|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Imię już jest teraz tylko żeby była dziewczynka. TŻ bardzo chce mieć córkę ja z reszta też. Ale co ma byc to bedzie. Byle by zdrowe było.
|
#3512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Slicznie
![]() Cytat:
Co ja bede robila? Yyyyy.... No sama jeszcze nie wiem, bo ja to taki malo - wielki leniuch jestem Juz tydzien czekam na umowe do podpisania i nic A z drugiej strony nie chce pokazac, ze tak bardzo mi zalezy, bo moga to pozniej wykorzystac, ech...![]() Co robicie na obiad? Moze podkradne pomysl ![]() Cytat:
A Kreti, jak wy z imionami stoicie? Macie jakies wasze ulubione typy? U mnie to juz wiadomo co do chlopca Bedzie Wojtus - decyzja TZa Podoba mi to imie ale bardziej Witek - po moim dziadku. Niestety TZ nie ma zapedow w ta strone a ustalilismy wczesniej, ze imie dla chlopca wybiera on.Dla dziewczynki marzy mi sie Emma... TZowi sie nie podoba ale nie ma nic do gadania, bo to ja wybieram, he he!No nie, nie prawda... Wole, zebysmy razem ustalili ale bedzie ciezko... Marza mi sie juz takie dylematy
|
|
#3513 |
|
Rozeznanie
|
Niestety imienia Wojtuś nie damy bo by musiało by Wojtuś Junior
Dla chłopca para wybranych imion jest. Ale trudno zdecydować się na to jedno. Mamy takie typy: - Nikodem, - Marcel, - Tobiasz. Mnie się jeszcze podoba Kryspin ale TŻtowi nie. I na tym się lista kończy. Cięzki bedzie orzech do zgryzienia. dlatego liczymy na córeczkę.
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-04-09 o 14:20 |
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
My totalnie nie możemy dojść do porozumienia w kwestii imion. Praktycznie żadnych punktów wspólnych
Dobrze, że mamy jeszcze dużo czasu ![]() Moje typy to obecnie Mateusz, Tymoteusz, Mikołaj, a dla dziewczyny Hanna albo Apolonia. Ale miałam już tyle pomysłów, że do porodu może mi się jeszcze odmienić ![]() Aha, ze względu na rym z nazwiskiem, nie bardzo u nas wchodzą w grę żeńskie imiona kończące się na -yna, -ina (Katarzyna, Antonina, Michalina, Kalina - choć to akurat bardzo mi się podoba...)
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-04-09 o 14:25 |
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Chińszczyzna
szybko, tanio i smacznie...
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
rybę morską smażoną , surówkę z kiszonej kapusty
jak TŻ będzie chciał zjeść to jeszcze frytki będą jak kupi po drodze.Wojtek - takie normalne imię no i ładne. Nie dałabym na imię dziecku Tobiasz czy Kryspin , ale ja już tak mam ,że wymyślne nie podobają mi się. Zresztą TŻ nigdy by się nawet nie zgodził na tego typu imiona..
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Kretencjo- czy ty też odczuwasz wzmożony apetyt na jedzenie? Ledwo co przed chwilka przegryzałam a tu burczy mi w brzuchu. Strach pomyslec ile przytyje.
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis, nie zauważyłam jakiejś znaczącej różnicy. Raczej w smaku - mam mniejszą ochotę na słodkie niż zwykle, a większą na słone... No i jakby z zasady zaczęłam jeść więcej. Mam niski poziom cukru, więc żeby uniknąć jego drastycznych spadków jem częściej niewielkie posiłki (ok.5, a nawet 6 dziennie).
Mój jadłospis teraz to tak z grubsza: *śniadanko (ok. ósmej) - dwie kanapki, najczęściej z serkiem żółtym, twarożkiem lub wędliną, czasem kładę np. plasterki ogórka, lubię też z miodkiem, a jak mam w domu - z masłem orzechowym. *drugie śniadanie (ok.11) - kanapeczka, owoc (np. banan) albo jogurt z chrupkami *obiad - zwykle jemy tylko jedno danie - zupkę lub drugie, zatem np. zupa krem z groszku z grzankami, makaron z sosem z tuńczyka, zapiekanka z ziemniaków i twarogu, ryż smażony z warzywami itp. Z surówkami bywa kiepsko, ale staram się to zmienić. Po obiedzie mały deserek ![]() *podwieczorek (koło 17) znów jakiś owoc, drożdżówka, jogurt... Różnie... *kolacja (między 19 a 20) dwie kanapki, podobnie jak na śniadanie, staram się do tego zjeść jakieś świeże warzywo, surówkę lub owoc. Nie wiem czy to dużo. Jestem bardzo szczupła, ale jakoś nie martwię się, że mogę dużo przytyć. Najważniejsze, żeby dziecko miało dużo pożywienia
|
#3519 |
|
Rozeznanie
|
No no no... Jadlospis pierwsza klasa. Ja po 17 nic już nie jem. mój organizm nawet nie chce. Chyba że dochodzi 22 to wtedy napady głodu mam. Ale podobnie jak o 8 śniadanko przed 12 jakiś owoc po 15 obiad i dalej już mi sie nie chce nic jesc
![]() Dobra ja lecę po TŻta do pracy. Do zobaczenia wieczorkiem pa
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie zasnęła z pustym żołądkiem...
A co do pomysłu na obiad - ja dziś zrobiłam zupę krem z pieczarek, pierwszy raz, przepis z netu, lekko zmodyfikowany. Całkiem dobra wyszła
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysł to ja miałam ale z realizacją trudno...
Miały być ziemniaczki, jajko sadzone i fasolka z bułką... Na początku odpadła fasolka, zaprawiłam kilka słoiczków latem i się okazało, że kwaśne są Także obiadu pewnie nie będzie albo Tz sobie frytki usmaży z mrożonek...
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z paluszkami serowymi podaje a na drugie mam rybke, ziemniaczki i warzywa chińskie z patelni Ostatnio jakoś ja częściej gotuje niż mój TŻ, ale on nie ma już nic przeciwko bo u smakuje ![]() ![]() lindsey a czemu przypaliłaś ziemniaczki? czymś się zajęłaś? nie przejmuj się każdemu się zdarzyć może |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio odkąd mam znów net nic innego nie robię. Zresztą synuś mi na wiele nie pomaga bo co wstaję to tak mnie kopie że się w pół zginam... Wczoraj chciałam posprzątać to dałam radę tylko pozmywać i wytrzeć kurze w jednym pokoju. Dziś tylko wstawiłam pranie (nie powiesiłam jeszcze ) i chciałam obiadek zrobić
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz przygotowuje frytki, mam kapuste kiszona ale zamiast rybki bedzie piers kurczaka w ziolach. ![]() No ale numer! ![]() Dzieki dziewczyny za podpowiedzi gimkis - z twoich imion podoba mi sie Nikodem i Marcel Kreti - z twoich to Hania i Mateusz. Takie fajne spokojne imiona, ktore mozna zdrabniac i zmieniac O Wojtka to beda wyscigi z moim bratem, he he On tez by tak chcial synka tak nazwac ale "bidulek" juz ma 2 corki a ja po cichu mu wroze trzecia, jesli zdecyduja sie na kolejne dziecko.Zreszta jesli bedzie u niego syn, my z imienia i tak nie zrezygnujemy, bo niby czemu? Cale zycie mielismy "zdublowane" imiona, bo ja po mamie a moj brat po tacie i jakos zyjemy i wspominamy tylko co smieszniejsze wpadki telefoniczne i podworkowe, ktore czasem sie przytrafialy ![]() A zreszta my daleko naszego Wojtka bedziemy mieli, wiec klotni nie bedzie ![]() Ide zmazyc kuraka Smacznego wszystkim!!
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe wariatka w sumie został Ci miesiąc do rozwiązania, jejku jak ten czas leci
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
anessa no ja frytek nie mam , a TŻ nie kupi na pewno bo nie będzie mu się chciało wchodzić specjalnie do sklepu
lindsley to może drugie ziemniaki ugotuj?? o której TŻ będzie? ![]() A ja zjadłam rybke i surówke i mi niedobrze , ponieważ popiłam kawą inką
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Brat jest Mateusz i nie tylko samo imię mi się podoba, ale też dobrze mi się kojarzy
No ale mąż jest przeciwny... Oboje uważamy, że mógłby być Aleksander, ale... jakoś nie mam do końca przekonania co do zdrobnień...
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co sądzicie o takich bucikach http://www.butyslubne.com.pl/buty_sl...k-p-299-pl.jsp
będą pasować z pewnością do mojej kiecki
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie bym pojechała gdzieś na południe, ale nie chcę tak daleko. Boję się podróży. Może innym razem ![]() A butki co prawda nie w moim typie, ale jeśli Ci się podobają i pasują do kiecki to bierz, bo ciężko dobrać buty ślubne. Cytat:
![]() Ładnie Sama kiedyś nad tym imieniem myślałam ![]() Pierogi z Lidla
|
||
|
|
|
#3530 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ po zjedzeniu obiadu wpadł na internet i zaczął szukać na necie co w danym tygodniu ciąży się dzieje. Na koniec kazał mi się położyć. Patrze a on przynosi stetoskop po to aby posłuchać czy bije serduszko. Istny szał. Popłakałam się przez niego ze śmiechu. Kazał leżeć i się pytał czy che coś do picia bo dzisiaj będzie moim prywatnym pielęgniarzem
Ale po za tym jest taki kochany...
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś byliśmy w sklepie po pralkę i troszkę tam czasu spędziliśmy to myślałam, że synuś sam z brzuszka zaraz wyjdzie Nie zdążyłabym bo jechałam po Tz-a... Ale ziemniaki - te co się uratowały nie były takie złe, odsmażyłam je jeszcze potem bo trochę nam zeszło w sklepie i były zimne. Do tego jajeczko - udało mi się nie przypalić i ogórek w śmietanie z koperkiem Tz zadowolony![]() Cytat:
Tak dostojnie![]() Jak to poza tym? Nie podoba Ci się osobista opieka? Ja to bym chciała, żeby Tz sam się zainteresował co i jak...
|
|
#3532 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to tak cudownie czytac tego typu reakcje u facetowA moj TZecik zadzwonil jakis czas temu, ze wszystko u niego ok i za jakies 6 godzin powinien dojechac do domu To i ja pojde wtedy uspokojona.
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka zapomniałam napisać - bardzo ładne buty- sama miałam podobny krój, tylko inaczej ozdobione, tzn miały taką jakby świecącą siateczkę
bardzo wygodne
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
A moj Makaronik kochany wlasnie zadzwonil, ze zatrzymal sie w hotelu juz we Wloszech ale jeszcze daleko od domu i idzie spac, bo juz nie daje rady... Zatrzymali go na granicy w Szwajcarii i sprawdzali wszystko co ma w samochodzie. A ze przwozil na prosbe naszego lokatora jego czesci do samochodu to mial przekichane, bo musial tlumaczyc kazdy kawalek blachy, po co , na co i takie tam
Moje kochanie biedne... ![]() Mimo wszystko odetchnelam, ze odpocznie i pospi troszke. Do jutra dziewczyny! Milego weekendu wszystkim!
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko oj biedny Makaronik
No ale dobrze, że już prawie na miejscu jest. Też się zawsze martwię jak mój gdzieś jedzie...U nas dzisiaj nieśmiało słonko wygląda... |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Byłam robiłam wczoraj badania progesteronu, widziałam, ze androstendion już jest w poradni (ale nie spytałam jaki wynik z jednej strony dobrze prawie 2 miesiące odpoczynku, bez stresu, że @ przyjdzie/nie przyjdzie. A potem pewnie leki i działamy.Oliwka śliczna sukienka. Virginia ja myślę, ze taki wypad dobrze Wam zrobi, nie musi być gdzieś daleko, byleby odpocząć, pobyć w ciszy, na świeżym powietrzu. Co od imion mnie się dla dziewczynki podoba Agatka i Liliana. Dla chłopca Szymek, Filip, Wojtuś
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie że rozbił się samolot z prezydentem i jego żoną? I jeszcze kupe ludzi tam było, prawdopodobnie nikt nie przeżył...
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tragedia z tą katastrofą...aż mi się gorąco zrobiło...pis-owa nigdy nie byłam, ale coś strasznego to wszystko...
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo. Zawsze psioczyłam na te rejony polityczne (generalnie, to jestem raczej apolityczna), ale wiadomo - to wielka tragedia dla rodzin... Smutne
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie ogladam masakra az strach latac samolotem no ale ten polski to ponoc ruina byla
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

i co Ty bedziesz robila sama do środy w domku?
chce sprawdzić czy rzeczywiście ta metoda jest dobra i skok temperatury będzie pokrywał się z tym co wykaże test owulacyjny
Juz tydzien czekam na umowe do podpisania i nic
A z drugiej strony nie chce pokazac, ze tak bardzo mi zalezy, bo moga to pozniej wykorzystac, ech...
Bedzie Wojtus - decyzja TZa
Podoba mi to imie ale bardziej Witek - po moim dziadku. Niestety TZ nie ma zapedow w ta strone a ustalilismy wczesniej, ze imie dla chlopca wybiera on.

Także obiadu pewnie nie będzie albo Tz sobie frytki usmaży z mrożonek...

Ostatnio jakoś ja częściej gotuje niż mój TŻ, ale on nie ma już nic przeciwko bo u smakuje
Smacznego wszystkim!!

z jednej strony dobrze prawie 2 miesiące odpoczynku, bez stresu, że @ przyjdzie/nie przyjdzie. A potem pewnie leki i działamy.