|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Shinee wszystko zależy od tego jakie się ma kontakty. Ja zawsze miałam z moim dobry kontakt, wszystkie imprezy spędzamy razem w 4, wychodzimy na pizzę itp. jesteśmy bardzo blisko. A swoim się nie przejmuj bo teraz maleństwo najważniejsze a jeszcze kiedyś na pewno zmądrzeje
|
|
|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja po świętach mam dosyć dobrych rad rodzinnych, "gróźb" pt. no to teraz zobaczycie jak to ciężko jest mieć dziecko itd. Komu ciężko, temu ciężko, opowieści o strasznych porodach, nieprzespanych nocach itd. Niektórzy ludzie przed otworzeniem paszczy powinni się 100 razy zastanowić co i komu chcą powiedzieć. Tak samo ten cały teść kasieńki ...
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Shinee az nie mogę uwierzyć, ze rodzony brat może się tak zachowywać! I liczył na przeprosiny? No ja nie wiem czy on zawsze taki był czy może jego partnerka mu mózg wyprała? Chyba kulturalniej by było jakby właśnie jego dziecko nie wymagało uwagi całej rodziny, achhh szkoda gadać i szkoda, ze sie musiałaś tak zdenerwować Klarisa wiem, ze ci troche smutno, bo tak zawsze wyczekujemy tych wizyt, ale najważniejsze, ze dzidzia zdrowo rośnie, akurat nie chciała zebyscie podgladali ![]() Ewcia a jaki wózek wybraliście?
|
|
#545 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja mam wizytę dzisiaj o 16 i też chyba zrobię listę pytań, bo zawsze z wrażenia zapomnę i o nic nie spytam.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Śliczne foto Nie przejmuj się, może jest niezbyt bystry i nie wiedział, że zrobi CI przykrość? Fakt faktem, że brzydko z jego strony. Nie ma co o tym myśleć. A co mąż na to? Cytat:
Super że maleństwo zdrowe, a płeć jeszcze zdążysz poznać. Im później tym pewniej Mój mąż jeszcze nie był na USG ani razu i będzie dopiero na połówkowym.
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie Nikuś pochwal się , bo ja się wybieram na zakupy na weekned to może coś mnie natchnie
|
|
|
|
#548 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale lezaczek to sobie kupię,bo sporo ich jest,a nie wszystkie mi się podobają.Mam już upatrzony taki jeden w Fisher Price'a Z ubrankami to ja miałam tak,że z tych co już mamy przejrzałam wszystko razem z listą wyprawkową,która ściągnęłam z netu i zaznaczyłam sobie czego nam brakuje,a czego mamy w nadmiarze.Na moje oko i z informacji,które zbieram od znajomych,którzy mają maluszki,najwięcej na początek potrzeba pajacyków i śpioszków i body.Najlepiej takich rozpinanych(nie zakładanych przez głowę),bo dzidziuś się denerwuje,a poza tym na początku takiego maluszka trzeba przewijać baaardzo często,więc ciągłe zdejmowanie i zakładanie przez głowę i mnie by w równowagi wprowadziło. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
).Cioteczki i wujkowie raczej mi dogadzali i sypali miłe słowa,więc nie narzekam,ale mam kilku znajomych"dobra rada",którzy jak tylko dowiedzieli sie o ciąży zaczęli sypać teksty typu"no,to teraz już koniec wolności","już nie będzie tak jak kiedyś","Boże to przechlapane macie","to teraz już nic nie użyjecie,koniec imprez i zabawy","teraz to cała kasa na dzieciaka"...Żałosne po prostu,ja oczywiście tylko z usmiechem przytakuję,bo skoro ktoś mówi coś takiego,to albo nie dorósł jeszcze do roli rodzica,albo jesli jest już rodzicem,to chyba z wpadki i ma pretensje do świata,że w pore nie dowiedział się o istnieniu srodków antykoncepcyjnych...Mąż ma takie samo podejście jak ja.Mówi,że najchętniej przeniósł by się na drugi koniec świata,bo w przypadku upierdliwości moich teściów(ze szczególnym naciskiem na teścia),nawet przeprowadzka do innego miasta nic by nie dała..
|
|
#549 |
|
BAN stały
|
Same tego chciałyście :P
Oczywiście te skarpetuszki- grzechotki i maskotka są od mamci na zająca dla Małego
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-04-07 o 12:55 |
|
|
|
#550 |
|
BAN stały
|
No i wpadłam w szał, wszystko spisałam
no i moje Kicie sie załapały
|
|
|
|
#551 |
|
BAN stały
|
Takie ubranko do chrztu... to jest 30letnie po mnie
![]() jeszcze mam stertę używanych ciuszków, zdawało mi się, że też robiłam im fote, ale cos się nie zgrały ![]() już są
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-04-07 o 12:52 |
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dopiero jedne body i kupiłam je tylko dlatego bo chciałam mieć choć jedną malutką rzecz w domu dla dzidzi szybko robicie te zakupy
|
|
|
|
|
#553 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam od kogo wziać ubranek, bo u mnie w rodzinie jakoś mało małych dzieci a jak juz jakieś są to jest to dalsza rodzina także jestem zmuszona wszystko sobie sama kupić jestem teraz na etapie przeglądania jakiegoś pojazdu dla maleństwa ![]() a ty już masz wózyk? Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-07 o 12:57 |
|
|
|
|
#555 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To tak jak my ![]() Od siorki mam kilka body, 3 nowe pajace, butki, czapeczki. Więcej nie dostanę, bo Ona teraz już myśli o 2 dzidzi, z resztą przesyłka z UK do nas za droga, lepiej juz tu kupić. Ale ja kupuję używane też, nie mam oporów, wypiorę, wyprasuję ten śpiworek np niebieski do spania- wyniósł mnie całe 5,30
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, ależ ciuszków!
Strasznie mi się podoba bluzeczka z żabą i ten zestaw safari - rewelacja Paula, normalnie padłam jak przeczytałam kolejne rewelacje o twoim bracie No toż nie wierzę, że tacy ludzie mogą istnieć, normalnie bym ich... ![]() Klarissa, szkoda, że płci nie poznaliście, ale najważniejsze, że maluch zdrowy Abz masz rację z tym odkładaniem, ale ja to bym nie wiedziała, ile mam odkładać Ewcia, pochwal się jaki wózek kupiliście? My licytujemy i jutro w południe będzie wiadomo, czy coś z tego wyjdzie. Właśnie stwierdziłam, ze nie mam się w co ubrać i licytuję od jednej dziewczyny z all chyba z 10 tunik ciążowych |
|
|
|
#557 |
|
BAN stały
|
Wózka jeszcze nie mamy, ale na pewno kupie przed porodem.
Tp mamy na ok20 sierpnia, później się okaże, że nie daj Boże będę musiała leżeć jakiś czas- jak moja siora- i będzie piekna pogoda, a z dzieckiem nikt nie wyjdzie na spacer, bo wózka nie będzie... Dlatego kupimy przed ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Kasiek ja sobie wczoraj kupiłam piękną kiecę, bluzkę i spódniczkę za... całe 15zł |
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie denerwuje takie gadanie o "końcu życia". To samo od niektórych słyszałam na temat ślubu parę lat temu. Ludzie nie rozumieją, że może dla nich to był koniec, ale dla innych to dopiero początek. Moja mama z nami włóczyła się pod namioty (braciak miał parę miesięcy i jakoś nic mu się nie działo), podróżowali z tatą gdy była w ciąży itp. i nikomu nic się nie stało. Jedni siedzą w domu, inni nie siedzą bez sensu jest takie generalizowanie... A najwięcej do powiedzenia to mają zawsze stare ciotki, które najwyżej jeździły do pensjonatu w Rabce... ![]() W sumie to nie było tak na świętach, że ktoś mi coś przykrego powiedział, ale po prostu denerwowało mnie to ciągłe gadanie o jednym w kółko... Wbrew pozorom nadal można ze mną rozmawiać też o innych rzeczach nie związanych z ciążą i dziećmi, szkoda, że wiele osób o tym zapomniało.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-04-07 o 13:04 |
|
|
|
|
#559 |
|
BAN stały
|
No ja właśnie pospisywałam co mamy, podzieliłam rozmiarkami
i popakuje już do zabrania do naszego domku ![]() Żabol najlepszy jest ale też kosztował 25zł ![]() Za to safari w lumpku- ok 2zl |
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że mnie po kryjomu zbiera mama i babcia ciuszki więc na razie nic nie kupuję, poczekam co dostanę od nich bo pewnie mi dadzą na koniec ciąży... Pomidorka - ja też się cieszę, że Dzidek w porządku. Kurcze już taki jest duży - ok. 15 cm z nóżkami... Nie mogę uwierzyć, że niedługo skończę 4 miesiąc. Jak to strasznie szybko leci...
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
SHINee no tragedia.... ubilabym brata.... dobrze ze go nie przeprosilas... to on powinien..
Cytat:
![]() no ale widoczie dzidziołek potrzebuje
|
|
|
#562 | |||
|
Zakorzenienie
|
IlonaN2 - gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie martwcie się, niedługo i Wam brzusio "wyskoczy"
|
|
|
#563 |
|
BAN stały
|
Klarissko no mam, ale tez jestem półtora m-ca przed Tobą
![]() Ja uwielbiam wszystkich ludzi "dobre rady"... każdy czuje się w obowiązku moralnym i chyba nie tylko, żeby uświadamiać co to i jak to teraz będzie...Mnie ostatnio sąsiadka dorwała na ulicy i już zaczęła to teraz musisz...ect. Powiedziałam tylko, że jak będę potrzebować rady, to do niej zajrzę, a póki co- to sami się wszystkiego będziemy uczyć i dowiadywać, bo taka jest kolej rzeczy. |
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz 200zł, raz więcej, różnie. Zawsze odkładam coś zaraz po wypłacie, a jak do następnej wypłaty jeszcze coś zostanie to dokładam. Jeszcze na samochód odkładam, tzn na przyszłe ubezpieczenie i też staram sie mieć coś w zapasie w razie nagłych wypadków czy np naprawy samochodu czy prywatnej wizyty u lekarza.
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
NIKaP-n - ale ciuszków! Fajnie
![]() Ja jeszcze nie mam nawet jednych skarpeteczek czy śpioszków, choć bardzo chciałabym już zacząć kupować... Moja mama i teściowa mówią, że za wcześnie.. więc poczekam do maja.. wtedy i tak mam dostać coś od mojej siostry, która przyleci z Anglii na Komunię naszego brata. Niby mama trzyma jakieś ciuszki po Młodym (ma teraz 9 lat), większość wydała, ale część "nowych" rzeczy zostawiła. Wózek i łóżeczko zostawimy na sam koniec, chyba, że wcześniej trafimy na jakiś ciekawy używany wózek w okazyjnej cenie.
|
|
#566 |
|
BAN stały
|
Moja Mamcia czasem coś kupi, nie jesteśmy przesądne. Kończymy 21 tydzień i wszystko będzie dobrze
Inna sprawa, że Oni do końca nie wiedzieli- kto się urodzi ![]() Łóżeczko mąż sam będzie robił, już ma wszystko przygotowane, więc jakoś latem się weźmie za to ![]() Ja też staram się odłożyć jakieś pieniążki, ale niestety, jestem realistką i wiem, że już nam brakuje jakieś kilkanaście tysięcy, żeby wykończyć choćby dół domu do zamieszkania... także to, co teraz odłożę na pewno pójdzie na sprawy związane z zamieszkaniem. A ciuszki kupuję w promocjach, na wyprzedażach potem może takich okazji nie być a zawsze znajdą się rzeczy do dokupienia.Shinee tak sobie myślę o Twoim bracie, że pewnie nie dorósł jeszcze do wielu rzeczy w życiu. Przykre, że tak się zachowuje, nie przejmuj się w ogóle, bo szkoda nerwów. Na pewno kiedyś mu się oczka otworzą, a swoją drogą to chyba się długo szukali z ta jego dziewczyną? |
|
|
|
#567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziewczyny ciągle jem, całe święta jadłam i nic nie przytyłam nawet jestem na -1kg
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-07 o 13:58 |
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
No Nikuś kolekcja już niezła
Pomi ja bym nie wytrzymała tak siedzieć z tym pudłem i do niego nie zajrzeć ![]() Ninaad a ja mam ostatnio odwrotnie, muszę się zmuszać do jedzenia bo nic mi się nie chce jeść
|
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny. Coz rodziny sie nie wybiera
![]() Nika super ciuszki. Natchnelas mnie i chyba tez wrzuce nasza "kolekcje"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

Gdzies na poczatku ciazy ojciec mojego TZ powiedzial, ze bedzie rozpieszczac malego i mowil co kupi. W czasie jak z ta dziewczyna rozmawialam zadzwonila jeszcze moja babcia, mowiac, ze kupi dla malego ciuszki i musimy go na weekendy zawozic do niej.
) wypowiadac sie, ze jakos do jej dziecka tak nie powiedzieli od razu itp itd. Rzucila nawet zdanie "my sobie sami radzilismy, w weekendy nigdzie jej nie zawozilismy to niby dlaczego wy macie miec inaczej. Nam nikt nie pomagal".

No toż nie wierzę, że tacy ludzie mogą istnieć, normalnie bym ich... 
Ja wiem, że mnie po kryjomu zbiera mama i babcia ciuszki więc na razie nic nie kupuję, poczekam co dostanę od nich bo pewnie mi dadzą na koniec ciąży...