|
|
#61 |
|
Moderatozaur
|
Dot.: limomanka - prace
Super czapeczki! A króliczki słodziakowe
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
potrafisz wyczarować prawdziwe cuda nie tylko igłą - śliczna czapeczka, a króliczki - powtórzę za Just-in - słodziutkie
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Wkliknęłam się przypadkiem i ... zakochałam w kotkach Twojego wyrobu. Beżowy w paski to mój numer jeden, ale zaraz za nim granatowy. Króliczki też urocze, zresztą wszystkie twoje szydełkowe zwierzątka są kochane. Zastanawiam się, czy to bardzo trudna robótka dziergać takie maluszki.
Pozdrawiam serdecznie, Monika |
|
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę nietrudno je szydełkować - najgorsze jest zszywanie, ale można się nauczyć Polecam rozgryzanie schematów - powstały głownie po to, żeby móc się nauczyć dłubać maskotki
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Prześliczne są Twoje prace
![]() Staropolskim obyczajem dużo szynki życzę z jajem. Niech zające i barany pospełniają Twoje plany, niech to będzie czas uroczy życzę miłej Wielkanocy!!! Słońca, szczęścia, pomyślności, oraz dużo fajnych gości, w drugie święto dużo wody- to dla zdrowia i urody! Mnóstwo jajek kolorowych, Świąt wesołych oraz zdrowych!!! |
|
|
|
|
#66 |
|
Moderatozaur
|
Koszyczki pełne pisanek,
koszyczki kolorowe takie już od soboty wielkiej, czekają na Zmartwychwstanie. A od rana samego w niedzielny poranek serca się radują, ze Zmartwychwstania Pańskiego. I przy tym wielkanocnym stole, Dzieląc się jajeczkiem, solą i chlebem Składamy sobie życzenia Wesołego Alleluja życzy Justyna
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
__________________ .._..,._
_________________.'…..…_) _______________<_,)'…..-"a\ _________________/'...(……..\ ___._.-----..,-'…………...(`"--^/ ____//.……….……….……./ ___(|………`;……..……..\ ____\…..;.----/…………,/ …..\\///……\\//..\/..\\//…..\\///… \\\\////....\\\////....\\\\\// ♥_._♥_._♥_._♥_._♥_._ ♥_._♥ Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół!!!
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Moc prezentów od zajączka
co kwiatuszka trzyma w rączkach Wielu wrażeń, mokrej głowy w poniedziałek dyngusowy. Życzę jaja święconego i wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Życia zabawnego
W jaja bogatego I w ogóle kurczę- Wszystkiego najlepszego! ______§§____________§§ _____§__§__________§__§ ___§§____§_________§___§ __§___§___§_______§____§ _§____§____§_____§____§ _§___§_§____§___§____§ _§§§§___§___§§§§§___§ _________§_________§___§§ _§§ ________§___§§_§§___§_§§§ c§§§ _______§_____________§_§d §§§ _______§______§______§__§ §§ _______§____§___§____§___ § ________§____§§§____§___§ _______§§§§§_____§§§§§_§ _§§§__§_____§§§§§_____§__ §§§ §_§_§§____§_______§__§_§§ _§_§ §____§_____§_____§__§__§_ ___§ _§____§____§_____§_§__§__ __§ __§____§§§§_______§§§§___ _§ ___§____§___________§____ § ____§____§§§_____§§§____§ _____§§§§___§§§§§___§§§§ ............((_,»*—*« »*—*«,_)) ((_,»*—**—*«,_)) ((_,»*—**—*«,_)) *~*~*~*~*WESOŁYCH ŚWIĄT*~*~*~*~*
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Zajączka pięknego,
dyngusa mokrego, koszyczka pełnego, śniadania smacznego, pisanek kolorowych, świąt wesołych i zdrowych, palemki ozdobnej, owieczki modnej. Wesołych Świąt |
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia świąteczne
Mogłam je przeczytać dopiero dziś, bo w okolicy świąt nie miałam dostępu do internetu. Mogę się już pochwalić prezentem, który dostałam w wymiance wielkanocnej od Marysi Razem z TŻetem i całą rodziną byliśmy nim zauroczeniZresztą sami zobaczcie:
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
przeurocze prezenciki dostałaś
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
A oto, co Marysia dostała ode mnie (wylosowałyśmy się wzajemnie):
Z kartki jestem bardzo dumna - była wyjątkowo pracochłonna, a pomysł wpadł mi do głowy w ostatnim momencie. No i efekt mnie zadowolił (uwielbiam witraże, a kartka jest trochę w witrażowej konwencji) Tutaj widać efekt trochę lepiej, niż na moim zdjęciu: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1269965928 .Kurczaczek był schowany w opakowaniu z tych drutowych serwetek/podkładek - związałam je sznurkiem w rodzaj torebeczki (w ten sposób: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1269965928 ).
|
|
#74 |
|
Moderatozaur
|
Karteczka naprawdę piękna! A kurczak prześliczny! Fajny pomysł z tym woreczkiem
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
oba zestawy prezencików prześliczne
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE !!!
Zdolniacha z Ciebie. Zwinne rączki do robótek. Piękny prezent dla wielbicielki Pratchetta - powalił mnie na kolana Maskotki, czapeczki, kartki i prezenty - SUPER. Krokodyl na sweterku też jest piękny. ![]() Mogłabym chwalić i chwalić Czekam na kolejne Twoje prace |
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Limomanka-same sliczności!
![]() |
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Wspaniałe szydełkowe prace tworzysz. Wielkie
![]()
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Piękna kartka, a kurczak przesłodki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo dziękuję za tak pozytywne opinie Wypada się przyznać, że pomysł nie był mój - wyszperałam go gdzieś w internecie, ale robiłam bez opisu i ile napracowałam się przy przełożeniu mapy Dysku na szydełko, to tylko ja wiem![]() I jeszcze raz powiem: dziękuję ![]() Bardzo, bardzo Ci dziękuję Nie mogłam się powstrzymać przed zrobieniem tego kurczaczka, kiedy zobaczyłam oryginał Był taki zabawny I oczywiście dziękuję Ci za komentarz.A skoro pozostajemy przy tematyce wielkanocnej, to wrzucam jeszcze fotki kilku przedświątecznych prac. Miałam jeszcze haftowane kartki w liczbie 12, ale zostały wręczone bez fotografowania... Serweta była prezentem dla moich teściów. Ma 39 cm średnicy i kończyłam ją tuż przed wyjazdem do domu. Drugie zdjęcie udowadnia, że była używana Zdjęcie zrobiłam komórką, więc jest kiepskiej jakości - lepiej wygląda miniaturka
moje prace: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373027 Edytowane przez limomanka Czas edycji: 2010-04-08 o 20:07 |
||
|
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam wymyślać i wykonywać własnoręcznie prezenty dla mojej MiłościNo to twórczości ciąg dalszy. Nazbierało się tego ostatnio, a wreszcie udało mi się porobić/odnaleźć zdjęcia. Jeszcze sporo robótek mam do sfotografowania. Zwłaszcza tych dla siebie, nie prezentów. Kiedyś to nadrobię. Zdjęcia przedstawiają w kolejności: 1 i 2. chustę z łączonych kwadratów i resztek włóczki. Wyjątkowo moją własną, noszoną jeszcze, bo czasem wieje tej wiosny ![]() 3 i 4. czapeczki, też moje - chyba się zapędziłam z deklaracją, że fotografuję same prezenty Bardziej lubię tę niebieską, bo lepiej na mnie leży. W czarnej muszę dorobić szydełkowy brzeg, żeby nie zjeżdżała mi z czoła.5. dywanik łazienkowy. Szalenie przydatny na wykafelkowanej podłodze 6. pasek. Zamarzył mi się szeroki i bordowy. Wykorzystałam resztkę włóczki i oto, co wyszło. Nie jestem do końca zadowolona z efektu - podszyłam go zbyt grubym lnem, ale po założeniu podszewka nie wystaje aż tak, jak na zdjęciu. 7, 8 i 9. niezwykle praktyczne pudełko do łazienki (w kolorach dopasowanych do wystroju ). Wykorzystałam opakowanie po surówce. Trzymam w nim podgrzewacze i olejek zapachowy![]() 10. serweta filetowa dla znajomej. Zdjęcie robiłam, gdy było już ciemno, dlatego nie wyszło zbyt imponująco
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko jak ja dawno tu nie byłam i nie wiem od czego zacząć
, kartka na wymiankę swietna, kurczaczek boski ma idealne kształty, chusta super-piękny kolor , serwetki robisz pięknie a ta ostatnia-rewelacja |
|
|
|
|
#84 |
|
Moderatozaur
|
O-jej, ile tu wspaniałości. Wszystko super - serwetki
A jakie fajne akcesoria do łazienki
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcia, które nie zmieściły się w poprzednim poście:
1, 2, 3 i 4. komplecik dla Jorgusia - synka moich przyjaciół. W myszki, jak widać. Zdjęć więcej, bo widać detale (guziczki-orzeszki zakupiłam kiedyś w osiedlowym ciucholandzie. Szalenie mi się podobały i wreszcie znalazłam zastosowanie ).5 i 6. mangowa świnka dla przyjaciółki, która uwielbia i świnki, i mangę
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja melduje, poza okrzykami zachwytu, ze jestem chora i nie poszlam jeszcze na poczte
![]() swinka jest the best |
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
tyle tu wspaniałości że nie wiadomo od czego zacząć dlatego określę wszystko jednym słowem REWELACJA
a najbardziej wpadła mi w oko chusta |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo mi miło, że zaglądasz i chwalisz DziękujęCytat:
I znów powiem tylko skromne: dziękujęCytat:
Ale życzę zdrowia![]() Cytat:
moje prace: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373027 Edytowane przez limomanka Czas edycji: 2010-04-08 o 23:40 |
||||
|
|
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
Same wspaniałe rzeczy, świnka rewelacyjne, sweterek uroczy, serwetki śliczniutkie....
![]()
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Ale dużo różności, aż nie wiadomo na czym oko zawiesić
![]() Chusta w bardzo ładnym zestawie kolorystycznym, myszki na sweterku urocze, świnka jak reszta Twoich maskotek milutka i bardzo podoba mi się dywanik łazienkowy, że też nie wpadłam na taki pomysł jak potrzebowałam dywanika i nabiegałam się po sklepach żeby coś znaleźć.
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

potrafisz wyczarować prawdziwe cuda nie tylko igłą - śliczna czapeczka, a króliczki - powtórzę za Just-in - słodziutkie

ZAJRZYJCIE 

, kartka na wymiankę swietna, kurczaczek boski