Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 22:48   #3721
Annie1441
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

moja koleżanka po ED przytyła 5kg w 2 tyg na dukanie.. ale chyba nagrzeszyła
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:04   #3722
joma44
Raczkowanie

Jeśli chodzi o formy silikonowe to niektóre niestety są podrabiane.Pierwszą zakupiłam w Lidlu (czerwona) i super mi się w niej piekło więc zachęcona nakupiłam mnóstwo wzorów i kształtów na Allegro i W Klubie dla Ciebie-niestety okazało się,że w niektórych ciasto przywiera i źle się piecze.Powchodziłam na różne fora kulinarne i dowiedziałam się ,że te oszukane formy ściśnięte mocno-bieleją na zgięciu( po prostu trzeba je złożyć na pół i mocno ścisnąć na zgięciu palcami,tak jakbyśmy szczypały ją).Polecam tą metodę.To najlepszy test na prawdziwość silikonu.Część moich foremek okazało się podróbami.Na pewno dobre są te czerwone z Lidla.
Jest: 76,6
Będzie: 65,00
joma44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:04   #3723
m a d a
Przyczajenie

kurcze a ja zaczelam II faze 5/5 i najpierw od czystych roteina dopiero potem proteiny z warzywami??co mam teraz zrobic? tak chyba nie powinnam z tego co widze jak piszecie na tym forum.. coo terazz??
m a d a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:10   #3724
joma44
Raczkowanie

Ja również mam koleżankę która przytyła ale na pseudo Dukanie.Nie czytała książki ,dostała skserowaną dietę gdzie można było jeść każde mięso(więc golonkę też wchrzaniała),każdy nabiał ( jadła tłuste sery i śmietany) i nic nie było o słodziku, także wszystkie warzywa.Dopiero jak dostała namiar na prawdziwego Dukana schudła 18 kg.Dzięki niej jestem na tej diecie.
Najgorzej jak to przekazuje "jedna pani,drugiej pani"
Jest: 76,6
Będzie: 65,00
joma44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:11   #3725
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m a d a Pokaż wiadomość
kurcze a ja zaczelam II faze 5/5 i najpierw od czystych roteina dopiero potem proteiny z warzywami??co mam teraz zrobic? tak chyba nie powinnam z tego co widze jak piszecie na tym forum.. coo terazz??
W takim razie na którym jesteś dniu II fazy?
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:13   #3726
itsmemarti
Raczkowanie

Cytat:
Przejdz od jutra na PW i od tego czasu idz 5/5, a to potraktuj jako dłuższą uderzeniówkę.
Stary 2010-04-05, 23:16   #3727
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itsmemarti Pokaż wiadomość
Przejdz od jutra na PW i od tego czasu idz 5/5, a to potraktuj jako dłuższą uderzeniówkę.
Jedyne rozsądne wyjście. Popieram

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 23:27   #3728
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itsmemarti Pokaż wiadomość
Otóż to. Daj odpocząć organizmowi i zmykaj na PW!

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Napisane przez joma44 Pokaż wiadomość
Ja również mam koleżankę która przytyła ale na pseudo Dukanie.Nie czytała książki ,dostała skserowaną dietę gdzie można było jeść każde mięso(więc golonkę też wchrzaniała),każdy nabiał ( jadła tłuste sery i śmietany) i nic nie było o słodziku, także wszystkie warzywa.Dopiero jak dostała namiar na prawdziwego Dukana schudła 18 kg.Dzięki niej jestem na tej diecie.
Wiesz coś w tym jest. Dlatego dobrze że istnieje takie forum gdzie nagminnie odsyła się nowe dukanki na początek postu i przeczytania KSIĄŻki. Jestem zwolenniczką kupowania książek-nie zdobywania kser-no niestety nigdy nie wiadomo ile ci "umknie" wiedzy taką drogą.Różnie to bywa...
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:27   #3729
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
P.S. Korlat, zapomniałam napisać, że fajnie iż się ujawniłaś I widać efekty, ale się już tak nie opatulaj i nie zakrywaj
Dziekuje Wiatr byl straszny to sie opatulilam

Cytat:
Napisane przez pannaKuleczka Pokaż wiadomość
Korlat - wyglądasz super! Taka apetyczna z Ciebie kobitka Jak dla mnie to mogłabyś juz tak wyglądać.
Dziekuje Ja wlasnie chce byc troche mniej apetyczna Marzy mi sie mniejszy biust Tak jeszcze z 2-3 rozmiary
Cytat:
Mam też dla Was dobre wieści:
Uczta królewska nie tuczy! Dziś ważyłam tyle samo co wczoraj.
Chleb jest przereklamowany.
Jabłka są przereklamowane.
Ja chcę na II
To zdecydowanie sa dobre wiesci

Cytat:
Napisane przez 23blaszka Pokaż wiadomość
aha zapomniałabym Berlinianko, Korlat wyglądacie super
Dziekuje

Dorota, Blaszka wygladacie super Po Was to dopiero efekty widac i to wielkie

Ja wlasnie wrocilam ze swiatecznego spotkania ze znajomymi ale wymowke mialam dobra, bo jestem na antybiotyku i alkoholu nawet nie probowalam dotykac
Ide chyba spac bo zmeczona jestem. Rodzice mnie dzisiaj obudzili chlapaniem zimna woda po nogach o 9 rano Ale bylam przygotowana i im tez sie dostalo

Dobranoc

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:35   #3730
pannaKuleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Dziekuje Wiatr byl straszny to sie opatulilam

Dziekuje Ja wlasnie chce byc troche mniej apetyczna Marzy mi sie mniejszy biust Tak jeszcze z 2-3 rozmiary
To zdecydowanie sa dobre wiesci

Dziekuje
To ja te 2-3 rozmiary chętnie przygarnę, bo juz niewiele mi zostało z mojego 70FF
1/1
25. lutego.... 67,8 kg
18. marca.... 66,2 kg
31. marca.... 65,2 kg

cel - 64 kg, a jak się uda to 62,5 (wg. Dukana ) - po drodze niestety "grzeszne" wakacje HELP!!!
pannaKuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:45   #3731
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
To ja te 2-3 rozmiary chętnie przygarnę, bo juz niewiele mi zostało z mojego 70FF
No ja na tych dwoch pierwszych zdjeciach to mialam juz przymalawe 70J/JJ (widac piekne bulki na 2 zdjeciu ), teraz poki co pozwezalam staniki wiec sa ok a z tego co mi sie wydaje to teraz jestem w okolicy 70H a chcialabym miec wlasnie takie FF/G zeby miescic sie w jedne z najpiekniejszych stanikow (panache masquarade ) i to jest moj zasadniczy cel

Wiec reasumujac chetnie oddam

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 23:54   #3732
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Ja wróciłam z Mazur godzinę temu. Pierwsze bezgrzeszne święta w życiu
Dukanowe jedzenie zrobiło furorę Tiramisu to cudo na cudami, dzięki niemu nie zgrzeszyłam ciotkowymi ciastami
Gratuluję tym, co tak pięknie pochudły, zdjęcia robią wrażenie!

A teraz idę odsypiać 10 godzin jazdy
Stary 2010-04-06, 00:43   #3733
_wanilka_
Raczkowanie

GG do _wanilka_ Wyślij wiadomość przez MSN do _wanilka_

Witam was wszystkie.....

.....tak was tu czytam juz od kilku tygdniu....zapuscilam sie strasznie i stracilam wiare ze moge cos z tym zrobic.
Ale wasze rezulaty zwalaja z nog!!! nie ma chyba nic bardziej motywujacego niz widziec ze cos jednak dziala!

Tak wiec chciala bym zaczac...i sie dolaczyc, bo baaaaardzo potrzebuje wsparcia.

Tylko ja tak wlasciwie nie wiem od czego zaczac....wiem...nie denerwujcie sie prosze..ale to wszystko co na poczatku, potem te dziwne 3/4, 5/5 wydaje mi sie to czarna magia!!!
Czy moge prosic o rade....gdzie najlepiej przeczytac wszystkie potrzebne informacje zeby zaczac???
Czy ma moze ktoras z was ksiazke ale elektroniczna jako ebook...ja mieszkam w dublinie i nie mam szans na dostanie jej po polsku :-(
A na prawde potrzebuje tej diety... ale chce chodz raz cos zrobic dobrze od poczatku a nie balagan w organizmie.

A tak na marginesie zeby dac wam 'obraz' mojej soby to mam 165 cm wzrostu....kiedys wazylam 65...przytylam do 85 i nic nie moge z tym zrobic. czuje sie fatalnie....

Dlatego na pewno same wiecie jak potrzebna jest tu kazda z was..z jej doswiadczeniami, motywujacymi wynikami...i wsparciem...

Wiem, ze wy w wiekszosci jestescie juz w bardzo zaawansowanym punkcie, Tak wiec prosze nie zlosccie sie ze wracam po podstawy.... a wlasciwie rade skad je najlepiej wziac... tak zeby byly po prostu w jednym miejscu...
_wanilka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 01:10   #3734
YettaV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Witam !Melduję że ja Betii5 jestem z siebie bardzo dumna,oprócz kieliszka czerwonego wina które sączyłam przez kilka godzin niczym nie zgrzeszyłam.Miałam farta bo mam dni warzywne więc byłam szczęśliwa że mogę sobie pofolgować.
klask i:betii5, Ty nasz Motywatorze Niezastąpiony!!! Pisz częściej i częściej dodawaj zdjęcia! Sądzę, że na wiele dzieczyn to podziała!

Cytat:
Napisane przez lila2wizaz Pokaż wiadomość
książkę czytam i moje główne pytanie wyjaśnił francuski test Dukana, już wiem że mogę schudnąć 14kg do lipca, i fazą II zrzucam kilogramy, a fazą III utrwalam te zrzucone w diecie ( i to w tej fazie wprowadzam 2 kromki chleba, porcję warzyw i sera, tak?) bo ta faza IV to stabilizacja do końca życia!
nie mam wyjścia, zaczynam od jutra!!
3mam za siebie i za Was dzielne Dukanki KCIUKI
Witaj,
skoro czytałaś książkę, to DOBRY POCZĄTEK masz za sobą Zawsze z przyjemnością witam takie mądre Dukanki Troszkę Ci się jedynie pomyliło, bo warzywa MUSISZ wprowadzić już w II fazie. Powodzenia

Cytat:
Napisane przez lila2wizaz Pokaż wiadomość
racja, porcję owoców.
a wędzony łosoś i mega chude kiełbaski z fileta z kurczaka wchodzą w grę w I fazie?
Z tymi "megachudymi" kiełbaskami, to bym jednak uważała... odpuść je sobie w I fazie...

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Witam. Święta, święta i po świętach. Gratuluję wszystkim dziewczynom, które dały radę i oparły się pokusom. Tym, którym się nie udało życzę, aby od jutra mogły znów się zmobilizować i zapomniały o grzeszkach. Wszystkim oczywiście życzę spadków
Gratuluję Berliniance i Korlat. Super wyglądacie, dziewczyny
Witam wszystkie nowe Dukanki.

U mnie nie było specjalnych grzeszków - no może za dużo otrębów. Bo w chlebku, bo w cieście, bo w drugim cieście... Ale jutro wracam na drogę cnoty dukanowej. I nie sama. Mój mąż postanowił do mnie dołączyć. Jest zachwycony efektami i też tak chce. I postanowiłam wrzucić zdjęcia. A co
Dorota5, brawo, brawo, brawo - dzielna jesteś i przepiękne wyniki masz!!!

Cytat:
Wyglądasz świetnie, więc bardzo dobrze, że Twoje zdjęcia zajmują pół strony - niech będą dla nas natchnieniem
Dziewczyny kochane poratujcie, bo błądzę i błądzę. Gdzie znajdę uaktualnioną listę dozwolonych produktów na proteinowy czwartek. Mam starą książkę, a pisałyście, że w zielonej pojawiły się obostrzenia.
Tak, tak, tak!!! - co do Doroty5
Pierwsza strona wątku A jak nie - to pisz na PW.

Cytat:
Napisane przez 23blaszka Pokaż wiadomość

w załączniku wrzucam zdj
pierwsze z lata ( mysle ze kiedy zaczynałam diete miałam wiecej kg ponieważ od wrzesnia prawie nie wychodziłam z domu, opychałam sie ciastami i piłam ciagle tłusta słodka cafe latte)

drugie z wczoraj w moich nowych spodniach rozm 40 ale juz sa za luźne
i w żakieciku od mojej mamy w rozm 38

trzecie z ubiegłego tygodnia
Brawo, świetnie klask i:
Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Ale wkurzające. Zobaczcie, jak jacyś naciągacze obsmarowali naszą dietę:
http://www.aniaodchudzanieblog.pl/di...FdQj3wodzA2C0w
Już kiedyś rozstrząsałyśmy to na tym forum Cóż... Dieta stała sie ostatnio popularna, więc trzeba ją zdyskredytować... by wykupić inną, taaaa...

Cytat:
Widziałam, że dziewczyny Ci już odpisały, ale się dołączę - mało rozsądne to było i zastanawiam sie skąd Ci przyszło do głowy, żeby po uderzeniówce (czyste P) kontynuować P?! Czytałaś książkę???!!!

Cytat:
Napisane przez joma44 Pokaż wiadomość
Coraz częściej się z tym spotykam, niestety... Ostatnio koleżanka (której się nie przyznałam na jakiej diecie jestem i skąd taka zmiana w moim wyglądzie) "uśwadomiła" mnie, że - UWAGA - parę tygodni temu była na diecie Dukana i przez tydzień jadła na niej wyłącznie NABIAŁ, bo takie jest zalecenie...

Hmm... No i nie wiem dlaczego nie chcą się wyświetlić w okienku pozostałe posty, na które chciałam odpowiedzieć... Może za dużo ich było/jest?
Dobra, nie wnikam, nie wiem, co się wyświetli, ale piszę
Zgrzeszyłam. Świadomie i z premedytacją. Sama sobie wymierzam , bo zjadłam świateczny żur i pół maleńkiej białej kiełbasy! Ale słowa Rodziny, co to mnie od Bożego Narodzenia nie widziała, oraz nowe dżinsy (kupione w piątek!!!) rozmiar (angielski) 8 (!!!), jakoś mnie utwierdziły, że mogę Poza tym w święta było dukanowo. Co pokaże waga - zobaczymy jutro o poranku, ale nie jest źle, dziewczyny i chłopcy! Może jakieś zdjęcia w końcu dodam, hmmm... Dziś widziałam swoje foto z Wielkanocy rok temu... Nie wiedziałam wówczas, że było aż tak źle...

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
Napisane przez _wanilka_ Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie.....

.....tak was tu czytam juz od kilku tygdniu....zapuscilam sie strasznie i stracilam wiare ze moge cos z tym zrobic.
Ale wasze rezulaty zwalaja z nog!!! nie ma chyba nic bardziej motywujacego niz widziec ze cos jednak dziala!

Tak wiec chciala bym zaczac...i sie dolaczyc, bo baaaaardzo potrzebuje wsparcia.

Tylko ja tak wlasciwie nie wiem od czego zaczac....wiem...nie denerwujcie sie prosze..ale to wszystko co na poczatku, potem te dziwne 3/4, 5/5 wydaje mi sie to czarna magia!!!
Czy moge prosic o rade....gdzie najlepiej przeczytac wszystkie potrzebne informacje zeby zaczac???
Czy ma moze ktoras z was ksiazke ale elektroniczna jako ebook...ja mieszkam w dublinie i nie mam szans na dostanie jej po polsku :-(
A na prawde potrzebuje tej diety... ale chce chodz raz cos zrobic dobrze od poczatku a nie balagan w organizmie.

A tak na marginesie zeby dac wam 'obraz' mojej soby to mam 165 cm wzrostu....kiedys wazylam 65...przytylam do 85 i nic nie moge z tym zrobic. czuje sie fatalnie....

Dlatego na pewno same wiecie jak potrzebna jest tu kazda z was..z jej doswiadczeniami, motywujacymi wynikami...i wsparciem...

Wiem, ze wy w wiekszosci jestescie juz w bardzo zaawansowanym punkcie, Tak wiec prosze nie zlosccie sie ze wracam po podstawy.... a wlasciwie rade skad je najlepiej wziac... tak zeby byly po prostu w jednym miejscu...
Witaj, Wanilka, nocną poświąteczną porą Nadrabiam zaległości forumowe i tak sobie czytam i usiłuję pisać Swoją drogą bardzo mi się podoba twoja "Wanilka" - to od wanilii, którą uwielbiam w każdej postaci?
Książkę możesz sobie ściągnąć z Chomika Berlinianki - cofnij się kilka stron, pisała podczas świąt, więc szybko ją odnajdziesz. I wcale nieprawda, że każda z nas jest już bardzo zaawansowana (no, może ja już tak, ale wiele dziewczyn jest na początku dukanowej drogi). Trymam kciuki Poczytaj, przemyśl, czy ta dieta jest dla Ciebie i jeśli tak, to pisz i pytaj. Powodzenia
III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg
Mój cel - 55 kg - osiągnięty
Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"!

Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą
...ale to jest zmienne

Edytowane przez YettaV
Czas edycji: 2010-04-06 o 01:12
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 05:41   #3735
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Witajcie kochane
Padam z nóg po wczorajszym maratonie w pracy, ale nie zgrzeszyłam tzn. w sumie do kawy dolałam sobie tylko mleka 3,2%, bo takie mamy w pracy, ale to nie było dużo. Taki mały grzeszek. A tak to przez 14 godzin zjadłam: dwa serki wiejskie, ugotowanego kuraka na zimno (sobie w folii zawinęłam w domu ), kotleciki z otrębów z tatarem wołowym, 3 jaja na miękko... No i sporo piłam. Chyba tyle? Bo na dzisiaj został mi jeszcze twaróg chudy, mimo że mam PW.

Chyba zrobię pulpeciki w sosie pomidorowym.... Tak mi tęskno do pomidorów i do warzywek nie wiem czy i ile schudłam.... Dzisiaj kupuję wagę w końcu
Ale TŻ mówi, że różnica jest widoczna to dobrze

No i w przyszłym tygodniu jadę do domu rodzinnego po mój rower, to do pracy zamiast bujać się tramwajami, to sobie na rowerku przejadę, to będzie min. 25km w dwie strony, także zawsze trochę ruchu

No i dzisiaj nie bardzo mam co na śniadanie, zjadłam ogórka konserwowego, podjadłam trochę tatara (nie mam siły piec kotlecików otrębowych) i piję właśnie kawę. W pracy coś wymyślę...

No i chyba niedługo powinien zbliżać się okres... w przyszłym tygodniu powinnam dostać, zobaczymy co z tego będzie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 06:12   #3736
biedronus
Raczkowanie

no to zaczynam początki są zawsze łatwe pewnie, ale to moja pierwsza dieta w życiu, zobaczymy miłego dnia dla Was pozdrawiam
no to zaczynamy
biedronus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 06:49   #3737
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Wanilko, pierwszy post na 123 stronie, tam jest link do chomika z nową książką Pobuszuj na chomikuj. pl i poszukaj pierwszej książki ("Nie potrafię schudnąć"), ona motywuje mnie trochę bardziej niż pierwsza, ale w drugiej są pewne niewielkie zmiany. Naprawdę warto przeczytać obie.

I wiecie co, tak zachwalacie sobie to 4/3, to ja też spróbuję, akurat wczoraj wypadło mi P, więc doskonale się składa

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-04-06 o 06:51
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 07:35   #3738
Do celu Joasia
Raczkowanie

Witam Dziewczyny po świątecznym szaleństwie

Po pierwsze, jestem z siebie dumna, nie nagrzeszyłam .
Waga odwdzięczyła mi sie spadkiem o 1kg.
I to były pierwsze święta po których ważyłam mniej a nie więcej!

DO Megi428 i Emilia3000
Tak, odchudzamy się razem z córką na Dukanie. Ona czuje się rewelacyjnie i jest przeszczęśliwa że chudnia a nie chodzi głodna.
Prawda, ma dopiero 10lat, ale jest bardzo wysoka i ważyła 83 kg jak zaczęłyśmy Dukana. Po tych kilku dniach ubyło jej sporo.
I zapewniam was że ona robi to z własnej woli. Ja jednak mam ją pod kontrolą i jak tylko zobaczę coś niepokojącego to będę interweniować.
Proszę nie potępiajcie mnie za to.

DO Dorota5, 23blaszka, Berlinianka, Karlat - dziewczyny wielkie gratulacje. Wyglądacie zajefajnie

Edytowane przez Do celu Joasia
Czas edycji: 2010-04-06 o 07:40
Do celu Joasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 07:45   #3739
rozgwiazda
Rozeznanie

cześć dziewczyny..
kurcze chyba jestem jedyną z Was, które "popłynęły" w święta zjadłam tyle zakazanych rzeczy, że szkoda gadać.. i nawet owoca dziabnęłam z tego wszystkiego.. Wyrzuty sumienia to mam.. ale z drugiej str to nie koniec świata i dziś same P.. chociaż zastanawiałam się czy nie zrobić od początku uderzeniówki (bo na II fazie już miesiąc byłam). Jak myślicie? dalej II faza 1/1 jak do tej pory czy zacząć sobie uderzeniówą, żeby 2-dniowe świństwa wygonić z organizmu??
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 07:51   #3740
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Rozgwiazdo, kontynuuj PW, ale dni P rób jak najbardziej proteinowe, bez produktów tolerowanych. Robienie uderzeniówki nie ma sensu.
Stary 2010-04-06, 07:53   #3741
dorota08
Raczkowanie

witam serdecznie.Nie wazylam sie ze wzgledu na oczekiwanie małpiszonki.Zrobilam pyszny sernik na zimno dukanowski i jajka w galarecie zawiniete w szyneczce..i tak naprawde chyba nagrzeszylam bo wciaglam caly ten sernik w jeden dzien i cala miske tych jajek ..nie moglam sie opszec bylo bardzo dobre i takie inne.dzis trzeci dzien znow na proteinkach.Zwaze sie dopiero po miesiaczce.Pozdrawiam serdecznie
dorota08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 07:55   #3742
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry
u mne na szczęście spadeczek -0,4 ale się cieszę...
całe szczęście że święta się skończyły bo od tłumaczenia, czemu ze swoim jedzeniem wędruję i od odmawiania sałatek z majonezem i innych różności już mnie gardło zaczęło boleć...
tymczasem uciekam na kawkę

miłego dnia i duzo spadeczków

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:00   #3743
dorota08
Raczkowanie

by wrzucic tu fotki powinnam miec chyba stronke gdzie moge miec link by go tu wkleic na forum jesli macie taka stronke prosze podajcie mi .dziekuje
Stary 2010-04-06, 08:03   #3744
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

www.fotosik.pl
www.photobucket.com
Dorotko, ja używam tych dwóch, wpisz w google hosting zdjęć, na pewno znajdziesz więcej
Stary 2010-04-06, 08:07   #3745
dorota08
Raczkowanie

dziekuje slicznie
Stary 2010-04-06, 08:12   #3746
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Do celu Joasia;18378086
[COLOR=red
DO Megi428 i Emilia3000[/COLOR]
Tak, odchudzamy się razem z córką na Dukanie. Ona czuje się rewelacyjnie i jest przeszczęśliwa że chudnia a nie chodzi głodna.
Prawda, ma dopiero 10lat, ale jest bardzo wysoka i ważyła 83 kg jak zaczęłyśmy Dukana. Po tych kilku dniach ubyło jej sporo.
I zapewniam was że ona robi to z własnej woli. Ja jednak mam ją pod kontrolą i jak tylko zobaczę coś niepokojącego to będę interweniować.
Proszę nie potępiajcie mnie za to.
musisz corke wyslac do lekarza i do dietetyka, male dzieci absolutnie nie moga sie odchudzac, ona bardzo intensywnie rosnie, rozwija sie, potrzebuje wszystkiego i witamin, i wegli i tluszczy, a nabdmiar bialka moze jej uszkodzic, nerki
to ze ona chce i jej sie podoba nie jest wyznacznikiem tego ze ta dieta jest dobra dla niej
wprowadz jej warzywa w kazdy dzien - witaminy sa potrzebne codziennie - organizm nie potrafi ich magazynowac, zeby wytrzymac chociaz jeden dzien na PP
no i koniecznie do dietetyka, jezeli corka ma takie samo zaparcie to sobie z powodzeniem poradzi - nie jedzac slodyczny i nie obzerajac sie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny..
kurcze chyba jestem jedyną z Was, które "popłynęły" w święta zjadłam tyle zakazanych rzeczy, że szkoda gadać.. i nawet owoca dziabnęłam z tego wszystkiego.. Wyrzuty sumienia to mam.. ale z drugiej str to nie koniec świata i dziś same P.. chociaż zastanawiałam się czy nie zrobić od początku uderzeniówki (bo na II fazie już miesiąc byłam). Jak myślicie? dalej II faza 1/1 jak do tej pory czy zacząć sobie uderzeniówą, żeby 2-dniowe świństwa wygonić z organizmu??
uderzeniowka to to samo co PP, tylko ze uderzeniowka jest uderzeniowką bo to szok dla organizmu ktory przez kilka lat jadl same fast foody a teraz samo bialko ma jesc
mozesz ja sobie spokojnie zrobic
jak ja przedluzysz musi przedluzyc caly tryb - tzn zrobic tyle samo dni PW
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:24   #3747
dorota08
Raczkowanie

