|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
witam wszystkich
dzisiaj po raz pierwszy odważyłam sie użyć olejku ryzynowego nałożyłam go na skórę głowy i masowałam ok 30 min potem rozprowadziłam grzebieniem po całych włosach i dałam na końcwki ogólnie zużyłam kilka kropli na włosy zamierzam to zmyć jutro wieczorem i troche się boje że będe miała po tym tłuste włosy i mam takie pytanie czy po takim stosowaniu ten olejek zadziała bo czytałam że dużo osób robi maseczki typu olejek + jajko albo szampon albo odżywka a może by też sam ??? bo mi głównie chodzi o szybszy wzrost włsów i poprawę stanu końcówek ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- a i po jak długim czasie będą widoczne efekty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmyć powinnas bez problemow, aczkolwiek niektóre szampony zmywają oleje slabo. I licz sie z tym, że możesz potrzebować 2-3 porządnych myć. Trudno ocenić, ile czasu potrzeba, aby zobaczyć efekty, to już indywidualna kwestia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Raczkowanie
|
Wiecie co? Używam olejku rycynowego od ponad miesiąca i moje włosy wcale nie są błyszczące, ani trochę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Pzrepraszam- używam go ponad dwa miesiące ![]()
#3934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
w Gdyni
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2010-03-27 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj robiłam swoją maskę z rycyny, oliwy i żółtka. Jednak wczoraj postanowiłam dodać jeszcze miód. Rano odżywka baardzo dobrze się zmywała i włosy jakoś bardziej lśniące były
![]() ![]()
#3938 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: olejek rycynowy
Cytat:
![]() Przy okazji spytałam się pani czy ten olejek mozna stosować na włosy i powiedziała że można . Więc nie masz się co martwić że ma takie zastosowania jak pisze na opakowaniu . Moim zdaniem olejek rycynowy nałożony na suche włosy daje efekt jakby brylantyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj właśnie się zaolejowałam, bo pogoda taka, że strach z domu wyjść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3942 |
Raczkowanie
|
Czesc forumowiczki!
![]() natknełam sie na ten wątek i musze Wam opowiedziec moja historię z olejkiem rycynowym .:-P ! A więc jakis rok temu strasznie zniszczyłam sobie włosy codziennnym prostowaniem !(ah ta młodzież ;/) Włoski były sliczne,piękne kiedy były wyprostowane ale kiedy nie były.. szorstkie, sianowate.. OKROPNE! mam dosc gęste i grube włosy więc postanowiłam, ze naprawie ich kondycje i przywroce je do zycia. Pierwszy krok to poszłam to fryzjera i obciełam jakies 4 cm ![]() Nąstepnie całkowicie odstawiłam suszarke i prostownice . 3 krok; zaczełam szukac po necie domowych maseczek itp . najbardziej zafascynował mnie ten olejek rycynowy więc poleciałam do apteki i kupiłam go (1,70zł) ![]() Zaczełam go stosowac. A więc jakies 3h przed kazdem myciem (czyli co jakies 2-3 dni) robiłam sobie maseczke z zółtka i paru kropli tego olejku . (ja dawałam tak na oko) pozatym przy myciu do szamponu rowniez go dodawałam ![]() ![]() Na początku zeeero efektow. Ale co mi tam. nic na tym nie traciłam, ani kasy ani czasu bo duzo to nie zajmuje ![]() Po jakims pierwszym miesiącu włosy rewelacyjnie mi sie odbudowały! wyglądały jak nie moje!! Przedewszystkim nie były juz sianowate, szorstkie i zero rozdwojonych koncowek! Dziewczyny do tej pory nie moge sie tym przestac cieszyc!! ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Co tu duzo mowic! Włosy jak nie moje!! ![]() Miesiąc temu odstawiłam go zeby mi sie włoski nie przyzwyczaiły bo te cudowne składniki juz by na nie nie działały ale juz do niego wracam! ![]() Znow zaczynam kuracje z olejkiem ktory zmienił duzo w moim zyciu! ![]() Bo przeciez nasze włosy są jedną z wazniejszych rzeczy ktore posiadamy ! ![]() POLECAM OLEJEK RYCYNOWY!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Przyczajenie
|
uwielbiam olejek rycynowy, zawsze pozostanie moim faworytem ;D
moje włoski to była totalna porażka. W ogóle to lubię cudować z miksturami na włosy, ale najbardziej jestem zadowolona z olejku rycynowego. Dwa razy w tygodniu podgrzewam go i nakładam na włosy, wmasowuję go również w skórę głowy, trzymam parę godzinek a na jakieś 15 min. przed użyciem nakładam naftę i zmywam. Odrobinę olejku daję czasem do szamponu ( i o dziwo włosy nie przetłuszczają mi się tak szybko - powiedziałabym, że u mnie działa to na odwrót 'spowalnia' przetłuszczanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Przyczajenie
|
Właśnie zrobiłam sobie odżywkę
1 łyżka olejku rycynowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 żółtko a na koniec, juz po umyciu i wypłukaniu włosów, zrobiłam płukanke z cytryny włosy są zdecydowanie bardziej lśniące,(pewnei po tej cytrynie) narazie innych efektow nie widze bo to moj pierwszy raz. ale moja kolezanka ma dlugie i grubu wlosy i zawdziecza to wlasnei tej miksturze, ale robi jpodobno 3 razy w tygodniu xD. nieiwem czy az tak czesto trzeba heh, bo jesli kos myje wlosy 2 razyw tygodniu to po co jeszcze wiecej, mysle ze raz w tygodniu wystarczy, ale olejek rycynowy jest bardo znany i zawdziecza to swojej dziaalnosci, ak by ni ebyl dobry to nikt by o nim nie mowl yes ? ; ) + a i jeszcze chcialam dodac, ze o dziwo moje wlosy sie strasznie pienily jak nigdy, to chya dobrze ; ) Edytowane przez gaga94 Czas edycji: 2010-04-02 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Rozeznanie
|
Myślę, czy nie nałożyć dzisiaj rycyny na kilka godzin a pod koniec na 15 minut dodać do tego np. naftę?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 |
Zadomowienie
|
Na mnie dziś rycynka nie podziałała
![]() Dopiero dzisiaj poczułam, że ta rycyna nie ma ładnego zapachu...
#3947 |
Wtajemniczenie
|
Ja wykańczam buteleczkę i przerzucam się na naftę albo kokos, ale cieszę się, że Wam pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja olejek rycynowy mialam na wlosach 6 razy i nie zamierzam przestac go uzywac, trzeba dbac o włosy ![]() Prostownicy kiedys uzywalam, ale raz na jakies 3/4 dni. Tak ogolnie to nie uzywam juz prostownicy i suszarki to w ogole hehe, po prostu czekam az same wyschną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Przyczajenie
|
ja tez od czasu do czasu sstosowałam olejek rycynowy na włosy ( mam bardzo zniszczone po prostowaniu) i juz po pierwszym urzyciu były gładkie i lśniące, czasami jeszcze mieszałam olejek z naftą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Raczkowanie
|
Zawsze chciałam mieć błyszczące włosy. Moje marzenie się spełniło odkąd stosuję odżywkę z olejem rycynowym.
Mieszanka zawiera 100 ml soku jabłkowego 100 ml octu winnego lub jabłkowego i oleju rycynowego. Wszystkie składniki mieszamy, dolewamy wody do jednego litra. Dobrze mieszamy. Płyn nanosimy na umyte i wilgotne włosy. Po 15 minutach spłukujemy. Włosy zostawiamy do samoistnego wysuszenia, w temperaturze pokojowej. Włosy stają się naprawdę lśniące i jedwabiste. |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
BAN stały
|
a ja własnie dzisiaj nałożyłam rycynę na włosy, już siedzę 3 godziny i mam zamiar jeszcze 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Mam pytanie odnośnie olejku rycynowego. Czy on nie przy ciemnia włosów?bo mam blond pasemka i nie chciałabym by ściemniały
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Przyczajenie
|
słyszałam własnie rózne opinnie.. jak przyciemnia to dla osobiscie dobrze:P ale hmm, napewno od jednego czy dwóch uzyc Ci nie ściemnieją, wiec bez obaw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zadomowienie
|
Też słyszałam/czytałam opinie, że przyciemnia włosy, mi osobiście nie przyciemnił, ale mam wrażenie że mam jaśniejsze pasma, ale możliwe że mi się tylko wydaje.
#3955 |
Przyczajenie
|
Stosowałam olejek na rzęsy.. i nie powiem.. nie powiem efekty były fajne ale spodziewałam się większych ;p z jednej strony mam więcej rzęs, a z drugiej mniej ;/ nie wiem czym to idzie... zawsze stosowałam na jedną stronę i na drugą tyle samo.. nie wiem co jest
![]() na początku puchły mi strasznie powieki nie mogłam oczu otworzyć, ale po 2 dniach mineło ;p Edytowane przez kasiek939 Czas edycji: 2010-04-06 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi. Mam też pytanie odnośnie żółtka, bo słyszałam ze blond włosy (ja mam rozjaśniane pasemka) żółkną. To prawda? Czy któraś z was co ma rozjaśniane i stosuje z żółtkiem miała coś takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o przyciemnianie włosów, to zauważylam ze po olejku rycynowym mam ciemniejsze rzęsy, natomiast włosy nie ściemniały.to pewnie kwestia tego jak często się nakłada ten olejek. Na rzęsy kładłam codziennie, na włosy raz na tydzień, a potem rzadziej.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nic takiego nie zauważyłam
#3960 |
Przyczajenie
|
Ponad to rzęsy rzeczywiście fajnie ciemnieją i wyglądają jak pomalowane
![]() Super sprawa ten olej ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.