|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
Zazdroszczę Wam że możecie nie używać suszarki i prostownicy.
Ja suszarki nie używam, ale bez prostownicy nie mogę się obejść. Włosy od spodu mam kręcone jak baranek, a z wierzchu lekkie fale. Nawet fryzjerki się z tego śmieją ![]() Jak wysuszę je bez czesania po myciu to wyglądają mega śmiesznie, ale jak je rozczesze... to prawdziwa tragedia- jedno wielkie siano się robi Nawet moja teściowa jak zobaczyła ostatnio moje włosy po myciu to stwierdziła że rzeczywiście muszę prostować ![]() Moim rozwiązaniem jest że prostuję tylko te z przodu i grzywkę, a resztę spinam w kucyka bez prostowania ![]() Co do farbowania to ja okropnie wyglądam w naturalnym kolorze. Mam jednak pewien plan. Ostatnio fryzjerka zrobiła mi świetny balejaż, czy raczej jakieś takie refleksy- na prawdę ekstra to wygląda, tak że do ślubu utrzymam włosy przy takim farbowaniu, a potem mam zamiar tylko delikatnie "ocieplać" kolor jakimiś łagodnymi szamponami koloryzującymi czy czymś takim
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet najzdrowsze włosy po takim zabiegu przypominają siano
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, Nie, moje włosy zaczęły się kręcić gdzieś w 4 lasie podstawówki i najpier były to dwa pasma na skroniach po jednej i dugiej stronie, takie pejsy ![]() Nic z nimi wtedy nie robiłam bo chyba nie było u nas jeszcze czegoś takiego jak prostownica- przynajmniej nie ogólnodostępne. Potem te pejsy się poszerzały, dookoła głowy, ale tylko pod spodem, z wierzchu były proste, potem kręciła mi się cała grzywka a na wierzchu były fale, wtedy jakoś je zaczęłam prostować. dodam że miałam wtedy włosy do pasa. No ale niestety przez tyle lat nie zdążyły się całe skręcić tylko od kilku lat są w podobnym stanie. Jak po myciu kładłam odżywkę 'skręcającą' i odpowiednio je mierzwiłam bez czesania to czasem ok się ułożyły ale zazwyczaj wyglądały śmiesznie, więc zaprzestałam A teraz czeszę je jak są jeszcze mokre- grubym grzebieniem, potem siano wychodzi z nich, więc spinam w kucyk. A jak ich nie rozczeszę to są mniejszym sianem- już bardziej loki przypominają, ale i tak są mega śmieszne ![]() Pół roku temu ścięłam moje prawie do pasa włosy, na takie do pół szyi i myślę że jak były długie i cięższe to może to sprawiało że te loki były bardziej zbite a nie taki "peż" sama już nie wiem ![]() Ale mówię Wam jak już moja teściowa, która jest zagorzałą przeciwniczką niszczenia włosów przez suszarki, prostownice czy farby zaniemówiła na mój widok i pod nosem przyznała mi rację to na prawdę jest źle ![]() Z resztą moja mama też ciągle mi mówiła "A po co niszczysz, prostujesz te włosy?" Jednak ostatnio też zmieniła zdanie i stwierdziła że gdyby nie prostownica to w ogóle w rozpuszczonych bym nie mogła chodzić Może jak trochę się podregenerują i urosną, zapuszczę grzywkę i będę je próbowała okiełznać w inny sposób Ale to już po ślubie, bo do tego czasu muszę jako tako wyglądać (farba, grzywka itp) ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Czy olej kokosowy może być taki? http://allegro.pl/item977978935_olej..._olej_bio.html
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki olej, ale pachnący, kupisz za 10 zł Może być np. efavit albo np. z mazideł czy Biochemii Urody.
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o cenę, lecz o rodzaj
![]() Bo jest opisane tylko jego kuchenne zastosowanie
|
#4356 |
|
Raczkowanie
|
a ja kupilam ostatnio 2 opakowania Kompleksu odżywczego do skóry głowy stymulujący wzrost włosów Radical - ten w nowych słoiczkach.
Jeden kupiłam w pobliskiej aptece - słoiczki wypelnione po brzegi - kolor mocno słomkowy, a 2 opakowanie 3 dni pożniej w ☠☠☠☠☠☠☠ - 90% słoiczków wypełnione może ok 3/4 - kolor jasno, bardzo jasno słomkowy.... nie wiem co mam o tym myslec! Napisałam reklamacje do Farmony - zobaczymy co odpisza. Nikomu nie można ufac
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4358 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo będzie to trwać 2 h, a ja mam dłuuugie włosy i ręcę mi odpadna jak tak długo będę suszyć ![]() u mnie koczek się nie sprawdza... Twoje włosy aż lśnią.... a ja jestem oszukana blondyna i nie są gładkie po koczku (zawsze spię w koczku ,żeby włosy nie ocierały się o poduszkę i dodatkowo nie niszczyły)
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam długie i do tego bardzo gęste, ale mam na to sposób, dzielę włosy na dwie części, te pod spodem zostawiam, a resztę spinam w kok na środku głowy i suszę te wypuszczone, jak wyschną rozpuszczam włosy te spięte w koczek i je suszę, jest mi łatwiej wtedy ale ja też suszę ciepłym czasem - tzn takim lekko cieplym, ale ciągle naciskam guzik i ochładzam to powietrze, może spróbuj tak robić?
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sprobuje z tymi kosmetykami uzywac suszarki z zimnym nawiewem. Niedlugo zakupie
dzis robie sobie olejek rycynowyna łeb, na cała noc oby tylko mi sie czepek nie zsunal podczas spania
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście śpię w samej czapce jest mi wygodniej jak nic nie szeleści mi w nocy.
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-04-08 o 19:37 |
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio spałam w mojej mieszance olejowej na głowie. W czapce właśnie i zrobiłam we śnie coś takiego że rano miałam samą czapkę na włosach, bez woreczka
![]() Ale ja mam wrażenie że mi takie olejowanie nie służy ![]() Jak trzymam tak do godzinki to mam o wiele ładniejsze włosy niż przez trzymanie całą noc. A najładniej wyglądają kiedy na suche włosy nakładam WAX na skalp, a na końce oleje, potem pół godziny w ciepełku i myję szamponem. Jak kupię w końcu sam olej kokosowy to spróbuję tylko z nim całą noc wytrzymać i zobaczymy jak kokos się sprawdzi
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ktoś używał tej maseczki?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-z-awokado.htm skład ma raczej dobry..
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie podnad godzinę temu nałożyłam na skalp i włosy olejek kokosowy, będę z tym spać
poraz drugi. Bez żadnego worka, samą czapkę tylko ubrałam
|
#4365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nie wiem. Aż 5 parabenów. To trochę dużo. |
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
łał, dzieki dziewczyny za rade! ale jednak worek zostaiwe bo poplamei cała posciel. Tylko leb mi sie przegrzeje
![]() arano umyje wloski ja musze dopeiro wyprobowac co mi bardziej sluzy ![]() co do maseczki, to nie wiem...
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
|
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Konserwantów pewnie tak dużo nie ma, podejrzewam, że jest tutaj sporo różnych ale w mniejszej ilości. Inna rzecz, że niektórzy w ogóle unikają parabenów. |
||
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pozbyłam się dwóch cm końcówek
Zaczęły się już plątać, musiałam obciąć. Ale mi szkoda, bo mam dość krótkie włosy...
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co?
Moje włoski coś zaczynają wyglądać na obciążone, po myciu ![]() Nie wiem czy to wina olejków, czy może szamponu? Może ten Fitomed jest zbyt łagodny dla mnie? Po tej nocy spędzonej w olejkach na łepetynie już drugi raz włosy po myciu wyglądają na lekko tłuste ![]() Ale za to pięknie lśnią- tak na pocieszenie
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
a prosze Cie nawet nie strasz!
mowisz mi wtedy kiedy ja juz jestem w berecie na łebie? ![]() zart oczywiscie, Moze za duzo olejku dalas? Raz mialam taki szampon ktory bardzo mi obciążał włosy, byl chyba za bardzo 'balsamiczny'. Na moje wlosy najlepiej dzialaja szmpony lekkie, bardziej przezroczyste. Moze Ty tez tak masz? Poza tym glowe sie myje 2 razy, jesli myje sie wlosy przynajmniej co dwa dni. A ja chyba jutro bede myc wlosy z 10 razy, pol malej butelki rycyny nalozylam! ![]() kompletnie nie wiedzialam co począc, krotkich wlosów nie mam, ale gęstych tez nie. Dziewczyny jak Wy nakladacie swoje olejki? Ja pewnie bym doszla do swojej metody (po probach i błędach) ale chciałabym widziec jak Wy to robicie ![]() a jutro zdam relacje jaki stan moich wlosow po 1 razie mysle ze juz jakis blask powinien z nich bic ja to taka niecierpliwa jestem
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nakładam przeważnie łyżeczkę półtora na kłaki
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Ja walę zawsze mało oszczędnie olejów i innych mazideł
![]() Jednak wcześniej tego problemu nie było ![]() A może to od ampułek Radicala tak mi się mega tłuszczą... Ja myślę że fitomed to szampon który raczej nie jest 'balsamiczny' on nawet nie ma silikonów , przynajmniej z tego co widzę w składzie :d To ten z tych co zostawiają włosy piszcząco czyste ![]() A myję 2 lub 3 razy- zależy kiedy czuję że są czyste
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nakładałam różne oleje na włosy, aby je zregenerować, ale nic tak nie zadziałało jak Joico K-pak. Mam włosy mocno zniszczone po dekoloryzacjach i rozjasnianiu (tak a propos rezygnuje z tego), urywały się niemiłosiernie. Myślałam, że to koniec, że będę musiała się obciąć na zapałkę. Rezultaty działania Joico są dla mnie po prostu niezrozumiałe. Włosy są całkiem inne, gładkie, błyszczące, już się tak nie ciągną jak guma pod wpływem wilgoci. Ciekawa jestem jak wyglądałyby włosy zdrowe po zastosowaniu tych kosmetyków i ciekawe czy to tylko działanie silikonow? Jest tam keratyna, ktora ma niby wypelniac ubutki we wlosach, ale czy na trwale? Żadne inne kosmetyki profesjonalne, mowie tu o wszelkich odbudowujacych maskach i ampulkach Loreal Professionnel, Kerastase, Bonacure nie dawaly takiego efektu, a te wlasnie sa naladowane silikonami. Chyba juz z Joico nie zrezygnuje, choc sa masakrycznie drogie, a przynajmniej do momentu az mi odrosna moje wlosy niezniszczone. Moze ktoras z Was miala okazje stosowac, moze ktoras z Was wie o co chodzi w ich dzialaniu? Czy to tylko iluzja czy powaznie wlosy bede juz w takiej kondycji?
Edytowane przez rakkat Czas edycji: 2010-04-09 o 08:00 |
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawuażyłam, że bardzo fajny skład ma ten produkt, bo sam rekonstruktor to jednak nie jest jakimś cudem, ale po całej serii włosy faktycznie mogą być zregenerowane. Co do stosowania olejków, to bodajże w marcu pytałaś się dziewczyn, jak nakłądać olej rycynowy. Rozumiem, że jednak przygoda z olejami trwała już wcześniej? Bo jeśli jednak nie, to chyba ciężko się wypowiadać na temat ich działania |
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
włosy po olejku mam fajnie lekkie (a moze to po szamponie?) lśniące? mhmm lśniace to ja przewaznie mam, z blaskiem nei jest najgorzej.
ale nei to było najgorsze. Najgorsze było to... ze wloskow wypadło mi KUPE! nei wiem czy przez to ze spałam w lekkim koczku u pod czapą (jednak bez folii) i sie tak wymięly ze mi wyszly :/ Moze za duzo olejku? Jezu... tyle wlosow na raz to m ichyba nigdy nie wypadło ;/ za to koncowki są jakby bardziej wygladzone, chyba pozostane przy koncowkach z rycyną.