wyglądalam tak zanim rozpoczelam przygode z dukanem.. wklejam ta foteczke bo komputer idzie do naprawy wiec napewno strace foty ale chce byscie mialy rozeznanie

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

nie mam w calosci bo zawsze wstydzialm sie robic cale zdjecie ech

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 08:31   #3748
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Rozgwiazdo, kontynuuj PW, ale dni P rób jak najbardziej proteinowe, bez produktów tolerowanych. Robienie uderzeniówki nie ma sensu.
ok dziekuję za razdę
Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
uderzeniowka to to samo co PP, tylko ze uderzeniowka jest uderzeniowką bo to szok dla organizmu ktory przez kilka lat jadl same fast foody a teraz samo bialko ma jesc
mozesz ja sobie spokojnie zrobic
jak ja przedluzysz musi przedluzyc caly tryb - tzn zrobic tyle samo dni PW
właśnie wiem, że uderzeniówka to to samo co PP tylko byłam 1/1 więc to już nie uderzeniówka.. a pomyślałam, że po tych 2-ch dniach grzeszków to tylko uderzeniówka potrzebna
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:45   #3749
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorota08 Pokaż wiadomość
wyglądalam tak zanim rozpoczelam przygode z dukanem.. wklejam ta foteczke bo komputer idzie do naprawy wiec napewno strace foty ale chce byscie mialy rozeznanie

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

nie mam w calosci bo zawsze wstydzialm sie robic cale zdjecie ech
szkoda ze nie ma reszty, bo tu nic nie widac tego Twojego sadelka

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
ok dziekuję za razdę

właśnie wiem, że uderzeniówka to to samo co PP tylko byłam 1/1 więc to już nie uderzeniówka.. a pomyślałam, że po tych 2-ch dniach grzeszków to tylko uderzeniówka potrzebna
mozesz pociagnac PP dluzej i pozniej tyle samo zrobic warzywek

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

tak sobie zerknalam jeszcze na tego bloga tej babki co tak krytykuje nasza diete
to nie jest blog taki jak normalne blogi, bo babka ma wykupioną domene i zrobioną cala strone
reklama jak nie wiem
a i jeszcze o tej 3 minutowej
jezeli kazda gwiazda ja stosuje i wszyscy instrukorzy fitnessu to wiedza to dlaczego nic nie bylo o tym slychac, bo to chyba jakas tajemnica nie jest, tak jakbysmy musialy placic za A6W

diety sa za darmo i nie trzeba za nie nic placic, tak samo cwiczenia, moza pojsc do bibioleteki, do wypozyczalni dvd, wystraczy troche dobrych checi i samozaparcia, a efekty gwarantowane
no chyba ze Ci ludzie mysla jaki by tu zestaw cwiczen dla nas dobrac, ale z tego co wyczytalam to robi sie przelew i za kilka minut dostaje sie ksiaze na maila, wiec kazdy dostaje taka sama ksiazke
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:46   #3750
dorota08
Raczkowanie

widac kochana widac spojrz jak wygladalam w avku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości