Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-08, 09:48   #1201
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
i jadę dziś do mojej pracy uzgodnić ci i jak, Szef z Finlandii przyjechał więc muszę się pokazać
Powodzenia! A co z Olą zrobiłas? Bo ja byłam ostatnio sama i musze jechac jeszcze raz, dokonać prezentacji synka ;-)

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
przepraszam, ze nie skomentuje nic, ale jestem kompletnie rozbita i nie mam na nic czasu ani checi... w telegraficznym skrocie- mojego ojca nie bylo na chrzcinach Mai, bo jest w szpitalu

tylko jedno pytanko i lece, bo sie majla zbudzila.
jakie macie spiworki do spania??
bo moja ma taki na 0-6m i sie robi kusy. musze cos dokupic. bo ostatnio mi sie przekreca na bok jak spi, wiec kolderka czy kocyk odpadaja.
Asioczka, trzymaj się cieplutko
Moj spi pod kołderką ktorą zahaczamy o szczebelki żeby się nie wykopywal. Jakoś wolę tak niż śpiworek...

Karenina - tyleczek pięknie w gorze

Dziewczyny dziś podobno ostatni dzien pogody, umowiłam sie z kolezanką na spacer. A po południu przychodzi facet do zakladania moskitier. Trzeba się do lata przygotować

Olicious mi sie te pierwsze bardziej podobają, zgrabniejsze

Miłego dnia

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2010-04-08 o 09:49
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 09:51   #1202
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
przepraszam, ze nie skomentuje nic, ale jestem kompletnie rozbita i nie mam na nic czasu ani checi... w telegraficznym skrocie- mojego ojca nie bylo na chrzcinach Mai, bo jest w szpitalu

bo moja ma taki na 0-6m i sie robi kusy. musze cos dokupic. bo ostatnio mi sie przekreca na bok jak spi, wiec kolderka czy kocyk odpadaja.
ja od początku to nie mam żadnego śpiworka bo jak grzaliśmy centralnym to mała spała pod takim fajnym podwójnie składanym ręczniczkiem bo było strasznie cieplutko a teraz śpi pod kołderką a ta kołderka jest troszeczkę szersza od łóżeczka więc wpycham rogi troszkę pod materacyk i jak się kręci to nawet tego nieściąga z siebie więc ja pozostaję przy kołderce
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:00   #1203
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
dziewczyny wytłumaczcie mi czy Bianka i Blanka to jest jedno imię?
bo nasza solenizantka na pierwszej stronie jest wypisana jako Bianka a my piszemy Blanka
???
niee, to zupełnie inne imiona podobnie jak Ola i Olga...
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:00   #1204
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A tu jak ktos chce sie posmiac z mojego lobuziaka

http://www.youtube.com/watch?v=Oi7_lFGg8Ek
Jaki mały przystojniak, a jak ładnie guga

Cytat:

Asioczko oby z tatą było szybko dobrze!
Ja mam śpiworek do 12 miesięcy, jest bardzo długi i starczy nam jeszcze kilka miesięcy.

Zapomniałam wczoraj napisać, że byłam u ginki na kontroli i jestem zdrowa, i jak to określiła moja pani doktor mogę rodzić kolejne :P Ale to za jakieś 1,5 roku. Dostałam Novynnette (nie wiem czy dobrze napisałam) więc liczę, że skończy się mój horror z okresami.

Dobra zabieramy się na spacerek
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:01   #1205
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Wszystkiego naj dla naszych milusińskich jubilatów z okazji następnych miesięcy

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a co do edukacji to moj tz chce mnie wyslac na kurs rachunkowosci...i sie zastanawiam. Jestem po studiach ekonomicznych ale rachunkowosci mialam tyle co kot naplakal.
uważam, ze przyda Ci się taki kurs a na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
ja jestem za modelem rodziny 2+1+pies
ja zawsze byłam za modelem 2 + 2
uwielbiam siersciuchy ale u nas z uwagi na Grzesia alergie odpada
a tak zapytam Olu jesli mozna - jesteś jedynaczką?
bo ja tak i nie chciałabym aby moje dziecko nie miało rodziny takiej najbliższej

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Pierwsza
nie byłabym tego pewna - ja rano o 7 robię kawę i czytam co naskrobałyście

Cytat:
Ja dziś jadę kupić buty i tak się zastanawiam....te:

W ogole to polecam moja diete... caly dzien wczoraj jadlam - twarozki, serek homogenizowany ze slodzikiem i cynamonem, pyszny pieczony łosoś, kurczak z rożna... i schudłam 700g dieta proteinowa jest najlepsza
co do butów to mi się oba modele podobaja
a co do diety to też polecam

u nas lepiej Grzesiowi - miał wczoraj bledsze gardło
ale jest leń - ładnie się przekręca ale leżec nie chce ani na brzuszku ani na pleckach, bardzo lubi siedziec na kolanach i się wówczas długo bawi
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:06   #1206
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Madziu, mam młodszego o 5 lat brata, za co zresztą jestem moim rodzicom bardzo wdzieczna. Ale u siebie jakoś nie widzę odpowiedniej pory na drugie dziecko, teraz mam rok przerwy, ale musze jeszcze 3lata studiów dokończyć, po studiach aplikacja.. więc minimum 5-6 lat rożnicy między dziecmi by bylo, a ja chcialam max 3 lata..

hmmm.. tak pisałam, że Bianka i Blanka to nie to samo, ale juz sama nie wiem.. http://pl.wikipedia.org/wiki/Blanka

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-04-08 o 10:07
Stary 2010-04-08, 10:15   #1207
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziu, mam młodszego o 5 lat brata, za co zresztą jestem moim rodzicom bardzo wdzieczna. Ale u siebie jakoś nie widzę odpowiedniej pory na drugie dziecko, teraz mam rok przerwy, ale musze jeszcze 3lata studiów dokończyć, po studiach aplikacja.. więc minimum 5-6 lat rożnicy między dziecmi by bylo, a ja chcialam max 3 lata..

hmmm.. tak pisałam, że Bianka i Blanka to nie to samo, ale juz sama nie wiem.. http://pl.wikipedia.org/wiki/Blanka

hmm ja też już nie wiem bo Twoja mała ma Blanka prawda? a Katariny Bianka na naszej liście na początku więc nie wiem czy nie pokićkałyśmy imienia córci Katariny ale ona pewnie się nieobrazi jakby co prawda Katarina?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 10:21   #1208
aniulka8204
Wtajemniczenie

wstawie tutaj jedno zdjęcie z chrzcin w kościółku jak mała usnęła na rączkach myślałam że organy ją obudzą ale spała mocno dopiero jak ksiądz polał jej główke to sie obudziła ale nie płakała nie mam na razie więcej bo tata źle porobił zdjęcia i wogóle Agusi prawie na nich nie widać i jestem troche na to zła
Stary 2010-04-08, 10:25   #1209
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

tak, Katariny jest Bianka, na pewno.
Aniulko, ale słodziak z tej Twojej córci a jaka elegantka!
Stary 2010-04-08, 10:25   #1210
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Kareninko zakochalam sie w tej macie, tylko akurat w naszym przypadku narazie nie jest potrzebna a poza tym teraz zamiast tej z FP rainforest kupilabym dwie w takiej samej cenie rozne szkoda, ze sie z nia pospieszylam bo we wszytskich mozna zawiesic zabawki, a tak to bym zmieniala raz na jedna a raz na druga
Podoba mi sie ta z Muzpony ktora ma Olalicious

Olalicious jak dla mnei pierwsze butki bo te drugie to za bardzo mi sie osobiscie nie widza

Co do włosów to przed slubem napewno nie bede scianala jakos drastycznie, jutro ide podciac koncówki, ale czasem mam taka ochote je jakos sciac, pzynajmniej z 15 cm. Choc wiem, ze bardzo bym tego zalowala wiec jak podciac to gora do 5 cm

a poza tym....mnie tez zaczele wypadac nie jakos drastycznie, ale ciagle je skads zbieram. Pzedtem tak nie bylo. Najwyraźniej dopiero po kilku miesiacach od porodu zaczynaja wylazic...a juz sie cieszylam. Kuracja z Joannyrzepy poszla w ruch, teraz musze kupic szampon Radical, olejek rycynowy i Waxa- bo mi sie te rzeczy pokonczyly. Osobiscie polecam.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 10:27   #1211
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Cześć Wam kochane moje

To wy juz na nowym watku jesteście moje kochane,fajowo.Ja długo się nieodzywalam bo komp się psuje i zamula.Ale narazie nas niestać na laptopa
Jestem ciagle w domku.
Macie jakies kontakty o prace chałupnicze juz mi sie w domku niechce siedziec ale jakbyscie mi pomogły znaleźć jakąś prace chałupniczą to ja chętnie sie do niej zgłosze jakbyscie mogly dajcie znać jabyscie coś znalazły.

U nas wszystko jest dobrze.Wiktorek rośnie niechce lezeć w łóżeczku tylko by siedział juz ale jeszcze niemoże,
Ja już doszłam do siebie wszystko jest ok.
Jak coś to zajrze do was wieczorem.

Tęskniłam za Wami:cm ok:

Pozdrawiam i całuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 10:30   #1212
domi7ks
Zakorzenienie

Tak Katariny jest BIANKA

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-04-08 o 10:31
Stary 2010-04-08, 10:55   #1213
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

witaj Paczko ))

Domi, ja bym sie dala pokroic za takie długie i piekne włosy jak Twoje! moje marzenie a po rozjasnianiu, przedluzaniu i ciazy moje sa w kondycji raczej kiepskiej.. tzn juz z nimi coraz lepiej, ale do stanu normalnego jeszcze troszke im brakuje. I zaczely mi sie szybciej przetluszczac... :/

Mialam wyjsc z Blania na spacer, ale pogoda jakas kiepska... pochmurnie i wietrznie.. wiec chyba zabawy na macie nam zostana... :/
Stary 2010-04-08, 11:16   #1214
domi7ks
Zakorzenienie

Ola jak wiatr zawieje to wygladam jak topielica, robia sie strąki i wygladaja na zaniedbane ale w sumie czy mam dlugie czy krotkie to zawsze takie byly...
Podciac jednak musze, ostatnio 3 miesiace temu podcinalam...te koncowki jak sa rowne to jakos wygladaja przynajmnjiej...

Przyszla mi paczka z Hippataka 'wielka' ze szok...ale fajna i taka

choruje na te zawieszki z Lamaze

hej Paczka napiz wiecej co tam u Ciebie?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
wstawie tutaj jedno zdjęcie z chrzcin w kościółku jak mała usnęła na rączkach myślałam że organy ją obudzą ale spała mocno dopiero jak ksiądz polał jej główke to sie obudziła ale nie płakała nie mam na razie więcej bo tata źle porobił zdjęcia i wogóle Agusi prawie na nich nie widać i jestem troche na to zła

sliczna

Stary 2010-04-08, 11:20   #1215
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

jakie zawieszki?? pokaaaaz )
Ja jestem dzis bardzo zła i zmeczona matka... Blanka mi sie pruje caly czas, wiec ją posadzilam w lezaczku i wlaczylam bajki... wiem, ze nie powinnam, ale moje dziecko nie lubi sie grzecznie bawic na macie jak inne dzieci i wymaga 1000% uwagi non stop... zwariowac mozna...;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 11:29   #1216
domi7ks
Zakorzenienie

Ola te:
http://allegro.pl/item983770846_lama...aw_gratis.html
http://allegro.pl/item988617785_lama...el_gratis.html
http://allegro.pl/item988617781_lama...on_gratis.html

lepiej te bajki wylacz

Stary 2010-04-08, 11:39   #1217
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Domi, juz wylaczylam ) 15minut chyba jej nie zaszkodzi.. Poza tym chce jej kupic baby einstein, zobaczymy czy jej sie edukacja po angielsku spodoba )

A na zawieszki nie choruj tylko kupuj :P no, chyba, ze Polcia ma juz wystarczajaco zabawek Mi sie ciagle jakies dla Blanki nowe podobaja, ostatnio bylam w takiej hurtowni gdzie byly wszystkie zabawki chicco i fisher price, myslalam,ze zwariuje i kupie wszystko... ale nie mozna bylo placic karta, a mialam 50zl przy sobie i to mnie uratowalo
Stary 2010-04-08, 12:07   #1218
domi7ks
Zakorzenienie

zamówilam tego swierszcza
wlasnie moja krolewna ma malo zabawek, i jakies takie malokolorowe- jest nimi znudzona

mozna sobie zamowic kosmetyczke w dniu slubu do domu bo ja na 8 mam do fryzjera, zaraz kolo bloku na szczescie jest taki fajny dosc salon, wiec z welonem sie nie bee guzdrala po miescie...ale kosmetyczke chcialabym w domu i ile dni przed najlepiej zrobic paznokcie...laski doradzie

sorki za brak interpunkcji, ale karmie

acha BROMBI Ty karmisz cycem jeszcze

Stary 2010-04-08, 12:15   #1219
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

oooooooooooo kogo moje oczy widzą - Paczka a własnie dziś się zastanawiałm co u Ciebie
pisz więcej i daj fotkę małego

Ola moj Grzes z racji posiadania starszej siostry czasem ogląda bajki i bardzo lubi na minimini noddyego i leniwca choc z leniwca to mu sie chyba melodyjki podobają
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:21   #1220
zaharia
Rozeznanie

czesc mamusie

widze, ze wypadanie wlosow to nie tylko moj problem, martwiace sa tylko te lyse placki
brombi - tez juz tak myslalam , ze moze te chormony w tabletkach, ktore lykam kazdego dnia. w przyszlym tygodniu pojde zrobic badania, i zobaczymy.....
mam nadzieje, ze to tylko przejsciowy problem.

Cytat:

Katarinko duuuuzy buziak dla Blanusi w dniu jej swieta!!

Wszystkiego naaaaajlepszego dla Lenki Kolanosi

ja rowniez dlaczam sie do zyczen

Cytat:

Mate moge z czystym sercem polecic

Wczoraj polozylam ja malemu na tarasik i super sie nadaje! Do ogrodu tez, na trawke polozyc a tak mieciutko fajnie

A tu jak ktos chce sie posmiac z mojego lobuziaka

http://www.youtube.com/watch?v=Oi7_lFGg8Ek
jaki z niego slodziak a ta walecznosc jest zadziwiajaca

Cytat:
agusia wyglada jak spiaca krolewna , sliczna z niej dziewczynka.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:22   #1221
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

acha BROMBI Ty karmisz cycem jeszcze
Oczywiście, a skąd takie pytanie ?

Co do imion, to Bianka i Blanka maja to same źródła, ale chyba traktuje się je jak różne imiona.
Szczerze pisząc to nie sprawdzałam na początku listy i jak Karenina napisała życzenia, to myślałam że chodzi o Olusiową Blaneczkę

W każdym razie dla Blancika spóźnione aczkolwiek szczere życzenia zdrówka i żeby Mamusi zbytnio nie męczyła i dała jej się uczyć do egzaminu

My po krótkim spacerku, Młody śpi, jeszcze musiałabym Rufuska wziąć, to chyba wpakuję Filutka do chusty, bo z wózkiem i z psem to mi raczej nie bardzo wyjdzie

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:27   #1222
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
bo cos pisalas o modyfikowanym wczoraj

zahario napewno przejsciowy

Stary 2010-04-08, 12:33   #1223
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
bo cos pisalas o modyfikowanym wczoraj
W domu mam modyfikowane, bo jak wychodzę, to nie zawsze zdążę się odciągnąć, ja mam problem bo odciągam mało, a jak je z cycka to nie ma problemu i się najada. Więc zamiast się męczyć i denerwować kupiłam modyfikowane.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:56   #1224
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Jej, pomylilam sie po prostu z tym imieniem no... Mam nadzieje, ze Katarina mi wybaczy....
Lepiej juz nie bede skladac zyczen chyba...

A tak w ogole to jestem w szoku, bo chcialam przeczytac, co sie stalo z tym chlopczykiem znalezionym kolo Cieszyna i otworzylam jeden artykul a tam bylo zdjecie tego chlopczyka! Po utonieciu!!
Nie wiem, moze dziwna jestem, ale jak mozna cos takiego wstawic do gazety?? Teraz mam caly czas przed oczami ta twarzyczke...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:12   #1225
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Jej, pomylilam sie po prostu z tym imieniem no... Mam nadzieje, ze Katarina mi wybaczy....
Lepiej juz nie bede skladac zyczen chyba...

A tak w ogole to jestem w szoku, bo chcialam przeczytac, co sie stalo z tym chlopczykiem znalezionym kolo Cieszyna i otworzylam jeden artykul a tam bylo zdjecie tego chlopczyka! Po utonieciu!!
Nie wiem, moze dziwna jestem, ale jak mozna cos takiego wstawic do gazety?? Teraz mam caly czas przed oczami ta twarzyczke...
Nie wyobrazam sobie tego aby to ogladac,za miękka jestem do takich spraw
Kareninko pewnie wstawili zdjecie dziecka bo moze ktos go zidentyfikuje,z tego co slyszalam to nikt nie zglaszał zaginiecia takiego dziecka wiec pewnie dlatego to zdjecie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:14   #1226
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Hej dziewczyny

My dziś byłyśmy oddać mocz małej i na badaniu krwi.
U Nas piękna pogoda dziś więc zaraz zmykam na spacer bo podobno od soboty znów załamanie pogody

Wczoraj na wieczór małej podałam mleko z Nan po wyjęciu butelki z buzi małej pokazały się jakieś czerwone plamy wokół ust. Nie wiem co to było , ale chyba będzie na nie uczulona

karenina19ślicznego masz synka a jak sobie guga hehe
Włosy mi tak samo wypadają.
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:19   #1227
katekatee
Zadomowienie

Witam ja właśnie klikam z dworu Mały leży w wózku a ja sobie wziełam lapa i piszę

Ja również dołączam się do życzen urodzinowych: roza:
No i spóźnione życzonka dla mojej prześlicznej synowej Blancika:cm ok:

A co do imion to mnie się wydaje żę Bianka i Blanka to dwa różne, z tym że Blanka jakoś bardziej mnie się podoba bo koleżanka miała psa Biankę i źle mi się kojarzy

Zebra my kupiliśmy wózek babydesigne trip. Jest bardzo lekki a przy tym solidny. Kosztował 450zł.

Kamila nawet nie gadaj o tym chłopczyku, to się stało niedaleko Nas i tżt oglądał zdjęcia zrobione zaraz po wyłowieniu Ja bym się raczej nie nadawała do pracy w policji bo jakbym dorwała tego kto to zrobi to od razu by go chyba zastrzeliła.....

I jeszcze miałam napisać że Andre to bardzo silny chłopczyk i jaki już duży, ciekawa jestem ile waży. Bo tak jak widzę porównanie to jest dużo grubszy niż mój Wiktor.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2010-04-08 o 13:29
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 13:20   #1228
kachula27
Zakorzenienie

Własnie Kareninko mialam pisac ze Andre cudowny chłopczyk i te jego guganie przesłodkie

A ja odgapilam od Kareninki i wlasnie zamowilam ta duza mate Tiny Love,przyda sie tym bardziej ze mały juz sie przewraca co chwilke i na łózku juz go boje sie samego zostawiac a łozeczko w drugim pokoju a maly chce byc z mamusia

Serdeczne życzonka dla jubilatów naszych malutkich
My tez kilka dni temu świetowalismy 5 mcy jak ten czas leci

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:53   #1229
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
zamówilam tego swierszcza
wlasnie moja krolewna ma malo zabawek, i jakies takie malokolorowe- jest nimi znudzona

mozna sobie zamowic kosmetyczke w dniu slubu do domu bo ja na 8 mam do fryzjera, zaraz kolo bloku na szczescie jest taki fajny dosc salon, wiec z welonem sie nie bee guzdrala po miescie...ale kosmetyczke chcialabym w domu i ile dni przed najlepiej zrobic paznokcie...laski doradzie
hmmm.. ja robiłam paznokcie dwa dni przed, ale robiłam akrylowe z milionem kryształków swarovskiego a kosmetyczka w domu to faktycznie dobre rozwiazanie, ja przez pół miasta jechałam w diademie
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Co do imion, to Bianka i Blanka maja to same źródła, ale chyba traktuje się je jak różne imiona.
Szczerze pisząc to nie sprawdzałam na początku listy i jak Karenina napisała życzenia, to myślałam że chodzi o Olusiową Blaneczkę

W każdym razie dla Blancika spóźnione aczkolwiek szczere życzenia zdrówka i żeby Mamusi zbytnio nie męczyła i dała jej się uczyć do egzaminu

My po krótkim spacerku, Młody śpi, jeszcze musiałabym Rufuska wziąć, to chyba wpakuję Filutka do chusty, bo z wózkiem i z psem to mi raczej nie bardzo wyjdzie
ahh dziekujemy bardzo ja chodze z wozkiem i z psem, ale mój to wazy 6kg i jest malutki

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam ja właśnie klikam z dworu Mały leży w wózku a ja sobie wziełam lapa i piszę

Ja również dołączam się do życzen urodzinowych: roza:
No i spóźnione życzonka dla mojej prześlicznej synowej Blancika:cm ok:

A co do imion to mnie się wydaje żę Bianka i Blanka to dwa różne, z tym że Blanka jakoś bardziej mnie się podoba bo koleżanka miała psa Biankę i źle mi się kojarzy

I jeszcze miałam napisać że Andre to bardzo silny chłopczyk i jaki już duży, ciekawa jestem ile waży. Bo tak jak widzę porównanie to jest dużo grubszy niż mój Wiktor.
nasze dzieciaczki sa malutkie Blania wazy 6640g...
Stary 2010-04-08, 14:03   #1230
aniulka8204
Wtajemniczenie

hej dziewczyny my wróciłyśmy po godzninnym spacerku i tylko godzinnym bo mała zaczęła marudzić i wróciłam do domu a ona nasiusiala sobie mocno do pampersiaka i chyba jej w tą dupcie było za ciepło

ostatnio pytałam o słoneczko i wiaterek ale nikt mi nie odpisał

czy wasze dzieciaczki bardzo mocno mróżą oczka jak im poświeci słoneczko i jak jedziecie wózkiem to macie jakąś parasoleczke doczepioną i co z wiaterkiem jak mocniej powieje czy tak jakby próbowaly złapać powietrze?
no bo moja jak świeci słonce to strasznie mróży te oczka i razi ją nawet jak patrzymy przez okno a słońca mocno nie ma patrzy ale widze że jej te światło jeszcze przeszkadza

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

i dziękuję ślicznie za komentarze

Agusia wyglądała ślicznie w tym kościółku
a chrztów było tylko 2, była chrzczona Zuzia i moja Agusia
ale ta Zuzia to malusia jeszcze w beciku a moja Agusia to w płaszczyku była bo juz za duża na becik mi się wydaje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości