wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 07:37   #2191
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

Cześć Co za szczęście, że już piątek...

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jak najbardziej pasuje

Upiekłam ciasto ananasowo- kokosowe na jutrzejsze urodziny chłopaka mojej siostry i teraz pachnie mi w całym domu a ja nie mogę go spróbowac
Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Butter ładnie, oryginalnie A jak z przodu? Do góry, na bok czy z grzywką? Będziesz mieć welon, kwiatek czy nic, bo nie pamiętam
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Butter moim zdaniem fryzurka bardzo fajna, nietypowa i jak najbardziej pasuje do Twojej sukni

A tak w ogóle to cześć wszystkim
Fajnie, że myślicie, że pasuje
Gosiu, nie będę miała welonu, tylko kwiat we włosach.
Z przodu fryzura była z grzywką, przylizaną lekko. A grzywkę mam taką do brwi, ale na bok jakby...wiesz jak?

Twin, na samą myśl o cieście, aż mi ślinka cieknie...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 07:41   #2192
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No dobra,to wstawiam fryzurę..oczywiście zaznaczam, że była robiona na szybko...no i gumka do włosów jest moja, docelowo nie będzie jej widać... i wszystko będzie trwalej, porządniej zrobione...

ładnie, ale myślałam że inaczej A nie wolałabyś tego warkocza puścić wolno, w sensie bez spinania, tak na boku, dobierany
Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Dori: ja mam fryzurkę w tym samym stylu co kiedyś w avie, tylko nie mam już tak dużej asymetrii (ostatnim razem miałam bardzo krótko wyciętą grzywkę z jednej strony, jeden bok i mocno przerzedzone ub góry) czułam, że mam trochę za mało włosów na głowie więc nie by łam u fryzjerki już 2gi miesiąc. obecnie grzywka jest normalnej długości, lekko na bok, a asymetria też jest leciutka. Nie mam na wierzchu całego ucha jak na początku
Aha to już wiem

Cześć piątkowo, lecę po drugą kawę
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 07:47   #2193
Madlen__18
Zakorzenienie

Dziewczynki te które dostały ode mnie link. Mogłybyście kliknąć jeszcze raz??
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 07:51   #2194
miskowa
Zakorzenienie

cześć
Jak zwykle, jak nie mogłam wczoraj gadać, wy się rozkręciłyście
Cały dzień mieliśmy najazd Niemców w firmie i trzeba było skakać koło nich. Dziś chyba powtórka z rozrywki.
Ogólnie jak już wam pisałam, ostatnio mam wszystko na nie i co chwilę się coś dzieje, co to potwierdza. Wczoraj na przykład dostałam kolejne dwa mandaty na oba auta za złe parkowanie, a stawiam tam od dwóch lat i nigdy nie było problemu a teraz nagle źle.

No i dziś jadę do teściów - nie rozwijam tej myśli, wiadomo, co o tym myślę

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
[/U]

Na pewno więcej byłoby tego

Każdy się zmienia pod wpływem drugiej osoby, ważne by pozostać sobą ale jednocześnie zgrać się życiowo

Hania nie mogę doczekać się na czarne platformy, MIśku TY masz już ? Jakie są ???
Ja też jeszcze nie dostałam. Jakoś strasznie długo to trwa. Ale pewnie będą za małe. Te ćwiekowe, co zamówiłam szare są też za małe. Nie mam kiedy się tym zająć i wystawić tych butów, żeby się ich pozbyć. Aktualnie mam dwie pary za małe, trzecie oddałam mamie.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 07:52   #2195
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie, ale myślałam że inaczej A nie wolałabyś tego warkocza puścić wolno, w sensie bez spinania, tak na boku, dobierany
Nie bardzo to widzę z warkoczek puszczonym wolno...bo gdzie wtedy wpiąć kwiatek itp?
Wydaje mi się, że tak wygląda bardziej 'wieczorowo'...
Ale dalej się zastanawiam...mam jeszcze inne fryzury upatrzone...muszę pomyśleć i spróbować czegoś innego jeszcze...

Hania

Stary 2010-04-09, 07:53   #2196
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bardzo to widzę z warkoczek puszczonym wolno...bo gdzie wtedy wpiąć kwiatek itp?
Ale dalej się zastanawiam...mam jeszcze inne fryzury upatrzone...muszę pomyśleć i spróbować czegoś innego jeszcze...

zapomniałam. Mi się podoba. Fajnie, nie za sztywno (koki mi się kojarzą z tym), pasuje do twojej sukni
Stary 2010-04-09, 07:59   #2197
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Dobrze, że już koniec tego paskudnego tygodnia. Wczoraj padłam na pysk po 20, byłam nie do życia. I tak mega zestresowana dawno nie byłam. W pracy niby ok, choć w pewnym momencie lekko podniosłam głos na mojego szefa, za to po pracy, już na luzaku, zeszło ze mnie to wszystko - strasznie źle się czułam, miałam taki rozedrgany żołądek.

Kupiłam sobie wspomniane ostatnio perfumy - dostałam rabat z 295 zł na 177 zł, więc chyba korzystnie

Odnośnie wczorajszego tematu wyłażenia faceta - czy to przy dziecku, czy nie - myślałam o wychodzeniu właśnie na 2 h na piwo. O imprezach solo nie ma mowy Nie chodzimy osobno do klubów, chyba, że to wieczór panieński/kawalerski. I tutaj jesteśmy zgodni z TŻ.

Haniu, pocieszyłaś mnie trochę z tym swoim TŻ. Czyli muszę się przyzwyczaić do tej szarpaniny i kłótni o pierdoły T. zawsze miał swoje zdanie, to nie tak, że za każdym razem stawiałam na swoim. Jednak teraz znacznie częściej robi coś ewidentnie na przekór, niekoniecznie z głębokiego przekonania o nieomylności

Madziu, opinie co do konieczności wstrzymania się z ciążą po szczepieniu są podzielone, jednak wiele opinii, także z punktów szczepień (według tego, co dziewczyny na forach pisały), w ogóle nie trzeba czekać, bo szczepionka przeciw WZW B nie jest w ogóle szkodliwa.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 08:01   #2198
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć
Jak zwykle, jak nie mogłam wczoraj gadać, wy się rozkręciłyście
Cały dzień mieliśmy najazd Niemców w firmie i trzeba było skakać koło nich. Dziś chyba powtórka z rozrywki.
Ogólnie jak już wam pisałam, ostatnio mam wszystko na nie i co chwilę się coś dzieje, co to potwierdza. Wczoraj na przykład dostałam kolejne dwa mandaty na oba auta za złe parkowanie, a stawiam tam od dwóch lat i nigdy nie było problemu a teraz nagle źle.

No i dziś jadę do teściów - nie rozwijam tej myśli, wiadomo, co o tym myślę

Ja też jeszcze nie dostałam. Jakoś strasznie długo to trwa. Ale pewnie będą za małe. Te ćwiekowe, co zamówiłam szare są też za małe. Nie mam kiedy się tym zająć i wystawić tych butów, żeby się ich pozbyć. Aktualnie mam dwie pary za małe, trzecie oddałam mamie.
To rzeczywiście pech , musisz się odczarować jakoś

Jednak dzisiaj jedziesz do teściów , kup sobie melisę po drodze na uspokojenie

Cytat:
No ja myślałam, że masz na myśli fryzurę w stylu L_V ślubną , wtedy warkocz dobierany tak bokiem idzie i puszczony wolno, kwiatka jednego też by można włożyć w niego pewnie, ale nie mącę Ci już
Stary 2010-04-09, 08:01   #2199
mania8582
Przyczajenie

Butter fajna ta fryzurka ja też szukam czegoś z warkoczem, ale nic interesującego jeszcze nie znalazłam

