|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
mój zamówiony wózek nie dotarł jeszcze
ale to pewnie przez święta jak powiedziałam mamie że kupiłam wózek to ona 'CZY JA O CZYMŚ NIE WIEM ![]() ![]() dzień dobry poza tym ps. Alkamor no nie wiem czy to rodzic powinien przewidzieć co dziecko zrobi z wózkiem ewentualnie, bo ja powiem Wam szczerze, że NIC nie umiałam przewidzieć bo to moje pierwsze dziecko! przy drugim może coś mi się uda "uchronić-przewidzieć" ale teraz zielona jestem a skoro firma produkuje wózki i ma doświadczenie itd itd itd to ona powinna wiedzieć jak robić, żeby dobre zrobić. buziaki dla Oleńki ![]() ps. z przecieku wiem, że Kajkę mi przyjęli do żłobka ale czekam na 15 kwietnia wtedy się oficjalnie dowiem ![]() jak mnie "pani zbajerowała" to się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-06 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do większego dziecka to tyczyło się tego, że Gabi napisała, że to jej pierwsze dziecko etc....no ale ten wózek jest dla przynajmniej półrocznego szkraba...a przez tyle to chyba każdy jest w stanie w jakiś sposób poznać własne dziecko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Raczkowanie
|
Ja na barierkę patrzyłam czy ma folię ale tylko ze względu na to żeby było ją łatwo wyczyścić po chrupkach czy po jakimś innym jedzonku
![]()
#1597 |
Zakorzenienie
|
Poza tym to tak jakby mieć pretensje do producenta, że dziecko zrobiło kupę która ubrudziła tapicerkę i ta się nie chce doprać....bo przecież powinien przewidzieć, że dzieci robią kupy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
ja mam spacerówkę ze starego wózka bo odpinam gondole i dopinam spacerówkę i jest suuper
ale za wielka do samochodu a poza tym szkoda mi jej "psuć" tym składaniem-rozkładaniem itd dlatego kupiłam taką parasolko-spacerówkę ps. no nie wiem Alka czy to tak działa, na bank jesteśmy mądrzejsze teraz niż przy "pierwszych zakupach" ale myślę, że dopiero przy drugim bobasie bedziemy wiedzieć tak naprawde co do czego się nadaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta ja tylko napisalam ze Dawid ja pogryzl a nowa kosztuje 70 zl i ze zerwalam gabke i zostala sama rurka i tyle na temat a ty juz sie rozwodzisz w szczegoly niepotrzebnie Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-06 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
a ja się zgadzam z alkamorką
![]()
#1601 |
Zakorzenienie
|
no i ja Wam powiem że jak kupowałam teraz ten nowy wóź to patrzyłam na wagę na kółka na rozkładanie do spania np ale na rączkę? wcale
więc nie wiem czy kupując drugie wózki takie jesteśmy mądrzejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
Kurde wam to nie warto nic napisac bo zaraz jest jakies ale.....i potem ze ta sie zgadza z ta a ta sie z ta nie zgadza i glupie niepotrzebne dyskusje..
Ja tez patrzalam na kolka, na to jak sie rozklada...i na inne wazne szczegoly a barierka dla mnei jakos wazna nie byla.....teraz jzu jestem madrzejsza i wiem na co patrzec i zeby nie kupowac szajsu Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-06 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
a w ogole to wam powiem jak sie wkurzylam. Pojechalismy na wioske w sobote. Achy, ochy no sielanka po prostu az tu mi wczoraj po poludniu t. wyjezdza z tekstem: mam nadzieje ze sie nie zarazicie bo tata (czyli tesc) ma grype zoladkowa"
![]() ![]()
#1604 |
Zakorzenienie
|
ja problemu nie mam, mam wózek bez barierki
![]()
#1605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mi mówi zawsze "jak Ty pilnujesz to sie przewraca, główką gdzieś walnie itd. jak ja to nic takiego sie nie dzieje a i tak uważasz że MNIE trzeba pouczać" więc nie wiem czy akurat ja "dopilnuję" Kai ![]() ps. dyskusje? a czemu nie? jak ktoś ma coś w sprawie do powiedzenia to niech mówi ![]() tak jak ja gdzie niby mnie nie dotyczyła "dyskusja" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale nie czepiac sie szczegolow i pisac ze rodzic powinien przewidziec...bo niestety ja nie przewidzialam i napewno wiele osob kupujacych wozek tez wielu rzeczy nie przewidzialo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlaczego głupie i niepotrzebne ?? uważasz, że jak ktoś ma inny pogląd to dyskusja nie ma sensu ?? teraz to ja nie rozumiem Ciebie...napisałaś posta do którego się odniosła a Ty to uważasz za głupią i niepotrzebną dyskusję ?? to co ?? wątek jest tylko po to, żeby napisać dzień dobry moje dziecko to dzisiaj zrobiło "to to i to " ... chyba bez sensu ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zakorzenienie
|
Buziak
a ciąża jest? i co obstawiasz? chłopak czy dziewczynka? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 |
Zakorzenienie
|
źle się czuję. wszystko mnie boli i nic mi się nie chce
a tu jeszcze jakieś dyskusje... do których się odnieść nie potrafię coś mi mózg nie pracuje dziś tak jak powinien i coś chciałam napisać i zapomniałam... mam nadzieję, że mi przejdzie ![]()
#1611 |
Zakorzenienie
|
Alkamor dobra moze źle napisalam.....lepiej bedzie brzmiec jak napisze ze firma powinna to przewidziec ze dziecko moze pogryźć ta barierke i jakos ta gabke zabezpieczyc ale ty nie musisz od razu pisac ze to rodzic powinien przewidziec! Bo rodzic nie jest wrozka i wszystkiego niestety nie przewidzi.....ty napewno tez nie bralas tego pod uwage ze Kuba moze pogryźć barierke - skonczylam temat barierki
gabi nie wiem jeszcze czy jest czy nie ma bo jak pisalam wyzej ide na 15 do lekarza....w sobote powtarzalam test i tez wyszedl pozytyw, @ nadal nie mam, spoznia sie juz jakies prawie 2 tyg, objawow nie mam zadnych a obstawiamy dziewczynke bo chcielibysmy parke Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-06 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
Mój brat wziął Bartaska na spacer i idę spać.
Co do barierki to Bartek nie pogryzł, nie próbował. Zresztą musiałby się nieźle naprodukować, żeby do niej sięgnąć i bym zauwazyła gdyby próbował. Moja nie ma folii tylko taki kondomek z materiału i czasem go sobie obkręca ale paszczą nie łapał. Zresztą ja mu nie pozwalam niczego gryźć co do gryzienia się nie nadaje
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogóle to mój ojciec był w sobotę z Kubkiem na dworzu..poszli na plac zabaw ... 1,5 h...młody wrócił padnięty jak mucha...dziadek zresztą też. W butach pełno piachu, za pazurami syf i trawa a spodnie na kolanach zielone od trawy. Ale dziadek stwierdził ,ze jego obchodziło czy dziecko się dobrze bawi a pranie to sprawa matki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Mati
i co "podoba się " mój wybór??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zakorzenienie
|
ja czekam na @
dziś lub jutro powinien być mam nadzieję, że szybko sobie pójdzie bo w weekend jedziemy do tego Zakopanego
#1617 |
Zakorzenienie
|
a ja po porodzie dopiero jedna mialam. niby powinnam jakos teraz dostac, ale objawow zadnych nie mam wiec nie wiem.
#1618 |
Rozeznanie
|
A ja nadla nie mam @. Juz nerwowa sie robie. Tz mi gada, ze mam zrobic test a ja sie upieram, ze zrobie w weekend. Jakos sie boje
![]() gabriellao0- wozek ok, tyle,że ja bym chciała taki z okryciem na nozki, rozkładanym oparciem (Mikolaj spi na dworze), wiem wiem trudno mi dogodzic |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko, że np moja Kaja z lubością gryzie kapcie-buty-kozaki itd. pilnuje jak mogę ale i tak "łapię ją na tym, że gryzie" kiedyś załapie że nie wolno "ale to za jakiś milion lat pewnie" ![]() ps. Alkamor no nie wiem czy bym sie z Tata zgodziła bo oczywiście dziecko ma się dobrze bawić ale tak, żeby ubrania nie były potem do wyrzucenia raczej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.