|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przedłużanie rzęs????????
Witajcie
![]() Mam pytanie do dziewczyn zakładających rzęsy, a najlepiej do pracujących na Extreme Lashes lub Nouveau Lashes. Czy jeśli ma się założone EL, to na uzupełnienie można wybrać się do salonu pracującego na NL? Czy to jakaś różnica i najpierw trzeba zdjąć poprzednie? Będę wdzięczna za odpowiedzi
|
|
|
|
#962 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny czy któraś z was mogłaby polecić mi jakiś profesjonalny kurs przedłużania rzęs najlpiej w olsztynie lub w okolicach (super jakby cena też była atrakcyjna
|
|
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
ja bym się chciała dowiedzieć, czy opłaca się takie rzęski założyć na wakacje../
w sensie, na wyjazd wakacyjny, morze, plaża itp atrakcje zawsze na wakacje robię hennę rzęs, żeby były wyraźniejsze, bo kosmetyczki na wakacjach nie tykam i rzęsy bez tuszu oczywiście... ale strasznie mi się podobają te rzęski które tu na fotkach widzę na okazje typu ślub czy podobnie ważne uroczystości, to na pewno bym się zdecydowała ale czy na wakacjach one się sprawdzają?w sensie, czy bardzo szkodzi im słona woda, słońce etc?
|
#964 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
witam,ja swoim klientkom polecam jak najbardziej zakladanie na wakacje,słona woda,basen,sałna..nie szkodza,
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- w olsztynie z tego co sie oriętuje to nie ma dobrego szkolenia,jakas tandeta.... |
|
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, ze docelowo one są zakładane na dłużej niż dwa tyg, ale myślisz, że spokojnie te dwa tyg ekstremalnych warunków wytrzymają (chodzi mi o kondycję tych doklejanych, wiem że wypadanie zależy od moich naturalnych)ah. i oczywiście długość rzęsek można stopniować...? wszystkie moje znajome mają megadługie, ale można też robić średniodługie..?
|
|
#966 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
długosc dobiera sie głownie pod kondycje rzes klientki,jezeli sa słabiutkie to mega długie se nie spisza. a jezeli chodzi o te 2 tyg to wiesz,ja swojej klientce to zagwarantuje,ale nie wiem gdzie ty pojdziesz i na jakich materialach bedzie pracowała Pani kosmetyczka.
|
|
|
|
#967 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dodaję kilka fotek przed i po zabiegu,napewno każda z Was zauważy różnice
|
|
|
|
#968 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#969 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
kurcze akurat zdjecie przed nie chce sie załadowa
( jesli ktoras bedzie chciała to moge ma maila przesłac---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- ja robiłam w siedzibie Lash Perfect jestem bardzo zadowolona i pracuje stale na ich materiałach |
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i jakie ogólnie są warte uwagi? wiem, że tu się przetoczyło sporo nazw, ale jak ktoś jest zielony w temacie to i tak niewiele wyciągnie ![]() piękne są te rzęski na zdjęciach! a jak się nazywa ten tusz, którego można używać przy permanentnych rzęskach? ma jakaś swoją nazwę?
|
|
#971 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
ja pracuje na Lash Perfect, tusze każda firma ma swoje ale z doswiadczenina wiem ze nikt ich nie uzywa ,poniewaz nei ma takiej potrzeby,mam klientki ktore do mnie dojezdzaja wiec zapraszam
|
|
|
|
#972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ciekawości zapytałam o tusz hihi do olsztyna mam kawał drogi ![]() ale już wiem mniej więcej czego szukac w swoich okolicach jeszcze raz dziękuję za odp
|
|
#973 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Prosze bardzo
|
|
|
|
#974 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Przedłużanie rzęś !?!?!?
Po Nowym Roku stwierdziłam że przedłuże sobie rzęsy.. kompletnie się na tym nie znałam bo nigdy mnie to nie interesowało,ponieważ moje rzęsy nie wyglądały jakoś tragicznie...
Mieszkam w małym mieście,więc są tylko dwie stylistki wykonujące ten zabieg... niestety trafiłam na tą "mniej profesjonalną" ( byłam jedną z jej pierwszych klientek) Przykleiła mi ok 40 szt. na oko..( tłumacząc że więcej się nie da),ogólny efekt był taki że rzęsy były tylko dłuższe ale wcale nie zrobiły powalającego efektu.Wygoda polegała na tym,że nie musiałam ich malować (lecz tylko przez pierwszy tydzień).Po 3 tyg. musiałam iść znowu na założenie...ale już sobie darowałam.. Mam zamiar iść jeszcze raz na rzęski ale to już po maturze bo teraz brak czasu...Napewno pojade gdzieś dalej do profesjonalnej stylistki ![]() Człowiek na błedach się uczy... |
|
|
|
#975 |
|
BAN stały
|
Z własnego doświadczenia i z opinii stylistek które robią rzęsy u mnie, nie oszczędzaj pieniędzy na szkolenie. Zainwestujesz w wiodącą markę, to nie tylko masz profesjonalne szkolenie, ale i sprawdzone materiały jak również prestiż który idzie za firmą. Dużo łatwiej będzie pozyskać Ci klientki. Dobre szkolenie równa się z szybszym zwrotem pieniędzy zainwestowanych i szybszym zarabianiem. Jeżeli jesteś w 100% przekonana, że taka praca będzie Ci odpowiadać. Weź pod uwagę, że jest to praca siedząca, nie możesz mieć problemów ze wzrokiem i co najważniejsze musisz być bardzo precyzyjna. Bo bez tego nie utrzymasz przy sobie stałych klientek.
|
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
Sarrita na jakim kleju teraz pracujesz?
|
#977 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#978 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
ja robiłam szkolenie w bydgoszczy, szkolenie bardzi duzo daje , pozjane sie główne zasady i technike wykonania,ale duzo zalezy od zdolnosci manualnych
|
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
o jej! chyba niektóre przylepione do skory :-(
|
|
#980 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dot.: Przedłużanie rzęs-WĄTEK ZBIORCZY
nie,nie sa przyklejone do skóry,gdyby tak było to klientka zwrocila by uwage przy otwieraniu oczu, ze ja uwiera,ale faktycznie na zdjeciu tak wyglada,takia specyficzna powieka,zajmoje sie przedłużaniem rzes juz od 2 lat i takie głupie bledy nie maja prawa sie juz zdarzyc,rzesa musi byc doklejona w odpowiedniej odległosci od powieki ok 1 mm.pozdrawiam |
|
|
|
#981 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
kilka fotek z soboty
..
|
|
|
|
#982 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#983 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
ok 3tys.sporo ale ceny dobrych szkoln dnadal nie sa najtansze
|
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy można sciągnąć rzęsy w domu samodzielne???
|
|
#985 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
wszytko można... ale , najcześciej kosztem własnych rzęs , najlepiej to zrobić pod fachowym okiem osoby która zakładała rzęsy , posiada ona napeno płyn do tego przeznaczony.Wszelkie tłuste kremy i oliwki osłabiaja klej ale obawiam sie ,ze nie na tyle aby zdjeć wszystkie rzęsy .. pozdrawiam
|
|
|
|
#986 |
|
BAN stały
|
Nie radzę samemu zdejmować rzęs, remover jest nakładany na rzęsy na zamkniętym oku. Nawet jak odrobina tego płynu dostanie się do oka to będzie potwornie szczypało i może wystąpić podrażnienie. Nakłada się go mikropędzelkami, aby dozować go w małych ilościach. Koszt zakupu removera i mikropędzelków przewyższy koszt zdjęcia rzęs u stylistki. Smarowanie domowymi specyfikami w celu zdjęcia rzęs to mit, rzęsy odklejają się ale dopiero po tygodniu a w międzyczasie będą się odczepiać najpierw od nasady czyli od powieki. Jeżeli taka luźniejsza rzęsa wbije Ci się w oko to chyba nie muszę dalej tłumaczyć jakie mogą być tego skutki.
rzeskiolsztyn - nie obraź się ale ja też mam wrażenie, że niektóre rzęsy stykają się z powieką, niektóre się krzyżują i drobinki kleju też nie powinny się znaleźć na powiece, jeżeli coś takiego ma miejsce powinno być zaraz zmyte, aby uniknąć podrażnienia skóry. |
|
|
|
#987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 |
|
Przyczajenie
|
ups
Edytowane przez szparkotka Czas edycji: 2010-04-13 o 22:23 |
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny mam taką sprawę.
Otóż uczę się w szkole kosmetycznej i moja Pani od Kosmetologii ma uprawnienia na prowadzenie szkoleń. Chce nam zrobić szkolenie na przedłużanie rzęs właśnie tylko potrzebujemy zestawów startowych - podstawowych najlepiej do ok. 400zł (do 500 już znalazłyśmy). Myślę, że ok. 10 na pewno. Mogłybyście coś doradzić? W Internecie niestety nic ciekawego nie znalazłam, wszędzie startery z kursem. |
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
ja pracuje na granatowym jb lashes
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- nie polecam... mozna isc do stylistki, ktora w jednej chwili tlustym preparatem sciagnie Ci rzesy. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- niekoniecznie... rzesy rosna w kilku rzedach, akurat te moga miec cebulki wyzej... na zdjeciu ciezko dojrzec. za to jest kilka kropel kleju na powiece, ale to mozna latwo usunac. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- nie trzeba zdejmowac poprzednich pod warunkiem, ze wygladem - przede wszystkim dlugoscia i podkereceniem - nie roznia sie od tych, ktore bedzie zakladala stylistak na nowo. jesli poprzednio zalozone sa w zlym stanie... to znaczy, odklejaja sie lub sa zalozone niesetyetycznie to porzadna stylistka podjemie decyzje o zdjeciu calosci i zalozeniu nowych rzes od poczatku. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- po to sa dobre kursy, zeby sie cos umialo. to jest szalenie wazna rzecz... musisz wiedziec wszystko co zawiera sie w tematyce - od podstawowych informacji o rzesach, fazach wzrostu, poprzez uwarunkowania medyczne, choroby, przeciwwskazania i tematy marketingowe. klienti tez duzo pytan zadaja i powinnas na nie umiec odpowiedziec. wazny jest tez trener, ktory nie zostawi cie samopas tylko bedzie przy tobie zwracal ci uwage co robisz ok co powinnas poprawic... na szkoleniu u mojej znajomej trenerka podeszla do niej 4 razy przez 6 godzin i po kursie musiala sie podszlac u mnie.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

ale czy na wakacjach one się sprawdzają?

warunków wytrzymają (chodzi mi o kondycję tych doklejanych, wiem że wypadanie zależy od moich naturalnych)

( jesli ktoras bedzie chciała to moge ma maila przesłac