|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Wczoraj byłam cały dzień poza domem i juz was nie nadrobie- a byłam na bieżąco
![]() wiec z ostatniej strony: Mati i Andre boscy ![]() ![]() Agusia fryzurki bardzo mi sie podobają ![]() Asiu trzymaj sie dzielnie ![]() Jesli chodzi o mleko to moja pediatra kazała dawać nastepne po skończeniu 5 miesiąca- wiec daje teraz Nan active 2 i jest ok chociaz faktycznie na puszcze pisze powyzej 6mies |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Kurcze dziewczyny przyszłam się pożalić. A wy mnie jeszcze dobiłyście
![]() Mati i Andre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Konspi ja też myślałąm żeby kupić kurację z Aminexilem. Za 6 tygodni kuracji z Loral profesionel zapłąciłąbym 200zł. Zastanawiam się ciągle bo boje się że te włosy i tak muszą wypaść a kurcze 2oo to troche kasy tym bardziej że już pewnie tyle wydałam na różne specjalistyczne szampony, maski itp. Przetestuj ten spray i daj znać jak działą bo nie jest aż taki drogi i może się skuszę. Co do kursu to byłam kilka razy ale powiem szczerze żę się zawiodłam, nie ma to jak kurs tańca dla par. Zwłaszcza jak sie tańczyło z taki dobrym tancerzem jakim jest brat mojego tżta. Chodziliśmy na kurs jakieś 4 miesiące i bardzo miło go wspominam. Szkoda że brat tżta ma narzeczoną i już ze mną na kurs napewno nie pójdzie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nagotowalam gar pomidorowej (na skrzydełkach wiec taka jakby dietetyczna) i mam spokoj z obiadem na 2 dni
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-04-09 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
a tak w ogole dlaczemu mamy zmienione Tagi;> tamte byly ladniejsze..
![]()
#1325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a my nie mamy nic na obiad, bo nie miałam dzis auta, tż nic nie kupił, a mieszkam w takim miejscu, że nic sie tu nie kupi poza pieczywem i twarozkiem... ![]() myslicie, ze moge zabrac Blanke do restaurcji?? w sumie 14stopni jest.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wode daje mineralną (aquarel, nestle), zagotowuje ją tylko. Ogólnie woda musi być niskomineralizowana, na nich jest pozytywna opinia instytutu matki i dziecka, napewno jeszcze żywiec wchodzi w grę. Adaś bardzo chętnie pije wodę ale na początku tak nie było, jednak się przekonał i przyzwyczaił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pewnie Ola ze zaprosze!!Nagotowalam caly garnek bo juz wieki pomidorowki nie jadlam tz uwielbia wiec pewnie jutro wieczorem juz jej nie bedzie wiec sie spiesz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Karolina Ty nasza gwiazdo telewizyjna ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wychodzimy chyba z Blanka do włoskiej... moja dieta proteinowa - pa pa!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A woda Żywiec w ogóle podobno do kitu, bo była jakaś afera z nią związana, że nie jest dobra dla maluszków. Lepiej, jeśli sodu jest jak najmniej, dla małych nerek o wiele zdrowsza będzie woda z małą ilością sodu. Najmniej ma Dobrawa bo jakoś 1 z hakiem, u mnie ciężko ją dostać więc najczęściej kupuję Primaverę ma 2,5 mg sodu / l i jeśli coś robię to na tej wodzie, ale ja gotuję 5 minut ![]() Mam nadzieję że dasz znać, kiedy będziesz w TV ![]() O czym będzie rozmowa, jakiś konkretny temat? Cytat:
![]() Kate Ty się już nie martw na zapas, niemowlęta jak to ludzie, jedne grubsze drugie drobniejsze. Skoro Wiki mieści się w normie, to wszystko jest ok.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-04-09 o 15:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moja Domi śpi Sobie twardo a póżniej bedzie problem Ja uspac wieczorek i pójdzie spac o 22 lub 23 ![]()
#1331 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajcie dziewczyny ja dziś tylko podczytuje bo dostałam wkoncu @ drugą i jakoś dziś mi nic sie nie chce AsiCcccCA bardzo Ci współczuję z powodu małej ale nie możesz myślec o najgorszym idz do odpowiedniego specjalisty a nawet dwóch żeby zobaczyć co powiedzą wczesniej wspominałaś coś że mała ma drgawki coś podobne do padaczki ale mój wujek ma padaczke i on przy ataku zawsze traci przytomność a twoja mała nie więc nie myśl źle może tylko jakieś leki wystarczą i przejdzie naprawde nie możesz myśleć o najgorszych rzeczach i musisz być teraz silna i nie załamuj się bo zwariujesz a mała cie teraz potrzebuje najbardziej trzymam kciuki żeby było dobrze
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Asiulka
Nie wiem jak dam Sobie rade ale musze ! Moja mała co chwile sie zawiesza patrzy w jedno miejsce i cisza,i ma takie drgawki tzn. tak nagle prostuje nóżki odgina sie tak jakby ,nie wiem ,działamy od jutra jak Tż wróci z nocki szukamy dzwonimy. Lece kapac małą papa do później
#1333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja dieta... jak zwykle poszla sie... wietrzyc.... ![]() ![]() Katekate, serio wyluzuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() Chociaz zastanawiam sie nad kupnem najpierw misia puchatka raczkujacego... ![]() Załącznik 3019305 ![]() Cytat:
Kate przesadzasz kobieto... ![]() Przeciez Wiki jest zdrowiutki, aktywny i nic a nic mu nie brakuje. A ze ma ladna figure to lepiej przeciez niz mialby byc otyly... Dziecko to maly czlowiek i jak kady czlowiek kazde jest inne - to tak jak ja bym sie martwila, ze za malo waze... ![]() Cytat:
Ja w ogole nie bardzo wiem o co chodzi z tymi tagami...?? ![]() Moja mama juz pojechala...maly wymeczony, wycalowany i szczesliwy na maksa byl... ![]()
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze był taki interaktywny miś, podobny do uczniaczka, też fajny ![]() Mój TŻ ogląda Transformers w TV ![]()
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilke, niunia spi w koncu ja jestem dzis padnieta wiec zaraz spadam do łóżka, wkleje tylko foteczke jak moje dziecie noge zajada. pierwszy raz dzis sobie wlozyla nozke do buzki
![]()
#1337 |
Zakorzenienie
|
#1338 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kate nie martw się, nie wszystkie dzieci są duże, nie wszystkie ważą tyle samo w tym wieku. A na siatce centylowej mieści się w normie? Jeśli tak, to się nie przejmuj, zwłaszcza, ze piszesz, że zarówno Ty jak i Twój TŻ-et jesteście drobniejsi.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Wtajemniczenie
|
Assico, jak każda matka - musisz być silna i dzielna i musisz być oparciem dla twojego dziecka!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, podoba mi sie....mysle, ze w przyszlym tyg maly go dostanie... ![]() I jeszcze ta ksiazeczka jest fajna Załącznik 3019339 A tak w ogole to zaczelam juz czytac jakies 2 tyg temu malemu bajki i powiem wam, ze teraz jak widzi, ze siadam obok i otwieram ksiazke to uspokaja sie, patrzy na mnie uwaznie i czeka az zaczne czytac.... ![]() Bardzo chcialabym, zeby polubil czytanie, bo ja uwielbiam... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie Brombi, ale czytalam o tym...: "Gdyby woda Żywiec Zdrój po jednym dniu od otwarcia butelki płynęła z kranu, Sanepid odciąłby jej dopływ. Tymczasem jest ona sprzedawana w butelkach. W dodatku z przeznaczeniem do spożycia specjalnie przez niemowlęta. Jak to się dzieje, że polskie prawo dopuszcza do tak kuriozalnej sytuacji? Czy woda przeznaczona specjalnie dla niemowląt może mieć złą jakość? Zdrowy rozsądek podpowiada, że w żadnym wypadku. Nasze testy dowodzą czegoś zupełnie innego. Nie nadawałaby się na kranówę W pierwszym z testów, wykonanym w zeszłym roku ("Świat Konsumenta" nr 6/2002) spośród 14 wód niegazowanych produkty Żywiec Zdrój i Arctic miały największą liczbę drobnoustrojów. Najnowszy test ("Świat Konsumenta" nr 6/2003) pokazał, że sytuacja się powtarza: znów najwięcej bakterii zawierają Żywiec Zdrój i Arctic. - Te bakterie nie są oceniane jako chorobotwórcze - tłumaczy dr Teresa Latour, kierownik Zakładu Tworzyw Uzdrowiskowych Państwowego Zakładu Higieny. Rzeczywiście bakterie psychrofilne i mezofilne - bo to o nich właśnie mowa - do chorobotwórczych nie należą. Ale cóż z tego, skoro ich zawartość jest wielokrotnie wyższa niż dopuszcza się w wodzie wodociągowej z kranu! A przecież nie bez powodu ustalono ograniczenie liczby tych bakterii w wodzie kranowej. Gdyby nie istniały jakiekolwiek przeciwwskazania dla ich wysokiej zawartości w kranówce, to przecież nikt nie wydawałby prawa, które ich zakazuje... Nad tym, aby woda, która płynie w naszych kranach, nadawała się do użytku, czuwa Sanepid. Jego przedstawiciele mogą zamknąć ujęcie wody, jeśli okaże się, że nie spełnia ona wymaganych standardów jakości. Aby więc upewnić się co do tego, jaki los czekałby wody Żywiec Zdrój i Arctic, gdyby płynęły w kranie, udaliśmy się do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Warszawie z wynikami badań mikrobiologicznych tych wód i spytaliśmy: "Jeśli woda wodociągowa miałaby 55 tys. lub 230 tys. bakterii (odpowiednio tyle właśnie wykryto w obu wodach butelkowanych), to czy Sanepid odciąłby jej dopływ w kranie?" Odpowiedź była krótka: "Według rozporządzenia Ministra Zdrowia woda by się nie nadawała". ![]()
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Pietrusia pieknie wcina stope
![]() ![]() Ja żzywam zwykłej przegotowanej |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I właśnie nie pamiętam, o co chodziło, ja w każdym razie nie brałam jej w ogóle pod uwagę. Pewnie że może, ale ja bym nie ryzykowała, w Polsce generalnie kiepska woda leci z kranu, jest uzdatniana różnymi chemicznymi substancjami , a u mnie to już w ogóle masakra, bo z Goczałkowic ![]()
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uzywam wody z kranu przegotowanej, ale u nas woda z kranu jest datna normalnie od razu do picia takze sama czesto pije kranowke.... ![]()
![]() |
#1345 |
Raczkowanie
|
Kareninko dziękuję
![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas niestety taka woda z kranu to rzadkość ![]()
![]() |
#1347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O matko, a ja od początku piję Żywca- bo niegazowana ![]() mam kupione jeszcze 3 butelki i teraz nie wiem czy mi przez gardło przejdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
Jak gdzieś natrafisz to kup lepiej Dobrawę, bo ma jeszcze mniej sodu
![]()
#1349 |
Zakorzenienie
|
Ja tez uzywam zwykłej przegotowanej,moja siostra tez uzywała i dzieciom nic nie jest .
#1350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ta afera była już kilka lat temu, może się tam zmieniło na lepsze? W ogóle to wyczytałam, że o ile naszym Maluszkom powinnyśmy dawać wodę niskozmineralizowaną, to matki karmiące powinny pić wodę średnio albo wysoko zmineralizowaną. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() Pietrusiu jaka z Kamilki śliczna gimnastyczka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.