Straż graniczna - przykładowe testy poszukuje, cz. 2 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-08, 23:04   #211
magix86
Raczkowanie

Dot.: Straż graniczna - przykładowe testy poszukuje, cz. 2

Do shandrani

Witaj w klubie do NOSG komplet dokumentow zlozylem 15.03.2010 r. i poki co cisza jak makiem zasial

Edytowane przez magix86
Czas edycji: 2010-04-08 o 23:15
magix86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 00:06   #212
Mozej
Przyczajenie

luki0, rekrut, dołączam do klubu zaręczonych oczekuje na przejście w stan "żonaty"!
luki0, widzę że mamy podobny problem. Mam co prawda parę lat mniej bo 23, ale miałem to szczęście, że złapałem kawał porządnego doświadczenia, które jak sądziłem ja oraz osoby z mojego otoczenia, pozwolą mi podjąć pracę na dobrym stanowisku... marzenia Niestety... zapraszany jestem na rozmowy na dyrektora sprzedaży, gdzie słyszę od headhunterki, żebym się nie godził na mniej niż 5tys brutto podstawy z moim doświadczeniem... a za chwile okazuje się, że znaleźli kogoś innego. A ponieważ mam już sporo doświadczenia jak na swój wiek to nikt mnie nie chce zatrudnić nawet na prace na słuchawce w jakimś biurze obsługi bo ani ja sam siebie, ani tym bardziej pracodawce nie potrafię przekonać, że to praca moich marzeń i koło się zamyka, jestem sobie bezrobotny. Ponieważ plany o wstąpieniu w szeregi SG snuły się za mną na poważnie od około 2 lat (miałem wtedy dobrze płatną pracę) to obecna sytuacja jeszcze bardziej utwierdziła mnie w przekonaniu, że tego chce od życia. Szczególnie że podobno jak Ty kolego luki0 mam mocno zakrzewiony patriotyzm Jeśli mam słuchać czyichś rozkazów to tylko od przełożonego wyższego stopniem.
Pozdrawiam

Edytowane przez Mozej
Czas edycji: 2010-04-09 o 00:08
Mozej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 06:40   #213
Dzieciol
Moderator

GG do Dzieciol

Mozej, wszystko pięknie, tylko jest problem, bo w SG bywa, że niższy stopniem wydaje rozkazy temu z wyższym, bo jest jego przełożonym

Dzieciol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 09:22   #214
Mozej
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dzieciol Pokaż wiadomość
Mozej, wszystko pięknie, tylko jest problem, bo w SG bywa, że niższy stopniem wydaje rozkazy temu z wyższym, bo jest jego przełożonym
No to mamy problem! hhehe, żartuje oczywiście. Przeżyje i taki układ. Chciałbym mieć już zmartwienia tego typu, kto jest nade mną a kto pode mną Póki co niech się kręci ta cała rekrutacja.
Mozej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 09:50   #215
KretaBPA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magix86 Pokaż wiadomość
Do shandrani

Witaj w klubie do NOSG komplet dokumentow zlozylem 15.03.2010 r. i poki co cisza jak makiem zasial
hejka ja również złożyłam komplet dokumentów w NOSG ale 18.03.2010 i jak na razie cisza i czekam dalej wytrwale mój kolega czekał na rozmowe w NOSG 3 miechy więc wszystko przed nami...wytrwałości
KretaBPA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 10:56   #216
nowy24
Przyczajenie

Witam,
Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie na wariograf, Chodzi mi o MOSG.
z góry dzięki za odpowiedź
nowy24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 11:04   #217
Dzieciol
Moderator

GG do Dzieciol

Nowy24 przy okazji jak będziesz w oddziale to podpytaj się co tam w temacie tegorocznych naborów słychać

Dzieciol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 11:51   #218
nowy24
Przyczajenie

Na pewno zapytam, co w trawie piszczy.
Stary 2010-04-09, 14:53   #219
trident
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowy24 Pokaż wiadomość
Witam,
Czy ktoś wybiera się w najbliższym czasie na wariograf, Chodzi mi o MOSG.
z góry dzięki za odpowiedź
Może ja pojade........3 raz hehe, taki czarny humor

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Mozej, ja kiedyś miałem podobny problem do Twojego, że aplikowałem na stanowiska niższe niz moje kwalifikacje i zaczęłem zmieniać CV, poprostu w zależności do jakiej pracy aplikowałem takie CV wysyłałem, w sumie miałem 6 różnych kompletów, w efekcie rzadko byłem bezrobotnym, ale wiesz czasem sie siedziało w fotelu, a czasem się kierowało taczką, hehe, ale robota była
trident jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 15:14   #220
frosti75
Raczkowanie

radiator,

to ciekawe co piszesz, choc to w duzej mierze w sprzecznosci z tym co tu inni pisza... Ja mam nadzieje ze Twoje i moje info jednak sie potwierdzi, chociaz nie ma co rozsiewac zbyt duzego optymizmu w sprawie przyjec, bo co niektorzy zbyt euforycznie to przyjmuja. Odchodzacy pozostawiaja czasem "puste" wakaty, i wcale NOSG nie musi przyjac rownej liczby ludzi na ich miejsce. Jak cos bedziesz wiedzial odnosnie swojego wario albo II etapu daj znac.

shantei,

to dziwne ze przeszlas wario i Cie jednoczesnie odrzucili to jakas sprzecznosc, bo albo tego wario nie przeszlas jednak, albo padlas na ankiecie, tak czy owak powodzenia tym razem...
frosti75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 17:01   #221
shandrani
Przyczajenie

rekrut_84
shandrani,
W NOSG umawiałaś się na konkretną godzinę na złożenie papierów, czy idzie się z marszu i staje w kolejce (zapewne długi ten ogonek)? Mówili coś w kadrach o terminie rozmowy?

Papiery składałam w białej podl. tam rzeczywiście trzeba było czekać (nawet zawiązał się komitet kolejkowy,zapisując się na listę 0 6.3o byłam 9!,a dokumenty przyjmowali od 10.oo),ale w chełmie ponoć wszystko idzie na bieżąco,najlepiej być na 7.3o(tak mówił kapitan).
O terminie rozmowy nic nie mówił,kazał czekać na kontakt...jednak nie wydaje mi się żeby im się śpieszyło,skoro nabór ma być dopiero pod koniec roku

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez KretaBPA Pokaż wiadomość
hejka ja również złożyłam komplet dokumentów w NOSG ale 18.03.2010 i jak na razie cisza i czekam dalej wytrwale mój kolega czekał na rozmowe w NOSG 3 miechy więc wszystko przed nami...wytrwałości
magix86,kretaBPA
No przecież muszą sprawdzić naszą cierpliwość...żeby wiedzieć czy nadajemy się,żeby godzinami czesać krzaczory ;P
shandrani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 17:06   #222
EdaF
Raczkowanie

Rekrut 84 no bardzo bym chciała żeby Twoje słowa okazały się prorocze bo nie pracuję w SG ale uwierz baaaardzo bym tego chciała. Obecnie jestem po wario i moja rekrutacja trwa od października a staram się do nadbużańskiego oddziału. Oj czytaj czytaj Rekrut bo fajna lektura w części I naszego forum
Stary 2010-04-09, 18:50   #223
Olcia2009
Raczkowanie

Część pierwsza forum była fajna, a teraz dominacja testosteronu dała się odczuć. W końcu mam decyzję o pozytywnym zakończeniu procesu rekrutacyjnego i dalej czekamy na nabór
Olcia2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 18:59   #224
rekrut_84
Raczkowanie

EdaF, czytam i czytam bo wątek bardzo ciekawy
Dziś dobrnąłem do 175 podstrony. Czy ktoś ma jakieś info odnośnie kiedy wejdzie nowy system szkolenia i kiedy wyjdą pierwsi kaprale z nowego systemu?
shandrani, dziękuję za informację. Ja jednak będę składał do Chełma, bo mam bliżej.
Podejrzewam że w tym roku będzie powtórka z rozrywki i wcielenie będzie w grudniu a szkółka w styczniu 2011. Także dla osób co niedawno złożyły papiery II etap popadnie na sierpień.
rekrut_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 09:04   #225
tk87
Raczkowanie

Nowy system dla podoficerki już został wprowadzony a kaprale po tym nowym systemie (który wcale nie jest dobry) wyjdą we wrześniu - mowa o koszalinie.
tk87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 18:31   #226
SzAkI
Raczkowanie

Szybko wtrącę jedno pytanko. Czy jest ktoś przed walio z WMOSG?
SzAkI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 21:11   #227
nowy24
Przyczajenie

Szaki rozumiem, ze chodzi o wariograf, ja czekam na jakis znak z MOSG, psychotesty mialem 23.03
Stary 2010-04-11, 11:34   #228
EdaF
Raczkowanie

Olcia wybacza jeśli pytanie się powtarza. A jaki Ty oddział i czy psycho z wario się nie przeterminują Tobie ? Moje gratulacje oczywiszka
Stary 2010-04-12, 06:52   #229
Olcia2009
Raczkowanie

Ja się nie obrażam za powtarzające się pytania. Dziękuję za gratulacje . Jestem z PoOSG, psycholog przeterminuje mi się końcem czerwca, wario w połowie sierpnia. W powiadomieniu zaznaczyli, że w przypadku przeterminowania się w/w badań zostanę przed wcieleniem skierowana na powtórki

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Wydarzenie dnia: forum doczekało się wreszcie zmiany czasu z zimowego na letni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 07:23   #230
EdaF
Raczkowanie

Olcia szkoda że daty wcielenia zapomnieli napisać no ale na pewno zapomnieli kurcze fajnie dostać takie pismo
Stary 2010-04-12, 08:05   #231
Olcia2009
Raczkowanie

Za dużo te pismo nie zmienia, skoro nie ma terminu wcielenia. Mam nadzieję, że przynajmniej wario nie będę musiała powtarzać, bo to straszne cho....two. A Ty Eda na co jeszcze czekasz?
Stary 2010-04-12, 08:22   #232
EdaF
Raczkowanie

Olcia ja jestem przed II etapem tzn. czekam na niego no i poświadczenie moje podobno niegotowe od października tj. pół roku ehhh
Stary 2010-04-12, 11:44   #233
Olcia2009
Raczkowanie

Ja na poświadczenie czekałam grubo ponad 6 miesięcy, a teraz w PoOSG znajomi dostają je po 1,5 miesiąca, przypadek, czy w końcu przyśpieszają?. II etap pewnie początkiem maja, więc szykuj się
Stary 2010-04-12, 12:42   #234
frosti75
Raczkowanie

Tez tak slyszalem, ze z poczatkiem maja... trzeba sie zaczac przygotowywac, EdaF i cos pomyslec o transporcie... Ja poodtrzymuje mam 3 miejsca wolne...
frosti75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 15:21   #235
rekrut_84
Raczkowanie

Wszyscy już się szykują na II etap a ja jeszcze nic nie zdziałałem
Muszę złożyć przynajmniej papiery niech ta machina rekrutacyjna ruszy.
Cytat:
Napisane przez tk87
Nowy system dla podoficerki już został wprowadzony a kaprale po tym nowym systemie (który wcale nie jest dobry) wyjdą we wrześniu - mowa o koszalinie.
Czyli z nowych naborów każdy wychodzi z kapralem niezależnie od wykształcenia?
rekrut_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 16:12   #236
zamer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olcia2009 Pokaż wiadomość
Ja na poświadczenie czekałam grubo ponad 6 miesięcy, a teraz w PoOSG znajomi dostają je po 1,5 miesiąca, przypadek, czy w końcu przyśpieszają?
Wygląda na to, że naboru w maju nie będzie, a skoro tak, to muszą przyszykować ok. 100 osób na grudzień (wcześniejsze wcielenia chyba też co raz bardziej się oddalają). Może stąd to przyśpieszenie.
zamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 17:54   #237
EdaF
Raczkowanie

Kurcze a skąd wiadomo o II etapie mówcie mi tu szybko
Frost to masz już wolne tylko 2 miejsca bo ja się piszę również o ile mnie zaproszą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 18:07   #238
dziadzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rekrut_84 Pokaż wiadomość
Wszyscy już się szykują na II etap a ja jeszcze nic nie zdziałałem
Muszę złożyć przynajmniej papiery niech ta machina rekrutacyjna ruszy.

Czyli z nowych naborów każdy wychodzi z kapralem niezależnie od wykształcenia?
Spokojnie jak już wiele razy wcześniej pisałem żaden kwit nie jest jeszcze podpisany, ale niestety jest to nieuniknione i bardzo bliskie chodzi mi oczywiście o system szkoleń, na f-szy już pracujących komendanci placówek już wysyłają zgłoszenia na kursy z podziałem na nowy i stary system, więc przynajmniej w ich przypadku wychodzi na to, że przez pewien czas oba systemy będą funkcjonowały jednocześnie ale dla nich to chodzi tylko o długość szkolenia
Stary 2010-04-12, 18:29   #239
IRMA 10
Przyczajenie

HEJ
Już dawno nie pisałam . Czekam razem z Kasią 09092 na 2 etap (WMOSG). EdaF A ty z jakiego jesteś oddziału? Ciekawe czy 2 etap będzie w maju? Jakoś trudno mi w to uwierzyć a sierpień natomiast wydaje sie taki odległy. Piszcie czy ten maj jest pewny na 100%?

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Dziadzia Ty wcześniej pisałeś że 2 etap będzie dopiero w sierpniu? To prawda?
IRMA 10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 19:05   #240
zamer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdaF Pokaż wiadomość
Kurcze a skąd wiadomo o II etapie mówcie mi tu szybko
Frost to masz już wolne tylko 2 miejsca bo ja się piszę również o ile mnie zaproszą
Nie wiem, czy tak było od zawsze, ale II etap odbywa się średnio co trzy miesiące. Ostatnio był w lutym więc wszystko wskazuje na maj.

edit. Nawiązując jeszcze do tych listów z oddziału. Ta formacja nigdy nie przestanie zaskakiwać. Wręczają list o pozytywnym zakończeniu rekrutacji jednocześnie powiadamiając o możliwych powtórkach psycho i wario na których w gruncie rzeczy można odpaść. Takie procedury można spotkać chyba tylko w formacjach mundurowych.

Edytowane przez zamer
Czas edycji: 2010-04-12 o 19:41
zamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości