|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
Nawet przez chwilę tak nie pomyślałam
|
|
#302 |
|
Przyczajenie
|
A oto moje cudeńko
![]() http://img255.imageshack.us/img255/7485/dsc00224h.jpg Nic mnie jeszcze nie boli, ale na podniebieniu mam jakieś druty, przez które strasznie niewyraźnie mówię też miałyście takie coś założone na dwa zęby taki jakby mostek? to nie jest do rozszerzania podniebienia bo jest to strasznie cieniutkie i orto powiedziała, że takie coś przez pewien czas musi być
|
|
|
|
#303 | ||
|
Doncia
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
Hej ;* jestem nowa nie mam jeszcze aparatu, ale mam nadzieję że jestem blisko. Chociaż są pewne komplikacje mam przerośniete (napuchniete) troszkę dziąsło nad kłem. Ortodontka mówiła że boi się zalozyc aparat ponieważ mogą byc jakies komplikacje.. Czy któraś z Was miala taki problem? z góry dzieki
___ aparat ![]()
|
|
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaką masz wadę? ja miałam podobne zęby i miałam zgryz głęboki i otwarty...
|
|
#306 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam głęboki zgryz i górna szczęka jest troszeczkę do przodu wysunięta..
|
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówisz i masz Góra 24.11.2009 zdjęcie z dnia założenia aparatu i ponowne zdjęcie z dnia 15.03.2010 tj prawie po 4 m-cach założenia Ja nie widzę żadnej różnicy A Wy? I jeszcze jedno. trójka kótra miała się zrotować, stoi w miejscu. Jst po lewej stronie jak patrzy się na zdjęcie. Wkurza mnie to strasznie bo wywalam kasę a nie widzę efektów
Edytowane przez pyzulka79 Czas edycji: 2010-04-06 o 21:24 |
|
|
|
|
#309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie gdy teraz jedynki poszły do przodu to tez mam wysunieta szczęke dlatego będe nosić wyciągi a ile będziesz nosić? bo ja ok 2,5 roku ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
|
#310 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde może one dlatego nie chcą się przesuwać bo są stare w końcu 31 już mają (no może one konkretnie nie - ale ich właścicielka )
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tam też posty mają ograniczoną ilość znaków? Ej, ja też jestem z "Twojej epoki" Dostałam ładny ochrzan za fotoszp, pamiętasz?
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
1000dni wiesz co? Dochodze do wniosku, że te "prehistoryczne aparatki" wszystkich prostowały
Mnie kasiula na dzień dobry zbuczałam ![]() A teraz my się pastwimy nad biednymi nowymi aparatkami
|
|
|
|
#315 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem baaardzo łagodna.
Jakbym miała prostować tak jakbym chciała to tu byłby pogrom a ja bym dostała pkt karne bo zaraz ktoś by w płacz uderzył Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-04-06 o 22:07 |
|
|
|
#316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też tak miałam jak orto założyła mi aparat... a miałam tak ponieważ łuk szedł takim slalomem że po prostu nie dało się założyć na 4 skrzydełka... i tak musiała pomagać jej druga babka bo 2 ręce to było za mało żeby założyć mi zamki na niektórych zębach... teraz po 2 miesiącach mam już na 4 skrzydełkach
|
|
#317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
tak patrze na niektore zdjecia i mysle ze majac takie wady wogole bym aparatu nie zakladala bo bylo by mi szkoda kasy na takie wady
ale nie od dzis wiadomo ze grzeczne dziewczynki ida do nieba a niegrzeczne tak gdzie chca wiec trzeba troche pogrzeszyc |
|
|
|
#319 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moja orto powiedziała, że jak mi założy całkiem gumeczki na jedynkach to ząbki pójdą za szybko do przodu ![]() Edytowane przez isoolda Czas edycji: 2010-04-06 o 22:26 |
|
|
|
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
100odni nie tylko Ty na tym forum łagodniejesz
![]() Rusza mi się dolna dwójka. Tak się rozhuśtała, że cieszę się, iż mam drucik na którym się może 3mac
|
|
|
|
#321 |
|
Konto usunięte
|
Rudzia
"Jestem OAZĄ SPOKOJU... pie***, k***, zaje*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora"![]() ![]() i od nowa!!A mi trójka, zamieniamy się? Pamiętam moją lekką panikę jak mi się zęby rozhuśtały na początku. A byłam już po lekturze wszystkich poprzednich części
|
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Z całym szacunkiem dla mojej orto, ale nie podoba mi się to co robi z moim dołem. Mam założone metalowe ligatury na jedynkach, i walczymy o stronę prawą a rozchwiała się strona lewa. Jedyny ząb, który wydawał się być w łuku już w nim nie jest. Tą metodą będę nosić aparat do sześćdziesiątki
![]() I chętnie bym się zamieniła. Bo moja prawa trójka nadal bez zamka biega a raczej stoi. |
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
obecna!! obecna!!! w IX części!! rany.. ale nabazgrane
![]() a to już nie mamy na 1-szej str wątku naszej listy (jak ją ominęłam gdzieś to nie krzyczeć ![]() )
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Rozgwiazdo Droga, dyskusja zażarta prze kilka stron się toczyła nt listy
![]() Sama nie wiem na czym stanęło ![]() Edit: Ma być jakiś link do listy aparatek w jakimś wątku, który można edytować. Ten stary nam zamknęli
Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2010-04-06 o 23:02 |
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Nie jestem w stanie przebrnąc przez wszystkie posty
Ale mam pytanie czy któraś z Was ma założony aparat lingwalny (poza jedną osobą wymienioną w FAQ) i może mi powiedziec coś więcej, jak wrażenia itd.
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Toro popraw się!! Nie będziemy już wmawiać Ci romansów żadnych
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie spore zmiany
Przede wszystkim na dole Zęby bardzi ładnie sie prostują, nawet moja orto to stwierdziła I stwierdziła też, że HYRAX zrobił też swoje - warto było przecierpieć te 4 miesiące z nim Następną wizyte mam dopiero 5 maja I póki co też nic nie muszę robić z ósemkami ![]() I na koniec taka mała prośba : Nie wysyłajcie mi już wiadomości priv z prośbą o dopisanie do listy aparatek etc ... Ja już się tym w nowym wątku nie zajmuję
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-04-06 o 23:09 |
|
|
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam że jest tu jednak więcej takich osób. Więc zostaje mi przeszukanie internetu, chociaż szczerze mówiąc bardzo mnie ciekawi opinia osób które mają taki aparat. Ja się wciąż waham
|
|
#329 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihi..nie da się skopiować z VIII? kurcze aż zaraz tam wleze.. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() będziemy mieli więcej zadrutowanych lingwalnie :brzyd al: i jakieś nowości z nim związane
|
||
|
|
|
#330 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
No zaraz się wkurzę i nie będę oazą spokoju. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-04-06 o 23:45 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

(wybacz dziwne poczucie humoru mam ostatnio)

też miałyście takie coś założone na dwa zęby taki jakby mostek? to nie jest do rozszerzania podniebienia bo jest to strasznie cieniutkie i orto powiedziała, że takie coś przez pewien czas musi być

Ale mam pytanie czy któraś z Was ma założony aparat lingwalny (poza jedną osobą wymienioną w FAQ) i może mi powiedziec coś więcej, jak wrażenia itd.