|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Marisa ja kiedyś czytałam że po raz któryś stosując diete SB lepiej zacząć od drugiej fazy bo w 1 nie lecą już tak kilogramym,ale nie wiem kto to mówił... Po zakończeniu SB tyle przytyłaś? Ale po prostu źle jadłaś czy mało ruchu?
No to się jeszcze zastanowie i od jutra startuje
|
#4922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() sałatka brzmi super ![]() Mówisz z tą wodą? kiedyś wypijałam powyżej 1,5l do 2l ostatnio bardzo mało piłam i teraz znowu się przestawiam.Dzisiaj wypiłam 1,5l i wiem, że więcej nie wypije, może z 2 łyczki ![]() Cytat:
, ale nie trzymam się tego kurczowo Dzisiejsze jedzonko: Śn. Omlet (2 jajka) z pieczarkami, wędliną, papryką posypane chudym żółtym serem + pomidorek + kawa z mlekiem IIŚn. 3 zawiajsy z szynki, żółtego sera, ogórka i pomidora. O.Chili con carne (dałam dość dużo warzyw: 1/2 cebuli, 3/4 czerwonej papryki,puszka fasoli czerwonej,1/2 puszki pomidorów) K.Biały ser z tuńczykiem i 2 ogórkami kiszonymi. Nie ma drugiej przekąski, bo dopiero wróciłam z miasta późno zjadłam obiad i nie zdążę zjeść przekąski i kolacji
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Papraczkuuu, jutro nordic'uję po raz pierwszy
o ile się pogoda totalnie nie zepsuje. jeszcze dwa dni temu zapowiadali 13 stopni i lekkie zachmurzenie, teraz to już jedyne 8 i deszcz... szkoda gadać ![]() Jestem przerażona faktem, że muszę jechać od siebie autobusem, stać na przystankach i jechać tramwajem, później chodzić w spodniach dresowych - chociaż i tak luźniejszych poliestrowych (opinających się na zadzie i udach niestety - jak kupowałam tak nie było oczywiście... heh). Czuję się fatalnie na samą myśl ![]() Echhh, naprawdę bardzo źle mi ze sobą samą. (ale to się zmieni!)
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
witam
a powiedzcie co sadzicie o takim jadlospisie 1-2 jajka ugotowane + salatka z salaty,pomidorka,rzezuchy i cebulki[bedzie jej ok szklanki moze troche wiecej bo malo mam warzywek jutro pojde kupic dopiero] 2-garsc orzechow wloskich,plasterek szynki z piersi indyczej z ogorkami kiszonymi 2-3 3-filet z mintaja z polowa malego kalafiora na parze 4-kawalek wedzonej makreli i jakies warzywko[pomidorek/ogorek/salata to zalezy co uda mi sie kupic] 5-wiesniak z cebulka pomidorem i salata no i jak?wydaje mi sei ze nei jest zamalo i warzywka sa ![]() kurcze chcialam wczoraj kupic papryki zeby moc sobie chrupac ale jak zobaczylam ze kosztuja 15zl to mi sie odechcialo do tego postaram sie pojechac na rowerek i jakies cwiczonka beda prosze o rozgrzeszenie postanawiam poprawe i wracam grzecznie na kocyk juz tak grzecznie jak tylko bedzie to mozliwe tak zeby mi metabolizm nie zwolnil a moze nawet rozchulal sie jeszcze bardziej
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
u mnie po świętach nie dietowo,ale mam nadzieję,że uda mi się teraz naprowadzić na właściwe tory-tzn żeby to zrobić muszę wydać kasę na jedzenie;/ Cytat:
będą w pewnym pięknym kraju skandynawskim karton,a ja mam pytanko-ile masz wzrostu i ile ważysz?Kiedyś widziałam Twoje zdj(ze skoków spadochronowych) i wg mnie to Ty szczupła jesteś,a zdecydowanie nie jesteś gruba.Oczywiście jeśli nie chcesz to nie musisz odp.
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra z tymi cenami.Jadłospis mi się podoba, ale niech wypowiedzą się ekspertki
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do mnie to wzrostu 163cm i wagi obecnie 61/2kg długo byłam szczuplutka - 50kg a tak optymalnie ważyłam ok 53kg. także rozumiesz. moje wszystkie ubrania kupowane były kupowane na to 53/55kg. no nie bardzo kochana, jakbyś zobaczyła moje nogi i tyłek to ucieklabyś w popłochu (udo = 60cm o ile już nie więcej). ja mam świadomość, że może ktoś kto waży np 70kg powie "chciałabym mieć taką figurę", ale co innego jak się utrzymywało wagę x lat a teraz... ciężko to zaakceptować, przez brak akceptacji też ciężko wrócić do dawnej wagi, przekonać się do sportu, spotkać z kimkolwiek z ludzi, których znałam w PL przed wyjazdem do DE bo przecież "oni mnie widzieli szczupłą, na pewno mnie zmierzą z niesmakiem". Blablabla ![]() poza tym przez te wieczne tycie-chudnięcie (SB i po SB) mam rozstępy i okropny cellulit + jeszcze większe problemy z krążeniem (stewardessowe nogi) i starczy smętów
|
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłałam Ci wiad na pw w ramach smęcenia ![]() ![]() super,że z instruktorem to masz pewność,że się nauczysz szybciej dobrej nocy
|
|
#4930 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
muszę się wybrać do chińskiego sklepu jak znajdę chwilkę zamówiłam też książkę pana doktorka z przepisami, więc jak dojdzie to powrzucam ciekawsze. Z góry przepraszam jeśli coś się powtarza (wątpliwości czy przepisy w przyszłości) ale byłam niecierpliwa i gdybym chciała prześledzić całe forum to bym nigdy do Was nie dołączyła a nic tak nie motywuje jak towarzystwo innch Plażowiczek mój dzisiejszy jadłospis: ś: 2 jajka gotowane w wodzie z octem, 2 grillowane plastry bekonu kanadyjskiego, duszone pieczarki, fasolka 2 ś: jogurt o: zupa z soczewicy, pomarańcza p: garść pistacji k: ryba i 1/2 kubka zielonego groszku muszę pomyśleć nad pomysłami na łączenie białek i owoców! zadanie na weekend dziękuję za rady |
|
|
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem zalamana ... przytylam 3 kg w tydzien!!!
Normalnie rece mi opadaja jaka jestem glupia... Najpierw Święta potem dużo stresu przez obrone magisterki i nie kontrolowałam sie zbytnio, a ostatnie dni to jeszcze troche alkohololu... no dobra sporo alkoholu, ale okazja byla:P Kurde to aż nierealne 3 kg w tydzień... Mam nadzieje, żę część tego to woda:P Myślalam , ze sie poplacze jak spojrzalam na wage, ja nawet jojo zadnego nie mialam po Sb dwa lata temu, a teraz tal nagle 3 kg?? Musze przestac o tym myslec i wziac sie za siebie, bo bedzie zle... Musialam sie Wam wyzalic jaka jestem glupia!!! (ale magister:P )
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
Tiara, głowka do góry! Ale 3 kg w tydzień to tak mało realnie brzmi trochę... Poza tym waga mogła skoczyć też przez mięśnie albo przed okresem jesteś...?
qkson - brakuje mi uzupełnienia obiadu o coś większego, choćby kawałek kuraka wsadzony do zupy i groszek zielony to chyba nie na 1 fazę |
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
witam
karton,ja za Ciebie kciuki cały czas trzymam dziś zważę się,ale będę już po śniadaniu więc jakby nie było waga będzie wyższa niż na czczo ![]() podejrzewam,że waga będzie ciut większa bo tak jak pisałam,jedzenie w ostatnim tygodniu było co najmniej IV fazowo... dziś jestem już po jajecznicy z 2 jaj,smażonej na kiełbasce i 2 kromkach razowca i po 2 merci (wszystko jadam dubeltowo ![]() )straszne te informacje w związku z samolotem prezydenckim najnowsze inf,że aż87 osób nie żyje...Szok
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Obecnie nie mam tv ale już czytam na internecie o tym...
U mnie na śniadanie będą 2 jajka na miękko, parę plasterków grilowanej szynki, pół pomidorka, rzodkiewka i pół wieśniaka... |
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
jacy byli tacy byli,nie mnie oceniać,ale to ogromna tragedia narodowa...
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wiecie co mnie to chyba rodzina nie kocha jak dzis zaczelam dietke ladna to mi same pysznosci przygotowali;/ babcia upiekla moje ulubione ciacha z marmolada;/ a druga babunia zrobila pycha zupe owocowa no i wez sie tu odchudzaj ![]() ale bede twarda[chociaz sniadanie juz jadlam z niesmakiem kurcze te pomidory sa teraz takie ochydne ] a co do wypadku to faktycznie tragedia
|
#4937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dziś zaszalałam ze śniadaniem- tym razem była wersja na słodko: naleśniki (oczywiście z mąki pp i mleka 0,5%) z chudym twarożkiem i frużeliną truskawkową home made (z fruktozą), do tego bita śmietana light i inka z mlekiem 0,5%. Palce lizać
|
|
|
|
|
#4938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale teraz już tego nie cofniesz.Pomału ci zleci Cytat:
Ja na śniadanko mam zbieraninę 1/2 pomidora, 1/2 ogórka, 2 jajka na twardo i trochę makreli no i kawa of course
|
|
#4939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te 3 kg to na pewno nie tłuszczyk. Przejdziesz na dietę i w tydzień waga wróci do normy. Nie ma co sie przejmować Cytat:
Twarda bądź. Nie poddawaj się bo nie warto!Ja mam ochotę dzisiaj się poddać. Doła mam od rana i jeszcze ta tragedia. Pogoda też nie sprzyja... |
||
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już po aerobiku-pot tak cudnie płynął po całym ciele
niestety słodyczom nie mówię nie-ogólnie to chyba coś zjem bo jakoś mi się zgłodniało zapomniałam dodać,że zrobiłam sobie pilling z kawy-skóra suuper gładka po nim.Polecam. Również gratuluję obrony-pamiętam jaka to ulga ![]() u mnie humor też nie najlepszy,a ta tragedia to juz całkiem mnie dobiła...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2010-04-10 o 14:14 |
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ;* mam pytanie : co stosowałyście [lub stosujecie] w czasie tej diety żeby wasza skóra nie była taka hm... obwisła [?] ??
|
|
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
Skórę podczas odchudzania należy nawilżać codziennie,żeby nie traciła jędrności i robić peelingi.
|
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
no i dobrze by było dodać ćwiczenia-może bieganie albo wykroki,skakanka.Choć czasem lepiej zacząć ćwiczyć od drugiej fazy bo jest w wątku wizażanka,która słabła jak ćwiczyła na pierwszej fazie(jeśli dobrze pamiętam)
i tak jak pisałam-polecam peeling z kawy mielonej-skóra rewelacyjna jest po nim jakby nie było ćwiczenia+peelingi+balsam y (nawet te zwykłe niekoniecznie drogie z wyższej półki) ujędrnią skórę podczas dietowania
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2010-04-10 o 14:56 |
|
|
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4945 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto mój dzisiejszy jadłospis :
śniadanie: owsianka na wodzie z orzechami IIś: to wlasciwie byl moj obiad : piers z kurczaka z baklazanem i cukinia + miska sorówki z przeroznych warzyw po obiedzie zjadlam activie :/ P: pól chudego twarożku ze slodzikiem + łyzka jogurty nat. kolacja: sałatka z wedzonego łososia, chudego twarogu, swiezego szpinaku i papryki I mam smaka na cos slodkiego.. Dzisiaj bede pila piwko (wieem, ze nie mozna) Ja jednak wlasciwie staram sie zdrowo odzywiac, mozna powiedziec, ze jestem na III fazie i pewnych rzeczy sobie nie odmawiam.. Pozdrawiam wszystkie
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
Mój na dzisiaj:
śn : twarożek na słodko z orzechami + bawarka 2 śn : łódeczka/czki z sałaty lodowej posmarowane białym serkiem homo odtłuszczonym z łososiem wędzonym i warzywami albo szynką i warzywami obiad: kurczak w sosie szpinakowym z parmezanem podwieczorek : pół wieśniaka z warzywami + łyżka słonecznika łuskanego kolacja : talerz zupy brokułowej z grillowaną szynką |
|
|
|
#4947 |
|
Rozeznanie
|
co sądzicie o tym, żeby trochę zasięgnąć z Montignaca i (od czasu do czasu!) zjeść np. grillowany camembert (nie łącząc z węglami), albo wgl jeść normalny nabiał (prócz mleka) i po prostu nie spożywać go z węglowodanami??
|
|
|
|
#4948 |
|
Zadomowienie
|
normalny nabiał tzn co?
można jeść przecież sery, mleko, jogurty, twarogi... po prostu o obniżonej zawrtości tłuszczu. dziewczyny a ja mam takie pytanie... 1. dzisiaj jest 6 dzień 1 fazy. jestem niesamowicie ociężała, ospała, fatalnie się czuje już od początku. cukier mam w normie, co jest? ![]() 2. czy pijąc w tym czasie 2 szklanki mleka 2% i jedząc trochę więcej orzechów mogę bardzo sobie zaszkodzić i wpłynąć tym na efekt? i 3. przed dietą miałam problemy z wypróżnianiem... a od początku diety nie byłam w toalecie ani razu :/ czy mogę napić się senesu? i jak z herbatami w ogóle smakowymi, np malinową? |
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dla mnie dziwne,że mimo dużych ilości świeżych warzyw(bo chyba takie jadasz?) oraz pestek słonecznika,piciu około 2 litrów płynów(wody) masz problemy z wypróżnianiem a kefir piłaś?może on by Ci pomógł?mi dopiero SB pomogło uregulować pracę jelit i w miarę systematycznie odwiedzam toaletę.Wcześniej zdarzało się nawet właśnie raz na kilka dni,ale to wówczas gdy jadałam mało pestek słonecznika czy warzyw świeżych a czemu chcesz pić mleko 2%?może spróbuj te 0,5% im bardziej tłuste tym bardziej możesz mieć jeszcze gorsze problemy z wypróżnianiem.Przynajmnie j ja tak uważam
|
|
#4950 |
|
Zadomowienie
|
nie, nie. po prostu byłam w kawiarnii 2 razy i byłam strasznie zziębnięta i napiłam się wtedy mleka, jak pytałam się o % to miało 2. normalnie w domu piję 0.0%
a to siemię lniane zalać ciepłą wodą i ten napar wypić, czy jak? świeżych owoców jem masę, kefir też piję. mięso tylko chude... a i jeszcze czy jest dozwolony makaron sojowy? w składzie ma tylko groch (70%) i fasolę mung (30%) Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-04-11 o 19:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

, czego mało wody ? Ja wypijam tyle maksymalnie, nie daję rady więcej 
kiedyś wypijałam powyżej 1,5l do 2l ostatnio bardzo mało piłam i teraz znowu się przestawiam.Dzisiaj wypiłam 1,5l i wiem, że więcej nie wypije, może z 2 łyczki 
masakra z tymi cenami.

najnowsze inf,że aż87 osób nie żyje...Szok