|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
sto lat dla dzisiejszych solenizantow Zuzi, Adasia, Danielka i Sebcia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#2972 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Cytat:
|
|
#2973 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A ja zastanawiam sie nad tymi: http://allegro.pl/search.php?us_id=6...category=26474 Mariolu, dzięki muszę przewertować watek, bo sporo innych tam też wózków. Jednak zdecydujemy się prawdopodobnie na Chicco ct 04. Mało ich i w kiepskich kolorach, następcą jest multiway, ale parę rzeczy mi się w nim nie podoba. Będę czatować i moze wynajdę jakiś fajny ct 04
|
|
#2974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze wkrótce sama zniknie nie wiem co doradzic ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Kiedys czytałam na jakims wątku, ze w waszym kraju wiele roznych produktów daje sie wczesniej niz u nas. Ale tak sobie dumam, ze przeciez my jestesmy "wychowani" na mleku krowim od poczatku, żyjemy i mamy sie dobrze. Nie chce tu zaczynać burzliwych dyskusji, każdy robi jak uwaza. Ja narazie daje tylko modyfikowane a po roku bede tez dawac od czasu do czasu krowie w postaci budyniu lub manny. Oczywiscie podstawa dalej bedzie modyfikowane.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-04-07 o 12:56 |
||
|
|
|
#2975 |
|
Rozeznanie
|
Jest bardzo duzo roznicy np. ta sama lekarka powiedziala mi ze Daniel w takim wieku moze jesc juz praktycznie wszystko tzn. mowila ze moge mu dac np pieczen taka z piekarnika itp.
|
#2976 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
w wozku chyba bedzie przeszkadzac nie zauwazylam zeby byl odpinany
|
|
|
#2977 |
|
Ola-Unhola
|
Może i będzie, ale pewnie mało bo jest malutki i pusty
. Ja myslałam o spacerku nad morzem bez wózka. Liczę, że Antos będzie juz chodził ;/'---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Spodenki gap dla dziołszki
|
#2978 |
|
Wtajemniczenie
|
Svi, fajna ta kurtałka
![]() Mnie ta nęci: http://allegro.pl/item977439419_sn_c...ge_nowosc.html Unholy, w końcu kupiłam parowar taki jak Ty, tylkojeszcze nie robiłam premiery ![]() Szukam dywaników łazienkowych, do wc w kolorze ciemnej czekolady, a do łazienki fioletu, tylko nie jasnego, a raczej oberżyny. Może coś kiedyś rzuciło się Wam w oczy????
|
|
#2979 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziecko mnie dzisiaj wykończy, wszystko jest beeeeeeeeee
|
|
#2980 |
|
Ola-Unhola
|
magi, to daj znać po premierze. Kurtałka-bluza superowa
ja też chcę kupi dywanik do łazienki już 2 lata ![]() Mam takie w obserw. 1 2 3 4 - tu ta jeżynka nawet fajna http://www.allegro.pl/item958454375_...olorow_fv.html http://www.allegro.pl/item991163128_...azienkowy.html ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- NIEZŁE
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
uff, ugotowałam obiad, dzisiaj ryż po meksykansku, a teraz zmykam do sklepu do salate i ogórka
![]() kurcze szukam jakiegos dywanu do pokoju u teściów tylko mi trzeba jakis 400x500 i strasznie drogie są jakies, ja myslalam ze dywany tansze są, dawno nie kupowałam, chyba jakaś wykładzina dywanowa mi zostaje, bo tańsza.... |
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
ooo Wercia miala dosc dlugo ciemieniuche ponad 3 mce i pomogl szampon Oilatum soft oraz zwykla parafina-pare razy wyczesalam i zniknela, a wczesniej szla w ruch oliwka i nie pomagalo Cytat:
jeszcze pewnie troche potrwa zanim postawi kroczek ale bedzie dzielnie cwiczyc ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Wercia tez marudna dzisiaj.........wszedzie wytrzyma 5 minut i juz marudzi , wiec wiekszosc dnia na rekach a sama jestem w domu z nia
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, i czasami jak oliwka chce byc na rekach to w tym ją noszę, bo dużo lżej, albo na spacerek też czasam idziemy w tym. |
|
|
|
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci się pięknie rozwija (07-08.2009r.) c
Cześć Dziewczyny.
Melduję się po świętach i baaardzo dziękuję za życzenia MARIOLI I CASS. U nas tak sobie, pisałam Wam że Alan ma zapalenie gardła i nie chce brać leków. Pojechaliśmy z nim prywatnie do pediatry po zmianę lekarstw i okazało się że to nie zapalenie gardła a obturacyjne zapalenie oskrzeli:-( Pediatra dała mu inne lekarstwa i teraz jest prawie ok Niestety nigdy nie jest dobrze i teraz mam kolejny problem. Mianowicie Młody nie od kilku dni nie chcve mi jeść!!Czytałam wasze plany jedzeniowe i Wasze brzdące jedzą bardzo dużo w porównaniu z Alanem. Wcześniej Alan jadł tak: 7-8: śniadanie kaszka 180ml 11.00 : owoce słoiczek 130ml lub deserek 150ml 13.30 - 14.00: mleko 220ml 17.00: obiadek słoiczek 190ml 20.30: kolacja mleko z 2 łyżeczkami kleiku kukurydz. 220ml i do tego jeszcze budził sie w nocy 2 razy na mleko 2x220ml w między czasie duuużo pił soczki cherbatki woda, przegryzał chrupki owoce itp. teraz niestety już nie je tak ładnie: 7.00-7.30 śniadanie kaszki zje tylko ze 100ml ok. 11.00 próbuję w niego wcisnąć owoce lub deserek ale zje ze 4 łyżeczki 14.00 robię mu mleko 150ml z czego wypije ze 3 łyki i już nie chce więc robię mu z tego kaszkę to raz ją zje a raz nie 17.00 obiadek 190ml zje cały 20.30 mleko z kleikiem 220ml wypija ok 150ml 2.30 budzi się na mleczko wypije 220ml Jak dla mnie to je stanowczo za mało więc w międzyczasie wciskam mu chlebek, chrupki owoce żeby tylko coś wylądowało w brzuszku ale bardzo mało tego zjada. Co o tym sądzicie?? zaczynam się trochę martwić o niego, na początku myśłałam że to przez chorobę zjada tak mało ale teraz już czuje się dobrze a poprawy w jedzeniu nie ma. Tak sobie myślę że może zrobię mu 4-godzinne przerwy między posiłkami tak żeby poczuł porządny głód i nie będę mu dawała żadnych przekąsek to może wtedy wróci dawny tryb jedzenia, co? 23 marca gdy byliśmy na kontroli to wazył 10.780kg i mierzył 75 cm ale teraz pewnie trochę schudł i zastanawiam się czy nie podjechać z nim do przychodni na ważenie bo jeśli przez to nie jedzenie schudł to może trzeba pogadać z lekarzem. Poradźcie mi coś bo się pogubiłam i nie wiem co robić. |
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci się pięknie rozwija (07-08.2009r.) c
Cytat:
jak jesteś zaniepokojona to pojedź go zważyć, ale mi się wydaje, ze nie masz się czym martwić niektóre dzieci z powodu ząbkowania mniej jedzą mój jak miał epizod niejedzenia to wcale nie schudł - po prostu mniej potrzebował i ja mu niczego nie wciskałam - oczywiście proponowałam, ale jak chciał to zjadł jak nie to nie - nie chciałam zniechęcać małego do jedzenia, bo potem będzie sam fakt jedzenia źle kojarzył
|
|
|
#2986 |
|
Ola-Unhola
|
agga, zgadzam się p4w
Przeczekaj to. Moze wpływać wiele rzeczy na jego słabszy apetyt (choroba, zabki). Nie martw się, przeczekaj i zobaczysz za jakiś czas. łło matko, ale moje dziecie nawaliło... Od wczoraj po pomidorówce miał tak śmierdzące bąki, że trudno było wytrzymac, aż teraz z wielkim uśmiechem na twarzy nakoopkał, aż słychać było w drugim pokoju. Upaćkał się cały ![]() Słodkie ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- A te jakie fajniusie
|
#2987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ola na Ciebie to zawsze można liczyć w kwestii zakupów i nie tylko oczywiście ![]() Ja dywaniki kupuje już ok. roku, ale udało mi się znaleźć wreszcie meble do przedpokoju takie jak sobie wymyśliłam. Jeszcze dywan do salonu mi został Nie mogę się zdecydować ![]() Zgadzam się - niezłe
|
|
|
#2988 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aby wreszcie było lepiej |
|||
|
|
|
#2989 |
|
Ola-Unhola
|
Te fajne i bez licytacji cena okazyjna
Sylka, jak wynki? Magi, znam to zdecydowanie w wyposażaniu mieszkania
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewuchy, no tak chyba muszę zrobić i przeczekać.
Wrzuciłam kilka fotek i z 8m-ca a za kilka dni będzie też z 9 m-ca Ależ te dzieci rosną![]() A mam i dobre wieści, wczoraj zakończyliśmy rehabilitację )))))))Gdy tylko rehabilitantka zobaczyła Alana to od razu powiedziała że my już nie mamy czego tam szukać Alan ślicznie raczkuje, siada i baardzo chce stać i chodzić, już nawet sam staje przy meblach Ale jeszcze na to za wcześnie, dopiero ok 9-10 mca można dzieciakom pozwolić na wstawanie, rehabilitantka powiedziała jednak żeby też nie przeginać w drugą stronę, skoro dziecko wcześniej wstaje to pozwolić, ale z umiarem.Przepraszam że nie pocytuję, ale Alan właśnie zasnął i ja też ide się położyćbo mnie dziś strasznie brzuch boli, a jestem sama z Małym i muszę nazbierać sił. |
|
|
|
#2991 | |
|
Ola-Unhola
|
I te
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
dla Alanka Antoś wstaje od 7,5 miesiąca, a ja chodziłam jak miałam 9, więc chyba po mnie taki szybki ![]() Mam nadzieję, ze jemu nie zaszkodzi
|
|
#2992 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie wyniki dobre Jak jutro odbiorę wyniki,zadzwonię do tego lekarza do którego chodzę prywatnieMamusie,a może któraś z Was która robiła morfologię ma na badaniach napisaną normę dla takich dzieciaczków? Tam gdzie ja robię jest tylko norma dla dorosłych ale laborantka powiedziała że niby norma hemoglobiny u takich maluchów jest do 14 g/dl.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z ziemniaczkiem,selerem,pie truszką,marchewką,zielony m groszkiem i brokułami.Też wcinałCytat:
dla Antosia,mądry chłopczyk.Też nie pozwalam Bartoszowi na wszystko,nie raz na różne rzeczy grozimy palcem i mówimy Nasze dzieci już dużo rozumieją |
||||
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy szalejesz dzisiaj na Allegro
|
|
|
|
#2994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba tak, bo Allegro mi się zawiesza
|
|
|
#2995 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Zuzki.Cytat:
My nie mieliśmy,więc nie wiem-ale w aptece na pewno coś kupisz Cytat:
![]() I to jest dobry pomysł U nas Dentinox ostatnio koniecznie potrzebny![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasze panny mają dzisiaj swoje humorki ![]() Na pewno są dobre ![]() Mała zasnęła... mam chwilę oddechu
|
|
#2997 | |
|
Ola-Unhola
|
Sylko
http://www.kmarch.neostrada.pl/nie1.htm Ja znalazłam coś takiego, ale wiesz to moze być inaczej. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- hehe, szukam ubranko od 1 zł i duuzo ciekawych mozna znaleźć Cytat:
![]() Mi właśnie się zawiesiło. Dobrze, ze spodenki na lato wylicytowałam ![]() Sylko, jeszcze znalazłam oś takiego: Hgb lub Hb - hemoglobina. Jest nośnikiem tlenu. Wychwytuje go w płucach, a potem transportuje do wszystkich komórek organizmu. Jeśli jest jej za mało, do komórek dociera mniej tlenu, co może prowadzić do zaburzeń układu krążenia, oddychania i większej podatności na infekcje, braku apetytu i uczucia stałego zmęczenia. U zdrowego dziecka poziom hemoglobiny wynosi od 10 do 15 g/dl i w dużej mierze zależy od wieku (najniższy jest w 3.-4. miesiącu życia, gdyż szpik nie produkuje jeszcze odpowiedniej ilości erytrocytów, a kończą się zapasy z okresu płodowego). Jeśli poziom hemoglobiny spada poniżej normy, to dzieje się tak najczęściej z powodu niedoboru żelaza, czasem także witaminy B12 lub kwasu foliowego.
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Któraś z mam (chyba magi77) pytała kiedyś jaką bakterię wykryto w moczu Amelki jak trafiliśmy do szpitala to dziś odp., że miała e. coli głowię się w kółko gdzie ona to mogła załapać
|
|
#2999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3000 |
|
Ola-Unhola
|
A zona kuzyna mojego męża rodziła w piątek i zarazili Małą jakąś bakterią. Musi biedna teraz w szpitalu być i antybiotyki "łykać". Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki
![]() Taki sobie szpital wybrała (Starynkiewicza w Wawie - w ogóle nie polecany, stary itp), tylko ze względu na pracującą tam kuzynkę czy kogoś z rodziny...
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-04-07 o 15:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

- 07.07.09 

no i w albumie też się zamieściłam 
nie wiem co doradzic 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

zbudzila sie o 1.00 i wzielo ja na wyglupy,potem marudzenie to wzielam ja do lozka a potem nie mogla zasnac wiec wytrabila mleko i nic ,dalej nie spala tylko namietnie cwiczyla zeby usiasc i udalo jej sie

aby wreszcie było lepiej
Jak jutro odbiorę wyniki,zadzwonię do tego lekarza do którego chodzę prywatnie
Nasze dzieci już dużo rozumieją