Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszczalskich - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-09, 14:50   #4441
Narek
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie codziennego mycia włosów.. to musi być strasznie uciążliwe
przeważnie moje włosy po dwóch dniach nadają się do mycia, teraz myję co trzy, ale tego trzeciego są już bardzo przetłuszczone
Jak mówi Otako- to kwestia przyzwyczajenia Ja na przykład nie wyobrażam sobie nie mycia ich codziennie. Na drugi dzień są jeszcze ok, ale ja czuję ich zapach

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
ja codziennie rano myję głowę pod prysznicem, nie jest to dla mnie uciążliwe. Gorzej by było jakbym miała wannę i musiałabym myć głowę po kąpieli - wtedy by mi się nie chciało
Mam wannę i myje je wieczorem kilka godzin przed myciem reszty

W końcu nałożyłam kokosa na włosy

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 14:55   #4442
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIV,czyli wiosenne promienie we włosach zapuszcza

MAm problemy techniczne z internetem ;/
Teraz pojeżdzę sobie na rowerku

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 14:59   #4443
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Mam wannę i myje je wieczorem kilka godzin przed myciem reszty
Ja kiedyś też myłam tylko nad wanną (czasami nad umywalką ) tyle że rano. A teraz odkąd nie mam w domu wanny i myję głowę pod prysznicem to strasznie niewygodnie mi się myję w głową "na dół" - włosy mi się plączą niemiłosiernie

Ostatnio w Wysokich Obcasach był artykuł o rzeżusze (ale fajne słowo ) http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...elkujemy_.html tylko nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej kuracji do włosów.
Kuracje z rzeżuchy Do włosów przetłuszczających się.
1. Garść świeżej rzeżuchy zmiksować ze szklanką wody na papkę. Przy długich włosach - dwie garści rzeżuchy.
2. Podgrzać miksturę do momentu zagotowania i gotować przez 10 min.
3. Odcedzić płyn; rzeżuchę wyrzucić.
4. Zostawić do wystygnięcia.
5. Odcisnąć z wody, rozprowadzić na umytych włosach.
6. Zostawić na 20 min.

Skoro w punkcie 3 napisali, żeby rzeżuchę wyrzucić to co trzeba odcisnąć z wody i rozprowadzić na włosach (patrz punkt 5) Jakiś "glut" z tego powstanie czy co?

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2010-04-09 o 15:00
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 15:01   #4444
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mówi Otako- to kwestia przyzwyczajenia Ja na przykład nie wyobrażam sobie nie mycia ich codziennie. Na drugi dzień są jeszcze ok, ale ja czuję ich zapach
jasne, że do wszystkiego można się przyzwyczaić
jednak ja nie używam suszarki a włosy naturalnie schną mi kilka godzin

nie są długie, ale są raczej grube

spłukałam Venitę i włosy nie są takie śliskie jak po każdej innej odżywce
miałam nawet problem z rozczesaniem zobaczymy jak wyschną

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 15:02   #4445
otako
Zakorzenienie

I ciekawe co to za oliwka (http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...05842.html?i=0 na zdjęciu numer 2) i jaki ma skład Skarb Matki, MACKAR, oliwka pielęgnacyjna dla niemowląt i dzieci z olejkiem z kiełków kukurydzy i kiełków pszenicy. 200 ml/ok. 12 zł (w aptekach)

Edit: Już znalazłam na DOZ-ie
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p3315-Skarb...kurydzy_200_ml
i taka: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p3316-Skarb...ddalowa_200_ml

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2010-04-09 o 15:05
Stary 2010-04-09, 15:20   #4446
Magdzia94
Zakorzenienie

Przyzwyczaiłam się do codziennego mycia, dlatego nie walczę jakoś specjalnie o mycie co 2 dni.
Myję włosy nad wanną i tak mi najwygodniej, pod prysznicem nie lubię.
Przejechałam 20min na rowerku-9,3 km
uf ale nie zmęczyłam.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Otako zamawiam sweterek w kokardki
http://www.newlook.com/browse/produc...estSellerScore
taki i jeszcze zobaczę

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 15:22   #4447
asiulka123
Zakorzenienie

ja też myję włosy nad wanną, inaczej sobie nie wyobrażam

pogoda się popsuła.. rozpadało się

Stary 2010-04-09, 15:36   #4448
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Nie myłam włosów od wtorku
Ja też :P

Cytat:
zauważyłam jednak, że grzywkę suszę suszarką i modeluję i ona najpóźniej mi się przetłuszcza
Bo jest podsuszona i uniesiona u nasady.

Cytat:
Kwestia przyzwyczajenia
ja codziennie rano myję głowę pod prysznicem, nie jest to dla mnie uciążliwe.
Cytat:
Jak mówi Otako- to kwestia przyzwyczajenia
Oj nie, absolutnie nie kwestia przyzwyczajenia. W domu to ja sobie mogę codziennie myć włosy, aczkolwiek ich układnie codzienne już by mnie męczyło. Jednak na wszelkich wyjazdach to koszmar po prostu. Nie zawsze jest możliwość umycia włosów w dokładnie tej chwili, w której się potrzebuje. Brrr. Poza tym nienawidzę zajmować się włosami przy kimś obcym. Obecność baaardzo bliskich mi osób toleruję, innych nie :P
Stary 2010-04-09, 15:41   #4449
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Bo jest podsuszona i uniesiona u nasady.
potem przejeżdżam po niej prostownicą gdy jestem w domu (czyt. większość czasu) jest upięta wsuwką do góry

aaale nudy....oglądnę zaraz rozmowy w toku, potem zrobię peeling twarzy, a wcześniej chyba zrobię omleta drugiego w tym tygodniu

Stary 2010-04-09, 16:10   #4450
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Przyzwyczaiłam się do codziennego mycia, dlatego nie walczę jakoś specjalnie o mycie co 2 dni.
Myję włosy nad wanną i tak mi najwygodniej, pod prysznicem nie lubię.
Przejechałam 20min na rowerku-9,3 km
uf ale nie zmęczyłam.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Otako zamawiam sweterek w kokardki
http://www.newlook.com/browse/produc...estSellerScore
taki i jeszcze zobaczę
Ładny ten sweterek ja chciałam sobie zamówić ten słynny zegarek w kwiatki za 5Ł ale przegapiłam zamówienie i sobie dałam spokój. I tak za dużo pieniędzy ostatnio wydałam a miałam oszczędzać na remont pokoju i na kurację retinoidami

Cytat:
Oj nie, absolutnie nie kwestia przyzwyczajenia. W domu to ja sobie mogę codziennie myć włosy, aczkolwiek ich układnie codzienne już by mnie męczyło. Jednak na wszelkich wyjazdach to koszmar po prostu. Nie zawsze jest możliwość umycia włosów w dokładnie tej chwili, w której się potrzebuje. Brrr. Poza tym nienawidzę zajmować się włosami przy kimś obcym. Obecność baaardzo bliskich mi osób toleruję, innych nie :P
Ja nie mam problemów z układaniem włosów, bo robię tylko przedziałek, podepnę grzywkę wsuwką i wsio a na wyjazdach po prostu myję głowę co 2 dni, albo związuję i podpinam grzywkę, i za bardzo się nie przejmuje tym, jak wyglądają moje włosy. Zresztą na takich wyjazdach to bywam strasznie rzadko, więc problem z głowy.

Stary 2010-04-09, 16:11   #4451
mika.z
Raczkowanie

Cytat:
próbuję znaleźć receptę na przetłuszczające się włosy, ale wątek ma 115 stron

zauważyłam jednak, że grzywkę suszę suszarką i modeluję i ona najpóźniej mi się przetłuszcza
najgorzej jest z włosami na skroni i za uszami
jeju mam ten sam problem. Coś mnie trafia !! mam taki problem teraz , że już co dwa dni robi sie dla mnie za rzadko na mycie, a mycie codziennie takich długich włosów to tragedia! znalazłam na forach takie sposoby:

Na przetłuszczające się włosy: szampon siarkowy
A na przetłuszczanie zapewne płukanka z pokrzywy i sok z czarnej rzepy - o obu tych roślinkach znajdziesz wątki na pierwszej stronie fryzjerskiego.
-->http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144
1/2 - 3/4 szklanki piwa jasnego ( w moim przypadku eksportowego Okocimia z Krakowianką ) należy porządnie odgazować i nieco podgrzać. Głowę umyć szamponem (można go również rozcieńczyć piwem), albo tylko spłukać ciepłą wodą i wetrzeć połowę piwa w skórę głowy. Odczekać 15 minut, spłukać ciepłą wodą i wetrzeć w skórę głowy drugą połowę piwa. I już nie spłukiwać.

To jest wersja podstawowa (recepturę znalazłam w książce "Domowa Apteka"). A można jeszcze mieszać piwo z naparami/wywarami z ziół (pokrzywy, tataraku, łopianu). I podobno najlepiej jest podzielić wcierkę na 3 części, ale jak dla mnie to już za dużo zabawy.
Płukanka do włosów tłustych
Na tego typu włosy działa leczniczo płukanka ze skrzypu, pokrzywy albo krwawnika. Wszystkie te zioła działają hamująco na produkcję gruczołów łojowych. Skrzyp wzmacnia przy tym korzonki włosów i zapobiega stanom zapalnym.

- mieszankę żółtka (z jajek) i odżywki do włosów. Posmarowałem tym głowę dość dokładnie i po 10 minutach spłukałem. Przez kolejne 3 dni w ogóle nie musiałem myć włosów!

...nie jestem na tym świecie by spełniać Twoje oczekiwania, a Ty nie jesteś na tym świecie by spełniać moje. Ty jestes Ty, a ja jestem ja. A jeśli sie oboje odnajdziemy to wspaniale. Jeśli nie to trudno. I nic nie można na to poradzić.
Frederick Perls
mika.z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 16:37   #4452
asiulka123
Zakorzenienie

ja generalnie używam szamponów z pokrzywą i czarną rzepą

nie dziwię Ci się, ja narzekam na mycie co drugi dzień włosów trochę za ramiona a co dopiero mycie dużo dłuższych włosów!

z racji tego, że nie musze codziennie wstawać do szkoły czy pracy mogę sobie pozwolić na tzw. przetrzymanie włosów
praktykowałam to zimą, gdy moim jedynym wyjściem było wyjście do sklepu na drobne zakupy, mogłam wtedy nie ściągać kaptura z głowy, teraz się nie da
nie myłam wtedy włosów przez 4 nawet 5 dni
ale nie za bardzo pomogło

jem właśnie omlet z pietruszką, cebulką i serem, przegryzam sałatą i rzodkiewką i popijam zieloną herbatą

Stary 2010-04-09, 16:42   #4453
mika.z
Raczkowanie

Cytat:
z racji tego, że nie musze codziennie wstawać do szkoły czy pracy mogę sobie pozwolić na tzw. przetrzymanie włosów[...]

nie myłam wtedy włosów przez 4 nawet 5 dni
ale nie za bardzo pomogło
no, ja właśnie chodze do pracyw korporacji i muszę jakoscodziennie wyglądać...
i podobno przetrzymywanie nic nie daje, włosy trzeba myć tyle ile potrzebują. Ja sie najbardziej obawiam, zę jak codziennie będe myła to włosy, te poniżej brody, mi sie bardziej poniszcza, przesusza...

...nie jestem na tym świecie by spełniać Twoje oczekiwania, a Ty nie jesteś na tym świecie by spełniać moje. Ty jestes Ty, a ja jestem ja. A jeśli sie oboje odnajdziemy to wspaniale. Jeśli nie to trudno. I nic nie można na to poradzić.
Frederick Perls
mika.z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 16:55   #4454
asiulka123
Zakorzenienie

ja też właśnie się tego obawiam, że codziennym myciem przesuszę włosy

dziewczyny, patrzcie
szukam jakiejś odżywki w sprayu bez spłukiwania lub po prostu jakiegoś balsamu, którego mogłabym używać na końcówki ale bez silkonów bo chcę znowu zacząć (przynajmniej od czasu do czasu) nosić rozpuszczone włosy
przypadkiem wchodzę na odżywkę Nivei "diamentowy blask", której kiedyś używałam i zmienili opakowanie i skład zobaczcie

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...towy-blask.htm

jojoba i aloes na początku

Stary 2010-04-09, 17:02   #4455
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
a na wyjazdach po prostu myję głowę co 2 dni.
Ja nie mam tak, że na stałe myję włosy codziennie, a potem na wyjeździe będą przez 2 normalnie wyglądać. Jak myję codziennie to po 24 godzinach, i to nie zawsze, leje się już tłuszcz...

Cytat:
Napisane przez mika.z Pokaż wiadomość
podobno przetrzymywanie nic nie daje, włosy trzeba myć tyle ile potrzebują.
Mnie daje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 17:33   #4456
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam tak, że na stałe myję włosy codziennie, a potem na wyjeździe będą przez 2 normalnie wyglądać. Jak myję codziennie to po 24 godzinach, i to nie zawsze, leje się już tłuszcz...
Moje są po prostu nieświeże na drugi dzień, ale jeszcze wyglądają w miarę znośnie, może trochę przy skórze przetłuszczone i oklapnięte. Np. dzisiaj rano nie myłam, bo wiedziałam, że raczej nigdzie dalej się nie wybieram, tylko z psem na dwór, więc podpięłam grzywkę, włosy w kitkę i gitara

Ciekawe jak to będzie jak zacznę kurację retinoidami Wtedy włosy przestają się całkowicie przetłuszczać tylko będzie problem z grzywką, bo po nocy wyglądam tak: najwyżej będę ją tylko moczyć wodą i układać codziennie

Stary 2010-04-09, 17:38   #4457
asiulka123
Zakorzenienie

zastanawia mnie nieobecność Miki, może jej się poszczęściło i dostała staż i nie ma dla nas czasu

Stary 2010-04-09, 17:41   #4458
Soleilka
Zakorzenienie

ale sobie smacznie spałam chyba będę chora, bo mnie w nosie swędzi...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 17:52   #4459
saming
Zakorzenienie

Mi przetrzymanie włosów też dało Raz przetrzymałam cały weekend i do tego olej ostatniego dnia na 10h jakoś, i potem myłam co dwa dni... Co prawda efekt drugiego dnia już nie był taki fajny, ale lepiej niż wcześniej, a po Barwie Rzepowej to jest cud, miód i maliny. W środę myłam AB - drożdże piwne i chmiel i też włosy mi już trzymają świeżość 2 dzień Fajnie by było gdybym mogła tak co 3 dni myć. Najbardziej by mnie to satysfakcjonowało

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 17:56   #4460
Soleilka
Zakorzenienie

Dziewczyny Venite daje się przed myciem czy po myciu na włosy?

Bloguję
Stary 2010-04-09, 18:09   #4461
asiulka123
Zakorzenienie

Venitę maskę? no po myciu... nie rozumiem pytania chyba, że chcesz stosowac do OMO

Stary 2010-04-09, 18:32   #4462
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Venitę maskę? no po myciu... nie rozumiem pytania chyba, że chcesz stosowac do OMO
A bo niektóre używa się jedynie na wilgotne włosy, a niektóre (jak Wax) po myciu z szamponem.
Spróbuję i tak i tak

http://www.allegro.pl/item983322249_..._emo_khol.html czemu nie ma tego w sklepach

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

oooo nie, to już jest na mojej włosowej wish http://www.allegro.pl/item991555757_...do_wlosow.html

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Patrzcie co znalazłam :
http://www.herbalsalon.com/hairoils.html

Bloguję
Stary 2010-04-09, 18:39   #4463
asiulka123
Zakorzenienie

na mojej włosowej liście jest ten spray Nivei kupię go, ale dopiero w maju albo w czerwcu chyba, że nie będę mogła sie powstrzymać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 18:39   #4464
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moje są po prostu nieświeże na drugi dzień, ale jeszcze wyglądają w miarę znośnie.
Moje przy codziennym myciu to wieczorem wyglądają już jabym na nich coś smażyła :P

Cytat:
Ciekawe jak to będzie jak zacznę kurację retinoidami
Co to za kuracja?
Stary 2010-04-09, 18:45   #4465
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A bo niektóre używa się jedynie na wilgotne włosy, a niektóre (jak Wax) po myciu z szamponem.
Spróbuję i tak i tak
A których masek używasz na wilgotne włosy przed ich umyciem?
Wydaje mi się, że lepiej nakładać już na umyte i oczyszczone włosy, wtedy wszystkie składniki odżywcze mogą trochę dłużej działać, bo zostają na włosach do kolejnego mycia (chciałabym, żeby tak było )

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Co to za kuracja?
Retinoidy (pochodna witaminy A) doustne są dla osób, które borykają się z ciężką lub uporczywą postacią trądziku i/lub łojotoku, którym nie pomogło leczenie zewnętrzne i antybiotykoterapia. Można powiedzieć, że to taka ostatnia deska ratunku. Tabletki są dosyć kosztowne, teratogenne i mają całą masę skutków ubocznych, jednak są najbardziej skuteczne jeśli chodzi o leczenie trądziku.

Stary 2010-04-09, 18:50   #4466
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
A których masek używasz na wilgotne włosy przed ich umyciem?
Wydaje mi się, że lepiej nakładać już na umyte i oczyszczone włosy, wtedy wszystkie składniki odżywcze mogą trochę dłużej działać, bo zostają na włosach do kolejnego mycia (chciałabym, żeby tak było )

też tak uważam i dlatego nie zrozumiałam pytania

włosy mam prawie suche, Venita jest ok, włosy nie są obciążone, są miękkie, ale spodziewałam się lepszego rezultatu

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:

Retinoidy (pochodna witaminy A) doustne są dla osób, które borykają się z ciężką lub uporczywą postacią trądziku i/lub łojotoku, którym nie pomogło leczenie zewnętrzne i antybiotykoterapia. Można powiedzieć, że to taka ostatnia deska ratunku. Tabletki są dosyć kosztowne, teratogenne i mają całą masę skutków ubocznych, jednak są najbardziej skuteczne jeśli chodzi o leczenie trądziku.

czytałam kiedyś o retinoidach, ale nie wiem czy zdecydowałabym się na leczenie, choć walczę z trądzikiem 10 lat i w przeszłości bywało tragicznie dobrze, że teraz jest w porządku

u Ciebie jest aż tak źle, że się na to decydujesz?

Stary 2010-04-09, 18:56   #4467
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
- Chihu też powinno coś Ci przyjść
Mam, mam prezencik W końcu mi się udało dostać do jakiegoś wizażowego testowania

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Ja już po prostu przyzwyczaiłam się do codziennego mycia włosów, teraz nie wyobrażam sobie inaczej .Mnie się za to grzywka najszybciej przetłuszcza, bo często jej dotykam.
Oj, ja się właśnie odzwyczaiłam od codziennego mycia włosów. W tamtym roku jeszcze myłam codziennie, potem udało mi się przyzwyczaić do mycia co 3-4 dni i też było git. Może pod koniec, 4-go dnia nie były już super świeże, ale nadal były 'wyględne', można było tak wyjść do ludzi Ale teraz muszę myć co 2 dni co mnie wyprowadza z równowagi. Teraz to traktuję jako stratę czasu Bo moje mycie głowy trwa jakies 10-15 minut. Tak, samo mycie głowy. A jesli jeszcze planuję nałożyć maskę, to już w ogóle. Taki urok krótkich włosów Marudziłam, że z długimi za dużo zachodu, to teraz mam
Stary 2010-04-09, 18:56   #4468
otako
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam kiedyś o retinoidach, ale nie wiem czy zdecydowałabym się na leczenie, choć walczę z trądzikiem 10 lat i w przeszłości bywało tragicznie dobrze, że teraz jest w porządku

u Ciebie jest aż tak źle, że się na to decydujesz?
Też leczę się ok. 10 lat. Stosowałam już chyba wszystko, co jest dostępne w Polsce. Przeszłam 4 kuracje antybiotykami i poprawa była tylko wtedy, kiedy je brałam.
Teraz nie jest jakoś tragicznie, na pewno lepiej, niż jeszcze kilka lat temu, ale nadal pojawiają się wypryski i inne niespodzianki
Decyduje się na retinoidy, bo wiem, że raczej już nic nie pomoże. Poza tym czytam na bieżąco wątek na podforum biochemicznym o doustnych retinoidach i widzę, że te skutki uboczne nie są aż takie straszne. Dzięki temu wątkowi już się tak ich nie obawiam i mam nadzieję, że będzie w porządku i przeżyję.
We wtorek idę do dermatologa i zobaczymy co i jak

Stary 2010-04-09, 19:01   #4469
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Apropo rzeżuchy, mam takie małe pytanko. Całe życie wysiewałam rzeżuchę na wacie i sobie ładnie rosła, ale u mnie w domu jadało się tylko te zielone części, a ja lubię z nasionkami nawet i się zastanawiam, czy tak można. Może coś szkodliwego się tam czai, nie wiem... Chociaż chyba nie powinno No i czy można wysypać ziarenka rzeżuchy po prostu na talerzyk z wodą, żeby sobie kiełkowała, zamiast wysiewać na watce? Ona tak urośnie, czy zwyczajnie się 'spsuje'?
Stary 2010-04-09, 19:14   #4470
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Decyduje się na retinoidy, bo wiem, że raczej już nic nie pomoże. Poza tym czytam na bieżąco wątek na podforum biochemicznym o doustnych retinoidach i widzę, że te skutki uboczne nie są aż takie straszne. Dzięki temu wątkowi już się tak ich nie obawiam i mam nadzieję, że będzie w porządku i przeżyję.
We wtorek idę do dermatologa i zobaczymy co i jak
Mam nadzieję, że te retinoidy Ci pomogą Akurat taka kuracja nie dla mnie, ale rozumiem dlaczego Ty się na nią decydujesz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości