Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 10:00   #241
Madzia14102
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez isoolda Pokaż wiadomość
Heej Jestem tu nowa i oczywiście chciałam się pochwalić, że już jutro założą mi aparacik po dłuuugim czasie oczekiwania i ciężkiej pracy w końcu udało mi się na niego zarobić. Teraz nie mogę spać, taka jestem zadowolona

Pozdrawiam wszystkie aparatki
Oj, ale Ci zazdroszczę, że już dziś Twój wielki dzień! Ja muszę czekać do 14.04

Madzia14102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:01   #242
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sznl Pokaż wiadomość
cel na najbliższy tydzień: nauczyć się żuć gumę ; )
ale to nic trudnego, jeśli pierścienie nie przeszkadzają ci.. do stałego aparatu guma nie przykleja się.
kiedyś pierwszy raz w aparacie wzięłam gume na lekcje. trzymałam ją pod językiem, ale jak mówiłam to troche latała. myślałam że nauczycielka zauważy i wepchnęłam ją nad zęby z tyłu. za nic nie chciała zejśc, myślałam że się przykleiła. musiałam siedzieć tak do przerwy i w toalecie wyjąc także nie polecam tak robić
Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
a gume do zucia tez odrazdam, z wiadomoeg wzgledu!!! psuje zgryz i wiadomo to nie od dzis
dlaczego guma psuje zgryz?
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 10:13   #243
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
rozszerzacza nie miałam(na szczęście), tylko takie waciki zwinięte w rulon. to zależy od orto co ci tam włoży;p
żeby klej zasechł, przykłada się do zamka lampę. i okularki są po to żeby nie raziło.może też po to że może wzrok się uszkodzić, ale nie wiem.
e to nie było tak źle;p myślałam że z hyraxem można się tlyko porozumiewać za pomocą kartki i długopisu
ja jak miałam ruchomy na góre i na dół nigdy nie mówiłam wyraźnie.miałam wrażenie żę nawet głos mam inny i z zewnątrz było to widać, bo język i wargi leciały mi do przodu podczas mówienia
jak górny się zepsuł, to po naprawie był jeszcze grubszy. sepleniłam jeszcze bardziej.w końcu przestałam nosić to cholerstwo i teraz mam stałego aparatusa
ojj, to ciekawe jak będzie u mnie, bo jak mi zakładała hyrax i wkładała waciki do ust, to nie było to przyjemne. a to ciekawe z tymi okularkami, pierwszy raz słyszę, żeby orto zakładała ja na poczatku z hyraxem to ciagle o nim myslalam, patrzylam w lustro, robilam zdjecia, a teraz o nim zapominam, co najwyzej jak sobie siedze na kompie, to dotykam palcem tu i tam, albo jezykiem cos sobie tam robie, ale musze stwierdzic, ze najgorsze jest jedzenie, wchodzi tam pomiedzy podniebienie a tą śrubę. a jak gdzies jakis drobny kawalek wejdzie miedzy to rozgalezienie hyraxa a podniebienie to wtedy tak dziwnie "siorbę" hahahaha, nie wiem jak to inaczej nazwac po prostu robie takie cisnienie zeby to wydostac, bo jezyk tak nie dochodzi albo juz nie ma sil sie silowac z tym zarciem

Stary 2010-04-06, 10:30   #244
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzia14102 Pokaż wiadomość
ojj, to ciekawe jak będzie u mnie, bo jak mi zakładała hyrax i wkładała waciki do ust, to nie było to przyjemne. a to ciekawe z tymi okularkami, pierwszy raz słyszę, żeby orto zakładała ja na poczatku z hyraxem to ciagle o nim myslalam, patrzylam w lustro, robilam zdjecia, a teraz o nim zapominam, co najwyzej jak sobie siedze na kompie, to dotykam palcem tu i tam, albo jezykiem cos sobie tam robie, ale musze stwierdzic, ze najgorsze jest jedzenie, wchodzi tam pomiedzy podniebienie a tą śrubę. a jak gdzies jakis drobny kawalek wejdzie miedzy to rozgalezienie hyraxa a podniebienie to wtedy tak dziwnie "siorbę" hahahaha, nie wiem jak to inaczej nazwac po prostu robie takie cisnienie zeby to wydostac, bo jezyk tak nie dochodzi albo juz nie ma sil sie silowac z tym zarciem
ja okularki miałam nawet na piaskowaniu(chyba).
hehe czytałam kiedyś właśnie o jedzeniu pod śrubą. tam mówili że się robi odkurzacz
jak próbowałam jeść z moim ściąganym to potem wieki spędzałam w łazience z wykałaczką. i chyba też siorbałam jak przyszło śniadanie jeśc w szkole
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:13   #245
Pipi180
Raczkowanie

ja siorbałam na początku z hassem;p ale teraz nauczyłam się czyścic tą śrubę szczoteczką do zębów;p
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:20   #246
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nic trudnego, jeśli pierścienie nie przeszkadzają ci.. do stałego aparatu guma nie przykleja się.
kiedyś pierwszy raz w aparacie wzięłam gume na lekcje. trzymałam ją pod językiem, ale jak mówiłam to troche latała. myślałam że nauczycielka zauważy i wepchnęłam ją nad zęby z tyłu. za nic nie chciała zejśc, myślałam że się przykleiła. musiałam siedzieć tak do przerwy i w toalecie wyjąc także nie polecam tak robić

bo wtedy zęby się rozluźniają i zmieniają swoje ustawienie. można żuć gume przez chwilka na poprawę oddachu ale nie przez godzinę, nawet przez 30 minut już zmienia się ustawienie itd. możesz sprawdzić, żuj gumę przez np. 2 godziny a potem zagryź zęby poczujesz inne ustawienie zębów które wróci do swojego poprzedniego ale to tak jakby sie robiło 2 kroki do przodu i 1 w tył

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:33   #247
judge
Zadomowienie

Cytat:
Czuję się, jakbym tu była duchem
Hej Madziu
No co Ty jakim duchem..Fajnie bardzo ze opisałaś tak szczegółowo jak rozpoczelas przygode z aparatem To bardzo pomocne dla osób które sie zastanawiają a może boją sie iść i zapisać na wizyte do ortodonty(takim przypadkiem byłam np. Ja).Przeczytałam z zainteresowaniem twoje pierwsze krokisama mam krótko aparat i na ta chwile interesuje mnie wszystko co z nim związane
Pozdrawiam!

Edytowane przez judge
Czas edycji: 2010-04-06 o 11:36
judge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:34   #248
Perfekcja
Raczkowanie

Ło matko!
Godzinę z kawałkiem zajęło mi nadrobienie zakończenia starego wątku i początek nowego....
U mnie wreszcie delikatnie ruszyła się prawa trójka Drugi miesiąc łańcuszek ja pociąga i dopiero teraz wredota się ruszyła.

---------------------------------------------------------------------------
Ja też poćwiczę wstawianie zdjęć
Załącznik 3008805
Perfekcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:40   #249
Lady in Blue
Zakorzenienie

Jak to jest z listą aparatek w nowym wątku? Osoba która założyła dalszą część się tym zajmuje? Bo właśnie dostałam priva z prośba o dopisanie ...

A i ktoś na poczatku narzekał, że upominał sie o dopisnie do listy byłych ... W pierwszym poście poprzedniej części wyraźnie prosiłam o wiadomości na priv - Ci którzy mi go wysyłali byli dopisywani do list etc ...

Ja już nie mam możliwości dopisywania aparatek do tamtej listy, bo nie ma już opcji edytowania postu...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2010-04-06 o 11:42
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:51   #250
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:

odp
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
bo wtedy zęby się rozluźniają i zmieniają swoje ustawienie. można żuć gume przez chwilka na poprawę oddachu ale nie przez godzinę, nawet przez 30 minut już zmienia się ustawienie itd. możesz sprawdzić, żuj gumę przez np. 2 godziny a potem zagryź zęby poczujesz inne ustawienie zębów które wróci do swojego poprzedniego ale to tak jakby sie robiło 2 kroki do przodu i 1 w tył
dokladnie

zucie gumy moze doprowadzic do krzywego zgryzu czy problemow z miesniem szczekowym i samym otwieraniem buzi.

Wyczytałam, ze lepszym sposobem na wyczyszczenie zebow jest np.jedno jablko czy marchewka niz guma do zucia. Hmmm ciekawe...

Nieustanne żucie gumy przyczynia się do osłabienia więzadeł żuchwy, które nie mają czasu na regenerację, wydłużają się. Wtedy żuchwa wysuwa się do przodu i dolne zęby zachodzą na górne, a rysy twarzy ulegają zniekształceniu. U osób, które żują gumę tylko jedną stroną, patologie te występują asymetrycznie, co stanowi dodatkową komplikację.

Jak juz zujemy, to max 15-20 minut
kied nie nosilam apratu, zawsze gdy mialam jakis egzamin siup guma i mietolilam, ponoc powoduje lepsza koncentracje- ale wtedy popelnialam grzech ;p poniewaz nawet godzine tak zulam...
Teraz gdy mam aparat, nie zulam i nie chce - chce zapomniec o gumie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Jak to jest z listą aparatek w nowym wątku? Osoba która założyła dalszą część się tym zajmuje? Bo właśnie dostałam priva z prośba o dopisanie ...

A i ktoś na poczatku narzekał, że upominał sie o dopisnie do listy byłych ... W pierwszym poście poprzedniej części wyraźnie prosiłam o wiadomości na priv - Ci którzy mi go wysyłali byli dopisywani do list etc ...

Ja już nie mam możliwości dopisywania aparatek do tamtej listy, bo nie ma już opcji edytowania postu...

ja mam dac papryce info na priv co chcemy zmenic na orto faq
(czekam od was na info, aby dac wszytsko za jednm razem)
a co wlasnie z tymi listami??? nie wiem jak to bylo wczesniej, myslalam, ze osoba ktora zaklada wątek tym sie zajmuje???

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Perfekcja Pokaż wiadomość
Ło matko!
Godzinę z kawałkiem zajęło mi nadrobienie zakończenia starego wątku i początek nowego....
U mnie wreszcie delikatnie ruszyła się prawa trójka Drugi miesiąc łańcuszek ja pociąga i dopiero teraz wredota się ruszyła.

Załącznik 3008805
ja tez mam radoche iz kiel prawy sie ruszyl w2miechu i wchodzi do łuku

jeeeeeeej sliczny sznaucer Twoj?

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2010-04-06 o 11:50
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:57   #251
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
odp

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

ja mam dac papryce info na priv co chcemy zmenic na orto faq
(czekam od was na info, aby dac wszytsko za jednm razem)
a co wlasnie z tymi listami??? nie wiem jak to bylo wczesniej, myslalam, ze osoba ktora zaklada wątek tym sie zajmuje???

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Ja zakładając temat po prostu skopiowałam listę z jeszcze wcześniejszego wątku i dopisywałam nowe aparatki z zaznaczeniem, że jak ktoś chce się dopisać niech wyśle mi wiadomośc na prv. Teraz chciałam dopisac nową aparatkę, ale tamta częśc jest zamknięta i nie ma już możliwości edytowania. Teraz powinna się tym zajmować osoba, która założyła kolejną część.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2010-04-06 o 11:58
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:01   #252
Perfekcja
Raczkowanie

Cytat:
odp

ja tez mam radoche iz kiel prawy sie ruszyl w2miechu i wchodzi do łuku

jeeeeeeej sliczny sznaucer Twoj?
no mój wprawdzie już podstarszawy pan bo skończył 8 lat ale nadal pełen energii
Ostatnio nawet mojej orto powiedziałam że mam radochę z tego, ze czwórka się tak przesunęła, ze nie widać miejsca po wyrwanej piątce. Śmiała się, ze niewiele mi potrzeba
Perfekcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:08   #253
n0emi
Zakorzenienie

Ale wszystkie macie sliczne pieski
to moje marzenie od dziecinstwa, a w koncu odczulilam sie na sierscI bede z TŻ na wakacje kupowac psiaka
Znalazlam amstaffa do adopcji 3 miesiecznego, ale kady byl na nie;/ Musze miec psa z wlosem, wiec padlo na maltanczyka

Jeszcze 30 dni do aparatu

A dziewczyny ktore zalozyly niedawno aparat niech dodaja fotki
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:17   #254
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ja zakładając temat po prostu skopiowałam listę z jeszcze wcześniejszego wątku i dopisywałam nowe aparatki z zaznaczeniem, że jak ktoś chce się dopisać niech wyśle mi wiadomośc na prv. Teraz chciałam dopisac nową aparatkę, ale tamta częśc jest zamknięta i nie ma już możliwości edytowania. Teraz powinna się tym zajmować osoba, która założyła kolejną część.
Równiez tak mi sie wydaje, iz powinna zostac skopiowana przez zalozcielke watku i edytowana

1000days dlaczego czegos takiego nie zrobisz? ;>

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
no mój wprawdzie już podstarszawy pan bo skończył 8 lat ale nadal pełen energii
Ostatnio nawet mojej orto powiedziałam że mam radochę z tego, ze czwórka się tak przesunęła, ze nie widać miejsca po wyrwanej piątce. Śmiała się, ze niewiele mi potrzeba
To prawda niewiele potrzeba do szczescia, my to kazdy milimetr zauwazymy albo jezykiem jak sie przejezdza i inny uklad to tez radocha

a psiak super, moja ciocia i wujek tez maja sznaucera- miniaturke- ale on to taki pomiedzy sredniakiem, a miniaturka, kurde jakos bardzo lubie owa rase, bo taka wesola
Stary 2010-04-06, 12:18   #255
verkaaxd
Raczkowanie

GG do verkaaxd

przecież 1000days założyła nową liste .
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...35&postcount=1 lista . a tu ciąg dalszy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5075 .

W śmiechu może być dużo czułości. Bo poczucie humoru bywa cudownym filtrem do znieczulania smutnej rzeczywistości.

Edytowane przez verkaaxd
Czas edycji: 2010-04-06 o 12:21
verkaaxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:22   #256
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
to moje marzenie od dziecinstwa, a w koncu odczulilam sie na sierscI bede z TŻ na wakacje kupowac psiaka
Znalazlam amstaffa do adopcji 3 miesiecznego, ale kady byl na nie;/ Musze miec psa z wlosem, wiec padlo na maltanczyka

Dlaczego z włosem?
Maltanczyk to ten maly lew jak ja to mowie

30dni szybko zleci rob zdjecia ku pamiecie
aaaa dokladnie NOWE APRATKI NIECH POWRZUCAJA FOTKI!

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez verkaaxd Pokaż wiadomość
przecież 1000days założyła nową liste .
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...35&postcount=1 lista . a tu ciąg dalszy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5075 .
ale nie ma jej na pierwszej stronie nowego watku, powinna byc przekopiowana i dodawana, aby nie szukac po starych wątkach

a do tego jak ktora sie pomylila, to mozna zmienic, a w starej nie mozna edytowac

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2010-04-06 o 12:24
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:27   #257
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pipi180 Pokaż wiadomość
ja siorbałam na początku z hassem;p ale teraz nauczyłam się czyścic tą śrubę szczoteczką do zębów;p
szczoteczka nie wszedzie dotrze, a tam tym bardziej

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
a tak z ciekawosci zapytam sie mojej orto jak juz bede na zakladaniu aparaciku

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez judge Pokaż wiadomość
Hej Madziu
No co Ty jakim duchem..Fajnie bardzo ze opisałaś tak szczegółowo jak rozpoczelas przygode z aparatem To bardzo pomocne dla osób które sie zastanawiają a może boją sie iść i zapisać na wizyte do ortodonty(takim przypadkiem byłam np. Ja).Przeczytałam z zainteresowaniem twoje pierwsze krokisama mam krótko aparat i na ta chwile interesuje mnie wszystko co z nim związane
Pozdrawiam!
Miło, że piszesz
Buziaki! < 3

Stary 2010-04-06, 12:28   #258
verkaaxd
Raczkowanie

GG do verkaaxd

Cytat:
Dlaczego z włosem?

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

ale nie ma jej na pierwszej stronie nowego watku, powinna byc przekopiowana i dodawana, aby nie szukac po starych wątkach

a do tego jak ktora sie pomylila, to mozna zmienic, a w starej nie mozna edytowac
te linki właśnie są w pierwszym poście nowego wątku .

W śmiechu może być dużo czułości. Bo poczucie humoru bywa cudownym filtrem do znieczulania smutnej rzeczywistości.
Stary 2010-04-06, 12:35   #259
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:

U mnie już tylko 8 dni! < 3

Stary 2010-04-06, 12:39   #260
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez verkaaxd Pokaż wiadomość
te linki właśnie są w pierwszym poście nowego wątku .
ehhh nie czytasz co pisze?

tak wiec jeszcze raz
wiem, widze co jest na naszym forum
ale chodzi o to, aby lista byla na pierwszej stronie, przepisana, a nie linki - aby jej nie szukac, tylko na nowym swiezym wątku i dodatkowo wtedy mozna ją edytowac

juz byla wzmianka ze ktora zle wpisala date, a nie mozna edytowac starej listy, na starym watku!

rozumiesz?

zawsze kiedy powstawala kolejna czesc, byla taka lista + orto faq i cos od zalozycielki, po co zmianiac schemat? i powtorze sie, jak edytowac stara liste, skoro watek zostal zamkniety i tam NIC nie mozna zmieniac

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
i bedziesz apartka
Stary 2010-04-06, 12:44   #261
verkaaxd
Raczkowanie

GG do verkaaxd

Cytat:
ehhh nie czytasz co pisze?

tak wiec jeszcze raz
wiem, widze co jest na naszym forum
ale chodzi o to, aby lista byla na pierwszej stronie, przepisana, a nie linki - aby jej nie szukac, tylko na nowym swiezym wątku i dodatkowo wtedy mozna ją edytowac

juz byla wzmianka ze ktora zle wpisala date, a nie mozna edytowac starej listy, na starym watku!

rozumiesz?

zawsze kiedy powstawala kolejna czesc, byla taka lista + orto faq i cos od zalozycielki, po co zmianiac schemat? i powtorze sie, jak edytowac stara liste, skoro watek zostal zamkniety i tam NIC nie mozna zmieniac
dobra już rozumiem i nikt nie pisze tylko tam jest napisane .

Stary 2010-04-06, 13:04   #262
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego z włosem?

A z wlosem dlatego, ze bezpieczniej. Tzn jak bylam mala musialam oddac boksera, tak sie uczulilam, ze trafilam do szpitala. I nikt nie przezylby oddania kolejnego pieska. A z moim organizmem to nigdy nic pewnego
Dlatego padlo na psa z wlosem, bedzie bezpieczniej. A znane psy z wlosem to york, white terrier, shih tzu i maltanczyk. Poczytalam o charakterach i ten maly lew przypasowal mi najbardziej.

Cytat:
A jakie gumeczki wezmiesz na poczatek?? Oczywiscie po wizycie pochwal sie aparatem
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:21   #263
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Zmieniając orto nie trzeba zdejmować aparatu i robić wszystkiego od nowa!!

Wszystko jest w FAQ, link do FAQ w moim podpisie i w pierwszym poście (nie da się przegapić )

Dziouchy jest problem
Poprzedni wątek zamknięty więc nie mogę edytować list. Musiałabym prosić moda o to.
Wrzucić listy jakoś tu w trakcie dyskusji czy jak?

wrzucaj tu albo edytuj pierwszy post w tej części

Cytat:
rozszerzacza nie miałam(na szczęście), tylko takie waciki zwinięte w rulon. to zależy od orto co ci tam włoży;p
żeby klej zasechł, przykłada się do zamka lampę. i okularki są po to żeby nie raziło.może też po to że może wzrok się uszkodzić, ale nie wiem.
e to nie było tak źle;p myślałam że z hyraxem można się tlyko porozumiewać za pomocą kartki i długopisu
ja jak miałam ruchomy na góre i na dół nigdy nie mówiłam wyraźnie.miałam wrażenie żę nawet głos mam inny i z zewnątrz było to widać, bo język i wargi leciały mi do przodu podczas mówienia
jak górny się zepsuł, to po naprawie był jeszcze grubszy. sepleniłam jeszcze bardziej.w końcu przestałam nosić to cholerstwo i teraz mam stałego aparatusa

ale długie muszę orto powiedzieć żeby moje troche ściągnęła w dół
nikt mi nie podskoczy... a jak podskoczy to będę gryzła

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:

też mi się kiedyś przykleiła w szkole i nie mogłam jej wyciągnąć to potem przez reszte dnia starałam się nie śmiać żeby nikt nie widział

Cytat:
ja kiedyś jak żułam przez godzine to potem mnie szczęka bolała

Cytat:
Ło matko!

Załącznik 3008805

super... jaka broda

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:07   #264
iwkas
Przyczajenie

Hebe5 zadzwoniłam i okazało się, że to żaden problem. Powiedziała, że ma na to sposób . Więc w sobote bede miała zakładane dwa aparaty na górną szczękę i dolną .

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Betti_888 dziękuję za odpowiedź, uspokoiłaś mnie . Jak napisałam wyżej, wszystko jest już w porządku .
iwkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:19   #265
sznl
Przyczajenie

wiecie, jednak nie chcę się uczyć żuć tej gumy
niby pierścieni nie mam, więc nic mi specjalnie nie przeszkadza, ale skoro powoduje to takie skutki - podaruję sobie. mówią, że bez gumy też się da

trochę szkoda, bo też zawsze w czasie egzaminów żułam. no nic, będzie druga sesja bez wspomagacza koncentracji ; )
sznl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:22   #266
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
niby pierścieni nie mam, więc nic mi specjalnie nie przeszkadza, ale skoro powoduje to takie skutki - podaruję sobie. mówią, że bez gumy też się da

trochę szkoda, bo też zawsze w czasie egzaminów żułam. no nic, będzie druga sesja bez wspomagacza koncentracji ; )

może cukierki miętowe do possania?

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:23   #267
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
A z wlosem dlatego, ze bezpieczniej. Tzn jak bylam mala musialam oddac boksera, tak sie uczulilam, ze trafilam do szpitala. I nikt nie przezylby oddania kolejnego pieska. A z moim organizmem to nigdy nic pewnego
Dlatego padlo na psa z wlosem, bedzie bezpieczniej. A znane psy z wlosem to york, white terrier, shih tzu i maltanczyk. Poczytalam o charakterach i ten maly lew przypasowal mi najbardziej.

A jakie gumeczki wezmiesz na poczatek?? Oczywiscie po wizycie pochwal sie aparatem
Ja mam yorkshire terrier'a Jest słodziutki! < 3 W czerwcu skończy 5 latek
Na początku myślałam nad zielono-żółtymi lub pomarańczowo-żółtymi, ale chyba zdecyduję się na błękitne Co o tym myślisz? Oczywiście, że się pochwalę! Musowo

Stary 2010-04-06, 14:23   #268
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

najlepiej naucz sie na ta sesję, to ci nic nie bedzie potrzeba

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:25   #269
Madzia14102
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość

też mi się kiedyś przykleiła w szkole i nie mogłam jej wyciągnąć to potem przez reszte dnia starałam się nie śmiać żeby nikt nie widział

[/COLOR]
mi w rekolekcje guma przykleiła się do hyraxa, a dokładniej to oplotła tą śrubę, że nie mogłam jej kompletnie wydostac. a akurat na szczescie to bylo przed kosciolem, a nie w samym kosciele, to kolezanka mnie zakryla i musialam palcami wydostac ową gumę! nigdy więcej

Stary 2010-04-06, 14:28   #270
isoolda
Przyczajenie

GG do isoolda

Tak więc to są moje przepiękne krzywuski

http://img69.imageshack.us/img69/2826/dsc00198p.jpg

już za dwie godziny!
isoolda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości