|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
ja mam właśnie tak samo i też mam nadzieję, że się w końcu przebudzę, albo się coś zmieni/wyjaśni i będzie lepiej. W zasadzie na to czekam biernie i tyle
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że pomysł jest świetny i szczerze skoro rodzice mają hotel bez bufetu to ja bym wchodziła w to - nie wiem jak jest z klientami w hotelu, ale żeby bezczynnie nie siedzieć, można by rozreklamować bufet- może jakąś knajpkę z niewielkiem wyborem menu- ale pysznym , przecież mogą z niej korzystać także inni ludzie, nie tylko klienci hotelu |
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wczoraj usłyszałam chyba najpiękniejsze słowa jakie mogłam usłyszeć od TŻ-a. Kto by pomyślał, że takie banały na mnie działają .
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i knajpa daje chyba więcej satysfakcji niż sklep |
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
A ja jestem zła, bo z rana przyszedł szef i stwierdził, że muszę dziś zostać do 21...bo nie ma innego wyjścia...fantastycznie ![]() Madzia, fajnie otworzyć coś swojego. Też bym szła w stronę knajpki w hotelu rodziców!! Na naukach śmiesznie...pani nam powiedziała, że zdecydowanie nie pochwala tego, że mieszkamy razem, z góry w związku z tym założyła, że 'współżyjemy'...i oczywiście była zdegustowana tym, że biorę tabletki..ale metodę kalendarzyka i tak nam przedstawiła...fascynując e... |
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butter trzeba było pokłamać trochę i wtedy oszczędzilibyście sobie tych chorych gadek
|
|
|
|
|
#2137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Cytat:
Ja niestety muszę na razie dla kogoś pracować, jeśli chcę zostać pełnoprawnym architektem. Też wolałabym otworzyć coś własnego. Cytat:
Dziękuję. Cytat:
Ja nie mam problemów w mówieniu o swoich uczuciach, obawach. To przeważnie T. nic nie mówi. Znamy się jak łyse konie, a tu jednak coś nie gra. Często bywamy w towarzystwie, jak pisałam. Dla TŻ jest to super sprawa, dla mnie mniej. Parę dni temu mu o tym mówiłam. Bo na weekend majowy planujemy Wrocław i oczywiści chciał zabrać ze sobą brata i jego żonę. Już tak zrobił na naszą rocznicę ślubu Mnie moja dieta nie stresuje, T. zaczął ją olewać, co mnie wkurzało. Już jest ok, uznałam, że to jego sprawa, choć nadal myślę, że źle robi. TŻ stwierdził, że powinnam szukać innej pracy Z tym że już trochę poznałam to cholerne środowisko i wiem, że pracodawcy są średni.
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Bo własnie mnie bardzo kręci ten pomysł z bufetem
Ale fajnie, ze wy tez tak myslicie ![]() Butter, pamietam jak ja na spowiedzi księdzu wszystko powiedziałam, ze razem mieszkalismy, ze współzylismy, ze biorę tabletki anty. i.. ze ostatnio u spowiedzi byłam 7 lat temu zapytał się, czy tabsy biorę tylko na to aby nie miec dziecka, wiec stwioerdziłam , ze nie tylko, taże do celów zdrowotnych (w sumie to prawda, bo dlatego zaczęłam je brac) i wiecie... ksiądz powiedział,z e w takim razie to nie grzech
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale też swoje plusy....ponieważ po pierwsze jako, że razem mieszkamy, to musimy iść do spowiedzi tylko raz, a nie 2...a poza tym jako, że biorę tablety, to odpadają nam jedne nauki, na które trzeba przynieść wykres swoich temperatur i śluzów na zaliczenie |
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem uczulona na takie gadki, mąż mojej kumpeli też jest taki mądry i każdemu potrafi znaleźć pracę, tylko nie sobie...Swoją żoną wmanewrował w zmianę pracy, na mnie też ma swój pomysł-rzekomo się tu marnuję Może ma rację ale nie lubię jak ktoś mi na siłę chce zorganizować życie, a jego pomysły skończyłyby się na tym, że byłabym poza domem przez 3-4 dni także zero czasu na dziecko no może zarobiłabym 500 góra 1000 zł. wiecej ale jakim kosztem.Najlepsze jest to, że swoje świetne pomysły przekazuje mi przez moją kumpelę Co do zabierania towarzystwa na siłę to nie wiem jakoś mi się dziwnie to kojarzy, z randkami w czasach młodzieńczych gdzie fajnie było pojechać w dwie pary bo raźniej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba w rzeczywistości tak nie uważa.On twierdzi, że uwielbia spędzać ze mną czas, zresztą zawsze mu przykro, gdy mnie wyciąga na spotkanie z paczką, a ja odmawiam i mówię, żeby szedł sam. T. chyba po prostu jest strasznie towarzyski, nie zauważyłam, żeby się ze mną nudził, choć czasem, zamiast posiedzieć ze mną, wybiera komputer |
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha czyli to była odpowiedź na Twoje marudzenie ![]() No ja myślę, że się nie nudzi Ja jestem przeczulona w temacie urozmaicania sobie życia przez towarzystwo bo sama takl robiłam, ale pewnie u mnie podłoże było inne, w każdym razie teraz okazało się, że nie usycham bez weekendowego towarzystwa i nawet za często mnie męczy ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Przypomniało mi się jak uczestniczyłam w wątku na intymnym i była burzliwa dyskusja- czy raz w tygodniu wychodzenie faceta solo przy 9 miesięcznym dziecku to dużo czy norma ?
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On lubi wychodzić także z tego powodu, że jednak ciągle mieszkamy u rodziców, przez co traktuje to jako "wyrwanie się". Co do ostatniego pytania, to myślę, że to kwestia dogadania się. Jeśli kobieta też ma "wychodne", to czemu facet ma nie iść? |
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Dori, a Ty jak uważasz? Że to dużo??
|
|
|
|
#2146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Cytat:
W każdym razie mój TŻ mnie wczoraj całował (nie tylko po rękach..hihihihi)Co zrobiłaś?? Cytat:
Z tego co piszesz to chwilowe zagubienie sie..będzie dobrze .Cytat:
.To jeszcze przed sezonem wiec bedzie spokojniej - i tu też może być to plus lub minus. Zależy od Twoich oczekiwań. Na Majorce w maju to jest tochę sanatoryjnie ![]() A co do wakacji nad Bałtykiem. My już w lutym zrobiliśmy rezerwacje na domek..na 15 sierpnia bo był to jedyny wolny termin. Generalnie był problem ze znalezieniem czegoś zgodnego z naszymi oczekiwaniami...tzn domek blisko plaży w miarę dobrym standardzie.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-08 o 12:04 |
|||
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała, żeby mnie TŻ całował gdzie się da!! Dawaj przepis na spaghetti... Zrobiłam w święta babeczki sernikowe wg przepisu Twin...tylko nie cytrynowe, a cynamonowe...no masakra-niebo w gębie
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak uważam, że dużo. Zwłaszcza jak kobieta jest udupiona w domu z dzieckiem 24 h a facet ma zajmowanie dzieckiem i żoną gdzieś . Ona nie wychodziła nigdzie a on miał swoje wychodne wpisane w kodeks rodzinny ![]() Pomijając tamto, nawet dla mnie wychodzenie np raz w tygodniu np. w sobotę faceta czy kobiety solo jest przesadą . Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-08 o 12:08 |
|
|
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Haniu, co zrobiłaś, że mąż Cię tak wszędzie całował ? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2150 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Haniu zrobiłam spaghetti krewetkowe ale bez rewelacji TŻtowi smakowało bo on jak widzi owoce morza to jest cały szczęśliwy, ale ja nie byłam do końca usatysfakcjonowana. Do tego dzieć skutecznie odrywał mnie od garów. ![]() poproszę o przepis Cytat:
Cytat:
zresztą to chyba kwestia wyboru - spędzić czas z żoną i dzieckiem, odciążyć partnerkę czy zabawić się, a jeżeli babka w ogóle nie wychodzi to tym bardziej to nie w porządku.
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam na myśli wyjść w tygodniu na 2 godziny na piwo ale strictle w weekend właśnie . |
|
|
|
|
#2152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Trzeba sie nauczyć dyskutować po prostu ![]() A nie myślisz ze to dobrze że T. stał sie bardziej niepokorny i walczący o swoje zdanie. Ja tam lubię upartych facetów...lepszy diabełek niż nudny aniołek ![]() Wszystko o czym piszesz ja ma od zawsze i na co dzień ![]() Wieczna walka...czy iść do kina, jak iść to we dwójkę czy z kimś, kłótnie o to kto kiedy i ile gatrów wymył, czy iść do knajpy czy nie iść, co zjeśc na obiad czy chińskie czy wł0skie....itd. Moje krzyki o palenie męża, o niejedzenie śniadania o jego ogólne lenistwo. A im wiecej ja krzyczę tym bardziej on sie zapiera..i pali wiecej, śniadanai nie je i cały dzien siedzi na facebooku Generalnie to bardzo fajnie jest ![]() Gdybym miała faceta który robiłby wszytsko tak jak ja sobie rzyczę to bym się zerzygała ![]() Cytat:
Z tym ze jak ja nie mam ochoty iść a on tak...bardzo szybko na mej twarzy maluje sie smutek i przygnębienie. Do tego stopnia że mąż w końcu stwierdza że nie może kurczaczka zostawić samego w domu No i z czasem ja też stałam sie towarzyską bestią. Wczoraj niby mieliśmy spędzić sami wieczor..ale jak tylko kumpel zadzwonil z zyczeniami do męża..ja od razu krzyczałam do sluchawki- "przyjeżdzaj do miasta na browara!! Tym sposobem jak zwykle nie wyszliśmy sami.
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
edit
a jako Matka Polka dodam że przy dziecku jest się zmęczoną i niewyspaną. I gdyby mój TŻ regularnie zarywał wieczory/noce na imprezowanie to by mnie trafiło. Bo skoro decyduje się nie spać to mógłby ulżyć mnie i przejąć nockę przy dziecku, a ja wreszcie mogłabym odespać. Bo przy dzieciaku robota jest 24h/dobę. I wątpię, żeby jakaś kobieta z tak małym dzieckiem miała siły i ochotę co tydzień imprezować. Na szczęście u nas nie ma takich sytuacji, a mąż zawsze chętnie przejmuje synka żebym mogła np. w weekendy dłużej pospać. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Haniu nie gadaj tylko przepis dawaj
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet do głowy mu nie przyjdzie że coś jest nie tak rozumiem też że jeżeli gości pracuje na utrzymanie rodziny, jest zmęczony, potem przychodzi do domu a tu dziecko ryczy, na głowę wchodzi to on ma ochotę uciec od tego, ale kurcze nie regularnie co tydzień ![]() i zgodzę się z Dori - nawet gdyby nie było dziecka to takie cotygodniowe wychodzenie też by mnie wkurzało.
|
|
|
#2156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przepis oczywiście wkleję ...tylko muszę się ogarnąć w pracy po tych 2 dniach nieobecności
![]() Cytat:
Wszyscy znani mi faceci mają świra na punkcie swoich dzieci i jak już wychodzą z piwko z kumplami to raz na miesiąc. ![]() Cytat:
![]() A Twój TŻ krewetki zje?? Cytat:
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, ze nie chciałabym, żeby łaził sam na imprezy i do jeszcze tydzień w tydzień. To w takim razie zgadzam się z Tobą
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2158 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki sen np. niektórym się wydaje to takie oczywiste, a przy dziecku można 2 lata nieprzespać calutkiej nocy i można to przeżyć ![]() Cytat:
, niektórzy są bardziej pokorni inni wymagają więcej pracy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I dobrze, że byś miała ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mam szczęście że na tyle mnie kocha że myśli o mnie zawsze i świństw mi nie robi ![]() Wiesz ja to bym miała głównie z powodu zazdrosci ..bo ja też lubię imprezować co weekend..więc dlaczego niby miałabym z nim tego nie robić.Ale myślę że gdybym była domatorką, a męża miałabym powsinogę to nie robiłabym mu problemów z cotygodniowych wyjść ![]() Cytat:
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-08 o 13:23 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

. 

i to za takie pieniądze co pisałaś ostatnio?
, przeciez indywidualistą się jest albo nie całe życie, stać się nagle nie można 

.
, mam takie pytanie - czy warto lecieć na Majorkę/Ibizę w maju?
TŻtowi smakowało bo on jak widzi owoce morza to jest cały szczęśliwy, ale ja nie byłam do końca usatysfakcjonowana. Do tego dzieć skutecznie odrywał mnie od garów.