|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Cytat:
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
ja chyba jednak zamowie te z allegro, nie bede tak dlugo czekala. piszecie ze jest roznica w cenie hmm na ebayu wychodzi 250 zł <około> a na allegro 270 mysle ze nie jest to wielka roznica a czas oczekiwania krótszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
BAN stały
|
Dziewczynki!!! Przesyłka leci już do mnie
![]() Narazie wszystko zgodnie z planem...bez zmian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Rozeznanie
|
To która ze mną zamówi na pół, jak najszybciej? Pisać na prv
![]()
![]() |
#335 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ![]() ![]()
![]() |
#337 |
Rozeznanie
|
Wiem, ale za późno przeczytałam.
Znalazłam listę szamponów bez silikonów i SLS Szampony • Bubchen szampon z lipą i rumiankiem dla dzieci • Cosmetici Dora szampon nawilżający z mleczkiem migdałowym do częstego mycia (zawiera sodium coceth sulfate). • Home Institut w kartoniku w przeźroczystej butelce • L'Occitane Szampony: Ultra Rich Shea Butter, Olive Harvest, Honey Harvest do ciała i włosów, • L'Occitane szampony: Aromachologie Artemisia Shampoon i Aromachologie Angelica Shampoo (zawierają disodium laureth sulfosuccinate, tea-lauryl sulfate) • L'Oreal Professionel Color Gloss • Nivea szampon dla niemowląt. (SLS-jest ale na końcu składu) • Nu Skin Living, Pure Shampoo (zawiera Ammonium Laureth Sulfate) • Nu Skin Epoch, Ava Puhi Moni Anti-Dandruff Shampoo (zawiera Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate) • SVR Provegol (zawiera DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE) • TiGi Honey & Oatmeal (zawiera DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE) • ROSSMANN Babydream szampon dla dzieci i tu najprawdopodobniej: Organic Blue Szampon dl włosów normalnych i przetłuszczających się Organic Blue Szampon do włosów normalnych i suchych wiec najlepszy to Hipp, Babydream, L'Oreal Professionel Color Gloss i Bubchen
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkie dzięki ![]()
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Zwróćcie tylko uwagę na to, że w niektórych z wymienionych szamponów jest sporo soli (Sodium Chloride), a to też może mieć negatywny wpływ na włosy po zabiegu keratynowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak, dlatego na końcu wymieniłam, które jednak są najlepsze, bez żadnych podejrzanych specyfików ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
http://www.allegro.pl/item957803014_...yna_spray.html i zakupic dodatkowo jesli ktos sie nie moze obejsc bez odzywki tak jak ja ![]() http://www.allegro.pl/item983340365_...enerujaca.html oczywiscie jeszcze nie stosowałam takiego zestawiku ale moim zdaniem to najlepsze rozwiazanie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie też o tym myśle...
![]() |
#343 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
ja tez jestem ciekawa jak wygladaja wlosy po 4 miesiacach, czy sa w lepszym stanie, czy po zmyciu keratyny wracaja do poprzedniego stanu? bo tak sobie myslalam za chyba poczekam jeszcze 3 miesiace z tym zmieniamim koloru, wlosy sie (zregeneruja?) urosna moze wkoncu i przed kolejnym prostowaniem sobie zrobie zmiane koloru. przeciez jesli bedziemy uzywac tej keratyny do odzywek to chyba beda sie dalej odzywiac?
a mozna pozniej psiknac jakas odzywka bez spukiwania? tylko ze ona zazwyczaj zawieraja duzo alkoholu... a taka keratyne z tych rybek badz mazidel to mozna dodawac do obojetnie jakiej odzywki??
#345 |
Rozeznanie
|
tekeno20.....
poszło???
#346 |
Przyczajenie
|
witam Keratynowe grono
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Ja kiedy dowiadywałam sie o cene zabiegu w warszawie przezyłam szok. Na moje włoski takie ledwo do ramion krzyczeli sobie od 500 do 600zł.wiec to bardzo duzo a zapieg przeciez trzeba powtarzac co jakies 3-4 mc wiec juz kosmos, daltego postanowilam zrobic to w domciu przy pomocy znajomej fryzjerki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie miałaś te 4 prostowania chemiczne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Przyczajenie
|
za Coppole w styczniu za włosy do ramion (mam ich sporo) zapłaciłam 550 zł.
miałam chemiczne alpfafarem 3 razy ,za pierwszym razem nie pamiętam czym ale chyba też alpfa(to było tyle lat temu ,że chyba wtedy był tylko alphapar,czy jak to sie tam pisze ![]() niestety nie miałam goldwellem ale jak mi zrobiła copolle to myślałam ze mam goldwellem...długa historia,dopiero na poprawce mi szefowa wyjaśniła, bo fryzjerke miała nie douczoną ![]() ![]() alphaphare wyszedł mi 2 razy a dwa niestety nie....jak wyszedł to włosy były ok i proste do odrostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po zabiegach Goldwell, Farouk, Alfaparf, Loreal Xtenso i innych, mogę więc nazwać się weteranką prostowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mi minęło właśnie 4 miesiące i włosy nie wróciły do stanu pierwotnego ale już są mocno podkształcane. jak robiłam copolle to fryzjerka powiedziała,że włosy po tym mają taką zaletę,że nie chłoną zapachu...nie uwierzyłam,poszłam na mocno palącą imprezę...i szok, nic nie było czuć,ale ja również zaważyłam,że inne preparaty w stylu żel czy lakier też nie działają na nie tak samo...znacznie słabiej,pytanie do dziewczyn po keratynie,też to zauważyłyście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Konto usunięte
|
Trillinka, kupilas juz szampon bez sls?ja dzisiaj patrzylam w conadzie na te dzieciece i wszedzie sodium pisalo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego kupujemy tu zestawy w kilka osób i wychodzi około 150 zł za 117 ml keratyny + odzywka+szampon Ja mam włosy ciut za łopatkę i dziewczyny pisały, że wystarczy około 100 ml więc , nas taka przyjemność kosztuje około 150 zł ![]() Jak nam się to sprawdzi, to będziemy sobie dalej zamawiać.... ![]() Nawet ostatnio widziałm na all zestaw za 259 zł - który starczy na 2 razy ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1841728 5]Trillinka, kupilas juz szampon bez sls?ja dzisiaj patrzylam w conadzie na te dzieciece i wszedzie sodium pisalo ![]() ![]() a Babydream ? ![]()
21 lat z WIZAŻEM ![]() ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2010-04-07 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
aaricia8 a Farouka mialas? na ile starczyl zabieg? tez jest "na zawsze"? marza mi sie proste wlosy na zawsze i wole juz zainwestowac raz pieniadze niz co 4 misiace ale z drugiej strony wlosy mam sniszczone i boje sie ze trzebabedzie duzo sciac ;< a zapuszaczam ... po farouku i goldwellu trzeba podcinac koncowki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
a wiesz moze jak jest z wlosami rozjasnianymi? 2 lata temu zrobilam pasemka ... fakt duzo ich nie bylo ale byly a podobno na rozjasnianych nie robi sie farouka ani goldwella
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
fakt alfpafare to porażka i nie chwyta rozjaśnianych (martwy włos)
nie wiem jak po goldwelu ale nigdy nie miałam tak gładkich ,miękkich i lśniących lejących się włosów jak po keratynie i czytałam też,że ten zabieg keratynowy jest po to by nie tyle wyprostować na siłe tylko,żeby potem ułatwić zabiegi układania.Ja mam dużo włosów i suszenie ,układanie a potem prostowanie....czasochłon ne i ręce mnie bolały a po zabiegu normalnie suszarką układałam włosy w góra 15 minut i dla mnie to był ogromy plus,było ich mniej i duuuużo łatwiejsze w obsłudze,do tego po suszarce były takie miękkie i lejące ![]() czy montowana jest może jakaś ekipa na kolejne zakupy na ebayu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Rozeznanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1841728 5]Trillinka, kupilas juz szampon bez sls?ja dzisiaj patrzylam w conadzie na te dzieciece i wszedzie sodium pisalo
![]() ![]() ja uzywam szamponu z encanto bo ja z zestawem dokupilam tez maly szapon z ich aukcji, wiec jak narazie uzywam tego a jak mi sie skonczy bede musiala poszukac czegos innego Cytat:
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Goldwell i Farouk odpadają przy rozjaśnianych. Tj. ponoć Farouk ma jakiś odpowienik delikatnijszy dla rozjaśnionych ale wtedy nie gwarantują idealnej gładkości na włosach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.