![]() |
#241 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
witam mamuski przyszle....a jak to jest z macierzynskim?
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1841045 0]pewnie hormony. ja to sobie tak tłumaczę. chociaż do jasnej ciasnej ja też mam prawo się bać. i we mnie też rośnie frustracja, jak ja sobie poradzę na przykład zostając sama w domu z tą malą istotką? czy jej nie zrobię krzywdy, skąd będę wiedziała dlaczego płacze? a w ogóle czemu on nie ma ochoty na seks? na pewno jest tylko zmęczony, czy może mu się nie podobam? wszystko do góry nogami. to i ryczeć się czasem chce bez powodu. jakaś przedporodowa depresja chyba, a co to będzie po porodzie?
![]() ![]() ![]() po porodzie bedzie swietnie, malenstwo da nam pałer ![]() ale powiem ci ze ja mam tak samo jak ty.... coraz czesciej zastanawiam sie jak to bedzie jak juz maluszek bedzie na swiecie czy podolam nad opieka nad nim.. i czy maz moze traktuje ciaze jako dobra wymowke bo juz mu sie nie podobam... pozniej mysle ze to glupio tak myslec w koncu jemu tez moze byc ciezko, boi sie o malenstwo na swoj chlopski sposob... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- witamy ![]() ale co dokladnie? moze dziewczyny podpowiedza bo ja jestem na wlasniej dzialalnosci to sie nie wypowiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
My też dopiero na etapie załatwiania papierów- w zasadzie rysowania planów, do geodety się wybieramy pewnie już po porodzie bo teraz jakoś już nie mam sił na to. A z samym projektem i tak zejdzie, więc architekt poradził nam zacząć od tego. W tym roku jeszcze zaplanowany zakup jakiś materiałów budowlanych. A ruszamy dopiero w przyszłym.
Jej ale mnie wzięło na jedzenie. Normalnie jestem dziś jak odkurzacz, ale co sobie będę żałować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Heej babuliny
![]() Ja jeszcze w szpitalu.. ![]() Gin mnie dzis zbadał.. Powiedział że krążka nie zakladamy.. tylko trzeba opanować skurcze okropne.. ![]() Dziś na ktg mialam tylko jeden taki do 30%.. ale przy badaniu powiedział że macica jest nerwowa i napięta i krążek by nic nie dał bo to te napięcia powodują ze mi się rozwiera.. Jestem już odlączona od pompy.. teraz bede dostawała jakieś silniejsze leki.. i zostane do konca tygodnia ![]() Mialam niedawno usg.. Z serduszkiem wszystko dobrze, pięknie bije, pępowina dobrze, wody dobrze, mała nic nie przytyla przez 1,5 tygodnia.. i płci niezmieniła.. ![]() ![]() Moja 'niemyta' sąsiadka juz urodziła.. 3 kg dziewczynkę.. Ale niedawno przyszla druga.. ![]() ![]() No a jeszcze co do mycia w tym szpitalu.. Kurde leże od wtorku i kazałam przywieść sobie drugą koszulę bo w tej czuje się brudna i smierdząca.. poszłam do sklepu i kupilam jednorazówkę maszynkę żeby paszki ogolić bo juz mam 'kiełki' ![]() Iza alee masz berbec słodki ![]() ![]() A co do koszul.. ja mam jedną z Vienetty ale mi nie pasuje ona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
To super że krążka nie trzeba zakładać. A do końca tyg już niedużo
![]() ![]() Choć z takimi współlokatorkami to ciekawie nie jest na pewno ![]() Ja pikole skąd Ci ludzie się urywają. Współczuje personelowi który odbierał poród od takiej niemytej kobiety. Ja jak byłam w szpitalu to miałam nakaz leżenia ale bez przesady- wykąpać się trzeba to jest raczej oczywiste ![]() A druga nie lepsza ja wiem że człowiek się samotnie czuje w szpitalu- ja wcześniej nigdy nie musiałam leżeć i płakać mi się chciało jak M do domu jechał, ale bez "jaj" że tak powiem chyba jesteśmy dorosłymi ludźmi. A już nie dać się zbadać ![]() kasiaaXżartujesz? Jaki bezczelny- każdy buduje jaki dom mu odpowiada i na jaki go stać. Nie każdy może sobie pozwolić na rezydencję, a poza tym przecież nie każdemu taka wielka potrzeba- po co żeby się szukać jak się mieszka w jedną rodzinę? My też działkę musimy wytyczyć- też od rodziców moich- jakby nie to to pewnie byśmy u teściów mieszkali a tak działka za darmo ![]() ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-08 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek mamy już w domu, pies jest nim bardzo zainteresowany ![]() Szafy nie było w tej promocji, będzie dopiero za 2 tygodnie ![]() ![]()
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm to może o nas mówił? ![]() Kardashi trzymaj sie tam kochana wiem że można sie napatrzyć w szpitalu i nasłuchać..ale dasz rade ![]()
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
niespełnieni artyści a do tego kasuja niesamowicie..dlatego warto posiedzieć na internecie bo jest naprawde mnóstwo gotowych dobrych funkcjonalnych projektów,potem ewentualnie dokonać drobnych przeróbek, które zazwyczaj są w cenie projektu.
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do wózka to niestety nie stać nas na inny model.Lekkie wózki są bardzo drogie......Poza tym mieszkamy w domu parterowym więc wózek będę zostawiać w garażu.Jak będę jeżdzić do lekarza to dziecko będę nosić w foteliku samochodowym.JAK SIE NIE MA CO SIĘ LUBI,TO SIĘ LUBI CO SIĘ MA
#253 | |
Zakorzenienie
|
My budujemy taki 140 m kw. Ale to wstępne ustalenia zobaczymy jak wyjdzie pierwszy zarys projektu.Możliwe że zmniejszymy powierzchnię bo się nad tym zastanawiamy. Piwnice pod połową domu bo mamy działkę na górce i same wychodzą na czym już dużo oszczędzamy a mój męzuś będzie tam miał warsztat i wreszcie nie będzie się tułał. My płacimy archtektowi 6200zł za projekt, z wszelkimi przeróbkami i mapkami wody, gazu, prądu itp- u nas to taka normalna cena.
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no ale z budową to tak jest..jedni budują sie za 400 tysięcy a inni za 250 i to ten sam domek..to chyba kwestia gdzie jest budowa, jaki wkład własny i czasu jaki mozna poświęcić na szukanie najkorzystniejszych ofert. ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- POMOCY!! może któraś z was malowała ostatnio pokój na jakiś ładny jasny żółty/piaskowy?szukam cos co bedzie pasować do fioletowych dodatków i kanapy-pomożecie?myśle nad cytrynowym sorbetem z duluxa ale chyba jest zbyt jasny..sama nie wiem ![]() ma być to pokój w którym będziemy z dzidkiem więc raczej coś delikatnego nie rażącego
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-04-08 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
A no pewnie dziewczyny... Daam rade..
![]() Ważne że z małą wszystko dobrze. Wolę poleżeć teraz ile trzeba niż pozniej latać z mała po lekarzach ![]() Gin sie smieje że tak zastopujemy że w koncu bedziemy wywoływać.. ![]() Tż sie boi że mała chce nam zrobić prezent na 5 rocznice i wyjsc 11 kwietnia.. Ale teraz już jest spokojniejszy ![]() A Wy doomki budujeciee.. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() oo.. to jest lato slonecznikowe ![]() Wogole jak mi siara leci z cycochow.. ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-08 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że do porodu mogę nie wyjść już ![]()
![]() |
#257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mi też leci z cyców ![]()
![]() |
#258 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ej ja też chcę ważyć mniej ![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anna_Paw położna powiedziała ze jak do konca tygodnia to czyli do soboty ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-08 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my pewnie tez bedziemy musieli w takich cenach szukac bo ostatnio cieno z kasa jakos... autko ostatnio pozera wszelkie luzne pieniadze... a wogole zezlilam sie jutro ma mnie odwiedzic przyjaciolka i specjalnie dla niej postanowilam zrobic ptasie mleczko kupilam nawet w tym celu foremke... najpierw okazalo sie ze kupilam zelatyne z bulionem.... do ptasiego raczej sie nie nada.... poszlam szybko do żabki po zwykla.... potem zwazyla mi sie mleczna masa....grrrrr dziwne nigdy sie nie wazyla.... no ale zrobilam druga i wygladalo ze bedzi esuper teraz jak wstawilam mleczko gotowe do lodowki okazalo sie ze teraz si ezwazylo i na dole jakas woda, na gorze jakis kozuch sie zrobil po prostu fuuuj.... albo mleko albo ta zelatyna kijowa.... na darmo sie napracowalam i wydalam pienoadze, trzeba bylo kupic gotowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My malowaliśmy pokój Niuni Magnolią Duluxa - bardzo ładny, delikatny kolor ![]() Czy któraś z Was orientuje się - lekarz zbadał mi szyjkę ostatnio palcem i stwierdził, że się skróciła, ale jest twarda i zamknięta to skąd on wie, że się skróciła?? Jest aż tak krótka, że to wyczuł? O co może chodzić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
to lekarz... zaufaj jego doswiadczeniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ufam mu w 1000% tylko zdziwiłam się, bo zawsze przez usg dowcipne mierzył szyjkę - miesiąc temu miała 38mm a teraz tylko palec włożył co do najprzyjemniejszych nie należało ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
spokojnie
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- zajrzalam do ptasiego mleczka-jednak sie udalo ufff oto przepis: sprawdzony i naprawde pyszne wychodzi 2 szkl mleka 7 lyzeczek zelatyny 1 szklanka cukru pudru 1 maslo 5 jajek galaretka najpierw odlewamy okolo pol szkl mleka do kubka i moczymy w tym zelatyne a reszte gotujemy, jak troche napecznieje zelatyna to wlewamy ja do goracego mleka ale nie gotujemy juz tylko dokladnie mieszamy i dobrze studzimy. maslo zoltka i cukier puder miksujemy dodajemy schlodzona mase mleczna i na koncu piane z bialek do jednej polowy dodajemy kakao i warstwami wlewamy do formy zalewamy galaretka i czekamy az stezeje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no wiec mam termin na 9czerwca 2010roku i niewiem czy mam skladac jakis wniosek czy jak?bo umowe mialam do konca grudnia 2009 no ale polozylam zwolnienie i mam przedluzona do snia porodu....i teraz niewiem jak z tym macierzynskim |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Kardashi, trzymaj sie dzielnie
![]() Wpadlam na chwile babeczki po padam. Zrobilam dzisiaj wysmienite ruskie cos okolo 160 wyszlo. Pozniej pojechalismy na kurs przedporodowy (byl tez film porodowy ale wersja light). Pozniej Ikea i meble ale nie kpilismy bo byla tylko szafa ale polki juz nie i nie bedzie wiecej wiec niech sie cmokna. Ale kupilismy fotel bujak. Pozniej odebralismy lozeczko i komode. W sobote odbierzemy wozek i mam zamiar wybrac posciel do lozeczka. No i musze szukac szafy i polki. Nadrobie Was jak sobie podgrzeje pierogi ![]()
#268 |
Zakorzenienie
|
dzwoniła teściowa - upolowała wczoraj w lumpku różne ubranka dla dzidzi, sztuk 40
![]() ![]() po weekendzie hurtem wrzucę najciekawsze egzemplarze, jak małż mi zakupy teściowej z Wro przywiezie. szpitalne dziewczynki - bądźcie dzielne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak pytam z ciekawości bo bardzo duża różnica wychodzi. No i masz rację można dom cenowo ten sam różnie wybudować- tzn za różną kwotę. Np my mamy zamiar systemem gospodarczym a nie zatrudniać ekipę która skasuje jak za woły. No i powoli co roku coś tam robić. Co do kolorku ścian ciężko mi doradzić- my np mamy kolor ścian waniliowy a do tego meble w kolorystyce brąz- taki ciepły, i wanilia. cate ale może to już niedługo, przecież już spokojnie możesz w razie czego rodzić ![]() jamaica hihi i narobiłaś mi smaka ![]() ![]() anna_pawhihi jak też po drodze w MC się chyba zatrzymam tylko ja na loda z polewą truskawkową ![]() ![]() roket myślę że najlepiej do ZUSu zadzwonić Iza często na allegro są fajne używki w dobrej cenie. My tylko dlatego nowy kupiliśmy że planujemy jeszcze dwójkę dzieciaczków ![]() ![]() Biricchina mi dokładnie mierzył przez dowcipne, ale tak "ręcznie" też badał i ostatnio tylko ręcznie porównywał i tez powiedział że się skróciła. Myślę że dobrze pamiętał jaka była, mój ginek to mnie swojąpamięcią zaskakuje, przecież tyle pacjentek ma a zawsze wie co i jak nawet jak nie looknie do karty ![]() margo ja też nie umiem przejść obok ciuchlandu jak są jakieś fajne ciuszki. Zawsze coś mi się do ręki dla małej przylepi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |||
Konto usunięte
|
super bębenek.
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A z przedszkolem- niestety, ale raczej nie... ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jeszcze po niedzieli pójde zapytać. ja też się zastanawiałam nad tym, kiedy kończy się L4 a zaczyna macierzyński? W dniu porodu czy jak? ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam jakiegoś pecha ostatnio na lekarzy i umówione wizyty. ![]() Pojechałam dzis na usg prywatnie na 15:30, czekam, czekam, czekam... a lekarza nie widać... o 16:00 zadzwoniłam do niego, a on mi że nie przyjdzie, bo musi w szpitalu zostać i będzie o 19:00. ![]() Więc pojechałam do domu. ![]() dobrze, że przynajmniej pogoda dziś cudna. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.