Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 09:12   #3121
anulcia_88
Rozeznanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez dorothy2003 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny...mam do Was pytanko mianowicie biore tabletki Yaz juz od ponad roku...14lutego dostałam zapalenia przyzębia i musiałam brac antybiotyk Amoksiklav-antybiotyk ten brałam około tygodnia moze troszke dłuzej kilka dni.około28 lutego miałam przerwe 4dniową(tabletki placebo)nowe opakowanie zaczełam brac 3marca a 13marca kochałam sie z moim chłopakiem bez zabezpieczenia(tylko pigułki Yaz) podobno nieskonczył we mnie ale nigdy niemasz pewnosci czy plemniki nieprzedostały sie.29 marca dostałam okres z odstawienia(zazwyczaj dostaje dzien wczesniej)i zrobilam test ciązowy w tym dniu i wynik wyszedl negatywny...okres trwal 5dni...ZASTANAWIAM SIĘ JEDNAK CZY JEST MOZLIWOSC I PRAWDOPODOBIENSTWO ZE JESTEM W CIĄZY...bo okres to przeciez krwawienie z odstawienia a test zrobiony w dniu spodziewanej miesiączki mógl byc zrobiony za wczesnie(był zrobiony po2tygodniach) czy antybiotyk mógł jeszcze jakos wpływac na tabletki?PROSZĘ O ODPOWIEDZ.ps.razem z ntybiotykiem brałam paracetamol tez przepisany przez lekarza ale skonczylam w tym samym czasie co antybiotyk.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Proszę odpowiedzcie mi na moje pytanie bo bardzo sie schizuje a do tego biore tabletki anty więc moze to w jakis sposob zagrazac jakby ciąza miała miejsce-jestem za granicą i niestety niemam dostępu w najblizszym czasie do specjalisty.
Dziękuje.

W przypadku wpadki przy braniu pigułek nie występuje krwiawienie z odstawienia, więc spokojnie nie jesteś w ciąży skoro masz krwawienie. A test z apteki najlepiej jest zrobić 2tyg.po ostatnim stosunku. Nie masz się czym zamiartwiać, ciązy nie ma!
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:49   #3122
mada123
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

hej, ja mam podobne pytanie...czy mogę być w ciąży? uprawiałam seks z chłopakiem 7marca i zabezpieczeniem(gumka) i były to dni niepłodne, po 3dniach dostałam okres ale trwał on 4dni.. cały miesiąc się tym martwiłam, przejmowałam i w ogóle czyli ciągły stres. teraz miałam dostać miesiączkę 6kwietnia, ale dostałam 2kwietnia i praktycznie już dziś jej nie ma i mam brązowy śluz. czy jest możliwość czy to tylko przyczyna ego stresu? prosze o odpowiedz i z góry dziękuje.
mada123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 10:36   #3123
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez mada123 Pokaż wiadomość
hej, ja mam podobne pytanie...czy mogę być w ciąży? uprawiałam seks z chłopakiem 7marca i zabezpieczeniem(gumka) i były to dni niepłodne, po 3dniach dostałam okres ale trwał on 4dni.. cały miesiąc się tym martwiłam, przejmowałam i w ogóle czyli ciągły stres. teraz miałam dostać miesiączkę 6kwietnia, ale dostałam 2kwietnia i praktycznie już dziś jej nie ma i mam brązowy śluz. czy jest możliwość czy to tylko przyczyna ego stresu? prosze o odpowiedz i z góry dziękuje.
nie sądze żebyś była w ciąży, zrób test to moze to Cie przekona, że nie jestes...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:49   #3124
aiwlysss
Przyczajenie

czesc dziewczyny ostatnia miesiaczke mialam 25 lutego- dodam ze mam dlugie cykle 35-40 dni
mam problem otoz seks uprawilam 25 marca i wszystki byłoby fajnie gdyby nie zabezpiczenie- tzn było, ale on włozyl mi jakies 5 razy bez gumy
chwila zapomnienia i teraz mam problem
stresuje sie tym, poniewaz nie jestem z ta osoba, to byla, tzn jest przygoda i nie byloby fajnie gdybym byla w ciazy
test robilam 31 marca, byl negatwyn
nie wiem. boje sie strasznie, nie mam zadnych objawow- tzn bola mnie jajniki juz jakies hmm 4 dni, taki bol jak na okres, ale okresu nie ma...
wydaje mi sie tez, ze moglam miec jakas infekcje 2 dniowa, ale niezbyt dokuczliwa jakis czas temu..
ide jutro do gina, ze wzgledu na te moje dlugie cykle...i mam nadzieje, ze nie pogratuluje mi..
ale teraz potrzebuje waszego wsparcia i pomocy...
czy jest duza szansa ze jestem w ciazy>?
aiwlysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 16:51   #3125
miska90
Przyczajenie

Hej.
4 tyg po stosunku z moim facetem zrobilam betaHCG z krwi.
Czy moge byc w ciazy jesli wynik <o,1? (norma wg laboratorium <1 mlU dla kobiet nie bedacych w ciazy ale moze za wczesnie na badanie)
Jakie powinno byc betaHCG w 4 tyg po stosunku, mozna liczyc to ew jako 3 tydz ciazy? dzieki za odp.
miska90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:03   #3126
czarnaelizabeth
Raczkowanie

miska90 - beta dawno by wyszła, nie jesteś w ciazy, na pewno ,Twój wynik oznacza brak ciąży

aiwlysss -stawaim raczej na stres, od stosunku minęło bardzo niewiele czasu, bo 10 dni i test mógłby nie wyjść (nie , żebym straszyła), pewnie skończy sie tylko na strachu.Dobrze, że idziesz do lekarza.
Stary 2010-04-05, 17:06   #3127
aiwlysss
Przyczajenie

ehh, z takich dziewnych objajwow, to mam dosc twardy brzuch-moze kiedys tez tak mialam, ale nie wydaje mi sie.
\temp w pochwie 36,5- ale wiem ze to niewiele mowi, jezeli nie wmierze codzienne..kurde jakies to jest glupie...
Stary 2010-04-05, 17:30   #3128
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

a u mnie okresu nadal nie ma.... mam tylko gesty bialy sluz... jejku niby nic sie nie wydarzylo(gumka) czym moglabym sie stresowac, ale tak bardzo sie boje... 14 dni to mi sie nigdy okres nie spoznial... pocieszam sie ze to przez te 3 tabletki antybiotyku i zatrucie alkoholowe... w srode zrobie test, jaki jest najbardziej wiarygodny?

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:55   #3129
aiwlysss
Przyczajenie

a przed okresem jest sluz?> bo ja nie mam nic, poza tym czy po zaplodniu cos sie dzieje? Cos czuc, cos jest inaczej> boze, ale schiz, po co ten seks, po co on..
tnz wiem po co, ale czy to musi byc tak, ze to my sie stresujemy
Stary 2010-04-05, 19:20   #3130
magdadazed
Przyczajenie

Czesc dziewczyny.
Co do objawów ciazy jak wiecie u kazdego jest inaczej, ale
juk okolo 6 doby od stosunku kiedy do zaplodnienia doszlo (Ten czas od stosunku to czas kiedy nasze jajeczko zostaje zaplodnione, zwykle plemnikowi potrzeba mniej czasu ale nadklada sie okolo 6 dob zapasu) nasz organizm musi poradzic sobie z "intruzem" w brzuszku
Wszystkie objawy jak bole, klocia, plamienia moga ale nie musza wystepowac.
Generalnie juz od tego 7 dnia do samego konca ciazy mozy miec objawy.
NIE MA ZASADY

Jeszcze kilka spraw: cykl 26-28 dni to cykl regularny. Nie regularny to np raz 23 dni a nastepnie 34.
Jesli skonczylas 20 lat i masz nieregularny idz do lekarza koniecznie on zaproponuje terapie ktora Ci wyrowna cykle.

Dni plodne i nieplodne OBSERWUJCIE NA WLASNYCH CIALACH przez wiele miesiecy wtedy bedziecie znac swoj organizm.

temperatura naszego organizmu zawsze jest podniesiona w 3 fazie cyklu i spada wraz z nadejsciem okresu jesli nie spadnie znaczy ze najprawdopodobniej nosisz w sobie nowe zycie ale trzeba sie OBSERWOWAC

I OSTATNIE BADZMY ODPOWIEDZIALNE DZIEWCZYNY

SPOZNIONE WESOLYCH SWIAT
magdadazed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:26   #3131
mada123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
nie sądze żebyś była w ciąży, zrób test to moze to Cie przekona, że nie jestes...
Dziękuje, jestem już spokojniejsza i myśle że to wszystko po prostu ze stresu.
mada123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 20:30   #3132
miska90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miska90 Pokaż wiadomość
Hej.
4 tyg po stosunku z moim facetem zrobilam betaHCG z krwi.
Czy moge byc w ciazy jesli wynik <o,1? (norma wg laboratorium <1 mlU dla kobiet nie bedacych w ciazy ale moze za wczesnie na badanie)
Jakie powinno byc betaHCG w 4 tyg po stosunku, mozna liczyc to ew jako 3 tydz ciazy? dzieki za odp.
czy ktoras z was ma inne zdanie od czarnaelizabeth? prosze jeszcze o odp na 2 pytanie
Stary 2010-04-05, 20:32   #3133
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
czy ktoras z was ma inne zdanie od czarnaelizabeth? prosze jeszcze o odp na 2 pytanie
nie jesteś w ciąży, a normy beta hcg bez problemu znajdziesz po wpisaniu w google.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-05, 21:37   #3134
miska90
Przyczajenie

Tak szukalam w google.
Problem w tym ze na moim wyniku z laboratorium jest napisane ze norma dla kobiet nie bedacych w ciazy jest ponizej 1. ( czyli dla kobiet w ciazy powyzej 1? )
Normy dla kobiet w ciazy ktore znajduje w google zaczynaja sie od 5
Stary 2010-04-05, 21:47   #3135
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Tak szukalam w google.
Problem w tym ze na moim wyniku z laboratorium jest napisane ze norma dla kobiet nie bedacych w ciazy jest ponizej 1. ( czyli dla kobiet w ciazy powyzej 1? )
Normy dla kobiet w ciazy ktore znajduje w google zaczynaja sie od 5
No bo tylko kobieta w ciąży ma spore stężenie tego hormonu

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-06, 02:04   #3136
uca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juhasakikirikama Pokaż wiadomość
Mam podobny problem. ztego co udalo mi sie wyczytac bol piersi moze sie pojawic nawet kilka dni po zaplodnieniu. Pytanie jeszcze czy ta twoja miesiaczka byla faktycznie miesiaczka a nie krwawieniem srodcyklicznym, gdzie przypada najwiekszy szczyt plodnosci.

Mnie tez dotkliwie bola piersi- cale! normalnie strach dotykac i stanik zakladac. tez sie amrtwie. I ja juz schizuje. Moze zrob test no i zmien gina. moze rada nienajlepsza, ale to jedyne co moge napisac.
To byla miesiaczka na 100%, teraz i tak mieszkam za granica i mam troche problem zeby isc do gina, ale internistka poradzila mi masc na odparzenia i rzeczywiscie troche mi ulzylo (moze poprostu sobie obtarlam sutki podczas uprawiania sportu). Co nie zmienia faktu ze i tak mnie bola cale. Moze zrobie test dla pewnosci, chociaz nastepna miesiacze powinnam miec dopiero za ponad 2 tygodnie. Zobaczymy
uca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:11   #3137
SexiMami
Raczkowanie

hej.
chciałam tak sie poradzić tylko. z chłopakim zabezpieczamy się. prezerwatywa+przerywany. chłopak zawsze wycofuje sie na czas gumka nigdy nie pekła ani się nie zsuneła. mimo to okres opóźnia się. Mam nabrzmiałe piersi jak zawsze przed okresem i odczuwam od kilku dni bóle w podbrzuszu a także w pochwie nieraz co to może oznaczać?
Stary 2010-04-06, 09:32   #3138
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aiwlysss Pokaż wiadomość
a przed okresem jest sluz?> bo ja nie mam nic, poza tym czy po zaplodniu cos sie dzieje? Cos czuc, cos jest inaczej> boze, ale schiz, po co ten seks, po co on..
tnz wiem po co, ale czy to musi byc tak, ze to my sie stresujemy
seks jest dla ludzi doroslych. Dobre zabezpieczenie rownoznaczne jest z brakiem stresu. Za chwile uniesien odpowiadamy sami, trzeba bylo pomyslec przed nie byloby stresu.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez SexiMami Pokaż wiadomość
hej.
chciałam tak sie poradzić tylko. z chłopakim zabezpieczamy się. prezerwatywa+przerywany. chłopak zawsze wycofuje sie na czas gumka nigdy nie pekła ani się nie zsuneła. mimo to okres opóźnia się. Mam nabrzmiałe piersi jak zawsze przed okresem i odczuwam od kilku dni bóle w podbrzuszu a także w pochwie nieraz co to może oznaczać?
z czego powiedz mi ty chcesz byc w ciązy?ze stosunku przerwyanego w prezerwatywie? Bole piersi moga oznaczac zblizajacy sie np okres.

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:39   #3139
aiwlysss
Przyczajenie

a czy znacie przypadki, ze dziecko powstało z preejakulatu?> Bo u mnie wlasnie tak bylo, tylko ze nigdynie mialam do czynnienia z tak "morym" facetem, dodam jeszcze ze podczas tego feralnego stosunku nie bylo wyrysku, dopiero po za jakims 3-im podejsciem- recznym, skonczylo sie tak, jak powinno...kurde schizuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 11:58   #3140
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
a czy znacie przypadki, ze dziecko powstało z preejakulatu?> Bo u mnie wlasnie tak bylo, tylko ze nigdynie mialam do czynnienia z tak "morym" facetem, dodam jeszcze ze podczas tego feralnego stosunku nie bylo wyrysku, dopiero po za jakims 3-im podejsciem- recznym, skonczylo sie tak, jak powinno...kurde schizuje

spokojnie, nie nakręcaj sie, choć wiem, ze łatwo pisac, bo nagle wynajdziesz u siebie 1001 "pewnych objawów ciąży". przeczekaj do terminu @, jak sie nie pojawi, zrób test, nie rób wczesniej, bo może nie wyjść, a po co masz sie jeszcze bardziej nakręcać.
Stary 2010-04-06, 13:12   #3141
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
osobiscie nie znam, ale co sie skonczylo tak jak powinno? czyli co? byl wytrysk w tobie? jakie 3cie podejscie? piszesz niezrozumiale.

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:49   #3142
aiwlysss
Przyczajenie

hehe, okres pownnam miec juz, zrobilam test dzis, negatywny
chodzi o to, ze chlopak nie mial wyrysku podczas podejscia tego, w ktorym uprawialismy seks, wytrysk mial dopiero po jakichas 2 h, podczas "recznej roboty"
ale generalnie- skoro test byl negatywny, a od stosunku minelo 2 tyg prawie, to pewnie jakies inne powody powoduja ta obsuwke
dzieki kochane
Stary 2010-04-06, 17:13   #3143
jeszczepanna
Raczkowanie

Cytat:
chodzi o to, ze chlopak nie mial wyrysku podczas podejscia tego, w ktorym uprawialismy seks, wytrysk mial dopiero po jakichas 2 h, podczas "recznej roboty"
ale generalnie- skoro test byl negatywny, a od stosunku minelo 2 tyg prawie, to pewnie jakies inne powody powoduja ta obsuwke
dzieki kochane
U mnie termin @ opóźnił się 6 dni, testy negatywne. Zauważyłam, że sporej liczbie dziewczyn wypowiadających się na tym forum okres spóźniał się z niewiadomych przyczyn. Przypuszczam że to wiosenne przesilenie
U Ciebie też tak jest. na 200% nie jesteś w ciąży.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 17:37   #3144
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
dzieki kochane
jak negatywny, to uspokój się i wyczekuj na okres, moze stres go przesunął. raczej bardzo, bardzo, bardzo nikła sznasa na jakąkolwiek ciążę
Stary 2010-04-06, 18:52   #3145
Greczen
Przyczajenie

Dziewczęta pomóżcie!!
Mam w miarę regularny, ale krótki cykl (23-25 dni). ostatni trwał 24 dni i zaczął się kolejny (obecny). W 4 dniu obecnego cyklu, kochałam się z mężem do końca. W 7 dniu cyklu rozpoczął sie ból owulacyjny, który trwa do dziś - 11 dzień cyklu. I teraz pytanko, chyba już oczywiste - czy jest możliwość (szansa), że mimo stosunku już w 4 dniu cyklu zaszłam w ciąże?
Greczen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:03   #3146
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Greczen Pokaż wiadomość
Dziewczęta pomóżcie!!
Mam w miarę regularny, ale krótki cykl (23-25 dni). ostatni trwał 24 dni i zaczął się kolejny (obecny). W 4 dniu obecnego cyklu, kochałam się z mężem do końca. W 7 dniu cyklu rozpoczął sie ból owulacyjny, który trwa do dziś - 11 dzień cyklu. I teraz pytanko, chyba już oczywiste - czy jest możliwość (szansa), że mimo stosunku już w 4 dniu cyklu zaszłam w ciąże?
jest taka możliwość...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-06, 19:04   #3147
Greczen
Przyczajenie

Dziękuję! To by była rewelacja
Greczen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:41   #3148
keri234
Przyczajenie

witam was
mam problem;/ kochałam się bez zabezpieczenia z moim chłopakiem (jak zawsze wyskoczył przed..) 1 marca, akurat wypadło że miałam dni niepłodne. 23 marca dostałam okresu, trwał dłużej niż zwykle jakieś 6-7 dni, zazwyczaj okres trwa u mnie 3-5 dni. Tydzień temu miałam lekką zgagę, którą miałam przez kilka dni (w ciągu dnia miałam ja tylko raz i to trwała krótko) 2 dni temu często chciało mi się siusiu i nie tylko;/ z oddawaniem moczu już jest ok, a;e ok. godziny 18 wieczorem zaczęło mnie mdlić, trwało to chyba mniej niż godzinę, wczoraj też mniej więcej o tej porze zaczęło mnie mdlić ale przestało po godzinie. A dzisiaj wieczorem zaczęły się skórcze w podbrzuszu i czuje jak bolą mnie troche jajniki tak jak by zapowiadało się na okres ale przecież miałam go niecałe 3 tyg. temu;/ czy to możliwe że moge byc w ciazy?
keri234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:45   #3149
Madelaine87
Zadomowienie

kochałaś się bez zabezpieczenia istnieje możliwość ciąży. Dostałaś okresy więc o co ci chodzi? Zamiast tego "jak zwykle wyskoczył" stuknij się i na następny raz się zabezpiecz!

sorry ale czytając co chwila te same pytania... nie rozumiem czy to tak trudno założyć gumkę? a potem ryk i płacz "łee czy ja jestem w ciąży ?"
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:02   #3150
keri234
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
kochałaś się bez zabezpieczenia istnieje możliwość ciąży. Dostałaś okresy więc o co ci chodzi? Zamiast tego "jak zwykle wyskoczył" stuknij się i na następny raz się zabezpiecz!

sorry ale czytając co chwila te same pytania... nie rozumiem czy to tak trudno założyć gumkę? a potem ryk i płacz "łee czy ja jestem w ciąży ?"
no dobra ale chodzi mi o to ze bywa tez tak ze jest sie w ciazy i mozna dostac okresu kilkakrotnie.
Objawy ktore opisałam moga swiadczyć o ciazy czy moze to byc spowodowane czyms innym?
keri234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości