|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
jak mu dam ziemniaka z naszej zupy to tez je normalnie poza tym Cass - czy widzialas doroslego czlowieka, ktory nie umie gryzc?
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Marcelku kochany, rośnij silny i zdrowy
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba ma z tym problem i jak napotka wiekszy kawałek to zaraz zbiera go na wymioty. Teraz juz troszke sie przyzwyczaja do duzych kawałków ale wczesniej był z tym duzy problem. Ciasteczek mu nie dawałam, tylko biszkopty ktore szybko sie rozpuczaja w buzi i są łatwe do połknięcia. Svi a to pytanie o dorosłego człowieka...nie bardzo wiem po co je zadałaś
|
|
|
#3184 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekujemy
![]() Cytat:
dlatego po prostu ich mu nie daje bo widocznie nie lubi, tym bardziej, ze jak mu daje np banana to ladnie jepo to je zadalam zebys zobaczyla, ze niepotrzebnie wymuszasz na malym niektore umiejetnosci, skoro gryzienie sprawia mu problem to widocznie jeszcze nie jest na to gotowy, zacznie ladnie jesc jak przyjdzie jego pora, a napewno to nastapi mam wrazenie, ze chcialabys zeby Kuba ze wszystkim byl "do przodu" jest on bardzo zdolny i wyprzedza wiele dzieci w wielu rzeczach, ale nie musi byc tak ze wszystkim ![]() na wszytko przyjdzie czas
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta z tego co zauważyłam nasze wątkowe dzieciaczki nawet młodsze od Kuby bardzo dobrze radza sobie z ryżem czy kluseczkami. I uwazam, ze dziecko trzeba uczyć żucia, gryzienia. Jedząc same papki napewno sie nie nauczy. A Kubus juz zrównał sie z waszymi dziecmi, niczym nie wybiega na przód
|
|
|
#3186 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja tam Erykowi dawalam papki a w pewnym momencie zaczal jesc normalne rzeczy, nawet nie wiem kiedy
![]() no i wiadomo, ze stopniowo podaje sie wieksze kawalki ale nie od razu z parowka do dziecka ![]() poza tym sloiki tez maja konsystencje odpowiednia do wieku
|
|
#3187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi podoba sie 3 Cytat:
Cytat:
za odwageja mam prawko w portfelu i nieuzywam bo nie jezdze ![]() Cytat:
|
|
#3188 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale i tak przecztam mamie ten artykul żeby moze chociaz tak czesto nie dawala tylko raz na jakiśczas, bo moja mla to taki żarloczek że naprawdę nie wiemy juz co jej dawać, obidkow takich miksowanych to juz nie tknie, tylko widelcem jej gniote to zjadaa z tym aty aty to ostatnio tez tak zrobilam jak się rozpędzila na podlodze i nie nadążyla przebierać nóżkami, to tez bila podloge i się śmiala to dobry patent, tylko ciekawe na jak dlugo Cytat:
|
||
|
|
|
#3189 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
pewnie tak bo on lubi dorosle jedzenie
|
|
|
#3190 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki, no to chyba się skuszę ![]() ja nie wiem ale jak dla mnie to te wszystkie zabawki cholernie drogie są ale ja zawsze byłam sknera Cytat:
wiem dziewczyny że mała powinna sama doświadczać że coś boli, że może się wywrócić itp a takie silne uderzenie w tył głowy wydaje mi się strasznie niebezpieczne... Cytat:
Cytat:
nie daję ani parówek ani szyki, no ale ja jestem lekka paranoiczka jeżeli chodzi o żywność dla małej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do zabawek jeszcze u nas ostatnio królują: -miska plastikowa z tesco - 1,29 za sztuke = 3 małe miseczki plastikowe 3 zł za komplet - pudełko wypełnione plastikowymi nakrętkami (mała potrafi się zająć tym na dobre pół godziny, minus taki ze nakrętki są wszędzie i nie mogę jej spuszczać z oka żeby czasem do buźki nie pchała) -i oczywiście gazety, gazety, gazety
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak długo się nie pisze to ciężko się wgryźć na nowo
![]() Svi mam pyt odnośnie balerinek w panterkę. Została Ci rezerwa 38, jaki zazwyczaj bierzesz rozm balerinek? |
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weronika ladnie bawi sie garnuszkiem -klocuszkiem wyciaga te klocki z niego a potem bierze do reki i sie dziwi ze w srodku juz nie ma klockow i patrzy na mnie kiwiac glowa"nie, nie" ale nie kuma jeszcze ze musi je tam wrzucic wogole chce jeszcze kupic jej ta ksiazeczke i gasienice co jest na tej samej stronie-widzialam na zywo i sa super te zabawki
|
|
#3193 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby problem z zabkami juz sie skonczyly sCytat:
U nas stal od zimy, bo Antonio jakos nei byl zainteresowany. Za to teraz bardzo. U nas tez kilka wypadkow na dzien ![]() Cytat:
![]() Mnie te nasze dzieci zadziwiaja. Myslalam, ze dopiero po roku zaczynaja cwaniakowac, a one juz teraz... ![]() Cytat:
![]() Gratuluje zakupow i realizacji kolejnego postanowienia To teraz trzymam kciuki za dziaselka ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Gorgulku, mam nadzieje, ze szybko sie wgryziesz...
|
|
#3194 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale po roznych fazach z rozmiarowka niektorych modeli wole dmuchac na zimne aczkolwiek wszystkie baleriny z sigmy byly na mnie 37 dobre do tej pory
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariolu
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ale jak mowie - jesli rozmiarowka bedzie standartowa to wezme 37 jak zawsze wiec pewnie dostaniesz je
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Ola-Unhola
|
Dobranoc, spokojnej nocki życzę
Do jutra
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez sie juz żegnam bo oczy mi sie same zamykają
![]() Postaram sie zajrzec jutro, chyba ze bedzie ładna pogoda (narazie sie nie zapowiada) to idziemy na dlugi spacer i w domku siedziec nie bedziemy ![]() Spokojnej nocy, kolorowych snów ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Aha jeszcze mi sie cos przypomniało ![]() Czy planujecie kupic dzieciaczkom jakies rowerki, jezdziki itp? Właśnie oglądałąm na All i mam mętlik w głowie bo w najblizszym czasie chce cos kupic a nie wiem co ![]() Może TO , TO lub TO. ![]() Doradzcie cos
|
|
#3200 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja okazalo sie, ze zostaje sama na noc
![]() i w sumie na pol dnia jutro jeszcze yhh ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() jezeli chcesz kupic cos takiego jak to pierwsze - to kup dodatkowo taki rowerek ja wlasnie dlatego kupuje ten jezdzik chicco bo poki jest maly to mozna wozic go w nim a jak podrosnie to zdemontowac i sam sobie sie odpycha
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta Kuba szybko sie nudzi...np. tą zyrafe, ktorą mu kupiłam kilka dni temu juz ma w nosie, nawet na nia nie spojrzy mam nadzieje, ze za kilka dni zateskni i zacznie sie znow nią bawić ![]() Ta ksiazeczka i gąsienica tez są super, bawiłam sie tym w sklepie ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
I jeszcze podoba mi sie w tym rowerku ze jest oparcie na nozki i takie ograniczniki zeby maluch nie wypadł. Prosze jeszcze raz o linka do jezdzika czekoladki
|
|
|
#3202 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A planuje kupić jeszcze taki jak ma Czeko http://www.allegro.pl/item962333089_...k_jezdzik.htmlMy jutro jedziemy na zakupy i zostawiamy małą z moją mamą. Mam nadzieję, że nie będzie za mną płakała ![]() Ostatnio jak zobaczy, że gdzieś wychodzę to płacze że Tż nie może jej uspokoić albo jak dłużej mnie nie ma to jak wejdę tylko to od progu woła MAMA albo MAMI ) i za mną chodzi, ciągnie za nogawkę żebym tylko ją na ręce wzięła. Musze ją częściej zostawiać z kimś bo jak wrócę do pracy to będzie problem.
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Eryk jak byl maly mial zwykly jezdzik i wszystkie mniejsze elementy sie polamaly pod naciskiem, lacznie z oparciem
|
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
a jednak kupilam prezent
mala ma 5 lat ale jest bardzo zdolna-lubi miec publicznosc i wszelakie wystepy wiec stwierdzilismy z malzem ze to bedzie strzal w dziesiatke-mam taka nadziejehttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=976975153 Cytat:
wiec zaczne ja zapinac co by czasem nie wypadlauwielbia jak ja woze a malz ucieka i ona go goni-smiechu pelno przy tym i jeszcze ma pod siedzonkiem schowek na zabawke Cytat:
ja sie zegnam -dobranoc brzuch jak balon boli a @ nie przychodzi.......ale pewnie w nocy zaatakuje
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-04-09 o 23:29 |
||
|
|
|
#3207 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() zazdroszcze - moj ma gleboko wszystkie zabawki - TZ dzis kupil mu nowa z FP a maly nawet na nia nie spojrzal, obrocil sie tylem i dalej eeee eeee to jego jeczace
|
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie mam siły cytowac wiecej, ide spac, i tak dziwne ze o tej porze nie spie jeszcze, ale musialam troche popracować. papapa |
||
|
|
|
#3209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale ladnie radzi sobie z kawalkami, potrafi nawet kawalek bulki "odgryzc", a raczej oderwac , bardzo tak lubi + maselko + jakies miesko, wedlinka na to nie ma problemu z makaronem, ryzem itp Czesto mu daje tez mieso z obiadu, rybe, ziemniaki, warzywa i rowniez ladnie sobie radzi. Oczywiscie jak gotuje zdrowo . Zawsze jednak siada z nami do stolu i je, a raczej smakuje, bo zazwyczaj jest po posilku, tylko probuje wyrobic w nim nawyk jedzenia z nami normalnych posilkow.Cytat:
, a juz najlepiej jak lezy z nim na kocyku, bo ma sie o co oprzec ![]() chociaz moze inaczej - jak mama wyjdzie, to szybko broi, ale tez jest ladnie zajety ![]() Gorgulku, trzymam kciuki za jutro. Na pewno Corcia bedzie dzielna
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-10 o 00:07 |
||
|
|
|
#3210 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Unholy bluzka podoba mi sie czerwona z zabotem, a do kiecki dobralabym tak jak ty -klasycznie-czerwone dodatki.
(swoja drogą róż chyba nie jest twoim ulubionym kolorem i w takim w ktorym sie dobrze czujesz hm?) Cytat:
Cytat:
Z racji ze rzadziej wpadam nie pisze wszystkich szczegolow, bo mi to umyka Cytat:
hmmm miażdżyć dziąsłami ![]() ja czasem tylko podusze widelcem jak jest jeszcze cieple i zauwazylam ze czasem jest z tym problem a czasem nie ma najmniejszego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A mi się kojarzy to z metodą nauki psa przepraszam ![]() Cytat:
![]() jak w ciazy bylam to juz go upatrzyl jak bedzie siano to nie mam nic przeciwko, jak nie bedzie kupię zwyklaka. Taka zabawke jaka wklejala Mariolka kupiłam w Tesco na prezent siostrzenicy.Duzo elementow, pozytywka,lusterko,swiate lko itp. Moja mala tez sie swietnie tym u nich bawi. CDN po drzemce Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

dlatego po prostu ich mu nie daje bo widocznie nie lubi, tym bardziej, ze jak mu daje np banana to ladnie je
Nie wiem, jak dam radę. Mama ma przyjść to może mnie uratuje

za odwage

Dałam Amelce Ibufen bo już tak marudziła i płakała na zmianę, że tylko się obie męczyłyśmy. W nocy budziła się po kilka razy z krzykiem i obie rączki do budzi pchała.
s

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)