|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Moje ulubione zupy na sb to zupa z grochu łuskanego lub z soczewicy. Najpierw rumienię posiekaną cebulkę na łyżce oliwy, dodaję namoczony groch. Wcześniej zalewałam to bulionem, teraz wodą
przyprawy do smaku i jak groch jest miękki miksuję na krem. Szybkie, pyszne i naprawdę sycące
|
|
|
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
A mnie po tej nieszczęsnej soczewicy dzisiaj strasznie brzuch boli...
Muszę pomyśleć o jakimś zastępniku jej
|
|
|
|
#4893 |
|
Rozeznanie
|
chyba muszę zagłębić się dokładniej w przepisy SB zeby nie było monotonnie, ale chyba na to nie można narzekać przy tej diecie ;>
jak Wasze efekty?
|
|
#4894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj nie do końca SB... ![]() No ale na razie nie mam nawet kasy na żadne zakupy, więc musze jeść to co jest, a więc głównie zapasy świąteczne... Ale będę dążyć do poprawy
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
kostki bez cukru:O nigdy nei widzialam no to super;d
chociaz i tak to sa wlasciwie same smieci w srodku ale raz od swieta mozna zrobic na nich jakas zupke warzywna zeby smak byl lepszy prawda ![]() a co do tego serka to kupilam bo bylam przekonana ze zwykle serki maja duzo mneij bialka nei wiem dlaczego ale skoro tak to faktycznie nie warto
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
ja przez miesiac SB, jak sie okazalo dosc grzeszny bo z niewiedzy jadlam groszek , kukurydze, watrobke, oj bylo tego troche
schudlam niecale 2kg, ale w talii ubylo 5 cm, w udach 2 cm dodam, ze zero ruchu, mialam zerwane sciegna w stopie i dopiero teraz powoli dodaje aktywnosc fizyczna, bo jednak bez tego chudne o wiele wolniej![]() dobrze wiedziec ze sa kostki bez cukru moja mama zupelnym przypadkiem kupila twarog ktory ma uwaga na 100 g - 18g bialka, 3,5 weglowodanow i 0 tluszczu. Mlekpol, mazurski smak wiekszosc twarogow np z biedronki ma chyba 11 g bialka czy cos kolo tego
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-04-07 o 21:57 |
|
|
|
#4897 |
|
Przyczajenie
|
na sb jestem od 4 tygodni ale juz wczesniej zmieniłam odrobinę swoje nawyki. moja waga wyjściowa to 73kg przy 168cm wzrostu. zanim zaczęłam dietę schudłam 2 kg, na diecie kolejne 4
też miałam kilka grzechów na koncie typu groszek i zbyt duża ilośc pistacji (stanowczo za szybko znikają!). Drugi etap jest dla mnie trudniejszy niż pierwszy, bo boję się, że zbyt szybko przejdzie po cichu w trzeci... Póki co 6kg zgubione ale jeszcze długa droga do wymarzonych 56...
|
|
|
|
#4898 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zastój 16 dzień diety 4 kg mniej już od jakiegoś czasu trochę grzeszków typu kawałek ciasta ale ogólnie czuję sie chudsza.Mam nadzieję że coś dalej się ruszy,na II fazie wprowadziłam tylko chleb 1-2 kromki.
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie drugi tydzien II fazy, waga poszla o pol kilogram w gore
ale widze po ubraniach, ze centymentow ubywa. musze tylko wiecej cwiczyc...wczoraj zaliczylam grzeszek w postaci capuccino orzechowego, o rany ale bylo slodkie. musialam sie napic, mialam takiego mega dola, ze i tak cud, ze tylko na kawce sie skonczylo a poza tym to nie napotkalam jeszcze na jakies pokusy, ktorym nie umialabym sie oprzec
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to stosujecie ale bardzo ważna jest wizualizacja posiłku na talerzu
Zauważyłam, że jak tak sobie skomponuję posiłek to od razu inne mam nastawienie. Ja wbrew opiniom, że na małym talerzu należy jeść, zawsze jem na dużym- wiecej miejsca na warzywka i dodatki ![]() Dzisiaj rano na śniadanie zrobiłam sobie taki talerz rozmaitości- pomidor ze szczypiorkiem polany oliwą z oliwek, do tego jedno jajko z kapką musztardy, plasterek żółtego light, 2 plasterki wędliny drobiowej- kromka pełnoziarnistego chleba . Zajęło mi przygotowanie tego 2 minuty (jajko miałam już ugotowane wcześniej)- najadłam się okropnie i mam świetny humor od rana
|
|
|
|
#4901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepsza rada żeby dobrze sie wczytać w informacje o diecie i cieszyc sie pysznym jedzonkiem Cytat:
u mnie dzis kroma orkiszowego chleba z mozarella i pomidorem, do tego latte i muffinka owsiana dziś uciekam na wypad z przyjaciółkami do Spa ![]() spotkamy sie po weekendzie
|
|
#4902 |
|
Przyczajenie
|
witam
jestem nową użytkowniczką , trafiłam na forum poszukując jadłospisów diety plaż południowych. te które znalazłam w internecie nie są zbyt ciekawe więc może ktoś ma zebrane np na pierwszą fazę na początek. chciałabym zacząć od poniedziałku. serdecznie pozdrawiam |
|
|
|
#4903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj zajrzyj na mojego bloga i pod tagami: South Beach znajdziesz już kilka przepisów Życzę powodzenia ![]() uuuaaaa po święta i waga do przodu ale po cm wcale nie widać wręcz przeciwnie Dyspensa się skończyła, więc wracam do reguł ![]() Dziś na obiadek zrobiłam sobie zupę kremową z porem mniamcio ;p Dziewczyny, mam takie pytanko, jesli w przepisie jest podana fruktoza to można ją zamienić słodzikiem? A jeśli tak to jakie są proporcje?
|
|
|
#4904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w takim razie biorę się w wir wypieków
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
A ja jestem podłamana lekko. Brzuch mnie tak bolał dalej, zaczął w szkole po zjedzeniu 2 połówki omleta że byłam u lekarza. I wyszło co następuje.
Mam - ograniczyć jajka (max 5 na tydzień) i ogółem nabiał, bo mnie uczula. A o fasoli i jej podobnych (typu soczewica, ciecierzyca) mogę póki co zapomnieć. Jajka za bardzo obciążyły mi żołądek, a że teraz żyję w stresie to spotęgowało to. I nie wiem co jeść na te przeklęte śniadania Myślałam, żeby robić sobie sałatki z kurczakiem np... Albo nawet samego kurczaka z warzywami, w mniejszej porcji naturalnie. Bo nie chcę rezygnować z diety....
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dołączam do was jako, że wyszło trochę spontanicznie (decyzję podjęłam wczoraj o 21 Dzisiaj jedziemy z Tżtem na małe zakupy spożywcze ![]() Śn. 2 jajka+łyżeczka majonezu, szczypiorek, 5-6 rzodkiewek,pomidor. Kawa z mlekiem bez cukru. II Śn.garść orzechów włoskich kawaO.Filet z kurczaka z plastrem żółtego sera (Holender) + ok.szklanki brokułów P. 3 zawijaski z polędwicą,sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewkami K. serek wiejski z warzywami W ciągu dnia wypiłam ok.1.2l wody trochę mało.Poprawię się
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na sniadanka myslalas moze o serkach wiejskich z jakimis warzywkami? albo twarozki, salatki wlasnie z odrobina mieska albo orzechow, bo na 2 fazie to juz bedziesz miala pelne pole do popisow owsianki itp ![]() a tak dla pewnosci zapytam rzezuche to mozna sobie spokojnie jesc?znazy wiem ze apetyt wzmaga ale do serka czy czegos mozna sobei dodac ![]()
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę przesadzać z nabiałem niestety też... A jem też sery (light i dozwolone) i jogurty naturalne do sosów... Poza tym smak wieśniaka mnie odrzuca, po prostu jakoś tak...
Zostają kurczakowe sałatki na śniadania, nie ma źle
|
|
|
|
#4910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- sałatka z kurczakiem, moja ulubiona wygląda tak: cycka w pryzprawie gyros, kapusta pekińska, papryka, kukurydza teraz zastępowana ogórkiem kiszonym i sos czosnkowy - pasta rybna (makrela wędzona, twaróg, jogurt naturalny, szczypiorek, ogórek kiszony) - krakowska sucha drobiowa pokrojona w plasterki i podmsazona na teflonie - wiosenny twarożek - serki wiejskie - "kanapki" zawijaski Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od jutra wracam na 10 dni na I fazę. Wiem, że jest tutaj wiele osób przeciwnych ale ja tego potrzebuje więc tak też zrobię. |
|||
|
|
|
#4911 |
|
Przyczajenie
|
ja dziś śniadanie przespałam :/ w pracy zjadłam jabłko, na obiad wieprzowinę po chińsku z ryżowym makaronem (znalazłam informację na www.southbeach-diet-plan.com , że jest dozwolony. swoją drogą ciekawa stronka jeśli chodzi o szybki dostęp do listy dozwolonych produktów), kilka truskawek na podwieczsorek i na kolację grillowane kotleciki z fasoli i soczewicy + brukselka. przeraża mnie jutro, bo jestem od 7 do 19.30 w pracy, a że pracuję w kuchni to czeka mnie wiele pokus...
|
|
|
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziewczyny dobrze radzą, można zawsze sobie poradzić jakoś. Ja wczoraj na obiad zjadłam taką sałatkę- wielki talerz sałaty + grillowane cząstki kurczaka + pomidor+rzodkiweka+ogórek +cebula czerwona+polane sosem jogurtowo czosnkowym- i najadłam się jak bąk (strsznie syte ) Cytat:
, czego mało wody ? Ja wypijam tyle maksymalnie, nie daję rady więcej |
||
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz doczytałam, że nie Pamiętaj żeby owoce łączyć z białkiem, bo wtedy na dłużej sycą. Makaron z fasolki mun jest czasem nazywany sojowym. On chyba jest dozwolony. Ryżowy jest dozwolony, 1/2 szklanki na porcję
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2010-04-09 o 10:08 |
|
|
|
|
#4914 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu brzucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() teliczku ale ci zazdroszcze Spa ( Baw sie dobrze! Edytowane przez paprak Czas edycji: 2010-04-09 o 11:40 |
||||
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Alergikiem nie jestem. Jednak mam dość specyficzny organizm, który często się buntuje. W momencie, kiedy czegoś zjem "namiar", mimo że dla innych to normalne ilości, mnie uczula wtedy, fatalnie się czuje i mam niekiedy też gorączkę. Rozmawiałam o tym z lekarzem i to spowodowane jest tym, że mam strasznie wyniszczony organizm przesz szereg chorób i operacji od dziecka już.
Dzisiaj na śniadanie zjadłam 2 zawijasy (sałata lodowa + kawałek kurczaka + warzywa + biały serek ) i parę kawałeczków kurczaka grilowanego z sezamem. A po 2h i tak byłam głodna. Bez chleba nie czuję się najedzona, wszystko przeze mnie leci... Teraz wróciłam do domu, zrobię sobie twarożek z wędzonym łososiem i warzywami + kubek dietetycznej czekolady wg przepisu SB a potem będę kulać gołąbki. |
|
|
|
#4916 |
|
Przyczajenie
|
Super jest ta dietka,dzis 6 dzien fazy II i od poczatku(z grzeszkami w swieta)prawie6kg mniej i to bez cwiczen
od dzis dolanczam cwiczenia kardio Polecam SB wszystkim pomimo,ze fazaI nie jest na poczatku zbyt latwa warto ja przetrwac zwlaszcza,ze da sie pomimo moich obaw zyc bez chleba i ziemniakow a na forum mozna znalezc mase ciekawych pomyslow na smaczne potrawy Ja wlasnie pieke DIETETYCZNY SERNIK-myslicie kobietki,ze na SB sie nada na podwieczorek?PRZEPIS:1kg sera chudego zmielonego,5jaj,pol szklanki mleka 0,5%,kilka kropli zapachu waniliowego,slodzik w proszku(6lyzek),lyzeczka proszku do pieczenia(bez maki,budyniu,cukru)W sumie samo bialko wiec chyba przejdzie?Pozdrawiam
|
|
|
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
Nadaje się
Jeszcze 3 ogórki małosolne dołączyłam
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4919 |
|
Zadomowienie
|
Hej! ;* Mam pytanie byłam już kiedyś na SB schudłam 9kg przerwałam i przytyłam 2...
Mam teraz pytanie chce zacząć od nowa do zrzucenia mam jakieś 13 kg tak myśle do wakacji, mam zacząc od 1 czy 2 fazy?
|
#4920 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy po zjedzeniu owoców nie macie większego apetytu?
Miałam jeszcze nie wprowadzać owoców ale skusiłam się dzisiaj na jabłko i cały dzień chce mi się jeść.Jestem 3 dzień na II fazie i boję się co będzie dalej , prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie diety bez owoców. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Chyba łatwiej będzie ci zacząć od I fazy.Ja również jestem na SB po raz drugi z czteroletnią przerwą schudłam ponad 20 kg i wróciło mi wszystko z nawiązką NIESTETY.Ale zaczęłam od fazy I.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

przyprawy do smaku i jak groch jest miękki miksuję na krem. Szybkie, pyszne i naprawdę sycące

ale skoro tak to faktycznie nie warto

moja mama zupelnym przypadkiem kupila twarog ktory ma uwaga na 100 g - 18g bialka, 3,5 weglowodanow i 0 tluszczu. Mlekpol, mazurski smak 

w takim razie biorę się w wir wypieków