|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
męski punkt widzenia
Witam,
jestem 16-letnim osobnikiem płci męskiej i jak się pewnie domyślacie zalogowałem się tu, aby poznac wasze opinie dotyczące obozów Jadę na obóz, przede wszystkim dlatego aby się "wyszalec" - najlepiej w towarzystwie dziewczyn (bez podtekstów). Chodzi mi głównie o życie nocne - dyskoteki, łażenie po mieście, wracanie do hotelu o 5 nad ranem itp itd Nie pogardzę też ciepłym morzem, dobrą pogodą itd. Ogólnie wolałbym miec duzo luzu. Dodam też, że przeczytałem większośc wątków i posiadam już spore rozeznanie. Jest jednak jeszcze kilka kwestii, które mnie interesują, a mianowicie:- czy jeżdzicie na obozy "z neta" czy "z gazetek" - pytam bo posiadam kilka takowych i nie mogę się na nic zdecydowac ;( A jak się już jakis fajny obóz pojawi to wiek 12-18 albo coś... - co jest lepsze pod względem w.w aspektów - Chorwacja, Bułgaria, Grecja czy Włochy? - i czy na pewno jest tak świetnie, że urządzacie sobie imprezy w pokojach hotelowych i przychodzicie pod wpływem do hotelu ?Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady Mam nadzieję, że jako chyba jedyny chłopak na tym forum też będę się mógł udzieli kilka rad i podzielic się doswiadczeniami ![]() Z góry dzięki
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: męski punkt widzenia
Ja zawszee z neta ..możesz zobaczyć na stronki ok-tours, fun-club, almatur(ale słyszałam, że wychowawcy do dupy;/)..steja, ja zawsze z rego-bis jeździłam i jestem zadowolona.
ee tam wcale nie jedyny ![]() Może Lloret de mar (Hiszpania )? noceee życie, piękna pogoda, ślicznee plaże ![]() Jednak z tego co ty wymieniłeś polecam Grecję Paralie, w Bułgarii byłam, ale dla mnie to masa żebrających dzieci morze jak w pl..nic ciekawego, nie ma co zwiedzać mi się wtedy podobało teraz bym tam nie pojechała..bo mam porównanie np. z Grecją ![]() Ale jeśli nastawiasz się na imprezy to Włochy- Rimini Grecja- Paralia Bułgaria-Słoneczny Brzeg lub Złote Piaski z Chorwacją nie wiem jak jest..
impossible is nothing ! Edytowane przez justine333 Czas edycji: 2010-04-05 o 19:06 |
|
|
|
|
#3 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Generalnie, osoby w Twoim wieku na takich obozach mają więcej luzu niż młodsze dzieciaki, ale nie spotkałam się z "czasem wolnym" do 5 nad ranem. Zależy od kadry -jedni mogą przymykać oko na takie wybryki, inni mogą odesłać do domu ;] Cytat:
Obozy sportowe/plastyczne/konne/../, organizowane przez kluby -wiesz mniej więcej kto pojedzie i jacy to mogą być ludzie. Cytat:
Cytat:
![]() Imprezy pewnie tak, alkohol pewnie też... ale zleży od opiekunów, od uczestników... . Cytat:
![]() Jeśli Twoim celem jest włóczenie się po nocy po mieście i chlanie do rana, to może lepiej zorganizuj taki wyjazd sam? Zabierz znajomych, wynajmijcie jakieś pokoje/domek -nikt was nie będzie pilnował, będziecie robić co chcecie. ;] Ale sądzę, że 16 lat to trochę za wcześnie, na takie planowane popijawy w wakacje ;] Jest Ci wszystko jedno gdzie pojedziesz, co zobaczysz i z kim tam będziesz? Byle był alkohol, nocne spacery i luz?
|
|||||
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Bułgarię sobie odpuść. Na obóz jeżdżą tam głównie 12-13-latki, często pada, w morzu pływają wodorosty (brr... idźcie mi z tym), ogólnie nic ciekawego.
Gdy byłam w Grecji to w jednym dniu padało, ale dosyć krótko. Ładne plaże, świetnie dyskoteki (chodzi mi o Paralię). Nie polecam Leptokarii czy Nei Pori, bo zbytnio tam się nie wyszalejesz. W Chorwacji nie byłam. Planowałam jechać do Włoch, w końcu Rimini słynie z życia nocnego ^^. Tak jak justine333, polecam jechać do Lloret de Mar (choć sama jeszcze nie byłam). Skoro masz 16 lat, nie będzie problemu z wejściem do dyskotek czy późniejszym wracaniem do hotelu. Nie czuj się taki wyjątkowy, "osobniki płci męskiej" też się tu udzielają .
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Tak jak Justine i Lungo, polecam LLoret de Mar, sama tam jadę. Życie nocne, imprezy, popijawy, fajne dziewczyny (bez podtekstów
) - idealne miejsce.Cytat:
Edytowane przez Rose Madder Czas edycji: 2010-04-05 o 21:46 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Zapomniałem dodac, że Hiszpania odpada, ponieważ razem z kumplem postanowiliśmy nie marnowac dwóch dni w autokarze ![]() Aha i jeszcze kwestia typu obozów i co się na nich robi, że tak powiem - w dzień :P Przeglądam oferty i pisze np. obóz rekreacyjny. Proszę o przybliżenie sprawy
Edytowane przez sword Czas edycji: 2010-04-05 o 22:21 Powód: pomylka |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
w takim razie zostają ci Włochy
podobno w rimini jest pięknie, do tego masa imprez i w ogóle
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno musisz wziąć pod uwagę, że wszystkie zajęcia sportowe zmęczą Cię fizycznie ;] i już nie będziesz miał siły na nocne wyprawy. Oczywiście, mam na myśli obóz naprawdę sportowy, a nie takie, w którym w ofercie wprawdzie są zajęcia sportowe, ale w praktyce różnie to bywa. Zależy co lubisz robić, czym się interesujesz. Wpisz "obóz letni pływanie" "obóz letni konie" ..-co byś wolał robić -nie wiem. Cytat:
Tylko nie rozumiem idei. Sword, w pierwszym poście jasno określiłeś co Cię interesuje na takim wyjeździe -niczego o zwiedzaniu, poznawaniu kultury tam nie było. :P Jeśli chce się poznać nowych ludzi, uczestniczyć w zajęciach oferowanych przez organizatorów i mieć zorganizowany czas to jedzie się na obóz. Jeśli chce się imprezować, włóczyć nocami, mieć luz, pić i generalnie robić co i kiedy się chce, to po co jechać na obóz? Lepiej coś wynająć i samemu zorganizować sobie czas.
|
||
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
taa już to widzę jak ktos z moich znajomych sam organizuje sobie wakacje
ostatni raz potarzam, że nie chodzi tylko o to z tym typem obozu to się generalnie pytałem czym sie charakteryzuje obóz rekreacyjny i chodzi o to, że niczym się nie interesuję ze sportów, przynajmniej na tyle, żeby jechac na obóz o takowycm profilu :P bylem raz na pilce noznej, i 3 razy na karate :P tym razem chciałbym poleniuchowac xD
|
|
|
|
|
#10 | |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-10
|
Cytat:
A ja Ci moge polecic Bulgarie z ok tours. Sama jade w tym roku i wybralam ten, bo rowniez mam 16 lat i czytalam, ze jest Zlote Piaski sa rozrywkowem kurortem nadmorskim i dopiero w nocy zaczyna sie zycie nie wiem dlaczego niektorzy mysla ze do Bulgarii jezdza tylko 13-latki... no cóż.. dziwna opinia, ale no kazdy ma swoja.. czytalam wiele o Zlotych Piaskach tu na wizazu i wywynioskowalam, ze nie potrzeba palm i tak wygorowanej egzotyki jak w Grecji czy tez Hiszpanii zeby sie dobrze bawic wazne, ze jest duzo dyskotek i klubow..Ja Ci tylko doradzam, bo sama tak wybralam, a kierowalam sie tym samym co Ty: szaleństwo do rana ;p nie bede oczerniac innych krajow jakie to one nie sa itd. bo nie o to chodzi, jak tu niektorzy pisza. pozdro600 ;p Edytowane przez ewelinkako00 Czas edycji: 2010-04-05 o 23:30 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
do Hiszpanii 2 dni ?
moim zdaniem jedzie się tyle co do Grecji .. bez przesady .. nie warto rezygnować tam jest pięknie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
jeśli Lloret odpada [chociaż myślę, że autokar nie jest aż tak wielkim zgonem ; p], to pojedź do Rimini ;D byłam rok temu i mogę zdecydowanie polecić. dużo dyskotek, ludzie na ulicy sami wciskają ci miliony ulotek z różnych klubów, poza tym klimaty typowo wakacyjne : ciepłe morze [co prawda nie jest mega czyste no i te ryby xd, ale są fajne fale ; D ], plaża piaszczysta, dużo mniejszych i większych barów/knajpek/restauracji i przede wszystkim dużo ludzi ! [chociaż muszę przyznać, że czasami miałam wrażenie, że w Rimini średnia wieku turystów jest całkiem wysoka...]. tylko przygotuj się, ze spacerując po mieście masz z góry narzucone tempo ślimaka, ponieważ Włochom nigdy się nigdzie nie spieszy. a no i jeśli wybierzesz wycieczkę do Rzymu, to będzie to po prostu galop przez miasto, do tego w cholernym upale. ale ja bym chyba mimo wszystko namawiała cię do Lloret...może to trochę głupie, bo nigdy tam nie byłam xd, dopiero planuję tam zawitać w te wakacje, ale wydaje mi się, że jest to jednak najbardziej imprezowe miejsce ; D a ogólnie to co do Złotych Piasków, to raczej radziłabym zrezygnować i wybrać się do Słonecznego Brzegu. ; *
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdy byłam na obozie to było nawet pare 12-tek.. reszta 13 i 14...nie mówię, że starszych nie było ..bo byli Ale przewaga osób młodszych..Mi nie chodzi o to, że się tam dla palm jedzie .. po prostu jeśli chce (nie wiem jakie ma oczekiwania) lub myśli, że tam jest 40 stopni upału cudowne błękitne morze..i wgl to się przeliczy..bo masa tam glonów i meduz ..A także dzieci latające co 5 minut za tobą i żebrające ..z psami czy kotami..to chyba nie atrakcja ?Mimo to ja się tam świetnie bawiłam, dlatego, że ekipa była cudowna i tego tobie życze.
|
|
|
#14 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do Cytat:
Jeśli chodzi o samą podróż można ją wzbogacić wycieczką typu: jedziesz do Lloret de Mar, zatrzymujesz się w Paryżu itp. (przynajmniej nie będą Ci zarzucać, ze pojechałeś dla samych imprez ;D).
Brak podpisu. Za to jest Blog ![]() A na nim ostatnio Wycofywane produkty Essence Wycofywane produkty Catrice Nowości Catrice Edytowane przez Lungo Czas edycji: 2010-04-06 o 16:16 |
||
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tak podają ..ale jeśli dłużej to znowu nie jest to jakaś wielkaaa różnica
![]() A dla dobrej zabawy warto się poświęcić..na pewno nie jedzie się 48 godzin ..
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Wierząc Google Maps, podróż do Varny (Błg) zajmuje około 21 godz., do Rimini- około 17 godz., do Split- około 16, 5 godz., do Lloret de Mar- około 23 godz.
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Do Bułgarii to z 28 jechałam ..do Grecji 24-5, więc jakoś nie wierzę
![]() Mimo wszystko wybrałabym Lloret ![]() ew.Grecja Bułgarii nie polecam chyba, że tylko o nocne życie Ci chodzi
impossible is nothing ! Edytowane przez justine333 Czas edycji: 2010-04-06 o 00:28 |
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
justine333, w Bułgarii nie spotkałam się nigdy z żebrzącymi dzieciakami. Glonów czy meduz, o których piszesz również nie zaobserwowałam. Pogoda..cóż, nie zależy od nas, ale można ją wcześniej sprawdzić. Oczywiście, może okazać się, że prognozy były błędne ;p ale to dotyczy każdego miejsca. Ale zawsze miałam piękną pogodę w B.
W ciągu dnia: knajpki, kafejki, restauracje, morze, plaża, wieczór/noc imprezy, kluby, spacerujący ludzie.... . Mamy całkowicie odmienne wspomnienia. Ale bardzo dużo zależy od miejscowości -obrzeża fajniejszych miejscowości to faktycznie nic ciekawego. Dlatego trzeba wcześniej dowiedzieć się jak najwięcej o okolicy.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja opisywałam jak było w Słonecznym Brzegu
![]() Glony i meduzy też niestety były ;[ może ja akurat pecha miałam mimo wszystko tak jak napisałam, miło wspominam dlatego, że ekipa była zgrana do życia nocnego się nie przyczepię bo pełno dyskotek, pubów,knajp czasami idąc przez miasto to jakieś laski tańczą na stole ![]() Ale niestety żabrające dzieci widywałam codziennie ;[ (może dlatego, że mój hotel nie był w centrum, a niedaleko było pełno domów.)
impossible is nothing ! Edytowane przez justine333 Czas edycji: 2010-04-06 o 13:02 |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
http://steja.pl/index.php?mainmodule...p&idOffer=1642
A może tym byłbyś zainteresowany ? ![]() Na 2-gi turnus? ![]() Bo przydałby się jakis chłopak w moim wieku . . ![]() ![]() Wgl to jak sie wszystkie na Ciebie rzuciły ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
z miłą chęci
ale niestety muszę jeszcze uzgodnic z kumplem itp...
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym proponowała Włochy i Grecję
masz 16 lat, więc myślę że z dyskotekami problemu nie będzie
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
jakbyś mial namiary na jakiegoś 17-18 latka to daj znac
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ja zawitam w tym roku do Parali, w dn 27.06-9.07 Gdyby ktoś sie wybierał proszę o kontakt
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Siemanoooo
Ja tez wybieram sie najprawdopodobniej do Grecji chyba 2 turnus ten od 2010-07-05 z biura podróży Steja . Tylko tak glupio bo jade sam koledzy nie maja kaski ;d . Czyli polecam Grecje ;p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Jadę na obóz, przede wszystkim dlatego aby się "wyszalec" - najlepiej w towarzystwie dziewczyn (bez podtekstów). Chodzi mi głównie o życie nocne - dyskoteki, łażenie po mieście, wracanie do hotelu o 5 nad ranem itp itd
?

Lepiej coś wynająć i samemu zorganizować sobie czas.

koledzy nie maja kaski ;d . Czyli polecam Grecje ;p