|
|
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, właśnie to w tym wszystkim jest dziwne, ze po dwóch razach zastosowania serii K-pak nie wiedziałam co sądzić. Tak jak pisałam, włosy ładnie wyglądały, ale były przerażająco cienkie. Nadal tak jest, są cienkie i chyba tego już naprawić sie nie da - to wynik ciągłego rozjaśniania (swoje naturalne też mam cienkie), a po rozjasniaczu juz megacienkie. W każdym razie po ok. 7-8 zastosowaniach calej serii K-pak (dodatkowo Moisture Recovery - próbki) włosy są w duuuużo lepszej kondycji, w dotyku, sa nawilzone i przede wszystkim błyszczą, czego przy tak rozjasnionym blondzie nie moglam uzyskac zadnymi kosmetykami. Szczerze powiedziawszy nadal nie wiem co o tym sadzic. Czy jak odstawie te drogie kosmetyki to wlosy sie nadal beda urywac i powroca do stanu poprzedniego?
Piszesz, ze bardzo fajny sklad ma ten produkt (chodzi Ci zapewne o rekonstruktor). Probuje odszyfrowac poszczegolne skladniki przy pomocy sciagawki z forum. A tak w ogole to zastanawia mnie to czy wlosy, ktore maja naruszona strukture (np. sa pozbawione lusek, albo jeszcze gorzej) mozna trwale odbudowac, czy moze te zwiazki, ktore uzupełniają ubytki, po jakims czasie sie beda wyplukiwac. Jak to jest? Co do rycyny, moze faktycznie zbyt szybko sie poddalam - przestalam nakladac olejek jak tylko przyszedl k-pak, bo chcialam, zeby wlasciwie zadzialal, a balam sie, ze jak wlosy beda mialy pozostalosci po rycynie to nie wchlona skladnikow z k-pak. A rycyne stosowalam moze dwa tygodnie mniej wiecej wtedy kiedy pisalam posta, nakladalam raz na suche wlosy, raz na mokre, a czasem dodawalam do szamponu czy odzywki. Wlosy byly lepsze, takie lekko natluszczone. Moze moge jednoczesnie stosowac rycyne, jak sadzicie? Oczywiscie wczesniej nie stosowalam rycyny i wcale nie wypowiadam sie na jej temat zle. Pewnie tak jest, ze potrzeba czasu. Doradzcie prosze jak ja stosowac w polaczeniu z joico k-pak i czy dolewac do odzywek czy moze smarowac? Czy rycyna tez odbudowuje ubytki w strukturze wlosow? A jeszcze jedno pytanie, na mazidlach wyczytalam bardzo pozytywne opinie na temat serum regenerujacego z keratyna (hydrolat + keratyna + vitamina B5). Co o tym sadzicie? Ktos na forum przyrownywal to serum do dzialania wlasnie K-Pak. Z gory dzieki za odpowiedz. Cytat:
Edytowane przez rakkat Czas edycji: 2010-04-09 o 10:46 |
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie w końcu udało się dorwać maseczkę Joanny Naturia miód i cytryna *_* zapach oczywiście wspaniały, ale to działanie
jest super, nałozyłam ja na kilka minut po umyciu szamponem z tej serii, a potem w końcówki wtarłam odżywkę bez spłukiwania i efekt jest na;prawdę świetny
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ten szampon fitomed można dostać w aptece?
|
#4380 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie chce przerwac olejowania,ale nie chce tez wylysiec |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Nawet najzdrowsze włosy po takim zabiegu przypominają siano

Może być np. efavit albo np. z mazideł czy Biochemii Urody.

to mowsiz ze uzywasz suszarki? zimny nawiew... mhmmm chyba musze sie rozglądnąc za jakas, oby była w przystepnej cenie.
, która pozostawiona samej sobie czyni mi na głowie baranka

mowisz mi wtedy kiedy ja juz jestem w berecie na łebie?