Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie2009 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 09:05   #1591
gabriellao0
Zakorzenienie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

mój zamówiony wózek nie dotarł jeszcze
ale to pewnie przez święta

jak powiedziałam mamie że kupiłam wózek to ona 'CZY JA O CZYMŚ NIE WIEM "

dzień dobry poza tym

ps. Alkamor no nie wiem czy to rodzic powinien przewidzieć co dziecko zrobi z wózkiem ewentualnie, bo ja powiem Wam szczerze, że NIC nie umiałam przewidzieć bo to moje pierwsze dziecko! przy drugim może coś mi się uda "uchronić-przewidzieć" ale teraz zielona jestem a skoro firma produkuje wózki i ma doświadczenie itd itd itd to ona powinna wiedzieć jak robić, żeby dobre zrobić.

buziaki dla Oleńki sto latek

ps. z przecieku wiem, że Kajkę mi przyjęli do żłobka ale czekam na 15 kwietnia wtedy się oficjalnie dowiem
jak mnie "pani zbajerowała" to się
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:08   #1592
mati393
Rozeznanie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
mój zamówiony wózek nie dotarł jeszcze
ale to pewnie przez święta

jak powiedziałam mamie że kupiłam wózek to ona 'CZY JA O CZYMŚ NIE WIEM "

dzień dobry poza tym

ps. Alkamor no nie wiem czy to rodzic powinien przewidzieć co dziecko zrobi z wózkiem ewentualnie, bo ja powiem Wam szczerze, że NIC nie umiałam przewidzieć bo to moje pierwsze dziecko! przy drugim może coś mi się uda "uchronić-przewidzieć" ale teraz zielona jestem a skoro firma produkuje wózki i ma doświadczenie itd itd itd to ona powinna wiedzieć jak robić, żeby dobre zrobić.

buziaki dla Oleńki sto latek

ps. z przecieku wiem, że Kajkę mi przyjęli do żłobka ale czekam na 15 kwietnia wtedy się oficjalnie dowiem
jak mnie "pani zbajerowała" to się
A jaki wozek zamowilas?? Jo@n@ napisała, ze masz jakis fajny
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:09   #1593
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

Gabi ale my tu nie mówimy o pierwszym wózku ?? Flash jest wózkiem spacerowym dla większego już dziecka rodzic miał czas poznać swoje dziecko poza tym to chyba logiczne, że jak barierka nie ma folii to coś się może z nią stać

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:12   #1594
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Gabi ale my tu nie mówimy o pierwszym wózku ?? Flash jest wózkiem spacerowym dla większego już dziecka rodzic miał czas poznać swoje dziecko poza tym to chyba logiczne, że jak barierka nie ma folii to coś się może z nią stać
nie przesadzaj....bo zaden rodzic kupujac wozek nie bierze pod uwage tego ze dziecko moze pogryźć barierke bez przesady! to firma produkujaca wozki powinna to przewidziec ze dziecko moze gryźć, a to ze Dawid gryzl zabawki czy nas po rekach to nie znaczy ze musi gryźć od razu barierke...Dla wiekszego dziecka czyli dla jakiego? dla 4 latka?

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-04-06 o 09:13
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:20   #1595
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
nie przesadzaj....bo zaden rodzic kupujac wozek nie bierze pod uwage tego ze dziecko moze pogryźć barierke bez przesady! to firma produkujaca wozki powinna to przewidziec ze dziecko moze gryźć, a to ze Dawid gryzl zabawki czy nas po rekach to nie znaczy ze musi gryźć od razu barierke...Dla wiekszego dziecka czyli dla jakiego? dla 4 latka?
Nie buziak ja nie przesadzam. Ja wiem, że każdy chciałby żeby wszystko było na dożywotniej gwarancji ale tak się nie da!! Tym bardziej, że gwarancja obejmuje rzeczy czy części które popupsuły samoistnie bez udziału osób "trzecich". No a w tym wypadku barierkę pogryzło dziecko które jak sama zresztą napisałaś "nie dopilnowała Twoja mama". Przecież kupując wózek wiedziałaś, że nie ma folii i przynajmniej jak dla mnie rzeczą logiczną jest to, że wtedy jest ona narażona na większe uszkodzenia

a co do większego dziecka to tyczyło się tego, że Gabi napisała, że to jej pierwsze dziecko etc....no ale ten wózek jest dla przynajmniej półrocznego szkraba...a przez tyle to chyba każdy jest w stanie w jakiś sposób poznać własne dziecko poza tym gdybym uważała, że to jest wózek dla 4 letnich dzieci to bym go nie kupowała bo Kubek już na dwór wychodzi bez wózka

Maja
Stary 2010-04-06, 09:21   #1596
Sandra89
Raczkowanie

Ja na barierkę patrzyłam czy ma folię ale tylko ze względu na to żeby było ją łatwo wyczyścić po chrupkach czy po jakimś innym jedzonku

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:22   #1597
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Poza tym to tak jakby mieć pretensje do producenta, że dziecko zrobiło kupę która ubrudziła tapicerkę i ta się nie chce doprać....bo przecież powinien przewidzieć, że dzieci robią kupy.

Maja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 09:23   #1598
gabriellao0
Zakorzenienie

ja mam spacerówkę ze starego wózka bo odpinam gondole i dopinam spacerówkę i jest suuper
ale za wielka do samochodu a poza tym szkoda mi jej "psuć" tym składaniem-rozkładaniem itd
dlatego kupiłam taką parasolko-spacerówkę

ps. no nie wiem Alka czy to tak działa, na bank jesteśmy mądrzejsze teraz niż przy "pierwszych zakupach" ale myślę, że dopiero przy drugim bobasie bedziemy wiedzieć tak naprawde co do czego się nadaje oczywiście jeśli nie będzie za dużej różnicy wieku i nie zdąrzymy zapomnieć
Stary 2010-04-06, 09:25   #1599
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Nie buziak ja nie przesadzam. Ja wiem, że każdy chciałby żeby wszystko było na dożywotniej gwarancji ale tak się nie da!! Tym bardziej, że gwarancja obejmuje rzeczy czy części które popupsuły samoistnie bez udziału osób "trzecich". No a w tym wypadku barierkę pogryzło dziecko które jak sama zresztą napisałaś "nie dopilnowała Twoja mama". Przecież kupując wózek wiedziałaś, że nie ma folii i przynajmniej jak dla mnie rzeczą logiczną jest to, że wtedy jest ona narażona na większe uszkodzenia

a co do większego dziecka to tyczyło się tego, że Gabi napisała, że to jej pierwsze dziecko etc....no ale ten wózek jest dla przynajmniej półrocznego szkraba...a przez tyle to chyba każdy jest w stanie w jakiś sposób poznać własne dziecko poza tym gdybym uważała, że to jest wózek dla 4 letnich dzieci to bym go nie kupowała bo Kubek już na dwór wychodzi bez wózka
No ale przeciez ja tego nie zglosilam do reklamacji i nie mam zamiaru zglaszac bo wiem ze to nie przejdzie.....wiec nie wiem o co sie czepiasz....a dla mnie nie jest to logiczna rzecza ze dziecko pogryzie akurat barierke bo wiadomo ze takie male dziecko wszystko gryzie ale ze pogryzie tez barierke? wiec to firma powinna przewidziec i dac folie a nie ja....bo ja nawet w najmniejszym stopniu nie spodziewalam sie tego ze bedzie gryzl barierke....bo nie bede non stop pilnowac dziecka albo owijac barierke szmata zeby nie gryzlo...tutaj nie trzeba znac wlasnego dziecka bo kazde dziecko wszystko gryzie! Jedno sie kapnie ze barierke da sie pogryźć a inne jak Kuba nie
Zreszta ja tylko napisalam ze Dawid ja pogryzl a nowa kosztuje 70 zl i ze zerwalam gabke i zostala sama rurka i tyle na temat a ty juz sie rozwodzisz w szczegoly niepotrzebnie

Czas edycji: 2010-04-06 o 09:32
Stary 2010-04-06, 09:29   #1600
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

a ja się zgadzam z alkamorką
Stary 2010-04-06, 09:33   #1601
gabriellao0
Zakorzenienie

no i ja Wam powiem że jak kupowałam teraz ten nowy wóź to patrzyłam na wagę na kółka na rozkładanie do spania np ale na rączkę? wcale
więc nie wiem czy kupując drugie wózki takie jesteśmy mądrzejsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 09:33   #1602
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Kurde wam to nie warto nic napisac bo zaraz jest jakies ale.....i potem ze ta sie zgadza z ta a ta sie z ta nie zgadza i glupie niepotrzebne dyskusje..

Ja tez patrzalam na kolka, na to jak sie rozklada...i na inne wazne szczegoly a barierka dla mnei jakos wazna nie byla.....teraz jzu jestem madrzejsza i wiem na co patrzec i zeby nie kupowac szajsu

Czas edycji: 2010-04-06 o 09:35
Stary 2010-04-06, 09:33   #1603
anya_krk
Zakorzenienie

a w ogole to wam powiem jak sie wkurzylam. Pojechalismy na wioske w sobote. Achy, ochy no sielanka po prostu az tu mi wczoraj po poludniu t. wyjezdza z tekstem: mam nadzieje ze sie nie zarazicie bo tata (czyli tesc) ma grype zoladkowa" no kur.a jakbym wiedziala to bym nie jechala! aktualnie zarazil juz babcie. Mam nadzieje, ze nas ominie bo jak nie to zobacza moje dziecko jak swinia niebo!
Stary 2010-04-06, 09:35   #1604
zanka205
Zakorzenienie

ja problemu nie mam, mam wózek bez barierki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:35   #1605
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
no i ja Wam powiem że jak kupowałam teraz ten nowy wóź to patrzyłam na wagę na kółka na rozkładanie do spania np ale na rączkę? wcale
więc nie wiem czy kupując drugie wózki takie jesteśmy mądrzejsze
masz jeszcze opcje doplinowac dziecko
Cytat:
Kurde wam to nie warto nic napisac bo zaraz jest jakies ale.....i potem ze ta sie zgadza z ta a ta sie z ta nie zgadza i glupie niepotrzebne dyskusje
no ale chyba po to jest forum, zeby na nim dyskutowac
Stary 2010-04-06, 09:38   #1606
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość

hihiiii
Mąż mi mówi zawsze
"jak Ty pilnujesz to sie przewraca, główką gdzieś walnie itd. jak ja to nic takiego sie nie dzieje a i tak uważasz że MNIE trzeba pouczać"

więc nie wiem czy akurat ja "dopilnuję" Kai

ps. dyskusje? a czemu nie? jak ktoś ma coś w sprawie do powiedzenia to niech mówi
tak jak ja gdzie niby mnie nie dotyczyła "dyskusja"
Stary 2010-04-06, 09:39   #1607
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:

No ale nie czepiac sie szczegolow i pisac ze rodzic powinien przewidziec...bo niestety ja nie przewidzialam i napewno wiele osob kupujacych wozek tez wielu rzeczy nie przewidzialo
Stary 2010-04-06, 09:41   #1608
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
No ale przeciez ja tego nie zglosilam do reklamacji i nie mam zamiaru zglaszac bo wiem ze to nie przejdzie.....wiec nie wiem o co sie czepiasz....a dla mnie nie jest to logiczna rzecza ze dziecko pogryzie akurat barierke bo wiadomo ze takie male dziecko wszystko gryzie ale ze pogryzie tez barierke? wiec to firma powinna przewidziec i dac folie a nie ja....bo ja nawet w najmniejszym stopniu nie spodziewalam sie tego ze bedzie gryzl barierke....bo nie bede non stop pilnowac dziecka albo owijac barierke szmata zeby nie gryzlo...tutaj nie trzeba znac wlasnego dziecka bo kazde dziecko wszystko gryzie! Jedno sie kapnie ze barierke da sie pogryźć a inne jak Kuba nie
Zreszta ja tylko napisalam ze Dawid ja pogryzl a nowa kosztuje 70 zl i ze zerwalam gabke i zostala sama rurka i tyle na temat a ty juz sie rozwodzisz w szczegoly niepotrzebnie
wiem, że nie zgłosiłaś...ale napisałaś, że powinna gwarancja to obejmowac więc napisałam, że moim zdaniem nie bo....więc nie wiem o co Tobie chodzi skoro piszesz posty tylko dla informacji i nie życzysz sobie komentarzy to napisz to. Wtedy nikt się nie będzie do nich odnosił

Cytat:
Kurde wam to nie warto nic napisac bo zaraz jest jakies ale.....i potem ze ta sie zgadza z ta a ta sie z ta nie zgadza i glupie niepotrzebne dyskusje..
dlaczego głupie i niepotrzebne ?? uważasz, że jak ktoś ma inny pogląd to dyskusja nie ma sensu ?? teraz to ja nie rozumiem Ciebie...napisałaś posta do którego się odniosła a Ty to uważasz za głupią i niepotrzebną dyskusję ?? to co ?? wątek jest tylko po to, żeby napisać dzień dobry moje dziecko to dzisiaj zrobiło "to to i to " ... chyba bez sensu ??

Maja
Stary 2010-04-06, 09:43   #1609
gabriellao0
Zakorzenienie

Buziak
a ciąża jest? i co obstawiasz?
chłopak czy dziewczynka?
Stary 2010-04-06, 09:43   #1610
zanka205
Zakorzenienie

źle się czuję. wszystko mnie boli i nic mi się nie chce
a tu jeszcze jakieś dyskusje... do których się odnieść nie potrafię
coś mi mózg nie pracuje dziś tak jak powinien i coś chciałam napisać i zapomniałam... mam nadzieję, że mi przejdzie

Stary 2010-04-06, 09:44   #1611
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Alkamor dobra moze źle napisalam.....lepiej bedzie brzmiec jak napisze ze firma powinna to przewidziec ze dziecko moze pogryźć ta barierke i jakos ta gabke zabezpieczyc ale ty nie musisz od razu pisac ze to rodzic powinien przewidziec! Bo rodzic nie jest wrozka i wszystkiego niestety nie przewidzi.....ty napewno tez nie bralas tego pod uwage ze Kuba moze pogryźć barierke - skonczylam temat barierki

gabi nie wiem jeszcze czy jest czy nie ma bo jak pisalam wyzej ide na 15 do lekarza....w sobote powtarzalam test i tez wyszedl pozytyw, @ nadal nie mam, spoznia sie juz jakies prawie 2 tyg, objawow nie mam zadnych a obstawiamy dziewczynke bo chcielibysmy parke

Czas edycji: 2010-04-06 o 09:56
Stary 2010-04-06, 09:45   #1612
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
a w ogole to wam powiem jak sie wkurzylam. Pojechalismy na wioske w sobote. Achy, ochy no sielanka po prostu az tu mi wczoraj po poludniu t. wyjezdza z tekstem: mam nadzieje ze sie nie zarazicie bo tata (czyli tesc) ma grype zoladkowa" no kur.a jakbym wiedziala to bym nie jechala! aktualnie zarazil juz babcie. Mam nadzieje, ze nas ominie bo jak nie to zobacza moje dziecko jak swinia niebo!

Cytat:
No ale nie czepiac sie szczegolow i pisac ze rodzic powinien przewidziec...bo niestety ja nie przewidzialam i napewno wiele osob kupujacych wozek tez wielu rzeczy nie przewidzialo
no ale skoro ja uważam, że w rodzica względzie jest dopilnowanie dziecka to to napisałam....a skoro Ty nie przewidziałaś tego to trudno..przecież nikt nie ma pretensji....poprostu napisałam co o tym myślę ale widzę, że to chyba zabronione

Maja
Stary 2010-04-06, 09:48   #1613
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Mój brat wziął Bartaska na spacer i idę spać.
Co do barierki to Bartek nie pogryzł, nie próbował. Zresztą musiałby się nieźle naprodukować, żeby do niej sięgnąć i bym zauwazyła gdyby próbował. Moja nie ma folii tylko taki kondomek z materiału i czasem go sobie obkręca ale paszczą nie łapał. Zresztą ja mu nie pozwalam niczego gryźć co do gryzienia się nie nadaje

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:50   #1614
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Dobra moze źle napisalam.....lepiej bedzie brzmiec jak napsize ze firma powinna to przewidziec ze dziecko moze pogryźć ta barierke ale ty nie musisz od razu pisac ze to rodzic powinien przewidziec! Bo rodzic nie jest wrozka i wszystkiego niestety nie przewidzi.....ty napewno tez nie bralas tego pod uwage ze Kuba moze pogryźć barierke - skonczylam temat barierki
buziak akurat to co ja piszę to moja sprawa brać może nie brałam ale jak kupowałam wózek zwróciłam uwagę, że folii nie ma bo Toledo miał....ale gdyby ją Kuba pogryzł to pretensje mogłabym mieć tylko sama do siebie. Bo pewnie, że wróżką nie jest ale ja jestem zdania, że nie można na siłe szukać winnego

wogóle to mój ojciec był w sobotę z Kubkiem na dworzu..poszli na plac zabaw ... 1,5 h...młody wrócił padnięty jak mucha...dziadek zresztą też. W butach pełno piachu, za pazurami syf i trawa a spodnie na kolanach zielone od trawy. Ale dziadek stwierdził ,ze jego obchodziło czy dziecko się dobrze bawi a pranie to sprawa matki

Maja
Stary 2010-04-06, 09:51   #1615
gabriellao0
Zakorzenienie

Mati
i co "podoba się " mój wybór???
Stary 2010-04-06, 09:51   #1616
zanka205
Zakorzenienie

ja czekam na @
dziś lub jutro powinien być
mam nadzieję, że szybko sobie pójdzie bo w weekend jedziemy do tego Zakopanego

Stary 2010-04-06, 09:54   #1617
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja czekam na @
dziś lub jutro powinien być
mam nadzieję, że szybko sobie pójdzie bo w weekend jedziemy do tego Zakopanego
a ja po porodzie dopiero jedna mialam. niby powinnam jakos teraz dostac, ale objawow zadnych nie mam wiec nie wiem.
Stary 2010-04-06, 09:54   #1618
mati393
Rozeznanie

A ja nadla nie mam @. Juz nerwowa sie robie. Tz mi gada, ze mam zrobic test a ja sie upieram, ze zrobie w weekend. Jakos sie boje

gabriellao0- wozek ok, tyle,że ja bym chciała taki z okryciem na nozki, rozkładanym oparciem (Mikolaj spi na dworze), wiem wiem trudno mi dogodzic
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 09:57   #1619
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:

gabi nie wiem jeszcze czy jest czy nie ma bo jak pisalam wyzej ide na 15 do lekarza....w sobote powtarzalam test i tez wyszedl pozytyw, @ nadal nie mam, spoznia sie juz jakies prawie 2 tyg, objawow nie mam zadnych
czyli ciąża jak "byk"

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Mój brat wziął Bartaska na spacer i idę spać.
. Zresztą ja mu nie pozwalam niczego gryźć co do gryzienia się nie nadaje
no racja 100%
tylko, że np moja Kaja z lubością gryzie kapcie-buty-kozaki itd.
pilnuje jak mogę ale i tak "łapię ją na tym, że gryzie"
kiedyś załapie że nie wolno "ale to za jakiś milion lat pewnie"

ps. Alkamor
no nie wiem czy bym sie z Tata zgodziła
bo oczywiście dziecko ma się dobrze bawić ale tak, żeby ubrania nie były potem do wyrzucenia raczej
Stary 2010-04-06, 09:58   #1620
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mati393 Pokaż wiadomość
A ja nadla nie mam @. Juz nerwowa sie robie. Tz mi gada, ze mam zrobic test a ja sie upieram, ze zrobie w weekend. Jakos sie boje

gabriellao0- wozek ok, tyle,że ja bym chciała taki z okryciem na nozki, rozkładanym oparciem (Mikolaj spi na dworze), wiem wiem trudno mi dogodzic
dopiero w weekend? ja to bym jajo zniosla z ciekawosci

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości