|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
za załatwienie wszystkich spraw!A gdzie się wybieracie w podróż? my chyba też pojedziemy ale na last minut. Będziemy się rozglądać za ofertą ze dwa tygodnie przed planowanym urlopem, który jak wiecie chyba dopiero we wrześniu |
|
|
|
|
#4742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
a gdzie planujecie podróż poślubną? |
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Ile czasu przeznaczacie na fryzjera i kosmetyczkę w dniu ślubu?
O 13.30 mam być gotowa (przyjeżdża fotograf) i chyba muszę zadzwonić i zmienić zarezerwowaną godzinę na wcześniejszą.
|
#4744 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() My zaproszenia będziemy wybierać chyba w poniedziałek, bo oboje mamy wolne, więc klapniemy na tyłkach i pobuszujemy na all ![]() Cytat:
![]() Pokazać obrączki i gang ![]() Cytat:
) i liczę, że tak na 12 będę gotowa. Później do domku coś przekąsić i się ubrać i tak na 13.00/13.30 na plener. Powrót do domku gdzieś na 16 (może trochę wcześniej), znów coś przekąsimy (o ile uda nam się cokolwiek w siebie wcisnąć), szybkie odświeżenie, dowiązanie sukni (bo przez czas pleneru pewnie się trochę luzu zrobi, bo suknia "pracuje" podobno i trzeba ją później mocniej dowiązać), błogosławieństwo i podziękowanie i na 17 do kościoła.Czyli wychodzi na to, że według mojego rozkładu najlepiej by było jakbyś się na 8 umówiła, wtedy razem kosmetyczka + fryzjer = 4 godzinki, o 12 w domku, jeszcze coś ze spokojem zjesz i się ubierzesz (no chyba, że nie masz sznurowanej sukni to wtedy krócej to trwa). No ale to tylko takie moje obliczenia, a ja sobie wolę zostawić drobny zapas na ewentualne obsuwy, bo tak naprawdę to fryzjer i kosmetyczka powinni się w 3 godzinki uwinąć
|
|||
|
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jeszcze się okaże. U kosmetyczki ok. 2 godz. posiedzę (tak wstępnie ustaliłyśmy, bo takl mniej więcej standardowo zajmuje jej zrobienie makijażu). W domu będe po 13 (mam nadzieję), ślub o 15 (dobrze że do kościoła mam piechotę ze 3 min), więc spokojnie (o ile w tym dniu jakikolwiek spokój będzie możliwy) zdążę się odświeżyć, coś chrupnąć aby w brzuchu nie burczało, ubrać, później szybki błogosławieństwo po nich podziękowanie rodzicom i fru pod kościół
|
|
#4746 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie, wspaniałe jesteście
A co do lekarza to mam 5 torbieli w jednej piersi, powiedział, że "musze się nauczyć z nimi żyć", nalaże nie ma co ich ruszać, mam obserwowac, jak urosna albo staną sie bolesne-biopsja.ahh niby ulga al strach pozostanie...
|
|
|
|
#4747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
nie poszłam dzisiaj na uczelnie i dobrze przynajmniej samochód trochę umyłam ![]() ultradiola: moja przyjaciółka tez tak ma , ze jak usłyszy słowo żyła albo puls , to jej sie niedobrze robi ![]() madmuazelle: no właśnie zawsze można podpatrzec cos fajnego na każdym weselu ;P
|
#4750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za rady w sprawie fryzjera i kosmetyczki, umówiłam się na 8.00
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż stwierdziłyśmy ze Świadkową, że fajnie by było, jakby uczesała się w tym samym salonie co i ja, bo będzie widziała co mi fryzjerka i makijażystka tworzą, w razie czego zareaguje, doradzi.... Otóż szanowna Pani z Salonu informuje moją Świadkową, że nie ma takiej PM zapisanej!!! Świadkowa się upiera, podaje dane, nr tel, zapewnia, dziwi się, że jak to możliwe, przecież wczoraj o tym ze mną rozmawiała i jeszcze mam mieć make-up próbny i fryzurę próbną i jak to w ogóle możliwe! ![]() ![]() Zadzwoniłam do nich zaraz po rozmowie ze Świadkową i próbując zachować stoicki spokój mówię, że oto ja= PM widmo, co to się zapisywała w grudniu i jej nie ma i czy ja może mam się przejść do ich zakładu, by mieć pewność, że mnie zapisali, bo może znów się okazać, że się nie zapisałyśmy i niech mi wyjaśni ich niekompetencję, bo nie mogę tego pojąć Jeszcze w styczniu dzwoniłam się upewnić i było wszystko w porządku!Pani (właścicielka) bardzo mnie przepraszała, udzieliła wszelakich informacji, jakie tylko chciałam, by mi udzielono, pomarudziłam jej za moje nerwy ile wlezie, upewniłam się, że nas zapisała, zmieniłam godz. Ja na 10:30, Świadkowa na 11:00, wstępnie ustaliłam keidy mniej więcej przyjdę na próbną i jeszcze promocję mam zamiar wyżydzić za mój rozstrój żołądka ![]() Także fryzjera mam na 10:30, potem od razu makijaż i o 14:00 powinnam być gotowa, ZADOWOLONA i wystraszona Koszt ok. 300 zł z fryzurą i makijażem próbnym ![]() A z innych mniej przyjemnych, to zmieniłam opony na letnie = - 50 zł W trakcie okazało się, że przeguby kompletnie się już sypią, więc jestem umówiona na godz. 14:00 na wymianę = -270zł Tym sposobem kasa, która miałą wystarczyć do 27 została wydana dziś ![]() Popołudniu mam jechać do Tż, ale już mi się wszystkeigo odechciało, bo boję się, ze jeszcze coś wynajdą, jak wezmą mego wraka na podnośnik
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-04-09 o 12:34 |
|
|
|
|
#4752 |
|
BAN stały
|
Cześć
![]() A już się cieszyłam,że mi przechodzi katar,a kichneło mi się i mam wciąż katar. :/ Miałam w ogóle,lesbijski sen z udziałem moim i mojej koleżanki ![]() Ok,zabieram się do nadrabianie.
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczęta!
Chili ale buraki w tym salonie dobrze się chociaż wszystko udało odkręcić, bo byłby numer jakby na twoją godzinę już kogoś innego mieli ![]() w ogóle ostatnio nie mam czasu na nic... |
|
|
|
#4754 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
za załatwione sprawy. ![]() Pewna była już zazdrośnica ( z wątku bardzo chce pierścionek/oświadczyn ) A zarazem PM2011? napisała do swych koleżanek,że u nas się mało co dzieje,bo ciągle od marca mamy tą częśc wątku a PM-ki 2011 już mają tyle części. PM-ki 2010 w porownaniu do PM-ek 2011 pracują i mają różne obowiązki nie siedzą non stop na forum/wątku i nienabijają postów.
|
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemuż to tajk mało postów trzepiemy!!!
|
|
#4756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że w porę się to wyjaśniło, strach pomyśleć co byś przeżyła, gdybyś udała się tam na próbny makijaż i okazałoby się, że nie mają Cie zapisanej. Dobrze, że dałaś tej kobiecie do słuchu. Powinni dbać o klientów, zwłaszcza o PMki I tak sobie pomyślałam, że może tyrknę do "mojego" salonu aby się upewnić...Ale w sumie to dziewczyna przy mnie wpisywała mnie w kalendarz, dodatkowo mi wszystko zapisała na ich ulotce więc myślę, że mają mnie w kajecie.Co do auta, to tak bywa że psuje się w najmniej oczekiwanym momencie, kiedy kasa jest potrzebna na coś innego. Ja się cieszę, że mój TŻ zna się na naprawie aut, mimo, że nie jest mechanikiem dyplomowanym, ale większość rzeczy potrafi sam naprawić, więc dużo kosztów nam odpada (nie tylko nam, ale i moim rodzicom, którym samochód również naprawia), a do tego części zamienne też zawsze ma dużo tańsze, bo jego szef załatwia jeśli trzeba. W warsztatch się cenią, oj cenią, zwłaszcza elektronicy
|
|
#4757 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja tak zawsze narzekałam, że nie mogę Was nadrobić, bo dużo piszecie, mój błąd
|
|
#4759 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Żartuje oczywiście.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-04-09 o 13:52 |
|
|
|
|
#4760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byłam przekonana że mówisz serio ![]()
|
|
#4761 |
|
BAN stały
|
No żartuje,żartuje.
Ja nigdy poważna nie jestem ![]() No dobra przesadzilam,jak trzeba to i poważna też jestem.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-04-09 o 13:57 |
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym taka awanturę zrobiła, że by mnie chyba za darmo czesały ... Na wszelki wypadek upewnię się u kosmetyczki, czy jestem zapisana, bo u fryzjera jestem na pewno Co do naprawy aut - masakra z tą naprawą... kasy to pochłania mnóstwo.. Naprawdę się cieszę, że mój TZ jest mechanikiem, to tylko za części płacę, bo inaczej z torbami bym chyba poszła ..... |
|
|
|
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-04-09 o 14:11 |
|
|
|
#4764 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tajemnica - 36 latek mi stuknęło
Więc niemało już Martoolka87 - masz różowe dodatki do sukienki więc różowe butki jak najbardziej 83mika - nie martw się! Czy to są gruczolako-włókniaki? Jeśli tak to nie są groźne - ja miałam ale mi je wycięli w Kielcach na Onkologii. Gdyby nie to ze były głebokie można by je wycinać pod miejscowym znieczuleniem (tak mnie "pocieszał" chirurg
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
chili, straszne w tym salonie!Dobrze, ze namówiłaś świadkową, żeby się tam zapisała, bo nawet byś nie wiedziała!
ja jeszcze się nie zapisywałam do fryzjera, bo moja fryzjerka powiedziała, ze mnie nie uczeszą, bo nie umieją za bardzo ślubnych fryzur To ja nigdy nie mogę nadrobic tego wątku, a co dopiero jakbym miała wiecej! ![]() dziś jedziemy z rodzicami na salę! Trochę się stresuję (i przyznam się Wam, że mi dziś w metryce przybyło )
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-04-09 o 14:00 |
|
|
|
#4767 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
I mi tu nie kracz,wypluj te słowa,ale to już. ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- To fajno. ![]() Cytat:
Moja rodzicielka powiedziała wczoraj,że niedługo pojedzie z tatkiem po suknie dla niej,garniak dla taty.
|
||
|
|
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4769 |
|
BAN stały
|
A Asiu pisałaś parenaście postów ( chyba nie pomyliłam Pm-ek ) że z mamusią i dzieckiem jest dobrze.Uff,to fajnie.
![]() A no można,można. Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-04-09 o 14:09 |
|
|
|
#4770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

za załatwienie wszystkich spraw!

) i liczę, że tak na 12 będę gotowa. Później do domku coś przekąsić i się ubrać i tak na 13.00/13.30 na plener. Powrót do domku gdzieś na 16 (może trochę wcześniej), znów coś przekąsimy (o ile uda nam się cokolwiek w siebie wcisnąć), szybkie odświeżenie, dowiązanie sukni (bo przez czas pleneru pewnie się trochę luzu zrobi, bo suknia "pracuje" podobno i trzeba ją później mocniej dowiązać), błogosławieństwo i podziękowanie i na 17 do kościoła.
To jeszcze się okaże. U kosmetyczki ok. 2 godz. posiedzę (tak wstępnie ustaliłyśmy, bo takl mniej więcej standardowo zajmuje jej zrobienie makijażu). W domu będe po 13 (mam nadzieję), ślub o 15 (dobrze że do kościoła mam piechotę ze 3 min), więc spokojnie (o ile w tym dniu jakikolwiek spokój będzie możliwy) zdążę się odświeżyć, coś chrupnąć aby w brzuchu nie burczało,
żeby ze zdrówkiem było wszystko w porządku.
i
)

Otóż szanowna Pani z Salonu informuje moją Świadkową, że nie ma takiej PM zapisanej!!!
Świadkowa się upiera, podaje dane, nr tel, zapewnia, dziwi się, że jak to możliwe, przecież wczoraj o tym ze mną rozmawiała i jeszcze mam mieć make-up próbny i fryzurę próbną i jak to w ogóle możliwe! 
by mieć pewność, że mnie zapisali, bo może znów się okazać, że się nie zapisałyśmy i niech mi wyjaśni ich niekompetencję, bo nie mogę tego pojąć
Jeszcze w styczniu dzwoniłam się upewnić i było wszystko w porządku!