A Ty już miałaś próbną fryzurę?
mania8582 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 08:21   #2200
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

No ja myślałam, że masz na myśli fryzurę w stylu L_V ślubną , wtedy warkocz dobierany tak bokiem idzie i puszczony wolno, kwiatka jednego też by można włożyć w niego pewnie, ale nie mącę Ci już
Ale L_V miała po prostu warkocz francuski. Nie mam pomysłu jakby wpleść w niego kwiat. L_V miałą? Bo nie pamiętam...
Ten, który ja miałam, to zwykły warkocz, ale dobierany i rbobiony jakby od dołu...

Hania

Stary 2010-04-09, 08:25   #2201
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czesc

wiecie co, wkurzona jestem. w święta codziennie padało, a od wtorku zero chmurki na niebie, sliczne słonko, gorąco jesli od jutra znowu bedzie padało to jaka tu sprawiedliwosc??

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Robiłam ostatnio porządki w płytach ze zdjęciami, zobaczyłam zdjęcia sprzed roku gdy miałam długie włosy i padłam...matko! jak ja w nich fatalnie wyglądałam
Nigdy wiecej długich włosów.

I to samo stwierdził mąż i kumpel.
jejku ja tez na niektóre zdjęcia nie mogę patrzec. Jak miałąm włosy prawie do tyłka i beznadziejną grzywkę (taką nie na całosci czoła)
Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

bardzo fajny pomysł może coś z tego być
dziękuję narazie to tylko takie gdybanie. Musimy wszystko przemyslec, wszystkie za i przeciw i dopiero sie coś postanowi
Cytat:
No dobra,to wstawiam fryzurę..oczywiście zaznaczam, że była robiona na szybko...no i gumka do włosów jest moja, docelowo nie będzie jej widać... i wszystko będzie trwalej, porządniej zrobione...
baardzo ładna bedziesz miała welon czy coś we włosy jeszcze??
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Madziu, opinie co do konieczności wstrzymania się z ciążą po szczepieniu są podzielone, jednak wiele opinii, także z punktów szczepień (według tego, co dziewczyny na forach pisały), w ogóle nie trzeba czekać, bo szczepionka przeciw WZW B nie jest w ogóle szkodliwa.
aa widzisz. Ja tylko napisałam, co kiedys tam na jakiejs stronie wyczytałam, ale nie sprawdzałam bo ja jzu sie dawno szczepiłam.

a kiedy zaczynacie starania??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 08:31   #2202
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ale L_V miała po prostu warkocz francuski. Nie mam pomysłu jakby wpleść w niego kwiat. L_V miałą? Bo nie pamiętam...
Ten, który ja miałam, to zwykły warkocz, ale dobierany i rbobiony jakby od dołu...
Tak masz rację, nie wiem dlaczego myśląc o warkoczu od razu pomyślałam o tym Chyba L_V nie miała kwiatka we włosach
Stary 2010-04-09, 08:33   #2203
asiuk
Zakorzenienie

Jeśli nam się nie odmieni i wszystko będzie ok z pracą, to tak w październiku. Chociaż pewnie gin mi odradzi taki termin, ze względu na sezon grypowy.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-04-09, 08:37   #2204
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nam się nie odmieni i wszystko będzie ok z pracą, to tak w październiku. Chociaż pewnie gin mi odradzi taki termin, ze względu na sezon grypowy.
aha to się już pewnie nie mozesz doczekać??

jejku, ja tez bym juz chciała się starac. marzy mi sie bycie w ciązy

Stary 2010-04-09, 08:41   #2205
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć
wpadłam i zaraz uciekam

Haniu dzięki za przepis krewetkowy na kulinarnym, na pewno przy najbliższej okazji spróbuję

Cytat:
Asiuk w ciążę się rzadko zachodzi zgodnie z planem więc nie radzę tak kombinować. Po prostu zdecydujcie kiedy zaczynacie a potem niech się dzieje

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 08:46   #2206
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć
wpadłam i zaraz uciekam

Asiuk w ciążę się rzadko zachodzi zgodnie z planem więc nie radzę tak kombinować. Po prostu zdecydujcie kiedy zaczynacie a potem niech się dzieje
Dokładnie, miałam to napisać

Gdyby tak można było z dokładnością co do miesiąca sobie zaplanować to by było dopiero cacy
ASiuk przygotuj się na starania półroczne conajmniej , jesli będzie szybciej to będzie fart
U nas w lipcu minie rok starań , już nawet tyle czasu minęło, że nie wiem czy jeszcze tego chcę, tzn. pewnie uznałam, że to nie nastąpi i niech będzie tak jak jest
Stary 2010-04-09, 08:46   #2207
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
To rzeczywiście pech , musisz się odczarować jakoś

Jednak dzisiaj jedziesz do teściów , kup sobie melisę po drodze na uspokojenie
Melisę? co ty, ja to myślałam raczej o butelce wina czy coś Tż mnie będzie wiózł a ja się będę alkoholizować, zajedziemy akurat jak skończę i pójdę spać od razu

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
czesc

wiecie co, wkurzona jestem. w święta codziennie padało, a od wtorku zero chmurki na niebie, sliczne słonko, gorąco jesli od jutra znowu bedzie padało to jaka tu sprawiedliwosc??

wczoraj też o tym z mamą rozmawiałam, że powtórka z zeszłego roku. Latem tak miałam. Cały tydzień słońce i upał a w weekend jak jechałam nad morze - deszcz
Stary 2010-04-09, 08:49   #2208
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
aha to się już pewnie nie mozesz doczekać??

jejku, ja tez bym juz chciała się starac. marzy mi sie bycie w ciązy
Nawet nie, czasem chciałabym szybciej, czasem spokojnie, bez pośpiechu mogę czekać do października.
Trochę mi będzie szkoda mojej nowej figury

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
Wiem, choć po mojej mamie wychodzi na to, że mogę być płodna jak królik
Z kolei TŻ ma manię, że on przeczuwa, że nie może mieć dzieci. Nie wiem, skąd takie myśli

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-04-09, 08:51   #2209
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Melisę? co ty, ja to myślałam raczej o butelce wina czy coś Tż mnie będzie wiózł a ja się będę alkoholizować, zajedziemy akurat jak skończę i pójdę spać od razu

wczoraj też o tym z mamą rozmawiałam, że powtórka z zeszłego roku. Latem tak miałam. Cały tydzień słońce i upał a w weekend jak jechałam nad morze - deszcz
Na to nie wpadłam , ale co teściowa powie jak zobaczy Cię w stanie zamroczonym
A'propos wina kupiłam wczoraj sobie pyszne winko na wieczór, ze względu na dietę postanowiłam pić tylko wino, żadnych whisky bo to cholerstwo ma tyle kalorii że szok.

Tak najgorsze jak weekendy są pogodowo do duupy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 08:52   #2210
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, miałam to napisać

Gdyby tak można było z dokładnością co do miesiąca sobie zaplanować to by było dopiero cacy
ASiuk przygotuj się na starania półroczne conajmniej , jesli będzie szybciej to będzie fart
U nas w lipcu minie rok starań , już nawet tyle czasu minęło, że nie wiem czy jeszcze tego chcę, tzn. pewnie uznałam, że to nie nastąpi i niech będzie tak jak jest
Dori to wy sie już rok staracie?? trzymam kciuki

Cytat:
Nawet nie, czasem chciałabym szybciej, czasem spokojnie, bez pośpiechu mogę czekać do października.
Trochę mi będzie szkoda mojej nowej figury
jejku, a ja się nie mogoę doczekac kiedy będę miała wieeeelkie brzuszek

Stary 2010-04-09, 08:54   #2211
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Na to nie wpadłam , ale co teściowa powie jak zobaczy Cię w stanie zamroczonym
A'propos wina kupiłam wczoraj sobie pyszne winko na wieczór, ze względu na dietę postanowiłam pić tylko wino, żadnych whisky bo to cholerstwo ma tyle kalorii że szok.

Tak najgorsze jak weekendy są pogodowo do duupy
co to za wino? chętnie wypróbuję jakieś nowe

Cytat:

ja mam brzuch wieeeeelki i bez tego
Stary 2010-04-09, 08:56   #2212
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2010-04-09, 08:57   #2213
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam do wieeeelkiego nie tęsknię, potem się puchnie i jest ciężko wejść po schodach

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-04-09, 08:58   #2214
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam do wieeeelkiego nie tęsknię, potem się puchnie i jest ciężko wejść po schodach
no pesymistka

Stary 2010-04-09, 09:01   #2215
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
no pesymistka
To nie pesymizm, tylko realizm Moja siostra tak miała, moja kumpela ma - w końcu trochę waży taki brzuch

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2010-04-09, 09:02   #2216
mania8582
Przyczajenie

Mam pytanie kulinarne

TŻ ma urodziny i chcę zrobić coś dobrego do jedzenia. Myslałam o zapiekanych trójkatach z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo pieczrkowym no i coś jeszcze, tylko nie wiem co macie jakieś pomysły?
mania8582 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:04   #2217
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mania8582 Pokaż wiadomość
Mam pytanie kulinarne

TŻ ma urodziny i chcę zrobić coś dobrego do jedzenia. Myslałam o zapiekanych trójkatach z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo pieczrkowym no i coś jeszcze, tylko nie wiem co macie jakieś pomysły?
zajrzyj na smaczny wizaż, większej ilości przepisów nie ma
Stary 2010-04-09, 09:06   #2218
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:

Wiem, choć po mojej mamie wychodzi na to, że mogę być płodna jak królik
Z kolei TŻ ma manię, że on przeczuwa, że nie może mieć dzieci. Nie wiem, skąd takie myśli
Tylko wiesz teraz sporo się zmieniło od czasu kiedy Twoja mama była młoda i płodna Nawet dziewczyny w wieku 20-22 lat czasem mają problem z zajściem w ciążę a jeśli nie problem to zabiera im to więcej czasu niż kobietom 20 lat temu. Uroki zmian cywilizacyjnych Trzeba się nastawić na starania przynajmniej półroczne. My staraliśmy się ponad rok, tyle że u nas sytuacja była utrudniona przez bywanie męża tylko w weekendy.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 09:10   #2219
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dori to wy sie już rok staracie?? trzymam kciuki

Ja tam bym to inaczej nazwała, kochamy sie rok bez żadnych zabezpieczeń a że w ciąży nie jestem widocznie tak ma być
Ja już jedno dziecko mam, ostatnio gadaliśmy że gdybyśmy mieli razem nie mieć to świat się nam nie zawali, bo " nasz" młody nam rekompensuje wszystko
Cytat:
co to za wino? chętnie wypróbuję jakieś nowe

Zaraz poszukam, żeby nie zrobić byka.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Tylko wiesz teraz sporo się zmieniło od czasu kiedy Twoja mama była młoda i płodna Nawet dziewczyny w wieku 20-22 lat czasem mają problem z zajściem w ciążę a jeśli nie problem to zabiera im to więcej czasu niż kobietom 20 lat temu. Uroki zmian cywilizacyjnych Trzeba się nastawić na starania przynajmniej półroczne. My staraliśmy się ponad rok, tyle że u nas sytuacja była utrudniona przez bywanie męża tylko w weekendy.
Racja, nawet mi przy pierwszy dziecku 7 lat temu wydawało się, że po miesiacu już będę w ciąży Okazało się, że równy rok
Widzę, że ponad rok to jest norma raczej ...
Stary 2010-04-09, 09:11   #2220
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
O to ja też hihihih....

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości