Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 20:21   #601
dra
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Ja dziś byłam u lekarza. Z maleństwem wszystko dobrze. Ma już 8cm długości od główki do pupki. Machał rączkami i nóżkami. Zdjęcie troszkę kiepskiej jakości, bo robione usg przez brzuch a podobno 15 tydzień to jest troszkę wcześnie na usg przez brzuch. Następna wizyta za 4 tygodnie, ale kolejne usg dopiero za 7-8 tygodni czyli dopiero połówkowe. I dopiero wtedy poznamy płeć.
Dostałam receptę na żelazo, bo wyniki nie za ciekawe. Ktoś bierze?

I zdjęcie. Gdyby komuś zabrakło wyobraźni- leży do góry nogami, głowa w dole, nóżki w górze- chyba zgięte.
to super,ze wszytsko dobrze i dzidzia rosnie i sliczna
Stary 2010-04-07, 20:40   #602
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mam problem z rozliczenie PIT, nie wiem jaki PIT wypełnić, bo mój Tż miał dochód wynikający z czynności cywilnoprawnej i nie wiem jakie wartości i w jakie kolumny wstawić i i przez to wszystko źle spałam i wyłam przez jakąś godzinę nad komputerem
Majka, jakby co, służę pomocą w sprawie PIT - na priv oczywiście

gabisun - fajny wózek, niezbyt ciężki, ciekawe tylko, jak się go prowadzi.

Szczęśliwa ja miałam usg przez brzuch już w 14tc a zdjęcie wyszło całkiem ładne i wyraźne, wiec to chyba nie jest tak, że 15tc to za wczesnie.

Dziewczyny, jak to jest z tym USG? Jak często macie robione? Ja mam na każdej wizycie i nie wyobrażam sobie inaczej. Każde 4 tyg. dłuży mi się, bo już chciałabym zobaczyć mojego Żelka na monitorze.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:42   #603
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Gabisun... dzieki za link. bardzo fajny ten wozeczek, na pewno wezme go pod uwage przy wyborze pojazdu dla juniora/juniorki
Co do wozków Graco, to zgadzam sie są super, ale ceny sa dla mnie nie do zaakceptowania... no chyba ze ktos dzidzi sprezentuje taki pojazd... ale szczerze watpię.

Dziewczyny a mi sie dzis humor tak spieprzyl, ze szkoda gadać. Zaczne od tego ze dzis kolezanka pracy spytala mnie czy bardzo sie ciesze jak mysle, ze bede miala nieldugo dziecko... a ja szczerze powiedziawszy chyba jeszcze nie odczuwam/odczuwlam tego... no wlasnie jak to nazwac (?).
No ale do czego zmierzam.... dzis po pracy postanowilam wstapic do H&M bo widzialam fajne sukienko-tuniczki na lato z serii "GARDEN cos tam". Okazalo sie ze jednak żadna mi nie lezy, wiec poszlam na dział ciązowy zeby ewtulanie poszukac czego innego, a ze obok ciazowego wiadomo... ubranka dziecięce. Do tej pory nic dla malenstwa nie kupilam, a dzis cos mnie natchnelo jak zobaczylam komplecik body z krótkim i dlugim rękawkiem z napisem "I <czerwone serduszko> MY DAD", mysle sobie "sprawie mezowi niespodzianke" i kupilam. Po powrocie do domu opowiedzialam oczywiscie, ze jestem spozniona bo bylam pogladac sukienki, ale nic nie pasowalo "ale mam dla Ciebie niespodzianke" i wyjelam swoj zakup, a moj TŻ ewidentni zirytowany "a po co ty takie rzeczy kupujesz, przeciez nawet w polowie ciazy nie jestes i przeciez bylo mowione, ze nic nie kupujemy bo dostaniemy od Twojej kuzynki!"................ ......... Dziewczyny mówie Wam tak mi sie przykro zrobilo jak nigdy to tej pory, zwlaszcza, ze dzis po raz pierwszy kupujac to ubranko wyobrazilam sobie usmiechajacego sie Szkraba na rekach u swojego ojca...
Po tym kuble zimnej wody na glowe, wrocilam do swojego poprzedniego stanu zobojetnienia. W koncu, po co mam sie angazowac emocjonalnie, jak ktos mi potrafi zepsuc wszysko jednym zdaniem....

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-04-07 o 20:44
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:51   #604
dra
Zakorzenienie

c o usg ja mam na kazdej wizycie a mialam 3 wizyty
pierwsze 2 to mialam dowcipnie,a teraz przez brzuszek czyli ostatnia wizyta byla 14tc i byla juz przez brzuszek
mszu ty sie nie przejmuj ah ci faceci chcialas dobrze,a tu facet wypalil ci,ale oni sa inni i glupote palna i olej to jedna rzecz w ta czy w ta kurde chyba twoj facet ma dzis zly dzien,a ty sie tym juz nie przejmuj
Stary 2010-04-08, 07:46   #605
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry, ja na chwilkę, żeby sie przywitać i życzyć Wam miłego dnia!
U mnie słonko świeci, chociaż rano był tylko 1 st. na plusie

angelikaw - wysłałam Ci priv
Stary 2010-04-08, 08:00   #606
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witajcie dziewuszki

Moja dzidzia rośnie, termin przesunął się na 6.09.2010 bo dzidzia troszkę większa. lekarz mierzył głowkę, brzusio, nózki, wszystko jest OKale jestem zawiedziona bo tak samo jak u Klarisyy nie chciało się ujawnić
Skało w brzuszku, ruszało się, ale nie chciało nic pokazać co ma lub nie ma między nóżkami .. nastepny termin wizyty 6.05 - to juz bedzie 6 miesiac.. a ja dalej nie bede znała płci
Ale mój męzus wymyslił, że tak za 2,3 tygodnie możemy iść na usg4D, jak myslicie w 20tyg będzie dobrze? czy za wcześnie?

MszuNie złość się na swojego, wytłumacz jak to dla ciebie dużo znaczy. Może twoj mąż tak jak i mój nie lubi wydawać pieniędzy i skoro macie dostac cos od kuzynki to myslał, że starczy hehe
Mój wczoraj wymyślił, żebym na allegro kupiła od kogoś zestaw używanych ciuszków ehhe ot taki realista

co do wózka to my wczoraj ogladalismy ten http://www.allegro.pl/item986625141_...ozek_2010.html- do Fiata Punto stelaż zmieścił się ale bez kół.
Jest ciężki, to fakt, ale ja mieszkam na parterze..
Rewelacyjnie się prowadzi I do tego BARDZO duża GONDOLA =super sprawa ten niebieściutki bardzo ładniutki:-0

Jaga - imiona ładne, nieoklepane. Na dniach koleżanka ma rodzić Matylde.Więc jak widać imiona powracają
Stary 2010-04-08, 08:19   #607
NIKaP-n
BAN stały

Hej Dziewczyny

Mpik fajny wózeczek, mnie cos na różowe wzięło
Moim zdaniem trochę za późno na 3,4d. Znajomi byłi raz- okazało się, że za wcześnie (nie pamietam który tydzień wtedy był), później byli w 19tyg to już za późno- bo mały był... już za duży i niewiele było widać...
Grunt, że skakał i się cieszył, że Go (Ją) podglądacie.

