|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Dziewczyny, szukam jakiegoś dobrze kryjącego zaczerwienia podkładu do cery suchej, mogłybyście coś polecić?
![]() Mam tendencję do pękających naczynek więc musi być to coś, co je ładnie zakryje i nie będzie wysuszać cery..
#722 |
Zakorzenienie
|
Polecam Pharmaceris Delikatny fluid intensywnie kryjący (tylko w aptekach) - ładnie kryje i nie robi maski, ładnie nawilża i nie podkreśla suchych skórek. Ja go uzywam z pudrem, bo szybko się po nim świecę - mam cerę mieszaną, przy suchej powinien być idealny
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() arbuzowaaa tak chodzi o tą emulsję TimeWIse do cery mieszanej i tłustej Emulsja jest pozbawiona składników komedogennych - wszystkich tych, które figurują na liście składników, które najbardziej zapychają pory, tak więc dla mnie idealna, bo mam problemy z trądzikiem i odkąd uzywam całej serii zaczerwienia poschodziły i sporadycznie coś wyskakuje nowego i zazwyczaj tylko w okresie miesiączki. Emulsja jest tez dobra dla skóry naczynkowej - po prostu idealna dla mnie, bo mam cere tłustą, tradzik i naczynka ![]() POdkład sredniokryjący też pozbawiony jest składników komedogennych ![]() Aha kosmetyki są SKONCENTROWANE tzn. że jak normalny krem starcza na 2 miesiące to ta emulsja stracza na 4-6 miesięcy w zalezności ile specyfiku nakładasz. Ja jestem przyzwyczajono do dużego najkładania i mam emulsje 2 miesięcy i zostało mi ponad połowę opakowania. Tak, więc czy produkty sa drogie? NIe sądzę. Wyskoka jakość, skoncentrowane a więc starczają na bardzo długo. Jak się to przeliczy na miesiąc wychodzą grosze ![]() Ja juz za bardzo zniszczyłam sobie cerę tanimi kosmetykami, wole dopłacić i mieć wysokiej jakości produkt i widzę efekty. Zawsze myślałam, że kosmetyki Mary Kay to takie samo badziewie jak Avon czy Oriflame tym czasem nie ma porównania i co do kosmetyków i co do pracy konsultantów - zupełnie inna obsługa jak w przypadku kosmetyków selektywnych ... wiem co mówię, bo pracowałam dla Oriflame 5 lat i cieszę się, że zrezygnowałam mimo bycia liderem i w miarę wysokich prowizji ... zniszczyłam twarz dzięki Oriflame ( tradzik kosmetyczny ) i nie miałam zamiaru sprzedawać dłużej "syfu" klientkom ( składy INCI fatalne! Same zapychacze! ) o jakcie ale się rozpisałam ![]() ![]() Edytowane przez sylwia78 Czas edycji: 2010-03-29 o 08:54 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze może powiecie mi dziewczyny, czego to jest wina, że w niektórych przypadkach po nałożeniu na podkład pudru, podkład zaczyna się tak jakby ważyć na twarzy? Zauważyłam, że niektóre podkłady zachowują się tak, jakby gryzły się z niektórymi pudrami.. Czy jest to możliwe, czy może ja coś źle robię ![]()
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym ważeniem to jest tak, że po prosty trzeba odczekać chwilę zanim się nałozy puder. Ja zawsze po nałożeniu podkładu czekam kilka minut żeby odparowała woda i lepiej się wtopił w skórę, albo jeśli się spieszę to delikatnie przyciskam do twarzy husteczkę i dopiero wtedy pudruję. Wcześniej, kiedy tak nie robiłam to zawsze ważył mi się puder, pewnie dlatego, że twarz zaraz po nałożeniu podkladu jest jeszcze taka lekko wilgotna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedź mi jeszcze jak z ich gamą kolorystyczną? Mam dosyć jasną cerę, mam nadzieję, że uda mi się dobrać jakiś odpowiedni dla mnie kolor.. ![]() Co do tego ważenia to właśnie o dziwo wydawało mi się, że pojawiało się one po jakimś czasie od wykonania makijażu, przy czym zawsze starałam się te kilka minut od nałożenia podkładu, do pudru poczekać.. ![]() ![]()
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam dziewczyny
![]() Potrzebuję rady, jakiejś wskazówki dotyczącej wyboru podkładu/pudru w kremie etc. Używałam dotąd kiepskich, oj kiepściutkich kosmetyków (nie umiałam dobrać do swojej skóry+brak kasy+nieznajomość tematu, ech.. ![]() ![]() Moja cera: - lekko zaleczony trądzik (różowaty - więc zostały zaczerwienienia na policzkach), - wypryski, zaskórniki, - błyszczenie w sferze T (mam chyba cerę mieszaną), - rozszerzone pory na policzkach (bardzo widoczne), - nierówny koloryt skóry ![]() - popękane naczynka, Zależy mi najbardziej na: - NATURALNOŚCI!!! ![]() - wyrównaniu kolorytu skóry, bez efektu maski (więc nie krycie na 100% ale też nie kiepskie maskowanie), - zmatowieniu twarzy, rozświetleniu jej, nadaniu zdrowego kolorytu i wyglądu, - podkład nie może zatykać porów, ani pogarszać stanu skóry (i tak już złego ![]() Dziewczyny, proszę doradźcie mi coś dobrego - co pomogło wam, a może coś co waszym zdaniem po prostu pasuje do mojego opisu cery i moich "wymagań" dotyczących podkładu ![]() Edytowane przez SubRosa1985 Czas edycji: 2010-03-29 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Konto usunięte
|
Dot.: Casting na podkład idealny :D
Mi się wydaje,ze na pewno nie spiszą się dobrzepodkłady o przedłużonej trawałości-wysuszą i zapchają- czyli Revlon Colorstay i EL Double Wear między innymi.
Spróbuj coś Bourjoisa może(ew.True Match L'Oreala) Poza tym - KWC się kłania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Panno Ewelino za poradę
![]() KWC to moja lektura obowiązkowa przed zakupami ![]() ![]() Hean, Mat Touch, Profesjonalny podkład silikonowy, Manhattan Clearface, Anti Shine Make up (Fluid matujący do cery tłustej), Ale nadal nie wiem który z nich - może coś innego? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
Tak jak już napisała poprzedniczka, nawet nie próbuj Double Wear - co z tego, że kryje, jak tworzy maskę przeokropną.
A polecić mogę Superfit Clinique. |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkład Pharmaceris występuje tylko w 3 kolorach, ale są dość "uniwersalne" (poczytaj na kwc ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() ![]() ida cieplejsze dni i myślałam o zmianie na krem tonujący, myślicie że to dobry pomysł i w połączeniu z korektorem/pudrem będzie jakoś działało? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Rozeznanie
|
Tak, jednak tylko próbki, mimo wszystko - to samo.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Chciałam skorzystać z okazji i zapytać się o podkłady dla bladej cery.Tak tak jest o tym kilka wątków ale to nie to czego szukam. Jutro wybieram się na zakupy po nowe kosmetyki, m.in podkład. Mam cerę bardzo jasną,bladą, wpada nieco w żółtawy odcień. Zastanawiałam się nad Max Factor Lasting Performance 100 ale opinie na jego temat są bardzo podzielone. Miałam już kilka podkładów ale żaden z nich nie był trafiony w odcień mojej skóry.Dodam też że nie chcę mieć efektu maski na twarzy, tym bardziej że jestem jeszcze młoda. Pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Dziękuje bardzo za odpowiedź
![]() Zaraz sobie poczytam o tym podładzie.Czy też masz baldą/jasną cere? I czy ten jeden odcień z jasnych który tam jest nie bedzie za ciemny? |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Przyczajenie
|
a co sądzicie o podkładzie korygującym Vichy Dermablend odcien 25 <nude>?
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znacie może jakiś odpowiednik Maybelline Wonder finish ?? Uzywałam odcienia Sand ładnych parę lat, ale już nigdzie oprócz allegro nie mogę go dostać ( nie mieszkam w Polsce, wiec ciężko mi allegro zamawiać). Może istnieje coś podobnego?? pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
SubRosa, na chorą skórę z zaczerwieniami powinien ci sie sprawdzić apteczny Unifiance podklad korygujący - idealnie kryje wszelkie zaczerwienienia i długo sie utrzymuje, nie zapycha, nie powoduje podraznień. Poproś o próbki w aptece i dodatkowo o próbki korektora zielonego unifiance. Dopiero potem decyduj sie na kupno. Gdy miałam chorą skóre tylko ten zdał egzamin
![]() Życzę szybkiego uporania sie z problemem. Just_Smile kolor dobierzesz idealnie, gdy posmarujesz sobie paski na sczęce w kierunku szyi i wyjdziesz na światło dzienne - ten który stopi ci sie idealnie i nie będzie widoczny jest właściwy. Sprawdż tez sobie Affitione leigt beige - kolor idealny dla jasnych cer o odcieniu żółtawym. Nigdy nie sprawdzamy koloru na dŁoni ! Edytowane przez babulenka Czas edycji: 2010-04-03 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Estee Lauder Double Wear Stayin-Place Powder Makeup vs. Clinique Almost Powder Makeup
Mam dylemat - nie wiem, czy nabyć Podkład mineralny prasowany [SPF 15] Clinique, czy Podkład w kompakcie [SPF 10] Estee Lauder. Chciałam kupić pierwszy z wymienionych, ale przeczytałam w recenzjach , że przez talc, który ma w składzie jest "zapychaczem" i nabrałam wątpliwości. Natomiast drugi podobno "potrafi wysuszyc jesli cera nienawilzona odpowiednio." [cytat z recenzji użytkownika mycka]. A ja mam problematyczną cerę - z jednej strony męczę się z trądzikiem, a z drugiej z przesuszoną skórą (nie tylko na policzkach, w strefie T także).
Mogę poprosić o opinie, który jest lepszy? Bardziej odpowiedni przy mojej cerze? Czy firma Estee ma bardzo jasne kolory? Z góry dziękuję. ![]() I życzę wesołych Świąt. |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepszy i najgorszy podklad :)
Witam.Mam problem moze mi któraś z osob pomoże
![]() Mam cerę tłusta w strefie T a policzki mam "normalne". Jaki fluid bym nie używała to będę się świeciła a i długo taki fluid u mnie nie "leży". Mam cerę z lekkimi wypryskami a w strefie T są wągry...wiec naprawdę ciężko mi dobrac fluid... Mam nadzieje ze ktoś miał kiedyś taki problem i mi pomoże.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny ;]
Szukam jakiegoś podkładu do cery, która tłuści się w strefie T. Chodzi mi o to, aby ładnie wygładził twarz i zakrył kilka niedoskonałości powstałych po leczeniu dermatologicznym. Oprócz tego używam bazy pod podkład. Dobrze by było jakby nie zapychał. Liczę na waszą pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Cześć.
Proszę o pomoc w doborze podkładu dla mnie. Moja skóra jest masakrycznie wysuszona i skłonna do podrażnień - niegdyś byłam alergiczką i to chyba efekt tego właśnie. Do tego cienie pod oczami, których niczym nie da się zakryć. Obecnie mam avonowy podkład w płynie z serii "color trend". Próbowałam też tego typu rzeczy w proszku - pudry itp. - efekt zawsze ten sam - twarz jak decoupage, praktycznie wszystko mi podrażnia skórę i czuję że jest sucho aż wręcz w ustach. Polećcie coś w cenach "rozsądnych", czas poświęcony na pracę w tym cudnym kraju nie zawsze jest wprost proporcjonalny do zarobków, jak pewnie wiecie ;] Edytowane przez czarnakoronka Czas edycji: 2010-04-04 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Czy może któraś z Was używała tego oto podkładu: http://allegro.pl/item976652409_lanc...a.html#gallery ?
Jeśli tak to bardzo bym prosiła, by napisała mi jego działanie oraz czy nadaje się do mojej cery mieszanej ze skłonnością do przetłuszczania się w strefie T. Z góry dziękuję za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
BAN stały
|
Dot.: Jaki podkład - na maturę ;)
Proooszę o pomoc
![]() Potrzebuję podkładu, który zakryje solidne rumieńce występujące w stresie w czasie matury ustnej. Mile widziany brak efektu maski, przystępna cena (do 50zł [z kosztem przesyłki, o ile nie znajdę gdzieś u się ![]() Proszę, to raptem 29 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Przyczajenie
|
Kayako
![]() Jeśli faktycznie chcesz podkład bez efektu maski oraz taki,który nie będzie spływał z potem wypróbuj MATTEMORPHOSE.Nie wiem jeszcze jaka jest cena ale dzisiaj idę do drogerii i sprawdzę.Miałam próbkę.Podkład jest świetny!;D Polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Znalazłam jeszcze PanStick ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.