|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Witam wszystkich! Jako, że zacznę od jutra pytam - czy można?
Pozdrawiam ;*
|
|
#4832 |
|
Raczkowanie
|
Nie czuję się upoważniona do witania nowych plażowiczek , zbyt mało udzielam się w wątku ,choć na SB jestem od dwóch tygodni. Oczywiście że można!
|
#4833 |
|
Raczkowanie
|
grzech--->żal
grzech--->żal grzech--->żal to jest hasło moich świąt ![]() ![]() ![]() już nie wiem jak sobie tłumaczyć żeby dać rade.... pomocy!!! jak Wy to robicie że odżywiacie się normalnie??? |
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ta dieta ma to do siebie, że nawet jak się zbłądzi nic nie przepada. Wystarczy wrócić na właściwe tory. Święta są od tego, żeby spędzić je z bliskimi w miłej atmosferze a nie rozpaczać że zjadło się kolejny kawałek sernika. Uszy do góry
|
||
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez popieram moja przedmowniczke
![]() Chyba najwazniejsze jest to zeby teraz poprostu wrocic do diety, dac moze wiekszy naklad na cwiczenia i po problemie! Mysle ze nie ma osoby ktora by sie katowala w czasie swiat, sa takie dni w roku ze niestety ale powinno sie troszke pogrzeszyc nawet dla zdrowia psychicznego ![]() Ja sobie pojadlam troszke w swieta czuje sie troszke ciezsza ale to nic, jedynym wyrzeczeniem bylo nie niejedzenie chlebka ![]() Natomiast dzisiaj juz normalnie przechodze na SB! Dodam moze jeszcze ze do tej pory tylko sledzilam wasz świetny watek i bylam na tzw. swojej diecie ktora sprowadzala sie do ograniczenia tylko jedzenia slodkich rzeczy i jedzenia a raczej objadania sie wieczorami. Duzo sie naczytalam na temat SB, jestem juz nastawiona na nia, dzisiaj jeszcze jeden dzien świat ale to tylko obiadek u babci zjem troche schabiku pieczonego i zaczynam 1 faze ![]() Pozdrawiam Was Wszytskie Edytowane przez bialaczekoladka Czas edycji: 2010-04-05 o 09:55 |
|
|
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
W te święta okropnie grzeszyłam, zjadłam mnóstwo ciasta i innych niedozwolonych rzeczy. Ale zapominam o tym i od dzisiaj powoli zaczynam przechodzić z powrotem na drugą fazę
. Wczoraj ważyłam się u dziadków i waga pokazała 59 kg - na początku diety było 60, więc schudłam tylko 1 kg. Ale biorąc pod uwagę ostatnie obżarstwo wydaje mi się że przybył mi jakiś 1 kg, więc przed świętami ważyłam pewnie trochę mniej, wydaje mi się że około 58 . Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi . Pozdrawiam wszystkie Plażowiczki
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
#4837 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie zjadłam ruloniki z sałaty zamiast kanapek... Nie powiem, że cudownie smacznego, ale w końcu muszę przyzwyczaić się do smaku warzyw, których prawie wcale nie jadłam
Startuję z wagą 55 zobaczmy jak mi pójdzie Jeszcze tylko 2tyg. do końca 1 fazy, hehhehe xD
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
A ile masz wzrostu i ile chcesz ważyć?
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam @ i wielką ochotę na słodycze - nie odmawiałam sobie
![]() Zresztą nie ma szans, żebym przytyła po 2 dniach jedzenie. To nie czipsy/pizza i cola, tylko jedzenie... to że więcej tłuszczyku (kiełbaska wiejska - ) czy cukru (słodkości) - nie znaczy, że w ciągu dwóch dni przytyję z 5 kg :PJa jem wszystko i waga się trzyma, jest ok ![]() A od jutra grzecznie wracam na tory.
|
#4840 |
|
Zadomowienie
|
Ja zamierzałam od dzisiaj wrócić na dietę, ale jeszcze trochę pogrzeszę
.Dziewczyny, mam duży problem. Otóż w ten piątek wyjeżdżam do Londynu . Jadę i wracam autobusem więc muszę zabrać ze sobą troche jedzenia, jedyna co mi przychodzi do głowy to same kaloryczne i niedozwolone rzeczy (chrupki, kabanosy i inne). A co z pobytem? Będę mieszkała u rodziny angielskiej i mój 'jadłospis' wygląda tak: śniadania: płatki na mleku, tost z dżemem, herbata/sok lunch: wydawany jest w formie suchego prowiantu: 2 kanapki, owoc, batonik, chipsy, soczek obiadokolacje: ciepły posiłek herbata. Przecież produkty wyżej wymienione przeze mnie są w większości niedozwolone na 2 fazie. Mam mętlik w głowie, co robić?
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną Edytowane przez Katelicious Czas edycji: 2010-04-05 o 14:01 |
|
|
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
też chciałabym dołączyć. Problemem największym dla mnie może być brak owoców... Jak coś, będę musiała przerwać. Zaczynam szukać jakiś ciekawych przepisów Do słodyczy nie mam już ciągów tak dużych i potrafię się im oprzeć na szczęście.
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja grzeszę i nie przejmuję się tym zbyt mocno. Jutro postaram się wrócić do diety ale nie obiecuję czy mi to wyjdzie
|
||
|
|
|
#4844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zastanawiam się tylko co wziąć na drogę, będę jechała ponad 24 godziny. Oczywiście będzie postój na zjedzenie ciepłego posiłku, ale muszę przemyśleć kwestię prowiantu na resztę drogi . Wezmę pewnie jabłko, pieczywo ze śliwką, błonnik do jedzenia... i co jeszcze? Co do grzeszenia to ja już od dzisiaj miałam powrócić na dietę, lecz nie udało mi się. Skusiła mnie zbytnio karpatka i sernik .
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
|
#4845 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Prosze zacząc ładnie jesć, albo Cytat:
No pewnie zapraszamyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a na miejscu no cóż nie wiem czy masz jakąś mozliwość zastepowania proponowanych posiłków, jesli nie to warto chociaż wybierać mniejsze zło czyli jak płatki to najlepiej niesłodzone(naturalne muesli, płatki pełnoziarniste) jesli obiad to z jak największa iloscią sałat, surówek. Jeśli masz mozliwośc to dobrze byłoby zaopatrzyc sie w zdrowe przekąski: sok warzywny lub pomidorowy, orzechy i suszone owoce itd Cytat:
|
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
Ciągi mam, ale małe... Tj potrafię sobie odmówić słodyczy. Max 1 kostka czekolady gorzkiej. Rzecz w tym, że chciałabym schudnąć
, dlatego od 1 fazy zaczynam
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- bałam, się że będę musiała głodować . W czwartek przed wyjazdem zrobię wszystkie zakupy spożywcze i dam znać co kupiłam .
|
|
|
|
#4848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero druga faza jest fazą prawidłowego zdrowego chudnięcia, pierwsza to taki kop dla organizmu i na niej traci się przede wszystkim wodę i ona ma za zadanie nauczyć prawidłowych nawyków. SB to nie tylko 1 faza
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Starałam się poczytać jak najwięcej o tym i właśnie na wielu serwisach doczytałam, że największy spadek wagi jest w 1 fazie... Naturalnie, że w 2 też się chudnie, wiem
Spróbuję pobyć tydzień przynajmniej na 1 fazie, żeby te ciągotki do słodyczy zniknęły całkiem i żebym sama lepiej się poczuła i wytrwała w czymś. Bo obecnie jestem tak jakby na 2 fazie, niekiedy na 3 wchodząc ze sposobem odżywiania, słodyczy nie jem, tłustych rzeczy nie jem, z mięsa tylko chude, ruchu mam dużo a mimo to waga i wymiary i wygląd ciała od 3 tyg stoi w miejscu...
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie zastoje to naturalna sprawa. Tego nie da się uniknąć. Potrzeba cierpliwości. U mnie zastój trwał 5 czy 6 tygodni. Co myślicie o tym artykule? Przyznam szczerze, że dał mi do myślenia. http://wyborcza.pl/1,75248,7717475,M...margaryny.html |
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Soki warzywne, warzywno-owocowe typu Kubuś - Warzywa pokrojone w słupki np. marhcew, seler naciowy, biała rzodkiew - Ser żółty w plastrach lub słupkach - Kabanosy drobiowe - Kanapki - Jabłko, banan, gruszka itp. Ewentualnie jeśli masz małą torbę termiczną np. na rower to możesz ze sobą wziąć serek wiejski itp. Przeżyjesz to tylko jeden dzień ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- A to, że margaryna jest szkodliwa wiem od dawna i nie jadam jej od kilku lat. Mnie na studiach uczono, że tłuszcze trans odkładają się w naczyniach krwionośnych podobnie jak cholesterol. Z tą różnicą, że poziom cholesterolu można obniżyć a izomery trans "wbudowują" się na stałe do naszego organizmu. I to mnie przekonało żeby na dobre zrezygnować z margaryny
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Wtajemniczenie
|
pamietajmy o tym, ze margaryny miekkie to calkiem co innego niz zwykle margaryny. Mialysmy tu na forum specjalistke tluszczowa. Benecol i Flora proactiv to margaryny miekkie, reszta margaryn to utwardzane tluszcze.
|
|
|
|
#4855 |
|
Zadomowienie
|
Haha, a więc podsumowanie Świąt - powrót na fazę 1
Ale nie żaluję - dobre było:P Nie ważyłam się nawet, żeby sie nie dobijać, ale pewnie z 1 kg na plusie jest. W czwartek bronię mojej pracy magisterskiej, więc teraz jest co robić
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście z niczym nie można przesadzać, ale teorię z celowym zdyskredytowaniem masła słyszałam juz dawno .Po świętach czas zapomnieć o grzechach dietetycznych i zacząć od nowa SB |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zadomowienie
|
No, to ja też poszalałam w święta... Ale od jutra przechodzę na restrykcyjną II fazę- będzie dobrze!
![]() Od jutra- bo jeszcze sernik i makowiec dostałam w prezencie, wiec jeszcze dzisiaj sobie odpuszcze- zresztą i tak nie mam zbyt wielu produktów SB ![]() Mam wrażenie, że przytyłam po tych świetach 10kg
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam takie wrażenie, spuchnięcia ![]() Jajka są SB przecież |
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
wolę się nawet nie ważyć po świętach
trochę pofolgowałam, ale powiem wam, że już po kawałku ciasta czułam się napchana. w zeszłym roku na pewno mogłam zjeść duuużo więcej ogólnie źle się czułam... a teraz wracamy na plażę!
|
|
#4860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć margaryny moga dla mnie nie istnieś ale cieżko mi wyobtrazić sobie smażenie bez minimalnej ilości oleju ... a co sie tyczy masła to przyznam że coraz cześciej zaczynam używać, co prawda w minimalnych ilościach, ale uważam ze bardzo podnosi smak Cytat:
ale o dziwo waga rano pokazywała tą samą wartość z radości poszłam poćwiczyć
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Ta dieta ma to do siebie, że nawet jak się zbłądzi nic nie przepada. Wystarczy wrócić na właściwe tory. Święta są od tego, żeby spędzić je z bliskimi w miłej atmosferze a nie rozpaczać że zjadło się kolejny kawałek sernika. Uszy do góry
. Mam nadzieje, że wiecie o co chodzi
Startuję z wagą 55 zobaczmy jak mi pójdzie 

) czy cukru (słodkości) - nie znaczy, że w ciągu dwóch dni przytyję z 5 kg :P
. 

, dlatego od 1 fazy zaczynam
. W czwartek przed wyjazdem zrobię wszystkie zakupy spożywcze i dam znać co kupiłam 

dopiero druga faza jest fazą prawidłowego zdrowego chudnięcia, pierwsza to taki kop dla organizmu i na niej traci się przede wszystkim wodę i ona ma za zadanie nauczyć prawidłowych nawyków. SB to nie tylko 1 faza