|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)
witam nowe koleżanki
Jak już laski mówiły, banany mają wysoki indeks glikemiczny szybko się po nich głodnieje. A co do makaron ciemny jest zdrowy, byle nie w nadmiernej ilości![]() Cytat:
niedobra Ty bardzo dobrze, że idziesz pobiegać! ruszamy się laseczki, nie ma to tamto! ![]() ja dziś zjem na obiad kurczaka z suróweczką ajjj...
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
nooo ja na śniadanko musli z mlekiem 0,5%
teraz jem kiwi, 1 bananka i mandarynki owoce owoce i jeszcze raz owoce![]() a na obiad pierś z kurczaka no i warzywwwwka ![]() na kolacje może szpinak ;>? |
|
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#124 |
|
BAN stały
|
no to będzie szpinak z jajkiem
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
mniam
ja dzis na obiad warzywa na patelnie i ryba
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
BeeAnn przeraziło mnie to, co napisałaś
Ja dzisiaj 1 dzień sb, wieczorkiem podam jadłospis z dzisiaj
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do Was - ważę 58,5 i myślę, że tak 53 by mnie satysfakcjonowało
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dietowiczki! Jak mija pierwszy dzień?
U mnie zaczęło się całkiem nieźle A byłam dzisiaj na zakupach i zaopatrzyłam się w twaróg, orzechy włoskie i ziarenka słonecznika. Ale doznałam szoku, zimą kupowałam orzechy, to kosztowały jakoś ponad 17zł za kg, a dzisiaj ponad 28 . Kupiłam sobie jeszcze serum z Eweline modelujące brzuch i pośladki. Wiem, że samo smarowanie nic nie da, ale to tak w ramach uzupełnienia ćwiczeń i diety Zważyłam się dziś rano i mam 57kg przy 161cm wzrostu. Mój cel, to 50kg. Też chcę wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe już na stałe, co nieco już zmieniłam i widziałam świetne efekty w postaci ładniejszej cery i spraw kibelkowych ![]() Na stole stoi ptasie mleczko a mnie nawet do niego nie ciągnie. Chyba powoli odzwyczajam się od słodyczy, innym razem bym się na nie rzuciła, a dziś nic. Ale się rozpisałam, powodzenia wszystkim, razem damy radę |
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Och moje dzielne dziewczynki, widzę dieta idzie
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
ja też chciałabym się przyłączyć.. Przyjmiecie mnie? ![]() Słyszałam pozytywne opinie o tej diecie Dukana i nawet kupiłam sobie książeczkę, którą studiuje, niestety jeszcze nie doczytałam do końca ale chciałabym się z nią zmierzyć. Tylko nie wiem czy już teraz, bo mam w maju wesele u brata a ona z tego co wiem to trwa dłużej niż miesiąc, no a wiadomo że na weselu trzeba i zjeść i się napić..;/ No niestety jestem strasznie łakoma, w szczególności na czekoladę i też będę miała problem z odstawieniem słodyczy..Przy wzroście 167 ważę ok. 67-68kg i chciałabym zejść do ok.58kg. W piątek kupujemy sobie z moim narzeczonym karneciki na basen i będziemy śmigać w wodzie, dla poprawy kondycji. A Wy stosujecie tego Dukana, czy jakieś inne diety? Przyznam szczerze że nie znam się na dietach więc na początku będzie mi trudno z doborem odpowiednich produktów. Ale na pewno wyrzucę z codziennego menu napoje gazowane, ziemniaki, makarony, no i (niestety) słodycze..
|
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
No waśnie.. najgorsze jest to odkładanie do jutra..
![]() Czy tylko ja nie mam tak silnej woli? W jaki sposób Wy się motywujecie?
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dzisiaj z jedzeniem ciężko, ale to dzień przygotowawczy, już zaczynam ćwiczyć, a od jutra coraz większy rygor.
No damy radę!
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
Witam koleżanki
ale nas się tu dużo zrobiło, tak trzymać![]() Ja dzisiaj jak narazie na samych sałatkach no i oczywiście same owoce i duuużo wody. Wieczorem mam zamiar zacząć A6W, wydrukowałam sobie te ćwiczenia i zobaczymy co z tego wyjdzie. No i do tego jakieś bieganko, rowerek ![]() Pełno słodkości w domu a ja jeszcze nic nie tknęła, jestem z siebie dumna Zobaczymy jak długo potrwa ta wstrzemięźliwość![]() A co tam u was kobietki???
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
zgrzeszylam, przed chwila zjadłam snickersa o nie!
poszłabym biegać ale rozchorowałam sie(katar, bół gardła, gorączka), więc dzisiaj jedynie moge porozciągać się bo z ćwiczeń nici przez tą brzydką pogodę nie potrafie się zmotywować... a wakacje tuż tuż
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będzie lepiej
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!!!
Prosze o porade, jak sie odzwyczaic od slodyczy, przeciez mnie az trzesie jak nie zjem cos slodkiego, a najgorzej wieczorami, i to muj najwiekszy problem :-( pomocy, Chce zrzucic 8 kg |
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
Ja na obiad miałam warzywa na patelnię z HORTEX'u
![]() ![]() ![]() Za chwilę idę poćwiczyć na stepperze,strasznie mi się nie chce . No ale trzeba |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki, uda Ci się napewno Ja w zamian jem dużo owoców i warzyw, no i oczywiście woda. Jak narazie do słodkości mnie nie ciągnie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Mogę się jeszcze przyłączyć?
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
oczywiście
![]() dzieki za wsparcie agniesikk ;* hmm co bedziecie jadły na kolację? Własnie wybieram się do kuchni i zastanawiam się co zjeść... Może jajecznica?
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
hmmm...ja właśnie zabieram się za robienie saładki owocowej
![]() Mmmm....pychota ![]() Nic więcej do jedzenia dzisiaj już nie przewiduje. A co wy wciągniecie na kolacje?? ![]()
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Ja na kolację zjem pół makreli i pół wieśniaka nisko tłuszczowego + kilka pomidorków koktajlowych
Owoce na kolacje nie są za dobre. W ogóle już po 15 nie powinno się ich jeść. Za dużo cukrów, które się odkładają. Lepiej warzywka ![]() Ale miałam dzisiaj pyszny, czekolady i dozwolony deser...
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
OK
dzięki za informacje to od jutra warzywak![]()
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam dietę dra Dukana.. proteinowa.. czyli oparte głównie na białkach..zrzuciłam z nią tłuszczyk, boczki i brzusiu spadły..pierwszy raz zauważono u mnie zarys mięśni
ogólnie talia się wysmukliła, nogi w udach szczuplejsze, pupa również a muszę przyznać, że bywało, że podjadło się to i owo, ale mimo to kgramy leciały, a jak nie było widac po wadze to po ciele od początku lutego nie jadam chleba i ziemniaków..Przyzwyczaiła m się i już mnie nie ciągnie do tego rodzaju jedzonka, podczas gdy jeszcze kiedyś myślałam, ze nie potrafie bez nich żyć;P Ogólnie dieta nauczyła mnie co jeść by nie przytyć i co zrobić jak się zjadło niepożadane rzeczy A schudłam ok. 4-5 kg i waga utrzymuje się mimo, że od dawna podjadam słodycze ;P Zamierzam jeszcze się jej trzymać choć nie tak stu procentowo jak na początku
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2010-04-06 o 20:09 |
|
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Wieczorami białko najbardziej polecane
ewentualnie z dodatkiem warzyw chyba, że trenujesz wieczorem. Ale to i tak to wszystko jest takie skomplikowane...:/
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki! Ja też się odchudzam
w czwartek już będą 2 tygodnie :d ale niestety w święta się troszkę podłamałam :/ ale teraz muszę wrócić do dietki sprzed świąt przy wzroście 163cm ważę 59 kg ;/ chciałabym zrzucić 6 i ważyć 53 mam nadzieję, ze mi się uda mam pytanie do Was drogie czytelniczki: czy wiecie jaki sport mogę uprawiać aby nie obciążać kręgosłupa??? mam z nim problemy i nie chciałabym aby było jeszcze gorzej ;/ liczę na Waszą pomoc !!!
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Mój jadłospis z dzisiaj
![]() nie było idealnie ale to z braku produktów, dopiero po południu zrobiłam zakupy... ![]() potrawy, które robię są wg diety SB z dozwolonymi dla niej składnikami śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie z dwoma plasterkami chudej szynki z indyka i połową wieśniaka 3% i połową pomidora przekąska : zupa cebulowa obiad: grillowana pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym + sałata lodowa + 4 pomidorki koktajlowe podwieczorek : dzisiaj deser ale dietetyczny chociaż. pyyyyszny deser czekoladowy o konsystencji musu na zimno, lekko galaretowatykolacja: pół wędzonej makreli + pół wieśniaka 3 % + pół pomidora |
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Jadłospis super smakowity
aż mi ślinka poleciała i to mi w zupełności wystarcza w ciagu 8 godz..dopiero jak wracam do domu coś we mnie wstępuje, ze pochłaniam co tylko w zasięgu wzroku Właśnie jestem po ćwiczonkach.. 20 min biegania w miejscu, skakania, pajacyków i 10 min brzuszków |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

szybko się po nich głodnieje. A co do makaron ciemny jest zdrowy, byle nie w nadmiernej ilości
niedobra Ty
bardzo dobrze, że idziesz pobiegać! 

. Kupiłam sobie jeszcze serum z Eweline modelujące brzuch i pośladki. Wiem, że samo smarowanie nic nie da, ale to tak w ramach uzupełnienia ćwiczeń i diety