|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Co do zabraniania, ja też uczę Antosia, czego nie wolno. Zawsze jak podchodzi do sprzętów, kuchenki, kabli itp wołam nunu, lub stanowczo nie wolno. Śmieje się do mnie pełna gębą, ale już zaczyna kojarzyć i często zawraca lub puszcza np kabelki Mariolu, nie doczytałas mojego posta z prośba o opinię o maclarenie ![]() Cytat:
. Po pierwsze nie sugeruję się tylko i wyłącznie rozm. z metki, ale podanymi wymiarami.Rzeczywiście z czapeczkami niektórymi nie trafiłam, ale główka jak wiadomo, każda ma inny kształt, więc z tym jest większy problem. Ale spodnie, bluzy, bluzki zawsze ok. Do lumpka też bym pojechała, ale ten mój za***isty jest daleko i nie mam teraz jak.
|
|
#2942 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Cytat:
groszki bombowe ![]() eee, ja bardzo często Martynce "chłopięce" ubranka kupuję bo na dziewczynki to wszędzie róż No i dogódź tu człowieku Cytat:
Cytat:
ni jesteś dziwna zgadzam się z Tobą w 100% i robię tak samo, widzę że powolutku mała tez zaczyna łapać co znaczy " nie wolno" ![]() Wszystkiego dobrego dla naszych kochanych maluszków, rośnijcie zdrowo szkraby Maciulku, zdróweczka Ci życzę
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczyna wybrzydzac w jedzeniu ![]() A my mamy własnie takie czapeczki z uszkami. Wtedy jestem pewna, ze wiaterek mu nie podwieje bo u nas jeszcze pogoda zdradliwa. Magi77, tak mi szkoda Twojego maluszka Biedulek czesto choruje, kochane maleństwo. Ucałuj go mocno
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Wredzioszku a coś takiego?
Czekoladko, Wercia w nocy ćwiczyła bo chciała wam rano niespodziankę zrobić Frida, jestem ciągle na Dukanie tylko jakoś ostatnimi czasy wola mi osłabła i męczę ostatnie kilogramy, jak uda mi się jeszcze 2 zrzucić to przechodzę na 3 fazę, zaczęłam we wrześniu
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-07 o 11:25 |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
A co do zabraniania to robie dokladnie jak Mariola. Nie chce zeby moje dziecko było rozpieszczone i myślało, ze wszystko mu wolno.
Oczywiscie wszystko w granicach rozsądku. Ale juz od małego ucze go, ze nie mozna dotykac sprzętów domowych, kontaktow, kabli itp.
|
|
#2946 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass przeslodki awatar
|
|
#2947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zyrafka to jedna z ulubionych zabawek Werci-dostala ja w odwiedzinach, a najlepszy jest ten sznurkowy ogonek Cytat:
dzieci szybka lapia takie zwroty i warto uczyc juz teraz niz potem lamentowac ze dziecko wlazi na szafke i nie slucha Cytat:
Cytat:
dobry pomysl , musze sie zorientowac czy ma jakies
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)tylko w tym problem, ze mnie nie słucha za bardzo jeszcze - wtedy go zabieram z tego miejsca mimo głośnego sprzeciwu, ale po chwili czymś go zajmuję i jest ok mam nadzieję, ze moje zachowania odniosą skutek, bo przecież niemożliwe jest żeby pochować wszystkie sprzęty w domu (pomijam Domestos na podłodze, czy inne tego typu atrakcje) ------------ chyba wygrywacie w zębowym konkursie
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, wybacz, przeoczylam twoj post
My mamy Maclarena techno xt. Wad nie ma jako wozek miejski .W watku o wozkach sporo na ten temat napisala aaliyah i ja moge tylko podpisac sie pod jej opiniami Teraz mysle nad wozkiem nadajacym sie na piaszczyste podloze
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
konkurs konkursem ale co jest nagrodą?
![]()
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Magi zdrówka dla Maciulka Mariolu dla mnie dziwna nie jesteś Cytat:
Pogoda do Zuzia wczoraj sama stanęła przy takim jeździku-pchaczu i podreptała sama a jaka zadowolona z siebie była Teraz ja piję kawę ale pewnie samotnie bo już wszystkie jesteście po
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
Szukam bramki na schody i zobaczcie jaki hit znalazłam, padłam
![]() http://allegro.pl/item978848420_nowo...niebieski.html
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, świetny avatarek
Mariola ja też staram się uczyć Oliwie czego nie wolno jej ruszać, ale nie zawsze mnie słucha ![]() Zjadłam właśnie sałatke, bo od śniadania tak strasznie zgłodniałam, że burczało mi w brzuchu. głodomor jestem jakiś ![]() Oliwka zjadła deserek i grzecznie się bawi, ja gotuje zupkę, dzisiaj bedzie z kaszą jaglaną
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-07 o 11:42 |
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Uff.. ciesze sie, ze z zabranianiem nie jestem sama
![]() ciagle oczami wyobrazni widze dzieci mojego kuzyna, ktore wpadaja do czyjegos mieszkania jak hordsa dzikich zwierzat, firanki fruwaja, dzieciaki sciagaja wszystko z mebli, skacza w butach po lozkach, a rodzice delektuja sie kawa komentujac ich zachowanie, ze to tylko dzieci ![]() nie chce tak Mysle, ze jak sie konsekwentnie nie pozwala i czegos zabrania, to w koncu to skutkuje. Trzeba czasu i stanowczosci ![]() Ide doprowadzic sie do porzadku. Dziecie spi, wiec przygotuje nas na wyjscie na spacer ![]() Do pozniej
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-07 o 11:39 |
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulku ja się z chęcią kawy napije jeszcze raz
|
|
|
|
#2956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez pogoda jakas niemrawa jest......... Wercia robi male kroczki w chodziku-podskakuje jak sie cieszy ale nadal nie kuma o co chodzi, za to w jezdziku odpycha sie nozkami albo chwyci stol i sie odpycha raczkami uwielbia gryzc kant stolu ![]() Cytat:
czego to nie wymysla jeszcze ![]() Cytat:
|
|
#2957 | |
|
celebriti
|
dziewczyny piękny wstęp
wpadlam się przywitac
|
|
|
#2958 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Współczuję wszystkich zarwanych nocek i dołączam do ziewających mamusiek ![]() Dla naszych kochanych maluszków: Zuzi, Adasia, Danielka i Sebcia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!! Cytat:
![]() Brawo Wercia ![]() magi77 no co za pecha ma ten Twój Maciuś, oby z ciepłą wiosną wszystko się zmieniło ![]() Cassandra super, że zakupy się udały , a na VOD jest już 6 odcinek KSD za darmo do obejrzenia, właśnie zaliczyłam Cytat:
![]() Cytat:
Brawo Zuzia ![]() aannuullaa powaliłaś mnie z tym ochraniaczem ![]() Mariolka ja też popieram twoją szkołę wychowania Antosia ![]() U nas znów zaczęły się przerywane nocki, małej chyba kolejne ząbki idą. Jak jej czyściłam ząbki to miała taki błogi wyraz twarzy, że ją drapię po dziąsełkach, pewnie ją swędzą . Aj zapomniałam: poradźcie coś dobrego na ciemieniuchę
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-04-07 o 11:57 |
|||
|
|
|
#2959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Cytat:
spróbuje tak zrobic dla Zuzi, za samodzielne chodzenie ![]() Ja jeszcze dopijam kawke ![]() Ja tez szukam bramki dzieki Dziewczyny a propo mleka krowiego. Przed swietami jeszcze spotkałam znajomą (średnio ja lubie i nie utrzymujemy kontaktów) i ona ma synka 1,5 rocznego. Rozmawiałysmy tak o dzieciach, jedzeniu itp. i powiedziała mi ze ona jak tylko jej synek skonczyl roczek zaczeła dawac mu mleko krowie. Myslałam, ze tylko kilka razy w tyg daje mu np. manna na mleku, budyń ale okazało sie, ze tej jej mały je 2 razy dziennie kasze manną a modyfikowanego juz nie. Oczywiscie powiedziałam jej ze krowie daje sie dzieciom powyzej 3 lat (wytlumaczyłam dlaczego) to mnie wysmiała ![]() Podobno jej wszystkie koleżanki tez nie dają modyfikowanego po skonczeniu roku. Skąd matki takie pomysły się biorą?? Ja nie jestem przeciwniczka krowiego, bo uwazam, ze jakas kaszka czy budyn raz na jakis czas nie zaszkodzi ale podstawa powinno byc mleko modyfikowane specjalnie dostosowane do wieku. Przeciez to nie majątek a teraz tego mleka wcale tak duzo nie "idzie" bo np. kaszki maja juz w sobie mleko a dziecko dodatkowo zjada obiadek deserek i inne biszkopty itp. (ona sie tlumaczyła m.in. tym, ze krowie jest tańsze). ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
A wczoraj jeszcze nie było 6 Jak Kuba zaśnie to obejrze juz sie nie moge doczekac. Bardzo chce obejrzec Nostalgię Anioła (oglądałyście?) ale nie mam czasu Biedna ta moja synowa ![]() Megi, masz sliczny avek. Poprosze zdjęcie w całosci Wklej do albumu, plissss Nawet nie wiem jak wygląda teściowa mojego syna no i teść
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
To pijemy
![]() Cytat:
Zuzia coraz częściej stoi bez trzymania się niczego
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Megi, Kuba juz od dawna nie ma ciemieniuchy. I nic konkretnego nie stosowałam. Sama znikneła
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już dawno próbowałam to ustalić, ale nie było odzewu
![]() Cytat:
|
|
|
#2963 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też poczyniłam kilka zakupów, a co do czapek to osobiście żadna mnie jeszcze nie powaliła , ale rzeczywiście macie problem z brakiem czapeczek. Może przez neta byś dosała? Chociaż ja wolę czapkę przymierzyć Cytat:
![]() Hmmm, tylko w drugą stronę jakoś tego nie widzę Mój syn jest niestety niereformowalny ![]() ![]() Cass, grogulku Wam również grogulku, przyłączam się do Ciebie z drugą kawką Cytat:
|
|
|
#2964 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kupilam Marciemu taka kurteczke:
http://allegro.pl/item981973538_sn_s...k_86_blue.html
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bez cukru juz tak nie smakuje. ![]() Cos mu sie wydaje, ze Zuzia bedzie pierwsza samodzielnie chodzić Lece dac małemu kaszke.
|
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie oglądałam ![]() ![]() Na NK nas masz łobuzie no i w albumie też się zamieściłam ![]() A to zdjęcie to jest całe, kiedyś sobie pstrykaliśmy i tak wyszło Amelka od jakiegoś czasu znów ma ciemieniuchę i się jej pozbyć nie mogę
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-04-07 o 12:10 |
|
|
|
|
#2967 | |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie podobnie jak u Cass (tzn u Martynki podobnie jak u Kubusia Cass
zrobimy zrzutkę na kilka tubek dentinoxu tak dla zachętyCytat:
fajna
|
|
#2968 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !
Danielek dziekuje za wszystkie zyczonka ![]() U nas nocka rowniez niespokojna Daniel budzil sie pare razy z placzem . Mariolu ja rowniez staram sie Danielowi mowic nie wolno , nie ruszaj ale nie zawsze sie slucha . Tylko tak lobuziarsko sie smieje. mam nadzieje , ze kiedys zrozumie o co chodzi. Maggi zdrowka dla biednego Maciejki . Nachoruje sie biedaczek
Moj skarb - 07.07.09 Edytowane przez Texasik Czas edycji: 2010-04-07 o 12:15 |
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dumna dumna ![]() Na ciemieniuchę nie pomogę bo Zuzia nie miała. Z tego co wiem oliwka. Jeszcze nie samodzielne bo trzymała się tego pchacza ![]() O to fajnie ![]() Idę małej obiadek dac bo już glodna. |
|
|
|
|
#2970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam na ciemieniuchę najlejej pomogło smarowanie główki ok. 30 min. przed kąpielą Oillatum (może być inny emolient). Dwa razy posmarowałam i zniknęła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

, a ulubionym zajeciem jest przyciskanie czegos w DVD i sky, a bardzo sie spieszy, bo wie, ze nawet nie pozwalam mu zblizac sie do nich
. Musze przyznac, ze jak mu powiem, ze nie wolno tam isc i przyciskac, to zazwyczaj sie pozlosci przez chwile, ale zawraca na kocyk 
boje sie, ze nie trafie z rozmiarem a juz miałam kilka razy takiego pecha. 

No i dogódź tu człowieku
Biedulek czesto choruje, kochane maleństwo. Ucałuj go mocno 

i dołączam do ziewających mamusiek 

no i w albumie też się zamieściłam