Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część XV ;) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 00:03   #4651
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Uciekam spać, bo pewnie jutro znowu obudzi mnie kanonada ciężkiego sprzętu na ulicy - ciekawe w którym roku oni zamierzają ten remont skończyć... w grudniu ojciec żartował, że pewnie do Wielkanocy się nie uwiną. Teraz ten żart już nie jest taki śmieszny - trzeba by dodać zapytanie "ale którego roku?"
Dobranoc
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
ja tez uciekam spac bo rano wstac trzeba
dobranoc dziewczynki
Dobranoc Wam
Stary 2010-04-07, 00:04   #4652
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Może nie dziś,nie jutro.Ale pewneo dnia.. i do konca życia- Zazdrośnic część X

Pogadałam z TZtem. Uspokoił mnie, ze brak oswiadczyn nie wynikał z braku miłości. Pogadaliśmy trochę o tym jak ma wyglądać nasze życie za kilka lat. Powiem wam, że jednak kobiety i faceci inaczej patrzą na pewne sprawy. Przynajmniej my inaczej rozkładamy akcenty. Jestem spokojniejsza i pewniejsza. Obiecałam, że ta rozmowa zmyka temat. Bo temat został wyczerpany. I mam nadzieję, że nie bedę miec juz jazd w tej kwestii i nie będziemy kolejny raz o tym rozmawiac. Nie ma sensu. Idę spac. Dobranoc

A mieszkanie razem bez slubu z tego co pamietam jest grzechem bo powoduje zgorszenie innych. Ale teologiem nie jestem i mogłam cos pokrecic

Buła jest z nami od 25.11.2014

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2010-04-07 o 00:06
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 00:05   #4653
madziamacius8786
Zakorzenienie

DZIEWCZYNKI Z OKOLIC WROCŁAWIA MOŻE UMÓWMY SIĘ NA TAKI TERMIN ŻEBY NAM NAPRAWDĘ PASOWAŁ. JA,CLARIS,RUSAŁKA,ARRAKIS ,CANDY,SKIMOS,MAŁGORZATKA 85 KIEDY MOŻEMY SIĘ SPOTKAĆ ????????? NAPISZCIE..

Claris Ty się przeziebiłaś,masz @ pewnie jutro bedziesz się źle czuła..rusałka nie może...ustalmy sobie taki termin kiedy więcej Nas będzie i napewno się spotkajmy a nie przekładamy to ...cio??
Stary 2010-04-07, 00:07   #4654
skimos
Zakorzenienie

mi najlepiej pasują wtorki, czwartki, piątki, niektóre soboty i niedziele (ogólnie to nie mogę w pon i śro i niektóre weekendy )

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 00:07   #4655
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość
A co się ma dziać?
nic się nie będzie dziać bo to napisałaś Ty a nie ja
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Pogadałam z TZtem. Uspokoił mnie, ze brak oswiadczyn nie wynikał z braku miłości. Pogadaliśmy trochę o tym jak ma wyglądać nasze życie za kilka lat. Powiem wam, że jednak kobiety i faceci inaczej patrzą na pewne sprawy. Przynajmniej my inaczej rozkładamy akcenty. Jestem spokojniejsza i pewniejsza. Obiecałam, że ta rozmowa zmyka temat. Bo temat został wyczerpany. I mam nadzieję, że nie bedę miec juz jazd w tej kwestii i nie będziemy kolejny raz o tym rozmawiac. Nie ma sensu. Idę spac. Dobranoc

A mieszkanie razem bez slubu z tego co pamietam jest grzechem bo powoduje zgorszenie innych. Ale teologiem nie jestem i mogłam cos pokrecic
szkoda że już nie chcesz ślubu, ale bez niego też da się żyć w dozgonnej miłości, czego wam strasznie życzę

i nie podoba mi się suwaczek Aniołka

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 00:14   #4656
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
mi najlepiej pasują wtorki, czwartki, piątki, niektóre soboty i niedziele (ogólnie to nie mogę w pon i śro i niektóre weekendy )
oo to już jakiś konkret..a godziny jakie Ci pasują w te wtorki,czwartki,piątki??

Która z wyżej wymienionych dziewczyn może się spotkać w te dni?????????
Stary 2010-04-07, 00:17   #4657
skimos
Zakorzenienie

no od 15 wzwyż kawka,herbatka, ciasteczko, piwko, drineczki, cokolwiek

(spadam spać )

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 00:21   #4658
madziamacius8786
Zakorzenienie

no to fajnie to teraz czekamy na propozycje innych dziewczyn !

Dobranoc
Stary 2010-04-07, 00:22   #4659
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yogu Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że szybciej mi zleci czekanie z Wami

nie mieszkam ze swoim tż, ale jesteśmy już dość samodzielni finansowo, więc planujemy w tym roku wspólne M ... mam nadzieję, że będzie się to wiązało także z magiczną deklaracją
Cytat:
Napisane przez beatrishka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie zazdrośnice!!:rolle yes:

Czy mogę się podłączyć?
Z moim TŻ jestem już prawie 3 lata. 20 maja będzie rocznica. I marzę o pierścionku tej deklaracji i wspólnym życiu.

TŻ od jakiegoś czasu przebąkuje o zaręczynach, ślubie, wspólnym życiu... i nic!

A ja dzielnie czekam .
Witam Was Dziewczyny
Opowiedzcie coś więcej o sobie, czym się zajmujecie, ile macie lat
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 00:25   #4660
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
no to fajnie to teraz czekamy na propozycje innych dziewczyn !

Dobranoc

Z dni Skimosa to wtorki od 16:30.
A ogólnie to pon, wt, środy!

Dobranoc

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 00:25   #4661
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
P

Mieszkanie razem bez ślubu jest grzechem, ale bynajmniej nie z tego powodu
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2010-04-07, 00:26   #4662
madziamacius8786
Zakorzenienie

czyli najbardziej leży wtorek od 16:30 w góre...Claris,Arrakis,Małgorzatk a85 i Candy jak z Wami???
Stary 2010-04-07, 00:32   #4663
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Claris Ty się przeziebiłaś,masz @ pewnie jutro bedziesz się źle czuła..rusałka nie może...ustalmy sobie taki termin kiedy więcej Nas będzie i napewno się spotkajmy a nie przekładamy to ...cio??
No średnio się czuję, ale skoro już tydzień temu nie wypaliło, to jutro stanęłabym na rzęsach, żeby się z Wami spotkać, bo tak przekładać to można w nieskończoność. Nie to nie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Cytat:
oo to już jakiś konkret..a godziny jakie Ci pasują w te wtorki,czwartki,piątki??

Która z wyżej wymienionych dziewczyn może się spotkać w te dni?????????
Z dni podanych przez skimos nic mi nie pasuje, bo we wtorek pracuję do 19., w czw. uczelnia do 20, a potem taniec, no a weekend to jedyny czas, kiedy mam szansę zobaczyć się z tżtem Ale od każdej reguły zdarzają się wyjątki, także jestem otwarta na propo, dla Was mogę olać tżta, ale prócz wtorków i czwartków, bo nie ma mnie do nocy no ale z początkiem maja kończę semestr i wtedy już przez cały tydzień będę do dyspozycji. Liczę jednak, że uda nam się szybciej spotkać

rain miałam mówić ale sobie odlewek pozamawiałam, z 200zł chyba wydałam

lulu idę, bo jutro mam ciężki dzień i niech się już skończy
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 00:34   #4664
Ilsa Lund
Zakorzenienie

a właśnie, i witam nowe zazdrośnice !

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 00:39   #4665
madziamacius8786
Zakorzenienie

kurcze..to jak to zrobimy tak żeby było dobrze, ja się dostosuję. Jak możemy zrobić żeby Claris też mogła być na spotkaniu? Rusałka dało by radę byś w następny pt się z Nami spotkała? proszęę i co Ty na to Britney??

Też idę już spać. Dobranoc

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-04-07 o 00:42
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 01:07   #4666
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yogu Pokaż wiadomość
wiem wiem
ile razy ja sobie to już tłumaczyłam
a wiesz w co ja się wkręciłam?
w minione wakacje rozmawiałam z tż o ślubie i powiedziałam że chcę ślub przed swoimi 30tymi urodzinami i on się zgodził - powiedział że jest to dość realny termin i co? mija 7 miesiąc i nic
a do urodzin już bardzo mało czasu (sierpień)
i takie obiecanki mnie irytuja ponad wszystko
Ty masz 29 lat?

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
Napisane przez malgorzatek85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!Czy moge dolaczyc do waszego grona,jako nowa zazdrosnica???
Pewnie, że tak

Ostatnio znów schudłam. Ważę 60 kg przy wzroście 177 cm, mam nadzieję, że już nie schudnę, bo będę wyglądała niefajnie.
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2010-04-07, 04:59   #4667
malgorzatek85
Raczkowanie

Cytat:
DZIEWCZYNKI Z OKOLIC WROCŁAWIA MOŻE UMÓWMY SIĘ NA TAKI TERMIN ŻEBY NAM NAPRAWDĘ PASOWAŁ. JA,CLARIS,RUSAŁKA,ARRAKIS ,CANDY,SKIMOS,MAŁGORZATKA 85 KIEDY MOŻEMY SIĘ SPOTKAĆ ????????? NAPISZCIE..

Milo,ze pomimo tego,ze jestem tu nowa,pamietacie o mnie! )))Mi pasuja sr oraz pt,weekendy odpadaja,jestem na uczelni lub poza wrockiem. :[
Nie moge spac.Probuje pisac prace,ale marnie mi to idzie.
Moze napisze jeszcze choc troszke i zbieram sie do pracy!Milego dnia!!!

Długo jeszcze...
malgorzatek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 05:46   #4668
beatrishka
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was Dziewczyny
Opowiedzcie coś więcej o sobie, czym się zajmujecie, ile macie lat

Hmmm coś więcej o sobie.
Mieszkam we Wrocławiu. Dzielnie pracuję, odchudzam się. Codziennie chadzam na siłownie lub basen. W sumie po to by olśnić TŻta w naszą rocznicę.

Z moim TŻ miną nam 20 maja 3 latka. Mieliśmy swoje wzloty i upadki. Wytrzymałam jego brak gdy pojechał do wojska. On wytrzymał moje fochy i zmiany nastrojów. Jestem pewna, że jemu mogę całkowicie zaufać. Wspierał mnie w najtrudniejszych dla mnie chwilach. Gdyby nie on siedziałabym pewnie gdzieś w kącie zapłakana i z depresją
Kiedyś wspominał o tym, że chciałby założyć ze mną rodzinę. Wybudować ze mną dom i zrobić mi dzieciaczka ale ja to brałam bardziej tak na żarty. W zeszłym roku pod koniec temat zaczął powracać ale ja spanikowałam. Powiedziałam że absolutnie żadnych oświadczyn żadnego ślubu jest dobrze tak jak jest Usprawiedliwia mnie to że byliśmy dopiero co po kryzysie. wszystko się jeszcze układało.
Ale teraz jest cudownie. W naszym związku jest jeszcze lepiej niż było. Kocham go a on mnie.

I uwaga, uwaga! Wiadomość z ostatniej chwili... a wlaściwie sprzed kilku godzin. W sobotę jedziemy do jubilera oglądać pierścionki zaręczynowe!!!!:mdl eje:
Mam wybrać swoje typy a on z nich wybierze to co jemu się podoba, żeby była choć trochę niespodzianka. A niespodzianka będzie bo w sumie nie wiem kiedy on dokładnie mi ten pierścionek da

Miłego dnia i powodzenia wszystkim zazdrośnicom

Jest 72

Będzie 60

moje
beatrishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 06:49   #4669
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Carmelku, ślicznie wyglądasz ale co tu dużo mówić - ładnemu we wszystkim ładnie

a poza tym, to lecę zaraz do pracy, a padam na pysk po świętach pracujących i ostatnich dniach i wszystko mnie wkurza.
Stary 2010-04-07, 08:31   #4670
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość

a poza tym, to lecę zaraz do pracy, a padam na pysk po świętach pracujących i ostatnich dniach i wszystko mnie wkurza.

Nie denerwuj się Skarbie

Ja już po dentyście siedzę w pracy. Oby ten dzień szybko zleciał...
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 08:38   #4671
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze..to jak to zrobimy tak żeby było dobrze, ja się dostosuję. Jak możemy zrobić żeby Claris też mogła być na spotkaniu? Rusałka dało by radę byś w następny pt się z Nami spotkała? proszęę i co Ty na to Britney??
Słońce jeżeli dużo Was się zbierze nawet na pt., to ja się postaram dostosować
Jem śniadanie i do roboty
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 09:03   #4672
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
czyli najbardziej leży wtorek od 16:30 w góre...Claris,Arrakis,Małgorzatk a85 i Candy jak z Wami???
jesli o mnie chodzi to mnie nie planujcie - ja do wrocka nie mam az tak blisko i we wrocku bede dopiero na poczatku czerwca - jako 4-5 bo koncert Closterkellera bedzie na wyspie Slodowej i na pewno zawitam wtedy - ale tak na jeden dzien to mi sie nie oplaca jechac

Cytat:
Napisane przez beatrishka Pokaż wiadomość

I uwaga, uwaga! Wiadomość z ostatniej chwili... a wlaściwie sprzed kilku godzin. W sobotę jedziemy do jubilera oglądać pierścionki zaręczynowe!!!!:mdl eje:
Mam wybrać swoje typy a on z nich wybierze to co jemu się podoba, żeby była choć trochę niespodzianka. A niespodzianka będzie bo w sumie nie wiem kiedy on dokładnie mi ten pierścionek da

Miłego dnia i powodzenia wszystkim zazdrośnicom

super czekamy zatem wkrotce na relacje

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość

bidulka
Stary 2010-04-07, 09:05   #4673
_Remedios
Zadomowienie

Dzień dobry

Carmel wyglądasz świetnie!
Stary 2010-04-07, 09:09   #4674
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Carmel wyglądasz świetnie!
Gracias

Kurcze, od wczoraj non stop czuję odsmażane pierogi przy moim biurku. Wczoraj miałam kilka w pracy, ale trzymałam je w opakowaniu próżniowym w lodówce w kuchni, a nie przy biurku. Myslałam, że może jakims cudem mi jeden wypadł, jak wyjmowałam je z torebki, ale nie. Obszukałam wszystko i nic nie znalazłam. Tajemnica...
Stary 2010-04-07, 09:11   #4675
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Bry

Carmi jaka Ty jesteś śliczna!

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 09:12   #4676
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

carmi wlasnie, tez mialam dodac ze super wygladasz w nowej fryzurce

gwizdak czekamy jeszcze na twoja fotke w nowych wloskach
Stary 2010-04-07, 09:14   #4677
butterfly20
Zakorzenienie

Witam..
Nie chce mi się nic.

Tylko napiszę jedno.

Hajja skoro mieszkanie przed ślubem uznawane ejst za grzech,to czemu Ksiądz mówił koleżance przed ślubem,że jedna spoweidź jej odpada,a podczas tej tż przed ślubem nie musi się tego spowiadać?Nie rozumiem...
Przecież jeśli według KK to grzech,to czemu się z tego nie spowiadała?To tak jakby jej małżeństwo było nieważne?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 09:22   #4678
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Witam..
Nie chce mi się nic.

Tylko napiszę jedno.

Hajja skoro mieszkanie przed ślubem uznawane ejst za grzech,to czemu Ksiądz mówił koleżance przed ślubem,że jedna spoweidź jej odpada,a podczas tej tż przed ślubem nie musi się tego spowiadać?Nie rozumiem...
Przecież jeśli według KK to grzech,to czemu się z tego nie spowiadała?To tak jakby jej małżeństwo było nieważne?
dzień dobry

bo mieszkanie ze sobą samo przed ślubem nie jest samo w sobie grzechem.
np. jeśli jest taka sytuacja że muszą mieszkać razem ponieważ np mają już wspólne mieszkanie za które muszą płacić a jedno z nich nie daje rady samo lub mają pracę w innym mieście już i nie chcą dwóch mieszkań osobnych...
chodzi tutaj o grzech zgorszenia który polega na tym że: jeśli mieszkają razem nawet nie prowadząc życia intymnego ponieważ są wierzący powiedzmy że swoim postępowaniem gorszą kogoś z sąsiadów którzy mieli ich za wierzących. kościół nie mówi nie mieszkajcie razem tylko zaleca aby poczekać z mieszkaniem do ślubu.
nie ukrywajmy ludzie mieszkający razem, pary prowadzą życie intymne (ładnie to brzmi) a na to kościół w swojej nauce nie przyzwala. No i dlatego w celu jakby ochrony przed potencjalnymi sytuacjami prowadzącymi do seksu przed ślubem kościół ZALECA nie mieszkanie razem.
No i trzeba wziąć poprawkę na to że księża plotą różne herezje bo to także ludzie... dlatego warto poczytać jakieś dokumenty kościoła które o tym mówią albo jeśli jeden ksiądz mówi nam coś co jednak wydaje nam się nie zgodne z ogółem to zapytajmy innego księdza no albo możemy go słuchać i podciągać to sobie pod siebie... ale z pewnościa będziemy wiedziele że coś jest nie tak skoro on jako jeden z nielicznych tak mówi...

ja właśnie wstałam i od dziś ćwicze swoje brzuszysko i pije pokrzywę
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 09:24   #4679
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Bry

Carmi jaka Ty jesteś śliczna!

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
carmi wlasnie, tez mialam dodac ze super wygladasz w nowej fryzurce

gwizdak czekamy jeszcze na twoja fotke w nowych wloskach

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dzień dobry

bo mieszkanie ze sobą samo przed ślubem nie jest samo w sobie grzechem.
np. jeśli jest taka sytuacja że muszą mieszkać razem ponieważ np mają już wspólne mieszkanie za które muszą płacić a jedno z nich nie daje rady samo lub mają pracę w innym mieście już i nie chcą dwóch mieszkań osobnych...
chodzi tutaj o grzech zgorszenia który polega na tym że: jeśli mieszkają razem nawet nie prowadząc życia intymnego ponieważ są wierzący powiedzmy że swoim postępowaniem gorszą kogoś z sąsiadów którzy mieli ich za wierzących. kościół nie mówi nie mieszkajcie razem tylko zaleca aby poczekać z mieszkaniem do ślubu.
nie ukrywajmy ludzie mieszkający razem, pary prowadzą życie intymne (ładnie to brzmi) a na to kościół w swojej nauce nie przyzwala. No i dlatego w celu jakby ochrony przed potencjalnymi sytuacjami prowadzącymi do seksu przed ślubem kościół ZALECA nie mieszkanie razem.
No i trzeba wziąć poprawkę na to że księża plotą różne herezje bo to także ludzie... dlatego warto poczytać jakieś dokumenty kościoła które o tym mówią albo jeśli jeden ksiądz mówi nam coś co jednak wydaje nam się nie zgodne z ogółem to zapytajmy innego księdza no albo możemy go słuchać i podciągać to sobie pod siebie... ale z pewnościa będziemy wiedziele że coś jest nie tak skoro on jako jeden z nielicznych tak mówi...

ja właśnie wstałam i od dziś ćwicze swoje brzuszysko i pije pokrzywę
No no, gratuluję.Próbowałam się wczoraj zmusic do twistera, ale nie dałam rady. Za to od wczoraj łykam therm line i mam chyba halucynacje węchowe, nie mówiąc o tym, że jestem nakręcona jak mały samochodzik :P
Stary 2010-04-07, 09:25   #4680
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Mieszkanie razem bez ślubu jest grzechem, ale bynajmniej nie z tego powodu
z tego powodu o którym pisała aleks. też jeśli to gorszy innych szczególnie w naszym mieście, a jeśli nie mamy innego wyjścia to kościół zaleca mieszkanie w innym mieście gdzie nie będzie zgorszenia personalnego ponieważ nikt nas nie będzie znał.

carmel a co to therm line daje?
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości