|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
hej mamusie........życzę pięknego dnia........a u mnie dziś grilllllll i muszę potem sałatką się zająć wkońcu to urodzinowa posiadówka
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
dzieki Alutka
ja wychodzilam za maz 9 lat temu bo jestem stara baba juz
|
#843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
a dziekuje w sumie to nie jest moj zawod wyuczony tzn skonczylam ogolniak i po ogolniaku zrobilam szkole fryzjerska tak samo jak szkolenie na pazurki do tego jeszcze studiuje politologie a fryzjerstwo i paznokcie poprostu sprawiaja mi przyjemnosc lubie to robic Cytat:
![]() a co do tego ze z mama wstyd to wlasnie byl to jeden z powodow dla ktorych bylam za dziewczynka one dluzej sa pieszczoszkami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja zaraz bede jadla sniadanko siostrzenica juz po i trzeba wkoncu posprzatac bo przez ostatnie kilka dni moje sprzatanie konczylo sie na odkurzaniu przetarciu podlogi zmyciu naczyc i schowaniu lozka
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
ah te fotki weselne piękne!!! mówiłam już wczoraj, że mamusie lipcowo-sierpniowe z kawałeczkiem czerwca to same modelkiiiiiiiiii
![]() pszczółka--ale ten Twój men tajemniczy z tym cygarem heheh
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
kashha tez tak ostatnio mialam tymi zlymi humorkami sie nie przejmuj bo wiele z nas je miewa a co do bolow brzuszka to ciezko mi cos doradzic ja tez czasem gdzies cos czuje zwlaszcza ostatnio bo moja siostrzenica w nocy strasznie kopie i spie na jednym boku bo boje sie zeby mnie nie kopla w brzuch a pozniej az mam wszystko zdretwiale
![]() ale nam sie zrobil watek slubny ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- ja niestety nie moge sie pochwalic sliczna biala suknia bo my tylko po slubie cywilnym jestesmy ale obiecalismy sobie ze jak maly troszke podrosnie to wezmiemy slub koscielny tez mi sie marzy biala piekna suknia
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no zwariowałyście... chwile człowieka nie ma, a tutaj tyle stron do nadrobienia... Nie dam rady
my dzisiaj znowu wstałyśmy po 9, więc Łucja raczej nie pojdzie juz dzisiaj spac... znowu cos sie slabo czuje, musze zmierzyć ciśnienie, wkurza mnie to juz...Teraz Łucja sprząta po sobie, bo naklejki pozrywala i pobiegla po szufelke i miotełkę... byłyśmy wczoraj na 2,5 godzinnym spacerku i przyszlam ledwo zywa do domu, problem z krzyzem tradycyjnie... Swoja droga co do krzyża, to pożalę się a jak... mam z nim ogromny problem. Jak ostatnio powiedziałam o tym lekarce, powiedziala,ze prawdopodobnie mam jakis ucisk i nic sie na to nie poradzi. A od dwoch tygodni boli mnie caly czas, boli codziennie, boli co rusz. Zle siade, zle stąpnę, za duzo pochodzę, za szybko chce iść, cokolwiek robię to boli... nawet ostatnio jak samochod prowadzilam, kawalek tylko jechalam niedaleko, to bol straszny... przeraza mnie to, bo jak tak caly czas bedzie i ucisk nie minie to do konca ciazy ledwo dozyje... Tak samo problem ze zgaga... dzien bez zgagi to dzien stracony. Nie wazne co jem zgaga i tak jest... ale na szczescie tutaj mleko pomaga, czy woda mineralna i nie ma problemu... da sie zgage przezyc. Gorzej z tym krzyzem... |
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
basienka a Łucja nie chodzi do przedszkola??
co do krzyza to ci wspolczuje mnie bolal raz i wolala bym aby wiecej nie bolal a co do zgagi to nie mam jej na szczescie codziennie ale wczoraj rozmawialam z kolezanka ma termin na 2 czerwca i mowi ze ma okropna zgage codziennie po wszystkim co zje
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
basienka
wspolczuje bolu krzyza
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo ladne suknie slubne i wy tez slicznie wygladalyscie.
Madziorek sliczny synus! Zuziunia duzo szczescia i radosci na nowej drodze!!!!! Slonko bedzie jutro i padac na pewno nie bedzie zobaczysz. Ja wieczorami mam zazwyczaj potworna zgage a wczoraj mialam taka, ze migdaly nie pomogly Dopiero jak kefiru sie napilam to mi sie lepiej zrobilo i moglam zasnac spokojnie.
|
|
|
|
#850 |
|
Rozeznanie
|
Ziuziunia wszystkiego najlepszego! Szczęścia, szczęścia, szczęścia
Dziewczyny, podczytuję Was cały czas, ale jakoś nie mogę wbić się w rozmowę, bo tak szybko pedzicie ![]() mam do Was pytanko: ile ważyły Wasze dzidzie podczas usg połówkowego i który to był tydzień? Moja w 22tc i 1 dzień ważyła według usg 700 g!! To chyba jakoś dużo... Aż się martwię. Jak to jest u Was? |
|
|
|
#851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To chyba oblicza się z długości kości udowej. Pocieszam się, że może ma prostu długie nogi hehehe. A 560 w 21 tc to też niczego sobie dziewczyna
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
piękna suknia
|
|
|
|
#855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja na połówkowym 486 g
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde a moja kruszynka tylko 330g.
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci co tydzien przybieraja ok. 100g wiec zalezy kiedy mialas to polowkowe.
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście sesja poszła gładko biorąc pod uwagę co się wydarzyło... W wielkim skrócie: zapalił się samochód, którym jechaliśmy do ślubu. Przypalona suknia, na szczęście tylko tren... Nie odwiązałam go i nigdy nie ujrzał światła dziennego. Kilkanaście sekund po tym jak wyskoczyliśmy samochód stanął w płomieniach... Szybka akcja przełożenia dekoracji na samochód stojący za nami i do kościoła pojechaliśmy kombi Sam ślub, po takim przeżyciu był bezstresowy ![]() Ślub i wesele były super chyba dlatego, że zupełnie ię wyluzowaliśmy i była to przede wszystkim dobra zabawa. Po ślubie zepsuł nam się samochód i ledwie zdążyliśmy na samolot. Ostatniej nocy naszej podróży poślubnej włamano sie do domu, który wynajmowaliśmy (Hiszpania, dobra dzielnica, sami angole). Przez klimatyzator na tarasie puszczono gaz usypiający, spaliśmy a oni przewertowali cały dom. Najgorsze, że chodzili koło nas... Ach, nawet nie wiecie jakie to uczucie obudzić się rano i zobaczyć to wszystko. Maksymalna bezsilność.... Zostaliśmy z paszportami, biletami i obrączkami... Nie mamy nawet jednego zdjęcia z podróży a zwiedziliśmy samochodem pół Hiszpanii. Została nam jedna karta pamięci z kamery więc przynajmniej częśc filmu mamy Po powrocie okazało się, że mamy rachunki za tel. na 14 tys. złotych... Tak sobie dzwonili Potem problemy zdrowotne i kilka innych mniej przyjemnych historii o których nie chcę pisać... To trwało dwa lata ...Masakra. Znajomi i rodzina nie mogli uwierzyć To, że nie mogłam zajść w ciążę było kolejnym kopniakiem od życia... Przetrwaliśmy i muszę przyznać, że to wzmocniło nasz związek. Ludzi poznaje sie w biedzie ![]() Moja mam żartuje, że wyczerpaliśmy limit pecha na kilkanaście lat ![]() Dobra, rozpisałam się ![]() |
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Łucja nie chodzi do przedszkola... w grudniu skończyła dopiero 2 latka, a poza tym przedszkole to jest dodatkowy wydatek, myslalam by ja zapisac od wrzesnia, ale i tak bede siedziec w domu z drugim dzieckiem, nie bedzie drugiego dochodu... wiec lepiej jak jeszcze rok zostanie w domku z Nami
a od przyszlego roku do przedszkola jak cos...Co do krzyża... no to ja nie siedzę całymi dniami przed lapkiem, nie lezę cały dzień, choć ostatnio zdarza mi się leżenie coraz to częściej, ale nie tylko ze wzgledu na krzyż... chodzę z Łucją na spacery, popołudnia też poza domem, nie ma lenistwa, może nie ma specjalnych ćwiczeń, ale ja nie potrafię nieraz dziecka przebrać, bo jak się nachylę to koniec... nie potrafię się wyprostować przez 2 minuty... mam dziecko ulożone bardzo nisko i to moze przez to... gore brzucha mam pusta... dziecko ulozone jest na dole... obstawiam,ze przez to te bole... gdziekolwiek idziemy, juz nawet obcasa nie ubieram... bo kuleje co chwile, co chwile bol mi taki wchodzi,ze cala prawa strone mi paralizuje wrecz... teraz tez znowu problem z cisnieniem... pol godziny temu bylo 160 na 105, a teraz spadlo troche na 140 na 93... ide jeszcze sie polozyc. Drugi dzien z rzedu rano mam takie cisnienie... czy trzeci nawet. Musze w srode powiedziec lekarce, bo az tak regularnie sie tak wysokie cisnienie nie zdarzalo. Pewnie dostane tablety HD brakło mi słów po przecztaniu tego wszystkiego... a mówią, że nieszczęścia chodzą parami? U Was chyba całym stadem... aaa! Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-09 o 11:35 |
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
hd
o rety ale kataklizmy, wspolczuje. oby teraz bylo tylko dobrze. i prawda ze po burzy czlowiek docenia slonce basienka nieciekawie z tym cisnieniem
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierz mi, nie napisałam o najgorszych rzeczach. Moja przyjaciółka w pewnym momencie przyszła i powiedziała, że chce mi coś dać. Wyjęła z kieszeni małego porcelanowego słonika. Powiedziała, że to najcenniejsza rzecz jaką ma, że jest z nią od dziecka, przynosi szczęście. Muszę zaznaczyć, że jej mama chorowała w tym czasie na raka więc szczęście było jej potrzebne .... Rozbeczałam się jak dziecko... Mała rzecz a wielki gest |
|
|
|
|
#862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednym slowem sam blonnik na poczatku spelnial swoje funkcje, ale juz sie organizm przyzwyczail i wrocilam dalej do problemu.Cytat:
ja nutelle pochlonelam w jeden dzien... Cytat:
wiec spokojnie, to tylko orientacyjny pomiar ![]() zuziunia trzymam kciuki za pogode i za caly slub ![]() kobietki normalnie mialyscie piekne suknie slubne, kazda z was wygladala wyjatkowo i oczywiscie tez zgadzam sie ze zdaniem, ze kazda kobieta powinna w tym dniu czuc sie jak ksiezniczka w takiej sukni jaka jej sie podobala, bo nie wazne co bedzie za 10 lat - liczyla sie terazniejszosc ![]() moja byla prosta, bo mialam ograniczenia przez brzuszek i tak sie w niej czulam jak baleron
|
|||
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
bajka - piękna suknia i ślicznie wyglądałaś
|
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Tak od wczoraj nadrabiałam po trochu, robiłam sobie notatki i w końcu dotrwałam do końca Daysy gratuluję! aniaa22 trzymam kciuki za męża! anuszkagratuluję! karolcia super, że po wizycie wszystko ok, ja też mam następną 11.05 papeteria, HD, serduszkiz, eleonoremio śliczne brzuszki ![]() bajka też super brzusio i zakupki, też kupiłam butelki Tommy Tippe HD ale miałaś przeżycia, no to teraz musi być już tylko dobrze, limit nieszczęść wyczerpany justynacz mój synek ważył 570g w 22t.5dniu zuziunia trzymam kciuki za jutro, niech będzie piękny słoneczny dzień oglądałam zdjęcia ślubne, same piękne Panny Młode! a mnie coś dzisiaj głowa boli od samego przebudzenia... |
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Kociarombek zmierz sobie cisnienie... moze z nim tez masz problem? Ja juz troche lepiej sie czuje...
![]() HD masz racje stada, ogromne ilosci, normalnie szok... a gest ze slonikiem, no coz pozazdroscic takiej przyjaciolki
|
|
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
hd
normalnie jak z jakiegoś filmu te Twoje przeżycia, szkoda że życie nie jest tylko usłane różamibajka śliczna suknia
|
#867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Jezu Hd... To ja nawet nie wyobraziłabym sobie tego wszystkiego przed... Cytat:
Obniżają ciśnienie, może unikniesz leków. Co do pleców. Ja stale tak nie mam, ale są takie dni, że płaczę z bólu. I dokładnie tak jak opisujesz, nie mogę nogi przestawić, ubrać się, postać, pochodzić... Łukasz mnie ubiera, rozbiera, zakłada buty itd. Koszmar
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
bajka
ja uwazam ze sliczna sukienka i bardzo ladnie na tobie lezy do dziewczyn ktore poszcza w piatki - dzis nie ma postu - pamietacie?
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Hd
Bajka slicznie wygladalas zaden baleron!! Musze wstac i wyjsc z piesem a tak mi dobrze w loku sie lezy :/ Jakby Sisco zaczal marudzic to by mi ulatwilo duzo a on spi! Moj tz dzwonil przed chwila i mowi, ze on chce na obiad to co wzoraj tak mu smakowalo
|
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Heja
![]() Ja dziś mam półmetek. Wczoraj była na usg i wyszło wszystko ok. Tylko muszę jeszcze raz na usg iść, bo mały żle się ułożył i serduszka i buźki nie było widać...Niestety zaczęłam mega puchnąć. Przez to, że mój organizm zatrzymuje wodę na plusie mam juz 9 kg. :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

bo jestem stara baba juz

za meza

Dopiero jak kefiru sie napilam to mi sie lepiej zrobilo i moglam zasnac spokojnie.

, a co ja też trochę posłodzę
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

normalnie jak z jakiegoś filmu te Twoje przeżycia, szkoda że życie nie jest tylko usłane różami