnić.

ja mam inne kryteria...glownie wlasna intuicje i doswiadczenia...no i watek weryfikacyjny....

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

A ja też nie napisałam że na 100% to są podróbki. Napisałam, że nie dałabym głowy
nie dalabys glowy za co? ze to oryginaly? sa i firmy, ktore imitacje zapachowe sprzedaja i osoby prywatne, ktore probuja wcisnac podrobe jako nietrafiony prezent, miedzy bluzkami czy innymi butami i ciuszkami po starszej corce.......wiec nie rozumiem za co bys glowy nie dala...

Edytowane przez magda s.
Czas edycji: 2010-04-05 o 20:44
Stary 2010-04-05, 20:52   #465
zania
Matka buldoga

Cytat:
jeno pamietaj o pierwszej flaszce dla mnie, za podrzucenie pomyslu - mam nadzieje, ze po kosztach mi sprzedasz
Aniu, za to co dla mnie zrobilas (wiesz co) to za darmoche bys miala flaszencje

Cytat:
Generalnie na Allegro kupuję tylko od firm a jeśli od prywatnych to raczej wtedy gdy allegrowicz sprzedaje jedną sztukę (nietrafiony zakup, chybiony lub zdublowany prezent itp.), a jeśli oprócz kosmetyków ma wystawione inne rzeczy (przeczytane książki, ubrania które mu się znudziły itp.) to tym lepiej dla niego. Nie kupuję natomiast (i odradzam innym) od osób, które w dużych (powiedziałabym hurtowych) ilościach sprzedają towary z danej branży (np. kosmetyki) jako prywatne osoby. Nie czuję wtedy bezpieczeństwa - nie wiem jak to wyjaśnic.
Mam jedna ulubiona sprzedajaca (wsrod innych), ktora na allegro sprzedaje perfumy jako osoba prywatna. W tej chwili ma ok 35 aukcji, a na kazdej aukcji od 1-3 sztuk (wyrywkowo sprawdzilam). Jeszcze nigdy mnie nie zawiodla i nigdy nie dala mi powodu abym nie miala jej ufac. Co wiecej, mailowo (poza allegro, bo na aukcjach nie miala perfum ktore mnie interesowaly) zamowilam 2 zapachy, z gory zaplacilam i oczywiscie wszystko bylo w porzadku.
Nie wiem czy to moja naiwnosc czy po prostu wiara w ludzi i ich uczciwosc pozwolila mi tak zrobic, a nie inaczej.
Fakt, mozna sie zastanowic jesli osoba sprzedaje 15 szt. tej samej wody co jakis czas (patrz link podany przez Siarke), ale nie w przypadku 2 szt.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 21:20   #466
Lenvi
Przyczajenie

Cytat:
nie dalabys glowy za co? ze to oryginaly? sa i firmy, ktore imitacje zapachowe sprzedaja i osoby prywatne, ktore probuja wcisnac podrobe jako nietrafiony prezent, miedzy bluzkami czy innymi butami i ciuszkami po starszej corce.......wiec nie rozumiem za co bys glowy nie dala...
Jak nie rozumiesz to po prostu jeszcze raz przeczytaj. Nie musisz od razu po mnie skakać
Stary 2010-04-05, 21:21   #467
hola ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OAnia Pokaż wiadomość

kilkakrotnie robiłam zakupy kremów u tej Pni z w/w aukcji, zawsze przed zakupen proszę o kod. kremy (w sumie 4) miały max 2 lata od daty produkcji a zważywszy na fakt że nalezy je zużyc max 3 lata od daty produkcji więc wszystko ok.
hola ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 21:26   #468
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie rozumiesz to po prostu jeszcze raz przeczytaj. Nie musisz od razu po mnie skakać
po nikim nie skacze, a juz na pewno nie po Tobie...

zwyczajnie dopytuje, bo nie rozumiem za co nie dajesz glowy...a z twojej wypowiedzi trudno cos jednoznacznie wywnioskowac...
Stary 2010-04-05, 21:40   #469
Lenvi
Przyczajenie

Cytat:
po nikim nie skacze, a juz na pewno nie po Tobie...

zwyczajnie dopytuje, bo nie rozumiem za co nie dajesz glowy...a z twojej wypowiedzi trudno cos jednoznacznie wywnioskowac...
Pytanie brzmiało: "proszę o ocene czy ten allegrowicz sprzedaje oryginaly???" na co odpowiedziałam: "Ja bym nie dała głowy". Po czym uzasadniłam to - dlaczego nie dałabym głowy iż są to oryginalne kremy. Tak mniej więcej to wygląda. Mam nadzieję, że teraz już rozumiesz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 21:46   #470
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie brzmiało: "proszę o ocene czy ten allegrowicz sprzedaje oryginaly???" na co odpowiedziałam: "Ja bym nie dała głowy". Po czym uzasadniłam to - dlaczego nie dałabym głowy iż są to oryginalne kremy. Tak mniej więcej to wygląda. Mam nadzieję, że teraz już rozumiesz.
teraz rozumiem twoja wypowiedz jako calosc...

choc mam inne zdanie na ten temat...
Stary 2010-04-14, 11:53   #471
OAnia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hola ola Pokaż wiadomość
kilkakrotnie robiłam zakupy kremów u tej Pni z w/w aukcji, zawsze przed zakupen proszę o kod. kremy (w sumie 4) miały max 2 lata od daty produkcji a zważywszy na fakt że nalezy je zużyc max 3 lata od daty produkcji więc wszystko ok.
dziękuję za info
OAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 15:38   #472
kamila901
Zakorzenienie

Dziewczyny możecie mi polecić sprzedawcę na allegro, u kórego kupowałyście testery perfum i jesteście zadowolone?

kamila901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 15:44   #473
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila901 Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi polecić sprzedawcę na allegro, u kórego kupowałyście testery perfum i jesteście zadowolone?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200620
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 15:58   #474
kamila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
o dzieki wielkie

kamila901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 11:30   #475
platyna1
Raczkowanie

odświeżę z lekka, bo potrzebuję porady, szukam męskiej wody toaletowej Davidoff cool water klasycznej, chcę kupić na prezent, dziewczyny mogłybyście polecić jakiegoś uczciwego sprzedawcę z allegro, lub jakąś perfumerie internetową, gdzie mogłabym kupić tę wodę toaletową troszkę taniej niż w stacjonarnej perfumerii?
chodzi mi o to żeby nadawał się na prezent, w znaczeniu żeby miały korek i opakowanie. Z góry dziękuję za pomoc
platyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 11:35   #476
garch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez platyna1 Pokaż wiadomość
polecić jakiegoś uczciwego sprzedawcę z allegro
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200620

Solea
garch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 12:55   #477
agnieszka1970
Zadomowienie

Bardzo fajny zestaw na pedet.pl - EDT 75 ml + portfel za 89,88 zł
http://www.pedet.pl/Davidoff+Cool+Wa...08,1-0,i2.html
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 18:43   #478
platyna1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny zestaw na pedet.pl - EDT 75 ml + portfel za 89,88 zł
http://www.pedet.pl/Davidoff+Cool+Wa...08,1-0,i2.html

dzięki serdeczne
platyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 23:44   #479
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Jak Wam się wydaje, ten sprzedający jest ok? http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=253394
Mi się wydaje, że tak, ale się chcę upewnić.
Kolega zlecił mi upolowanie flaszki na prezent...
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 10:49   #480
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Wygląda ze są OK.
Ja jednak bym nie ryzykowała. Wystarczy dodać "kilka groszy" i mozna cos miec u sprawdzonego sprzedawcy.

A poza tym to nie jest temat na takie pytania. Od tekich pytań jest "Weryfikacja aukcji allegro ..." Przypięty na 1 stronie !
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości