|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
Cytat:
![]()
![]() |
#4292 |
Wtajemniczenie
|
A ja ostatnio przechodzę zwątpienie włosowe ; / Ciągle się plączą, często są obciążone, przetłuszczają się i trudno je rozczesać. Raz kolejny wymyślam nową pielegnację, czego by tu zacząć używać, czego zaprzestać. Mam je bardzo trudno do ułożenia i trudne do zadbania, sama nie wiem czego potrzebują.
Na skalp używam zawsze jakiejś wcierki, aktualnie wody brzozowej i przy tym pozostanę, chyba, że będzie mnie stać na ampułki Radicala, albo chociaż Jantar. Ale tu znowu nie wiem, czy nie powinna spróbować jakoś nawilżyć skóry głowy, może by się trochę mniej przetłuszczała? Na długośc, to ostatnie nic z nimi nie robiłam, żadnych masek, odżywki już nie używam, bo mi obiąża włosy. Szamponu używam obecnie Hippa i chyba przy nim pozostanę, jest dla mnie idealny. Wczoraj użyłam Wax-a, na godzinę, w cieple pod czepek i miałam ładne włosy, ale oczywiście, potem umyłam 2x Hippem, inaczej miałabym je tłuste, czyt. obiążone. Kolejna rzecz, to kołtuny, ale to chyba od żelu Palomy i żelu z siemieniem lnianym, po prostu przesadzam chyba z ilością, skleja mi włosy, potem je zawsze wiąże w kucyk i tak powstają moje kołtuny, przez które już mi tyle włosów wyleciało. Za parę dni, jak dojdzie moja henna, zafarbuję się i ciężko będzie robić jakieś maski, bo kolor będzie się szybko wypłykiwał i pozostanę przy płukankach octowych. Do tego szampon Hipp, woda brzozowa i Salfazin od środka. I zrobię sobie chyba jakiś spray z produktów mazidłowych. Nie wiem, czego używać na hennowane włosy? Co jeszcze mogę zrobić? Zastanawiam się nad kolejnym podcięciem. Nie chodziłam do fryzjera przez 1,5 roku i miałam już b. długie włosy. Potem zaczęłam o nie bardzo dbać, maski, odżywki oleje, potem zdjecydowałam się podciąć, ale tylko 2 cm. A widziałam, że było to dobre, za 2 miesiace zdecydowałam się na ok 4cm. Teraz znów mijają 2 miesiące i nie wiem, czy by znowu nie podciąć... jak myślicie? Z góry dziękuje za wszystkie rady... ; )
#4293 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jedyna metoda to dermatolog (teraz kasę na nią wydam - umawiam się do dr Chlebus . Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2010-04-05 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio zauwazylam, ze mam grube wlosy, nawet lepiej niz przed wypadnaiem. A przeciez tyle mi wypadlo... Moze te ampułki Radical spowodowaly, ze wlosy staly się grubsze?
![]()
#4295 |
Zakorzenienie
|
Hmm... wiesz, tak naprawdę, to uczulać może wszystko- kompozycja zapachowa, naturalne ekstrakty... Zawsze można spróbować samemu robić sobie szampony, przepisy są dostępne np. na Mazidłach. Taki szampon ma niewiele składników, dlatego istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że coś Cię w nim będzie podrażniać. Wizyta u dermatologa jest jednak dobrym pomysłem, może w ogóle masz poważniejsze kłopoty ze skórą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Użyłam i tez jestem bardzo zadowolona
![]() ![]()
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Ja wolę kokosa, bo łątwiej schodzi. No i na przesuszoną buzię to tez kokos, bo rycynowy wysusza mnie. Ale najczęściej szkoda mi kokosa na buzię
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozwolilam sobie zacytowac, bo mam dosłowanie tak samo! Dzis umylam glowe i okazalo sie ze tez mi taka kulka sie uzbierała... Mam cienkie włosy, wycieniowane (2 warstwy) do trójkąta. Mokre z reguły szuszę, poniewaz suszarka daje mi efekt prostych wlosow. Ogolnie swoje mam proste, ale te "icki" wycieniowane i cienkie mi sie odkręcają. Ostatnio (ostatni matoł ze mnie) kupiłam prostownice ![]() ![]() Stwierdziłam ze musze zajac sie moimi wlosami i koniec. Mimo wszystko regularnie podcinam. Chocilam do fryzjera z reguly co 2 miesiace, ale teraz po tej prostownicy widze ze szybciej mi sie zniszczyly i mam bardziej suche. takze to moja krotka historia wlosow. Czy myslicie ze ten Wax moze mi pomoc? Czarny kolor ma jakas nazwe? bo jakos nie moge go znaleźć, ale nadal szukam. Ogolnei mowiąc prosze o rade. Tym czasem szukam po stronach wiecej informacji na temat odzywek, itp. ale jak wiecie to ponad 140 stron ![]()
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Rozeznanie
|
Przed świętami zakończyłam kurację ampułek radical. Efekt, który uzyskałam to jak gdyby grubsze włosy, bardzo mocne, mam mnóstwo nowych włosków. Wypadanie włosów praktycznie się skończyło.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4302 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4303 |
Rozeznanie
|
Ja mam podobnie, więc ampułki działają.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, a jest dostępna ta stara wersja tych ampułek? jakie one mają opakowanie. bo czytałam gdzieś, że nowsze mają coś w skłądzie co moze podrażnić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam tego WAXa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...atment-Wax.htm (Z czarno- białą etykietką) I na wypadanie mi pomógł, bo stosuję 1,5 miesiąca tak 2-3 razy w tygodniu, a obecnie wypada mi o wiele mniej włosów i są widoczne nowe rosnące ![]() ![]() Ostatnio zaczęłam też używać ampułek Radical- które tak chwalą dziewczyny: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...niu-wlosow.htm Ale dopiero jestem przy, chyba 5 ampułce więc co do tego nie mogę się wypowiedzieć. Oprócz tego biorę witaminy centrum i magnez+ wit. B6- ale wcześniej tez brałam cały czas i na stan włosów nie pomagało. Jeśli chodzi o suche końce zniszczone prostownicą to zdecydowanie oleje plus jakiś termoochronny preparat ![]() Ja opisuję swoją 'walkę' ale doświadczenia jeszcze w dziedzinie włosomaniakowania nie mam, więc tylko piszę o tym co sama przetestowałam ![]() Pozdrawiam i cierpliwości życzę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
A ja zauważyłam, że koncówki, które miałam popalone prostownicą po olejowaniu są normalne. Aż dziwne, bo myślałam, że to się nie zregeneruje.
#4308 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo arnama!
![]() Wlasnie dzis wybieram sie do apteki bo olejki do włosów: rycynowy i czosnkowy. Rycynowy na połysk i moze wzmocnienie ![]() Bede nakladac na suche wlosy, a potem po kilku godzinach zmyje szamponem. Plusem sa tez tabletki ze skrzypu polnego. Zaczynam kuracje od dzis ![]() Bede zdawała relacje na bieżąco. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]()
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Jeżeli chodzi o oleje, to mi właśnie rycynowy bardzo nie pasował - nie nawilżał, nie nabłyszczał, miałam nawet wrażenie, że przesusza
![]() Za to kocham olej ze słodkich migdałów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Mnie pasuje olej z pestek winogron
![]()
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do masek i odżywek- spróbuj nakładać je od ucha w dół tylko, po czym spinaj włosy klamrą, żeby kosmetyk nie miał styczności ze skórą ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Raczkowanie
|
ja dorwałam w aptece na uboczu bo pewnie i nie zeszlo, nowy ma duże opakowanie a stary takie cieniutkiem, i na nowym piszę z,ze jest jakas insulina ziołowa. misię wydaje ,ze po strym mi mniej włosy leca.... ale nie jest to spektakularny efekt ;/
#4315 |
Wtajemniczenie
|
tylko zauważcie, że ten wax - zagraniczny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...atment-Wax.htm ma w składzie SLS i na drugim miejscu alko nawilżający, więc dla przetłuszczająco-klapniętych nie za dobrze
zagraniczny więc jest lepszy pod tym względem, że zaczynają rosnąć nowe włosy, a polski znowu b dobrze regeneruje włosy po przejściach;pp jednak nie dając spektakularnego efektu w pojawieniu się nowych włosów;pp choć wiadomo na każdą może to zadziałać inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Przyczajenie
|
hej, mam takiego niusa a wręcz ciekawostke dla dziewczyn z wrocławia. Wyczaiłam dziś super drogerie. Nazywa sie Penelopa i jest koło placu legionów. Skusiło mnie żeby tam wejśc jak na wystawie zobaczyłam polskiego waxa. A tam w środku:O w skrócie i to co tam zobaczyłam tylko do włosów: wax polski(szampony, odżywki, maski itp), radical(chyba ampułki też), serboradin, lorys, maski kallos:O, goldwell,kreatese,farouk chi i pewnie wiele innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie dla tego stosuję czarny, zagraniczny, żeby powstrzymać wypadanie i uzyskać nowe 'opierzenie', jak już całkiem to powstrzymam to zainwestuję w ten do nawilżania ![]() A jeśli chodzi o obciążenie włosów, to rzeczywiście są trochę 'klapnięte' po nim, ale jak już pisałam, wolę się "pomęczyć', a podkurować je trochę ![]() A jeszcze taki sposób może na niego być, że po półgodzinnym trzymaniu go na łebku, można umyć włosy szamponem- raz tak zrobiłam przez przypadek i były o wiele bardziej błyszczące i puszyste ![]()
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
O tym detergencie jest co najmniej kilka wątków, można sobie przeczytać i wyrobić własną opinię na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
SLS to czasem nei cos z silikonem?
![]() wlasnie siedze sobie z Wax-ie niecale 15 minut. Olejek rycynowy kupiony, ilość: x2. Waxa skoncze gdzies za około 10 minut. Niestety olejku ani czosnkowego ani kokosowego nei dostałam w aptece ![]() musze poszukac gdzies indziej, moze na allegro gdzie kupie kilka i moze cos jeszcze i zaplace za przesylke raz. Edit: olej rycynowy nałożony na końcówki ![]()
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ Edytowane przez fiska Czas edycji: 2010-04-06 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Raczkowanie
|
Jako że mam fioła na punkcie włosów przydreptałam tutaj i postanowiłam w końcu się odezwać
![]() Kiedyś moje włosy katowałam drogeryjnymi szamponami do przetłuszczających się włosów, miałam nawet okres prostowania ![]() ![]() Dużo świadomiej wybieram kosmetyki, jestem na dobrej drodze, żeby mieć swój stały sprawdzony zestaw do pielęgnacji. Jeszcze trochę kosmetyków do przetestowania i mogę odetchnąć z ulgą i zapuszczać włosy do woli ![]() A włosy są mi naprawdę wdzięczne ![]()
Zapuszczam włosy! obecnie: 57cm cel: 73cm Walczę o bikini body! Do 29.06.2013 : Pozbywam się cellulitu ![]() Nie jem słodyczy: dzień 7 Biegam i ćwiczę Jem zdrowo ![]() Tracę centymetry w udach! Buduję kondycję i mięśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.