|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
BAN stały
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Witajcie!
jako maturzystkia rowniez 2010 roku chcialbym dolaczyc do waszej spolecznosci wizazowej łączac sie w oczekiwaniu na ten dzien. Mozna..? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
![]() Napisz coś o sobie, co zdajesz, gdzie się wybierasz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem, skąd dokładnie jesteś ? Coś czuję, że całkiem blisko siebie mieszkamy ![]() Mnie ten pomysł bardzo się spodobał. Ja jestem oczywiście za - i za górami, i morzem i górami, ufff. ![]() Nooo, niektórzy księża to powinni torby na twarzy nosić, bo są potencjalnym zagrożeniem - wiecie, grzeszne myśli itede. ![]() Cytat:
![]() Btw, oglądałyście dzisiejsze RwT ? ![]() U nas podobno to samo było w autobusie. A jechali razem z księdzem. ![]()
![]() |
#2044 |
BAN stały
|
hmm. obecnie uczeszczam do technikum ale zamierzam go opuscic wraz ze zdaniem tej tegorocznej naszej matury.
zdaje polski, matma,angielski i biologia i wszytsko na podstawach. Wybieram sie na URolniczy w Krakowie. czy moze ktos jeszcze..? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
witaj 2Liluso w gronie maturzystek
![]() Beata, czasem lepiej rozbudować pewne kwestie niż dodawać coś. Tak nam Pani mówi ![]() Justyna co do księży to faktycznie czasami aż grzech, że nimi są. Takie przystojniaki się trafiają, że ![]() ![]() ja w sumie tylko na moment, słabo mi było przed chwilą, nie wiem coś się dzieje, jakieś osłabienie czy coś. Dlatego się wykąpię i wskakuję do łóżka. Dobranoc;*
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-04-06 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
BAN stały
|
ja w czestochowie bylam w marcu 13 i bylo taakie zimno ze szok i do tego snieg byl i deszcz razem z nim padal. Ale sie pojechalo pomodlilo i sie czeka..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
Oj jak tu dawno nie zaglądałam... cała przerwa świąteczna była tak zabiegana, że nie miałam czasu
![]() Dziewczyny mam pytanie: Więc mam książkę z wierszami Szymborskiej- Wisława Szymborska, Poezje, i na początku tej ksiażki jest przedmowa, której autorem jest J.Kwiatkowski i teraz pytanie- jak zapisać w bibliografii to, skoro korzystam z tej przedmowy tylko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam kolegę na rolniczym, ale .. usunęli go ![]() ja składać papiery będę do innych uczelni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
BAN stały
|
A no ja ide tam. nie mam zadnego pomysluy na siebie co dalej robic wiec ide tam za Tztem akurat on tam tez studiuje wiec dolacze do niego. a z tego co widze to fajny ten kierunek na jakim on jest weic tez tam pojde. wiez ze glupie tak isc bo on poszedl ale jakos do niczego mnie nie ciagnie,zero pomyslu a chce tam isc bo bedziemy razem mieszkac...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mogę wiedzieć, ile ważyłaś na tym zdjęciu "przed"? ![]() U mnie nawet nie wiem, gdzie się większość podziała. My (7 osób) zajrzeliśmy na to spotkanie ewangelizacyjne, na mszę normalnie poszliśmy, a później mieliśmy dwie godziny wolnego, to na pizzę (no, nie tylko pizzę ![]() U na w autobusie akurat nie pili, zresztą ja siedziałam przy początku, większość po niedzieli i wczoraj jeszcze zmachana ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja EPD Buu, nie ma Cię na nk, nie wiem, jak dokładnie daleko od siebie mieszkamy ![]() Bo my w centrum, optymalne położenie, jeśli chodzi o podróże ![]() Cytat:
![]() ----- Tata mnie właśnie zawołał "dziecko, ja Cię jeszcze dzisiaj nie widziałem". Bo dziecko przyjechało i od razu w książki ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() Bo skoro nie masz pomysłu, to mi się to dziwne wydaje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale rzeczywiście, nie za fajnie iść na studia na siłę, bo się można szybko przejechać. I nie mieć żadnej przyjemności z tego co się studiuje też nie za fajnie. ps. ale dzisiaj dużo gramatyki zrobiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Pewnie niektóre z Was kojarzą mnie jeszcze, daaawno się nie odzywałam... ( już w olewaczach dawno byłam :P ), ale czytam Was regularnie ![]() Tak postanowiłam, że zrobię kolejne podejście, przyjmiecie mnie jeszcze?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
BAN stały
|
no ci powiem ze raczej tak, zreszta chce studiowac i tylko w tym problem ze nie dokonca wiem co. jak narzie martwie sie zeby zdac ta mature bo niewiem jak to bedzie wszytsko
![]() tam jest mnostwo kierunkow i pod oddzialow. zamierzam isc na Ogrodnictwo z marketingiem. gdy bym szlifowala swoje zdolnosci w dziecinstwioe to bym poszla moze tez na sztuke ogrodowa czy jakos takl ale wstepne z rysunkow na bank obleje bo sa lepsi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zadomowienie
|
Hej Żbiki
![]() ![]() ![]() W ogóle tak sobie sprzątam pokój i znajduję dosłownie skraweczek kartki z takim ot pięknym napisem: Jak widać matura nie jest łatwym orzechem do zgryzienia, więc może każdy z nas powinien zastanowić się nad tym, czy oby nie wziąć się ostrzej za naukę? Każdy ma swój cel, plan na życie, chce być kimś w przyszłości, a więc skorzystajmy z tych cennych wskazówek. ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
BAN stały
|
Riddim coz za sentencja na koniec dnia. pieknie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedział ktoś, kto chce iść na elektronikę, bo po kolei 1. są duże możliwości zatrudnienia, wysokie pensje 2. najwyższy próg na PŁ ![]() 3. jest dużo matmy, fizyki, a przy tym tez informatyki i grzebania we wszelakich urządzeniach ![]() Nic, podświadomie czuję, że to moje powołanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Siedzę na wątkach, jak robić bibliografię zamiast się brać konkretnie za to co powinnam. Ale już się wściekłam. W weekend zrobię ze dwa arkusze z tego niemca i jeśli bez pisania będę mieć 50%, to odpuszczam trochę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
BAN stały
|
to moze zrobmy takei postanowienie ogolne bo tez pasowalo by bym zajrzala do swoejej biologii a jakos sama zapaluy wiekszego nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |||||||||
Zakorzenienie
|
nie chodzi mi o ISBN, bo tego u mnie nie wymagają, tylko o konkretne strony, z któych korzystałam.
Cytat:
![]() ale przecież nie ma tak, że koniecznie musisz więcej mieć. Cytat:
![]() ![]() Patrzyłaś na Bibliotekę Analiz Literackich? Na prawdę super są, dziś tżtowi o dziadach porwałam ![]() ![]() Cytat:
![]() mi się czepiała, że mam zbyt obszerne komentarze, chyba, że uda mi się to inaczej zapisać, krótszymi punktami, ale żeby jednocześnie dużo informacji zawrzeć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co za złota myśl na dobranoc ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
Czołem Lenie ;*
Uczyłam się do 3 w nocy i doszłam do wniosku, że dzisiaj muszę zostać w domu dokończyć zwierzątka, poza tym nie zdążyłam z angielskim. ![]() Biologia jest tak czasochłonna, brakuje mi czasu. Po co do tej szkoły chodzić, żeby posiedzieć ? U mnie tak jest. ![]() Tak sobie pomyślałam, że mnie to w sumie rajcuje fakt, że będę mogła się niedługo wykazać, a z drugiej strony boję się. Wiecie, że jesteśmy z Justyną prawiesąsiadkami ? ![]() Dobra, idę coś wszamać, książki czekają. ![]() Miłego dnia ![]() PS Martyna, ja, bystry Żbik, zauważyłam, że nie było cię yesterday. i już tu czegoś brakuje! ![]()
#2060 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hej ;**
![]() |
#2061 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() można mieć max. jeden słownik/leksykon. reszta to mają być publikacje naukowe. ja nie muszę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
muszą być pojedyncze zdania ![]() ja mam tak (mój cały konspekt) : I Wstęp: 1. Omówienie świata w mitologii skandynawskiej. 2. Postawienie tezy, że mitlogia skandynawska inspiruje współczesnych twórców. II Rozwinięcie: 1. Motyw ragnaröku we fragmencie dźwiękowym Amon Amarth „Twilight of the Thunder God”. 2. Kreacja Jotunhein w powieści Nancy Farmer pt. „Morze Trolli”. 3. Nawiązania do mitów skandynawskich oraz motyw ragnaröku w powieści Marcina Mortki pt. „Ragnarok 1940” . 4. Gra komputerowa Tomb Rider: Underworld jako wizualizacja wydarzeń mitologicznych. III Wnioski: 1. Różne sposoby realizacji motywu ragnaröku w tekstach współczesnej kultury. 2. Mitologia skandynawska jako inspiracja dla współczesnych twórców. IV Materiały pomocnicze: płyta CD z nagraniem, mapy, zdjęcia. V Środki dydaktyczne: Komputer z programem Power Point, projektor multimedialny Cytat:
tzn. powiedziała, że możemy z tego korzystać wyciągając wnioski i opracowując temat, ale nie możemy tego wpisać do biblio. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pospałam sobie do 8:30 ![]() lowe Cie ;*** nie było mnie jakoś tak bo nie miałam motywacji żeby was ponadrabiać, wróciłam wieczorem do domu od koleżanki i niby siedziałam przy kompie (patisony się same nie posadzą przecież ![]() ale ponadrabiałam jak widać ![]() jeszcze miałam spałować Justynę za to, że mówi, że gruba jest ![]() chciałabym być taka gruba jak Ty ![]() dobra, wstałam, dopijam kawę, zaraz pójdę się ogarnąć i o 10:00 siadam do ksionszkuff. dzisiaj katuję angielski i geo. nie ma to tamto. buziakensy Żbiczki Moje ;*** ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- jeszcze miałam napisać. Baśka! ![]()
![]() |
#2062 | ||
Zakorzenienie
|
no raczej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wcale, że nie można mieć "tylko" jeden słownik/leksykon, gdzie to jest niby napisane. Fakt mam prawie same słowniki, ale gdyby miała aż tak źle to polonistka na 100% kazałby mi to szybko zmienić, a jej ufam, bo jest bardzo dobrą polonistką. ![]() dobra zabieram się za wos, wróciłam do domu bo nie mamy dwóch pierwszych wos-ów, a na reszcie mi nie zależy.
![]() |
#2063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele razy mówiłam, że moja polonistka jest do bani ![]() drażni mnie to jej czepialstwo. tak samo jak kazała wszystkim mieć IDENTYCZNE bibliografie. jak ktoś miał zapisaną datę 26.03.2010r. to kazała to poprawiać na 26 III 2010r. ![]() bo to dokument, to musi wyglądać, a jak damy każdy inaczej to od razu nas komisja z góry skreśli, że jesteśmy niedojrzali, a matura to dla nas zabawa ![]() akurat w temacie opracowań z Cogito i książek GREGa to się z nią zgadzam.. bo często te opracowania mają błędy, no i jeśli egzaminator się orientuje w tym, to szybko by wyłapał pewne sprzeczności.. zresztą jakby ktoś miał same jakieś "ściąga 5" w biblio, to też nie bardzo to wygląda przecież. Pozwoliła nam z tego korzystać, ale zabroniła wpisywać do bibliografii. no,ale tak jak mówię. przecież to zależy od tematu. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- na poprawę humoru : "Nie przejmuj się, jeżeli masz problemy z matematyką. Zapewniam Cię, że ja mam jeszcze większe." Albert Einstein aaaaa, i Dorota ! dziękuję za kartkę ;* wczoraj doszła ! ![]()
![]() |
#2064 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja całe liceum szkołę miałam w poważaniu, nigdy się specjalnie nie przykładałam. Zawsze robiłam to, co mnie interesuje i zauważyłam, że wiedzę mam wcale nie mniejszą. Zamiast się uczyć, wolałam z zainteresowaniem czytać te 'polityki', 'newsweeki' i chyba dobrze na tym wyszłam. W 2 klasie na wosie, nauczyciel zrobił nam test wiedzy ogólnej - kto rządzi, gdzie, jaki ustrój i chociaż nie zdaję wosu, to byłam lepsza od tych, co zdają. ![]() Po ocenach nauczyciele uwielbiają oceniać, ale tak naprawdę to się nie ima do realiów. W klasie mam pełno takich typowych "na pamięć", pupilki nauczycieli, wzorowa frekwencja - i wkurza mnie to, że w szkole można odczuć - są lepsi. ![]() Cytat:
Cię też ;* Cytat:
Nasza promuje wkuwanie na pamięć. ![]() Też bym tak zrobiła. Cytat:
![]()
![]() |
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedziała, że słownik/leksykon jeden, chyba, że temat taki nijaki to już ostatecznie mogą być dwa, ale nie może to być tak, że dwa słowniki i nic więcej, albo tylko jedna pozycja "naukowa". no i że komisja inaczej patrzy na Ciebie kiedy właśnie masz te mądre książki w bibliografii. ;* moja identycznie, wkuwanie na pamięć. dzisiaj chyba był sprawdzian z.... treści swojej prezentacji. humanowi kazała w ciągu 2h ją napisać na podaniówce, a u nas to nie wiem bo nie poszłam do szkoły dzisiaj, ale mamy dzisiaj 1h polskiego ![]() ![]() poza tym w klasie maturalnej każe nam się uczyć wierszydeł na pamięć, porażka. no sądzę, że większe ![]()
![]() |
#2066 | |
Raczkowanie
|
hehe, nie ;P
Sylwia ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
a racja, Sylwia ! przepraszam
![]()
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
Martyna, ale ta Wasza polonistka się czepia. U nas aż tak bardzo formalnie nie jest, że każdy musi mieć tą samą czcionką. Trochę nie fajnie, bo niektórzy mieli strasznie dużo napisane, a niektórzy znacznie mniej i wtedy trzeba to jakoś rozłożyć i lepiej zrobić większą czcionką.
Ja napiszę tak. Ona zachwycona nie była, że mam same słowniki, ale nie powiedziała, że powinnam natychmiast to zmienić. Co prawda sama chciałam zmienić, ale jak poszłam do biblioteki to stwierdziłam, że nie będę na siłę szukała, z resztą miałam napisaną pracę pod te słowniki i po co mam wciskać jakieś "mądre" książki, żeby komisja była uszczęśliwiona. Ten polski już wystarczająco mnie wkurza, żebym miała się tym przejmować. Byleby zdać. ![]()
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle mam jakiś ściśnięty żołądek jak o tej maturze myślę ![]()
![]() |
#2070 |
Raczkowanie
|
W porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.