Mój Łobuz tradycyjnie w nocy "wojuje"...

mszu faceci są praktyczni i zapewne o nic więcej nie chodziło. Ale rozumiem Ciebie w 100%, każdej z nas zapewne zrobiłoby się przykro nie smutkaj
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 08:42   #608
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A może któraś z Was ma jakąś dobrą metodę na trądzik? Przez wiele, wiele lat miałam święty spokój, a tu normalnie masakra...
ciążowy? Chyba przeczekać Ja u siebie zaczynam widzieć chyba lekką poprawę (jestem w 18tc)
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest z tym USG? Jak często macie robione? Ja mam na każdej wizycie i nie wyobrażam sobie inaczej. Każde 4 tyg. dłuży mi się, bo już chciałabym zobaczyć mojego Żelka na monitorze.
ja miałam do tej pory tylko jedno usg (w 14tc). Następne będzie połówkowe - 20-21tc. I nie widzę powodu, żeby robić częściej.
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Ale mój męzus wymyslił, że tak za 2,3 tygodnie możemy iść na usg4D, jak myslicie w 20tyg będzie dobrze? czy za wcześnie?
na co za wcześnie? na 4D? Przecież to można zawsze zrobić. Ja będę miała robione połówkowe właśnie 4D
MszuNie złość się na swojego, wytłumacz jak to dla ciebie dużo znaczy. Może twoj mąż tak jak i mój nie lubi wydawać pieniędzy i skoro macie dostac cos od kuzynki to myslał, że starczy hehe
Mój wczoraj wymyślił, żebym na allegro kupiła od kogoś zestaw używanych ciuszków ehhe ot taki realista [/QUOTE]
ja szczerze mówiąc też się nad tym zastanawiam. Zwłaszcza, że z tego co mi się wydaje, wszystko będziemy musieli kupić sami

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Do tej pory nic dla malenstwa nie kupilam, a dzis cos mnie natchnelo jak zobaczylam komplecik body z krótkim i dlugim rękawkiem z napisem "I <czerwone serduszko> MY DAD", mysle sobie "sprawie mezowi niespodzianke" i kupilam. Po powrocie do domu opowiedzialam oczywiscie, ze jestem spozniona bo bylam pogladac sukienki, ale nic nie pasowalo "ale mam dla Ciebie niespodzianke" i wyjelam swoj zakup, a moj TŻ ewidentni zirytowany "a po co ty takie rzeczy kupujesz, przeciez nawet w polowie ciazy nie jestes
Mój TŻ też ma trochę takie podejście- taki typ i już Co nie znaczy, że się nie cieszy, że będzie tatą. Staram się tym nie przejmować
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 08:58   #609
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Co do usg 4D wyczytałam, że najlepiej się robi od 16 do 33 tyg ciąży. U mnie w mieście jest dosyć drogie kurcze 200zł- trwa około 40 minut
Musze jeszcze poszukać może znajde cos taniej
Stary 2010-04-08, 09:10   #610
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Co do usg 4D wyczytałam, że najlepiej się robi od 16 do 33 tyg ciąży. U mnie w mieście jest dosyć drogie kurcze 200zł- trwa około 40 minut
Mi lekzrz móił ze 4D najlepiej wychodzi w okolicach 20 tc więc mysle że śmiało możesz się wybrac...
JA też bym chchiała...musze namówić mojego tza ...dusigrosza....bo u as obowiązuje taki sam cennik jak u Ciebie..200zł...mysle ze teniej cięzko będzie znaleźć...

Ciesze sie że z dzidzią wszystko oki...i ja napewno tez byłabym zawiedziona nie poznając płci..bo bardzo chce wiedziec,
obstawiamy drugiego chłopaka....
domik będzie miał kumpla do zabawy
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 09:51   #611
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Co do usg 4D wyczytałam, że najlepiej się robi od 16 do 33 tyg ciąży. U mnie w mieście jest dosyć drogie 200zł- trwa około 40 minut
Ja miałam teraz robione w 13tc i potem na połówkowe też będę mieć robione Ja w Krakowie też płaciłam 200 zł więc to chyba taka cena wszędzie. A USG jest niesamowite ja siedziałam tam z TŻ prawie godzinę. Dzidzia nie chciała współpracować przez brzuch to mi dowcipne zrobił ale niesamowite wrażenie i jeszcze raz bym poszła na pewno.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 09:57   #612
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
my tez placilismy 200zl.. i z tego co wize to taki standrad..
Stary 2010-04-08, 09:58   #613
gabisun
Zakorzenienie

Mpik no szkoda że dzidzia nie chciała sie pokazać, ale skoro planujesz 4d to jeszcze nic straconego

Mszu no po prostu faceci oni nie rozumieją takich subtelności i nie wiedzą że tak łatwo mozna kobitkę zranić. Każdej chyba zrobiłoby się przykro...o uczuciach się trudno się rozmawia, ale może powinnaś mu wyjaśnić jakie to dla Ciebie było ważne i że to nie chodzi tylko o zwykłe ubranko. Kobieta dużo szybciej "czuje się w ciąży" a facet potrzebuje troche czasu, zwłaszcza kiedy nie widzi jeszcze dużego brzucha i nie czuje kopniaków. Jestem pewna że jak tylko poczuje pierwszego kopniaka to oszaleje

A ja muszę się pochwalić, że czuję coraz mocniejsze ruchy a było to tak: idę sobie spać, a nagle poczułam takie dziwne coś, brzuch zrobił mi się w jednym miejscu twardy i jakiś wypukły, wystraszyłam się, a tż na mnie nakrzyczał, że pewnie zbyt gwałtownie sie ruszyłam, przyłożył rękę żeby zobaczyć czy dalej jest twardy i poczuł maluszka na początku mu nie wierzyłam, jak to przecież to takie delikatne jeszcze, ale za chwilę poczuliśmy maluszka w tym samym momencie jeszcze chwilę to trwało, cudowne uczucie, a tż zaczarowany i w szoku

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:14   #614
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

A ja muszę się pochwalić, że czuję coraz mocniejsze ruchy a było to tak: idę sobie spać, a nagle poczułam takie dziwne coś, brzuch zrobił mi się w jednym miejscu twardy i jakiś wypukły, wystraszyłam się, a tż na mnie nakrzyczał, że pewnie zbyt gwałtownie sie ruszyłam, przyłożył rękę żeby zobaczyć czy dalej jest twardy i poczuł maluszka na początku mu nie wierzyłam, jak to przecież to takie delikatne jeszcze, ale za chwilę poczuliśmy maluszka w tym samym momencie jeszcze chwilę to trwało, cudowne uczucie, a tż zaczarowany i w szoku
Aż zazdroszcze tych ruchów a z której strony masz wypchany bardziej brzuszek z prawej czy lewej??? bo to niby wróży płeć... ciekawe czy się sprawdza

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:16   #615
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Aż zazdroszcze tych ruchów a z której strony masz wypchany bardziej brzuszek z prawej czy lewej??? bo to niby wróży płeć... ciekawe czy się sprawdza
a właśnie bo ja mam z lewej strony zdecydowanie bardziej wypchany i na co to wróży??
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:19   #616
elenka1
Rozeznanie

Widzę że zbieracie wyprawki... ja narazie nawet jednej skarpetki nie mam... bede musiała wyciągnąć tż i kupować powolutku napeno to sama przyjemność

mój mąż też się nie zbiera do oglądania wózków, czy planowania czegokolwiek dla maluszka... trochę mnie to smuci no ale co zrobić

My święta spedziliśmy na weselu i poprawinach, także wogóle nie oddczułam Wielkanocy...

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a właśnie bo ja mam z lewej strony zdecydowanie bardziej wypchany i na co to wróży??
podobno z lewej na chłopca

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:22   #617
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

podobno z lewej na chłopca
aha no bo właśnie wszyscy mówią mi że będzie chłopiec a moja intuicja jakoś że dziewczynka, nie to że bardzo chce mieć córeczke, jest mi to obojetne ale jakoś tak czuje że tam dziewczynka siedzi
okaże się może coś za 2 tygodnie na USG
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:23   #618
gabisun
Zakorzenienie

Elenka właśnie u mnie troche jest inaczej, bo maluszka poczuliśmy z lewej strony, ale tak bliżej środka, na samym dole, a brzuch tak chyba bardziej wypchany z prawej albo na środku. Przez ostatnie dwa dni czułam maleństwo zawsze wieczorem, ale nie przypuszczałam że tż może to już poczuć

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:40   #619
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja żelaza nie biorę, za to taki preparat gdzie jest cynk+ żelazo + jod. A co ci lekarz przepisał?
Sorbifer 2 x dziennie.

Cytat:

Szczęśliwa ja miałam usg przez brzuch już w 14tc a zdjęcie wyszło całkiem ładne i wyraźne, wiec to chyba nie jest tak, że 15tc to za wczesnie.

Dziewczyny, jak to jest z tym USG? Jak często macie robione?
Może to też zależy od warstewki tłuszczyku ja mam sporą
Ja USG miałam do tej pory 4 razy na każdej wizycie. Ale kolejne będę miała dopiero za 7-8 tygodni na połówkowym. W międzyczasie nie ma żadnej diagnostyki, wiec nie ma potrzeby USG, pewnie lekarz tylko serduszka posłucha.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

Dziewczyny a mi sie dzis humor tak spieprzyl, ze szkoda gadać.
Po tym kuble zimnej wody na glowe, wrocilam do swojego poprzedniego stanu zobojetnienia. W koncu, po co mam sie angazowac emocjonalnie, jak ktos mi potrafi zepsuc wszysko jednym zdaniem....
Każdemu zrobiłoby się przykro. Może spróbuj z nim porozmawiać, powiedz mu że ,masz taka potrzebą, bo kobieta inaczej emocjonalnie to czuje niż facet. Czujesz już swoje dziecko, nosisz je pod sercem, i nic w tym dziwnego, że chcesz mu coś kupić. I nie ma tu znaczenia fakt, że dostaniesz ciuszki od kuzynki. I jakie znaczenie ma to, że jeszcze nie ma połowy ciąży? Eh Ci faceci.
Mój całe szczęście, ma zupełnie odwrotne podejście, koniecznie po każdej wizycie u lekarza chce coś maluchowi kupować.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
bo u as obowiązuje taki sam cennik jak u Ciebie..200zł...mysle ze teniej cięzko będzie znaleźć...

Też się zastanawiam nad USG 4D, u nas też kosztuje 200 zł. Mój lekarz nie robi, więc myślę nad tym czy nie pójść do innego w okolicach 20 tygodnia, żeby mieć filmik i zdjęcia 3D/4D na pamiątkę.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:49   #620
aaneczka1984
Zadomowienie

Patrzcie jaki wypasik znalazłam..
ale za taka cene to nigdy w życiu....
http://www.allegro.pl/item982085813_...rek_torba.html

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-08 o 11:37
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:35   #621
Maggie1983
Zakorzenienie

czesc Mamusie

Nadrobilam Was, ale nie cytuje postow, bo nie mam sily - chorobsko rozlozylo mnie na lopatki i nie moge dac sobie rady strasznie kicham i kaszle poradzce cos bo sie wykoncze!

z dobrych wiesci-we wtorek bylam u lekarza i slyszalam nasze male serduszko dzidzia ma juz 100 gram, srednica glowki od uszka do uszka ma 3 cm a obwod brzuszka ma 10 cm dzidzia siedziala sobie po turecku
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 11:50   #622
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Dawno się nie odzywałam ale nie miałam ochoty na przesiadywanie przed kompem. Ja wizyte kolejną mam w środę. Co do liczenia tyg to wcale się w tym nie łapię więc nawet nie próbuje
Za to bębol rośnie w zastraszającym tempie Mam nadzieję że we wrześniu będę mogła jeszcze chodzić a nie turlać się

Wszystkim ktore znają juz płeć maluszka gratuluję
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:14   #623
angelikaw
Zakorzenienie

Majka232 - odpisałam

Astorianka - ja też miałam okropny trądzik "ciążowy", który teraz powoli znika...

Cytat:
czytałam, że ok. 20 tc to dobry czas na USG3D/4D... Szkoda, że mój mąż nie da się na to namówić... uważa, ze to strata kasy

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja miałam do tej pory tylko jedno usg (w 14tc). Następne będzie połówkowe - 20-21tc. I nie widzę powodu, żeby robić częściej
a ciekawość Cię nie zżera? Bo mnie bardzo! i z niecierpliwością czekam aż znów zobaczę swoje maleństwo na ekranie

Cytat:
My święta spedziliśmy na weselu i poprawinach, także wogóle nie oddczułam Wielkanocy...
to tak, jak my ;/
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:15   #624
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
No ja też mam dzidziusia z lewej strony ehhe czyli chłoptaś??
Ciekawe czy na nastepnej wizycie 6maja bedzie chcial sie pokazać
Stary 2010-04-08, 12:40   #625
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
a ciekawość Cię nie zżera? Bo mnie bardzo! i z niecierpliwością czekam aż znów zobaczę swoje maleństwo na ekranie /
jakoś nie Zamartwiałam się trochę przed pierwszym usg (14tc), bo nie czułam się najlepiej i takie tam... Ale teraz jest ok i jakoś nie jest to dla mnie problemem wytrzymanie do połówkowego
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:58   #626
Maggie1983
Zakorzenienie

taram taram taram to MY

skonczony 14 tc, zdjecia swiateczne i przedswiateczne
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2010-04-08, 13:02   #627
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Patrzcie jaki wypasik znalazłam..
ale za taka cene to nigdy w życiu....
http://www.allegro.pl/item982085813_...rek_torba.html
Cudo ale ta cena powala...

Bylam dzisiaj u lekarza internisty. Okazalo sie, ze to kolega ze studiow mojego ginekologa A ze bylam chwilke po badaniach krwi, strasznie zglodnialam. Dostalam 2 wafelki i ciagle sie pytal czy na pewno nie zrobic mi herbatki Strasznie mily facet. Co chwile sie upewnial czy nie potrzebuje jakis zaswiadczen lub zwolnien ze szkoly/pracy. Az nie chcialam nie wychodzic

Maggie
- ooo jaki duzy brzuszek duzo przytylas?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:03   #628
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
taram taram taram to MY

skonczony 14 tc, zdjecia swiateczne i przedswiateczne
WOW Meggie- ale brzusio ja w 18tc nie mam takiego ))
SUPER!!Ładna sukienusia tez
Stary 2010-04-08, 13:08   #629
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Cudo ale ta cena powala...

Bylam dzisiaj u lekarza internisty. Okazalo sie, ze to kolega ze studiow mojego ginekologa A ze bylam chwilke po badaniach krwi, strasznie zglodnialam. Dostalam 2 wafelki i ciagle sie pytal czy na pewno nie zrobic mi herbatki Strasznie mily facet. Co chwile sie upewnial czy nie potrzebuje jakis zaswiadczen lub zwolnien ze szkoly/pracy. Az nie chcialam nie wychodzic

Maggie
- ooo jaki duzy brzuszek duzo przytylas?
od pczatku ciazy 3 kg na plusie
Cytat:
WOW Meggie- ale brzusio ja w 18tc nie mam takiego ))
SUPER!!Ładna sukienusia tez
a ta tuniczke bardzo lubie na szczescie moda nam sprzyja i mam ja juz od tamtego roku
Stary 2010-04-08, 13:17   #630
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Wlasnie dzwonila do mnie mama, ze wyniki krwi juz sa, wszystko ok tylko niska hemoglobina.
Czyli potrzebuje wiecej zelaza/kwasu foliowego, tak?
Wiecie co powinnam jesc, zeby to podwyzszyc?

edit: wizyte u ginekologa mam za tydzien, myslicie, ze nic sie nie stanie, jesli sama zaczne brac Feminatal N?

Edytowane przez xxSHINeexx
Czas edycji: 2010-04-08 o 13:22
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości