|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj spi pod kołderką ktorą zahaczamy o szczebelki żeby się nie wykopywal. Jakoś wolę tak niż śpiworek... Karenina - tyleczek pięknie w gorze ![]() Dziewczyny dziś podobno ostatni dzien pogody, umowiłam sie z kolezanką na spacer. A po południu przychodzi facet do zakladania moskitier. Trzeba się do lata przygotować ![]() Olicious mi sie te pierwsze bardziej podobają, zgrabniejsze ![]() Miłego dnia ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-04-08 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam śpiworek do 12 miesięcy, jest bardzo długi i starczy nam jeszcze kilka miesięcy. Zapomniałam wczoraj napisać, że byłam u ginki na kontroli i jestem zdrowa, i jak to określiła moja pani doktor mogę rodzić kolejne :P Ale to za jakieś 1,5 roku. Dostałam Novynnette (nie wiem czy dobrze napisałam) więc liczę, że skończy się mój horror z okresami. Dobra zabieramy się na spacerek ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | ||
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego naj dla naszych milusińskich jubilatów z okazji następnych miesięcy
![]() Cytat:
ja zawsze byłam za modelem 2 + 2 uwielbiam siersciuchy ale u nas z uwagi na Grzesia alergie odpada a tak zapytam Olu jesli mozna - jesteś jedynaczką? bo ja tak i nie chciałabym aby moje dziecko nie miało rodziny takiej najbliższej nie byłabym tego pewna - ja rano o 7 robię kawę i czytam co naskrobałyście ![]() Cytat:
a co do diety to też polecam u nas lepiej Grzesiowi - miał wczoraj bledsze gardło ale jest leń - ładnie się przekręca ale leżec nie chce ani na brzuszku ani na pleckach, bardzo lubi siedziec na kolanach i się wówczas długo bawi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
Madziu, mam młodszego o 5 lat brata, za co zresztą jestem moim rodzicom bardzo wdzieczna. Ale u siebie jakoś nie widzę odpowiedniej pory na drugie dziecko, teraz mam rok przerwy, ale musze jeszcze 3lata studiów dokończyć, po studiach aplikacja.. więc minimum 5-6 lat rożnicy między dziecmi by bylo, a ja chcialam max 3 lata..
hmmm.. tak pisałam, że Bianka i Blanka to nie to samo, ale juz sama nie wiem.. http://pl.wikipedia.org/wiki/Blanka Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-04-08 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm ja też już nie wiem bo Twoja mała ma Blanka prawda? a Katariny Bianka na naszej liście na początku więc nie wiem czy nie pokićkałyśmy imienia córci Katariny ale ona pewnie się nieobrazi jakby co prawda Katarina?
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
wstawie tutaj jedno zdjęcie z chrzcin w kościółku jak mała usnęła na rączkach
![]() ![]()
![]() |
#1209 |
Zadomowienie
|
tak, Katariny jest Bianka, na pewno.
Aniulko, ale słodziak z tej Twojej córci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kareninko zakochalam sie w tej macie, tylko akurat w naszym przypadku narazie nie jest potrzebna ![]() ![]() ![]() Podoba mi sie ta z Muzpony ktora ma Olalicious ![]() Olalicious jak dla mnei pierwsze butki ![]() ![]() Co do włosów to przed slubem napewno nie bede scianala jakos drastycznie, jutro ide podciac koncówki, ale czasem mam taka ochote je jakos sciac, pzynajmniej z 15 cm. Choc wiem, ze bardzo bym tego zalowala ![]() ![]() a poza tym....mnie tez zaczele wypadac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() To wy juz na nowym watku jesteście moje kochane,fajowo.Ja długo się nieodzywalam bo komp się psuje i zamula.Ale narazie nas niestać na laptopa ![]() Jestem ciagle w domku. Macie jakies kontakty o prace chałupnicze juz mi sie w domku niechce siedziec ale jakbyscie mi pomogły znaleźć jakąś prace chałupniczą to ja chętnie sie do niej zgłosze jakbyscie mogly dajcie znać jabyscie coś znalazły. U nas wszystko jest dobrze.Wiktorek rośnie niechce lezeć w łóżeczku tylko by siedział juz ale jeszcze niemoże, Ja już doszłam do siebie wszystko jest ok. Jak coś to zajrze do was wieczorem. ![]() Tęskniłam za Wami ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i całuje ![]() ![]() ![]()
#1213 |
Zadomowienie
|
witaj Paczko
![]() Domi, ja bym sie dala pokroic za takie długie i piekne włosy jak Twoje! moje marzenie ![]() Mialam wyjsc z Blania na spacer, ale pogoda jakas kiepska... pochmurnie i wietrznie.. wiec chyba zabawy na macie nam zostana... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Ola jak wiatr zawieje to wygladam jak topielica, robia sie strąki i wygladaja na zaniedbane
![]() Podciac jednak musze, ostatnio 3 miesiace temu podcinalam...te koncowki jak sa rowne to jakos wygladaja przynajmnjiej... Przyszla mi paczka z Hippa ![]() ![]() choruje na te zawieszki z Lamaze ![]() hej Paczka ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
sliczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
jakie zawieszki?? pokaaaaz
![]() Ja jestem dzis bardzo zła i zmeczona matka... Blanka mi sie pruje caly czas, wiec ją posadzilam w lezaczku i wlaczylam bajki... wiem, ze nie powinnam, ale moje dziecko nie lubi sie grzecznie bawic na macie jak inne dzieci i wymaga 1000% uwagi non stop... zwariowac mozna...;/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
Domi, juz wylaczylam
![]() ![]() A na zawieszki nie choruj tylko kupuj :P no, chyba, ze Polcia ma juz wystarczajaco zabawek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
zamówilam tego swierszcza
![]() wlasnie moja krolewna ma malo zabawek, i jakies takie malokolorowe- jest nimi znudzona ![]() mozna sobie zamowic kosmetyczke w dniu slubu do domu ![]() ![]() sorki za brak interpunkcji, ale karmie ![]() acha BROMBI Ty karmisz cycem jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Wtajemniczenie
|
oooooooooooo kogo moje oczy widzą - Paczka a własnie dziś się zastanawiałm co u Ciebie
pisz więcej i daj fotkę małego Ola moj Grzes z racji posiadania starszej siostry czasem ogląda bajki i bardzo lubi na minimini noddyego i leniwca choc z leniwca to mu sie chyba melodyjki podobają |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | |||
Rozeznanie
|
![]() ![]() widze, ze wypadanie wlosow to nie tylko moj problem, martwiace sa tylko te lyse placki ![]() brombi - tez juz tak myslalam , ze moze te chormony w tabletkach, ktore lykam kazdego dnia. w przyszlym tygodniu pojde zrobic badania, i zobaczymy..... mam nadzieje, ze to tylko przejsciowy problem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, a skąd takie pytanie ?
![]() Co do imion, to Bianka i Blanka maja to same źródła, ale chyba traktuje się je jak różne imiona. Szczerze pisząc ![]() ![]() W każdym razie dla Blancika spóźnione aczkolwiek szczere życzenia zdrówka i żeby Mamusi zbytnio nie męczyła i dała jej się uczyć do egzaminu ![]() ![]() ![]() ![]() My po krótkim spacerku, Młody śpi, jeszcze musiałabym Rufuska wziąć, to chyba wpakuję Filutka do chusty, bo z wózkiem i z psem to mi raczej nie bardzo wyjdzie ![]()
#1222 |
Zakorzenienie
|
bo cos pisalas o modyfikowanym wczoraj
![]() zahario napewno przejsciowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
W domu mam modyfikowane, bo jak wychodzę, to nie zawsze zdążę się odciągnąć, ja mam problem bo odciągam mało, a jak je z cycka to nie ma problemu i się najada. Więc zamiast się męczyć i denerwować kupiłam modyfikowane.
#1224 |
Zakorzenienie
|
Jej, pomylilam sie po prostu z tym imieniem no...
![]() ![]() Lepiej juz nie bede skladac zyczen chyba... ![]() A tak w ogole to jestem w szoku, bo chcialam przeczytac, co sie stalo z tym chlopczykiem znalezionym kolo Cieszyna i otworzylam jeden artykul a tam bylo zdjecie tego chlopczyka! Po utonieciu!! Nie wiem, moze dziwna jestem, ale jak mozna cos takiego wstawic do gazety?? Teraz mam caly czas przed oczami ta twarzyczke... ![]()
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kareninko pewnie wstawili zdjecie dziecka bo moze ktos go zidentyfikuje,z tego co slyszalam to nikt nie zglaszał zaginiecia takiego dziecka wiec pewnie dlatego to zdjecie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() My dziś byłyśmy oddać mocz małej i na badaniu krwi. U Nas piękna pogoda dziś więc zaraz zmykam na spacer bo podobno od soboty znów załamanie pogody ![]() ![]() Wczoraj na wieczór małej podałam mleko z Nan po wyjęciu butelki z buzi małej pokazały się jakieś czerwone plamy wokół ust. Nie wiem co to było , ale chyba będzie na nie uczulona ![]() karenina19ślicznego masz synka a jak sobie guga hehe ![]() Włosy mi tak samo wypadają. |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Ja również dołączam się do życzen urodzinowych ![]() ![]() No i spóźnione życzonka dla mojej prześlicznej synowej Blancika ![]() ![]() ![]() ![]() A co do imion to mnie się wydaje żę Bianka i Blanka to dwa różne, z tym że Blanka jakoś bardziej mnie się podoba bo koleżanka miała psa Biankę i źle mi się kojarzy ![]() Zebra my kupiliśmy wózek babydesigne trip. Jest bardzo lekki a przy tym solidny. Kosztował 450zł. Kamila nawet nie gadaj o tym chłopczyku, to się stało niedaleko Nas i tżt oglądał zdjęcia zrobione zaraz po wyłowieniu ![]() I jeszcze miałam napisać że Andre to bardzo silny chłopczyk i jaki już duży, ciekawa jestem ile waży. Bo tak jak widzę porównanie to jest dużo grubszy niż mój Wiktor. Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-04-08 o 13:29 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Własnie Kareninko mialam pisac ze Andre cudowny chłopczyk i te jego guganie przesłodkie
A ja odgapilam od Kareninki i wlasnie zamowilam ta duza mate Tiny Love,przyda sie tym bardziej ze mały juz sie przewraca co chwilke i na łózku juz go boje sie samego zostawiac a łozeczko w drugim pokoju a maly chce byc z mamusia ![]() Serdeczne życzonka dla jubilatów naszych malutkich My tez kilka dni temu świetowalismy 5 mcy ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny my wróciłyśmy po godzninnym spacerku i tylko godzinnym bo mała zaczęła marudzić i wróciłam do domu a ona nasiusiala sobie mocno do pampersiaka i chyba jej w tą dupcie było za ciepło
ostatnio pytałam o słoneczko i wiaterek ale nikt mi nie odpisał ![]() czy wasze dzieciaczki bardzo mocno mróżą oczka jak im poświeci słoneczko i jak jedziecie wózkiem to macie jakąś parasoleczke doczepioną i co z wiaterkiem jak mocniej powieje czy tak jakby próbowaly złapać powietrze? no bo moja jak świeci słonce to strasznie mróży te oczka i razi ją nawet jak patrzymy przez okno a słońca mocno nie ma patrzy ale widze że jej te światło jeszcze przeszkadza ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- i dziękuję ślicznie za komentarze ![]() ![]() ![]() ![]() Agusia wyglądała ślicznie w tym kościółku ![]() a chrztów było tylko 2, była chrzczona Zuzia i moja Agusia ale ta Zuzia to malusia jeszcze w beciku a moja Agusia to w płaszczyku była bo juz za duża na becik mi się wydaje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.