|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Cytat:
![]() |
![]() |
#3122 |
Raczkowanie
|
Podejrzewam, że Neresis pyta, czy taką szeroką bransoletę można zrobić bez używania tych "łączników" z kilkoma dziurkami (te długie cosie łączące poszczególne sznurki do kupy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3123 |
Przyczajenie
|
dokładnie
![]() a jeśli nie można tak to w jakim sklepie internetowym można ewentualnie takie wielodziurkowe koraliki zakupić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3125 |
Przyczajenie
|
Witam!
Może coś takiego by Ci pasowało? Tutaj użyto nazwy "rozdzielacz" http://www.allegro.pl/item963187999_...swarovski.html Myślę, że najprościej jednak taką bransoletkę z wielu rzędów koralików zrobić na drucie pamięciowym używając kilku żeberek, nawlec koraliki i zakończyć loopami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3126 |
Przyczajenie
|
O, dziękuję bardzo za wszelkie odpowiedzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3127 |
Przyczajenie
|
Byłam bardzo zadowolona z Waszej ostatniej pomocy, więc... powiecie mi może na jakiej zasadzie to zapięcie działa? Przepraszam, bo pytanie pewnie głupie
![]() http://www.allegro.pl/item976012916_...m.html#gallery |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Rozeznanie
|
Róża ma zapięcie szufladkowe. Po lewej sronie ściskasz palcami ten wywinięty element i wysuwasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3129 |
Zadomowienie
|
Ja mam pytanie tylko nie bijcie;d z bizu muszę pochlonąc ogolne podstawy;d i chcialabym wiedziec czemu wszyscy sie tak spinaja na te cale przekladki?:P a raczej ich brak? mi sie bardziej podoba bez xd ona maja jakas funkcje, znaczenie?:P bo i ile takie na samym dole kolczyka to ok to pomiedzy mi sie nie podobaja;d wiec o co chodzi, czemu zeby bizu byla ok musza byc te przekladki?:P sa jakies zasady ze po takim koraliku a takim powinny byc a po takim nie? albo ze co trzeci koralik?
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie dostanę (w miarę niedrogo) koła z masy perłowej (takie cienkie), ale nie takie duze jakich pełno na allegro średnica 40-50 mm, tylko takie małe 10-25 mm
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3131 |
Raczkowanie
|
Na allegro są też mniejsze, tylko trzeba się naszukać. Ja ostatnio kupiłam takie 10mm w Qnszcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3132 |
Zadomowienie
|
nikt mi nie odpowie?
![]()
![]() |
#3133 |
Wtajemniczenie
|
losux może zrób sobie dwie takie same pary kolczyków, z tym, że w jednych użyj przekładek, kuleczek itp, a w drugich nie i podziel się wnioskami
![]()
![]() |
#3134 |
Rozeznanie
|
Ale ja np nie widze problemu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
dzieki za odpowiedz
![]() ![]()
![]() |
#3136 |
Wtajemniczenie
|
onie nie pełnia zadnej innej funkcji poza ozdobną, więc niewiem czemu zrobilas nad przekladkami taki wywod
![]() Przekladki sa rozne, dla okragluch koralikow - takie miseczki, sa tez kulki zdobione, dyski, talerzyki, pastylki.. no masa!! Ale naprawde sa tylko ozdoba majaca na celu poprawic wyglad kolczyka. Jak tobie sie nie podobaja, to ich nie uzywaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3137 |
Rozeznanie
|
losux po pierwsze przekładki urozmaicają pracę. Jeśli nie podobają Ci się duże ozdobne przekładki można użyć małej czapeczki, albo i nawet samej kulki. Dzięki temu praca wydaje się bardziej estetyczna i wykończona. Ładnie dobrana przekładka każdej pracy doda uroku. Przekładki pełnią często funkcję maskowania. Czasami koraliki mają brzydkie dziurki, lub kolor przy dziurkach się kończy, a przekładki właśnie je zasłaniają maskując niedoskonałości. Ponadto koraliki lubią się przechylać na lewo i na prawo, niszcząc jednocześnie siebie nawzajem, dlatego powinny być nieruchome. Koraliki mają spore dziurki, a dzięki przekładkom i małym kuleczkom znika problem niespójności pracy. Dodatkowo ciężko zrobić ładnego loopa bez kuleczki na górze.
A do tego dodam, że bez przekładek prace będą bardzo monotonne i nudne. Jeśli teraz Ci się nie podobają, to za jakiś czas, sama zobaczysz, że robienie wciąż tego samego, nakładania jednego koralika na drugi jest nudne i przekonasz się, ze przekładki jednak są do czegoś potrzebne. Chociaż dla samego urozmaicenia procesu twórczego ![]() Uff, mam nadzieję, że moje argumenty jakoś do Ciebie trafią.
![]() |
#3138 |
Zadomowienie
|
SUPER DZIEKI WAM DZIEWCZYNY
![]() ![]() ![]() ![]()
razem zdałam prawko! kg ![]() ![]() boczki ![]() ![]() udo ![]() ![]() łydka ![]() ![]() ramiona ![]() ![]() Edytowane przez losux Czas edycji: 2010-04-08 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3139 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, szukam pomocy
![]() Otóż chciałabym zamówic na CrystalEye bigle otwarte : http://www.crystaleye.pl/towar.php?a...&lang=pl&w=pln Nie rozumiem tylko, jak tutaj zamówic 1 parę ? O co chodzi z tymi gramami ? Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3140 |
Zadomowienie
|
kupujesz na gramy, a nie na sztuki
![]()
![]() |
#3141 |
Raczkowanie
|
sprzedaja tam bigle na wage. podali, ze para wazy tyle a tyle i ty decydujesz ile gram produktu chcesz kupic. jesli 6 gram, to bedzie to 5 par.
jesli chcialabys kiecej, to mozesz kupic 25 gram lub 100 (a wtedy cena grama bedzie mniejsza zgodnie z info podanym w tabeli) ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- ups duplikat do wiadomosci ravenart ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3142 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś wie jak zrobić taki pierścionek?
http://www.allegro.pl/item989457073_...bro_lador.html Mam już kupioną bazę http://www.sklepbukowiec.pl/product_...oducts_id=1862 i duuużo kryształków Swarovskiego i oczywiście szpilki.Zaczęłam robić,ale kiepsko to wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Jasperin.Kurczę czyli muszę zniszczyć to co zrobiłam i zaczynać od nowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się jak ta projektantka http://www.pakamera.pl/gunia13-0_s119148.htm stopniuje grubość sznureczków,tzn. szerokość bransoletek i naszyjników. Można gdzież znaleźć tutorial albo jakiś szkic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3147 |
Raczkowanie
|
Witam
od jakiegoś czasu zainteresowałam się wyrobem biżu. Wydawało mi się, że coś tam wiem, ot wielka filozofia ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3148 |
Zadomowienie
|
wiewi85 pamiętaj, jak już coś porobisz to załóż swój wątek i tam prezentuj chętnie popatrzymy i poradzimy, i ocenimy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3149 |
Raczkowanie
|
Pomocy
![]() Oglądałam na fotkach cream rose, ale one wyglądają na kremowe, nie różowe. A rosaline? Są blado, jasnoróżowe, czy bardzo różowe? Przeglądalam paletę kolorów, ale chciałabym się upewnić... A i czy wie któraś może, który kolor kryształków najlepiej się z rosaline komponuje? Light rose? Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2010-04-12 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3150 |
Konto usunięte
|
witam drogie wizażanki
![]() jak wykonać samemu taką zawieszkę? i jeszcze jedno... wszędzie widzę koraliki zapięcia itd. a gdzie można kupić zwykłe łańcuszki? i jak to jest z mocowaniem ich do zapięć? byłabym wdzięczna za jakieś linki gdzie mogę znaleźć info na ten temat pozdrawiam serdecznie ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.