|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
brak słów ...
|
|
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18479804]W przypadku śmierci prezydenta wybory muszą się odbyć w ciągu 60dni. A głową państwa jest teraz Komorowski-marszałek sejmu. Na pokładzie bylo 132 osoby. Nikt nie przeżył.
Wypadek był spowodowany tym,że lotnisko niedaleko Smoleńska jest lotniskiem wojskowym. Tam nie powinny lądować samoloty nie przystosowane do tego i nie w takich warunkach,jakie tam teraz panują-okropna mgła. A poza tym,nie oszukujmy się,Tupolew-to stary samolot,który już dawno powinien zostać wycofany z użytku.[/QUOTE] Tak Honolinka, masz rację. Tyle, że dla mnie to jest dziwne, że rozbił się akurat teraz, akurat w Rosji... zbyt dużo jak dla mnie niewiadomych jest żeby przesądzać dlaczego samolot się rozbił.
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Boze jaka tragedia
|
|
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
to wszystko brzmi jak glupi zart
|
|
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
dla wszystkich mamusiek,które wczoraj o mnie pamiętały....
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co spekulowac tutaj zdarzyla sie wielka tragedia.
Tez nie moglam w to uwierzyc, koszmar jakis najgorsze, ze kilka moich kolezanek lata tez na tych samolotach dla rzadu i nic nie wiem czy byly ktores
|
|
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
super ten komplecik dla malego i twoje bluzki tez mi sie podobaja
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
oprocz prezydenta i tylu waznych osob zginal jeszcze poseł z kołobrzegu który był przyjacielem mojego brata... normalnie jestem w szoku i dalej nie moge w to uwierzyc
|
|
|
|
#999 |
|
Konto usunięte
|
lazurowa racja. Ja mowie tylko,co przekazują,że najprawdopodobniej wypadek jest efektem złej maszyny i pogody. Wszystko okaże się przy "czarnych skrzynkach".
|
|
|
|
#1000 |
|
Rozeznanie
|
Alguien-ja też biorę żelazo.......miałam Ci napisać właśnie
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie mama dzwonila...szok...nie wiadomo co robic, co bedzie...wszystko odwoluja, moj kolega pojechal do Wrocławia na impreze i odwolali...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie... robilyscie badanie na hiv? bo nie wiem czy robic mam wystawiona recepte ale nie wiem ile kosztuje bo jest odplatne i w sumie nie wiem czy robic czy nie
|
#1003 |
|
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o hiv--jeżeli matka jest zarażona to aby uniknąć zarażenia dziecka robi się cesarkę a mamusia nie karmi piersią i to wszystko.........więc jak ktoś ma podejrzenia albo nie wiem co.....--warto aby dzidzie uchronić i aby zdrowa była.....
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robilam, ale mialam za darmo, w sumie to nigdy nie wiesz...a dzidziusiowi moze pomoc wiedza o tym no i pewnosc bedziesz miala.
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18480544]lazurowa racja. Ja mowie tylko,co przekazują,że najprawdopodobniej wypadek jest efektem złej maszyny i pogody. Wszystko okaże się przy "czarnych skrzynkach".[/QUOTE]
o ile w ogole je znajda... |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie dostalam zadnych skierowan na tego typu badania...ale dowiedziec sie nie zaszkodzi....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co sie robi w razie gdy kobieta jest zakazona chodzi mi o to czy wszystkie robilyscie bo mi ginka ostatnio powiedziala ze jak chce to moge zrobic ale jest to odplatne bo nfz nie pokrywa i niby ona ma obowiazek informowania ciezarnych o mozliwosci wykonania takiego badania i w sumie to sie zastanawiam czy robic czy nie sadze ze nie jestem zakazona ale nigdy nic nie wiadomo tak jak niezawsze pisze ![]() niezawsze mam nadzieje ze zadna z twoich kolezanek nie leciala tym samolotem....
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj pierwszy raz nie pamietam od jak dawna mialam ochote na cos slodkiego i zjadlam 3 merci i 4 raffaello a teraz mi niedobrze
|
#1010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nie kosztuje drogo to bym zrobiła (tzn. w ogóle bym zrobiła). U mnie było za darmo, bo w moim mieście jest punkt, w którym to się robi - jedna ze organizacji tym się zajmuje w ramach swojej działalności. Byłam prawie pewna, że nie jestem zarażona, ale nigdy nie wiadomo, w ankiecie się wypełnia czy ma się tatuaże, czy zabiegi operacyjne się przechodziło, piersing - jakies ryzyko jest. No i poza tym po prostu chciałam przejść ten test. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-04-10 o 11:59 |
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale tragedia, szok [*] A dzis jedna z mamus ma wesele, co za pech
|
||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Uff na szczescie nikogo ode mnie nie bylo co nie zmienia faktu, ze nie wyobrazam sobie co musza teraz czuc rodziny zmarlych.
|
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
bassienkaw ja mam ten sam problem z krzyżem. mi lekarz powiedział że to wina dzidzi i jej ułożenia. Głowkę ma podobno wciśniętą w moje krzyże i mi tam gniecie jakieś coś (nie pamiętam nazwy). Poza tym dodał że jak dziecko tylko się obróci to powinno najprawdopodobniej przejść. Zobaczymy.
hd zatkało mnie jak przeczytałam całą Twoją historię. To co napisałaś było w wielkim skrócie ale normalnie masakra-współczuję. I gadzam się z dziewczynami i z Twoją mamą-wyczerpałaś limit pecha pewnie na kilkanaście lat honolinka ja mam aż 2 body za zakupy wezmę się tak pod koniec maja, z początku czerwca.papeteria moim zdaniem 1000 złotych to jest dużo hd nie wiedziałam że nie można jeść gum ani mentosów jadłam gumę w ciąży z 5 razy ale postaram się nie tykać.ola_k11 wyślę ci listę którą wysłała nam hd Oto rzeczy niezbędne na porodówce (wg mojej listy) Koszule nocne (ok. 3 sztuki), wyłącznie z naturalnych materiałów, najlepiej głęboko rozpinane lub ze specjalnymi rozcięciami pod biustem, żeby nie trzeba ich było zadzierać do karmienia; Nie zabierajcie piżam, nawet jeśli wolicie je od koszul, bo i tak nie pozwolą wam ich nosić na porodówce; Szlafrok – nie za gruby, bo na oddziałach położniczych jest zwykle dość ciepło; Wygodne kapcie do chodzenia po szpitalu i gumowe klapki pod prysznic; Skarpetki; Ręczniki – co najmniej jeden kąpielowy i jeden do wycierania krocza; Krocze można osuszać także ręcznikiem papierowym; Pieluchy jednorazowe dla dorosłych (ok. 2 paczki) – po porodzie krocze mocno krwawi, zwykłe podpaski nie wystarczą; Majtki jednorazowe przepuszczające powietrze – warto mieć, choć nie we wszystkich szpitalach wolno ich używać, w związku z tym, że powietrze musi mieć ciągły bezpośredni dostęp do rany; Ceratka pod pupę – niektóre mamy twierdzą, że była im bardzo przydatna w utrzymaniu higieny na łóżku po porodzie; Przybory toaletowe, których używasz na co dzień, w tym płyn do higieny intymnej; Możesz zabrać również płyn wspomagający gojenie się rany, np. Tantum Rosa; Kosmetyki do delikatnego makijażu – po porodzie może przydać wam się jakiś maskujący podkład (popękane naczynka) i trochę różu (bladość), będziecie wyglądać ładniej i czuć się lepiej; Ale używajcie ich z umiarem, pełny makijaż w szpitalu wyglądałby trochę niestosownie; Biustonosze do karmienia (wystarczą dwa na zmianę); Wkładki laktacyjne; Krem na popękane brodawki – niestety, może się przydać już w szpitalu; Jasieczek do podtrzymywania główki dziecka podczas karmienia; Papier toaletowy, na wypadek, gdyby w szpitalnej toalecie akurat zabrakło; Ładowarka do telefonu komórkowego, jeżeli zamierzacie używać go w szpitalu;Coś do czytania (książka, gazeta, poradnik młodej mamy), słuchania (CD player, IPod), notowania (zeszyt i długopis), żeby nie nudzić się, gdy malec będzie spał, a zdrowy noworodek śpi prawie cały czas; Ubrania na wyjście ze szpitala – warto mieć tu na uwadze, że nie od razu po porodzie zmieścicie się w te sprzed ciąży, trzeba wziąć zapas na ciągle jeszcze pokaźny brzuch. lazurowa widzę że Twoi rodzice mają podobny charakter do moich. Moi palą w mojej obecności ale akurat się nie rzucam bo sama 'podpalam' ale wiem że nawet jakbym nie paliła to usłyszałabym to samo. Oni są zdania że to ich pokój, ich mieszkanie i mogą sobie robic co chcą. Ja mam swój pokój i tam mam siedzieć a jak mi się nie podoba to aufwiederzehn! zatem głowa do góry, nic nie możesz jak widzę zrobić. Po prostu-nadchodzi wiosna, cieplejsza pogoda- czyli wychodź jak się wyleczysz na jakieś spacerki żebyś nie truła się w domu. alutka ![]() karolcia moja kumpela odliczała miesiącami dni do tej imprezy, nawet na gadu ma "i dzisiaj jest ten piekny dzien" no i chyba jednak nie jest. anoxa moja bratowa miała badania na hiv bezpłatnie z nfz a pochodzi z malutkiej miejscowości. Więc kto wie jak kto w końcu jest. Ja tam nie miałam i pewnie lekarz również nie napomknie nic, znając go i jego zaangażowanie. a jeśli chodzi o seks to nawet mam ochotę wykorzystam to teraz bo w ostatnich miesiącach odłożę to na bok raczej, ale nie powiem czemu bo nie chce was straszyć coś chciałam jeszcze powiedzieć ale mi się zapomniało
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-10 o 13:28 |
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze ciesze sie ze nikjogo z twoich znajomnych nie bylo na pokladzie...
zuziunia SZCZESCIA NA NOWEJ DRODZE ZYCIA SAMYCH RADOSNYCH CHWIL musze jechac jakies zakupy zrobic nie ma co uroki zycia w wiosce na miejscu mam jeden sklep a do najblizszego miasteczka 4km
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
Dowiedzialam sie o tej tragedii gdy lekarz robil mi usg. Jakis kolega do niego dzwonil, ale to nie bylo jeszcze potwierdzone. Straszne to bylo.
Bede miala DZIEWCZYNKE!!! Gin powiedzial na 90%, jakby mial sie z kims zalozyc to stawialby na dziewczynke. Mowil, ze nie widzi pisiorka. Bardzo sie ciesze. Choc i tak do konca zostaje te 10% niepewnosci.
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alutka gratuluję dziewuszki
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
alutka i znowu dziewucha!!! gratuluje
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
masakra...
Nie przepadałam za Kaczyńskim ale jakie to teraz ma znaczenie... 96 osób... Wielu wybitnych i zasłużonych ludzi... |
|
|
|
#1020 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
brak słów że w tych czasach takie rzeczy się dzieją, że nie dbaja o najważniejsze głowy państwa no masakra jakaś, dlaczego takim gratem lecieli?? Pieniędzy szkoda? to śmierdzi na odległośćale nie ma co gdybać.... Pokój ich duszy i pocieszenie dla ich rodzin bo to co oni muszą przezywać w tym momencie jest niewyobrażalne ....... A tak po za tym to miłego weekendu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

dla wszystkich mamusiek,które wczoraj o mnie pamiętały....

jadłam gumę w ciąży z 5 razy ale postaram się nie tykać.