Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-08, 12:15   #241
Marta1122
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
mężowi sie strasznie podoba i chyba ulegnę
Niech chociarz wózek wybierze
Wiem,że nie ma skrętnych kół i pewnie lekki nie jest.
Z okazjii 29 tyg zdjecie
super wyglądasz

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wszystkie macie już zakupione koszule do karmienia?
Cholerka, nie wiem co jest ze mną - przymierzałam już tyle fasonów: kopertowe muzzy, zapinane z przodu na guziki różnych firm i we wszystkim wyglądam babowato...Wiem, że szpital to nie wybieg, ale w tych koszulach będę śmigać przez cały okres karmienia, jak już brzuszka nie będzie i chciałabym wyglądać choć odrobinę wdzięcznie....Jakich firm macie koszule?
ja mam dwie- jedną kupiłam rozpinaną z przodu jest wąziutka teraz opina brzuch więc potem będzie ok, druga typowo dla karmiących-z przodu z dziurkami na cycki i ona poszerza mimo iz to rozmiar S.ale z ato ma śliczny żółciutki kolorek-firma Muzzy

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 12:25   #242
roket20
Raczkowanie

witam mamuski przyszle....a jak to jest z macierzynskim?
roket20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:31   #243
jamaicaP
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1841045 0]pewnie hormony. ja to sobie tak tłumaczę. chociaż do jasnej ciasnej ja też mam prawo się bać. i we mnie też rośnie frustracja, jak ja sobie poradzę na przykład zostając sama w domu z tą malą istotką? czy jej nie zrobię krzywdy, skąd będę wiedziała dlaczego płacze? a w ogóle czemu on nie ma ochoty na seks? na pewno jest tylko zmęczony, czy może mu się nie podobam? wszystko do góry nogami. to i ryczeć się czasem chce bez powodu. jakaś przedporodowa depresja chyba, a co to będzie po porodzie?

[/QUOTE]

po porodzie bedzie swietnie, malenstwo da nam pałer)
ale powiem ci ze ja mam tak samo jak ty.... coraz czesciej zastanawiam sie jak to bedzie jak juz maluszek bedzie na swiecie czy podolam nad opieka nad nim..
i czy maz moze traktuje ciaze jako dobra wymowke bo juz mu sie nie podobam... pozniej mysle ze to glupio tak myslec w koncu jemu tez moze byc ciezko, boi sie o malenstwo na swoj chlopski sposob... tez czasem nie umiem powstrzymac łez i jak chce powaznei z mezem pogadac to zaraz jest bek wiec nawetnie zaczynam jakas sie wrazliwa zrobilam

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez roket20 Pokaż wiadomość
witamy
ale co dokladnie? moze dziewczyny podpowiedza bo ja jestem na wlasniej dzialalnosci to sie nie wypowiem...
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:47   #244
olivka_7
Zakorzenienie

My też dopiero na etapie załatwiania papierów- w zasadzie rysowania planów, do geodety się wybieramy pewnie już po porodzie bo teraz jakoś już nie mam sił na to. A z samym projektem i tak zejdzie, więc architekt poradził nam zacząć od tego. W tym roku jeszcze zaplanowany zakup jakiś materiałów budowlanych. A ruszamy dopiero w przyszłym.

Jej ale mnie wzięło na jedzenie. Normalnie jestem dziś jak odkurzacz, ale co sobie będę żałować po porodzie będzie dietka

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 13:51   #245
kardashi
Zakorzenienie

Heej babuliny

Ja jeszcze w szpitalu..
Gin mnie dzis zbadał.. Powiedział że krążka nie zakladamy.. tylko trzeba opanować skurcze okropne..
Dziś na ktg mialam tylko jeden taki do 30%.. ale przy badaniu powiedział że macica jest nerwowa i napięta i krążek by nic nie dał bo to te napięcia powodują ze mi się rozwiera.. Jestem już odlączona od pompy.. teraz bede dostawała jakieś silniejsze leki.. i zostane do konca tygodnia
Mialam niedawno usg.. Z serduszkiem wszystko dobrze, pięknie bije, pępowina dobrze, wody dobrze, mała nic nie przytyla przez 1,5 tygodnia.. i płci niezmieniła.. Widziałam czarno na białym kreseczkę

Moja 'niemyta' sąsiadka juz urodziła.. 3 kg dziewczynkę.. Ale niedawno przyszla druga.. Ciągle płacze i wola 'gdzie moj Janusz', ginowi nie dała się zbadać, na fotel nie usiadła.. oo jeeejuu..

No a jeszcze co do mycia w tym szpitalu.. Kurde leże od wtorku i kazałam przywieść sobie drugą koszulę bo w tej czuje się brudna i smierdząca.. poszłam do sklepu i kupilam jednorazówkę maszynkę żeby paszki ogolić bo juz mam 'kiełki'

Iza alee masz berbec słodki

A co do koszul.. ja mam jedną z Vienetty ale mi nie pasuje ona Widziałam w sklepie jedną ładną ale juz nie dałam rady jej kupić przed szpitalem

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 14:36   #246
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
My też dopiero na etapie załatwiania papierów- w zasadzie rysowania planów, do geodety się wybieramy pewnie już po porodzie bo teraz jakoś już nie mam sił na to. A z samym projektem i tak zejdzie, więc architekt poradził nam zacząć od tego. W tym roku jeszcze zaplanowany zakup jakiś materiałów budowlanych. A ruszamy dopiero w przyszłym.

Jej ale mnie wzięło na jedzenie. Normalnie jestem dziś jak odkurzacz, ale co sobie będę żałować po porodzie będzie dietka
My planujemy ruszyć jesienia jak sie uda, może chociaz fundamenty...geodeci włąsnie mieli przyjśc wyznacyc nam działkę, bo to jest cięta od rodziców i do tego bardzo wąziutka, ale zawsze darowana a nie kupowana, a to spora oszczedność. Projekt tez musimy ograniczony wybrać ze wzgledu na tę charakterystykę działki i usytuowanie domku(ma byc w granicy). Ale masakra -dziś weszłam na wątek o projektach i jak tam jeden gościu zjechał dziewczyne co chciała porady, cyt. "bo my tu nie promujemy kurników" , to ja juz sie nawet nie próbowłam wypowiadać...

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Heej babuliny

Ja jeszcze w szpitalu..
Gin mnie dzis zbadał.. Powiedział że krążka nie zakladamy.. tylko trzeba opanować skurcze okropne..
Dziś na ktg mialam tylko jeden taki do 30%.. ale przy badaniu powiedział że macica jest nerwowa i napięta i krążek by nic nie dał bo to te napięcia powodują ze mi się rozwiera.. Jestem już odlączona od pompy.. teraz bede dostawała jakieś silniejsze leki.. i zostane do konca tygodnia
Mialam niedawno usg.. Z serduszkiem wszystko dobrze, pięknie bije, pępowina dobrze, wody dobrze, mała nic nie przytyla przez 1,5 tygodnia.. i płci niezmieniła.. Widziałam czarno na białym kreseczkę

Moja 'niemyta' sąsiadka juz urodziła.. 3 kg dziewczynkę.. Ale niedawno przyszla druga.. Ciągle płacze i wola 'gdzie moj Janusz', ginowi nie dała się zbadać, na fotel nie usiadła.. oo jeeejuu..

No a jeszcze co do mycia w tym szpitalu.. Kurde leże od wtorku i kazałam przywieść sobie drugą koszulę bo w tej czuje się brudna i smierdząca.. poszłam do sklepu i kupilam jednorazówkę maszynkę żeby paszki ogolić bo juz mam 'kiełki'

A co do koszul.. ja mam jedną z Vienetty ale mi nie pasuje ona Widziałam w sklepie jedną ładną ale juz nie dałam rady jej kupić przed szpitalem
Trzymaj się tam ,niech malutka jescze posiedzi w brzuszku te 4 tygodnie
Stary 2010-04-08, 14:40   #247
olivka_7
Zakorzenienie

To super że krążka nie trzeba zakładać. A do końca tyg już niedużo dasz rady
Choć z takimi współlokatorkami to ciekawie nie jest na pewno
Ja pikole skąd Ci ludzie się urywają. Współczuje personelowi który odbierał poród od takiej niemytej kobiety. Ja jak byłam w szpitalu to miałam nakaz leżenia ale bez przesady- wykąpać się trzeba to jest raczej oczywiste
A druga nie lepsza ja wiem że człowiek się samotnie czuje w szpitalu- ja wcześniej nigdy nie musiałam leżeć i płakać mi się chciało jak M do domu jechał, ale bez "jaj" że tak powiem chyba jesteśmy dorosłymi ludźmi. A już nie dać się zbadać co za "twórz"- współczuje lekarzom użerać się z taką.

kasiaaXżartujesz? Jaki bezczelny- każdy buduje jaki dom mu odpowiada i na jaki go stać. Nie każdy może sobie pozwolić na rezydencję, a poza tym przecież nie każdemu taka wielka potrzeba- po co żeby się szukać jak się mieszka w jedną rodzinę? My też działkę musimy wytyczyć- też od rodziców moich- jakby nie to to pewnie byśmy u teściów mieszkali a tak działka za darmo Nas finanse nie puszczą na ten rok z ruszeniem- ale od przyszłego startujemy i powoli- nikt nas nie goni mieszkać mamy gdzie

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-04-08 o 14:47
Stary 2010-04-08, 14:46   #248
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Heej babuliny

Ja jeszcze w szpitalu..
Trzymaj się kochana......DAMY RADĘ

Wózek mamy już w domu, pies jest nim bardzo zainteresowany
Szafy nie było w tej promocji, będzie dopiero za 2 tygodnie , a nie wydam prawie 300 zł więcej za tą samą bez zniżki, bo jesteśmy spłukani. No nic, jakoś damy radę. Większość rzeczy ze starej szafy leży w łóżeczku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 14:51   #249
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
To super że krążka nie trzeba zakładać. A do końca tyg już niedużo dasz rady
Choć z takimi współlokatorkami to ciekawie nie jest na pewno
Ja pikole skąd Ci ludzie się urywają. Współczuje personelowi który odbierał poród od takiej niemytej kobiety. Ja jak byłam w szpitalu to miałam nakaz leżenia ale bez przesady- wykąpać się trzeba to jest raczej oczywiste
A druga nie lepsza ja wiem że człowiek się samotnie czuje w szpitalu- ja wcześniej nigdy nie musiałam leżeć i płakać mi się chciało jak M do domu jechał, ale bez "jaj" że tak powiem chyba jesteśmy dorosłymi ludźmi. A już nie dać się zbadać co za "twórz"- współczuje lekarzom użerać się z taką.

kasiaaXżartujesz? Jaki bezczelny- każdy buduje jaki dom mu odpowiada i na jaki go stać. Nie każdy może sobie pozwolić na rezydencję, a poza tym przecież nie każdemu taka wielka potrzeba- po co żeby się szukać jak się mieszka w jedną rodzinę? My też działkę musimy wytyczyć- też od rodziców moich- jakby nie to to pewnie byśmy u teściów mieszkali a tak działka za darmo Nas finanse nie puszczą na ten rok z ruszeniem- ale od przyszłego startujemy i powoli- nikt nas nie goni mieszkać mamy gdzie

hmm to może o nas mówił? bo my 110m mamy projekt domku i w zupełności nam starczy

Kardashi trzymaj sie tam kochana wiem że można sie napatrzyć w szpitalu i nasłuchać..ale dasz rade

Stary 2010-04-08, 14:52   #250
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
kasiaaX żartujesz? Jaki bezczelny- każdy buduje jaki dom mu odpowiada i na jaki go stać. Nie każdy może sobie pozwolić na rezydencję, a poza tym przecież nie każdemu taka wielka potrzeba- po co żeby się szukać jak się mieszka w jedną rodzinę? My też działkę musimy wytyczyć- też od rodziców moich- jakby nie to to pewnie byśmy u teściów mieszkali a tak działka za darmo Nas finanse nie puszczą na ten rok z ruszeniem- ale od przyszłego startujemy i powoli- nikt nas nie goni mieszkać mamy gdzie
Dlatego mam awersję do architektów - dla mnie to tacy niespełnieni artyści. Udręka budowlańców. A poza tym Olivka ma rację. Każdy buduje sobie taki domek na ile pozwalają mu możliwości. Mi też marzy się domek 60mkw ale to pewnie za parę lat sobie zbuduję co by było na emeryturkę
Stary 2010-04-08, 14:58   #251
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Dlatego mam awersję do architektów - dla mnie to tacy niespełnieni artyści. Udręka budowlańców. A poza tym Olivka ma rację. Każdy buduje sobie taki domek na ile pozwalają mu możliwości. Mi też marzy się domek 60mkw ale to pewnie za parę lat sobie zbuduję co by było na emeryturkę

niespełnieni artyści a do tego kasuja niesamowicie..dlatego warto posiedzieć na internecie bo jest naprawde mnóstwo gotowych dobrych funkcjonalnych projektów,potem ewentualnie dokonać drobnych przeróbek, które zazwyczaj są w cenie projektu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 15:17   #252
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Dziewczyny co do wózka to niestety nie stać nas na inny model.Lekkie wózki są bardzo drogie......Poza tym mieszkamy w domu parterowym więc wózek będę zostawiać w garażu.Jak będę jeżdzić do lekarza to dziecko będę nosić w foteliku samochodowym.JAK SIE NIE MA CO SIĘ LUBI,TO SIĘ LUBI CO SIĘ MA

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 15:26   #253
olivka_7
Zakorzenienie

My budujemy taki 140 m kw. Ale to wstępne ustalenia zobaczymy jak wyjdzie pierwszy zarys projektu.Możliwe że zmniejszymy powierzchnię bo się nad tym zastanawiamy. Piwnice pod połową domu bo mamy działkę na górce i same wychodzą na czym już dużo oszczędzamy a mój męzuś będzie tam miał warsztat i wreszcie nie będzie się tułał. My płacimy archtektowi 6200zł za projekt, z wszelkimi przeróbkami i mapkami wody, gazu, prądu itp- u nas to taka normalna cena.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Dziewczyny co do wózka to niestety nie stać nas na inny model.Lekkie wózki są bardzo drogie......Poza tym mieszkamy w domu parterowym więc wózek będę zostawiać w garażu.Jak będę jeżdzić do lekarza to dziecko będę nosić w foteliku samochodowym.JAK SIE NIE MA CO SIĘ LUBI,TO SIĘ LUBI CO SIĘ MA
Izuś jasne, każdy kupuje jak uważa właśnie przy wyborze ważne jest czy będziecie tachać np do bloku. Ale jeśli faktycznie na parterze to ten problem Ci odpada.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-04-08, 16:08   #254
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
a no to sama prawda,a jak macie domek to faktycznie nie nanosisz sie wózka wcale.jeśli sie podoba wizualnie to sie nie zastanawiaj

Cytat:
My budujemy taki 140 m kw. Ale to wstępne ustalenia zobaczymy jak wyjdzie pierwszy zarys projektu.Możliwe że zmniejszymy powierzchnię bo się nad tym zastanawiamy. Piwnice pod połową domu bo mamy działkę na górce i same wychodzą na czym już dużo oszczędzamy a mój męzuś będzie tam miał warsztat i wreszcie nie będzie się tułał. My płacimy archtektowi 6200zł za projekt, z wszelkimi przeróbkami i mapkami wody, gazu, prądu itp- u nas to taka normalna cena.
dla mnie kosmiczna cena..kupiłam projekt za 1600zł, zapłaciłam swojemu kierownikowi budowy 500zł i on mi już w starostwie zaakceptował projekt ze zmianami
no ale z budową to tak jest..jedni budują sie za 400 tysięcy a inni za 250 i to ten sam domek..to chyba kwestia gdzie jest budowa, jaki wkład własny i czasu jaki mozna poświęcić na szukanie najkorzystniejszych ofert.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

POMOCY!!
może któraś z was malowała ostatnio pokój na jakiś ładny jasny żółty/piaskowy?szukam cos co bedzie pasować do fioletowych dodatków i kanapy-pomożecie?myśle nad cytrynowym sorbetem z duluxa ale chyba jest zbyt jasny..sama nie wiem
ma być to pokój w którym będziemy z dzidkiem więc raczej coś delikatnego nie rażącego

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-04-08 o 16:09
Stary 2010-04-08, 16:16   #255
kardashi
Zakorzenienie

A no pewnie dziewczyny... Daam rade..
Ważne że z małą wszystko dobrze. Wolę poleżeć teraz ile trzeba niż pozniej latać z mała po lekarzach
Gin sie smieje że tak zastopujemy że w koncu bedziemy wywoływać..

Tż sie boi że mała chce nam zrobić prezent na 5 rocznice i wyjsc 11 kwietnia.. Ale teraz już jest spokojniejszy

A Wy doomki budujeciee.. Faajnie.. niedlugo i my bedziemy budować.. ziemie mamy.. tylko poczekamy aż trochę sytuacja nam się poprawi

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość

POMOCY!!
może któraś z was malowała ostatnio pokój na jakiś ładny jasny żółty/piaskowy?szukam cos co bedzie pasować do fioletowych dodatków i kanapy-pomożecie?myśle nad cytrynowym sorbetem z duluxa ale chyba jest zbyt jasny..sama nie wiem
ma być to pokój w którym będziemy z dzidkiem więc raczej coś delikatnego nie rażącego
Ja mam pokój u siebie w takim jasno zóltym kolorze.. z Nobilesa.. Ale kuurde co to było.. coś z latem.. i myślę ze by do fioletu pasował
oo.. to jest lato slonecznikowe

Wogole jak mi siara leci z cycochow..

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-04-08 o 16:22
Stary 2010-04-08, 16:35   #256
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

...a w ogóle, to schudłam 1 kg....a Luiza waży 2300 anie 2230 ( przytyła w ciągu miesiąca 800g ).
To już duża dziewczynka z niej
Cytat:
Heej babuliny

Ja jeszcze w szpitalu..

Najważniejsze, że z Blanką wszystko dobrze a skoro każą leżeć to leżmy.

Ja się dzisiaj dowiedziałam, że do porodu mogę nie wyjść już

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 16:36   #257
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam pokój u siebie w takim jasno zóltym kolorze.. z Nobilesa.. Ale kuurde co to było.. coś z latem.. i myślę ze by do fioletu pasował
oo.. to jest lato slonecznikowe
Wogole jak mi siara leci z cycochow..
no bardzo ładny kolorek ale właśnie nie wiem czy nie powinnam coś bardzo delikatnego wybrać bo pokój nie za duży jest wąski bardzo..

mi też leci z cyców

Stary 2010-04-08, 16:38   #258
anna_paw
Raczkowanie

GG do anna_paw

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Tak, Łukasz i dziękuję w jego imieniu Już jest w domu i mówi, że mu chyba dobrze poszło. Zobaczymy

...a w ogóle, to schudłam 1 kg....a Luiza waży 2300 anie 2230 ( przytyła w ciągu miesiąca 800g ).
To super, że zadowolony.
Ej ja też chcę ważyć mniej

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Ja dzis nareszcie wyspana wczoraj sobie ponarzekałam, cichutko popłakałam (chyba bez większego powodu) i od razu lepiej Miłego dnia kochane
Zazdroszczę wyspania

Cytat:
Witaj a sprecyzujesz pytanie?

Cytat:
Ja mam to samo, jakbym musiała się najeść na zapas Tym bardziej, że ostatnie dwa zajęcia w szkole rodzenia dotyczyły laktacji i żyję świadomością, że lada moment skończą się hulanki i swawole jedzeniowe.... Śmieję się, że po drodze na porodówkę staniemy jeszcze w Mc po shake'a czekoladowego (mamy po drodze)

Cytat:
Heej babuliny

Ja jeszcze w szpitalu..

Iza alee masz berbec słodki

Niezłe masz tam egzemplarze.... Do końca tygodnia - w sensie do piątku czy do niedzieli?

Cytat:
Iza, my za wózek daliśmy 340 zł, kupiliśmy używany w bardzo dobrym stanie. Pojechaliśmy do komisu, obejrzeliśmy co mają, nic nam się nie spodobało i dzwoniliśmy do kobiety co tydzień pytając czy ma coś nowego co by nas zainteresowało. No i w końcu się trafił, taki co spełniał nasze wymagania. W tym samym miejscu mają niedrogie nowe wózki (600-800 zł), więc założyliśmy, że jak nic się nie trafi to weźmiemy nowy. Wejdź na http://www.bubu.lodz.pl/ i przejrzyj zakładkę aktualnie w komisie - tam są zarówno wózki nowe jak i używane
Stary 2010-04-08, 16:38   #259
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
no bardzo ładny kolorek ale właśnie nie wiem czy nie powinnam coś bardzo delikatnego wybrać bo pokój nie za duży jest wąski bardzo..

mi też leci z cyców
on jest troszkę jasniejszy na ścianie..a też mam maly pokoik.. i tak jasno w nim tak słoneczno

Anna_Paw położna powiedziała ze jak do konca tygodnia to czyli do soboty

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-04-08 o 16:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 16:40   #260
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Heej babuliny

Ja jeszcze w szpitalu..

o mamusku.....niezle z tymi kobietami w szpitalu... a czasami ja mysle o sobie ze dziwna jestem....

Cytat:
jasne, ja zawsze twierdzilam ze te wozki przerozne to wiecej gadżetów maja niz to warto, dziciaczkowi tak samo bedzie w wozku za 600 jak za 2000, poza tym to nie jest zakup na cale zycie
my pewnie tez bedziemy musieli w takich cenach szukac bo ostatnio cieno z kasa jakos... autko ostatnio pozera wszelkie luzne pieniadze...

a wogole zezlilam sie
jutro ma mnie odwiedzic przyjaciolka i specjalnie dla niej postanowilam zrobic ptasie mleczko
kupilam nawet w tym celu foremke...
najpierw okazalo sie ze kupilam zelatyne z bulionem.... do ptasiego raczej sie nie nada.... poszlam szybko do żabki po zwykla....
potem zwazyla mi sie mleczna masa....grrrrr
dziwne nigdy sie nie wazyla.... no ale zrobilam druga i wygladalo ze bedzi esuper teraz jak wstawilam mleczko gotowe do lodowki okazalo sie ze teraz si ezwazylo i na dole jakas woda, na gorze jakis kozuch sie zrobil po prostu fuuuj....
albo mleko albo ta zelatyna kijowa....
na darmo sie napracowalam i wydalam pienoadze, trzeba bylo kupic gotowe
Stary 2010-04-08, 16:52   #261
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
POMOCY!!
Hej

My malowaliśmy pokój Niuni Magnolią Duluxa - bardzo ładny, delikatny kolor

Czy któraś z Was orientuje się - lekarz zbadał mi szyjkę ostatnio palcem i stwierdził, że się skróciła, ale jest twarda i zamknięta to skąd on wie, że się skróciła??
Jest aż tak krótka, że to wyczuł? O co może chodzić?

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 17:04   #262
jamaicaP
Rozeznanie

to lekarz... zaufaj jego doswiadczeniu prawdopodobnie w twojej w karcie mial zapisane jaka dlugosc miala szyjka i teraz ocenil ze sie skrocila, moj zawsze sobie pisze notatki do ktorych ja wgladu nie mam wic nie stresuj sie
Stary 2010-04-08, 17:11   #263
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
to lekarz... zaufaj jego doswiadczeniu prawdopodobnie w twojej w karcie mial zapisane jaka dlugosc miala szyjka i teraz ocenil ze sie skrocila, moj zawsze sobie pisze notatki do ktorych ja wgladu nie mam wic nie stresuj sie
Dzięki za odpowiedź
Ufam mu w 1000% tylko zdziwiłam się, bo zawsze przez usg dowcipne mierzył szyjkę - miesiąc temu miała 38mm a teraz tylko palec włożył co do najprzyjemniejszych nie należało

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 17:25   #264
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
tygrysek - mniemam,że o to ci chodziło:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=28
o tak
dzięki wielkie
Stary 2010-04-08, 17:50   #265
jamaicaP
Rozeznanie

spokojnie ja zawsze jak wracam z wizyty to mysle ze o to nie zapytalam o tamto.... a badanienigdy nie jest przyjemne....

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

zajrzalam do ptasiego mleczka-jednak sie udalo ufff

oto przepis: sprawdzony i naprawde pyszne wychodzi
2 szkl mleka
7 lyzeczek zelatyny
1 szklanka cukru pudru
1 maslo
5 jajek
galaretka

najpierw odlewamy okolo pol szkl mleka do kubka i moczymy w tym zelatyne a reszte gotujemy,
jak troche napecznieje zelatyna to wlewamy ja do goracego mleka ale nie gotujemy juz tylko dokladnie mieszamy i dobrze studzimy.
maslo zoltka i cukier puder miksujemy dodajemy schlodzona mase mleczna i na koncu piane z bialek
do jednej polowy dodajemy kakao i warstwami wlewamy do formy zalewamy galaretka i czekamy az stezeje )
Stary 2010-04-08, 17:59   #266
roket20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
po porodzie bedzie swietnie, malenstwo da nam pałer)
ale powiem ci ze ja mam tak samo jak ty.... coraz czesciej zastanawiam sie jak to bedzie jak juz maluszek bedzie na swiecie czy podolam nad opieka nad nim..
i czy maz moze traktuje ciaze jako dobra wymowke bo juz mu sie nie podobam... pozniej mysle ze to glupio tak myslec w koncu jemu tez moze byc ciezko, boi sie o malenstwo na swoj chlopski sposob... tez czasem nie umiem powstrzymac łez i jak chce powaznei z mezem pogadac to zaraz jest bek wiec nawetnie zaczynam jakas sie wrazliwa zrobilam

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

witamy
ale co dokladnie? moze dziewczyny podpowiedza bo ja jestem na wlasniej dzialalnosci to sie nie wypowiem...

no wiec mam termin na 9czerwca 2010roku i niewiem czy mam skladac jakis wniosek czy jak?bo umowe mialam do konca grudnia 2009 no ale polozylam zwolnienie i mam przedluzona do snia porodu....i teraz niewiem jak z tym macierzynskim
roket20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 18:20   #267
araczki
Zadomowienie

Kardashi, trzymaj sie dzielnie

Wpadlam na chwile babeczki po padam.

Zrobilam dzisiaj wysmienite ruskie cos okolo 160 wyszlo.

Pozniej pojechalismy na kurs przedporodowy (byl tez film porodowy ale wersja light).
Pozniej Ikea i meble ale nie kpilismy bo byla tylko szafa ale polki juz nie i nie bedzie wiecej wiec niech sie cmokna. Ale kupilismy fotel bujak.
Pozniej odebralismy lozeczko i komode.
W sobote odbierzemy wozek i mam zamiar wybrac posciel do lozeczka.
No i musze szukac szafy i polki.

Nadrobie Was jak sobie podgrzeje pierogi

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 18:35   #268
margo80
Zakorzenienie

dzwoniła teściowa - upolowała wczoraj w lumpku różne ubranka dla dzidzi, sztuk 40 i mówi, żebym sama się wstrzymała z kupowaniem aż zobaczę, co ona dorwała. no, ale ja też dziś weszłam do ciuchlandii i wyszłam cięższa o bluzę dla siebie na po ciąży, jeansową princeskę i dresowe spodenki
po weekendzie hurtem wrzucę najciekawsze egzemplarze, jak małż mi zakupy teściowej z Wro przywiezie.

szpitalne dziewczynki - bądźcie dzielne

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 19:03   #269
olivka_7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dzwoniła teściowa - upolowała wczoraj w lumpku różne ubranka dla dzidzi, sztuk 40 i mówi, żebym sama się wstrzymała z kupowaniem aż zobaczę, co ona dorwała. no, ale ja też dziś weszłam do ciuchlandii i wyszłam cięższa o bluzę dla siebie na po ciąży, jeansową princeskę i dresowe spodenki
po weekendzie hurtem wrzucę najciekawsze egzemplarze, jak małż mi zakupy teściowej z Wro przywiezie.

szpitalne dziewczynki - bądźcie dzielne
Marta a powiedz mi w tej cenie masz wliczone mapki te o których pisałam. Bo u nas właśnie w biurach projektowych są projekty gotowe właśnie w takiej cenie ale własnie z mapkami, pozwoleniami to i tak wychodzi na jedno. A tu gościu za nas już pozwolenia załatwia, mapkę na wjazd, mapki z przyłączami i coś tam jeszcze- w każdym razie wszelkie formalnośći bo on i tak ma biuro obok geodezji.
Tak pytam z ciekawości bo bardzo duża różnica wychodzi.
No i masz rację można dom cenowo ten sam różnie wybudować- tzn za różną kwotę. Np my mamy zamiar systemem gospodarczym a nie zatrudniać ekipę która skasuje jak za woły. No i powoli co roku coś tam robić.

Co do kolorku ścian ciężko mi doradzić- my np mamy kolor ścian waniliowy a do tego meble w kolorystyce brąz- taki ciepły, i wanilia.

cate ale może to już niedługo, przecież już spokojnie możesz w razie czego rodzić

jamaica hihi i narobiłaś mi smaka a tak się cieszyłam że na 16 kg stanę, a tu chyba będzie sporo więcej. Ale właśnie tak sobie myślalam że przecież w okresie karmienia będą potrawy z parowaru no i nie pozwolę sobie na te wszytskie słodkości

anna_pawhihi jak też po drodze w MC się chyba zatrzymam tylko ja na loda z polewą truskawkową normalnie nigdy nie przejadę obok bez wstąpienia poo mój ciążowy przysmak- tłumaczę sobie że lody to najmniej kaloryczny deser- tylko hihi udaję że zapomninam o polewie

roket myślę że najlepiej do ZUSu zadzwonić

Iza często na allegro są fajne używki w dobrej cenie. My tylko dlatego nowy kupiliśmy że planujemy jeszcze dwójkę dzieciaczków więc będzie miał kto zdzierać

Biricchina mi dokładnie mierzył przez dowcipne, ale tak "ręcznie" też badał i ostatnio tylko ręcznie porównywał i tez powiedział że się skróciła. Myślę że dobrze pamiętał jaka była, mój ginek to mnie swojąpamięcią zaskakuje, przecież tyle pacjentek ma a zawsze wie co i jak nawet jak nie looknie do karty

margo ja też nie umiem przejść obok ciuchlandu jak są jakieś fajne ciuszki. Zawsze coś mi się do ręki dla małej przylepi.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-04-08, 19:17   #270
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Z okazjii 29 tyg zdjecie
super bębenek.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wszystkie macie już zakupione koszule do karmienia?
Cholerka, nie wiem co jest ze mną - przymierzałam już tyle fasonów: kopertowe muzzy, zapinane z przodu na guziki różnych firm i we wszystkim wyglądam babowato...Wiem, że szpital to nie wybieg, ale w tych koszulach będę śmigać przez cały okres karmienia, jak już brzuszka nie będzie i chciałabym wyglądać choć odrobinę wdzięcznie....Jakich firm macie koszule?
ja mam trzy- dwie stare z Vianetty- jedna bardziej znoszona pójdzie do porodu, druga, z rozcięciami na piersiach będzie na potem. A wczoraj kupiłam jeszcze jedna na zmianę- z Muzzy- rozpinana, z takim uroczym barankiem na wysokości piersi.

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
za łukaszowy egzamin (Łukasz o ile dobrze pamiętam??)

Lea udało Ci się upchnąć Maksia w przedszkolu?
ja też kciuki za egzamin Łukasza trzymam.

A z przedszkolem- niestety, ale raczej nie... jestem wściekła na dyrektorkę, niepotrzebnie nam nadziei narobiła...
Ale jeszcze po niedzieli pójde zapytać.

Cytat:
ja też się zastanawiałam nad tym, kiedy kończy się L4 a zaczyna macierzyński? W dniu porodu czy jak? Może kropka wie?

Cytat:
Ja jeszcze w szpitalu..
no to trzymajcie się cieplutko kobietki.

Mam jakiegoś pecha ostatnio na lekarzy i umówione wizyty.
Pojechałam dzis na usg prywatnie na 15:30, czekam, czekam, czekam... a lekarza nie widać... o 16:00 zadzwoniłam do niego, a on mi że nie przyjdzie, bo musi w szpitalu zostać i będzie o 19:00.
Więc pojechałam do domu.

dobrze, że przynajmniej pogoda dziś cudna.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości