|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol.4
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Rozeznanie
|
Bardzo Wesołych Świąt!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1270142896 Na tej stronie post 3241 też są 3 schemaciki do pobrania. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=400929&page=109 Jeśli się cofniesz i przejrzysz te 114 stron to na pewno znajdziesz jeszcze wiele schematów niewielkich obrazków do pobrania.Życzę miłego kolekcjonowania schemacików i zapału w ivh haftowaniu. Edytowane przez Aninaj Czas edycji: 2010-04-05 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt dla wszystkich
![]()
#3395 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem nowa, choc przyznaje, ze Was podgladałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję ślicznie... będę zaglądać
![]()
#3397 |
Raczkowanie
|
CZeść Dziewczynki
![]() Przejrzałam sobie troszkę Wasz temat.. Czekam na swojego pierworodnego- zostało mi jeszcze kilkanaście dni. Muszę niestety dużo leżeć, by nie chciał wyskoczyć zbyt szybko i zajęłam się haftem ![]() Czy mogłabym Was prosić o jakieś wesołe wzorki z motywami dziecięcymi, zwierzątkami itp? Byle było baaardzo kolorowo ![]() Podaję email: monikaludkiewicz@gmail.co m Będę BARDZO wdzięczna za pomoc ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Aninaj Czas edycji: 2010-04-05 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Rozeznanie
|
następna porcja
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Rozeznanie
|
I jeszcze całą serię, kilkanaście sztuk takich dzieci zwierzątek
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny!
Niesamowite, ze taki watek jest i takim sie cieszy powodzeniem ![]() Ja zaczelam bawic sie w krzyzyki, kiedy bylam dzieckiej i chyba w Poradniku domowym wydrukowali wzory chlopca i dziewczynki do wyszycia ![]() Teraz jakos tak natrafilam na puszke ze swoja mulina i pomyslalam, ze krzyzyki dzialaja na mnie bardzo uspokajajaco, wiec dlaczego do tego nie wrocic ![]() ![]() Mam tylko problem (ktory pewnie byl tu wyjasniany setki razy - juz wpisalam w wyszukiwarke) - kanwa... 80 oczek na 10cm to dosc gesty splot, prawda? Na jakiej najczesciej wyszywacie? Jestem swiadoma, ze im gestszy tym ladniejszy obrazek - a praktycznie - idzie oslepnac?
#3402 |
Raczkowanie
|
przejrzałam ponad sto stron i znalazłam cuda, ale szukam jakiegoś wzoru, który mogłabym wykorzystać na podkładki pod kubki...
4 albo 6 wzorów tworzących komplet... macie może coś w swoich zbiorach? mój mail: iiiskierka@wp.pl z góry bardzo Wam dziękuję...
#3403 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() podkładki mam takie Edytowane przez grazka52 Czas edycji: 2010-04-06 o 07:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() owszem, część możnaby od razu pobrać na dysk, ale wtedy zapisuje z logo Wizaz, który czasem zasłania część wzoru, albo kolorów, i wg mnie lepiej jest mieć czysty wzór ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Raczkowanie
|
Czy macie może wzory tych obrazków. Chętnie przygarnę.
szaka48@o2.pl |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny "zarażone"
![]() ![]() Dziękuję za otrzymane schematy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proszę, jeżeli któraś z was ma o wzorki koni. ![]() ![]() ![]() kruszynka54@onet.eu Edytowane przez Bosia Czas edycji: 2010-04-06 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Raczkowanie
|
Monludki bardzo kolorowe zwierzątka mam takie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odzew
![]() Prześliczne wzorki ![]() Póki co wykorzystam coś z tych, które można ściągnąć. Ba.. już je pościągałam sobie ![]() ![]() A jeszcze jedno pytanko.. czy może któraś z Was ma w swojej kolekcji wzorków jakieś metryczki ciekawe dla chłopca? I szukam też jakiegoś mini wzorku komunijnego - by można było go wykorzystać na kartkę komunijną - pamiątkę. Swoją drogą.. widziałam takie kartki.. pięknie wyszyte wzorki na kanwie .. ale co dalej? Wycinamy ten wzorek i naklejamy na kartkę papieru? Może któraś z Was ma doświadczenie w przygotowywaniu takich karteczek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zakorzenienie
|
śliczne!!! Masz może wzory do tego?
Cytat:
![]() Gdzie kupujecie kanwe? Normalnie w pasmanterii, czy zamawiacie w internecie? I jeszcze jedno - na 80tce muline trzeba dzielić? Mam nadzieje, ze niedługo bede sie tylko dzielic wzroami, zmaist zadawac miliony pytan ![]()
![]() |
#3410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aninaj baaaardzo prodzę o tą dziewczynkę z prosiaczkiem i gąską na zimnaaga1@wp.pl
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do dzielenia muliny, to np ja na kanwie 54 na 10 wyszywam 4 nitkami
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Rozeznanie
|
orisha ja wyszywam na kanwie 54 na 100 dwiema nitkami, bratowa 46 na 100 trzema nitkami. Na kanwie 80 na 100 nie wyszywałam, ale moim zdaniem ona ma drobniutkie oczka więc wystarczy jedna nitka muliny. Ja swoją 54 na 100 kupuję w pasmanterii.
Patusan znalazłam na Picasa takie słoniki, ale nie można było ich lupką powiększyć, a szkoda bo fajne. Mam kolorowy pociąg i krasnale do pobrania od razu Bosia, joannab80 nie widzę waszych adresów |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zadomowienie
|
![]()
orisha , podaj adres to podeślę wzorki podkładek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Czym sie rozni AIDA od zwyklej kanwy?? ![]() ![]()
#3415 |
Rozeznanie
|
orisha, przy większości projektów jest wskazówka, żeby haftować na kanwie Aida 14 tj 14xx/cal, czyli 55xx/10cm, ewentulanie evenweave (tkanina o równym splocie) 28, ale wtedy robi się krzyżyki co 2 nitki, 2 nitkami muliny, czasem radzą, żeby do ciemnych kolorów wziąć 3 nitki. Nie spotkałam się z projektem dla kanwy 80/10cm, to jest pewnie zalecane dla obrazków, które mają być wiernym odwzorowaniem jakiegoś dzieła sztuki, czy grafiki, jak projekty firmy HAED, ale takie z góry odrzucam, bo są ponad moją cierpliwość.
Kanwę kupuję w pasmanterii, zwłaszcza kiedy interesuje mnie jej kolor, bo nie ufam komputerowej prezentacji, a lubię projekty bez haftowanego do końca tła. Jeżeli zwykła kanwa to, to co mam na myśli, to Aida jest sztywniejsza, ja haftuję bez tamborka i nie obawiam się, że te nitki mi się ściągną. Edytowane przez KrystynaO Czas edycji: 2010-04-06 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Raczkowanie
|
poprosze o te wzorki i z dwoch poprzednich postow rowniez a.bia80@interia.eu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Raczkowanie
|
![]()
Halo. halo! Czy ma ktoś może wzory kwiatu hortensji, najlepiej takie jak z kartki zielnika. Nie mogę nigdzie znaleźć, a chciałabym coś takiego wyszyć
![]() ![]() ![]() mysiak@o2.pl
![]() |
#3418 | |
Raczkowanie
|
poprosze
![]() kasiiula@o2.pl ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Raczkowanie
|
graba5101 czy mogę prosić o 4 pory roku z postu 3337
z góry wielkie dzięki 240286@autograf.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zadomowienie
|
![]()
orisha - podkładki wysłane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.