|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7
moja koleżanka po ED przytyła 5kg w 2 tyg na dukanie.. ale chyba nagrzeszyła
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o formy silikonowe to niektóre niestety są podrabiane.Pierwszą zakupiłam w Lidlu (czerwona) i super mi się w niej piekło więc zachęcona nakupiłam mnóstwo wzorów i kształtów na Allegro i W Klubie dla Ciebie-niestety okazało się,że w niektórych ciasto przywiera i źle się piecze.Powchodziłam na różne fora kulinarne i dowiedziałam się ,że te oszukane formy ściśnięte mocno-bieleją na zgięciu( po prostu trzeba je złożyć na pół i mocno ścisnąć na zgięciu palcami,tak jakbyśmy szczypały ją).Polecam tą metodę.To najlepszy test na prawdziwość silikonu.Część moich foremek okazało się podróbami.Na pewno dobre są te czerwone z Lidla.
#3723 |
Przyczajenie
|
kurcze a ja zaczelam II faze 5/5 i najpierw od czystych roteina dopiero potem proteiny z warzywami??co mam teraz zrobic? tak chyba nie powinnam z tego co widze jak piszecie na tym forum..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Raczkowanie
|
Ja również mam koleżankę która przytyła ale na pseudo Dukanie.Nie czytała książki ,dostała skserowaną dietę gdzie można było jeść każde mięso(więc golonkę też wchrzaniała),każdy nabiał ( jadła tłuste sery i śmietany) i nic nie było o słodziku, także wszystkie warzywa.Dopiero jak dostała namiar na prawdziwego Dukana schudła 18 kg.Dzięki niej jestem na tej diecie.
Najgorzej jak to przekazuje "jedna pani,drugiej pani" ![]()
#3725 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3727 |
Raczkowanie
|
Jedyne rozsądne wyjście. Popieram
#3728 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3729 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Dorota, Blaszka wygladacie super ![]() ![]() ![]() Ja wlasnie wrocilam ze swiatecznego spotkania ze znajomymi ale wymowke mialam dobra, bo jestem na antybiotyku i alkoholu nawet nie probowalam dotykac ![]() Ide chyba spac bo zmeczona jestem. Rodzice mnie dzisiaj obudzili chlapaniem zimna woda po nogach o 9 rano ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#3730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
30 lat, 166 cm, było 71,5kg ![]() faza uderzeniowa 18-21 lutego... 68,7kg 1/1 25. lutego.... 67,8 kg 18. marca.... 66,2 kg 31. marca.... 65,2 kg cel - 64 kg, a jak się uda to 62,5 (wg. Dukana ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiec reasumujac chetnie oddam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3732 |
Zadomowienie
|
Ja wróciłam z Mazur godzinę temu. Pierwsze bezgrzeszne święta w życiu
![]() Dukanowe jedzenie zrobiło furorę ![]() ![]() Gratuluję tym, co tak pięknie pochudły, zdjęcia robią wrażenie! A teraz idę odsypiać 10 godzin jazdy ![]()
#3733 |
Raczkowanie
|
Witam was wszystkie.....
.....tak was tu czytam juz od kilku tygdniu....zapuscilam sie strasznie i stracilam wiare ze moge cos z tym zrobic. Ale wasze rezulaty zwalaja z nog!!! nie ma chyba nic bardziej motywujacego niz widziec ze cos jednak dziala! Tak wiec chciala bym zaczac...i sie dolaczyc, bo baaaaardzo potrzebuje wsparcia. Tylko ja tak wlasciwie nie wiem od czego zaczac....wiem...nie denerwujcie sie prosze..ale to wszystko co na poczatku, potem te dziwne 3/4, 5/5 wydaje mi sie to czarna magia!!! Czy moge prosic o rade....gdzie najlepiej przeczytac wszystkie potrzebne informacje zeby zaczac??? Czy ma moze ktoras z was ksiazke ale elektroniczna jako ebook...ja mieszkam w dublinie i nie mam szans na dostanie jej po polsku :-( A na prawde potrzebuje tej diety... ale chce chodz raz cos zrobic dobrze od poczatku a nie balagan w organizmie. A tak na marginesie zeby dac wam 'obraz' mojej soby to mam 165 cm wzrostu....kiedys wazylam 65...przytylam do 85 i nic nie moge z tym zrobic. czuje sie fatalnie.... Dlatego na pewno same wiecie jak potrzebna jest tu kazda z was..z jej doswiadczeniami, motywujacymi wynikami...i wsparciem... Wiem, ze wy w wiekszosci jestescie juz w bardzo zaawansowanym punkcie, Tak wiec prosze nie zlosccie sie ze wracam po podstawy.... a wlasciwie rade skad je najlepiej wziac... tak zeby byly po prostu w jednym miejscu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
skoro czytałaś książkę, to DOBRY POCZĄTEK masz za sobą ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dorota5, brawo, brawo, brawo - dzielna jesteś i przepiękne wyniki masz!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Pierwsza strona wątku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hmm... No i nie wiem dlaczego nie chcą się wyświetlić w okienku pozostałe posty, na które chciałam odpowiedzieć... Może za dużo ich było/jest? Dobra, nie wnikam, nie wiem, co się wyświetli, ale piszę ![]() Zgrzeszyłam. Świadomie i z premedytacją. Sama sobie wymierzam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Książkę możesz sobie ściągnąć z Chomika Berlinianki - cofnij się kilka stron, pisała podczas świąt, więc szybko ją odnajdziesz. I wcale nieprawda, że każda z nas jest już bardzo zaawansowana (no, może ja już tak, ale wiele dziewczyn jest na początku dukanowej drogi). Trymam kciuki ![]() ![]()
Start: 15.11. 2009 - 75 kg I faza 6 dni (test) - mniej o 5 kg II faza: 21.11.2009 - start z 70 kg III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg Mój cel - 55 kg - osiągnięty ![]() Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"! Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą ![]() ...ale to jest zmienne Edytowane przez YettaV Czas edycji: 2010-04-06 o 01:12 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Witajcie kochane
![]() Padam z nóg po wczorajszym maratonie w pracy, ale nie zgrzeszyłam ![]() ![]() Chyba zrobię pulpeciki w sosie pomidorowym.... Tak mi tęskno do pomidorów i do warzywek ![]() ![]() Ale TŻ mówi, że różnica jest widoczna ![]() ![]() No i w przyszłym tygodniu jadę do domu rodzinnego po mój rower, to do pracy zamiast bujać się tramwajami, to sobie na rowerku przejadę, to będzie min. 25km w dwie strony, także zawsze trochę ruchu ![]() No i dzisiaj nie bardzo mam co na śniadanie, zjadłam ogórka konserwowego, podjadłam trochę tatara (nie mam siły piec kotlecików otrębowych) i piję właśnie kawę. W pracy coś wymyślę... ![]() No i chyba niedługo powinien zbliżać się okres... w przyszłym tygodniu powinnam dostać, zobaczymy co z tego będzie... ![]()
![]() |
#3736 |
Raczkowanie
|
no to zaczynam
![]() ![]() ![]()
#3737 |
Zadomowienie
|
Wanilko, pierwszy post na 123 stronie, tam jest link do chomika z nową książką
![]() I wiecie co, tak zachwalacie sobie to 4/3, to ja też spróbuję, akurat wczoraj wypadło mi P, więc doskonale się składa ![]()
Rozpasałam się Zrzucam zbędne kilogramy z Mel B. Mam nadzieję, że uda się przeżyć ![]() ![]() Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-04-06 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Po pierwsze, jestem z siebie dumna, nie nagrzeszyłam ![]() Waga odwdzięczyła mi sie spadkiem o 1kg. I to były pierwsze święta po których ważyłam mniej a nie więcej! DO Megi428 i Emilia3000 Tak, odchudzamy się razem z córką na Dukanie. Ona czuje się rewelacyjnie i jest przeszczęśliwa że chudnia a nie chodzi głodna. Prawda, ma dopiero 10lat, ale jest bardzo wysoka i ważyła 83 kg jak zaczęłyśmy Dukana. Po tych kilku dniach ubyło jej sporo. I zapewniam was że ona robi to z własnej woli. Ja jednak mam ją pod kontrolą i jak tylko zobaczę coś niepokojącego to będę interweniować. Proszę nie potępiajcie mnie za to. DO Dorota5, 23blaszka, Berlinianka, Karlat - dziewczyny wielkie gratulacje. Wyglądacie zajefajnie ![]() ![]() ________________________ Początek 28-03-2010 Było - 93 Jest - 88 Edytowane przez Do celu Joasia Czas edycji: 2010-04-06 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny..
kurcze chyba jestem jedyną z Was, które "popłynęły" w święta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3740 |
Zadomowienie
|
Rozgwiazdo, kontynuuj PW, ale dni P rób jak najbardziej proteinowe, bez produktów tolerowanych. Robienie uderzeniówki nie ma sensu.
#3741 |
Raczkowanie
|
witam serdecznie.Nie wazylam sie ze wzgledu na oczekiwanie małpiszonki.Zrobilam pyszny sernik na zimno dukanowski i jajka w galarecie zawiniete w szyneczce..i tak naprawde chyba nagrzeszylam bo wciaglam caly ten sernik w jeden dzien i cala miske tych jajek ..nie moglam sie opszec bylo bardzo dobre i takie inne.dzis trzeci dzien znow na proteinkach.Zwaze sie dopiero po miesiaczce.Pozdrawiam serdecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mne na szczęście spadeczek -0,4 ![]() całe szczęście że święta się skończyły bo od tłumaczenia, czemu ze swoim jedzeniem wędruję i od odmawiania sałatek z majonezem i innych różności już mnie gardło zaczęło boleć... ![]() tymczasem uciekam na kawkę ![]() miłego dnia i duzo spadeczków ![]()
#3743 |
Raczkowanie
|
by wrzucic tu fotki powinnam miec chyba stronke gdzie moge miec link by go tu wkleic na forum jesli macie taka stronke prosze podajcie mi .dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Zadomowienie
|
www.fotosik.pl
www.photobucket.com Dorotko, ja używam tych dwóch, wpisz w google hosting zdjęć, na pewno znajdziesz więcej ![]()
#3745 |
Raczkowanie
|
dziekuje slicznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze ona chce i jej sie podoba nie jest wyznacznikiem tego ze ta dieta jest dobra dla niej wprowadz jej warzywa w kazdy dzien - witaminy sa potrzebne codziennie - organizm nie potrafi ich magazynowac, zeby wytrzymac chociaz jeden dzien na PP no i koniecznie do dietetyka, jezeli corka ma takie samo zaparcie to sobie z powodzeniem poradzi - nie jedzac slodyczny i nie obzerajac sie Cytat:
mozesz ja sobie spokojnie zrobic jak ja przedluzysz musi przedluzyc caly tryb - tzn zrobic tyle samo dni PW
![]() |
#3747 |
Raczkowanie
|
![]() wyglądalam tak zanim rozpoczelam przygode z dukanem.. wklejam ta foteczke bo komputer idzie do naprawy wiec napewno strace foty ale chce byscie mialy rozeznanie ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- nie mam w calosci bo zawsze wstydzialm sie robic cale zdjecie ech |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- tak sobie zerknalam jeszcze na tego bloga tej babki co tak krytykuje nasza diete to nie jest blog taki jak normalne blogi, bo babka ma wykupioną domene i zrobioną cala strone reklama jak nie wiem a i jeszcze o tej 3 minutowej jezeli kazda gwiazda ja stosuje i wszyscy instrukorzy fitnessu to wiedza to dlaczego nic nie bylo o tym slychac, bo to chyba jakas tajemnica nie jest, tak jakbysmy musialy placic za A6W diety sa za darmo i nie trzeba za nie nic placic, tak samo cwiczenia, moza pojsc do bibioleteki, do wypozyczalni dvd, wystraczy troche dobrych checi i samozaparcia, a efekty gwarantowane no chyba ze Ci ludzie mysla jaki by tu zestaw cwiczen dla nas dobrac, ale z tego co wyczytalam to robi sie przelew i za kilka minut dostaje sie ksiaze na maila, wiec kazdy dostaje taka sama ksiazke
![]() |
#3750 |
Raczkowanie
|
widac kochana widac spojrz jak wygladalam w avku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.