|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Dzień dobry wszystkim!
Co za pogoda u mnie leje i jest szaro i smutno...Miałam iść oddać krew do badania ale na taką pogodę to nawet mi się palca z domu nie chce wychylać... Ogarnę trochę mieszkanko i zacznę się mobilizować do prasowania... a nie chce mi się strasznie
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
hej mamusie....jak tam Wasze brzusie
Daysy85 witaj--ja ciuszków mam malutko 4 szt dosłownie......od dziś zaczynam na maxa przygotowania łącznie z remoncikiem pokoju tzn sypialni aby przystosować ją dla maluszka bo zanim będzie u siebie w pokoiku spać wolę ją mieć na oku przy sobie, niż na górę latać ![]() ania -- mam nadzieje, że z glukozą wszystko dobrze-ja robiła, ostatnio i mam super wynik więc nie będę musiała badania powtarzać...brrr ta słodycz roztrzepaniec989 -- mam nadzieje, że wszystko dobrze się ułoży ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() u mnie piękne słoneczko......![]() a krew jakoś pobierzemy
|
|
|
|
|
#213 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#214 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() a ja bym odradzala kupowac wszystko na ostatnia chwile bo po 20 tc brzuch zaczyna rosnac co raz szybciej i zaczynaja sie rozne dolegliwosci poza tym najzwyczajniej w swiecie robi sie ciezko ![]() trzymam kciuki kochana za twoja glukoze obys dala rade mi sie Sylwia zle kojarzy ale to Wam ma sie podobac ![]() Cytat:
Cytat:
z tym ze mojemu mezowi niestety nie idealnecialo nie smuc sie moj tez wyjechal i mimo ze wyjechal dopiero dzisiaj to ja juz od wczoraj plakalam nie ma meza ale mam siostrzenice w spadku na kilka dni dziewczyny ta stronka to bylo tak dla rozrywki nie bierzcie tego tak do siebie ja tez w to nie wierze choc akurat mi sie sprawdzilo ![]() aniaaa a jak samochod???
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jesli chodzi o auto to narazie nic sie nie zmienilo bo przez swieta nie bylo szans nic zalatwic. dzisiaj maja nam podac wszystko co jest zepsute w silniku i bedzie decyzja co dalej. stwierdzilismy ze wolimy kupic nowe czesci w serwisie niz uzywany silnik niewiadomo skad ktory pewnie zaraz znowu sie zepsuje. no ale zobaczymy najpierw jak duze sa szkody aaa i zwazylam sie przy okazji i jestem 3kg na plusie od ostatniej wizyty (3 tyg temu) czyli w sumie juz jestem 6+
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-04-06 o 09:28 |
||
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wkurzyam na maxa
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skąd ja to znam.............:rolleye s: ![]() rozumiem Cię doskonale...mieszkam jak to mówię w lesie i bez 2aut ani rusz |
|
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie już jestem, wczoraj 300km pokonaliśmy w rekordowo długim czasie wyjechaliśmy o 14.00 a do domu dotraliśmy o 23.00 z tym, że godzinkę byliśmy u zanjomych w Krakowie ale to i tak tyle godzin jechać - straszne korki jak cholera a tu jeszcze musiałam prowadzić auto bo mój M był wczorajszy więc woleliśmy nie ryzykować. Ale święta udane i bardzo ciepłe, pogoda bardzo ładna, cieplutko i słoneczko wczoraj kawę pilismy na tarasie tak było ciepło aż trudno uwierzyć było, że u nas na śląski deszcz w tym czasie padał
bassienkaw znowu na zdjęciach widzę piękne modelki a w poprzedniej ciąży też ślicznie wygladałaś aniaa22 widziała zdjęcia na nk piękna z Ciebie mamuśka papeteria i jakie wrażenia tż po striptizie????? niezawsze Basia84 ale fajna pogoda i jaka mamuśka ładna Carmena gratuluję kopniaczków ![]() Daysy85 witaj
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Święta, Święta i po Świętach. Ja się przeziębiłam albo złapałam coś od ludzi w Kościele, bo od przedwczoraj boli mnie gardło. Ratuję się na razie propolkami i herbatą z cytryną. Nie wiem czy to pomoże. U ginka byłam niedawno i nie uśmiecha mi się co tydzień płacić za wizytę a do mojej lekarki rodzinnej "niestety nie ma miejsc". Powinnam się ostro wziąć za pracę magisterską. W sobotę mam seminarium. Mam bardzo wymagającą promotorkę, która już wymaga opracowanych wyników badań... a ja nie mam jeszcze jednego narzędzia do odczytania wyników i bez tego ani rusz.... Nic mi się nie chce...
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa skad ja to znam... mi tez sie nie za wiele chce a do tego siostrzenica mi caly czas balagani... a ja chodze i po niej sprzatam jak wariat... ale nie pociesze cie bo z czasem zaawansowania ciazy jest tylko gorzej...
|
#221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze szybko ta czesc przyjdzieCytat:
u nas tez bylo ladnie. bylismy na spacerku a potem tez kawka na balkonie byla rzeczywiscie troche wam zajela ta droga no ale wczoraj wielkie powroty ze swiat wiec nie ma sie co dziwic Cytat:
ja jade zaraz do sklepu bo sobie na obiad wymyslilam dzis grilla i szaszlyki ![]() idealne ty tez zdrowiej jak najszybciej. coreczka kochana taki maly szkrab a pewnie od razu lzej ci sie zrobilo. a jak z mezem?
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-04-06 o 09:53 |
|||
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
kasha no w taką pogodę nic się nie chce...
misiulka super, że pobyt udany/ a co do wrażeń to właśnie nie wiem....spytałam to usłyszałam tylko takie suche fakty że młody się spił i już nie kontaktował że wszyscy szybko wysiedli.... Dla mnie to troche przykre bo to moja zwykła ciekawość a nie zazdrość i chciałabym wiedzieć jak to po prostu wyglądało czy było na czym oko zawiesić ile trwało itd... takie suche fakty a nie jak wtedy w jego spodniach wyglądało a takie nie mówienie daje mi wrażenie że albo myśli że mi przykrość zrobi albo coś ukrywa (tu akurat jestem pewna że nie mam podstaw do obaw ale takie wrażenie daje po prostu) i powiedziałam mu to .... ja też mu nie powiedziałam jak było na panieńskim a wzbudziłam jedynie ciekawość ( w odwecie) fakt że na striptizie już nie byłam ale wiem, że facet był ponoć mega przystojny i kazał się smarować olejkiem ![]() Osobiście u siebie nie chciałam striptizera bo było by to dla mnie mega krępujące a na siłe nie miałabym ochoty nacierać olejkiem obcego faceta i ciesze się, że TŻ też nie miał u siebie ....Już dla mnie było krępujące jak u mnie na panieńskim barman wziął mnie w tany , oczywiście Tż później widział foty i reszte sobie dorysował ![]() lazurowa kuruj się Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-06 o 10:07 |
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
lazurowa to kuruj się szybciutko i wracaj do zdrowia
papeteria wiem co czujesz bo ja też bym była ciekawa, czy fajna laska była i jaka była ich reakcja u nas też nie było striptizu i nie ubolewam nad tym, wogóle mnie chippendalesi jakoś nie kręca (może jestem dziwna).
|
#224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy nie przełożyć tej obrony na wrzesień... czy tam październik... Muszę się dowiedzieć jak to wszystko wygląda, bo zawsze wszystko miałam zaliczone w terminie, nigdy nie przedłużałam sesji i po prostu nie wiem nawet gdzie się załatwia takie formalności. Cytat:
Kuruję. Wprawdzie ostatnio zrobiłam porządek w szafce z lekami i musiałam sporo wyrzucić, bo były przeterminowane ale zaraz zadzwonię do mamy żeby kupiła rutinoscorbin i propolki.
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ania no właśnie smaka narobiłaś ![]() lazurowa ja tez jak mam potrzebe zajrzenia do apteczki to polowa leków po terminie, ale z drugiej strony dobrze bo czesto sie nie zaglada |
|
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam praktycznie nic w tej chwili co mogłabym wziąć ani rutinoscorbinu ani nawet witaminy C. Mam tylko apap i no-spę, ale to noszę zawsze przy sobie w torebce.
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
misiulka papateria mnie tez to nie kreci za to mysle ze chyba nie ma faceta ktorego by striptizerka nie krecila
lazurowa w sekretariacie sie dowiesz wszystkiego ale mysle ze lepiej by ci bylo jak bys sie teraz sprezyla i wszystko pozaliczala bo jak bedzie dzidzia bedzie duzo trudniej..., ja przy przeprowadzce tez sprzatalam swoje leki i okazalo sie ze sporo bylo po terminie tylko ze ja mam taka manie ze np zanim wezme leki czy zjem jogurta sprawdzam date waznosci
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole mnie nie kreca takie "miesniaki" ja tam wole mojego misiaczka ![]() a co do smaka to o ile sie nie myle to ty wczoraj mi narobilas na brzoskwinie z puszki. dobrze ze mialam w lodowce ![]() lazurowa takie rzeczy zwykle zalatwia sie w dziekanacie. ale jesli dasz rade to radze sprobowac obronic sie w terminie. wiem cos o tym bo ja 3 razy przedluzalam termin i wcale checi do pisania pracy mi nie przychodzily. skonczylo sie na tym ze zawalilam magisterke bo nie napisalam pracy i sie nie obronilam, a wszystkie egzaminy mialam zaliczone
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-04-06 o 10:45 |
|
|
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bylam na jednym panienskim ze striptizerem ubaw byl po pachy, ale nie powiem zeby mnie krecil jakos raczej smiesznie bylo |
||
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie to ujełaś wiesz, ale taka prawda no i prawidłowo ania no brzoskwinie zjadłam całe i syropek wypiłam, ale grilla na 9 piętrze nie zrobie ![]() niezawsze bo kobiety zawsze świetnie się bawią
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny ja juz zaczelam 27tc czyli III trymestr
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
super, ja za tydzień
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- ide robić naleśniki na obiad Tż za 2 h wychodzi do pracy wiec obiadek wcześniej. Najgorzej wkurza mnie to wymyślanie a jak go pytam co zrobić to ...obojętne.... no to nie pytam
|
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skończyły się święta i widzę że nasz wątek nabiera rozpędu bardzo dobrze
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cos sie chmurzy wiec nie wiem czy wypali z tym grilem pozprzatalam troche i teraz sobie lezymy na kanapie maluch coraz bardziej zaczyna mi dokazywac. dzis prawie nie spalam w nocy tak sie krecil. chyba sie w wojne bawil czy co a dzis od rana czuje ucisk na zebra po obu stronach. masakra.moja kolezanka ta co w szpitalu byla dzisiaj odstawia leki... ciekawe kiedy urodzi. to juz 37 tc u niej wiec juz nie ma obaw
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-04-06 o 11:36 |
||
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() mam nadzieje ze swieta byly udane ja bylam totalnie nie do zycia przez niskie cisnienie. nie odzywalam sie bo zapomnialam zabrac laptopa do mamuski. no ale juz w domciu i tydzien wolnego od wykladow... przydaloby sie zaczac pisac licencjat ale cholerny brak checi moja mala sie wczoraj na mnie uwziela, bylam chyba milion razy w kibelku, bo uciskala mi na pecherz, a jak sie polozylam spac to jak na zlosc zaczela jeszcze tam kopac... zamiast odpoczac w swieta to jestem mega zmeczona . dzidzia, pszczolka ... co z tym basenem ? moj M stwierdzil ze jak chce chodzic to on zaplaci wszystko bylebym sie ruszala heheh bo juz powoli zaczynam stekac ze mi ciezko
|
|
|
|
#237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja też zawsze sprawdzam daty ważności. Teraz już się tyle tego nazbierało, że musiałam zrobić przesiew. Cytat:
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie po świętach
Ja jeszcze u rodziców,ale dzisiaj wracamy do domu i szarej codzienności.W dodatku taka pogoda,że mi odbiera chęć do wszystkiego Z dzidziowych nowości po świętach:-dzisiaj zaczynamy 29 tc -mamy już wózek -dostaliśmy ubranka dla małej od kuzynki z Anglii i laktator,wzięłam tez z domu pieluchy tetrowe i troche ubranek po mnie,więc pół torby znowu dla dzidzi ![]() -brzuch rośnie,a mała chyba zmieniła pozycje w brzuchu,bo czuję kopniaki gdzie indziej niż wcześniej Jak już wrócimy do Krk to pstryknę zdjęcia nowych rzeczy i mojej piłeczki
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
29 tydzien jejku jak to leci czekamy na fotki
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popatrz jak to zleciało już 37tc super. no te ruchy faktycznie są coraz intensywniejsze,k ale dobrze że są czytałam gdzieś że w 29tc nieśmiałe kopniaki zamienią się w bolesne dźgnięcia ale wiadomo z tym to pewnie też kwestia indywidualna ![]() bajka mój mały robił wczoraj to samo ![]() farminka super
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

u mnie leje i jest szaro i smutno...

za glukoze

mam nadzieje ze szybko ta czesc przyjdzie